Friday, November 06, 2009

Αρχίζει η δεύτερη φάση της ανοικτής διακυβέρνησης

Αρχίζει σήμερα η δεύτερη φάση της στελέχωσης του κρατικού μηχανισμού με την ανοικτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις παρακάτω ενότητες.

α) θέσεις που αφορούν τον τομέα της ενέργειας

β) θέσεις περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης

Η πλήρωση των θέσεων αυτών θα γίνει σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώνουν την σχετική φόρμα,  επιλέγοντας ταυτόχρονα τις θέσεις που τους ενδιαφέρουν.

11 comments:

  1. Anonymous2:47 am

    Τριτοετής φοιτητής μαθηματικών απο το πανεπιστήμιο αθηνών απέσπασε το χρυσό μετάλλιο σε διεθνή μαθηματικό διαγωνισμό. Ο φοιτητής είναι απόφοιτος του ΜΟυσικού Σχολείου Βόλου. Έρευνες έχουν αποδείξει πως το μάθημα της μουσικής βοηθά σημαντικά στην πνευματική εξέλιξη των παιδιών. Στους 2000 αναπληρωτές που ανακοίνωσε η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν ανακοινώθηκε ούτε μία θέση για αναπληρωτές μουσικούς, τη στιγμή που υπάρχουν δεκάδες λειτουργικά κενά.
    Απο τα γραφεία του Υπουργείου, μου απάντησαν ότι στην παρούσα φάση θα καλυφθούν τα κενά των βασικών ειδικοτήτων. Υπάρχουν ειδικότητες που αξίζουν να γνωρίζουν τέτοια διάκριση κύρε Πανάρετε; Θα παρακαλούσα ένα εξαιρετικά μικρό σχόλιο σας επί του θέματος.

    Συγνώμη που η παρατήρηση μου δεν αποτελεί σχόλιο στο θέμα της 'ανοιχτής διακυβέρνησης' αλλά δεν έχω καταλάβει που μπορεί να κάνει κάποιος γενικές παρατηρήσεις.

    Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και καλή αρχή :)

    ReplyDelete
  2. Κύριε Υπουργέ νομίζω οτι στο http://www.opengov.gr πρέπει να δημοσιεύονται και τα αποτελέσματα των προκηρύξεων π.χ τα ονόματα των Γενικών Γραμματέων που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

    Καλοδήμος Δ

    ReplyDelete
  3. Σπουδαίο εγχείρημα. Καλή δουλειά & επιτυχία. Βελτιωμένη & πιο ανεπτυγμένη η φόρμα σε πεδία.
    - Ίσως χρειαζόταν ένα ακόμη για ένα προσωπικο σχόλιο κάποιου (πχ ενα μικρό προσωπικό essay για τη φιλοσοφία & ηθική του πάνω στη δουλειά της διοίκησης).
    - Δυστυχώς αναγκάζεται ο χρήστης να το κρατά ώρα ανοιχτό και το σύστημα 'σέρνεται' (6.οο μμ έπεσε)
    - Προσοχή στο στάδιο της αξιολόγησης (δεν είναι πανεπιστήμιο στις εταιρείες)
    Χαιρετισμούς

    ReplyDelete
  4. Δεν γνωρίζω το νόμο αλλά αναρωτιέμαι: γιατί πρέπει να αντικασταθούν οι περιφερειακοί διευθυντές εκπαίδευσης; Αυτές δεν είναι πολιτικές θέσεις. Λήγει η θητεία τους; Έχουν αξιολογηθεί και έχουν βρεθεί ακατάλληλοι;

    ReplyDelete
  5. Anonymous5:18 am

    κυριε Πανάρετε

    τελικά πότε θα ξεκινήσει η 2η φάση της ανοιχτής διακυβέρνησης? πότε θα προκηρυχθούν οι θέσεις διοικητών οργανισμών, έχω προετοιμάσει το βιογραφικό μου και περιμένω , μήπως πρέπει να σταματήσω να περιμένω.
    Δεν έκανα αίτηση στους Γ.Γ. γιατί είχα συγκεκριμένη στόχευση. τώρα όμως ακούγονται διάφορα για διάφορους οργανισμούς. θα υπάρξουν εξαιρέσεις , δηλαδή δεν θα βγουν όλες οι θέσεις?

    Σας παρακαλώ απαντήστε

    ReplyDelete
  6. Μα έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες! Εχουν γίνει προσκλήσεις για φορείς περιβάλλοντος, ενέργειας, ανάπτυξης και παιδείας.

    ReplyDelete
  7. Anonymous1:16 am

    ΧΩΡΙΣ ΜΕΜΨΙΜΟΙΡΙΑ
    Επειδή όλα τα υπουργεία δεν έχουν ανοιχτές διαδικασίες

    Αγαπητέ κ Υπουργέ ,

    Ως υπεύθυνο και εξαιρετικά ευαισθητοποιημένο αλλά και πρακτικά ικανό να δώσετε άμεσες λύσεις θέλω να σας γνωρίσω τα εξής

    Προκηρυχτήκαν θέσεις στο ΥΠ ΕΚΑ απ ότι κατάλαβα (μετά από αρκετό ψάξιμο στο διαδίκτυο) στις 6 Νοεμβρίου και έκλεισαν στις 12 Νοεμβρίου. Έχοντας σωσμένη την σελίδα του opengov, την παρακολουθούσα συχνά, και για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν την έβλεπα ενημερωμένη, απορώντας είναι αλήθεια για καθυστέρηση έναρξης της διαδικασίας σε ένα υπουργείο με πολλά ανοιχτά ζητήματα. Για κάποιο λόγιο ήταν κολλημένη.
    Στο site πάλι του Υπουργείου περιβάλλοντος ενέργειας και κλιματικών αλλαγών, που ακόμη λειτουργεί στο minenv.gr, και το επισκέπτομαι συχνότατα αν όχι καθημερινά, δεν είδα να υπάρχει καμιά ανακοίνωση, δελτίο τύπου κλπ για την έναρξη της διαδικασίας στελέχωσης φορέων του τομέα ενέργειας και περιβάλλοντος. Έτσι λοιπόν μόλις χτες (17.11.09) διαπίστωσα πως τελείωσε η προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος για τους τομείς αυτούς. Αλλά ποιους αλήθεια?

    Δυστυχώς η δομή του site του opengov δεν επιτρέπει την δυνατότητα λεπτομερειακής ενημέρωσης ( ποιοι φορείς – θέσεις προκηρύχτηκαν), ή αν τροποποιήθηκαν οι απαιτήσεις των υποβληθεισόμενων στοιχείων, κλπ . Ακόμη θα μπορούσε να δημοσιεύει τις θέσεις που καλύφθηκαν και από ποιους. Εν πάση περιπτώσει αυτό το αφήνουμε στην άκρη προς το παρόν .

    Στο προκείμενο τώρα δε ΕΡΩΤΩ :

    1. Είναι ανοιχτή αυτή η διαδικασία χωρίς κάποιους κανόνες δημοσιοποίησης? (έμαθα πχ ότι για στελέχη της εκπαίδευσης έγινε ορθή επανάληψη).

    2. Οι δυνατότητες της ανηρτημένης φόρμας θα πρέπει να επιτρέπουν ενημέρωση στην κατεύθυνση όσων ανέφερα. (δεν μπορεί κανείς να δει ποιες συγκεκριμένες θέσεις προκηρύχτηκαν πέραν της γενικής αναφοράς στον τίτλο.

    Εκτιμώ δε ότι
    • θα πρέπει να γίνει ορθή επανάληψη στη συγκεκριμένη προκήρυξη .
    • το δε site του opengov θα πρέπει να γίνει πιο ευέλικτο και χρηστικότερο ώστε να υπηρετεί καλύτερα την ενημέρωση πληροφόρηση , δημοκρατικότητα , αντικειμενικότητα διαφάνεια…κλπ
    • καλόν θα ήταν ή ίσως επιβάλλεται, οι προκηρύξεις να δημοσιοποιούνται και με άλλους τρόπους.
    • Επίσης όλα τα υπουργεία θα πρέπει στο site τους να έχουν σχετική σελίδα καθώς και σελίδα ανοιχτού διαλόγου.



    Ευχαριστώ,
    Και ελπίζω να διαβαστώ κατ ελάχιστον, ακόμη δε καλύτερα να δω το αποτέλεσμα της αντίδρασής σας – ΔΡΑΣΗΣ ΣΑΣ.

    Με πολλη εκτιμηση

    EINE FREUNDIN.

    ReplyDelete
  8. Το διάβασα με προσοχή.

    ReplyDelete
  9. Anonymous1:12 pm

    Ευχαριστώ καταρχάς.
    Εν αναμονή ΔΡΑΣΗΣ .

    EINE FREUNDIN

    ReplyDelete
  10. Anonymous2:17 pm

    Απορώ. Γιατι διαγραψατε κάτι ου με προσοχη διαβάσατε!
    Τι αληθεια σημαινει!
    ΕINE FEUNDIN

    ReplyDelete
  11. Δεν έχω σβήσει κάτι.

    ReplyDelete