Monday, March 05, 2012

Το μνημόνιο II στα Ελληνικά για Σχολιασμό

Είχα προ καιρού αναρτήσει το αγγλικό πρωτότυπο του μνημονίου σε επεξεργάσιμη μορφή. (Δεν έχω δει αντίστοιχη ανάρτηση).

Αρκετοί φίλοι μου παραπονέθηκαν γιατί δεν βρίσκουν κάτι αντίστοιχο στα Ελληνικά. (Εχουν δημοσιευθεί αποσπασματικά σχόλια για επιμέρους προβλέψεις του μνημονίου).

Για να διευκολύνω την κατανόηση και τον σχολιασμό αυτού του τόσου σημαντικού για την χώρα και τους πολίτες κειμένου, αναρτώ σήμερα την επίσημη μετάφραση στα ελληνικά με τρόπο που επιτρέπει τον σχολιασμό. Η ανάρτηση έχει γίνει σε ενότητες ώστε να διευκολύνει την εύκολη πρόσβαση και σχολιασμό στα κομμάτια που ενδιαφέρουν τον αναγνώστη και να γίνει μιας μορφής διαβούλευση. Τα σχόλια που θα διατυπωθούν, εφόσον είναι αρκετά, ουσιαστικά και συνεισφέρουν στον προβληματισμό θα ομαδοποιηθούν και θα αποσταλούν σε αποδέκτες με θέσεις ευθύνης σχετικές με το μνημόνιο.

Οι ενότητες (με ενεργές συνδέσεις) είναι οι παρακάτω:


32. Συντομογραφίες

6 comments:

  1. Anonymous8:14 am

    Δεν νομίζω να εφαρμοστεί ούτε αυτό. Σαν το πρώτο θα πάει. Πάντως δεν περιμένω ευγενη ταμεία ή άγαμες θυγατέρες κλπ να πειραχτούν. Μάλλον θα κόψουν από τους υπόλοιπους, τους μικρούς και άσημους...Είδωμεν...

    ReplyDelete
  2. Anonymous10:54 am

    Μια και ο προηγούμενος σχολιαστής αναφέρθηκε στις άγαμες θυγατέρες, ας θυμηθούμε και τις έγγαμες.
    Εχετε δει το παρακάτω; Ετσι θα αλλάξει η χώρα; Στο Υπουργείο Παιδείας ξηλώνεται μεθοδικά ότι κάνατε. Προφανώς την διαφθορά στην Παιδεία δεν την αγγίζει το μνημόνιο.

    Πιθανότατο, τέλος, θεωρείται να ενταχθεί ξανά στο μηχανογραφικό των υποψηφίων το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, που «κόπηκε» πέρυσι από τον τότε υφυπουργό κ. Γ. Πανάρετο, λόγω εμπλοκής καθηγητών του Τμήματος σε σκάνδαλο οικογενειοκρατίας.
    http://www.tovima.gr/society/article/?aid=449113&h1=true

    ReplyDelete
  3. Anonymous12:47 pm

    http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_13/03/2012_432648

    ReplyDelete
  4. Anonymous12:34 pm

    http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_20/03/2012_433730

    ReplyDelete
  5. Anonymous1:07 pm

    Το "ξήλωμα" συνεχίζεται από τους "συναδέλφους" σας

    Την τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στην Βουλή είχε επεξεργαστεί η υφυπουργός Παιδείας κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου και με αυτή, αίρονται μια σειρά «εμποδίων» για τους υποψήφιους των ειδικών κατηγοριών, όπως το ηλικιακο όριο (οι υποψήφιοι δεν μπορούσαν να κάνουν χρήση των ευεργετημάτων εάν ένας εκ των αδελφών τους ήταν μεγαλύτερος των 26 ετών) και το όριο του οικογενειακού εισοδήματος. Παράλληλα, τίθενται διαφορετικά κριτήρια για τα αδέλφια των δικαιούχων.
    http://www.tovima.gr/society/article/?aid=449944&h1=true

    ReplyDelete
  6. Anonymous4:00 am

    01:07 PM
    Ποιά είναι η κα Χριστοφιλοπούλου? Αυτή που προεκλογικά το 2009 είχε γίνει η σκιά του τ. πρωθυπουργού? ΄Οπου φωτογραφιζόταν ο τ. από πίσω ή από δίπλα κι αυτή -φάντης μπαστούνι- μέχρι να γίνει υφυπουργός αμετακίνητος απ΄το παιδείας?

    ReplyDelete