Monday, January 31, 2011

Πορεία αξιολόγησης των προγραμμάτων Θαλής, Αρχιμήδης, Μεταδιδακτορική Ερευνα

Η σχετική ανακοίνωση είναι εδώ.

5 comments:

  1. Anonymous7:39 am

    Σημερινή [31.01.11] ανάρτηση σε ιστοσελίδα

    «Μέσα στην εβδομάδα (πιθανόν σήμερα) η προκήρυξη για την επιλογή Σχολικών Συμβούλων - Τα κριτήρια επιλογής


    Σύμφωνα με ενημέρωση από το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Παιδείας η προκήρυξη για την επιλογή Σχολικών Συμβούλων έχει ετοιμαστεί και αναμένεται η υπογραφή και η δημοσίευσή της εντός των επόμενων ημερών (πιθανόν σήμερα καθώς σύμφωνα με το ν. 3848/2010 "εντός του μηνός Ιανουαρίου κάθε τέταρτου έτους δημοσιεύεται η προκήρυξη" .»

    Και ακολουθεί το όνομα του αιρετού του ΚΥΣΠΕ, η ιστοσελίδα του, το email, το κινητό του τηλέφωνο, το σταθερό του τηλέφωνο και το fax του

    Από πότε οι υπηρεσίες του ΥΠΔΜΘ ενημερώνουν προκαταβολικά τους αιρετούς:

    Έχουν οι υπηρεσίες την εξουσιοδότηση της πολιτικής ηγεσίας για τέτοιου είδους εκ των προτέρων ανακοινώσεις:

    Γιατί δεν αναρτούν οι υπηρεσίες το παραπάνω κείμενο στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΔΜΘ:

    Γιατί δεν έκανε την ανακοίνωση αυτή το ΚΥΣΠΕ ως όργανο!

    Ποια η σκοπιμότητα του κείμενου που ακολουθεί με τα κριτήρια επιλογής:

    Οι υποψήφιοι θεωρούνται ότι δεν έχουν την ικανότητα να τα βρουν μόνοι τους [για στελέχη της εκπαίδευσης προορίζονται!!!]: ή είναι άλλοι οι λόγοι που μπορεί να σχετίζονται με την παράθεση των στοιχείων επικοινωνίας που συνοδεύει την ανάρτηση!

    Τέτοιες ενέργειες εκθέτουν την πολιτική ηγεσία του ΥΠΔΜΘ

    Τέτοιες ενέργειες εκθέτουν και τον πολιτικό χώρο τον οποίο υποτίθεται εκπροσωπεί ο αιρετός

    Τέτοιες ενέργειες αποδομούν την προσπάθειά σας για αδιάβλητες αξιολογήσεις προγραμμάτων κλπ

    ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ

    ReplyDelete
  2. Anonymous8:12 am

    Κύριε Υπουργέ,

    Θα ήθελα να αναφερθώ στο ζήτημα της παύσης των υποτροφιών εσωτερικού του ΙΚΥ για να σας εκφράσω ορισμένες σκέψεις μου και κάποιες απορίες.

    1. Το ΙΚΥ ιδρύθηκε από τον Γέρο της Δημοκρατίας για να μπορούν να σπουδάσουν οι άριστοι αλλά μη έχοντες. Και όταν λέμε μη έχοντες αναφέρομαι σε μια κατηγορία όπου η χρηματοδότηση είναι όρος sine qua non για τη συνέχιση των σπουδών τους. Αυτό το πράγμα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο, διότι υπάρχουν και εκεί που απλώς θέλουν να προσθέσουν ένα ακόμη εισόδημα στον κόρφο τους ή και εκείνοι που τους ενδιαφέρει κυρίως ο τιμητικός τίτλος, είναι δηλαδή έχοντες. Κατά τη γνώμη μου κακώς, κάκιστα συσχετίστηκε το ΙΚΥ με περασμένα κοινοτικά προγράμματα. Είναι πέρα για πέρα εσφαλμένη η τακτική διότι καταργεί ουσιαστικά το ΙΚΥ εσωτερικού, σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίσταση για τους αριστούχους μη έχοντες, και ανατρέπει σχεδιασμούς μηνών από την πλευρά των υποψηφίων. Θα γνωρίζετε βέβαια ότι η επιτυχία στο ΙΚΥ (πρόγραμμα εσωτερικού) σήμαινε αντίστοιχη επιτυχία αυτόματα στο ανάλογο μεταπτυχιακό. Από τον Σεπτέμβριο περιμένουν οι φοιτητές να ενημερωθούν και φτάνει Ιανουάριος, για να μάθουν ότι τελικά δεν θα δοθεί τίποτε διότι έχουν δοθεί ήδη πολλές υποτροφίες από κοινοτικά προγράμματα. Άσχετο είναι αυτό κατά τη γνώμη μου, διότι γνωρίζετε καλώς ότι πρόκειται για εντελώς διαφορετικές "φουρνιές" φοιτητών και μάλιστα αρκετά απομακρυσμένες. Για το λόγο αυτό ισχυρίζομαι ότι η παύση των υποτροφιών αυτών είναι εντελώς άδικη.

    2. Αυτό δεν σημαίνει ότι αγνοώ ότι το ΙΚΥ ως δημοσιοϋπαλληλικός μηχανισμός χαρακτηρίζεται από αυθάδεια των υπαλλήλων και οίηση των διοικήσεων. Μνημειώδεις δε είναι οι καθυστερήσεις στην καταβολή των "τροφείων"-γελοία απαραχαιωμένη έκφραση, επισήμως καταγεγραμμένη και διατηρούμενη. Επίσης κανένας δεν μπορεί να αποδείξει αλλά και πολλοί λίγοι είναι εκείνοι που δεν το υποψιάζονται ότι οι υποτροφίες του ΙΚΥ είναι μεροληπτικές. Το καλυμμένο όνομα του εξεταζομένου μόνο αφελείς μπορεί να καθησυχάσει. Αστειότητα είναι δε και η μέθοδος επιλογής δι'εξετάσεων σε μια αχανή ύλη. Το γιατί είναι αυτονόητο, δεν θα επεκταθώ.

    3. Αν δεν κάνω λάθος το ΙΚΥ τροφοδοτείται από δωρεές και κληροδοτήματα ευεργετών που ασφαλώς έχουν θέσει τους όρους τους. Κατά πόσον αυτοί οι όροι γίνονται σεβαστοί με την παύση των υποτροφιών εσωτερικού;

    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ReplyDelete
  3. Anonymous12:56 pm

    Αξιότιμε κ. υφυπουργέ,

    Σας ευχαριστώ ιδιαίτερα για την ενημέρωση σχετικά με τα προγράμματα Αρχιμήδης, Θαλής και Μεταδιδάκτορες. Σχετικά με τους μεταδιδάκτορες θέλω να σας ρωτήσω εάν μέχρι το καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μόνο των περιλήψεων ή των ολοκληρωμένων προτάσεων.

    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ReplyDelete
  4. Anonymous3:01 am

    Και πέντε μήνες μετά, ούτε φωνή ούτε ακρόαση για τον ΘΑΛΗ... Επίσης, οι επιτυχόντες στον Ηράκλειτο ΙΙ έχουν πάρει κάνα φράγκο ή ακόμα περιμένουν?

    ReplyDelete
  5. Anonymous6:56 am

    Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του ΘΑΛΗΣ: επιτέλους και κάποια καλά νέα για την ομάδα μας. σας ευχαριστώ που επιμείνατε για μια διαδικασία έξω απο τα συνηθισμένα! δεν θα είχαμε καμμιά τύχη εάν μας έκριναν οι συνήθεις κριτές των ελληνικών προσκλήσεων. εύχομαι μόνο όχι καθυστερήσεις στην ένταξη των προγραμμάτων και στην απελευθέρωση των χρημάτων (και πολύ πιο γρήγορα αποτελέσματα για τα επόμενα προγράμματα όπως ΑΡΙΣΤΕΙΑ) για ουσιαστική στήριξη της έρευνας και για να κρατήσουμε τα ταλέντα μας στη χώρα μας!

    ReplyDelete