Thursday, October 14, 2010

Τα κείμενα για τα Postdocs

Η πλήρης προκήρυξη.

Ο οδηγός εφαρμογής

Ο πίνακας συντελεστών διόρθωσης ανά χώρα του εξωτερικού

Οδηγίες Χρήσης Πλατφόρμας Ηλεκτρονικής Υποβολής

14 comments:

  1. Anonymous4:05 am

    I am a bit confused. The call gives the opportunity to a person trained in Greece to move to any lab in the world for a postdoc. This is a great idea, but why this has to be linked to a Greek lab for the 3rd year? And why this person completes with Greek or non Greek scientists applying to labs in Greece? These should be 2 different calls: One for fellowships for people aiming to study abroad, a separate one, to support post doctoral studies in Greece.

    ReplyDelete
  2. Anonymous8:28 am

    Ajiotime Ke Ypoyrge,

    Thewrw oti einai entelws APARADEKTO to gegonos oti i prosklsi gia to PostDoc tropopoithike gia triti fora mesa se ena mina
    1) I proklisi bgike gia prwi fora arxes Aygoustou
    2) Epanaprokyrixthike tin proigoymeni ebdomada me anartisi tis prokiriksis stin Aggliki glwssa
    3) Simera bgalate nea tropopoitiki

    Tha eprepe kata ti gnwmi moy na oloklirwsete oles tis allages kai sti synexeia na anartisete ti prokyriksi

    ReplyDelete
  3. Anonymous3:39 am

    Κύριε Υπουργέ,

    θα ήθελα να ξεκαθαρίσετε το θέμα με την αποζημίωση του ΜΕ, η οποία δεν είναι σαφής. Η τροποποιημένη προκήρυξη αναφέρει ότι η ελάχιστη μηνιαία αποζημίωση για το εξωτερικό προκύπτει από τον πολ/σμο των 1600 ευρώ επί του συντελεστή της κάθε χώρας, ενώ για την Ελλάδα η αποζημίωση αυτή είναι 1600 καθαρά.
    Θα ήθελα να ξεκαθαρίσετε αν όντως για το εξωτερικό είναι ελάχιστη η αποζημίωση αυτή (π.χ. για τη Γερμανία μιλάμε για τουλάχιστον 1671.36 ευρώ. Δηλαδή μπορεί ο ΜΕ να αποζημιώνεται με π.χ. 3000ευρώ όταν είναι εξωτερικό;).
    Σύμφωνα με τη ΓΓΕΤ, οι αμοιβές είναι fixed με βάση τους συντελεστές (δηλαδή δεν είναι ελάχιστες, στο εξωτερικό). Όπως καταλαβαίνετε, σε αυτή την περίπτωση η αποζημίωση αυτή είναι επιεικώς αστεία δεδομένων και των ενοικίων στο εξωτερικό.

    Θα παρακαλούσα πάρα πολύ να διευκρινήσετε αυτό το θέμα.

    ReplyDelete
  4. Καλησπέρα σας,

    Επαναφέρω 2 θέματα τα οποία δεν έχουν ακόμα απαντηθεί από εσάς

    1) Να αναμένουμε και περισσότερες οδηγίες στα Αγγλικά (Guide for applicants) στις οποίες οι postdocs θα ενημερωθούν για το τι θα τους ζητηθεί από το σύστημα κατά την διάρκεια της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης τους (και στις 2 φάσεις)?

    2) Έχω λάβει το ακόλουθο ηλεκτρονικό μήνυμα στο λογαριασμό που έχω στο ΕΚΠΑ:

    http://mail.elsevier-alerts.com/go.asp?/bECU001/mHBPFT1F/u0GSD1B2/xP22GT1F

    Θα μπορούσατε να δράσετε ώστε να λυθεί αυτό το πρόβλημα το οποίο θα δυσκολέψει την έρευνα όλων μας (συμπεριλαμβανομένων και των μεταδιδακτόρων).

    Φιλικά,
    Ηλίας Βαγενάς

    ReplyDelete
  5. @3.39πμ
    Ορθά απαντάει η ΓΓΕΤ ότι οι αμοιβές είναι fixed και για το εξωτερικό. Οι συντελεστές διόρθωσης βασίζονται σε πίνακες του Marie Curie work program, (2011, βλ. σελίδα 68). Σε καμία περίπτωση (1600 ευρώ καθαρά) x (συντελεστή διόρθωσης) δεν οδηγούν σε αστείο ποσόν. 1600 ευρώ αντιστοιχούν σε 19200 (1600x12) καθαρό εισόδημα το χρόνο. Ο συντελεστής διόρθωσης του Ηνωμένου Βασιλείου είναι 127,71, δηλαδή ο ΜΕ θα έχει καθαρό ετήσιο εισόδημα στην περίπτωση αυτή 24520 ευρώ που αντιστοιχεί περίπου σε 32000 ευρώ ακαθάριστο εισόδημα (http://www.thesalarycalculator.co.uk/salary.php). Το εισόδημα αυτό αντιστοιχεί στο ετήσιο εισόδημα νεοπροσλαμβανόμενου λέκτορα στο Ηνωμένο Βασίλειο (π.χ. http://www.jobs.ac.uk/job/ABS732/lecturer-senior-lecturer/).

    @Ηλίας Βαγενάς
    Οι οδηγίες μεταφράζονται στα αγγλικά από την ΓΓΕΤ. Οπως με ενημέρωσαν, θα είναι διαθέσιμες σε 5-6 μέρες.

    ReplyDelete
  6. Quarkonium3:07 am

    Αγαπητέ κ.Πανάρετε,

    Έχουμε κουραστεί φέτος να μην ξέρουμε πότε έχουμε πρόσβαση και σε ποια περιοδικά.
    Καλά τα ταξίδια και οι διεθνές επαφές αλλά να λύνουμε και κανέναν πρακτικό πρόβλημα. Δεν νομίζω πως χρειάζονται νομπελίστες ούτε ο πρόεδρος του Berkley προκειμένου επιτέλους να πληρώνονται έγκαιρα οι εκδότες περιοδικών. Έλεος

    http://www.heal-link.gr/journals/newsl.jsp?n_Id=78

    Με ειλικρινή αγανάκτηση

    ReplyDelete
  7. Anonymous7:26 am

    Αγαπητέ κ.Πανάρετε,

    Δεν μπορείτε να μιλάτε για ΑΡΙΣΤΕΙΑ στην έρευνα και για τον αριθμό των πατεντών που παράγουν τα Τριτοβάθμια Ιδρύματα και τα Ερευνητικά Ινστιτούτα, όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης σε διεθνή περιοδικά.

    Η ποιότητα της έρευνας στην Ελλάδα είναι ανάλογη των κονδυλίων που χορηγεί η Πολιτεία.

    ReplyDelete
  8. Αγαπητέ κ. Πανάρετε,

    Αναφέρατε ότι π.χ. για την Αγγλία η ακαθαριστη ετήσια αποζημίωση του μεταδιδάκτορα θα είναι περίπου 32000 ευρώ.
    Στο site που αναφέρεται http://www.jobs.ac.uk/job/ABS732/lecturer-senior-lecturer/ ο προτεινόμενος μισθός είναι £32,807 - £46,725 (βρετανικές λίρες).
    Αν κάνουμε την μετατροπή αυτό ανιστοιχεί σε 37,387 ευρώ-53248 ευρώ (διορθώστε με αν κάνω λάθος).

    Άρα η αμοιβή που δίνεται από το πρόγραμμα για έρευνα στην αγγλία υπολείπεται κατά 5,387 ευρώ σε σχέση με την ΕΛΑΧΙΣΤΗ αμοιβή που δίνεται σε έναν λέκτορα στην Αγγλία.

    Νομίζω ότι αυτή είναι η πραγματικότητα με βάση τα μαθηματικά (αν δεν κάνω λάθος)

    ReplyDelete
  9. Σας ευχαριστούμε πολύ!!!

    Subject: Ανακοίνωση ΣΕΑΒ/HEAl-Link: Αποκατάσταση πρόσβασης σε περιοδικά


    Σύμφωνα με πρόσφατες (27 και 29 Οκτωβρίου 2010) ανακοινώσεις
    (http://www.heal-link.gr/journals/newsall.jsp) του ΣΕΑΒ/Heal-link, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι έχει αποκατασταθεί η πρόσβαση στα τεύχη του 2010 των περιοδικών των εκδοτικών οίκων Elsevier και Wiley και στα τεύχη του 2009-2010 των περιοδικών του οίκου BlackWell.


    Με εκτίμηση,

    Υπολογιστικό Κέντρο Βιβλιοθηκών ΕΚΠΑ

    ReplyDelete
  10. Κύριε Υπουργέ,

    Θα ήταν δυνατό να ζητήσετε από την ΓΓΕΤ να μας δώσει μέσα στην εβδομάδα τις οδηγίες στα αγγλικά. Τουλάχιστον
    να τις στείλουμε στους υποψηφίους πριν τις 20/11/2010 που κλείνει η προκήρυξη.

    Φιλικά,
    Η.Β.

    ReplyDelete
  11. Αδιόριστος λέκτορας3:23 am

    Αγαπητέ κύριε Υφυπουργέ,

    Με αφορμή την προθεσμία υποβολής προτάσεων για μεταδιδάκτορες στις 20 Νοέμβρη, θα ήθελα να σας θέσω το εξής ζήτημα: Ερευνητές σαν κι εμένα που έχουμε εκλεγεί ως λέκτορες εδώ και τουλάχιστον ένα-ενάμιση χρόνο και αναμένουμε διορισμό, ετοιμαζόμαστε να καταθέσουμε τις προτάσεις μας ως μεταδιδάκτορες προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να εξασφαλίσουμε κάπως το μέλλον μας σε περίπτωση που δεν έχουμε διοριστεί μέχρι την έγκριση των εν λόγω έργων.

    Από τη στιγμή βέβαια που εμείς υποβάλλουμε τις προτάσεις μας, καθώς διαθέτουμε πλουσιότερα βιογραφικά και περισσότερη εμπειρία, στερούμε τη δυνατότητα και τις πιθανότητες από τους νεώτερους συναδέλφους που έχουν πάρει πρόσφατα το διδακτορικό τους να συμμετάσχουν σε τέτοια έργα.

    Δυστυχώς όμως, κύριε Υφυπουργέ, η άγνοια και η ανασφάλεια που αισθανόμαστε, επιβάλλει να κάνουμε κάθε δυνατή κίνηση ώστε να εξασφαλίσουμε κάτι για το μέλλον μας.

    Το ερώτημα μου λοιπόν είναι το εξής: Αν εγκριθούν οι προτάσεις μας, τι προτείνετε να γίνει σε περίπτωση που στο μεσοδιάστημα έχουμε διοριστεί?

    ReplyDelete
  12. Κύριε υπουργέ,

    θα ήθελα να συνεχίσω την ερώτηση που έκαναν οι συνάδελφοι σχετικά με την αμοιβή των ΜΕ στο εξωτερικό. Δεν θα αγγίξω το θέμα του αν είναι τα λεφτά λίγα ή πολλά (που είναι όντως λίγα. Πχ. αναφέρετε το Marie-Curie, χωρίς όμως να λέτε ότι δίνει 58.700Ε επί το συντελεστή σε κάθε χώρα. Αν θυμάμαι καλά για την αγγλία αυτά βγαίνουν περίπου στα 70ΚΕ).
    Θα ήθελα να ρωτήσω (και να ξεκαθαριστεί μια και καλή) το θέμα της συχρηματδήτησης από το εξωτερικό. Η προκύρηξη αναφέρει ότι σε περίπτωση cofund το συνολικό budget είναι τα 150Κ. Αν όμως το ίδρυμα στο εξωτερικό θέλει να συμπληρώσει την αποζημίωση του ΜΕ, μπορεί; Δηλαδή, μπορεί να προστεθούν τα 1600*συντελεστή με την έξτρα απζημίωση που δίνει το ίδρυμα του εξωτερικού ή και πάλι (για κάποιο περίεργο λόγο προφανώς που μοιάζει περισσότερο σαν τιμωρία στους ΜΕ που θέλουν να πάνε έξω) βάζετε πάλι fixed τιμές στο income του ΜΕ;

    ReplyDelete
  13. Anonymous10:01 am

    Τέθηκε το ερώτημα και από άλλον, αλλά απάντηση δεν δώσατε:
    δεδομένου ότι στην πρώτη φάση θα ληφθεί υπ'όψιν η Αριστεία του υποψήφιου, δεν θα είναι άνιση η σύγκριση μεταξύ ενός υποψήφιου που μόλις πήρε το διδακτορικό του με έναν ο οποίος το πήρε πριν από 7 χρόνια;
    Επίσης: προσπαθούμε να σώσουμε στην πλατφόρμα κάποια στοιχεία, αλλα βγάζει error και δεν τα σώζει. Εχουμε στείλει e-mails για support, αλλά δεν έχουμε λάβει απάντηση ούτε το πρόβλημα έχει διορθωθεί. Τι μας προτείνετε να κάνουμε;

    ReplyDelete
  14. Anonymous4:04 am

    Κύριε Υπουργέ,

    Ενώ αίσθανομαι ότι πρέπει να αναγνωρίσω την σωστή στόχευση της προσκλησης (και να σας πούμε και μπράβο ενδεχομένως) που προφανώς είναι πολυ ανώτερη και ποιοτικότερη και απο αυτή που είχε βγεί αρχικά αλλά και απο της αντίστοιχες παρελθούσες, δεν μπορώ όμως να μην αναφερθώ στα διάφορα προβλήματα που υπάρχουν και δυσλειτουργίες χωρίς να ξέρω βέβαια αν μπορείτε να κάνετε και κάτι για αυτές.

    1)Υπάρχουν προβλήματα στην πλατφόρμα υποβολής και κανείς δεν απαντα. Το πιο τραγικό άλλες οδηγίες υπάρχουν στον οδηγό χρήσης της πλατφόρμας και άλλες στην πλατφόρμα αυτή καθε αυτή. όμως όυτε για αυτό υπάρχει απάντηση...

    2)Η αποζημίωση είναι όντως μικρή αν αναλογισετίτε ότι με τα 1600 ευρώ καθαρα μειον κρατησεις ΤΣΜΕΔΕ τελικα μας μενουν περι τα 1350 ευρω που με συνετελεστες κλπ. μας κανουν περι τα 2000 δολλαρια όταν το ενοικιο σε γκαρσονιερα στην Νεα Υορκη (συνεργασία με Columbia) ειναι 1200 δολλαρια το ελάχιστο. Εν πάσει περιπτώσει κανεις δεν μας αναγκάζει να μπούμε στην διαδικασία και απο την στιγμή που ξέρουμε τους κανόνες απο πριν δεν το θεωρώ άδικο. Αλλά μην πισευετε ότι για όσους απο μας πάμε έξω το επίπεδο ζωής θα είναι πιο κοντά στου Λέκτορα, θα είναι μάλλον πιο κοντα στο επίεπεδο του μεταπτυχιακού φοιτητή. Αλλά όπως λένε και κάποιοι απο τους καθηγητές στα Πανεπιστήμια η έρευνα είναι ακριβό χομπυ (για τους ερευνητές βέβεια όχι για τους ίδιους)

    Με εκτίμηση... για αυτά που προσπαθείτε να αλλάξετε...

    ReplyDelete