Thursday, October 22, 2009

Οι θέσεις στο γραφείο μου (4)

Έληξε την Κυριακή το βράδυ η πρώτη φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις θέσεις στο γραφείο μου.
Καθυστέρησα να αναφερθώ στο θέμα λόγω του ταξιδιού μου στην Θεσσαλονίκη και των υποχρεώσεων που συσσωρεύθηκαν.

Ευχαριστώ όλους όσους συμμετείχαν στην διαδικασία.

Υποβλήθηκαν τελικά περίπου 3500 αιτήσεις. . Όπως είναι φυσικό, πολλοί έχουν υποβάλει υποψηφιότητα για περισσότερες από μια θέσεις. Συγκεκριμένα οι αιτήσεις είναι:

-Συμβούλου/Συνεργάτη (2237)
-Επιστημονικής υποστήριξης (2115)
-Δοικητικής διαχείρισης (2087)
-Γραμματειακής υποστήριξης (1992)
-Τεχνικής και ηλεκτρονικής διαχείρισης και υποστήριξης (610)
-Επικοινωνίας με τον πολίτη, Τύπου και δημοσίων σχέσεων (2119)

Αγωνιώ για τις επιλογές περισσότερο, ίσως, από όσους εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Η στελέχωση του γραφείου οποιουδήποτε ασκεί διοίκηση είναι πολύ σημαντική για την υλοποίηση των ιδεών και απόψεων που έχει για τον τομέα ευθύνης του. Γιατί τίποτα δεν μπορεί να προωθηθεί από έναν άνθρωπο.

Η διαδικασία επιλογής δεν θα είναι εύκολη. Ας μην ξεχνάμε ότι δεν έχει γίνει ποτέ σε αυτή την έκταση. Ούτε υπάρχει ένας μηχανισμός με εμπειρία για να την διαχειρισθεί. Όλα θα γίνουν για πρώτη φορά, όπως και με τους Γενικούς Γραμματείς.

Είναι φυσικό ότι θα κάνω ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να γίνουν οι καλύτερες δυνατές επιλογές. Όχι μόνο για να γίνει η διαδικασία με αξιοκρατικά κριτήρια, αλλά και γιατί θέλω να λειτουργήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και αυτό θα γίνει μόνο όταν έχω τους καλύτερους –κατά το δυνατόν- συνεργάτες.

Είναι πιθανόν να γίνουν λάθη. Ενδεχομένως, να μην επιλεγούν και υποψήφιοι που θα μπορούσαν να αποδειχθούν καλύτεροι από αυτούς που θα επιλεγούν.

Θέλω όμως να διαβεβαιώσω ότι θα κάνω ό,τι μπορώ για να γίνει σωστά η διαδικασία.

Ένα πράγμα είναι βέβαιο. Ότι όσοι επιλεγούν θα είναι –κατά μέσο όρο- καλύτεροι από αυτούς που θα επέλεγα από τον προσωπικό κύκλο των γνωριμιών μου. (Το ίδιο ισχύει και για του Γενικούς Γραμματείς).

17 comments:

  1. Anonymous4:24 am

    3.500 υποψηφιοι σύμβουλοι υπουργού...και 20.000 για γενικοί γραμματείς... αν μη τη άλλο ως λαός έχουμε χιούμορ...
    Η εξουσία μας δουλεύει αλλά τη δουλεύουμε κι εμείς...

    ReplyDelete
  2. 3.500 αιτησεις για τις θεσεις. οχι ασχημα. Απλως να σας θυμισω κ υπουργε οτι υπαρχουν 350.000 απόφοιτοι ΤΕΙ που δεν εχουν επαγγελματικα δικαιώματα και ετσι μια αιτηση για τετοια θεση φανταζει σαν αστακος οταν δεν εχεις να φας ουτε ψωμι. Δεν θα πω το κλασσικο επιχειρημα ότι εδω πηραν τα ΚΕΣ δικαιώματα ποτε θα παρουν τα ΤΕΙ. Θα πω οτι σε ολη την Ε.Ε δεν υπαρχει ουτε ΜΙΑ χωρα που να συμβαινει κατι παρόμοιο.Στην Ουγκάντα οι απόφοιτοι τεχνικών πανεπιστήμιων εχουν κανονικά δικαιώματα.Σας παραθετω και το λινκ http://www.ugandaengineers.org/membership.htm
    Αρα ας τελειωσει κάποτε η 3κοσμικη νοοτρπια σε αυτη τη χωρα.
    Σας ευχαριστω για το χρονο σας

    ReplyDelete
  3. Anonymous5:33 am

    Πιστεύω ότι ένα pre-screening μέσω Skype (10 λεπτά video-interview στους επικρατέστερους) θα βοηθούσε στην εξέταση περισσότερων υποψηφίων σε λιγότερο χρόνο.

    ReplyDelete
  4. Anonymous7:21 am

    Aντε, να προμηθευτούν ολοι οι υποψήφιοι απο ενα Skype.
    Και αν δεν πάρουν τη θέση, να τα καταθέσουν στο γραφείο του Υφυπουργού με το παραστατικό για να επιστροφή των εξόδων.

    ReplyDelete
  5. Anonymous8:50 am

    Θετικό το γεγονός της ύπαρξης του e-mail το οποίο και δημοσιοποιήσατε και σε αυτό το ιστολόγιο. Μια απορία μόνο: Τα διαβάζετε καθόλου τα e-mails;

    ReplyDelete
  6. Anonymous2:28 pm

    Ένα πράγμα είναι βέβαιο. Ότι όσοι επιλεγούν θα είναι –κατά μέσο όρο- καλύτεροι από αυτούς που θα επέλεγα από τον προσωπικό κύκλο των γνωριμιών μου. (Το ίδιο ισχύει και για του Γενικούς Γραμματείς).

    Να υποθέσω τότε πως οι γνωριμίες της πλειοψηφίας των υπολοίπων μελών της Κυβέρνησης είναι πολύ καλύτερες από τις δικές σας και γι αυτό δεν προχώρησαν σε αντίστοιχη ανοικτή διαδικασία;

    ReplyDelete
  7. Anonymous4:29 pm

    Το skype είναι δωρεάν λογισμικό δεν είναι συσκευή...

    Αν κάποιος/α δεν ξέρει τι είναι το skype στις μέρες μας τότε δεν έχει "άριστη γνώση χρήσης Η/Υ διαδικτύου" και άρα δεν κάνει για την θέση αυτή.

    ReplyDelete
  8. Anonymous9:43 pm

    Λοιπον θα κάνω μια προφητεία...
    έπειτα από πολυ brainstorming και ανάλυση βιογραφικών, ξενύχτια κλπ νέος ΓΓΕΤ θα είναι ο Μητσός...
    Ο οποίος βέβαια όλως τυχαίως μια βδομάδα πριν τις εκλογες είχε μιλήσει στο ΥΠΑΝ ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σε θέματα έρευνας και τεχνολογίας (παρεπιπτώντως όταν είχε ερωτηθεί αν η ΓΓΕΤ θα πάει στο ΥΠΕΠΘ ειχε πει:"μα τι είναι αυτά που ακόγονται, αποκλείεται, χα - χα").
    Περιμενω τα στοιχήματα από όποιον ενδιαφέρεται και πιστεύει στο μεγαλείο αυτής της δαφανούς διαδικασίας...

    ReplyDelete
  9. Anonymous9:58 pm

    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Έχω μια (καλόπιστη) απορία: οι άλλοι υπουργοί/υφυπουργοί (πλην του κ. Παπακωνσταντίνου) δεν χρειάζονται στελέχη στα γραφεία τους; προτιμούν τη μοναξιά, χρησιμοποιούν μονίμους υπαλλήλους, ή θα ακολουθήσουν την "παραδοσιακή" μέθοδο στελέχωσης;

    12:34 πμ


    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Thn idia aporia exo kai ego. Den vlepo teleutaia sto site toy prothipourgou alles prokirikseis kai anisixo.

    Gia tis alles theseis ti ginetai???

    Elpizo na min teleiosei etsi adoxa auti h poli oraia prospatheia...

    5:40 πμ

    ReplyDelete
  10. Anonymous10:35 pm

    Ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Είναι ένα πολύ θετικό βήμα που βάζει τον πολίτη στο κέντρο των εξελίξεων. Καλό θα ήταν, επίσης, να κατατάξετε τους υποψήφιους σε κατηγορίες: π.χ. πανεπιστημιακοί, υπάλληλοι ΥΠΕΠΘ που ζητούν απόσπαση, υπάλληλοι δημόσιου τομέα που ζητούν μετακίνηση από άλλα υπουργεία, άτομα από την ελεύθερη αγορά, γραφικοί κ.λπ.
    Επειδή ασχολείστε και με τη στατιστική ας μάθουμε και εμείς πόσοι συμπολίτες μας αναζητούν αγωνιωδώς εργασία γιατί δεν έχουν και πόσοι ελπίζουν σε μία βελτίωση των εσόδων ή της θέσης τους. Keep on walking... ενδεχομένως να σκοντάψετε επάνω μου!

    ReplyDelete
  11. Anonymous1:21 am

    "Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Το skype είναι δωρεάν λογισμικό δεν είναι συσκευή..."

    ΟΚ, αν μαζί με το λογισμικό κατεβάζεις δωρεάν την κάμερα και τα ακουσικά - μιλάμε για το απόλυτο skype! Διαφορετικά κάνεις το pre scanning υποψηφίων τηλεφωνικά.

    Οπως βλέπετε, κύριε Υφυπουργέ, σφάζονται παλικάρια για μια θεσούλα και ενώ οι Αριστοι έρχονται πρώτοι, οι δεύτεροι πάνε για εντατικά μαθήματα πληροφορικής.

    ReplyDelete
  12. "...και φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας"8:10 am

    Θα ήταν καλό, νομίζουμε, αφού ο Υφυπουργός Παιδείας ανοίγει βήμα επικοινωνίας μέσω blog, δίνει δείγματα γραφής ικανού, ειλικρινούς και ευαίσθητου ανθρώπου, που κατ' εμέ έχει και μια -καλώς εννοούμενη- τρέλλα -απαραίτητη για τέτοιου είδους ευθύνες, η πλειοψηφία των σχολίων που αναρτώνται από τους αναγνώστες να αφορούσε σε προτάσεις, νέες ιδέες και σκέψεις επί της παιδείας, και όχι σε "εύκολους" σχολιασμούς και "εξυπνάδες", στερούμενους στοιχειώδους έμπνευσης.
    Διότι -καλώς ή κακώς- στην εποχή του διαδικτύου κρινόμαστε εξίσου με τους πολιτικούς κι εμείς οι πολίτες.

    ReplyDelete
  13. Anonymous9:41 am

    Συμφωνώ με το αμέσως προηγούμενο σχόλιο με τη μόνη επιφύλαξη ότι πρέπει και ο κ. Πανάρετος να απαντά σε ορισμένα σχόλια (πράγμα που δεν βλέπω να γίνεται μέχρι στιγμής), αλλιώς είναι μονόλογος.

    ReplyDelete
  14. Anonymous2:05 am

    Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ευελπιστώ για κάτι , δεν ξέρω εαν θα είμαι ένας απο αυτους που θα επιλεγουν, όμως θα ήθελα να κάνω τομές στην εκπαίδευση, είμαστε πολυ πίσω παγκοσμίος πλέον. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ολα θέμα θέσεις, είναι θέμα νοοτροπίας

    ReplyDelete
  15. Εκεινο που θα ηθελα να ρωτησω και να απαντησετε με το χερι στην καρδια,ειναι,
    πιστευετε πραγματικα στην αξιοκρατια,ή ετσι το λετε;
    Γιατι απ αυτα που διαβαζω,μαλλον για το αντιθετο πειθομαι.

    ReplyDelete
  16. Anonymous11:24 pm

    τελικα, αν δεν ενημερωθουμε για την εξελιξη της διαδικασιας, για τις θεσεις στο γραφειο σας, δικαιως θα αρχισουμε να αμφιβαλλουμε

    ReplyDelete