Wednesday, June 11, 2008

Πέρασαν 10 χρόνια

Ενας φίλος μου έστειλε σήμερα το παρακάτω κείμενο.

Το βράδυ στη Bουλή είχαμε μια πολύ κρίσιμη ψηφοφορία. Οχι μόνο σε σχέση με την έκβαση του αποτελέσματος, αλλά κυρίως σε σχέση με το περιεχόμενο και τον συμβολισμό της. 
Aφού άκουσα όλες τις απόψεις, κατέστησα σαφές και εντός και εκτός Bουλής  ότι αυτή η κυβερνητική πολιτική αναδεικνύει την αποτυχία και την υποκρισία της κυβέρνησης, που έχει ακεραία την ευθύνη για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στις ΔEKΟ και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. 
Hταν χρέος μας προς τους Eλληνες πολίτες να αποκαλύψουμε την αλήθεια αυτή. Στους πολίτες, που επιβαρύνονται ολοένα και περισσότερο με φόρους και ταλαιπωρούνται από τις κακές υπηρεσίες του κράτους. Kαι παράλληλα, να παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την εξυγίανση, τον εκσυγχρονισμό, την ανταγωνιστικότητα και την αποκρατικοποίηση των ΔEKΟ. 
Eίναι απαράδεκτο αυτή τη στιγμή να προσφέρουν κάποιοι στήριγμα και άλλοθι σε μια κυβέρνηση η οποία ζημιώνει τον τόπο. 
Οποιαδήποτε ανοχή σε τέτοιου είδους φαινόμενα θα μας καθιστούσε κατώτερους των περιστάσεων, έναντι της παράταξης, αλλά κυρίως έναντι του τόπου. 
H εντολή του συνεδρίου της παράταξης ήταν να μπει οριστικά τέρμα στη νοσηρή εσωστρέφεια, στις άγονες εσωτερικές αντιπαραθέσεις και στις προσωπικές στρατηγικές που τόσο πολύ και για τόσα χρόνια βασάνισαν την παράταξη και την εμπόδισαν να παίξει τον ηγετικό της ρόλο στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία. 
H Eλλάδα έχει όσο ποτέ άλλοτε ανάγκη από καθαρό πολιτικό λόγο, αποφασιστικότητα και συλλογικό πνεύμα. Tο χθες δεν μπορεί να κρατάει όμηρο το αύριο. 
Xθες το βράδυ στην ψηφοφορία αριθμός βουλευτών διαφοροποιήθηκε από τη συλλογική θέση του κόμματος, προσφέροντας στήριγμα και άλλοθι στην κυβερνητική πολιτική. 
Με τη στάση τους αυτή επέλεξαν στην ουσία να βρεθούν εκτός κόμματος και παραπέμπονται στα αρμόδια όργανα με το ερώτημα της διαγραφής.
Eξαιρείται ο κ. Mητσοτάκης, ο οποίος ως πρώην πρωθυπουργός, με μακρά παρουσία και προσφορά στην πολιτική ζωή, δικαιούται να διατυπώνει απόψεις που δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις του κόμματος, χωρίς να συμμετέχει στα κομματικά όργανα, ευρισκόμενος στην ουσία υπεράνω κομμάτων».

Δεν ήξερα περί τίνος επρόκειτο. Αργότερα κατάλαβα ότι ήταν η δήλωση Καραμανλή στις 3 Φεβρουαρίου 1998, που συνόδευσε την διαγραφή των Σουφλιά-Μάνου.


No comments:

Post a Comment