Friday, November 13, 2009

Οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών και η απόσπαση από τη ρουσφετολογία

Σημερινό σχόλιο του Φ. Καρζή που βρίσκω εξαιρετικά εύστοχο.

Έχουμε αρχίσει να το εμπεδώνουμε. Λεφτά δεν υπάρχουν. Και ένα πλήθος από ωραίες πρωτοβουλίες, που θα μπορούσε να σκεφθεί μια νέα κυβέρνηση, είναι απλώς αδύνατες χωρίς σύνδεση με τα δημόσια ταμεία, χωρίς επένδυση από το κράτος. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η πολιτική τελείωσε. Μεγάλης σημασίας πολιτικές αποφάσεις μπορούν να μην έχουν κόστος. Ακόμη περισσότερο: μεγάλης σημασίας πολιτικές αποφάσεις, που να βοηθούν την εξυγίανση και τη μεταρρύθμιση του κράτους, μπορούν να εξοικονομούν επιπλέον χρήματα.

Δεν είναι θεωρία. Οι ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας για τους εκπαιδευτικούς είναι για την κυβέρνηση κάτι πολύ μεγαλύτερο από μια απόφαση ή μια θετική κίνηση σε έναν τομέα, έστω υψηλής προτεραιότητας. Είναι ένα πρότυπο. Ένα μοντέλο πολιτικής. Στις σημερινές δημοσιονομικές συνθήκες μπορεί να είναι και το μοναδικό ρεαλιστικό, εφικτό και εφαρμόσιμο μοντέλο πολιτικής.

Η λογική είναι απλή. Κάνει κανείς ό,τι μπορεί να κάνει. Και πράγματι υπάρχουν πολλά που είναι δυνατόν να προχωρήσουν, αμέσως και χωρίς λεφτά. Αρκεί να υπάρχει μια ειλημμένη πολιτική απόφαση.

Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι ένα εύκολο σώμα, δεν είναι απλός ο χειρισμός μιας ομάδας ανθρώπων που έχει άμεση, καθημερινή επαφή και επιρροή με τους μαθητές και τις οικογένειές τους, δηλαδή τους πάντες. Η έκταση της επαφής είναι και το μέτρο της πολιτικής επιρροής τους.

Οι αποφάσεις τους, η στάση τους έχει άμεσο και μαζικό κοινωνικό αντίκτυπο, έχει επίσης άμεσο αντίκτυπο στη ζωή όλων των ελληνικών νοικοκυριών, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εμπλέκονται, επηρέαζονται και πάντως έχουν επαφή (και, φυσικά, γνώμη) για το χώρο της Παιδείας – από τους παιδικούς σταθμούς μέχρι τα πανεπιστήμια.

Το βασικό μέτρο είναι ξεκάθαρο. Όχι άλλο στη λογική των αποσπάσεων. Το μέτρο είχε εκφυλιστεί στην ακραία εκδοχή του φαβοριτισμού και του διοικητικού παραλογισμού. Σε μια συναλλγή απεχθή για τη διάρκεια, την εμβέλεια και τη γενική συνενοχή για τη διαιώνισή της, χιλιάδες δάσκαλοι και καθηγητές μετακινούνταν σε γραφεία από τα σχολεία. Από την επαρχία προς τα κέντρα.

Και, ταυτόχρονα, διατηρούσαν τη μοριοδότηση σαν να βρίσκονταν στα σύνορα. Θεωρητικώς στην Τήλο, πρακτικώς στο JK. Και τα μόρια, μόρια. Σε τρία χρόνια, ο “αποσπασμένος για τις ανάγκες της υπηρεσίας” είχε προβάδισμα έναντι εκείνου που υπηρετούσε, ας πούμε, στην Κω ή την Έδεσσα, ή ένα χωριό στα Γιάννενα – όχι πίνοντας φρέντο απέναντι από το παλιό κτίριο της Μητροπόλεως αλλά στην παραγματική εκπαιδευτική υπηρεσία.

Σιγά το θέμα, θα πείτε. Έχει τέτοια χιλιάδες η ελληνική διοίκηση. Δεν είναι έτσι. Για τρεις λόγους. Πρώτον, γιατί σε τέτοια έκταση, δεν είναι πολλά και γιατί από κάπου έπρεπε να γίνει η αρχή, και να' τη που γίνεται. Δεύτερον, γιατί η δικαιοσύνη φτιάχνει τη δυναμική της κι όταν κάτι κάπου, και μάλιστα σε μεγάλη κλίμακα, αποκαθίσταται είναι δύσκολο να αντέξει η ίδια παθογένεια σε άλλους χώρους, που στερούνται τη νομιμοποιητική λογική του “βρε αδερφέ, παντού τα ίδια γίνονται”.

Το τρίτο και τελευταίο είναι και το πιο σημαντικό. Δεν πρόκειται απλώς για μια διοικητική μεταβολή προς μια πιο εύρυθμη λειτουργία του συστήματος. Δεν πρόκειται καν για μια κατάργηση προνομίων μιας υπαλληλικής ελίτ. Το προνόμιο δεν ανήκε μόνον στους προνομιούχους. Ανήκε κατεξοχήν στους διανομείς του. Δηλαδή, στην πολιτική ελίτ.

Η εκάστοτε ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, το εκάστοτε κυβερνών κόμμα είχε το σύστημα των αποσπάσεων για να διανέμει ένα μπόνους εξουσίας (χαμηλού επιπέδου αλλά μεγάλης έκτασης) στα κομματικά ή προσωπικά του δίκτυα. Όλοι ήθελαν ένα τέτοιο ρουσφετάκι, ήταν μικρό, ήταν εύκολο και ήταν πολύτιμο για τους προσωπικούς και κομματικούς μηχανισμούς.

Κανείς δεν θα έλεγε τίποτα αν η κατάσταση συνεχιζόταν. Δεν υπήρχε κάποιο πρακτικό αδιέξοδο, όπως ας πούμε στην οικονομία. Το σάπιο σύστημα μπορούσε ακόμη να επιβιώσει. Και μια πολιτική ηγεσία απεμπολεί οικειοθελώς ένα κεκτημένο ισχύος, ένα μπόνους εξουσίας.

Γι' αυτό, το θέμα δεν είναι οι εκπαιδευτικοί ή οι αποσπάσεις. Το θέμα είναι το πρότυπο που προβάλλει. Προς την κοινωνία, αλλά (εξίσου καίριο) προς την ίδια την κυβέρνηση

82 comments:

  1. H epilogi kapoiy 18-ari na paei se KA8HGHTIKH sxoli , tora poia daskalos, ginete apo tin koini antilipsi oti 8A DIORISTEI AMESOS.

    AFTO EINAI KA8ORO STA APOTELESMATA TON TELEFTAION ETON.

    PROTH EPILOGH DASKALOS
    DEFTERH EPILOGH ASTYFYLAKAS

    BLEPO ME SYMPA8EIA KAPOION POY STA 18 TOY XRONIA ONEIREYETAI NA GINEI DASKALOS...ALLA H ZOH TON EFERE STHN SXOLH THS ASTYNOMIAS. ISOS KANEI MIA KALYTERH ASTYNOMIA.....

    TREMO ME THN IDEA OTI ENAS POY ONEIREYOTAN NA GINEI ASTYFILAKAS....8A MPEI SE 4-5 XRONIA SE AI8OYSA KAI 8A KANEI TO DASKALO


    OYTE STON XEIROTERO EFIALTH ... GIA TO PAIDI MOY...

    KAI OMOS EINAI H ALH8EIA STHN ELLADA TO 2009 !!!!!

    ReplyDelete
  2. Αν και αποσπασμένη σε Παανεπιστήμιο-στην ίδια πόλη όμως με την οργανική θέση-, συμφωνώ απολύτως με το σχόλιο... Μαζί με αυτό το νοικοκύρεμα φροντίστε να κάνετε το σχολείο πιό ελκυστικό...για όλους, και για τους μθητές και για μας τους εκπαιδευτικούς. Ξεκινήστε από μικρές αλλαγές(θεματικές αίθουσες, επιμόρφωση εκπαιδευτικών,σύνδεση του σχολείου με επιστημονική έρευνα, κ.ά) και συνεχίστε με τις μεγάλες (αυτονομία του Λυκείου από τις εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια)και θα είμαστε όλοι εκεί, μαζί σας, ίσως και χωρίς τους συνδικαλιστές μας...

    ReplyDelete
  3. Επιτέλους! Κάτι έπρεπε να γίνει, ώστε να πάψει αυτή η άθλια και άδικη πρακτική!

    ReplyDelete
  4. Μετά τα χτεσινά της Υπουργού επικρατεί σύγχυση. Σας στέλνω δύο εκφράσεις αγωνίας περυσινών φοιτητών μου και ένα ενδιαφέρον κείμενο:

    1. Μετα τις νέες εξαγγελίες της υπουργού παιδείας απορώ γιατί σκοτώνομαι στα πήγαινε έλα στο Κιλκίς και στη Χαλκιδική για να μαζέψω μόρια αφού η επιλογή μονίμων και αναπληρωτών θα γίνεται μέσω ΑΣΕΠ.
    Ποιόν ΑΣΕΠ; Αυτόν που γίνεται κάθε 3 χρόνια και περνάνε 3 άτομα στις 58 θέσεις;
    Ελπίζω να έχουν μελετημένο πρόγραμμα και να μην αρχίσουν στο μέλλον να βγαίνουν οι ελλείψεις και τα κενά.
    Γιατί μάλλον έχουν στο μυαλό τους τη γενική παιδεία (φιλόλογους, δασκάλους, μαθηματικούς). Την τεχνική εκπαίδευση την έχουν μελετήσει;

    2. Χθες πρέπει να σας πω ότι στεναχωρήθηκα με τις δηλώσεις της υπουργού παιδείας.
    Ένας άνθρωπος που έχει δουλέψει σε σχολείο και με πολύ κόπο έχει λάβει την προϋπηρεσία τι θα γίνει;
    Εμείς που έχουμε την παιδαγωγική επάρκεια τις ΑΣΠΑΙΤΕ τι θα γίνουμε;
    Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι κάποιος για να εισαχθεί στην ΑΣΠΑΙΤΕ, τι πτυχία πρέπει να έχει...
    Δεν ξέρω τι να πω. Θα δείξει γιατί όλα είναι πολύ φρέσκα ακόμα...
    Θα καταργήσουμε την προϋπηρεσία και την ΑΣΠΑΙΤΕ δηλαδή;
    Δεν έχω καταλάβει ακόμα.
    Πάντως έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στον εκπαιδευτικό κόσμο σχετικά με τις αναγγελίες τις χθεσινές.


    3.
    http://www.facebook.com/home.php?ref=home#/notes/anna-kokkinidou/-/182241121590

    ReplyDelete
  5. Μήπως υπερβάλλετε λιγάκι; Κάποιος που θα ήθελε να λύσει άμεσα το βιοποριστικό του πρόβλημα, επιλέγοντας μια Σχολή που αυτό τουλάχιστον του το εξασφαλίζει, είναι καταδικαστέος και αυτομάτως γίνεται ακατάλληλος για δάσκαλος;

    ReplyDelete
  6. Anonymous7:15 am

    Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ
    Σας ευχόμαστε καλή δύναμη και επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα.

    Λέγομαι Δήμητρα Τσάνταλη και είμαι 19 χρόνια μόνιμη κάτοικος Ελβετίας και εκπροσωπώ τους συμμετέχοντες ''Απόφοιτους'' της σειράς μαθημάτων επιμόρφωσης/κατάρτισης από απόσταση «Διαδρομές στη διδασκαλία της νέας ελληνικής»που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανάπτυξη επιπέδων πιστοποίησης της γνώσης της Ελληνικής γλώσσας ως Δεύτερης ή Ξένης – Πιστοποίηση Επάρκειας Ελληνομάθειας για Ομογενείς ή Αλλογενείς» και το οποίο συγχρηματοδοτήθηκε μέσω του ΥΠΕΠΘ από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης), ενώ φορέας υλοποίησης είναι το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας. Τα μαθήματα απευθύνονται σε ομογενείς και αλλογενείς που ασχολούνται με τη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης γλώσσας εκτός Ελλάδας. Στόχος τους είναι να ενημερώσουν τις διδάσκουσες/τους διδάσκοντες για τις εξελίξεις στο χώρο της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών, και ειδικότερα της ελληνικής, να τις/τους βοηθήσουν να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και διδακτικές ικανότητες, του Γ2+ επιπέδου, που απαιτούνται για τη γλωσσική διδασκαλία και να εκπαιδευτούν στη μεθοδολογία της διδασκαλίας της ελληνικής ως ξένης γλώσσας σε όλα τα επίπεδα και για όλες τις ηλικίες.

    Από τον Μάρτιο του 2008 ο αγώνας μας είναι πολυεπίπεδος για την διεκδίκηση του Τίτλου Σπουδών. Ένας Τίτλος Σπουδών ο οποίος εκτός από την πιστοποίηση της άριστης γνώσης της ελληνικής δίνει και τα μέσα να διδάσκουμε την ελληνική γλώσσα στο εξωτερικό. (Ανάπτυξη συστήματος αξιολόγησης που θα οδηγεί στην πιστοποίηση ανώτατου επιπέδου ελληνομάθειας Γ2+ επίπεδο).
    Έναν Τίτλο Σπουδών που κάλυψαν και συνεχίζουν να καλύπτουν και που αποτελεί την μεγαλύτερη απάτη, εξαπάτηση, κοροϊδία εις βάρος των Αποδήμων Ελλήνων απανταχού της γης αλλά και εις βάρος των Αλλογενών Φιλελλήνων.

    Πιστεύουμε ότι οι επιστολές και το φλέγον ζήτημά μας τόσο στο Υπουργείο Παιδείας αλλά και στους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς δεν χάθηκαν, γιατί διαφορετικά αντιβαίνουν προς μερικές από τις σημαντικότερες αρχές του διοικητικού δικαίου, όπως λ. χ.: Η διοίκηση δεν έχει σχέση με συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά με την ιδιότητά τους ως οργάνων της Πολιτείας, και ως τέτοιος φορέας, το κάθε πρόσωπο οφείλει να είναι συνεπές με εξαγγελίες των προκατόχων του, κυρίως εάν αυτές έχουν ήδη εμπλέξει τους πολίτες σε εν εξελίξει διαδικασίες.

    Κύριε Υφυπουργέ, στις 11 Μαρτίου 2009 πέρασαν από το ΣτΕ οι τροποποιήσεις του Π.Δ. 363/98 (ΦΕΚ242/Τ.Α729.10.98): «Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας, τύπος, προϋποθέσεις απόκτησης, διαδικασία και περιεχόμενο εξετάσεων, προϋποθέσεις συμμετοχής και ρύθμιση σχετικών λεπτομερειών» και από τότε περιμένουμε με αδημονία τη συμμόρφωση του Υπ. Ε. Π. Θ στις παρατηρήσεις του ΣτΕ, υπομένοντας την αδιαφορία και την ασυνέπεια των υπαλλήλων του Υπουργείου σας στις άπειρες τηλεφωνικές επικοινωνίες μας. Δυστυχώς ακόμη και αυτήν την εβδομάδα η συμπεριφορά ήταν απαράδεκτη. Ειδικά στις 10: 11: 2009, 12: 55 μ. μ., που απευθυνθήκαμε για το φλέγον ζήτημά μας στη Διεύθυνση Π. Ο. Δ. Ε., ρωτώντας και πάλι:
    ‘‘Για ποιον λόγο παραμένει τόσους μήνες στο Υπουργείο το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο σύμφωνα και με το ΣτΕ και με το νομικό γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Κ. Παπούλια, έπρεπε προ πολλού να έχει υπογραφεί και να μην βρίσκεται ακόμη στο Υπουργείο Παιδείας’’ πήραμε την εξής απάντηση:
    ‘‘Δεν ασχολούμαι πια’’ Α. Κρέτσα.
    Κύριε Υφυπουργέ, σας παρακαλούμε πολύ για μία επικοινωνία μαζί σας, όσο το δυνατόν συντομότερα.
    Σας ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων

    Σας έχουμε στείλει ήδη και επιστολή πριν δέκα μέρες, επιστολή και με Αρ. Πρ. 10346 10.11.2009 και δεν έχουμε πάρει απάντησή σας.

    Με εκτίμηση
    Δήμητρα Τσάνταλη και οι ''Διαδρομιστές διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας'' απανταχού της γης, Έλληνες και Αλλογενείς.

    ReplyDelete
  7. Anonymous7:27 am

    Το βασικό που πρέπει να γίνει είναι ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ...
    Έτσι δεν θα παίρνουν αποσπάσεις βυσματικα οι καθηγητες αλλα μόνο όσοι έχουν σοβαρό λόγο και θέλουν να δουλέψουν σε γραφεία...

    Γιάννης Φ.

    ReplyDelete
  8. Anonymous7:40 am

    Σήμερα πραγματικά χάρηκα διαβάζοντας την γνώμη σας γιατί το μαχαίρι θέλετε να το βάλετε βαθιά στην σαπίλα. Για το όνομα του Θεού μην κάνετε πίσω σε μερικές εβδομάδες και αφήσετε παραθυράκια!

    Αν θέλετε πραγματικά να κάνετε τομές θα πρέπει να συγκρουστείτε πρώτα με τους πράσινους και γαλάζιους συνδικαλιστές που στηρίζουν τον θεσμό των αποσπάσεων.

    Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν αποσπασμένοι Γυμναστές, για παράδειγμα, που ενώ θα έπρεπε να διδάσκουν 21 ώρες την εβδομάδα ως νεοδιόριστοι να κάνουν 10 (2 σαραντάλεπτα την μέρα!) και μετά να την κοπανάνε και όλοι οι υπόλοιποι καθηγητές που έχουν κι ένα σωρό δουλειά για το σπίτι (διόρθωμα γραπτών, προετοιμασία) να φωρτόνονται μητρώα, πρωτόκολλα, γραμματείες, μισθοδοσίες, γιορτές, εκδηλώσεις, απουσίες...Κάπου το πράγμα έχει ξεφύγει...

    Επίσης μια ακόμα τεράστια αδικία είναι η ανισότητα ανάμεσα στις ειδικότητες. Πως γίνεται ένας φιλόλογος να είναι παράνομος αν κάνει και μια δεύτερη δουλειά (φροντιστήριο, ιδιαίτερα, εμπόριο) και όσοι γιατροί, δικηγόροι, οικονομολόγοι, υδραυλικοί, πολιτικοί μηχανικοί, αρχιτέκτονες, πληροφορικάριοι έχουν διοριστεί στην εκπαίδευση να μπορούν να το κάνουν νόμιμα; Ή δίνεις το δικαίωμα δεύτερης δουλειάς σε όλους ή σε κανέναν.

    ReplyDelete
  9. Anonymous8:22 am

    Ως προς τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών, αποσιωπάται γενικότερα ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός αποσπασμένων εκπαιδευτικών σε γραφεία των βουλευτών. Οι βουλευτές, πέρα από τους προκλητικούς μισθούς που έχουν [μαζί με τους δικαστικούς], έχουν και πολλές παροχές σε είδος, ανάμεσα στις οποίες είναι και οι δημόσιοι υπάλληλοι που αποσπώνται στα γραφεία τους. Οι περισσότεροι από τους αποσπασμένους σε γραφεία βουλευτών είναι εκπαιδευτικοί, τα κριτήρια απόσπασης είναι απόλυτα προσωπικά και αδιαφανή [σε ορισμένες περιπτώσεις είχαμε και αποσπάσεις συζύγων βουλευτών στα γραφεία των συζύγων τους] ενώ δεν υπάρχει ανώτατο χρονικό όριο απόσπασης στα γραφεία των βουλευτών. Κανένας δεν γνωρίζει τι ακριβώς κάνουν και τι προσφέρουν αυτοί οι άνθρωποι. Με αυτό τον τρόπο εκπαιδευτικοί ικανοί και δραστήριοι αντί να είναι στα σχολεία σπαταλούν την ικμάδα τους στα γραφεία των βουλευτών και κάποια στιγμή θα γυρίσουν στα σχολεία για να 'αράξουν' ή ακόμα με τις γνωριμίες μπορεί να αναδειχθούν και σε στελέχη της εκπαίδευσης. Καμμία περιστολή των δημοσίων δαπανών δεν νοείται και κανένας εξορθολογισμός του συστήματος των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί εάν δεν συμπεριλαμβάνει το δραστικό περιορισμό των αποσπάσεων στα γραφεία των βουλευτών και τον περιορισμό των εκπαιδευτικών που είναι δυνατόν να αποσπώνται σε γραφεία βουλευτών καθώς επίσης του χρόνου απόσπασής τους

    ReplyDelete
  10. Anonymous8:40 am

    Η πλειονότητα των νομικών-εκπαιδευτικών είναι αποσπασμένοι στα γραφεία. Εύλογο, κατ' αρχήν, διότι αναφύονται νομικά ζητήματα. Όμως,ειδικά γι' αυτούς, επετράπη με νόμο να ασκούν παράλληλα και δικηγορία. Αποτέλεσμα: συρρικνώνουν την εργασία στην Υπηρεσία (όπου συνήθως φροντίζουν όχι για την αποκατάσταση αλλά για την διευθέτησητων παρανομιών ώστε να γίνονται αρεστοί και να ανανεώνεται η απόσπαση)και επιδίδονται στη μάχιμη δικηγορία, αφαιρώντας ύλη από τους δικηγόρους.
    Μια πρώτη παρέμβαση θα ήταν η θέσπιση, τουλάχιστον, του ασυμβίβαστου. Διανύουμε περίοδο σκληρής ανεργίας.

    ReplyDelete
  11. Anonymous10:13 am

    Υπάρχουν πολλές κατηγορίες αποσπάσεων αγαπητοί. Δεν εννοώ αυτές σε γραφεία, ΑΕΙ, διευθύνσεις, βουλευτικά γραφεία κλπ.

    Εννοώ αυτές:
    1. Καθαρά κομματικές: ανάλογα με το χρώμα της κυβέρνησης, οι υπηρεσίες στελεχώνονται κατά προτεραιότητα με τα "δικά" τους έμπιστα παιδιά.

    2. Εμφανισιακές: Καλλίγραμμες κοπέλες (κυρίως) προτιμούν θέσεις ιδιαιτέρων γραμματέων σε γραφεία διευθυντών, γιατί στο σχολείο χαλάει το μακιγιάζ και σκονίζονται τα ταγεράκια τους.

    3. Μοριοδότησης: Εδώ, οι ενδιαφερόμενοι, βάζουν λυτούς και δεμένους για μια απόσπαση σε υπηρεσία κοντά στο σπίτι τους, γιατί τους ζαλίζουν τα πήγαινε έλα με τα πλοία της άγονης γραμμής. Ασφαλώς κάθε χρόνο βάζουν στο τσεπάκι 10-14 μόρια ακούραστα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα γνωστά "φαντάσματα του Αη Στράτη".

    4. Έλλειψης ενδιαφέροντος (ή αδυναμίας) για εκπαιδευτικό έργο σε τάξη. Σε αυτή την κατηγορία υπάρχουν καθηγητές που πλέον δεν ενδιαφέρονται να διδάξουν (ή για διάφορους λόγους δεν μπορούν). Προτιμούν μια διοικητική θέση και συνήθως δεν αποσπώνται με βάση τον πολιτικό χώρο που ανήκουν. Υπάρχουν αρκετοί σε πλήθος υπηρεσιών της εκπαίδευσης. Ίσως είναι καιρός να αρχίσουν να σκέφτονται μετάταξη σε διοικητική θέση... και ίσως είναι καιρός η Υπουργός να σκεφτεί τι θα κάνει με αυτή την κατηγορία, γιατί αλίμονο αν τους στείλει στην τάξη με το ζόρι!

    5. Αξιοκρατικές. Μη γελάσετε. Υπάρχουν και αυτές! Κυρίως σε υπηρεσίες που απαιτούν προσόντα, εμπειρία και εξειδίκευση. Δυστυχώς αποτελούν τη μειοψηφία επί του συνόλου...

    Από δω και πέρα περιμένουμε με ενδιαφέρον τις προτάσεις του υπουργείου και τη δημόσια διαβούλευση που θα ακολουθήσει.

    Και κάτι τελευταίο. Μην ξεχνάτε. Όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος!

    Αθηναίος blogger

    ReplyDelete
  12. Έχω κάποιες απορίες που αφορούν στους εκπαιδευτικούς,οι οποίοι από τον διορισμό τους δεν πάτησαν στην τάξη ούτε μία ημέρα.

    1. Θα πάρουν μετάθεση βάσει των μορίων που συγκέντρωναν από σχολεία, στα οποία δεν πάτησαν ποτέ επί σειρά ετών; Θα επιτρέψετε να βρεθούν μπροστά από συναδέλφους, οι οποίοι υπηρέτησαν κανονικά σε σχολεία της επαρχίας, τα οποία ωστόσο είχαν λιγότερα μόρια. Αυτοί όμως ήταν εκεί. Οι άλλοι έπαιρναν περισσότερα μόρια χωρίς να είναι με αποτέλεσμα να προηγούνται στις μεταθέσεις.

    2. Η δοκιμαστική διετία ίσχυσε γιά όλους, εντός και εκτός σχολείων. Όσοι ήμασταν στα σχολεία αξιολογηθήκαμε, έστω και τυπικά, για το εκπαιδευτικό μας έργο και τη συμβολή μας στη σχολική μονάδα.
    Όσοι ήταν σε γραφεία, και δεν είναι λίγοι, πώς μονιμοποιήθηκαν ως εκπαιδευτικοί και σε ποιό έργο τους ακριβώς αναφερόντουσαν οι τυπικές αξιολογικές εκθέσεις;

    ReplyDelete
  13. Για την αξιολόγηση στη δοκιμαστική διετία θα ήθελα να επισημάνω κάποια πράγματα.

    Είναι σαφώς θετικό μέτρο, αλλά....

    πρέπει να είναι πολύ δομημένη για να αποφευχθούν παρατράγουδα.

    1. Μέντορας. Στο εξωτερικό υπάρχει ο μέντορας. Ένας έμπειρος εκπαιδευτικός καθοδηγεί (και αξιολογεί) τον νεώτερο. Ο μέντορας όμως έχει περάσει από ειδική εκπαίδευση.
    Στην Ελλάδα στη Β/θμια η μέση ηλικία διορισμού πιστεύω είναι μετά τα 30 για να μην πω περισσότερο. Πολλοί εκ των "νέων" εκπαιδευτικών έχουν πάνω τους χιλιάδες διδακτικές ώρες από τα φροντιστήρια. Έχουν περάσει επίσης πολύ δύσκολες εξετάσεις και είναι σαφώς πιο ενημερωμένοι επί των εξελίξεων από παλιότερους συναδέλφους. Πολλοί από αυτούς έχουν μεταπτυχιακά ή ακόμη και διδακτορικά στο αντικείμενο τους. Ποιός θα τους αξιολογήσει λοιπόν αυτούς;
    Το προφίλ του "νέου" εκπαιδευτικού λοιπόν πρέπει να μελετηθεί. Διότι πολλές φορές ούτε νέος είναι, ούτε άπειρος και κυρίως έχει ήδη δοκιμαστεί.
    2. Αξιολογητές (σύμβουλοι, δ/ντές κτλ.).Εδώ κανένας αξιολογητής δεν έχει εκπαίδευση για το τί και πώς θα αξιολογεί. Ο αξιολογητής πρέπει να έχει σοβαρή εκπαίδευση, όχι τύπου σεμινάριο, και να έχει και ο ίδιος να παρουσιάσει αξιόλογο εκπαιδευτικό έργο για να γίνει αξιολογητής. Ως τώρα ο κάθε ένας το έπαιζε αξιολογητής, έπαιρνε συνεντεύξεις, έκρινε ποιός κάνει ή δεν κάνει για κάποια θέση μόνο και μόνο επειδή πήρε υψηλή διοικητική θέση με βασικό κριτήριο την προϋπηρεσία. Τί αξιολόγηση να γίνει έτσι;

    ReplyDelete
  14. Anonymous11:39 am

    Προσπαθήστε να βάλετε τον εαυτό σας σε αυτό που περιγράφω και βγάλτε συμπεράσματα...

    Είστε 35 χρονών με οικογένεια και 1 παιδί ας πούμε...

    1. Γίνεται διαγωνισμός ΑΣΕΠ και χάνετε για 1 μόριο το διορισμό. Σας παίρνουν λοιπόν επαρχία για ένα χρόνο , δουλεύετε για την έρμη την παιδεία μας
    προφανώς αφήνοντας τα δικά σας παιδιά απαίδευτα. Επειδή λοιπόν έχετε δουλειά εσείς και ο σύζυγος παίρνετε και ένα δανειάκι. Τη δεύτερη χρονιά ομοίως. Παράλληλα αρχίζετε διάβασμα για τον επόμενο ΑΣΕΠ.

    2. Τη δεύτερη φορά σπάει ο διάολος το ποδάρι του και η διδακτική που αναπτύσσετε δεν χτυπάει καλά στον διορθωτή (αλήθεια τι προσόντων...)
    και φτου να πάρει χάνετε την αναπλήρωση....

    3. Τρεχάτε ποδαράκια μου .....

    4. Μετά από 2 χρόνια επανάληψη σκηνικού...

    ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ;

    Μήπως οι πίνακες έπρεπε να μείνουν όπως έχουν, με την απαραίτητη θωράκιση(ΑΣΕΠ);

    ReplyDelete
  15. Anonymous11:40 am

    ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΤΕΛΟΣ !!!!!ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΑ ΠΑΡΑΓΚΕΣ ΤΕΛΟΣ!!!!!! ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗ.ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ!!!!!ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ!!!! ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ .ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΠΕΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΔΑ ΕΚΠ/ΣΗΣ.ΤΟΛΜΗΣΤΕ !!!!ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΕΚΠ/ΚΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 30 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠ/ΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΩΡΕΑΝ.ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ.

    ReplyDelete
  16. Φωνάζαμε χρόνια για τα ρουσφέτια και τα παράθυρα της ντροπής .
    Αξιοκρατία και διαφάνεια λέγαμε και ξανά λέγαμε .
    Είχαμε αρχίσει να πιστεύουμε ότι δεν θα αλλάξει ποτέ τίποτα ( αλλά συνεχίζαμε να φωνάζουμε για να έχουμε τη συνείδησή μας ήσυχη ) .

    http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=10822.450

    http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=13324.45

    Ο μπάρμπας από την Κορώνη πέθανε .
    Να ζήσουμε , να τον θυμόμαστε ...

    ReplyDelete
  17. Anonymous1:39 pm

    Στέκομαι στην τελευταία φράση "Γι' αυτό, το θέμα δεν είναι οι εκπαιδευτικοί ή οι αποσπάσεις. Το θέμα είναι το πρότυπο που προβάλλει." Το πρόβλημα στη χώρα μας είναι φοβάμαι βαθύ. Δεν υπάρχει πλαίσιο σε τίποτα. Όταν παραγράφονται σημαντικά αδικήματα, όταν το γρηγορόσημο είναι θεσμός, όταν η αξιοσύνη πολεμάται, όταν διοικούν τους φορείς απαίδευτοι, όταν δεν υπάρχουν κανόνες ή όπου υπάρχουν, υπάρχουν για να εφευρίσκονται τρόποι παράκαμψής τους, υπάρχουν δύο δρόμοι: η απόλυτη παραίτηση, αναλγησία, "ελληνοποίηση" ή ο μοναχικός ΔονΚιχωτισμός, η αντίσταση και εμμονή στο ότι -δεν μπορεί!- κάπως θα αλλάξει κάτι. Στην πολιτεία, αλλά κυρίως στις συνειδήσεις μας. Φτάσαμε στο Ναδίρ...

    Προπαγάνδα, μήνυμα προς τα στελέχη της κυβέρνησης ή βούληση για τομές; Όπως και να έχει, με το πρότυπο που προβάλλετε, δημιουργείτε ελπίδα. Και αυτό είναι βαρύ φορτίο. Θα ήταν καλύτερα να μας αφήσετε στη λήθη. Όμως, όμως τώρα ξυπνήσατε τις προσδοκίες μας. Περιμένουμε. Μόνο προς τα πάνω μπορούμε να πάμε πια. Έχετε την ευκαιρία να θέσετε το πλαίσιο. Κάντε το. Χτίστε τουλάχιστον τη βάση.
    F.

    ReplyDelete
  18. Anonymous11:27 pm

    Παρατηρώ ότι επανέρχεται το θέμα των εκπαιδευτικών που μονιμοποιήθηκαν χωρίς να έχουν διανύσει την διετή δοκιμαστική περίοδο στην οργανική τους θέση. Οφείλεται στο κενό του νόμου και έχει ήδη κριθεί με δικαστική απόφαση ανεπίτρεπτη. Επείγει η νομοθετική ρύθμιση διότι αφορά χιλιάδες νεοδιορισμένων. Η εξακολούθηση του φαινομένου, πέρα από όλα τα άλλα, διαιωνίζει τις νοοτροπίες της αρπαχτής και του βολέματος. Καμμία απομάκρυνση νεοδιοριζόμενου από την οεργανική του θέση επί 2 χρόνια ούτε και για 9μηνη άδεια ανατροφής τέκνου. Κατά το διάστημα αυτό μπορεί απλώς να κάνει χρήση μειωμένου ωραρίου. Και βέβαια ούτε λόγος για απόσπαση.

    ReplyDelete
  19. Το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης θα εξαρτηθεί απολύτως από το αν θα εφαρμοστούν όλες αυτές οι ρηξικέλευθες εξαγγελίες. Αν αφήσετε τις οργανωμένες μειοψηφίες όσων έχουν επωφεληθεί χρόνια από αυτό το χάλι να νοθεύσουν αυτή την πολιτική, θα χαθεί και η τελευταία ελπίδα.
    Οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν καταφύγει σε μέσα και γνωριμίες, για να διοριστούν, να αποσπαστούν και να...αργομισθούν είναι με το μέρος σας κι ας μην έχουν καμιά συνδικαλιστική εκπροσώπηση. Και μια υποσημείωση, επειδή άκουσα ότι ακόμα ψάχνετε ποιος είναι πού: Στο survey, υπάρχουν όλα τα στοιχεία για κάθε σχολείο και μπορείτε να έχετε πλήρη εικόνα, απαιτώντας ασφαλώς τη σωστή ενημέρωσή του από κάθε διευθυντή.

    ReplyDelete
  20. Anonymous12:44 am

    Και θα προσέθετα: ο χρόνος δοκιμασίας για τη μονιμοποίηση να αυξηθεί από 2 σε 10 χρόνια.Σε αυτόν να μη συμπεριλαμβάνεται ο χρόνος απόσπασης σε θέσεις που δεν έχουν εκπαιδευτικό ή επιμορφωτικό χαρακτήρα. Και από κεί και πέρα να κρίνεται η ικανότητα για παράταση της μονιμοποίησης ανά 5ετία, μέχρι την συμπλήρωση 30 χρόνων υπηρεσίας. Κανένας αραχτός και απαίδευτος εκπαιδευτικός και εν γένει ΔΥ να μη μονιμοποιείται οριστικά πριν τη συμπλήρωση 30 ετών πραγματικής υπηρεσίας

    ReplyDelete
  21. Anonymous1:16 am

    ξερω καθηγητη που μολις διοριστηκε, τον πηρε με αποσπαση ο θειος του καθηγητης ΑΕΙ στο γραφειο του και εδώ και 8 χρονια τον εχει για να του κραταει τα τηλεφωνα και να του φτιάχνει καφεδες!!! Αυτα πληρωνει ο ελληνας φορολογουμενος... Τα βυσματα!!

    ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!

    ReplyDelete
  22. Anonymous2:08 am

    αποσπασμένος συνδικαλιστής που ΄χει ταχτοποιηθεί με βύσμα σε διεύθυνση εκπαίδευσης έχει χάσει τον ύπνο του και όλη μέρα διαβάζει το μπλογκ του πανάρετου,μήπως και δει πουθενά το όνομα του και γίνει ρεζίλι των σκυλιών. έτσι έτσι να καταλάβουν μερικοί τυχοδιώχτες ότι έφτασε η ωρα της κρίσης.συνεχίστε έτσι.κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.αξιοκρατία διαφάνεια παντού.όχι άλλα λαμόγια στην εκπαίδευση.αν δεν τους αρέσει να πάνε στα σπίτια τους.

    ReplyDelete
  23. Anonymous2:49 am

    Και ερωτώ, κ.κ. Συνομιλητές: αυτά τα θλιβερά άτομα που, όπως γράφετε, ψήνανε καφέδες και τώρα τρέμουν, θα επιστρέψουν στις τάξεις ως δάσκαλοι?!Τί θυμούνται από το γνωστικό τους αντικείμενο και ποιό ήθος θα μεταλαμπαδεύσουν στα παιδιά μας?
    Κε Υπουργέ, μήπως θα έπρεπε να υπάρξει ειδική ρύθμιση γι' αυτούς? Ποιά θα μπορούσε να είναι αυτή? δεν πάει πουθενά το μυαλό μου. Άντε, για τις γνώσεις να τους υποβάλεις σε γραπτές εξετάσεις. Για το ήθος? τί τους κάνεις για την αποδεδειγμένη έλλειψη ήθους? Τους υποχρεώνεις σε καθημερινή επί 6μηνο απολογία και αυτοκριτική ενώπιον των συναδέλφων και των μαθητών - λέω, τώρα εγώ...

    ReplyDelete
  24. Αγαπητε Κε ΠΑΝΑΡΕΤΕ
    Απ’ ότι φαίνεται η διασπάθιση χρήματος με τα προγράμματα ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ, ΘΑΛΗΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ του ΕΠΕΑΕΚ δεν σας συγκινεί !!!

    Νομίζω, έγκαιρα επισημάνθηκε η συμπαιγνία ΕΠΕΑΕΚ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ από τη μια και πρυτάνεων από την άλλη.
    1 Κανένας ΠΡΥΤΑΝΗΣ ιδρυματικός υπεύθυνος σε πάνω από ΕΝΑ ΕΠΕΑΕΚ
    2 ΝΑ σταματήσει ΑΜΕΣΑ ο κεφαλικός φόρος [overhead] 20% υπέρ προβολής διαφήμισης. Για να καταλάβετε σε έργο 600.000 ευρώ τα 500.000 πάνε για την ερευνά στην 5-ετια του έργου και τα 100.000 τα χειρίζεται ο αντιπρύτανης οικονομικών [ και ιδρυματικός υπεύθυνος= Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει]. Αν δεχτούμε ότι θα επιλεγούν 10 έργα Θαλής σ΄ ένα ίδρυμα τότε σε διαφήμισης θα πάει 1.000.000 ευρώ. ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

    Και νομίζω στην πολιτική σε ότι δεν αποτρέπουμε είμαστε συνυπεύθυνοι
    ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΡΕΜΒΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ.
    Ο επιβάτης στο Τραίνο της Αλλαγής. Πρόσεχε τους εισπράκτορες !!!

    ReplyDelete
  25. Anonymous3:10 am

    Καταρχίν Κυριε Υπουργέ θα ήθελα να τονίσω οτι ολη η προσπάθεια αναβάθμισης του εκπαιδευτικού έργου είναι αποδεκτή και απαραίτητη. Στην συνέχεια θα ήθελα να κάνω δύο παρατηρήσεις: 1. Έχουμε 2 εκπαιδευτικούς παντρεμένους με 2 παιδια, οι οποιοι είναι π.χ διορισμένοι ο ένας στην Μεσσηνία και ο άλλος στην Κέρκυρα, και η μόνιμη διαμονή τους είναι στον Πύργο. Γιατί κατα ανάγκη η απόσπαση ενος εκ των δύο αν φυσικά το επιτρέπει η υπηρεσία θα πρέπει να θεωρηθεί αδύνατη? Πως αυτοί οι άνθρωποι θα ζήσουν την οικογένεια τους, και πως θα προστατευεί ο θεσμός της οικογένειας? 2. Πως θα διασφαλιστεί ότι οι δόκιμοι εκπαιδευτικοί που μετα απο τόσες θυσίες κατάφεραν επιτέλους να εισαχθούν στο δημόσιο σχολείο, οτι δεν θα λειτουργούν σε ένα περίεργο καθεστώς ομηρίας και ανασφάλειας? Πως θα ξέρουν οτι δεν θα είναι θύματα προσωπικών αντιπαθειών ανεξάρτητες απο το παρεχόμενο εκπαιδευτικό τους έργο? Και πως είναι δυνατόν να αξιολογούνται μόνο αυτοί ως δόκιμοι ενώ ίσως θα είναι οι μόνοι που έχουν περάσει απο την σκληρή δοκιμασία του ΑΣΕΠ? Σας ευχαριστώ

    ReplyDelete
  26. Θα ήθελα να αναφερθώ στο θέμα των αποσπασμένων εκπαιδευτικών στο ΥΠΕΠΘ που έχουν διατεθεί σε διάφορους άλλους φορείς (π.χ στον ΟΕΠΕΚ).
    Ένας αριθμός εκπ/κών που αποσπάστηκαν στο ΥΠΕΠΘ βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε άλλους φορείς, όπου συμβαίνει το εξής άδικο και παράλογο:
    Όσοι είναι με διάθεση από το ΥΠΕΠΘ, και δεν είναι λίγοι, παίρνουν κανονικά τα μόρια της οργανικής τους. Οι αποσπασμένοι στον φορέα παίρνουν 1 μόριο (πολύ σωστά καθώς δεν βρίσκονται στο σχολείο τους.) Δύο εκπαιδευτικοί λοιπόν που βρίσκονται στον ίδιο εργασιακό χώρο έχουν άνιση μεταχείρηση. Οι ξύπνιοι που έρχονται από το ΥΠΕΠΘ, δήθεν για τις ανάγκες της υπηρεσίας, διατηρούν τα προνόμια τους, έχοντας μικρότερο ωράριο από αυτό που θα είχαν στο ΥΠΕΠΘ και τα μόρια τους.
    Στην πλειοψηφία των φορέων του ΥΠΕΠΘ η μοριοδότηση έχει πολύ σωστά καταργηθεί προ πολλού.
    Ρωτάω λοιπόν οι αποσπασμένοι με διάθεση θα λάβουν κανονικά τα μόρια τους για όσα χρόνια υπηρέτησαν στον φορέα; Εάν ναι πρέπει να τα λάβουν και οι υπόλοιποι συνυπηρετούντες. Διαφορετικά, και κατά τη γνώμη μου είναι και το πιο σωστό, κανείς από τους εργαζόμενους στο φορέα, με διάθεση ή μη, να μη λάβει τα μόρια για όσο καιρό υπηρέτησε στον φορέα, όπως άλλωστε ορίζει και ο νόμος.
    Όλως τυχαίως κάποιοι από τους εκπ/κούς που γνωρίζω και είναι με διάθεση δεν έχουν μπει σε τάξη. Ετοιμάζονται δε να πάρουν και μετάθεση με τα μόρια που μάζεψαν στα γραφεία.
    Ανεπίτρεπτο να συμβαίνουν αυτά στο χώρο της εκπαίδευσης. Αλήθεια όταν αυτοί οι άνθρωποι μπούνε κάποια στιγμή στην τάξη ποιές αξίες θα μεταδώσουν στα παιδιά;

    ReplyDelete
  27. elpizo se esas......Mi me apogoitefsete...... to dead line plisiazei.....gia afto

    ReplyDelete
  28. Anonymous5:52 am

    Πρώτα ο μαθητής!!Και δίκιο έχετε.Θεωρώ όμως πως η κ.υπουργός αντί να εστιάσει στα ουσιαστικά προβλήματα της εκπαίδευσης εστίασε εκεί που τη βόλευε!Δεν ακούσαμε τιποτα για τα κενά,τα ειδικά σχολεία και τα τμήματα ένταξης ,που φέτος έχουν αφεθεί κυριολεκτικά στο έλεος του Θεού,για την επέκταση του ολοήμερου και για τις δαπάνες που προτίθεται -αν προτίθεται -το υπουργείο να κανει.
    Το θέμα ειναι οι εκπαιδευτικοί??Αν η κ.Διαμαντοπουλου έχει άχτι τους αποσπασμένους και αυτους που συστηματικά παρανόμησαν ας απολύσει αυτούς.Πώς είναι δυνατόν σε μια μερα να ανατρέπει τον προγραμματισμό και τα όνειρα χιλάδων καθηγητών που είναι ένα βήμα πριν την μονιμοποίηση και όχι μόνο??Αλήθεια αυτούς που έχουν προυπηρεσία και ειναι στους πίνακες τι θα τους κάνει??Θα τους αφανίσει από προσώπου γής??Όσον αφορα την αξιολόγηση των καθηγητών φυσικά και είναι απαραίτητη αλλά για όλους ,ακόμα και για εκείνους που χρονια υπηρετούν καθώς η εμπειρία μόνο δε σε κάνει άξιο και ικανό εκπαιδευτικό.Προτεραιότητα είναι ο μαθητής και για το καλό του μαθητή πρέπει να γίνουν αλλαγές.Αλλαγές όμως ουσιαστικές και όχι σπασμωδικές που μόνο πανικό,αναστάτωση και απογοήτευση μπορούν να προκαλέσουν και στην κοινωνία αλλά κυρίως και σε αυτούς που σας στήριξαν με την ψήφο τους.

    ReplyDelete
  29. Anonymous8:24 am

    ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΗΘΟΣ ΜΙΛΑΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΤΩΝ 2:49? ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΑΥΤΑ ΑΣΦΑΛΩΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΕΞΗ. ΜΠΗΚΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ΑΠΟ ΣΠΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΥΤΟΙ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΤΑΞΕΙΣ. ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΕ ΑΛΛΟ BLOG ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΤΡΩΓΑΝ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΑΙ ΟΤΙ ΑΡΚΕΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΙΑΚΑΩΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΝΕ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΤΡΩΝΕ ΠΟΡΤΑ!
    ΕΤΣΙ ΠΑΝΑΡΕΤΕ ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ, ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!

    ReplyDelete
  30. Anonymous9:54 am

    ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΕΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΟ www.pde.gr ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ:

    "Η αλήθεια είναι πάντα κάπου στην μέση. Η υπουργός θα πληρώσει αυτήν την στιγμή τα λάθη των τελευταίων 20 ετών διότι έινα βιαστική και δεν έχει ενημερωθεί καλά για την κατάσταση των πραγμάτων. Στο ΥΠΕΠΘ για όσους δεν γνωρίζουν υπηρετούν 1450 άτομα. Οι μόνιμοι διοικητικοί είναι 400 άτομα (ούτε οι μισοί ΠΕ), όλοι ο άλλοι είναι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί. Από μια δική μου εκτίμηση χρειάζονται περίπου 650 εκπαιδευτικοί.. Το όλο πρόβλημα έχει ξεκινήσει από παλιά. το υπουργείο παιδείας κατέχει το μεγαλύτερο επιστημονικό προσωπικό από οποιοδήποτε άλλο Υπουργείο. Το 70% των υπαλλήλων του έχει τουλάχιστο Πτυχίο Πανεπιστημίου. Εξ' αυτού για οποιαδήποτε ανάγκη είχε το υπουργείο τράβαγε μια απόσπαση του κατάλληλου επιστήμονα και έκανε την δουλεία του. Ήθελε νομικό έβρισκε νομικό ,ήθελε πολιτικό μηχανικό, ήθελε οικονομολόγο, πάντα έκανε απόσπαση του κατάλληλου εκπαιδευτικού και τα βόλευε. Δεν προέβλεπε τις 600 κενές οργανικές θέσεις που έχει να τις στελεχώνει σιγά ,σιγά με τα χρόνια. Αυτό γινόταν για πολλούς λόγους:

    1.Βυσματικούς λόγους (να βολεύουμε και κανέναν) ένα ποσοστό 40%
    2.Οικονομικούς λόγους (που να βρεθούν λεφτά να διορίσουμε τώρα)
    3. Ένας σημαντικό λόγος που δεν έχει αναφέρει κανένας είναι ο μισθός που λαμβάνεις στο Υπεπθ. Λαμβάνεις λοιπόν τον μισθό του Εκπ/κου ενώ κάνεις δουλεία διοικητικού. Εγώ είμαι μηχανικός υπολογιστών, αν διοριστώ σε οποιαδήποτε άλλη θέση δημοσίου λαμβάνω 1900 ευρώ καθαρά το ελάχιστο (μαζί με τα επιδόματα του ΥΠΕΧΩΔΕ). Αντίστοιχα όλοι οι μηχανικοί. Με 1000 ευρώ τα βολεύει το ΥΠΕΠΘ με τους μηχανικού τους.

    Οπότε έδινε πάντα τυράκι τα μόρια για να μαζεύει κανέναν να του δίνει 1000 ευρώ για να του χτίσει τα σχολεία (πολιτικοί μηχανικοί),να διαχειριστεί τα πληροφοριακά του συστήματα και δίκτυα (μηχανικοί υπολογιστών),να του δώσει νομικές συμβουλές (νομικοί), να βγάλει τα οικονομικά του (οικονομολόγοι).κ.λ.π

    Διώξτε τους λοιπόν κυρία Διαμαντοπούλου και ετοιμαστείτε να διορίσετε (όπως είναι το σωστό) στην θέση τους αντίστοιχες ειδικότητες με τουλάχιστον διπλάσιο μισθό..

    Αυτά για να ακουστούν τα πράγματα με το όνομα τους. Το υπουργείο εκμεταλλεύεται τους εκπαιδευτικούς για βυσματικούς και οικονομικούς λόγους δίνοντας το τυράκι των μορίων και τους κατηγορεί και μετά ότι είναι και βύσματα….. Δεν φταίνε οι Εκπαιδευτικοί..."

    ReplyDelete
  31. Anonymous11:00 am

    Καλησπέρα κύριε Υφυπουργέ ...

    Μήπως θα μπορούσατε να εξηγήστε (στις αρκετές χιλιάδες εκπαιδευτικών), με περισσότερη σαφήνεια α) Τι εννοείτε όταν λέτε ότι θα υπάρξει μεταβατική περίοδος για αυτούς που βρίσκονται ήδη στους πίνακες;;; β) Τι θα γίνει με τριτέκνους και πολύτεκνους οικογενειάρχες εκπαιδευτικούς και πιο συγκεκριμένα για τους δασκάλους που έχοντας τη βεβαιότητα του διορισμού στη διετία έκαναν τον οικογενειακό και οικονομικό τους προγραμματισμό και τώρα βρίσκονται στον αέρα και στα πρόθυρα ψυχολογικής κατάρρευσης;;; Συν τοις άλλοις όπως γνωρίζετε από πρώτο χέρι τα κενά στην παρούσα φάση είναι πάνω από 5000+ με τάση αύξησης για τα επόμενα 2 χρόνια... Μήπως είναι λίγο άδικο και άτοπο να ισχύσει τουλάχιστον στην παρούσα φάση αυτό το μέτρο για τους δασκάλους;;;

    ReplyDelete
  32. Anonymous11:08 am

    Καλησπέρα κύριε Υφυπουργέ ...

    Μήπως θα μπορούσατε να εξηγήσετε (στις αρκετές χιλιάδες εκπαιδευτικών), με περισσότερη σαφήνεια α) Τι εννοείτε όταν λέτε ότι θα υπάρξει μεταβατική περίοδος για αυτούς που βρίσκονται ήδη στους πίνακες;;; β) Τι θα γίνει με τριτέκνους και πολύτεκνους οικογενειάρχες εκπαιδευτικούς και πιο συγκεκριμένα για τους δασκάλους που έχοντας τη βεβαιότητα του διορισμού στη διετία έκαναν τον οικογενειακό και οικονομικό τους προγραμματισμό και τώρα βρίσκονται στον αέρα και στα πρόθυρα ψυχολογικής κατάρρευσης;;; Συν τοις άλλοις όπως γνωρίζετε από πρώτο χέρι τα κενά στην παρούσα φάση είναι πάνω από 5000+ με τάση αύξησης για τα επόμενα 2 χρόνια... Μήπως είναι λίγο άδικο και άτοπο να ισχύσει τουλάχιστον στην παρούσα φάση αυτό το μέτρο για τους δασκάλους;;;

    ReplyDelete
  33. Anonymous1:09 pm

    ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 80, ΟΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΥΠΕΠΘ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΟΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΩΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ή ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ, ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΓΑΝ ΚΑΙ ΚΑΡΤΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ [ΩΡΑΡΙΟ 18 ΩΡΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ] ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ, ΚΑΙ ΠΑΡΗΓΑΓΑΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΜΕ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΕΧΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ... ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΙΕΙΤΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ.ΕΤΣΙ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ...

    ReplyDelete
  34. Anonymous1:23 pm

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ!!!! ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΛΛΟΓΑΤΕ ΛΕΥΤΕΡΑ!!!!!! ΟΙ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΣΤΑ Ι.Ε.Κ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ !!! ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ Δ/ΝΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΩΡΑΡΙΟ .ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ -ΙΕΡΕΙΣ!!!!!!!ΓΙΑΤΙ?????? ΣΠΑΤΑΛΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!!!!ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ????

    ReplyDelete
  35. Εγω θα γραψω κατι που θα μου την πεσουν.
    Γιατι δεν επανερχονται οι επιθεωρηται;
    Το πασοκ,τους κατηργησε το 81,εν τη επαναστατικη του προελασει,και το αποτελεσμα,το βλεπουμε καθε μερα.
    Γιατι φοβιζει το μετρο;Μηπως δεν ειναι πολυ...αριστερο;
    Μα απο ο,τι ξερω,εγω,"ασπρη γατα,μαυρη γατα,καλυτερη ειναι εκεινη που πιανει και ποντικια".
    Και εδω σημερα,οχι ποντικια δεν πιανονται,αλλα ουτε κατσαριδες.

    ReplyDelete
  36. Eγω,δεν ξερω πια,τι ισχυει για τις προσληψεις,μετα απο την ξεφτιλα του πασοκ,και αφου εξωπεταξε το Γερασιμο,που για μενα ειναι,ο τελευταιος των Μοικανων.
    Αντι για ΑΣΕΠ,βαλανε επετηριδα,και μετα και αλλη επετηριδα,και τωρα τι;
    Μιλαμε για μεγαλη ξεφτιλα.
    Κατα τα αλλα,πρωτα ο μαθητης!!!
    Το αλλο με τον Τοτο,το ξερετε;

    ReplyDelete
  37. Anonymous3:03 pm

    Δυστυχώς άλλα βήματα που χρησιμοποίησα στο παρελθόν για να καταγγείλω το γεγονός αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά.

    Κύριε υπουργέ, υπάρχει μια επαναλαμβανόμενη αδικία, η οποία δεν έχω καταλάβει αν οφείλεται σε κενό νόμου, η σε λάθος διοικητικές διαδικασίες στα πανεπιστήμια (αναζήτηση αλήθειας υπευθύνων δηλώσεων, κλπ.). Την εκθέτω τάχιστα με παράδειγμα:

    Ο Χ. περνά το 2005, με πανελλήνιες εξετάσεις στο τμήμα Τ1, με το 90% (απόφοιτοι τρέχουσας χρονιάς). Το 2009, ενώ καλά καλά δεν έχει αποφοιτήσει από το Τ1 δηλώνει τις ΙΔΙΕΣ μονάδες του 2005, και εισάγεται στο τμήμα Τ2, με το 10%, πλέον, έχοντας δώσει εξετάσεις ΜΙΑ φορά! Δεν είναι απαράδεκτο; Μάλιστα αν τα Τ1 και Τ2 είναι συναφή π.χ. ΦΜΣ και τα δύο, κατοχυρώνει ως και τα μισά μαθήματα του Τ2!

    Ακόμη χειρότερα, ο Χ., ΜΑΖΙ με την εισαγωγή του στο Τ2, γίνεται δεκτός και σε μεταπτυχιακό τμήμα Τ3. Όλα αυτά με μια εξέταση το 2005! Σε 7 χρόνια (μαζί με τις κατοχυρώσεις μαθημάτων) έχει 2 προπτυχιακούς και 1 μεταπτυχιακό τίτλο.

    Τα παραπάνω είναι πραγματικά περιστατικά, και το «κόλπο» γνωρίζουν αρκετοί.

    Σε ένα πιο τραβηγμένο σενάριο, που κάλλιστα μπορεί να είναι αληθινό, ο Χ. μπορεί στο ίδιο διάστημα να γίνει κάτοχος και 4ου τίτλου από το ΕΑΠ.


    Είναι νόμιμη η παράλληλη φοίτηση (στο ΕΑΠ συμπεριλαμβανόμενο);

    Είναι νόμιμη η δήλωση μονάδων για τις θέσεις 10% ενώ κάποιος τις έχει χρησιμοποιήσει ήδη και απέκτησε/αποκτά πτυχίο με αυτές;

    Πέρα από νόμιμα, είναι τα παραπάνω δίκαια;

    ReplyDelete
  38. Μιχάλης Χ.4:09 pm

    Καλησπέρα σας,

    Επιτέλους, να βρεθεί μια λύση με αυτά τα θέμματα. Η εργασιακή προοπτική στην εκπαίδευση βρίσκεται στο: δεν ξέρω που πατάω και που πηγαίνω.
    πόσοι τελικά δουλεύουνε και πόσοι χρειάζονται?
    Τελικά αποδεικνύεται πως με την μέχρι τώρα καταγραφή, που έχει δημοσιοποιηθεί οι θέσεις εργασίας στην εκπαίδευση δεν είναι τόσες πολλές όσες τελικά αφηνόταν ως τώρα να ενοηθεί.
    Επιτέλους να σταματήσουν οι αποσπάσεις και οι μεταθέσεις με τον τρόπο με τον οποίον γίνονταν.

    Και κάτι εκτός θέματος του άρθρου, αλλά της επικαιρότητας. Πρόκειται για το θέμα προσλήψεων των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των τελευταίων ημερών:
    Δεν είναι όλοι ενάντια σε αυτές τις ανακοινώσεις:Βεβαίως και να ισχύσει και στις προσλήψεις στο Υπουργείο Παιδείας ότι θα ισχύσει και στο υπόλοιπο Δημόσιο τομέα. ΑΣΕΠ και μόνο.
    Αιτήματα ετών, όπως, η αξιοκρατία, η ισονομία, η ισοπολιτεία, η διαφάνεια και η δικαιοσύνη στις προσλήψεις που απο κάποια ηλικία και μετά τα έχουμε όλοι ζήσει, επιτέλους, να ικανοποιηθούνε.
    Τόσο καιρό όλοι τα ζητάνε, αλλά όταν έρθει η ώρα να γίνουν τότε αλλάζει: να ισχύσουν για όλους τους άλλους αλλά για μας, καλά βολευόμαστε.
    Και γι' αυτούς οι οποίοι βρίσκονται είδη στο όριο των μορίων 24μηνου, 30μηνου, προβλέπεται μεταβατική περίοδο. Ποιό λοπόν είναι το πρόβλημα?

    Και κάτι ακόμα, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα των πρόσφατα δημοσιοποιημένων καταγραφών το επάγγελμα εκπαιδευτικός, στο δημόσιο σχολείο, είναι ένα ΚΟΡΕΣΜΕΝΟ επάγγελμα. Αυτό όμως δεν το σημειώνει κανείς φορεάς, συνδικαλιστικός ή μη. Και το αίτημα είναι, να μπούμε όλοι μέσα με τις διαδικασίες που ξέραμε ως τώρα γιατί το το δουλεύουμε καιρό. Τι θα γίνει δηλαδή, οι πρακτικές που είναι αίτημα να τερματιστούν θα συνεχιστούν?

    Και για την αξιολόγηση, βεβαίως και να γίνει, τι ιδιαίτερο έχουν οι εκπαιδευτικοί και δεν πρέπει να εφαρμοστεί? Είναι ο Πάπας; είναι αυτόνομη επαρχία; είναι τόσο σίγουροι ότι τα γνωρίζουν όλα και μπορούν να αναγνωρίσουν όλα τα λάθη, παρανοήσεις και παραλήψεις και να τα διορθώσουν-βελτιώσουν επαρκώς και εύστοχα?

    Όλα τα παραπάνω ερωτήματα, δεν είναι ρητορικά σχήματα, αλλά μια κραυγή αγωνίας. Φυσικά και δεν θα εργαστούμε στο τέλος όλοι στην εκπαίδευση, όμως, τουλάχιστον να ξέρουμε τι κάνουμε, γιατί τώρα είναι απλά μία χαώδης κατάσταση.

    Ολοκληρώνοντας, θέλω να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο που διαθέσατε να με ακούσετε, και για την πρωτοβουλία σας για άμεσο διάλογο με τους πολίτες μέσω αυτού του blog.

    Απο ένα ωρομίσθιο εκπαιδευτικό σε ολοήμερα δημοτικά σχολεία. Ετών 30.

    ReplyDelete
  39. Εγω,επειδη ειμαι βραδυνους,θα ρωτησω το εξης,το φιο που μας αραδιασε καποιους λογους για τους οποιους "παστωθηκαν" στο Υπουργειο, διαφοροι καθηγητες ΜΕ,αποσπασμενοι και καποιοι αλλοι,αλλων ειδικοτητων.
    Μπορειτε να μου πειτε αγαπητε,ποιος μηχανικος,που ξερει που παν τα 4,θα δεχοταν να παει καπου,οπου θα επαιρνε τα μισα απο ο,τι αλλου;
    Να δωσω λοιπον εγω την απαντηση.
    Μα αυτος που ειναι "στοκος",και πηρε το χαρρτι του τις οιδε πως,και που δεν τολμαει να παει εκει που πραγματικα θα τον εκριναν αυστηρα.Στον Ιδιωτικο τομεα.
    Ετσι,βολευεται με τα ολιγα,και γκρινιαζει και ολιγον,δια την τιμην των οπλων.
    Αλλα και για τους εκ των καθηγητικων Σολων προερχομενους,υπαρχει ποικιλια λογων,που για τις γυναικες πχ,ειχε να κανει οτι δεν επαιρναν μεταθεσεις,οπως γινοταν με τους καθηγητες στα Σχολεια.
    Εγω πχ,υπεστην τις εξης αποσπασεις-μεταθεσεις.
    Αθηνα-Καρπενησι-Δομνιστα- Λαυριο-Κριεκουκι-Αυλωνα-Αιγαλεω- Αθηνα-συνταξη.
    Επι 8 χρονια λοιπον,γυριζα απο δω κι απο κει,πραγμα το οποιο οι ανθρωποι του Υπουργειου,το απεφυγαν.
    Βεβαια,μεσα στις Διοικητικες υπηρεσιες,υπαρχουν και καποιοι σαλεμενοι,που τους κραταει το δημοσιο και τους πληρωνει κανονικο μισθο,αντι να τους απολυσει,και να τους δινει καποιο επιδομα.
    Και μη νομιζετε οτι αυτοι ειναι λιγοι.Αρκετοι ειναι.
    Και για τους ευαισθητους,θα πω οτι το δημοσιο,δεν ειναι ΙΚΑ.Χωρος εργασιας ειναι,και οποιος ειναι εκει και πληρωνεται,πρεπει και να δουλευει.

    ReplyDelete
  40. oiko.wordpress.com1:57 am

    Η κοινή λογική, όπως την καταλαβαίνω.
    Στην Ελλάδα μας εργάζονται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση περίπου 60.000 δασκάλες και δάσκαλοι. Πάνω κάτω 10.000 ανά τάξη. Εκτιμώ ότι από αυτούς τουλάχιστον οι μισοί εργάζονται ακόμη με κέφι σε τάξη και είναι επαρκείς. Έτσι έχουμε, για τις ανάγκες της συζήτησης, τουλάχιστον 5.000 ανά τάξη. Θεωρώ δεδομένο ότι κάθε δασκάλα και δάσκαλος σε ένα μάθημα τουλάχιστον, κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά, εφαρμόζει μια νέα διδακτική πρόταση: δραστηριότητα, παράδειγμα, εφαρμογή, άσκηση, ερώτηση αυτοαξιολόγησης, διατύπωση συμπερασμάτων, τεχνική, … για την οποία είναι υπερήφανος, πέτυχε το στόχο του, τα παιδιά έμαθαν και ενδεχομένως το διασκέδασαν κιόλας. Έχουμε λοιπόν 5.000 ιδέες που εφαρμόστηκαν και πέτυχαν σε κάθε μια από τις 6 τάξεις του Δημοτικού. Και μετά; Είναι απλό! Βρίσκουμε έναν τρόπο κάθε δάσκαλος και δασκάλα να έχει στη διάθεσή του και τις υπόλοιπες 4.999 ιδέες. Πώς μπορεί αυτό να συμβεί; Μια ομάδα έμπειρων δασκάλων και ειδικών (διδακτικών, παιδαγωγών, πληροφορικών, …) ανά τάξη παραλαμβάνει τις προτάσεις (όλες με ονοματεπώνυμο) και τις ταξινομεί ανά μάθημα και κεφάλαιο. Ελέγχει κατά πόσο μια νέα ιδέα λύνει το πρόβλημα που υπόσχεται ότι λύνει, είναι συμβατή με το Πρόγραμμα Σπουδών και τη Μεθοδολογία του και, αν την εγκρίνει, την εντάσσει στο εκπαιδευτικό υλικό που είναι στη διάθεση όλων των δασκάλων στο διαδίκτυο και συνεχώς, με τον τρόπο αυτό, ανανεώνεται.
    Έτσι, πολύ γρήγορα, τα λάθη των βιβλίων θα ελαττωθούν, οι άστοχες δραστηριότητες θα αντικατασταθούν, οι εξεζητημένες δυσνόητες διατυπώσεις της θεωρίας θα απλουστευτούν, η παραπανίσια και βαρετή ύλη θα εξαφανιστεί, η ομαλή μετάβαση από μια τάξη στην άλλη θα εξασφαλιστεί και, το σπουδαιότερο, οι δασκάλες και οι δάσκαλοι «θα πάρουν τα πάνω τους». Θα δείξουν ότι αξίζουν, ότι είναι όχι μόνο εκτελεστικά όργανα ενός βαρετού εκπαιδευτικού συστήματος, αλλά και ενεργοί «μηχανικοί» της εκπαίδευσης που μπορούν να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον συνεργασίας πρωτόγνωρο και να φέρουν την αναγκαία αλλαγή στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
    Τι χρειάζεται; Το Υπουργείο να κατανοήσει τη δυναμική ενός τέτοιου εγχειρήματος και να ενθαρρύνει τους δασκάλους, να τους εξασφαλίσει τα μέσα (θεσμικό πλαίσιο, ανθρώπους και μηχανές που θα συγκεντρώνουν και θα αξιοποιούν τις προτάσεις) και να φροντίζουν να αμείβουν, τουλάχιστον ηθικά, τους δασκάλους που συμμετέχουν. Π.χ. ένα Συνέδριο κάθε χρόνο, στο οποίο θα συμμετέχουν και θα ανταλλάσσουν δια ζώσης πλέον τις ιδέες τους και θα διερευνούν τρόπους σύνθεσης και νέων συνεργασιών.
    Εννοείται ότι αυτή η πρόταση μπορεί να εφαρμοστεί και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αλλά και αλλού, όπου πολλοί άνθρωποι κάνουν την ίδια δουλειά και με τον τρόπο που δουλεύουν, απομονωμένοι ο ένας από τον άλλον, πρέπει να ανακαλύπτουν όλοι το ίδιο πράγμα από μόνοι τους, αντί να μοιράζονται τις λύσεις ακαριαία.
    Έτσι καταλαβαίνω τη κοινή λογική. Μια μοιρασμένη λογική. Μια λογική από κοινού.

    ReplyDelete
  41. Υπάρχουν και παιδιά ενός κατώτερου Θεού στη δημόσια εκπαίδευση!
    Αναφέρομαι στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων οι οποίοι υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια (δεν χρησιμοποιώ τον προσδιορισμό καθηγητής διότι θα εξαναστούν οι δάσκαλοι).
    Δεν έχουμε τα ίδια δικαιώματα για να διεκδικήσουμε θέσεις ευθύνης π.χ. Διευθυντές Σχολείων Δεύτερης ευκαιρίας, απόσπαση σε σχολικές βιβλιοθήκες,δεν μας αναγνωρίζεται η εργασία στα Φροντιστήρια προ του διορισμού μας ως προϋπηρεσία, και το κυριότερο πολλές φορές εξαναγκαζόμαστε να εργαστούμε υπερωριακά ενώ σε όμορα σχολεία της δευτεροβάθμιας συνάδελφοι της ίδιας ειδικότητας εργάζονται εβδομαδιαίως 10, 9, ή 6 ολόκληρες ώρες (οι αριθμοί δεν είναι καθόλου τυχαίοι).

    ReplyDelete
  42. Anonymous4:28 am

    Κύριε Πανάρετε ακόμη ούτε μία απάντηση... Τουλάχιστον μπορείτε και σε μας να πείτε προφορικώς ή γραπτώς (όπως λέτε και στον χρήστη @ΗΒ)λίγη υπομονή;

    Για ποιον λόγο τόση αδιαφορία, αδιαφάνεια και ανευθυνότητα;

    Δ. Τσάνταλη και ''Διαδρομιστές στη διδασκαλία της νέας ελληνικής''στο εξωτερικό.

    ReplyDelete
  43. Anonymous10:13 am

    Αναφορικά με το σχόλιο ενός Ανώνυμου για το αν μπορεί κάποιος με μια συμμετοχή σε πανελλαδικές εξετάσεις (με το 90%) να περάσει σε μια σχολή Α και πριν καλά-καλά αποφοιτήσει να περάσει σε μια σχολή Β με το 10% (χωρίς νεα γραπτή εξέταση), έχω να επισημάνω το εξής: επειδή τυγχάνει να γνωρίζω το μηχανισμό σε αυτό το θέμα ως υπάλληλος του ΥΠΕΠΘ, είμαι σίγουρη ότι δεν μπορεί να συνέβη αυτό με νόμιμο τρόπο. Οι "διπλοθεσίτες" στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τουλάχιστον με τον συγκεκριμένο τρόπο που αναφέρθηκε, είναι απολύτως παράνομη και υπάρχει έλεγχος σε συνεργασία, φυσικά, με τα ιδρύματα (ΑΕΙ και ΤΕΙ), στα οποία ο υποψήφιος καταθέτει τα δικαιολογητικά κατά την εγγραφή του.

    ReplyDelete
  44. Εχουν τεθεί αρκετά επί μέρους ερωτήματα και εδώ και στο άλλο σχετικό ποστ που αφορούν ειδικές περιπτώσεις. Τα ερωτήματα αυτά δεν είναι δυνατόν να απαντηθούν εδώ. Θα περιληφθούν όμως στον προβληματισμό και στον διάλογο που θα ακολουθήσει για να ληφθούν υπόψη στην διαμόρφωση των τελικών επιλογών.

    Αυτό που έχει σημασία αυτή την στιγμή είναι η βασική πολιτική κατεύθυνση. Νομίζω ότι η ανταπόκριση σε αυτήν είναι θετική.

    ReplyDelete
  45. @theodore
    Από τους χαρακτηρισμούς και το μένος που βγάζεις ενάντια σε ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΩΗΝ συναδέλφων σου, διαφαίνεται σοβαρότατος κομπλεξισμός.
    Το ΥΠΕΠΘ θα μπορούσε να κάνει "έξυπνη" διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού αξιοποιώντας υπεράριθμους ειδικοτήτων που μπορούν να προσφέρουν άλλο ουσιαστικό και μετρήσιμο έργο εντός ΥΠΕΠΘ για το ΥΠΕΠΘ!!!
    Δυστυχώς, το Υπουργείο, τόσα χρόνια προτιμάει να αναθέτει εξωτερικές εργολαβίες οι οποίες κοστίζουν ένα κάρο λεφτά σε εταιρίες ημετέρων, λαμβάνοντας παραδοτέα πολύ κατώτερα ακόμα και από τις πιο μετριοπαθείς προσδοκίες, παραγκωνίζοντας τους επιστήμονες, κυρίως μηχανικούς-εκπαιδευτικούς που θα μπορούσαν έστω να παρακολουθήσουν το εκάστοτε έργο...Ποτέ όμως δεν τους δόθηκε η ευκαιρία!!!
    Όσο για την έκφραση "στόκος", ποτέ μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια...

    ReplyDelete
  46. Το κανετε παρακαλω πιο λιανα,για να το καταλαβω και εγω,γιατι οι γενικευσεις,σαφως και δεν μου αρεσουν,και γι αυτο και δεν τις πιστευω.
    Για προχωρησε λοιπον στο παρασυνθημα.

    ReplyDelete
  47. Kύριε υφυπουργέ,

    ασπάζομαι την άποψή σας ότι η έλλειψη χρημάτων δίνει την ευκαιρία για την λήψη σημαντικών αποφάσεων. Μια τέτοια θα μπορούσε να είναι η κατάργηση της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων στα Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι. ―πρακτική αντιεπιστημονική κι αντιπαιδαγωγική, που ξεκίνησε, όπως ασφαλώς ξέρετε η χούντα, και συνεχίζουν έκτοτε όλες οι κυβερνήσεις. Τα βιβλία πρέπει να τα βρίσκουν οι φοιτητές στις πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες ―κι όχι να περιμένουν τον Δεκέμβρη ή και τον Γενάρη για να πάρουν το ένα και μοναδικό εγχειρίδιο που διαιωνίζει αυταρχικές αντιλήψεις για την επιστήμη καθώς και τις μεθόδους αποστήθισης του λυκείου.
    Τολμήστε να προχωρήσετε και θα βρείτε πολλούς συμπαραστάτες, περισσότερους ίσως απ'όσους φαντάζεστε.

    Με εκτίμηση

    Θ. Νικολαϊδης

    Ιόνιο Πανεπιστήμιο

    ReplyDelete
  48. Anonymous1:20 am

    'Η ωρομισθια δεν μπορει επουδενι να συνεισφερει στη λειτουργια του ολοημερου σχολειου'

    Αννα Διαμαντοπουλου 12 ΙΟυνιου 2009

    Λογια, λογια, λογια...

    ReplyDelete
  49. Θα συμφωνήσω με τον @Antonis. Τα τελευταία χρόνια ειδικά πλήθος έργων, τα οποία θα μπορούσαν να υλοποιηθούν με ίδια μέσα, ανατέθηκαν σε ιδιώτες αμφιβόλων γνώσεων και ικανοτήτων. Κάθε είδους σύμβουλοι και ιδιωτικές εταιρίες ανέλαβαν τα πάντα (συντάξεις προτάσεων, μελέτες, υλοποιήσεις έργου) χωρίς να έχουν πολλές φορές καν σχέση με το αντικείμενο. Αποτέλεσμα: κατασπατάληση δημόσιου χρήματος, διότι η κάθε υπηρεσία τους είχε τιμολογηθεί 10 φορές (και λίγες λέω) πάνω, σε πολλές περιπτώσεις παρεχόμενο έργο χαμηλής ποιότητας, αδιαφάνεια, μη αξιοποίηση δημοσίων υπαλλήλων και ουσιαστικά στέρηση για αυτούς της επαγγελματικής εμπειρίας και της γνώσης που θα μπορούσαν να αποκτήσουν και η οποία μετά θα μπορούσε να κεφαλοποιηθεί υπέρ του Δημοσίου.... Αλλά όπως σωστά λέει και ο Antonis ΄"ποτέ δεν τους δόθηκε η ευκαιρία".

    ReplyDelete
  50. Anonymous4:20 am

    Διάβασα όλα τα σχόλια των συναδέλφων και εστίασα σε αυτά που αφορούν τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς στο ΥΠΕΠθ, επειδή τυγχάνει να είμαι μία από αυτούς.

    Έχετε δίκιο να λέτε ότι είναι βυσματική θέση και ότι παίρνουν τα μόρια των Κυθήρων ενώ βρίσκονται στην καρδιά της Αθήνας. Παράγουν όμως το έργο που δεν μπορούν να παράξουν οι διοικητικοί υπάλληλοι της υπηρεσίας. Όλα τα μεγάλα έργα του Υπουργείου survey, datacenter, e-school αναπτύσσονται από τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς. Και αυτό γιατί υπάρχει καθεστώς εκφοβισμού. Αν οι εκπαιδευτικοί δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, λήγει η απόσπασή τους και επιστρέφουν στις θέσεις τους.
    Η δουλειά τους πρέπει να βγει βέβαια ανεξάρτητα από το ωράριο, χωρίς να πληρώνονται δραχμή παραπάνω, ενώ τα επιδόματα καρπώνονται οι διοικητικοί υπάληλοι.

    Έτσι λοιπόν βολεύονται οι διοικητικοί υπάλληλοι (μ΄πεσα σε αυτούς και οι διευθυντές, προϊστάμενοι, τμηματάρχες) και οι εκπαιδευτικοί βγάζουν το φίδι από την τρύπα...

    Θα μου πείτε γιατί είμαι στο Υπεπθ... Επειδή στην επαρχία κρίθηκα 2 φορές υπεράριθμη μέσα σε ένα μήνα και με πετούσαν σα μπαλάκι από διεύθυνση σε διεύθυνση!!!

    Τα παραπάνω δεν τα αναφέρω για να λυπηθείτε τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς του Υπουργείου, αλλά για να έχετε μια σφαιρική εικόνα της κατάστασης που επικρατεί.

    ReplyDelete
  51. Το προβλημα απλως,ειναι πιο συνθετο απο ο,τι νομιζει ο πολυς κοσμος.
    Ως συνηθως δηλαδη γινεται,γιατι ο κοσμος,δεν θελει να καταναλωσει φαια ουσια.
    Και μεσα στην αναμπουμπουλα,χαιρονται και καποιοι.
    Νομιζω ομως,οτι θα μπορουσε να βρεθει η ακρη,αν στρατοπεδευε καποιος ,υφυπουργος εστω,εκει μεσα,οσοτου να τακτοποιησει την κατασταση.
    Η κατασταση στην Ελαδα,σε ολα τα μετωπα,αρα και στην εκπαιδευση,ειναι πολυπλοκη,επειδη την αφησαμε να σερνεται επι 10ετιες,επειδη οι πολιτικαντες,δεν ειχαν τα κοτσια,να παρουν καποια αποφαση,που θα εθιγε καποιους.
    Ετσι,ολο το θεμα εγινε ενας κομπος,και χρειαζεται εναν Μεγαλεξαντρο να τον κοψει.

    ReplyDelete
  52. Anonymous9:17 am

    Καλησπέρα σας,

    Θα ήθελα να συστηθώ και όχι ανώνυμα, λέγομαι Γιάννης Κονδύλης και είμαι εκπαιδευτικός Κλάδου ΠΕ20, με προϋπηρεσία από το 1999 στην δημόσια εκπαίδευση, με υπηρέτηση στην Φλώρινα, Κρανίδι Ερμιονίδας, Ναύπλιο και από το 2007 με οργανική τοποθέτηση στην Α΄ Αθήνας. Το 2005 σαν τομεάρχης του ΤΕΕ Ναυπλίου επαναλειτούργησα 2 εργαστήρια πληροφορικής του 1998, άχρηστα το 2005, με Debian Edu Linux (Skolelinux), και πήραν πάλι ζωή και αυξήθηκε και η αναλογία μαθητή ανά σταθμό εργασίας του σχολείου. Αυτή η ενασχόληση μου και η εμπειρία μου με οδήγησε στην απόφαση να κάνω αίτηση απόσπασης στην ΚΥ του ΥπΕΠΘ έτσι ώστε να μπορέσω να προωθήσω και να εργαστώ για τα σχολικά εργαστήρια. Στάθηκα τυχερός γιατί και έγινε δεκτή η αίτηση απόσπασης το 2006 και εκείνη την χρονιά μέσω του ΤΣ θα έτρεχε ένα πειραματικό πρόγραμμα με τεχνολογία thin-clients εμπορικού λογισμικού σε επιλεγμένα σχολικά εργαστήρια. Με την ομάδα που συγκροτήθηκε με αποσπασμένους εκπαιδευτικούς στην ΚΥ, ΠΛΗΝΕΤ της Αθήνας και της ομάδας εργασίας του ΤΣ πέρα του κλειστού λογισμικού που προβλεπόταν από τον ΤΣ εισάγαμε και αντίστοιχο ανοιχτό λογισμικό (Edubuntu). Το πειραματικό έτρεξε σε 30 εργαστήρια, τα αποτελέσματα βγήκαν και γράφτηκε η πρόταση για thin-clients που κατατέθηκε σε δύο ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας χωρίς καμία απάντηση δυστυχώς (Ίσως γιατί να λειτουργούν τα σχολικά εργαστήρια σε καθαρό Linux περιβάλλον είναι μάλλον μια πολιτική απόφαση, παρά διαδικασία κατάθεσης Τεχνικού Δελτίου). Παράλληλα με το πειραματικό, μου ανατέθηκε από τον Φορέα Λειτουργίας του Πληροφοριακού συστήματος eDataCenter του ΥπΕΠΘ η επίβλεψη του έργου. Το έργο υλοποιήθηκε και είναι τώρα σε πλήρη λειτουργία. Ως πριν λίγους μήνες είμασταν 2 άτομα Αποσπασμένοι Εκπαιδευτικοί, να επιβλέπουμε και να διαλειτουργούμε με αυτό το Τέρας του ονομάζετε eDataCenter, τώρα είμαστε 6 Αποσπασμένοι Εκπαιδευτικοί και μπορούμε να κάνουμε σαφώς καλύτερη διαχείριση του έργου. Το συγκεκριμένο έργο περιέχει εγγραφές για όλους τους φορείς και το προσωπικό του Υπουργείου και καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με τις Δ/νσεις και τα γραφεία εκπαίδευσης της χώρας, τα οποία επανδρώνονται με 4000 αποσπασμένους εκπαιδευτικούς, γιατί οι διοικητικοί είναι από 2 έως κανένας στα γραφεία και τις Δ/νσεις εκπαίδευσης της χώρας. Όσοι είναι στην διοίκηση του προσωπικού της εκπαίδευσης γνωρίζουν τι είναι το eDataCenter.
    Ολα αυτά γιατι τα λέω? Γιατί από την μία αισθάνομαι προσβεβλημένος, διαβάζοντας και ακούγοντας τι γράφεται και λέγεται για τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς, την απαξίωση που περιβάλει την ιδιότητα “Αποσπασμένος” γνωρίζοντας την δουλεία τον κόπο και το μεράκι που συνάδελφοι προσφέρουν και στην ΚΥ και στα γραφεία και Δ/νσεις εκπαίδευσης, υπηρετώντας την διοίκηση της εκπαίδευσης και από την άλλη αν η διοίκηση της εκπαίδευσης δεν επανδρώνεται από το σώμα της (εκπαιδευτικούς) αναρωτιέμαι από ποιους θα έπρεπε να επανδρώνετε? Μήπως και οι Δ/ντές και οι Προϊστάμενοι των Δ/νσεων και γραφείων Εκπαίδευσης της χώρας να μην είναι εκπαιδευτικοί αλλά να προσλαμβάνουμε managers? Είναι σαν να λέμε το Υπουργείο Αμύνης να μην δέχεται στρατιωτικούς στην διοίκησή του.
    Ας γίνουν πιο σφιχτά τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις, ένα βήμα έγινε την προηγούμενη χρονιά με την 3ετή αναγκαστική παραμονή στην διοικητική θέση απόσπασης. Να αυξηθεί ο χρόνος παραμονής και άλλο. Οι ανάγκες της διοίκησης να αποτυπωθούν επακριβώς, εν ανάγκη ας αλλάξει το οργανόγραμμα. Και είμαι από αυτούς που θέλουν μια διοίκηση της εκπαίδευσης που να είναι δίκαια, οργανωμένη, αποτελεσματική, ανοιχτή και με συντονισμό.

    Γιάννης Κονδύλης
    Καθηγητής ΠΕ20
    Δ/νση Λειτουργικών Υποδομών Πληροφορικής και Ν.Τ
    Υπουργείο Παιδείας

    ReplyDelete
  53. Φιλε μου,σου βγαζω το καπελλο.
    Μακαρι να ηταν και αλλοι σαν κι εσενα.
    Και τα επιχειρηματα σου περι αποσπασμενων,λογικα.

    ReplyDelete
  54. Anonymous1:08 pm

    Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.
    ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
    ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ?
    ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ ?
    ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ?
    ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
    ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ?
    ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ( ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΠΟΛΛΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΑΞΙΟΛΟΓΟΤΑΤΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ) ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΑΝΩΤΑΤΕΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ?
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ?
    ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΞΩΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ? ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΩΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ?
    ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ
    << ΕΞΩΔΙΔΑΚΤΙΚΟ >> ?
    ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΜΕ ΝΕΟΤΕΡΑ
    ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ
    ΟΙ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΣΤΕΝΑΖΕΙ ΥΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ .

    ReplyDelete
  55. Anonymous11:04 pm

    ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ:
    ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΌΤΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ π.χ. ΓΙΑ ΚΑΘΕ 5 ΣΧΟΛΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ MANAGER ( ΕΙΔΙΚΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ - ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ )
    Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ?
    ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ?
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ .
    ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΠΙΟ ΑΠΙΘΑΝΑ ΜΕΡΗ.
    ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΝΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΤΡΟ ΛΟΓΙΚΗΣ.
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑ
    ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΜΕ ΝΕΟΤΕΡΑ

    ReplyDelete
  56. Anonymous12:33 am

    ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ :
    ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ?
    ΕΙΝΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ?
    ΕΙΝΑΙ ΕΛΙΤ ?
    ΕΙΝΑΙ , ΠΡΟΥΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ?
    ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΛΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΟΣΟ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ
    ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΟΣ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΟΥΣ !!!
    ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ?
    ΚΟΡΟΙΔΑ ?
    ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΣΩΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ .
    ΕΓΩ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ << ΛΙΓΟΤΕΡΟ >> ?

    ReplyDelete
  57. Anonymous12:47 am

    ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΗΝ ΒΑΣΙΚΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    ΟΠΟΥ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ

    ''user000''

    ReplyDelete
  58. Anonymous1:47 am

    Ο υπουργός οικονομικών δεν ασχολήθηκε με τους διαφθαρμένους εφοριακούς, εκεί ολα είναι καλά,o υπουργός συγκοινωνιών δεν ασχολήθηκε με τις διαφθερμένες υπηρεσίες δνσεις συγκοινωνιών ,εκεί ολα είναι καλά,ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ δεν ασχοληθηκε με τις διαφθαρμένες πολεοδομίες, εκεί ολα είναι καλά,μάλλον οι ανόητοι εκπαιδευτικοι πρέπει να αρχίσουν να τα τσακώνουν για να μην ασχολείται μαζί τους ο/οι αρμοδιοι υπουργοί

    ReplyDelete
  59. Anonymous2:08 am

    Πραγματικά με στενοχωρεί το σθένος με το οποίο κάποιοι μας κατηγορούν, εμάς τους εκπαιδευτικούς, για τις αποσπάσεις που παίρνουμε στις διάφορες υπηρεσίες. Μάλλον ζηλεύουν. Όπως όλοι οι άνθρωποι έτσι και εμείς είμαστε εργαζόμενοι που θέλουμε να δουλέψουμε για να μεγαλώσουμε τις οικογένειές μας. Πολλές φορές μας εκμεταλλεύονται, μας αναγκάζουν να δουλεύουμε κάτω από πολύ δύσκολες (ενίοτε στα όρια της παρανομίας) συνθήκες, μας μεταφέρουν τις ευθύνες τους οι προϊστάμενοί μας. Το ότι έχουμε διοριστεί στην εκπαίδευση, αυτό δεν μας καθιστά ανίκανους να διεκπεραιώσουμε άλλες εργασίες, σε περίπτωση που αποσπαστούμε σε κάποια υπηρεσία. Επίσης θα ήθελα να προκαλέσω τον οποιοδήποτε που μας κατηγορεί να μπει σε μια τάξη για πέντε/έξι χρόνια - να δουλεύει με δύσκολους μαθητές, να ζητάει συμβουλές από ειδικούς και να μην παίρνει απαντήσεις, να λέει το ίδιο πράγμα συνέχει σε ένα μαθητή ο οποίος έχει το μυαλό του στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο ίδιος ή οι γονείς του και να μην τον ακούει- και μετά να έρθει να πει ότι ανήκουμε σε ελίτ, ότι είμαστε προΰχοντες και έχοντες. Δεν είμαστε ούτε ελίτ, ούτε προΰοχοντες, ούτε έχοντες, είμαστε εκπαιδευτικοί που κουβαλάμε προβλήματα άλλων (των μαθητών μας) και αυτό το έχουμε επιλέξει γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε, γιατί αυτό ξέρουμε να κάνουμε, γιατί αυτό μας γεμίζει σαν ανθρώπους, γιατί πιστεύουμε ότι ασκούμε λειτούργημα. Όμως είμαστε εργαζόμενοι, και σαν εργαζόμενοι θέλουμε κάποια στιγμή να ξεκουραστούμε για κάποιο διάστημα, ή να αποφύγουμε μια κατάσταση η οποία θα είναι αρκετά ψυχοφθόρα για εμάς και μετά να επιστρέψουμε πάλι στην τάξη να μορφώσουμε ανθρώπους. Βεβαίως για να λέγεται κάποιος εκπαιδευτικός πρέπει να έχει μπει και να είναι σε τάξη, όπως επίσης και για να μιλάει κάποιος και να μας κατηγορεί πρέπει να γνωρίζει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργαζόμαστε...


    http://www.alfavita.gr/ank_b/ank12_11_01046.php

    ReplyDelete
  60. Anonymous2:13 am

    και για να μην παρεξηγηθώ όταν λέω να ξεκουραστούμε δεν εννοώ να μην κάνουμε τίποτα, εννοώ να ηρεμήσουμε από την τάξη και τις δυσκολίες που αυτή αντιμετωπίζει, προκειμένου να εργαστούμε αλλού, σε κάποιο άλλο πόστο.

    ReplyDelete
  61. Μονο που δε νομιζω οτι σε αλλες χωρες,γινεται αυτο που λες,οτι γινεται εδω.
    Απαξ και διαλεξες να κανεις το δασκαλο,αυτη ειναι η δουλεια σου.
    Εγω,εκατσα 35 συναπτα,γυριζοντας και σε αρκετα Σχολεια,και δεν προσπαθησα να την κανω,αν και βρισκομουν στο στομα του λυκου,που πα να πει,σε πολυ δυσκολο Σχολειο,τα τελευταια χρονια.
    Με φοβερο θορυβο,καταληψεις και πολλες καταστροφες.
    Ειναι γεγονος,οτι η κατασταση εχει δυσκολεψει τα τελευταια χρονια,αλλα τι να κανουμε,αυτη ειναι η κατασταση.
    Τα παιδια,φτανουν στο Λυκειο,ασχετα σε πολυ μεγαλο βαθμο,και γι αυτο,κανεις δε συγκινειται.Το μονο που τους νοιαζει,ειναι να μπουν καπου.Παντι τροπω.Και ασχετως γνωσεων.
    Ετσι,κατεβαζουν τον πηχυ των θεματων,(θεματα βατά,που λενε), για να μη φαινεται η γυμνια,και ο χορος,καλα κρατει.
    Αν θελουν να κανουν κατι οι κυβερνωντες,ας το κανουν στην προσχολικη και πρωτη Σχολικη εκπαιδευση,μεχρι ξερω γω,την Τριτη Δημοτικου.Απο κει και περα,παπαλα.
    Οταν φτανει ο μαθητης στο Λυκειο,εχει τελειωσει η ιστορια,και ο,τι εγινε,εγινε.
    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΛΟΓΕΡ.
    Ο υπολογιστης μου,μου βγαζει κατω δεξια,ενα σημαδι,που γραφει αμα το πατησεις,ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΧΩΡΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ.
    Τι συμβαινει εδω;

    ReplyDelete
  62. 24μηνίτης επιτυχών (για ακόμη μια φορά)5:03 am

    Καταργήστε την ΠΔΣ, τα εκκλησιαστικά, τις αποσπάσεις σε φορείς (και προπάντων στα δικά σας βουλευτικά γραφεία) και τους διορισμούς μέσω ΣΜΕΑ και ιδιωτικών, αν θέλετε να προασπιστείτε την αξιοκρατία. Όλα τα άλλα είναι φθηνός λαϊκισμός. Έχουμε γυρίσει όλα τα μέρη της ΕΛλάδας χάριν του 24μηνου ή του 30μηνου και έρχεστε τώρα να μιλήσετε για αξιοκρατία; Ποιος θεσμοθέτησε την ΠΔΣ (με την αναξιοκρατική επιλογή των διδασκόντων), ποιος ψήφισε τον σκανδαλώδη νόμο για διορισμό των απολυμένων εκπαιδευτικών από ιδιωτικά σχολεία; Οι εκπαιδευτικοί; Η ξεφτίλα έχει και όρια!!!!!

    ReplyDelete
  63. Anonymous1:51 pm

    Aληθεια ποιά η θέση της ΕΠΕ και της ΠΕΚΑΠ για τις αποσπάσεις και τοποθετησεις καθηγητών πληροφορικής ΠΕ19-ΠΕ20 σε γραφεία; μήπως να αποφασίσουν οι κύριοι να σηκωθούν απο τα γραφεία και να πάνε στα σχολεία τους να βοηθησουν τις ειδικότητες που πνίγονται και προσπαθούν να εντάξουν τους Η/Υ στην τάξη μετά την επιμόρφωση Β επίπεδου και να αφήσουν στην ακρη τις φανφάρες; τώρα με τον φορητό υπολογιστή το μαθητικό χρειαζόμαστε μεγάλη υποστήριξη κύριοι.

    ReplyDelete
  64. elisso2:04 pm

    Θα ήθελα να προσφέρω στη συζήτηση μια φρέσκια προσωπική εμπειρία. Δεν είμαι εκπαιδευτικός, αλλά τυχαίνει να παρακολουθώ αυτήν την εβδομάδα ένα σεμινάριο επιμόρφωσης στο ΕΚΔΔΑ για δημ. υπαλλήλους, που αφορά τον χώρο του πολιτισμού. Σε αυτό έχουμε επιλεγεί 15 άτομα από διάφορες δημόσιες υπηρεσίες και δήμους. Από τα 15 άτομα, τα 6 ή 7 είναι εκπαιδευτικοί, νέες κοπέλες και ΟΛΕΣ αποσπασμένες στο Υπουργείο Παιδείας!!! Το πρώτο σοκ το έπαθα λοιπόν με τις συστάσεις... Το δεύτερο το έπαθα όταν κατάλαβα ότι επίσης σχεδόν όλες δεν είχαν καμία σχέση με το αντικείμενο του σεμιναρίου, αλλά ούτε και θα μπορούσαν να το αξιοποιήσουν κάπου, τουλάχιστον από όσα οι ίδιες είπαν. Συμπέρασμα; 1. Πιθανώς αποκλείστηκαν από το σεμινάριο άνθρωποι που θα μπορούσαν να το αξιοποιήσουν καλύτερα στις υπηρεσίες τους και 2. Διεφάνη ως μοναδικός τους στόχος αυτός της συγκέντρωσης μορίων από τις επιμορφώσεις, ενώ είναι αποσπασμένες στα γραφεία, τη στιγμή που ένας εκπαιδευτικός σε σχολείο δεν μπορεί να λείψει μία εβδομάδα για να παρακολουθήσει μια επιμόρφωση και άρα να συγκεντρώσει παραπάνω μόρια με αυτόν τον τρόπο...
    Το κερασάκι στην τούρτα όμως, ήταν η ατάκα μιας εκ των "αποσπασμένων" στο διάλλειμμα, η οποία παρακολουθεί ό,τι σεμινάριο επιμόρφωσης βρίσκει...: "Άντε να πάρω κι αυτή τη βεβαίωση για να την καταθέσω στο φάκελό μου στο Υπουργείο και να τη στείλω και στο κατσικοχώρι που δίδασκα..."
    Είπατε τίποτα...;
    Μαύρισε η ψυχή μου..
    Υπάρχει ελπίδα κ. Πανάρετε;

    ReplyDelete
  65. Υπάρχει ελπίδα. Και υπάρχει γιατί κάποιος επιτέλους τόλμησε να ανοίξει αυτό το τεράστιο θέμα. Κανείς δεν ήξερε την έκτασή του, που αποδεικνύεται πολύ μεγαλύτερη από όσο θα μπορούσε να φανταστεί κανείς.
    Δεν θα διορθωθούν όλα με μιας.
    Εγινε όμως ένα βήμα. Και δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής.

    ReplyDelete
  66. Anonymous1:04 am

    Ο υπουργός οικονομικών δεν ασχολήθηκε με τους διαφθαρμένους εφοριακούς, εκεί ολα είναι καλά,κτλ συνεχίζω,

    στην εκθεση της διεθνούς διαφάνειας για την Ελλάδα-2008 που ανέσυρα σήμερα απο το ιντερνετ -

    -
    http://www.transparency.gr/download.aspx?file=/Uploads/File/National-Survey-Corruption_short_2008.pdf -

    δεν βλέπω πουθενά την παιδεία ,μάλλον γινομαι κακός για την τρέχουσα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου παιδείας κ δβμ κ θρησκ
    , δεν ειναι αυτή η πρόθεση μου,

    Ως υπάλληλος της Βθμιας με εικοσαετή υπηρεσία ξερω πως στα σχολεία οι υπάλληλοι-εκπαιδευτικοί δεν ειναι ολοι αγγελοι ,

    παρόλα αυτά δεν φαίνονται να είναι τα σχολεία διαφθαρμένες υπηρεσίες , που δεν είναι τελείως αλήθεια ,

    μπορείτε να βγάλετε συμπεράσματα μονοι σας τι γίνεται στις υπηρεσίες που αναφέρονται στις μετρήσεις της διεθνούς διαφάνειας

    ReplyDelete
  67. Anonymous4:19 pm

    @ "Μαύρισε η ψυχή μου..
    Υπάρχει ελπίδα κ. Πανάρετε;"

    DYSKOLA AGAPHTE, GIATI H KOPELITSA POY EJFRASTIKE TOSO YPOTIMITIKA GIA TO "KATSIKOXORI" POS 8A PAEI NA DIDAKSEIS STOYS KATOIKOYS TOY?? KAI POS 8A BLEPEI TOYS MA8HTES TIS EKEI??? PROFANOS ...OS KATSIKES.

    ALLA NOMIZO OTI TO PROBLHMA DEN EINAI STON EKPAIDEYTIO. EINAI BA8EIA KOINONIKO. STO YPOBA8RO EINAI TO ROYSFETI TIS META8ESHS STO STRATO APO TH SAMO STA SYNORA...PAPAGOY-XOLARGOY, EINAI H PARANOMH METAGRAFH APO THN PERIFEREIA STO KENTRO, EINAI TA EPAGELMATIKA DIAKIOMATA .... ALLA OXI OI YPOXREOSEIS.
    EINAI H KOINONIA TOY EGO KAI OXI TOY EMEIS.....

    KAI STO NA FTOIXTEI AFTH H KOINONIA MEGALO MERIDIO EF8INHS - EKTOS APO THN POLITIKH HGESIA- EXEI H MONIMA APOYSA PNEYMATIKH HGESEIA TOY TOPOY [ !!!!] .... EXETEDEI KANENA NA EKFRAZEI APOPSH ???

    ARA OLOKLHRES GENIES [ HLIKIA <35] EXOYN ANAPTYX8EI ME NOOTROPIES POY DYSKOLA MPOROYN NA METEMORFOSOYN TO EGO SE EMEIS. DYSKOLA 8A SKEFTOYN THN PROODO MESA APO TO MOX8O.

    AGAPHTE Ke YFYPOYRGE, TA PRAGMATA EINAI DYSKOLA - TO GNORIZEIS...

    ZONTAS MESA STOYS FOITHTES MOY, ALLA KAI SE STENH EPAFH ME FOITHTES / NEOYS ERYNHTES SE ITALIA KAI UK, H DIAFORA NOOTROPIAS [ TO GNORIZEIS FANTAZOMAI] EINAI MEGALH. EDO DEN AKOYS TIPOTA ALLO PERA APO AGONES GIA DIAKIOMATA, OTAN TA NEA PAIDIA STIN EE ZHTOYN GNOSH, PROSONTA, EOIDIOKOYN THN PROSFORA - ISOS GIATI GNORIZOYN OTI 8A AXIOLOGI8EI 8ETIKA-.

    ASTA ... OPS ELEGE KAI H GIAGIA MOY "KLAFTA XARALAMBE"....

    ReplyDelete
  68. Θυμηθειτε τις διαδηλωσεις.
    "Μ αγωνες κατακταμε,ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ".
    Στην Ελλαδα,μονο δικαιωματα θελουμε να εχουμε.Καμια υποχρεωση.
    Και βλεπεις οτι η Κυβερνηση επεσε στη λουμπα της προεκλογικης της χαζομαρας,και παει να καταργησει τη βαση του 10,που εδινε ενα μινιμουμ αξιοκρατιας σε καποια Σχολεια.
    Για να βολεψουμε τους βλαχους με τα ενοικιαζομενα και τους καφετζηδες,στας επαρχιας,θα βαλουμε μεσα,ασχετα παιδιακια,που το μονο που θα κανουν στα Σχολεια του...βωλου που θα πανε,ειναι να παρουν ενα χαρτι,(γιατι θα το παρουν βεβαια,αμα μπουν εκει),για να τρεξουν μετά στο βολευτη,να τους διορισει στο δημοσιο.
    Γιατι αλλη δουλεια,δεν θα μπορουν να κανουν.
    Λυπαμαι,που η κυβερνηση,βαζει πανω απο το γενικο συμφερον,το συμφερον καποιων τοπικων κοινωνιων.

    ReplyDelete
  69. Anonymous12:16 pm

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δύο πράγματα θα σας πω. Πρώτον, έχει φύγει εγκύκλιος εδώ και 20 μέρες, νομίζω, που αναφέρει ότι όλοι οι αποσπασμένοι στις επιμέρους Διευθύνσεις που δεν είναι με υπογραφή Υπουργού και είναι παράνομοι, θα πρέπει να έχουν γυρίσει στα σχολεία τους. Από ελέγχους που έχω κάνει ενδεικτικά, φαίνεται ότι αυτή η εγκύκλιος δεν έχει εφαρμοστεί.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κυρία Υπουργέ κάποια παραπάνω στοιχεία γι’ αυτό; Πόσοι ήταν παρανόμως;

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Πώς να σας πω πόσοι ήταν παρανόμως! Είναι αδύνατον! Ο αριθμός των αποσπάσεων είναι εξαιρετικά μεγάλος. Σας διαβεβαιώνω ότι είναι ένα τιτάνιο έργο η αποτύπωση της κατάστασης. Και θα ήμουν εξαιρετικά πρόχειρη δίνοντας στοιχεία τα οποία έρχονται καθημερινά και αλλάζουν και καθημερινά, γιατί δεν υπάρχουν κανόνες


    Τα παραπάνω είναι από πρόσφατη συνέντευξη της υπουργού παιδείας, η οποία αναφέρει ότι έχει σταλεί εγκύκλιος για τις παράνομες αποσπάσεις, δηλαδή τις αποσπάσεις που δεν είναι υπογραμμένες από τον υπουργό. Έχει σταλεί τέτοια εγκύκλιος ή είναι στις προθέσεις του υπουργείου;

    ReplyDelete
  70. Από συναδέλφους που υπηρετούν σε διευθύνσεις και γραφεία γνωρίζω πως έχει σταλεί εγκύκλιος (δύο φορές μου είπανε) σχετικά με τους εκπαιδευτικούς που είναι σε διάθεση και ορίζει να γυρίσουν όλοι στα σχολεία τους. Από τους ίδιους συναδέλφους ξέρω πως δεν έχει επιστρέψει κανείς είτε γιατί οι θέσεις τους ήδη καλύφθηκαν είτε γιατί οι προϊστάμενοι κάνουν πως δεν ακούν είτε γιατί κάποιοι από αυτούς έχουν διοικητικά καθήκοντα (ΠΔΣ, οικονομικά κτλ.), τα οποία εάν τα αφήσουν θα παραλύσει το ήδη παραλυμένο σύστημα.
    Τα κενά πάντως παραμένουν δυστυχώς.

    ReplyDelete
  71. Anonymous5:39 am

    << Πραγματικά με στενοχωρεί το σθένος με το οποίο κάποιοι μας κατηγορούν, εμάς τους εκπαιδευτικούς, για τις αποσπάσεις που παίρνουμε στις διάφορες υπηρεσίες. Μάλλον ζηλεύουν. >>

    xa.
    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΛΕΙΠΕΙ Ο ΔΡΑΚΟΣ.....
    ΤΟ ΟΤΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΖΗΛΙΑΣ Ή ΘΕΜΑ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟΥ
    ΘΑ ΘΕΣΩ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ Κου ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ << ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΚΑΙ ΤΙ !!!>>

    << user000 >>
    ΑΠΛΑ ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΣΑς ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΤΟΝ Κο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΕ ΤΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ
    ΕΙΜΑΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΑΕΙ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ( ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 19 ΧΡΟΝΙΑ ) ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 17 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ

    ReplyDelete
  72. Anonymous1:59 pm

    Τι θα γίνει τέλος πάντων με τις αιώνιες αποσπάσεις των «αθανάτων» στο ΠI; Γνωρίζετε κ. Υφυπουργέ πως μέσα στο ΠΙ υπάρχουν εκπαιδευτικοί αποσπασμένοι για περισσότερο από 20 έτη; Άντε τώρα να τους βγάλεις από εκεί μέσα. Μπήκαν ως πρωτοδιόριστοι. Δεν πάτησαν ποτέ το πόδι τους σε τάξη. Μερικοί δε είναι και «πασών κυβερνήσεων», όπως λέμε «παντός καιρού». Άλλοι έκαναν και μεταπτυχιακές σπουδές, επιστρέφοντας πάλι στο ΠΙ. Δεν έχουν δει στα μάτια τους ποτέ μαθητή, συνάδελφο μαχόμενο και σχολείο,
    • χαράσσουν όμως εκπαιδευτική πολιτική,
    • γράφουν βιβλία,
    • κάνουν προγράμματα σπουδών,
    • χειρίζονται κοινοτικά κονδύλια εξ ονόματος προέδρων τμημάτων / συμβούλων του ΠΙ, οι οποίοι δεν προλαβαίνουν να ασχοληθούν με το έργο τους λόγω εμπλοκής τους σε άπειρες επιτροπές και θέσεις
    • μπαίνουν σε επιστημονικές επιτροπές αμειβόμενες, πολλές φορές και εκτός ειδικότητας
    • κάνουν επιστημονικές ανακοινώσεις σε συνέδρια
    • γνωρίζονται με τους «παλιούς» εκεί μέσα και παίρνουν απόσπαση στο ΠΙ συνεχώς για να διαιωνίζουν τη φαυλότητα σε πείσμα εκείνων που έχουν προσόντα και είναι στο περιθώριο.
    Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ, «πρώτα ο μαθητής και ο δάσκαλος» και μετά οι «αθάνατοι του ΠΙ.» Στείλτε τους αμέσως στο σχολείο τους !!!!!!!

    ReplyDelete
  73. Anonymous4:23 am

    Ακριβώς ότι γίνεται και στον ΟΕΠΕΚ (Οργαβισμός Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών). Μόνο που αυτός ιδρύθηκε το 2003. Η σπατάλη, η άγνοια και η αναποτελεσματικότητα σε όλο της το μεγαλείο.
    Τί θα γίνει αλήθεια με αυτούς τους Οργανισμούς;

    ReplyDelete
  74. Τι γίνεται ; Αργεί η διαβούλευση ; Δέχεστε πιέσεις φαντάζομαι . Ελπίζω να μην κάνετε πίσω . Διαφάνεια και αξιοκρατία έχετε υποσχεθεί. Αναμένουμε .

    ReplyDelete
  75. Διάβασα σήμερα αυτή την ανακοίνωση-καταγγελία των Αγωνιστικών Συσπειρώσεων. Πρόκειται για απόσπαση δασκάλας από σχολείο της Α Αθήνας σε γραφείο. Εάν αληθεύει είναι ντροπή. Όντως έτσι έγιναν τα πράγματα; Συνέτρεχαν κάποιοι πολύ σοβαροί λόγοι για να γίνει απόσπαση εν μέσω σχολικής χρονιάς, ειδικά μετά τις αναγγελίες; Μήπως το Υπουργείο πρέπει να απαντήσει για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις;

    Πηγή: http://www.alfavita.gr/ank_b/ank25_11_9_0728.php

    ReplyDelete
  76. Anonymous2:49 am

    Για ποιά θέση της ΠΕΚΑΠ πληροφορικών (ΤΕΙ) για τις αποσπάσεις ρωτάτε παραπάνω βρε συνάδελφοι;
    Αφού και ο πρόεδρος της ΠΕΚΑΠ αποσπασμένος είναι σε γραφειάκι!
    Αν περιμένετε από τους συνδικαλοπατέρες να σας σώσουν, ΣΩΘΗΚΑΤΕ!
    Καλά που υπάρχει και αυτό το μπλόγκ του Πανάρετου και γράφετε και καμια αλήθεια.

    ReplyDelete
  77. Anonymous11:51 am

    Καλησπέρα σας.Διάβασα για τις αποσπάσεις στο παρόν ιστολόγιο.Είμαι αρκετά χρόνια στην Πρωτοβάθμια Εκπ/ση.Βρέθηκα με απόσπαση σε γραφείο,επειδή είχα μεταπτυχιακά στις Νέες Τεχνολογίες.Ήταν η εποχή 10 χρόνια πριν που η λέξη υπολογιστές ήταν κάτι άγνωστο στις περιφερειακές υπηρεσίες του ΥΠΕΠΘ.Πήρα διοικητική απόσπαση.Άλλωστε δεν ήθελε κανείς άλλος το πόστο μου.Είχε πολλές υπερωρίες.Δέχτηκα,γιατί είχα την ευκαιρία να αξιοποιήσω κάτι από όσα είχα μάθει στις σπουδές μου.Προοπτική άλλη δεν υπήρχε στο χώρο του σχολείου.Πίστευα πως η διοίκηση θα είχε άλλα μυαλά.Οποία απογοήτευση.Αλλά και ένα σπουδαίο μάθημα.Πήρα την απόφαση να μην ξαναζητήσω απόσπαση και να επιστρέψω στο σχολείο, όπου η δουλειά είναι με τα παιδιά.Συνάντησα σε αυτή την πορεία αποσπασμένους συναδέλφους πολλών ειδών.Τι κατάλαβα από αυτή την περιπλάνηση;1)Οι έχοντες γνωριμίες ήταν σε καλές θέσεις, αραχτοί και light.2)Οι μη έχοντες υωηλές γνωριμίες δούλευαν χωρίς ωράριο πολλές φορές.3)Υπάρχουν συνάδελφοι οι οποίοι δεν αντέχουν να είναι σε τάξη.Κανείς δεν εξετάζει τους εκπ αν στέκουν να είναι μέσα σε τάξη. Κάτι σαν ΚΤΕΟ.Αυτοί παίρνουν επίσης απόσπαση. 4)Υπάρχει η κατηγορία των εκπ που αγαπούν τη δουλειά τους.Θέλουν όμως για 1 χρόνο να φύγουν από την τάξη.Για αλλαγή.(Να μην αναφερθώ σε Γερμανούς συναδέλφους μόνιμους που μπορούσαν να δουλεύουν 12 ώρες ή 10 ώρες στην Πρωτοβάθμια με τις ανάλογες αποδοχές βέβαια).Εδώ πρέπει να έχεις χρόνιο νόσημα για να πάρεις ανάσα από την τάξη.Θα μπορούσα να πω κι άλλα.Μια ιστορία ήθελα να πω.Δεν πιστεύω μόνο στο κακό ή στο καλό.Πάνε πακέτο αυτά τα δύο.Εύχομαι καλή τύχη στη λύση του γόρδιου δεσμού, που είναι το δυναμικό του ΥΠΕΠΘ.

    ReplyDelete
  78. Anonymous12:31 pm

    Κύριε υφυπουργέ,

    Επιτρέψτε μου να σας επιστήσω την προσοχή στην παρέμβαση της Δήμητρας Μπαλίδη (10 Νοεμβρίου), η οποία δεν εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό της, αλλά όλους εμάς που συμμετείχαμε στο πρόγραμμα «Διαδρομές στην διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας» του ΚΕΓ, ξενυχτώντας, μελετώντας, παραδίνοντας αλλεπάλληλες εργασίες και δίνοντας εξετάσεις στο τέλος της χρονιάς για την απόκτηση του διπλώματος Γ2+ θεωρώντας ως δεδομένο ότι εφόσον περάσαμε όλες τις δοκιμασίες με επιτυχία θα αποκτούσαμε τον εν λόγω τίτλο σπουδών, η θεσμοθέτηση του οποίου αποτελούσε στόχο του προγράμματος. Θεωρούσαμε το ΚΕΓ ως ένα οποιοδήποτε Πανεπιστημιακό τμήμα Ευρωπαïκού κύρους που τηρεί τις δεσμεύσεις του. Δε φανταστήκαμε ούτε στους «χειρότερους εφιάλτες» μας ότι οι μόχθοι μιας ολόκληρης σχολικής χρονιάς θα πάνε στράφι και ότι το ίδιο το ΚΕΓ θα υπέσκαπτε το κύρος του υποβαθμίζοντας το ολοκληρωμένο πρόγραμμα μεθοδολογίας/διδακτικής που παρακολουθήσαμε σε απλό σεμινάριο(!) υποβαθμίζοντας έτσι, μεταξύ άλλων, τη νοημοσύνη μας. Δυστυχώς αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι στην Ελλάδα τίποτα δεν είναι δεδομένο. Και η κ. Μπαλίδη στην προσπάθειά της να βρει κάποια δικαίωση ή έστω κάποια εξήγηση για το ποιες σκοπιμότητες συντηρούν ένα πρόγραμμα που δημιουργήθηκε για μόνιμους κατοίκους του εξωτερικού και τελικά η μόνη χρησιμότητά του είναι η μετεκπαίδευση των αποσπασμένων εκπαιδευτικών, εισέπραξε προσβολές από τους εκπροσώπους της προηγούμενης κυβέρνησης και μέχρι στιγμής αδιαφορία από τη σημερινή. Ωστόσο δεν πρόκειται για μια απλή διαμαρτυρία ή γκρίνια κ. Πανάρετε. Έχουν εμπλακεί στην υπόθεση από τον συνήγορο του πολίτη μέχρι και το Συμβούλιο της Επικρατείας. Σας παρακαλώ, όχι μόνο εκ μέρους εμάς των δεκάδων εκπαιδευτικών «τελειοφοίτων» των Διαδρομών αλλά γενικότερα εκ μέρους των Αποδήμων –γιατι το κεντρικό ζήτημα εδώ είναι το παρόν και το μέλλον της ελληνικής γλωσσικής παιδεία των ελληνοπαίδων του εξωτερικού- να κάνετε πράξη τα περί διαλόγου και συμμετοχικής δημοκρατίας που εξήγγειλε η κυβέρνησή σας. Διαλόγου ουσιαστικού, όχι για το θεαθήναι, στον οποίο θα συμμετέχουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ως εκ τούτου κι εμείς οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Για να μην αναλωνόμαστε σε αοριστολογίες που απομακρύνουν τους πολίτες από την πολιτική και τους απόδημους Ελληνες περισσότερο από την Πατρίδα.

    Με εκτίμηση,
    Η ...Διαδρομίστρια
    Ρούλα Αραμπέτσικα

    ReplyDelete
  79. Anonymous4:54 am

    Kυριε Υφυπουργε,
    Συμφωνω απολυτα με την αποφαση να μοριοδοτουνται με τα μορια του τοπου εργασιας τους κι οχι αυτα της οργανικης τους θεσεις ολοι οι αποσπασμενοι εκπαιδευτικοί.

    Θα ηθελα ωστοσο να σταθω και σε ενα αλλο σημειο. Προσωπικα ειμαι διορισμενος σε μια περιοχη (Κερκυρα) οπου η ειδικοτητα μου πλεοναζει σε μεγαλο βαθμο, με αποτελεσμα να μην εχω εκει πραγματικο ωραριο. Πηρα λοιπον τα τελευταια χρονια αποσπαση σε σχολεια αλλου νομου, της Β. Ελλαδας, σχετικα κοντα στον τοπο καταγωγης μου. Εκει ποτε δεν δουλεψα λιγοτερες ωρες απο το ωραριο μου. Για αγνωστο λόγο, αδυνατω να παρω μεταθεση για το νομο αυτο. Καθε χρονο τα μορια μεταθεσης ειναι υψηλα, ενω υπαρχουν παρα πολλα λειτουργικα και αλλα ενδεχομενως κενα. Οταν ακουω τις εξαγγελιες του Υπουργειου, νιωθω αδικημενος.
    Οι αποσπασμένοι σε ΣΧΟΛΕΙΑ (το διευκρινίζω) έχουν φτιάξει τη ζωή τους στα ΠΥΣΔΕ απόσπασης κι έχουν αγαπήσει τα σχολεία που υπηρετούν στον τόπο απόσπασης. Προσωπικά έχω δουλέψει ολόκληρο το ωράριό μου και τα τέσσερα χρόνια που είμαι διορισμένος ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ και δεν θα ήθελα ούτε καν για ένα μήνα να μπω σε γραφείο. Αν λοιπον γυρισουν στην ταξη εκπαιδευτικοι που δεν θελουν να εργαστουν εκει κι εγω υποχρεωθω να γυρισω στο ΠΥΣΔΕ Κερκυρας οπου θα καθομαι, λογω πλεοναζοντος προσωπικου, δεν καταλαβαινω ποιο θα ειναι το οφελος για τους μαθητες μας.
    Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω το εξης: Γιατί δεν μας δίνονται μεταθέσεις; Ακόμη κι αν - σε σχέση με τα οργανικά κενά - πλεονάζουμε γενικά σαν ειδικότητα, δε θα ήταν πιο λογικό, αντί να πλεονάζουν 40 άτομα στην Κέρκυρα, 50 στη Λέσβο και 70 στη Σάμο, να μετατεθούμε και να πλεονάζουμε πιο ισομοιρασμένα σε όλους τους νομούς της χώρας;

    Σας ευχαριστώ,
    Κόραβος. Ν, εκπαιδευτικός κλαδου ΠΕ06.

    ReplyDelete
  80. Anonymous3:54 am

    Συμφωνώ με τον παραπάνω συνάδελφο αφού οι μεταθέσεις σε ορισμένες περιφέρειες,είχαν γίνει τα τελευταία χρόνια αντικείμενο κομματικών εξυπηρετήσεων,καταστρατηγώντας ανάγκες και ειδικότητες,οπότε ο μόνος τρόπος για να μπορούσε κάποιος ΄μη προνομιουχος΄να ναι κοντά στα παιδιά το σπίτι και τη γυναίκα του ήταν και είναι η απόσπαση σε σχολείο του νομού που ζεί.Βέβαια κανείς δε ξεκαθαρίζει τι θα γίνει με μας τους άλλους που πάντα έχουμε τα πλήρη διδακτικά καθήκοντα,κάθε καλοκαίρι ζούμε το μαρτύριο της απόσπασης,λειτουργούμε σαν καθηγητές β κατηγορίας,αμυνόμενοι γιά ενα δικαίωμα αυτονόητο γιά αλλες κατηγορίες υπαλλήλων..Να μπορούμε να ζούμε΄στό σπίτι μας...

    ReplyDelete
  81. Anonymous10:38 am

    Κύριε Υφυπουργέ,

    Οι σημερινές μεταθέσεις του Υπουργείου παιδείας υποτίθεται ότι θα βοηθούσαν στον εξορθολογισμό της κατανομής του εκπαιδευτικού δυναμικού ανά την περιφέρεια. Με εξαίρεση τους κλάδους των φιλολόγων και των μαθηματικών, στους υπόλοιπους κλάδους όχι μόνον εξορθολογισμός δεν έγινε, όχι μόνο διαιωνίστηκαν οι ανισοκατανομές και οι υπεραριθμίες, αλλά μειώθηκαν και οι μεταθέσεις με μοναδικό αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί να νιώθουν "τιμωρημένοι" για πράγματα για τα οποία δεν ευθύνονται.

    Πιο συγκεκριμένα: αν κάποιος νομίζει ότι οι μεταθέσεις έγιναν με βάση τα πραγματικά κενά και γι' αυτό μειώθηκαν γελιέται: παράδειγμα αποτελούν οι πέντε (5!!) καθηγητές Αγγλικών που μετατέθηκαν στους Παξούς. Μήπως υπάρχουν τόσες οργανικές εκεί, τη στιγμή που στην Α΄ Θεσσαλονίκης, με 300 φορές περισσότερα σχολεία, μετατέθηκαν μόνο 2???

    Το ερώτημα είναι απλό, οι καθηγητές αυτοί, όπως και οι καθηγητές άλλων ειδικοτήτων που πλεονάζουν εκεί γιατί δεν μετατέθηκαν τί θα κάνουν αν όχι να ζητήσουν απόσπαση;; Πως είναι δυνατόν να καταπολεμηθεί το φαινόμενο των βυσματικών αποσπάσεων όταν οι μεταθέσεις το διαιωνίζουν; Ποια επιλογή έχουμε εμείς, οι εγκλωβισμένοι σε συγκεκριμένα ΠΥΣΔΕ εκπαιδευτικοί, αν όχι να επιδιώξουμε να αποσπαστούμε με κάθε τρόπο; Οι μεταθέσεις με τον τρόπο που έγιναν διογκώνουν απλώς την ανασφάλεια των καθηγητών και την ομηρεία από κάθε είδους συμφέροντα. Για φέτος μόνη λύση είναι η διατήρηση, για όλες τις ειδικότητες που δεν μετατέθηκαν, της απόσπασής τους. Οπότε όλες οι μεγαλόστομες εξαγγελίες του Υπουργείου πέφτουν στο κενό και αποδεικνύονται φανφάρες και σαπουνόφουσκες που λέγονται μόνο και μόνο για να συκοφαντήσουν τους εκπαιδευτικούς ώστε η κοινωνία να αποδεχτεί την περεταίρω περιστολή των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

    Με σεβασμό αλλά και θυμό,
    "Ο Εγκλωβισμένος"

    ReplyDelete