Friday, January 07, 2011

Δηλώσεις κυβερνητικού εκπροσώπου για την έρευνα (Σκάϊ)

Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ: Κύριε Πεταλωτή, επειδή από την αρχή της συνέντευξής μας εκφράζετε την αισιοδοξία σας ότι, πλέον ξέρουμε που βρισκόμαστε ότι η κυβέρνηση ενωμένη και πολύ συγκροτημένη προχωρά σε συγκεκριμένες αλλαγές, οι οποίες θα βοηθήσουν τον τόπο να βγει από το τέλμα, θέλω να σας ρωτήσω, αν σας ανησυχούν αυτές οι πρόσφατες παραφωνίες ή να το πω καλύτερα ενδείξεις κακού συντονισμού της κυβέρνησης. Δηλαδή, από τη μια η σύγχυση που προκάλεσαν οι δηλώσεις του κυρίου Ρήγα σε ό,τι αφορά στο Φ.Π.Α., από την άλλη μας προβλημάτισαν, δεν μπορώ να πω ότι δεν μας προβλημάτισαν, και αυτές οι καταγγελίες του παραιτηθέντος Ειδικού Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας του κυρίου Μητσού για δυσλειτουργίες του υπουργείου Παιδείας στην κατανομή κονδυλίων σε ό,τι αφορά στα ΑΕΙ με υπαιτιότητα του κυρίου Πανάρετου.

Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Όσον αφορά το δεύτερο, του κυρίου Πανάρετου, έχουμε απαντήσει κιόλας. Είμαστε υπέρ της διαφάνειας και το αποδεικνύουμε. Δεν υπάρχει, κυρία Κοσιώνη, και αυτό το θεσπίσαμε εμείς, δεν μας το επέβαλε κανείς, τη Διαύγεια την αποφάσισε και την υλοποίησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να μας το πει κανείς, που σημαίνει ότι οποιαδήποτε διοικητική πράξη, οποιαδήποτε απόφαση της διοίκησης και κατά μείζονα λόγο, αποφάσεις υπουργών ή υφυπουργών αν δεν αναρτηθούν στο διαδίκτυο δεν ισχύσουν.

Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ: Έχει μένος, δηλαδή, ο κύριος Μητσός με τον κύριο Πανάρετο;

Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Κοιτάξτε να δείτε, δεν ξέρω τι γίνεται. Ο κύριος Μητσός ήταν πολύ σεβαστός άνθρωπος. Ήταν Ειδικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας. Από εκεί και πέρα υπάρχει ένα υπουργείο, που ασκεί υπεύθυνη πολιτική, δεν έχει προκύψει κανένα σημείο αδιαφάνειας. Δεν μπορεί να πει ο κύριος Μητσός και κανένας άλλος καταγγέλλων, να αποδείξει ότι υπήρξε αδιαφάνεια, αλλά πως μπορεί να υπάρχει αδιαφάνεια, όταν, επαναλαμβάνω, κάθε πράξη υπουργού ακόμη και απλού διοικητικού στελέχους αναρτάται στο διαδίκτυο και προκύπτει άμεσα πως έγιναν οι διανομές και τι σημαίνει αυτό. Άρα, χωρίς να γνωρίζω λεπτομέρειες, εκ των πραγμάτων πιστεύω, ότι πέφτουν στο κενό.

6 comments:

  1. Anonymous1:04 pm

    Πάνω από όλα η διαφάνεια. Και ας καθυστερήσουν τα πάντα. Τι έγινε και αν αλλάξουν και δέκα ΓΓΕΤ; Διαφάνεια και ξερό ψωμί και ο εξαίρετος κύριος Πανάρετος.

    ReplyDelete
  2. Anonymous11:31 pm

    ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΑΤΥΠΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ

    ΙΣΩΣ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΠΟΥ ΑΝΑΓΓΕΙΛΑΤΕ.

    ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΘΕΣΜΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΟΥΝ , ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ, ΙΣΩΣ ΚΑΤΙ ΒΓΕΙ... ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ .... ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΜΟΝΟ.... ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΟΙ ΔΙΑΠΙΣΤΏΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΌ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.... ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ (ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΤΕ).. ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ... ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΟΥΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ πανάρετου ΜΕΓΑΛΟΔΥΝΑΜΟΥ μεγάλη η χάρη του ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΥΤΟΠΙΑΣ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ

    ReplyDelete
  3. Anonymous12:31 am

    Κι αυτός ο Πεταλωτής, άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε. Ο Μητσός δεν έκανε καταγγελίες. Είπε ότι υπάρχει ένα δισ. που κάθεται ενώ η κοινότητα χειμάζεται. Ο Πεταλωτής μιλάει για το αν έγιναν ή όχι "πονηριές" στις κατανομές! Πού τις είδε τις κατανομές, ώστε να υπάρξει και δυνατότητα αδιαφανούς διάθεσης?

    ReplyDelete
  4. Anonymous2:35 am

    @12:31 πμ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΆ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ Ο ΜΗΤΣΟΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΑΝΕ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ.. ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΓΓΕΤ ΚΑΙ ΝΥΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΕ ΕΠΙ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΒΟΛΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΥΝΗΓΟΡΕΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΔΗΘΕΝ ΚΑΤΕΓΓΕΛΝΕ ..
    ... η καταντια της διανόησης

    ReplyDelete
  5. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ. Η κατάντια... Συμφωνώ σε όσα λέει και καταγγέλλει αλλά είναι η προσωποποίηση του νεποτισμού και της διγλωσσίας. Κατέστρεψε το Τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ που το κατάντησε προσωπικό φέουδο.

    ReplyDelete
  6. Anonymous2:35 pm

    Τσουκαλάς, Τσαλίδης, Μητσιός. Όμορφος κόσμος, αξιοκρατικός, φαύλα δομημένος. Διαχείριση των matching funds για να βολεύονται οι ημέτεροι, κόρες, ψηφοφόροι. Επιτροπές αξιολογήσεων με υπόδικους που απαλλάχθηκαν λόγω στοάς, Αυτοκίνητα ΙΧ των 70.000€, αμπελώνες, ακίνητα, καταθέσεις, γιος σύμβουλος Υπουργού για να τα ξύνει.Της Πόπης γίνεται αλλά η Πόπη ξύνει τα κέρατά της. Άντε να βγάλεις άκρη κ.Πανάρετε με τα συγκροτήματα να σε στοχοποιούνε επειδή τολμάς ν αγγίξεις όλη αυτή τηνν κοπριά.

    ReplyDelete