Sunday, October 31, 2010

Θαλής-Αρχιμήδης

Η πλατφόρμα για την υποβολή της συνοπτικής πρότασης θα είναι ενεργή μέχρι τις 11:59 μμ της Κυριακής 31/10/2010.

3 comments:

  1. Anonymous4:19 am

    Συγχωρέστε με για το ότι το θέμα στο οποίο θα αναφερθώ δεν έχει σχέση με τον Θαλή. Το θεωρώ ωστόσο εξίσου σημαντικό αν θέλουμε να λέμε πως τα Πανεπιστήμια μας μοιάζουν με Πανεπιστημιακά Ανώτατα Εκπαιδευτικά ιδρύματα και όχι με παζάρι.

    Κατρχάς διάβασα στο esos τις αοαντήσεις σας για τα παιδαγωγικά τμήματα και για το παραεμπόριο.

    Ξεκινάω από το δεύτερο. Επειδή μένω πολύ κοντά στην ΑΣΟΕΕ και περνάω από εκεί πολύ συχνά, τυχαίνει να χρησιμοποιώ και την βιβλιοθήκη της πολλές φορές θα ήθελα να επιβεβαιώσω τα λεγόμενα του κ. Γεωργιάδη όσον αφορά το παραεμπόριο. Άπειρες φορές έχω δει μέσα τον περίβολο της σχολής κάποιοιυς από αυτούς που ασκούν το παραεμπόριο να βολτάρουν ή να κρυβονται χωρίς κανείς να τους ενοχλεί. Τα άτομα αυτά μπαινοβγαίνουν ανετότατα στους χώρους του Παν/μίου κι ας λέει ο πρύτανης ό,τι θέλει. Αλλεπάλληλες φορές έχω απευθυνθεί στην αστυνομία για το χάλι του πεζοδρομίου, όπου κανείς δεν μπορεί ούτε περπατήσει, ούτε να σταθεί στην στάση του τρόλεϋ, γιατί απλά δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος. Η Αστυνομία στην οποία έχω κατά καιρούς απευθυνθεί, τόσο η δημοτική όσο και το αρχηγείο, δηλώνει πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα, γιατί δέχεται μονίμως επιθέσεις από διάφορους με το που πλησιάζουν. Η κατάσταση αυτή είναι κυρίως ευθύνη της κανονικής Αστυνομίας, γιατί οα ριθμός των αλλοδαπών εκεί είναι ανεξέλεγκτος, λόγω ασύλου και γιατί η δημοτική αστυνομία δεν μπορεί να προχωρήσει σε συλλήψεις, ούτε διαθέτει τόση δύναμη.

    Το αποτέλεσμα όλης αυτής της τριτοκοσμικής κατάστασης είναι αφενός οι πεζοί να μην μπορούν να περπατήσουν αφετέρουν η εικόνα μπροστα από τα Παν/κά ιδρύματα να θυμίζει το Πέρα από την Αφρική.

    Ναρκωτικά δίπλα στο Πολυτεχνείο, Παραεμπόριο μπροστα από την ΑΣΟΕΕ και τα κτίρια της Παν/μίου. Τί περιμένει ακόμη το Κράτος να γίνει για να προστατεύσει αυτά τα ιδρύματα από την άθλια εικόνα που παρουσιάζουν;

    Ελένη

    ReplyDelete
  2. Anonymous4:29 am

    (συνέχεια)

    Ο πρύτανης δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την σχολή. Και πέρσι και φέτος στην αρχή της χρονιάς είχε στηθεί κανον ικό τραπεζάκι για χαρτοπαιξία στον κεντρικό διάδρομο. Μπαίνεις μέσα στην ΑΣΟΕΕ και δεν μπορείς να περάσεις από τις αφίσες, τα σταντ και τα κομματικά τραπεζάκια. Οι τοίχοι δεν ξέρω από πότε έχουν να βαφτούν, αλλά δεν χρειάζεται,. γιατί οι κάθε λογής αφίσες σχηματίζουν ταπετσαρία. Κάθε τρεις και λίγο η σχολή διατίθεται για πάρτυ που ξεκουφαίνουν όλη την γειτονιά ως το πρωί. Καταλαβαίνετε πως η αστυνομία δεν μπορεί να παρέμβει λόγω ασύλου. Και βέβαια συχνά πυκνά (πέρσι τουλάχιστον) τρεις τέσσερις "ντι-τζέι" αναστατώνουν εν ώρα μαθημάτων την σχολή με αποτέλεσμα ούτε μάθημα να μπορεί να γίνει, ούτε να διαβάσει κανείς στην βιβλιοθήκη.

    Και μετά από όλα αυτά ρωτάω. Είναι αυτό Πανεπιστήμιο; Είναι αυτός χώρος, όπου μεταδίδεται η επιστήμη; Τί παιδεία, τι αισθητική και ποιός σεβασμός καλλιεργείται σε αυτούς τους φοιτητές, που τους βλέπω αραχτούς με τους φραπέδες πίσω από τα διάφορα κομματικά τραπεζάκια να μοιράζουν σημειώσεις; Αυτό είναι ντροπή κ. Πανάρετε. Αυτό δεν είναι Πανεπιστήμιο. Αν θέλετε να κάνετε κάτι ξεκινήστε από αυτά τα απλά. Ό,τι θεσμικό πλάισιο και να αλλάξετε καμία βελτίωση δεν θα υπάρξει αν η κάθε σχολή μετατρέπεται σε κλαμπ, χαρτοπαιχτική λέσχη, καφενείο, παζάρι και δεν ξέρω τί άλλο.

    Και επιτέλους ας σταματήσει το τένις ανάμεσα στον Πρυτανη, την Αστυνομία, την Δημοτική Αστυνομία, το Υπουργείο και όποιον άλλο. Έτσι δεν γίνεται δουλειά. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του και να τελειώσει επιτέλους αυτή η ελεεινή κατάσταση που επικρατεί στα Πανεπιστήμια μας και στην πόλη μας.

    Όλοι έχουν ευθύνες. Ας τις αναλάβουν. Το εγώ δεν φταίω, φταίει ο άλλος δεν είναι πολιτική στάση.

    Ελένη

    ReplyDelete
  3. Anonymous2:33 am

    http://www.esos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=9976:orgismeni-parembasi-ap-kaklamani-sti-bouli-gia-ta-tei&Itemid=1796

    Το ΥΠΕΠΘ που είναι κε Πανάρετε? Εσείς δεν έχετε ευθύνη για ότι συμβαίνει στους αποφοίτους των ΤΕΙ? Που είναι τα Π.Δ που είχατε ρητά δεσμευτεί ότι θα βγούν από το Σεπτέμβρη?

    Ποιός κοροιδεύει ποιόν εδώ πέρα? Μόνο ο κος Κακλαμάνης θα υπερασπίζεται τη νομιμότητα?

    ReplyDelete