Friday, July 22, 2011

Εκλογή - εξέλιξη καθηγητών

1. Η εκλογή και η εξέλιξη των καθηγητών γίνεται με βάση τα προσόντα των υποψηφίων, όπως αυτά καθορίζονται στο άρθρο 17 και στον Οργανισμό του Α.Ε.Ι., ανάλογα με τη βαθμίδα στην οποία γίνεται η εκλογή ή η εξέλιξη και το γνωστικό αντικείμενο της θέσης.

2. Η εκλογή καθηγητή γίνεται με ανοικτή διαδικασία, ύστερα από προκήρυξη της θέσης.

3. Για την εξέλιξή τους, οι επίκουροι και οι αναπληρωτές καθηγητές έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν την προκήρυξη θέσης στην επόμενη βαθμίδα ύστερα από παραμονή στη βαθμίδα που κατέχουν, οι μεν αναπληρωτές για τέσσερα έτη, οι δε επίκουροι καθηγητές για έξι έτη. Στην περίπτωση αυτή, η προκήρυξη της θέσης είναι υποχρεωτική. Το γνωστικό αντικείμενο της θέσης καθορίζεται στην προκήρυξη με βάση τις ανάγκες της σχολής και το γνωστικό αντικείμενο του υποψηφίου, σε συνδυασμό με το συνολικό επιστημονικό και ερευνητικό έργο του, όπως αυτό προβάλλεται στην αίτησή του.

4. Η συνάφεια του γνωστικού αντικειμένου της προς πλήρωση θέσης με το γνωστικό αντικείμενο της διδακτορικής διατριβής ή του επιστημονικού ή ερευνητικού έργου του υποψηφίου κρίνεται από την επιτροπή επιλογής.

5. Ο υποψήφιος για εκλογή σε θέση καθηγητή οποιασδήποτε βαθμίδας πρέπει απαραιτήτως να έχει ολοκληρώσει τουλάχιστον έναν από τους τρεις κύκλους σπουδών εκτός του ιδρύματος στο οποίο επιθυμεί να εκλεγεί, εκτός αν έχει υπηρετήσει για τουλάχιστον τρία έτη σε άλλο Α.Ε.Ι. ή ερευνητικό κέντρο της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή έχει ισόχρονη επαγγελματική δραστηριότητα εκτός του Α.Ε.Ι. Δεν επιτρέπεται η εκλογή σε θέση καθηγητή ή η απασχόληση με την ιδιότητα του εντεταλμένου διδασκαλίας στο ίδρυμα όπου ο υποψήφιος έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα πριν την πάροδο τριών τουλάχιστον ετών από τη λήψη του διδακτορικού διπλώματος.

5 comments:

  1. George Papadakis1:30 pm

    Egine lathos antigrafi apo to 1o keimeno.
    o epikouros 4 kai o anaplirotis 6.
    Mias kai o epikouros eklegetai me thiteia gia 4 xronia

    ReplyDelete
  2. Anonymous2:09 pm

    Egine lathos kai den vlepo kai na allazei...
    Hello k.Panarete, kante tin allagi sto keimeno pros psifisi.
    4 xronia oi epikouroi , meta epilogi gia akomi 4 i gia ekseliksi

    ReplyDelete
  3. Οι τριετίες αυτές πως θα λογαριάζονται; Από την λήψη μέχρι την ημέρα προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων για εκλογη; Από την λήψη μέχρι την ημέρα της εκλογής;

    ReplyDelete
  4. Anonymous7:33 am

    Telika den allazei i 6etia gia tous epikourous.
    Ara prepei na kanei 4 xronia, na zitisei ananeosi gia alla 4. Kai metaksy 6ou kai 8ou xronoy na kanei aitisi gia ekseliksi. Ean den exei fgei to FEK tou diorismou gia anapliroti mexri tin 8etia, apolyetai...
    Ti oraia....
    Ma giati den antigrafetai ta amerikanika panepistimia.
    Akoma kai sti Kina, einai pio flexible!!!!

    ReplyDelete
  5. Anonymous1:28 am

    Δεν αναφέρεται στο νομοσχέδιο ΜΕΧΡΙ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ μπορουν να καταθεσουν αιτηση για εξελιξη οι αναπληρωτες καθηγητές.

    Στον ισχυοντα νομο αυτο ειναι ξεκάθαρο (μεχρι 2 φορες).
    Στο νομοσχεδιο υπο ψηφιση δεν αναφερεται περιορισμος.

    Νομίζω οτι θα πρεπει να ξεκαθαριστει με μια σαφη διατυπωση.

    ReplyDelete