Tuesday, November 03, 2009

Ηλικίες και ενημέρωση...

Διάβασα σήμερα ότι "εισηγήθηκα" να υπάρχει όριο ηλικίας (άνω και κάτω) για τους Γενικούς Γραμματείς.
Ευχαριστώ για την ενημέρωση. Δεν το γνώριζα.

8 comments:

  1. Είδατε; Όλοι μαθάιουν κάτι παραπάνω από εφημερίδες και κανάλι.. :)))

    ReplyDelete
  2. Ισως το εισηγήθηκε κάποιος άλλος.....
    Εχει σημασία???

    Το είπε ο κ. Πάγκαλος... και με έκανε να αναρωτηθώ...

    Αν κάποιος άνω των 60 ετών δεν κάνει για Γ.Γ. γιατί κάνει για οποιαδήποτε άλλη δουλειά.... όταν συζητάει η Ε.Ε. για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης?

    ReplyDelete
  3. Anonymous4:45 am

    κ. Υφυπουργέ
    Θα αναφερθώ σε ένα θέμα (φαντάζομαι το γνωρίζετε) που αφορά τους αποφοίτους τμημάτων Πληροφορικής. Η προηγούμενη ηγεσία έβαλε ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ στον κλάδο ΠΕ19-20 με μια τροπολογία που καταπατά την ισότητα επαγγελματικών δικαιωμάτων ομοειδών τμημάτων.Αναφέρομαι στο τμήμα Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς που εντάχθηκε στις καθηγητικές σχολές αφήνοντας εκτός τροπολογίας ΚΑΘΑΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ. Θα ήθελα να με ενημερώσετε αν γνωρίζετε το θέμα κι αν προτίθεστε να κάνετε κάτι για την άρση αυτης της ΑΔΙΚΙΑΣ καθώς η τροπολογία έρχεται σε αντίθεση με τους κανόνες δικαίου και του συντάγματος.Περιμένω και σας παρακαλώ να κάνετε μια τοποθέτηση επί του θέματος.
    Σας Ευχαριστώ,
    Απόφοιτος Πληροφορικής ΑΕΙ

    ReplyDelete
  4. Anonymous6:15 am

    Αγαπητέ κ. υπουργέ είναι λίγο άσχετο με το θέμα το σχόλιό μου, αλλά επιεδή γνωρίζω ότι θα το διαβάσετε δείξτε και λίγο ενδιαφέρον για τον κλάδο των Θεολόγων (χιλίαδες αδιόριστοι) τον οποίο όλοι οι πρακάτοχοί σας μάλλον θεωρούν κατώτερο και ποτέ δεβν ασχολήθηκαν μαζί του.
    Ευχαριστώ Β. Σαμαράς

    ReplyDelete
  5. Στα πλαίσια της ευθύνη σας για τη διαδικασία επιλογής στελεχών δημόσιου & ευρύτερου δημόσιου τομέα (ΔΕΚΟ κλπ) διαβάζουμε επίσης ‘..έχει ήδη συγκροτηθεί η ομάδα εργασίας που θα προετοιμάσει τις προσκλήσεις ενδιαφέροντος...’. Για το ‘κεντρικό δημόσιο’ μπορώ να αντιληφθώ ότι υπάρχουν οι κατάλληλοι (δυνητικά 800,00 ή όσους καταμετρήσουμε τελικά δημόσιους υπάλληλους).

    Όμως, για μια επιχείρηση ή οργανισμό γενικά, οι συντάκτες –και οι αξιολογητές στη συνέχεια- απαιτείται να έχουν την εμπειρία ώστε να αναπτύξουν την περιγραφή ‘καθηκόντων-στόχων-προσόντων επαγγελματικών & ακαδημαϊκών’, και επαρκή γνώση των διοικητικών (managerial) απαιτήσεων, των αγορών ή του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στο οποίο δρά η κάθε επιχείρηση, του επιχειρησιακού αντικειμένου σε κλπ.

    Θέτω λοιπόν το ερώτημα/σχόλιο:
    Τα μέλη της ομάδας αυτής έχουν πραγματική εμπειρία, έχουν περάσει απο πραγματικές επιχειρήσεις έχουν ασκήσει διοίκηση, εχουν αντιμετωπίσει ‘κρίσεις’ & ‘ανταγωνισμό’ καθημερινά?

    Σχόλιο: Στο κόμμα μας αυτά τα χρόνια έχω δεί –με εξαιρετικά ελάχιστες εξαιρέσεις που χρειάζεται να τις βρείτε- μόνο δημοσίους υπαλλήλους –οπότε καθίστανται ανενεργά όλα τα παραπάνω ζητούμενα- ή Πανεπιστημιακούς (με όλο το σεβασμό, κατάλληλοι για Γ.Γρ. ή πολιτική ευθύνη) όπου καμία σχέση το περιβάλλον του πανεπιστημιακού εργαστηρίου/γραφείου με τις επιχειρησιακές απαιτήσεις.

    ReplyDelete
  6. Με όλο το σεβασμό το ερώτημα προήλθε απο τα ‘απαξιωτικά’ σχόλια (‘δεξιών’ κυρίως συναδέλφων απο διάφορες επιχειρήσεις), όπου συζητείται οτι όπως ‘... οι συντηρητικές δικ’ες τους κυβερνήσεις τοποθετούν απόστρατους (θεωρώντας οτι η διοίκηση φαντάρων είχε να κάνει με τη Διοίκηση Επιχειρήσεων-Οργανισμών) το ΠΑΣΟΚ θεωρεί οτι τα Πανεπιστημιακά Μακρο-οικονομικά έχουν να κάνουν με τα σύγχρονα επιχειρησιακά πεδία (επιχειρησιακά & εμπορικά πλάνα, χρηματο-οικονομικά, σύγχρονες επιχειρησιακές τεχνολογίες, στρατηγικές, μάρκετινγκ, έρευνα αγοράς, στρατηγικές επικοινωνίας, κλπ)

    Συμφωνούμε εν μέρει και ανταπαντούμε οτι εμείς τουλάχιστον (στο ΠΑΣΟΚ), χρησιμοποιούμε στατιστική & έρευνα γνώμης/αγοράς μέσω focus groups στα Delibarative Polls.

    ReplyDelete
  7. Controller9:18 am

    Επιβεβαίωση:
    Γραμματέας Ναυτιλιακής Πολιτικής ο καθηγητής (ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ) Γ. Βλάχος
    Πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Γ. Ανωμερίτης (πρώην πολιτευτής & προσωπικός φίλος) . ΑΠΟΔΕΚΤΟ Ή ΛΥΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ??

    ReplyDelete
  8. Anonymous3:30 pm

    ΕΣΕΙΣ ΙΣΩΣ, Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ [ΣΤΟ MEGA]

    ReplyDelete