Saturday, October 30, 2010

Δήλωση μετά την Σύνοδο των Πρυτάνεων (23/10/10)


Η χώρα περνά μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της. Και έχει αναγκαστεί να κάνει επιλογές δύσκολες, που ο ελληνικός λαός έχει αποδεχθεί και συνεισφέρει στην προσπάθεια για να ξεπεράσει η χώρα την κρίση. 
Απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεπεραστεί αυτή η κρίση και για να δημιουργήσουμε ανάπτυξη  είναι η σωστή λειτουργία των πανεπιστημίων. Λειτουργία που να είναι ανταγωνιστική διεθνώς και να δημιουργεί εκείνες τις προϋποθέσεις που επιτρέπουν σε όλες τις άλλες προσπάθειες να βοηθήσουν για την ανάπτυξη της χώρας. Γι’ αυτό περιμένουμε και πιστεύουμε ότι οι ηγεσίες των πανεπιστημίων, αλλά και οι καθηγητές και οι φοιτητές, με τον ίδιο θετικό τρόπο που η κοινωνία αντιμετωπίζει και βοηθά στο ξεπέρασμα της κρίσης, να συνεισφέρουν για να διαμορφώσουμε ένα πανεπιστήμιο για το οποίο να  είμαστε όλοι ικανοποιημένοι. 

4 comments:

  1. Anonymous4:22 am

    ...που ο ελληνικός λαός έχει αποδεχθεί και συνεισφέρει στην προσπάθεια για να ξεπεράσει η χώρα την κρίση...

    όπως σημείωναν το 2002 τραπεζίτες της Παγκόσμιας Τράπεζας, «μπορεί το σοκ να εξυμνείται ως δημοκρατική διαδικασία, αφού έχουν προηγηθεί εκλογές, ασχέτως αν αγνοείται ύστερα η βούληση του λαού»

    http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=218721

    ReplyDelete
  2. Anonymous6:45 am

    Νομίζω ότι κατανοώ τι θέλει να πει ο ανώνυμος 4:22
    Ως ένα σημείο όμως θα συμφωνήσω. Αν θέλει, ας κάνει τον κόπο να αναφέρει ποσοτικά τις κοινωνικές δυνάμεις που διαφωνούν και αντιστέκονται, εξαιρώντας (φυσικά) τους [πάνω-κάτω] ψηφοφόρους του κόμματος Σαμαρά.

    Η δημοκρατία έχει -μεταξύ άλλων- και το εξής χαρακτηριστικό: είτε δύσκολα, είτε εύκολα είναι τα θέματα για το δήμο, του αφαιρούν τη δυνατότητα να λέει "δεν ήξερα, δεν κατάλαβα, δεν είναι για τα μέτρα μου" (κάτι που στην ψωροκώσταινα είναι ψωμοτύρι).

    Του παιχνιδιού οι κανόνες, γνωστοί. Δεν μπορεί όσοι το παίζουν και δεν θέτουν καθημερινά συγκεκριμένους όρους αλλαγής του, να διαμαρτύρονται αδιάκοπα για τα αποτελέσματα.

    ReplyDelete
  3. Anonymous3:01 pm

    Αν θέλει, ας κάνει τον κόπο να αναφέρει ποσοτικά τις κοινωνικές δυνάμεις που διαφωνούν και αντιστέκονται...Του παιχνιδιού οι κανόνες, γνωστοί...


    Κάποιο άλλο παιχνίδι μάλλον περιγράφει o ανώνυμος παραπάνω, αυτό που στις μπανανίες είναι η βασική διατροφή.

    ReplyDelete
  4. Anonymous11:55 pm

    Πίστευα ότι θα γίνει κατανοητό το "παιχνίδι", ίσως δικαίως το παρεξηγείς αγαπητέ, άστο όμως...

    Στο κεντρικό ερώτημα όμως, που έμμεσα δικαιολογεί μερικώς τον κάθε πολιτικό να επικαλείται τη σύμφωνη γνώμη της κοινωνίας στην κυβερνητική πολιτική (εγώ δεν θα το έκανα, δεν συμφωνώ με αυτό) δεν απαντάς.

    ReplyDelete