Thursday, October 08, 2009

Διαφάνεια στο ΥΠΕΠΘ

Ξεκινά από σήμερα. Ισως καθυστερήσει λίγο η αλλαγή της σελίδας του ΥΠΕΠΘ. Μέχρι τότε, θα γίνεται εκ των ενόντων.

Πρός το παρόν το ΠΔ διορισμού των μελών του Υπ. Συμβουλίου.

9 comments:

  1. Anonymous8:42 am

    κ. Υφυπουργέ
    Αρχικά να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα.
    Σας έχει σταλεί μια επιστολή από αποφοίτους Πληροφορικής με αναφορά στην τροπολογία του κ. Λυκουρέντζου για το τμήμα Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων.
    Αυτή η τροπολογία αδικεί χιλιάδες εκπαιδευτικούς Πληροφορικής και εν αναμονή των πινάκων ΠΕ19-20 από το ΥΠΕΠΘ θα θέλαμε την άποψη σας.
    Περιμένουμε και παρακαλούμε για ενέργειές σας για την άρση της ΑΔΙΚΙΑΣ και την ένταξη και των υπολοίπων τμημάτων Πληροφορικής στις καθηγητικές σχολές.

    Σας ευχαριστώ,
    Απόφοιτος Πληροφορικής ΠΕ19

    ReplyDelete
  2. Ποια είναι η άποψη σας για την -σχεδόν εν κρυπτώ- μεταφορά στο υπουργείο της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, από το Υπουργείο Ανάπτυξης όπου ανήκε ως τώρα;

    Μετατάσσονται αυτόματα και όλοι οι υπάλληλοι των εποπτυομένων φορέων της στο ΥΠΕΠΘ;

    Ευχαριστώ

    ReplyDelete
  3. ΓΙΩΡΓΟΣ1:57 pm

    Μου έκανε μεγάλη (και αρνητική) εντύπωση η διακοπή της διαδικασίας της ΠΔΣ.

    Υπάρχουν 40άρηδες οικογενειάρχες, με παιδιά, με πτυχία 15ετών και πάνω, που περιμένουν.

    Μέχρι πότε, άλλοι, θα αποφασίζουν απρόσωπα για μας;

    ReplyDelete
  4. Anonymous5:26 am

    Θα ηθελα να ξερω, ποτε και αν θα ερθει επιτέλους δασκαλος για την κορη μου που παει Δ δημοτικού, στο Δημοτικό Σχολείο Αναβύσσου Αττικης. Καταλαβαίνω ότι η καθυστέρηση δεν είναι δική σας ευθύνη, μήπως όμως θα μπορούσατε από τη νέα σας θέση να βοηθήσετε;

    ReplyDelete
  5. Είμαι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Πάτρας της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τμήματος Πολιτικών Έργων Υποδομής με τίτλο πτυχίου Πολιτικός Μηχανικός Τεχν/κης Εκπ/σης.
    Η σχολή μου είναι μια από τις αλληλεπικαλυπτόμενες Σχολές με τις αντίστοιχες του Πολυτεχνείου.
    Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι οι απόφοιτοι της σχολής μου είμαστε ανασφάλιστοι από το 1980 (τελευταίος νόμος ο Ν. 1028/80),(ασφαλιζόμαστε στο ΙΚΑ ή στον ΟΑΕΕ –πρωην ΤΕΒΕ- όσοι δουλεύουμε σαν εργολάβοι-κατασκευαστές ιδιωτικών έργων (επάγγελμα που δεν χρειάζεται πτυχίο για να το εξασκήσεις), χωρίς Επαγγελματικά Δικαιώματα από το 1983 (ο νόμος Ν. 1404/1983 δεν εφαρμόσθηκε ποτέ αν και πέρασε βουλή και Πρόεδρο της Δημοκρατίας).
    Εγώ εργάζομαι ως υπάλληλος γραφείου με παροχή υπηρεσιών (αυτασφαλιζόμενος) χωρίς δικαίωμα υπογραφής. Εργασία που θα μπορούσα να κάνω και αν ήμουν απόφοιτος Επαγγελματικού Λυκείου.
    Δεν είμαι λαθρομετανάστης, δεν έχω παραβιάσει ποτέ κάποιον νόμο, και θέλω να πιστεύω ότι είμαι ισότιμος πολίτης με τους άλλους και ως εκ τούτου έχω δικαίωμα για συμμετοχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου.
    Πότε και Τι προβλέπεται να γίνει με την περίπτωσή μου ;
    Ως πότε θα πληρώνει το Ελληνικό Κράτος Πρόστιμο στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την μη έκδοση των δικαιωμάτων μας ;
    Είναι δυνατόν οι απόφοιτοι των ΙΕΚ και ΤΕΕ να έχουν επαγγελματικά δικαιώματα και εγώ με τετραετείς σπουδές και μεταπτυχιακή εκπαίδευση τριών ετών στο ΕΑΠ (Διαχείριση Τεχνικών Έργων) να είμαι ξεκρέμαστος ;
    Ως πότε το ΤΕΕ θα «μπλοκάρει» τις διαδικασίες ;

    Ευχαριστώ για τον χρόνο σας,
    αναμένω τις δικές σας ενέργειες.

    Φιλικά

    ReplyDelete
  6. Anonymous11:42 pm

    Συγχαρητήρια και καλή αρχή κ. Υφυπουργέ στο δύσκολο αυτό υπουργείο.
    Εύχομαι να μην αρχίσουν να κάνουν κουμάντο στο υπουργείο ορισμένες συντεχνίες που το μόνο που κοιτάνε είναι η διατήρηση των εξουσιών τους εις βάρος των άλλων.

    ReplyDelete
  7. Anonymous3:03 am

    Εκ βάθρων ξήλωμα του υποτιθέμενου συστήματος Παιδείας.
    Οτιδήποτε λιγότερο απλά θα καταγραφεί ως μια περασιά μιας κυβέρνησης σας όλες τις άλλες.
    Εκ βάθρων!!!
    Ή όλα ή τίποτα.
    Διαφωνώ με όσους σας χαϊδεύουν από τις πρώτες μέρες τα αυτιά, λέγοντας ότι αν λύσετε το "άλφα" ή το "βήτα" θέμα θα είστε πετυχημένοι.
    Εκ βάθρων αγαπητέ Πανάρετε.
    Η κοινωνία περιμένει και θα σας κρίνει επι της ουσίας και όχι για επιμέρους παρεμβάσεις.
    Στο πλευρό σας για όλες τις μάχες
    Φώτης Αργυρίου
    Εκδότης - Δημοσιογράφος
    Βέροια

    ReplyDelete
  8. Anonymous2:02 pm

    Κύριε Υφυπουργέ εύχομαι καλή τύχη στο έργο σας και να είστε υγιής να αντιστέκεστε στο βαρύ λειτούργημά σας. Κάντε κάτι να σωθούμε από το μαγαζάκι που έχει στήσει η ΝΔ στο τμήμα Φυσικοθεραπείας στο ΤΕΙ Θεσ/νικης με τους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ να έχουν καταλάβει τα πόστα του προϊστάμενου και των τομεαρχών και να οργιάζουν μαζί με τη ΔΑΠ σε βάρος των εκτάκτων καθηγητών και των μονίμων, καθώς και ελέγχουν τις μεταγραφές και τους διαγωνισμούς....Ντροπή!και έλεος!!δε θα σας κουράσω άλλο, απλά ελπίζω σε εσάς και την κα. Υπουργό και στη παράταξή μας για λύτρωση. Να είστε καλά

    ReplyDelete
  9. Κύριε πρωθυπουργέ , κυρία υπουργέ παιδείας , κυρία και κύριε υφυπουργέ παιδείας ,
    σε επιστολή που σας έστειλα στις 7/10/2009 ( την ώρα της ορκωμοσίας της κυβέρνησης ) εξέφρασα την ελπίδα να πραγματοποιήσετε το αίτημα της κοινωνίας για αξιοκρατία . Αμέσως μετά την ορκωμοσία σας , κάνατε σαφή την πρόθεσή σας να προωθήσετε την αξιοκρατία . Από την πρώτη μέρα άσκησης των καθηκόντων σας , προχωρήσατε σε πράξεις . Παγώσατε τις διαδικασίες για προσλήψεις στην Π.Δ.Σ. ( η οποία αποτελούσε βασικό παράθυρο ρουσφετιού ) και ακολούθησε η δήλωση ότι οι διαδικασίες πρόσληψης θα διέπονται από αξιοκρατία και διαφάνεια .
    Αφού σας συγχαρώ για την πολύ καλή αρχή που κάνατε θα ευχηθώ καλή συνέχεια στις πράξεις για την προώθηση της αξιοκρατίας .
    Θα ανταποκριθώ δε στο κάλεσμά σας για συμμετοχή και θα παραθέσω κάποιες ( ταπεινές ) απόψεις μου.
    Έχω στο μυαλό μου 2 βασικές σκέψεις για την υλοποίηση ενός αξιοκρατικού και δίκαιου συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση .

    1) Κλείσιμο όλων των παραθύρων ρουσφετιού ( όπως αυτό της Π.Δ.Σ. ) και διατήρηση των σημερινών ποσοστών ( 60% - 40% ) στους διορισμούς . Σε αυτή την περίπτωση τα ποσοστά ( 60 - 40 ) θα είναι πραγματικά και όχι πλασματικά όπως τώρα . Επιπλέον από εδώ και πέρα ( αν εφαρμοστεί το κλείσιμο παραθύρων ) για να πάρει κάποιος τα πρώτα μόρια προϋπηρεσίας ( και να διεκδικεί διορισμό από τον πίνακα του 40% ) θα πρέπει να επιτύχει στον ΑΣΕΠ . Οπότε μακροπρόθεσμα θα υπάρχει αξιοκρατία 100% αφού όλοι ( και του 60% και του 40% ) θα έχουν κερδίσει δίκαια ( και όχι με βύσμα ) τον διορισμό τους .

    2) Διορισμοί 100% μέσω ΑΣΕΠ με την απαραίτητη μεταβατική περίοδο ( π.χ. 3 χρόνια ) ώστε να διοριστούν όλοι όσοι έχουν κερδίσει δίκαια την προϋπηρεσία τους . Ταυτόχρονα βέβαια ( και στο διάστημα της μεταβατικής αυτής περιόδου ) θα πρέπει να κλείσουν όλα τα παράθυρα .

    Όποια από τις παραπάνω επιλογές και αν εφαρμοστεί ( ή τρίτη επιλογή που θα κινείται προς την ίδια ακριβώς κατεύθυνση ) θα είχαμε δίκαιο και αξιοκρατικό σύστημα διορισμών . Δύο πλεονεκτήματα της επιλογής 2) είναι τα εξής . Πρώτον δεν αδικεί συναδέλφους που δουλεύουν χρόνια σε φροντιστήρια και δεν κερδίζουν μόρια προϋπηρεσίας . Αλλά το πιο σοβαρό πλεονέκτημα της επιλογής 2) είναι ότι δεν αφήνει περιθώρια για άνοιγμα νέων παραθύρων στο μέλλον .
    Και στις δύο παραπάνω προτάσεις ο στόχος είναι να υπάρξει αξιοκρατία και δικαιοσύνη .

    Υ.Γ. υπάρχει σχετικός διάλογος στην ιστοσελίδα

    http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=10822.420

    ReplyDelete