Monday, January 17, 2011

Δήλωση μετά την επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


Είχα σήμερα την ευκαιρία να επισκεφθώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκλησή του.

Είναι γνωστό το ενδιαφέρον του Προέδρου για τα θέματα Παιδείας αλλά και ειδικότερα  για τα πανεπιστήμια και την έρευνα.

Ενημέρωσα τον κ. Πρόεδρο για την κατάσταση στα πανεπιστήμια, για τα κύρια σημεία του νέου νόμου αλλά και τις εξελίξεις στον χώρο της έρευνας με την εισαγωγή των διεθνών αξιολογήσεων ώστε να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το διαθέσιμα κονδύλια για την έρευνα μιά και μόνο μέσω μιας ουσιαστικής και αποτελεσματικής αξιοποίησης των κονδυλίων αυτών θα μπορέσει η χώρα μας να ξεπεράσει την κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα. Τον ενημέρωσα επίσης για τις προσπάθειες που κάνουμε για αξιοκρατία και  διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα, αλλά και για την αντιμετώπιση και πρόληψη αρνητικών φαινομένων αναξιοκρατίας, κακοδιαχείρισης και λογοκλοπής.

Ευχαρίστησα τον κ. Πρόεδρο για το διαρκές και αμείωτο ενδιαφέρον του  αλλά και για την αμέριστη υποστήριξή του στις προσπάθειες εξυγίανσης και αναβάθμισης της ποιότητας στα πανεπιστήμια και την έρευνα.  

Έφυγα από την συνάντηση αυτή με νέες δυνάμεις για την συνέχιση της δύσκολης προσπάθειας που κάνουμε.

34 comments:

  1. Anonymous9:19 am

    Αν θέλετε κάντε μια μικρή έρευνα για τους προέδρους των κέντρων που διορίστηκαν πρόσφατα. Στην στενότερη επιστημονική κοινότητα είναι γνωστο ότι αυτοί οι διορισμοί είναι αναξιοκρατικοί και αδιαφανείς. Στην πραγματικότητα μερικοί από τους διορισμούς έχουν γίνει ανέκδοτα. Τι θα κανετε γι' αυτό;

    Αν πραγματικά εννοείτε την αξιοκρατία και τη διαφάνεια, περιμένουμε να δούμε ανακλήσεις ακόμα και υπουργικών αποφάσεων ως δείγμα καλής θέλησης. Επαναλάβετε τις διαδικασίες σωστά και καθαρά... Όλοι έχουν ανάγκη να το δούν αυτό.

    Στι χέρι σας και της κας. Υπουργού είναι να καταγραφείτε για το σθένος και την διαφορετικότητά σας, και όχι σαν μια χειρότερη έκδοση αυτών που συνέβαιναν στο παρελθόν.

    ReplyDelete
  2. Anonymous9:32 am

    Έχετε και τη δική μας την υποστήριξη (και είμαστε πολλοί). Αν κάποιες φορές αμφιβάλλαμε για τα κίνητρά σας, μάλλον σας αδικήσαμε. Συνεχίστε!!!

    ReplyDelete
  3. Anonymous11:09 am

    κ. Υφυπουργέ, από την Παρασκευή δημοσιεύονται ΦΕΚ με σωρεία διορισμών ΔΕΠ (επιτέλους!!!) Για τους 51 ΕΠ τι θα κάνετε;

    ReplyDelete
  4. Anonymous12:15 pm

    κύριε Πανάρετε, με το καλό σας εύχομαι και Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ανθρώπους σαν και εσάς χρειαζόμαστε.

    ReplyDelete
  5. Μια θαρραλέα, ξεχωριστή και σωστή παρέμβαση όσο αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την έρευνα.Πάντα τέτοια!

    ReplyDelete
  6. Anonymous2:26 pm

    @9.19 Σωστά και οχι μόνο. κύριε Υπουργέ ερευνήστε και τους εποπτευόμενους φορείς.Σε βάθος όμως.Επιφανειακά τους ερευνούν ορκωτοί και όλα ΟΚ. Δεν κοιτάζουν πόσα χρήματα "συνολικά" παίρνουν ελάχιστοι. Μην σταματήσετε σε συναδελφικές φιλίες. Και εγώ σας εύχομαι και Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    ReplyDelete
  7. Η Ελλάδα διαθέτει αν εκτεταμένο δίκτυο ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ σχολείων στο εξωτερικό. Θα μπορούσαν να είναι πυρήνες παιδείας σε μεγάλες πρωτεύουσες του κόσμου. Όπως στην Ελλάδα το Γαλλικό , ή Γερμανική, Το Αμερικανικό Κολλέγιο κλπ.
    Στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τα πρότυπα / πειραματικά [ όχι και τα δυο, δεν γίνετε] προτείνω την μετατροπή των Ελληνικών Δημοτικών-Γυμνασίων-Λυκείων του εξωτερικού [Βρυξέλες-Βερολίνο-Λονδίνο- κλπ] σε ΕΛΛΗΝΙΚΑ [δίγλωσσα] ΠΡΟΤΥΠΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, τα οποία θα μπορούν να είναι ελκυστικά και για πέραν των ελληνογενών πληθυσμών.
    Με επιλεγμένο προσαρμοσμένο πρόγραμμα Ελληνικό-και της χώρας υποδοχής θα μπορούν μεσοπρόθεσμα να μετατραπούν σε πρότυπα σχολεία στις χώρες υποδοχής. Παράλληλα θα μπορούν να συνδεθούν με τις ΕΔΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ και έτσι να συμβάλλουν στην ανάπτυξη Ελληνικών σπουδών.
    Το θέμα ΔΕΝ είναι λεπτομέρεια. Έτσι καλλιεργείτε ο φιλελληνισμός ..που έχει πάψει τα τελευταία χρόνια και με δική μας υπαιτιότητα .

    ReplyDelete
  8. Anonymous1:53 am

    Παρατηρώ ότι στα μέσα ενημέρωσης γίνεται συζήτηση για το γιατί ζητήσατε να πάτε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αν ζητήσατε βοήθεια, γιατί πήγατε μόνος σας, αν αυτό συνηθίζεται...

    Tο πρόγραμμα του Προέδρου, όσοι ξέρουν, γνωρίζουν ότι δεν το ορίζουν οι υπουργοί ή οι υφυπουργοί. Τα μμε ξέρουν. Yπάρχει πρωτόκολλο που ο Πρόεδρος και οι υπηρεσίες επίσης γνωρίζουν πολύ καλά.

    Για να δεί κάποιον ο πρόεδρος σημαίνει ότι θέλει ο ίδιος να τον δεί . Άρα το θέμα μας είναι όχι το ποιός, αλλά το γιατί. Είναι τυχαίο ότι αυτό γίνεται την στιγμή που έχετε ανοίξει μέτωπο με τους φαύλους του πανεπιστημίου; Δεν νομίζω. Με μυαλό λίγο παραπάνω από πεντάχρονου συμπεραίνει κανείς ότι περί πρόσκλησης στήριξης πρόκεται.

    Μάλλον βέβαια έθεσα λάθος το ερώτημα. Δεν είναι ότι δεν το βλέπουν, γιατί μυαλό πεντάχρονου τουλάχιστον έχουν, αλλά γιατί δεν θέλουν να το παρουσιάσουν ώς έχει.

    Μήπως γιατί σας έχουν κάνει στόχο;

    Μήπως γιατί ο Πρόεδρος είναι σήμερα ο δημοφιλέστερος πολίτης της χώρας;

    Μήπως επειδή δεν έχει κομματική εξάρτηση;

    Μήπως επειδή δεν έχει εξάρτηση από τα ΜΜΕ;

    Μήπως επειδή ξέρει να αφουγκράζεται την κοινωνία;

    Μήπως επειδή αυτό ακριβώς κάνει τώρα;

    Δεν πειράζει. Αυτό γίνεται αντιληπτό, και ας μ' αντιμετωπίζουν τα μμε σαν πεντάχρονο με ιστορίες για τον Αη Βασίλη. Τα μμε όλο και πιό γρήγορα κατρακυλούν στον κατηφορικό δρόμο που τα ίδια ασφαλτόστρωσαν.

    Γι' αυτό εγώ σας στηρίζω, γι' αυτό και μου αρέσει και ο Πρόεδρος. Ως πρόσωπα που δεν είναι μέρος του άθλιου συστήματος.

    Μην σταματάτε, είμαστε μαζί σας - όπως και ο Πρόεδρος.

    ReplyDelete
  9. @9.19
    Σε οτι αφορα τα λεγόμενα του @9.19...και εξεταζοντας καποιες περιπτωσεις..πραγματικα εχει δικιο.
    Χαρακτηριστικα εξ. ΗΠΑ "μεγαλο"-ερευνητης/καθηγητης [ μη εκλεγής αλλα με μετακληση διοριστής]...απο την ημερα που εφτασε Ελλαδα ήταν ιπτάμενοσ το ΑΕΙ, δεν κερδισε ΚΑΝΕΝΑ ΕΕ προγραμμα , στα δε ε8νικα ΔΕΝ συμμετετείχε. Χαρατηριστικο οτι καποιες ερευνητικές του συμμετοχες τις ειχε σε Ερευνητικό κεντρο και όχι στο ΑΕΙ του [με κινητρο τοεπιμίσθιο, μιας και κατα τα λεγομενα του κοστολογουσε τον εαυτο του 3000 USA$/WEEK!!].....

    Aφου τα εκανε.... θαλασσα ....του αναθεσατε ..και ΕΚ !!!!

    ReplyDelete
  10. GINOA3:26 am

    Αγαπητέ Κε Πανάρετε
    Δηλώσατε "εξελίξεις στον χώρο της έρευνας με την εισαγωγή των διεθνών αξιολογήσεων ώστε να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το διαθέσιμα κονδύλια για την έρευνα μιά και μόνο μέσω μιας ουσιαστικής και αποτελεσματικής αξιοποίησης των κονδυλίων αυτών θα μπορέσει η χώρα μας να ξεπεράσει την κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα."
    ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΟ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ???

    1. Η συμμετοχή ΕΚ και ΑΕΙ στο ESFRI.
    Σε κάποιες από τις συμμετοχές τα πράγματα πάνε καλά...κυρίως γιατί αυτοί που το ανέλαβαν από πλευράς Ελλάδος ήταν σοβαροί άνθρωποι.
    Όμως σε 2-3 περιπτώσεις με ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ διορισμούς παραμονές εκλογών από τη ΓΓΕΤ οι "εθνικοί μας εκπρόσωποι" αντί να κάνουν την Ελληνική Εθνική ομάδα , όπως η ΕΕ ζητά, απομάκρυναν ΟΛΟΥΣ όσους δυνητικά συμμετείχαν και έμειναν μόνο αυτοί !!!!
    χαρακτηριστικό παράδειγμα ΕΚ [ στο οποίο πρόσφατα, ιδρύσατε με νόμο unit] απέκλεισε ΟΛΟΥΣ τους άλλους φορείς ......
    Το θέμα συζητήθηκε και σε ΕΕ αλλά και σε meeting 24/11/2010 που έγινε σχετικά. Το θέμα αφορά την πολιτική ηγεσία της ΓΓΕΤ ….ήταν η σχετική απάντηση. Άρα αφορά και εσάς …..τώρα ποια.

    2. Παράλληλα και με αποδέκτη τον ίδιο φορέα/άτομο η Κοινωνία της Πληροφορίας βγάζει για διαβούλευση πρόσκληση φωτογραφία 6.600.000 ευρώ [ ΝΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ!!!!!]

    http://www.infosoc.gr/infosoc/el-GR/grafeiotypou/news/opis_news/ktp_seismic_09-12-2010.htm

    ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ 3 ΗΜΕΡΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ???
    ΠΡΟΤΙΘΕΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ??

    ΕΠισης η ΕΤΑΙΡΕΙΑ που ξερουμε οτι θα παρει το έργο θα προσλάβει ως εξωτερικους συνεργάτες τους Ερευνητές που φροντισαν [ λογο και πολιτικών σχεσεων με την ΚτΠ]να γινει το call.

    PS1 Ελπίζω να μην εμπλέκονται ευρωπολιτικα-τέως επιστημονικά πρόσωπα …γιατί τότε δεν θα μπορείτε να κάνετε κάτι ….κρίμα…..

    PS2 Θα εκτιμούσα μια απάντηση-ένδειξη προθέσεων από μέρους σας.

    ReplyDelete
  11. @GINOA. Δεν γνωρίζω καν το θέμα. Θα το διερευνήσω.

    ReplyDelete
  12. GINOA5:06 am

    ευχαριστώ για την αμεση ανταποκριση....αναμενουμε αποτελεσματα.
    Σε οτι αφορα το 8εμα 1 το εργο ειναι το EPOS.

    ReplyDelete
  13. Ευάγγελος Χρήστου9:05 am

    Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,

    Με τους 41 ΕΠ υπό διορισμό στα ΤΕΙ τι προβλέπεται να γίνει;

    Θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα μία ενημέρωση - να γνωρίζουν τουλάχιστον οι εκλεγέντες αν κάποτε (έστω και στο μακρινό μέλλον) θα διοριστούν, ή αν δεν πρόκειται να διοριστούν ποτέ...

    Σας ευχαριστώ θερμά!

    ReplyDelete
  14. Mπεμπέ Λιλύ ΕΜΠ9:31 am

    Κύριε Πανάρετε θα μπορούσατε να μας εξηγήσετε πως είναι δυνατόν τόσα έργα που σχετίζονται με την εκπαίδευση και όχι μόνο να δίνονται ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ στο ΕΑΙΤΥ με φωτογραφικό ίσως τρόπο τόσο από εσάς όσο και από τις κυβερνήσεις της ΝΔ; Γιατί δεν ξεσκονίζετε στο υπουργείο σας μερικές συμβάσεις για να δείτε πόσο βαθιά είναι η τρύπα του λαγού; Δεν υπάρχουν κατά τη γνώμη σας άλλες εταιρίες ή πολυτεχνεία στην Ελλάδα που θα μπορούσαν να αναλάβουν στο κλάσμα του κόστους τα απίθανα έργα που τους έχετε αναθέσει; 'Η νομίζετε πως μόνο σε άλλους οργανισμούς δαπανήθηκαν αστρονομικά ποσά για έργα πληροφορικής "θέλω μπανάνα";

    ReplyDelete
  15. Anonymous9:52 am

    Αύριο συνεδριάζει το ΕΣΥΠ.Μήπως στο πλαίσιο της ενημέρωσης θα έπρεπε να έχει αναρτηθεί η ημερήσια διάταξη και το υλικό που θα μοιρασθεί στα μέλη του για ενημέρωση όσων ενδιαφέρονται για τα θέματα της παιδείας. ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ

    ReplyDelete
  16. Anonymous10:48 am

    @11.09.
    Κύριε υφυπουργέ είναι αλήθεια ότι η ανταπόκρισή σας σε διάφορα σημαντικά θέματα που θίγονται στα posts είναι άμεση κι αυτό είναι πραγματικά αξιέπαινο.
    Όμως, έχω παρατηρήσει εδώ και καιρό ότι αποφεύγετε να απαντήσετε σε Posts που αφορούν τους διορισμούς των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ και Ε.Π, όπως, για παράδειγμα, σχόλιο του 11.09.
    Αλήθεια θα μάθουμε ποτέ γιατί ο φάκελος με τα 11 (από τα 51) μέλη Ε.Π υπό διορισμό έχει πάει 2 φορές στο Γ.Λ, αλλά ο υφυπουργός αρνείται να το υπογράψει? Σας παρακαλούμε επιτέλους βάλτε ένα τέλος στις εικασίες και στην αναμονή των (μόλις 51) εκλεγμένων μελών Ε.Π ΤΕΙ.
    Σας ευχαριστώ πολύ.

    ReplyDelete
  17. Anonymous11:36 am

    poy anaferete to sxolio @10:45 πμ?

    ReplyDelete
  18. @11.09. To παρακολουθώ καθημερινά.

    ReplyDelete
  19. Anonymous12:44 am

    @9:52 πμ η απαντηση, στο θέμα που βάζεις, αυτή τη στιγμή στη συνέντευξη της υφυπουργού ΠΔΜΘ στον 9,84 "δεν υπάρχει ημερήσια διάταξη θα συζητήσουμε γενικά, θα ακούσουμε απόψεις" τι να πει κανείς, γιατί θέλουμε να κάνουμε τα εύκολα δύσκολα, να δικαιωθούν όσοι αρνούνται το διάλογο, όσοι διαμαρτύρονται για να διαμαρτύρονται. αυτοί που αποδομούν τις διαδικασίες συμμετοχής και κοινωνικού ελέγχου, αυτοι που δεν έχουν θέσεις, αυτοί που φοβούνται την υλοποίηση των αυτονόητων, ΓΙΑΤΙ?

    ReplyDelete
  20. Anonymous3:25 am

    @12:44 πμ "ατου κωφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα"

    ReplyDelete
  21. Anonymous4:21 am

    Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε, επιτέλους, για το που βρίσκεται η υπόθεση με τις προτάσεις για post-docs. Πρέπει να δόσετε κάποιες ημερομηνίες, ειδικότερα ποτέ θα βγουν τα αποτελέσματα για την πρώτη φάση και πότε η προκήρυξη για τη δεύτερη, γιατί οι υποψήφιοι, ιδιαίτερα οι αλλοδαποί, δεν έχουν κανένα λόγο να μας περιμένουν, εμείς δε τους έχουμε πολύ ανάγκη.

    ReplyDelete
  22. Anonymous8:17 am

    μόλις ανακοινώθηκε:
    οι πανεπιστημιακοί γιατροί μπορούν να έχουν ιατρεία μόνο μέσα στα νοσοκομεία

    η αποκλειστική απασχόληση των πανεπιστημιακών στο χρονοντούλαπο της ιστορίας

    τη στιγμή που επανεξετάζεται ο νόμος πλαίσιο για τα πανεπιστήμια

    ο πάντα επίκαιρος 1268 που κάποιοι τον έκαναν λάστιχο

    φαίνεται ότι ο μόνος που τον πίστεψε ήταν ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου , παρά τις αρχικές αντιρήσεις του [όχι επί της ουσίας] .τον ήθελε πιο αυστηρό

    ετσι γιατί είναι άδικο να τα ισοπεδώνουμε όλα.

    κρίμα που κάποιοι σιωπούν,ειναι αυτοί που τον ευνούχισαν

    μιλάνε μόνο αυτοί που τον πίστεψαν
    αυτοί που τους απαγορεύουν το δικαιώμα συμμετοχής σε ερευνητικά προγραμματα, επειδή είναι δημόσιοι λειτουργοί

    και είναι πανεπιστημιακοί αυτοί που τους απαγορεύουν
    πανεπιστημιακοί της αδιαφάνειας και όχι μόνο, και ασκούν πολιτική για να επιβάλλου το "δικαιο"!!!



    αφιερώνεται στη σημερινή συνεδρίαση του ΕΣΥΠ.

    ReplyDelete
  23. Anonymous10:26 am

    Σχετικά με τα σχόλια @9:52 πμ & @9:52
    μερικά πρόσθετα στοιχεία για να συμβάλλουμε στην παραγωγικότερη λειτουργία του συστήματος:
    1. Το δελτίο με ημερομηνία 18.01.11 του ΥΠΔΜΘ δεν είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΥΠΔΜΘ μέχρι και την 23:30 [18.01.11]

    2. Το υλικό που δόθηκε δεν περιελάμβανε τίποτε το καινούργιο [κείμενα που έχουν δοθεί ήδη στη δημοσιότητα] Στα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του ο ενημερωτικός φάκελος εδίδετο στα μέλη του ΕΣΑΠ- ΣΑΠ - ΣΤΕ τουλάχιστον 15 ημέρες πριν [το ίδιο και όταν πρόεδρος ήταν ο σημερινός υφυπουργός Γιάννης Πανάρετος, αν θυμόμαστε καλά]

    3. Η μη ύπαρξη ημερήσιας διάταξης και η μη έγκαιρη αποστολή του όποιου υλικού, σημεία που υποβαθμίζουν τη λειτουργία του οργάνου από πλευράς του ΥΠΔΜΘ αλλά και αποδεικνύουν το ενδιαφέρον των μελών του [που περί άλλων τυρβάζουν(παράπλευρη κριτική), ή μη τοποθέτηση]

    4.Η ιστοσελίδα του ΥΠΔΜΘ αναφορικά με το ΕΣΥΠ έχει να ενημερωθεί τουλάχιστον τρία χρόνια. Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει ο κυβερνοχώρος στην πράξη[και να ήταν η μόνη περίπτωση]

    5. Το θετικό η ανάρτηση του υλικού που μοιράστηκε στους δημοσιογράφους [υποθέτουμε και στα μέλη του ΕΣΥΠ] έστω και καθυστερημένα στην ιστοσελίδα του ΥΠΔΜΘ

    6.Επειδή έχουμε και δίκιο και χιούμορ-αλλά δεν μας το αναγνωρίζετε] έχουμε την εντύπωση ότι η σύνθεση ΕΣΥΠ που ανακοινώσατε δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ή δεν είναι επικαιροποιημένη, είδαμε τον κ. Σπηλιοτόπουλο και όχι την κυρία Ροζερμπεργκ ως εκπρόσωπο της ΝΔ υποθέτουμε.

    7. Ελπίζουμε η επιλογή του χώρου της πρώτης συνεδρίασης να μην έχει συνειρμικές παραπομπές [επειδή ... έχουμε και χιούμορ]
    [ΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ]

    ReplyDelete
  24. Anonymous10:32 am

    εδω αξίζει το μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ!
    http://ypepth.opengov.gr/panaretos/wp-content/uploads/2011/01/enisxisi-diafaneias.pdf

    Σε δεύτερο επίπεδο, θέλουμε Υπουργέ, αφού είστε ο πρώτος και ο μοναδικός Έλληνας Πολιτικός που είναι σε άμεση επαφή με τον οποιοδήποτε πολίτη, χωρίς να βάλει ο πολίτης μέσον, να μας πείτε την προσωπική σας γνώμη (αν βέβαια θέλετε) για το εξής:

    Πόσα χρήματα τόν χρόνο μπορεί να λαμβάνει ένα μέλος ΔΕΠ (καθηγητής) και να θεωρείται ηθικό?


    Δηλαδή ένας καθηγητής που απο την Διαύγεια φαινεται να έχει συμβασιοποιήσει για το 2011, 45000 ευρώ ΕΛΚΕ, δηλάδή άλλα τόσα από τον κανονικό μισθό του πανεπιστημίου, έχουμε ξεκινήσει δηλαδή από 90000 ευρώ, συν το ΕΑΠ, συν εκλεκτορικά συν συν συν, είναι νόμιμο αλλά και ηθικό?

    την στιγμή που ο κόσμος αντιμετωπίζει την ανέχεια που χτυπά την πόρτα των περισσοτέρων και των νέων μηχανικών?

    ReplyDelete
  25. @ Κο ΠΑΝΑΡΕΤΟ

    Κοιτώντας στισ αποφάσεις που εχετε υπογραψει διαπίστωσα...οτι για να διδαξει Καθηγητης ΑΕΙ σε Οxford χρειαζετε, εκτος τις Μερικής απασχόλησησ [ΟΚ] αδεια ΥΠΟΥΡΓΟΥ για να γινουν ολα τα μαθηματα του σε ΕΝΑ εξαμηνο !!!!

    Και ρωτώ...ειναι αναγκαιο??? Ειναι Αυτοτελεια ΑΕΙ ??? Δηλαδη αυτο δεν μπορουσε να γινει σε επιπεδο Σχολής και με υπογραφή Πρυτανη???

    Αυτό δεν ειναι φρένο στους καλους ...γιατι εξαρτώνται απο την [πολιτική] βουληση του καθε ΥΠΕΘ???

    Η επανασταση του ....Κομματος Κοινης Λογικης {ΚΚΛ] !!

    ReplyDelete
  26. Anonymous9:59 pm

    Πράγματι, μπράβο για την εγκύκλιο περί δημοσίευσης των έκτακτων αμοιβών μελών ΔΕΠ-ΕΠ.

    Μια ερώτηση: το ΕΑΙΤΥ ανήκει στους αποδέκτες; Ζητήστε απλά κ. Υπουργέ μια κατάσταση με τις πρόσθετες αμοιβές των μελών του ΔΣ του ΕΑΙΤΥ την τελευταία δεκαετία και θα βγάλετε συμπεράσματα, αν δεν τα έχετε ήδη βγάλει.

    ReplyDelete
  27. @3.21 Είναι. Και πρέπει να αλλάξει.
    Είναι μέσα στις προτάσεις μας.

    ReplyDelete
  28. Anonymous4:36 am

    Για ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης της ελληνικής Ανώτατης Παιδείας. Μερικές σκέψεις.

    http://mhmadas.blogspot.com/2011/01/blog-post_6546.html

    ReplyDelete
  29. Anonymous3:55 pm

    Με τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των πτυχιούχων ΤΕΙ και την διεύρυνση των επιμελητηρίων τι γίνεται κ. υφυπουργέ; Πότε επιτέλους θα πάψουμε να είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας; Χιλιάδες νέοι άνθρωποι δεν βρίσκουν δουλειά στις μέρες μας, το τραγικό όμως όλων είναι ότι δεν μπορούν να κάνουν και τίποτα μόνοι τους! Κι αυτό γιατί τα πτυχία που τους έδωσε η Ελληνική Δημοκρατία είναι χωρίς αντίκρισμα! Συγχαρητήρια και καλή δύναμη στον δύσκολο αγώνα για το αυτονόητο (διαφάνεια-αξιοκρατία-δικαιοσύνη)!

    Υ.Γ. κ. υφυπουργέ και τα λαμόγια στη φυλακή!!!

    ReplyDelete
  30. Anonymous8:11 am

    Ερώτηση μετά τις νεότερες πληροφορίες από το Γ.Λ. (@10.48)

    κ. Υφυπουργέ,
    Η ερώτηση δεν είναι γιατί δεν υπεγράφησαν οι 11 (από τους 51) διορισμούς Ε.Π. που πήγαν για 2η φορά στο ΥΠΟΙΚ, αλλά γιατί υπεγράφησαν ΜΟΝΟ ΛΙΓΟΙ (πόσοι?) από αυτούς τους 11 (που τελικά μαθαίνω ότι ήταν λίγο περισσότεροι από 11?).
    Με ποια κριτήρια ο κ. Σαχινίδης υπέγραψε μόνο κάποιους από τους 11? Με συγχωρείτε πολύ, αλλά δεν πρόκειται να πεισθώ για την αξιοκρατική αντιμετώπισή μας παρά μόνο αν δω επιτέλους μια λίστα προτεραιότητας με τους Α.Π. εισαγωγής στο ΥΠΕΠΘ αυτών που διορίζονται...
    Αν όπως λέτε το παρακολουθείτε καθημερινά θα πρέπει να μπορείτε να μας δώσετε μια εξήγηση.
    Ευχαριστώ πολύ.

    ReplyDelete
  31. http://www.infosoc.gr/infosoc/el-GR/grafeiotypou/news/opis_news/ktp_seismic_09-12-2010.htm

    >ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ 3 ΗΜΕΡΩΝ.

    πολύ ενδιαφέρον, στο URL που αναφέρεται λέει "Περίοδος Δημόσιας Διαβούλευσης: 03/12/2010 έως 17/12/2010" αλλά από το URL βλέπουμε πως 09-12-2010 δημοσιοποιήθηκε στο site!
    Επίσης στην ιστοσελίδα του ΤΔ που λέει πήγα (http://www.ktpae.gr/index.php?option=com_ktpconsultations&task=Details&id=93&Itemid=23) και βλέπω
    Ημερομηνία Δημοσίευσης 03/12/2010
    Ημερομηνία Λήξης 22/12/2010

    τελικά τι ισχύει; Δώσαν παράταση μετά από παρέμβαση του ΥΦΥΠ; Ή απλά είναι διαβούλευση για τα μάτια του κόσμου; (επίσης διαβούλευση μέσω e-mail είναι εκ του πονηρού πιστεύω - μόνο δημόσια διαβούλευση όπως στο opengov.gr πρέπει να υπάρχει)

    ReplyDelete
  32. @8.42
    ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ εινα ιγαι τα ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ....και κανει ΜΠΑΜ !!
    Και που να ακουγατε τι απαντουσαν σε οσουν προσπα8ουσαν να μα8ουν πληροφοριες!!!!

    Αφορα φωτο εταιρεια ....που θα προσλάβει τους 'ερευνητες" του Γεωδυναμικου [οσους θέλει] ως εξωτερικους συμβουλους!!!

    Γενικα στο ΓΙ-ΝΟΑ καποιος θα πρεπει να δει τι γινετε......γιατι γιωργος κερνα και κωστας πινει !!!

    Αξιότιμε κε ΠΑΝΑΡΕΤΕ...

    το θεμα το γνωριζετε.....υπαρχει κατι νεώτερο απο εσας ως εποπτευουσα αρχή και ΤΑ ΕΚ δεν εχουν αυτοδιοιηκιτο οπως τα ΑΕΙ !!!!

    ReplyDelete
  33. Anonymous2:51 pm

    Αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν να ζητάμε ξαφνικά όλοι από ΕΝΑΝ να σώσει το κράτος από τους κλεφτες και τα λαμόγια?

    Αυτο επρεπε να το κανει όλο το Υπουργικό σε συνεργασία με την Δικαιοσύνη και όλους τους αρμόδιους.

    Είναι όμως άδικο να κάνει οτι κάνει ο Πανάρετος και να του την πέφτουμε κι' όλας γιατι δεν το κάνει αμέσως.

    ReplyDelete