Sunday, June 22, 2008

Οι "άτακτοι" πολιτικoί και η "τιμωρία" τους

Με έκπληξη παρακολουθώ την προσπάθεια πολλών ΜΜΕ να προβάλλουν την απομάκρυνση του Θ. Τσουκάτου από τον Κ. Σημίτη  το 2000, δημιουργώντας την εντύπωση "κάθαρσης". Υπονοούν, ή μάλλον το λένε ευθέως, ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχοντας αντιληφθεί τις αρνητικές πλευρές τον στενότερου συνεργάτη του, τον απομάκρυνε από τον στενό κύκλο του και έτσι δεν ευθύνεται για τις όποιες ενέργειές του.

Μικρή σημασία δίνεται από τους ίδιους στο γεγονός ότι την ίδια εποχή τον τοποθέτησε σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Είναι νομίζω γνωστή η σημασία που δίνει το Σύνταγμα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Δίνει την δυνατότητα στα κόμματα να προβάλλουν νέα στελέχη που θεωρούν σημαντικά για την προώθηση της πολιτικής τους που όμως οι ενασχολήσεις τους δεν θα καθιστούσαν εφικτή την εκλογή τους με σταυρό. Προφανώς, αυτό δεν συνέβαινε με τον Θ. Τσουκάτο που τον ήξερε όλος ο κόσμος (και ιδιαίτερα ο κομματικός μηχανισμός).

Αν η "τιμωρία" των πολιτικών στελεχών τα οποία παύουν να εκτιμούν οι πολιτικές ηγέτες εξαντλείται στην τοποθέτησή τους σε εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος, δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί ο κόσμος δεν εμπιστεύεται τα κόμματα.

No comments:

Post a Comment