Sunday, October 11, 2009

Η νέα διοίκηση στην ΕΡΤ

Διαβάζω διάφορα σενάρια για ονόματα.

Τι είναι εκείνο που κάνει όσους έχουν απόψεις για το θέμα να πιστεύουν ότι έγινε δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τους Γενικούς Γραμματείς και δεν θα γίνει για την ΕΡΤ? (Το ίδιο φυσικά ισχύει και για όλες τις "πληροφορίες" για άλλες δημόσιες θέσεις).

5 comments:

  1. Anonymous5:00 pm

    Πάντως εγώ πιστεύω ότι η θέση Γενικού Γραμματέα ενός Υπουργείου είναι πολιτική θέση και πρέπει να επιλέγονται με πολιτικά κριτήρια. Δεν μπορείς να βάλεις σε μια θέση καποιον π.χ που έχει διαφορετική αντίληψη από τον υπουργό για την παιδεία.
    Από την άλλη με την πρόσκληση αυτή πρώτη φορά οι πολίτες μαθαίνουν ποιες είναι τέλος πάντων αυτές οι θέσεις Γραμματέων, Γενικών Γραμματέων ή όπως λέγονται. Μάθαμε πόσες είναι. Αποτελούν αντικείμενο συζήτησης. Και ταυτόχρονα η πρόσκληση αυτή έβαλε τις επιλογές προσώπων που θα γίνουν στο μικροσκόπιο των πολιτών που ενδιαφέρονται, και, το σημαντικότερο, θεσμοθέτησε ένα νέο κεκτημένο.

    Είναι ένα τεράστιο βήμα προς την σωστή κατεύθυνση..

    Γιάννης Φ.

    ReplyDelete
  2. Anonymous1:56 am

    Καλό θα ηταν να δημοσιοποιηθούν σιγά σιγά ποιές θέσεις και πότε θα στελεχωθούν μέσω διαδικτυακών διαγωνισμών, ωστε να αποφευχθεί η συρροή "άριστων" στις θέσεις ΓΓ.

    Ειναι χιλιάδες οι "άριστοι άνεργοι" εκτός κλίκας που ζητουν μια επαγγελματική ευκαιρία. Ευκαιρία που δεν θέλουν να χάσουν...

    Βάσω

    ReplyDelete
  3. Anonymous2:34 am

    Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων δεν έχει κλείσει ακόμα (13 Οκτ.) και οι θέσεις έχουν αρχίσει ήδη να καλύπτονται. Εγώ γνωρίζω τον ειδικό γραμματέα στο Υπουργείο Εργασίας. Το όνομά του είναι Δ.......ς Κ............ς (συμπληρώστε το μετά τις ανακοινώσεις μόνοι σας για να δείτε εάν επαληθεύεται.)
    Παρ’ όλα ταύτα σύμφωνα με τον Γιάννη Φ. ότι η θέση είναι πολιτική και ότι η επιλογή πρέπει να γίνεται προσωπικά από τον Υπουργό.

    Δ.Γ.

    ReplyDelete
  4. Παπαγαλάκια με πληροφορίες υπάρχουν πάντα. Μακάρι να γίνει και για την ΕΡΤ δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος.

    ReplyDelete
  5. Anonymous2:20 pm

    Καλό θα ήταν να εκλέγονται οι καλύτεροι.Αλλά στη θέση ενός Γενικού Γραμματέα τι σημαίνει καλύτερος?Αυτός που έχει γνώση των προβλημάτων είναι οξυδερκής και αποφασιστικός αλλά από την άλλη δεν είναι ημέτερος και ως εκ τούτου εγκυμονεί ο κίνδυνος αντί να δημιουργεί να καταστρέφει ό,τι καλό?
    Γι αυτό είναι δύσκολο να εφαρμοστεί η αρχή της "ανεξιθρησκείας"!
    Φαντάζομαι ένα γενικό γραμματέα(πολύ σημαντικός ο ρόλος τού γενικού γραμματέα ενός υπουργείου) ο οποίος είναι φανατικός οπαδός της Νέας Δημοκρτατίας και μεταφέρει στα κομματικά του όργανα οποιονδήποτε σχεδιασμό του υπουργείου πριν καν εφαρμοστεί στη πράξη!
    Γι΄αυτό η άποψή μου είναι:
    Γενικοί γραμματείς από το χώρο του ΠΑΣΟΚ αλλά με αξιοκρατικά κριτήρια.Είναι νομίζω η πιό σοφή λύση.

    ReplyDelete