Monday, November 15, 2010

Εκκρεμείς Διορισμοί Μελών ΔΕΠ

Μετά από συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη διατέθηκαν πιστώσεις για τον διορισμό εντός του 2010 300 μελών ΔΕΠ που εκκρεμούν .
Πιστώσεις για τις υπόλοιπες θέσεις που εκκρεμούν θα δοθούν σε δύο φάσεις. Την άνοιξη του 2011 και τον Αύγουστο του 2011.

70 comments:

  1. Anonymous7:11 am

    Νομίζω ότι είναι μια πολύ θετική εξέλιξη δεδομένης της δύσκολης συγκυρίας που διανύουμε και είναι κάτι που πρέπει να σας το αναγνωρίσουμε.

    ReplyDelete
  2. Anonymous7:49 am

    Αγαπητέ κύριε Υφυπουργέ,

    Οι ενέργειες σας για να προχωρήσει η έκδοση των ΦΕΚ των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ αποτελεί σίγουρα μία σημαντική συμβολή στην κατεύθυνση της καλής λειτουργίας και αναβάθμισης των ΑΕΙ.
    θερμές ευχαριστίες για τις προσπάθειες σας.

    ReplyDelete
  3. Anonymous8:08 am

    Θα ήθελα κι εγώ να σας ευχαριστήσω για τις προσπάθειες σας, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Η έκδοση των ΦΕΚ 300 μελών ΔΕΠ μέσα στο 2010 σίγουρα θα δώσει μια ανάσα στα ΑΕΙ μας. Ας ευχηθούμε να διαρκέσει αυτή η προσπάθεια και να διοριστούν όλοι οι συνάδελφοι που αναμένουν τη σειρά τους.

    ReplyDelete
  4. Anonymous8:35 am

    κ. υφυπουργέ, για τις 41 εκκρεμούσες θέσεις ΕΠ, το διορισμό των οποίων παγώσατε αν και είχε ολοκληρωθεί ο έλεγχος νομιμότητας, τι προτίθεσθε να κάνετε;
    Σύμφωνα με έγγραφό σας, οι 11 είχαν ήδη διαβιβασθεί στη ΔΟΥ και επεστράφησαν και οι υπόλοιπες 30 παραμένουν στο Υπουργείο.

    ReplyDelete
  5. Anonymous9:16 am

    κ. Υπουργέ,
    δεν με πειράζει διόλου που δεν αναρτήσατε το σχόλιό μου. Μου φτάνει να το διαβάσατε. Εσείς θα κρίνετε, προς εαυτόν, εάν τελικά θα είστε σαν κι αυτούς που ξηλώσατε, ή αν θα αποδίξετε προς όλους, και κυρίως προς εσάς τον ίδιο, ότι είστε το ακριβώς αντίθετο...

    ReplyDelete
  6. Anonymous9:21 am

    Κύριε υφυπουργέ,

    είναι στα σχέδια σας να κάνετε κάποια αντίστοιχη κίνηση και για τα εκλεγμένα μέλη ΕΠ των ΤΕΙ;

    ευχαριστώ για την επικοινωνία

    ReplyDelete
  7. Anonymous11:31 am

    Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,
    Θερμές ευχαριστίες για την πρωτοβουλία σας. Το γεγόνός ότι αυτή αναλήφθηκε σε δύσκολους καιρούς είναι ενδεικτικό της μέριμνάς σας για τα Πανεπιστήμια. Να είστε βέβαιος ότι αυτή αναγνωρίζεται, τόσο από τους άμεσα ωφελούμενους, όσο και από τους παρατηρητές.

    ReplyDelete
  8. Ioannis Karamanidis11:51 am

    Πράγματι θετική η εξέλιξη! Όμως, με την έκδοση των ΦΕΚ των εκλεγμένων μελών ΕΠ των ΤΕΙ τι γίνεται;

    ReplyDelete
  9. Anonymous12:54 pm

    Επιτέλους ένα καλό νέο... Ευχαριστώ.

    ReplyDelete
  10. Αγαπητέ κ. Πανάρετε,

    Θα ήθελα να ρωτήσω αν οι πιστώσεις που αναφέρθηκαν στο post αφορούν και μέλη ΕΠ των ΤΕΙ (ή μόνο ΔΕΠ των Πανεπιστημίων).

    Επίσης, παρατηρώ ότι όλες οι νέες θέσεις ΕΠ έχουν παγώσει από τον Απρίλιο ενώ νέες θέσεις ΔΕΠ συνεχίζουν και παίρνουν ΦΕΚ. Αυτό οφείλεται απλώς στην διαφορετική διαδικασία που ακολουθείται (και είναι ακατανόητο γιατί ακόμη υπάρχει) ή συμβαίνει κάτι άλλο?

    Ο λόγος της "περιέργειας" μου είναι πως γίνεται να αφήνουμε τα ΤΕΙ χωρίς Διδακτικό-Ερευνητικό προσωπικό ενώ υπάρχουν τεράστιες ανάγκες και την ίδια στιγμή να συνεχίζει η επάνδρωση των Πανεπιστημίων με ανθρώπινο δυναμικό. Υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνω (καταλαβαίνουμε)?

    Με εκτίμηση,
    ΠΧ

    ReplyDelete
  11. Anonymous1:43 pm

    ‘Σκιές’ στη σειρά προτεραιότητας για το διορισμό μελών ΔΕΠ;

    Κύριε υφυπουργέ,

    Η σειρά προτεραιότητας για την έκδοση στο ΦΕΚ των διορισμένων μελών ΔΕΠ καθορίζεται, όπως πληροφορούν οι υπάλληλοι του υπουργείου, από την ημερομηνία εισαγωγής στο πρωτόκολλο της πρυτανικής πράξης. Αυτό έχει σαν συνέπεια να αφήνει κάποιες σκιές σε ότι αφορά τη διαφάνεια της διαδικασίας. Δηλαδή, υπάρχει για παράδειγμα πράξη διορισμού με ημερομηνία στις 10/12 και με πρωτόκολλο στο υπουργείο στις 12/12, και αντίστοιχα πράξη διορισμού στις 30/11 με πρωτόκολλο στο υπουργείο στις 21/12. Αυτό θα είχε σαν συνέπεια, εάν γινόταν οι δημοσιεύσεις στο ΦΕΚ έως τις 19/12 π.χ., κάποιοι να ορκίζονταν μέλη ΔΕΠ με πράξεις διορισμού μεταγενέστερες από άλλους οι οποίοι θα αναγκάζονταν να περιμένουν άλλους έξι μήνες τουλάχιστον με ότι αυτό συνεπάγεται σε κόστος ηθικό, οικονομικό, χρόνου εξέλιξης.
    Η διαφορά στο χρονικό διάστημα μπορεί να προέρχεται είτε από καθυστέρηση στο ταχυδρομείο ή στον τρόπο αποστολής (κάποια ΑΕΙ χρησιμοποιούσαν courier, άλλα τα ΕΛΤΑ) ή και από παρέμβαση ‘ανθρώπινου παράγοντα’ για κάποιους πιο καχύποπτους. Πάντως για να μην υπάρχει η παραπάνω ‘σκιά’ στην όλη διαδικασία και να είναι πραγματικά μία διαφανής διαδικασία, θα μπορούσε απλά να χρησιμοποιηθεί η ημερομηνία της πρυτανικής πράξης διορισμού. Έτσι δεν θα υπήρχε καμία αμφισβήτηση της όλης διαδικασίας.
    Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας ειδικά σε θέματα διαφάνειας στη διοίκηση του υπουργείου θα εκτιμούσα εάν διαθέτατε λίγο χρόνο για να μεριμνήσετε για το συγκεκριμένο θέμα.

    ReplyDelete
  12. Anonymous1:57 pm

    Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,
    Η εξέλιξη είναι πολύ θετική για τα πανεπιστήμια.
    Όμως, γιατί έχουν παγώσει τα - μόλις 41 - ΦΕΚ διορισμού των εκλεγμένων ΕΠ των ΤΕΙ; Και μάλιστα, χωρίς καμία εξήγηση;
    Κύριε Υφυπουργέ, σας παρακαλώ θερμά να διευκρινήσετε το ζήτημα αυτό.
    Σας ευχαριστώ θερμά!

    ReplyDelete
  13. Anonymous5:30 am

    κ. Υπουργέ,

    μισή αλήθεια, καθόλου αλήθεια...

    Και μια διόρθωση: αποδίξετε=αποδείξετε

    ReplyDelete
  14. Anonymous9:19 am

    K. υφυπουργέ,

    απευθύνομαι σε εσάς, γιατί φαντάζομαι πως το Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Ακαδημία και η Εθνική Βιβλιοθήκη βρίσκονται ακόμη στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας. Κατανοώ πως το πρωϊνό θέαμα μπροστά από αυτά τα σημαντικά κτίρια-σύμβολα της πόλης και της πνευματικής ζωής του τόπου, δεν είναι δική σας ευθύνη. Θα σας παρακαλούσα ωστόσο να συνεννοηθείτε με ομολόγους σας άλλων Υπουργείων, που έδωσαν την άδεια να προσεύχονται ή να μετατρέπονται σε παζάρι οι πραύλιοι χώροι τους προκειμένου να σεβαστούν επιτέλους τον χώρο των Προπυλαίων. Δεν μπορούμε να μιλάμε για αναβάθμιση της Παιδείας και ποιότητα όταν τα σύμβολα αυτής βιάζονται κατά αυτό τον τρόπο. Δεν είμαι ούτε δεξιά, ούτε φασίστας, ούτε φανατική της Εκκλησίας, ούτε ρατσίστρια, αλλά ως Ελληνίδα το θέαμα το σημερινό ειδικά, αλλά και αυτό των υπαίθριων παζαριών καθ'όλη την διάρκεια του έτους είναι πλέον άνω ποταμών. Εάν η χώρα έχει περάσει στο Ισλάμ, οπότε δικαιολογείται η κατάληψη των ανωτέρων χώρων, παρακαλώ να μας ενημερώσετε.
    Η Ακαδημία συμβολίζει όλο τον πνευματικό κόσμο που πέρασε από την Ελλάδα και όχι μόνο. Τόσοι ξένοι ακαδημαϊκοί και ελληνιστές έχουν τιμηθεί σε αυτή κατά καιρούς. Πώς επιτρέπεται η βεβήλωση της κατά αυτό τον τρόπο στο όνομα της ανεξιθρησκείας, την οποία ούτως ή άλλως οι μουσουλμάνοι έχουν; Κανείς δεν τους ζήτησε να αλλαξοπιστήσουν. Το δικαίωμα στα θρησκευτικά πιστεύω δεν συνεπάγεται και δικαίωμα σε κατάληψη δημοσίων χώρων.

    Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Συγχωρέστε με για το ότι το σχόλιο μου είναι εκτός θέματος. Θεωρώ όμως πως το υπουργείο Παιδείας εδώ πρέπει να παρέμβει, γιατί παιδεία είναι και ο σεβασμός προς την πόλη που ζούμε και προς τους πολίτες της. Πολίτες δεν είναι μόνο οι μετανάστες σε αυτή την χώρα. Τα τρία κτίρια της Πανεπιστημίου πρέπει να τύχουν ιδιαίτερης προσοχής, όχι μόνο από αρχιτεκτονικής άποψης, αλλά και για το μήνυμα που μεταφέρουν. Δεν μας έχουν μείνει και πολλά για τα οποία να είμαστε περήφανοι.

    ReplyDelete
  15. Anonymous4:07 am

    Βάσει της σειράς προτεραιότητας, φαίνεται ότι αυτές οι 300 θέσεις φθάνουν να καλύψουν τους διορισμούς με ημερομηνία πρωτοκόλλου υπουργείου μέχρι και 21/12/2009. Δεδομένου ότι στο παρελθόν -το περασμένο καλοκαίρι- έγιναν διορισμοί εκτός σειράς προτεραιότητας, με την δικαιολογία της ενίσχυσης των νέων τμημάτων, και άρα κόπηκαν θέσεις από την κανονική σειρά, δεν θα έπρεπε -για λόγους δικαιοσύνης- να καλυφθούν όλοι οι διορισμοί που ολοκληρώθηκαν εντός του 2009; Άλλωστε κάτι τέτοιο προβλέπεται και στο σχετικό νόμο για τα οικονομικά μέτρα.

    ReplyDelete
  16. Anonymous8:47 am

    κ. υφυπουργέ,
    η εξέλιξη για τους εκλεγέντες είναι μεν θετική δεν επιλύει το πρόβλημα, ασχέτως εάν γιγαντώθηκε επί ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης. Όπως επιβλήθηκε στους Πανεπιστημιακούς η οριζόντια μείωση του - χαμηλού για τα δεδομένα της Ε.Ε. και των προσόντων τους - μισθού για να διασωθεί η χώρα, έτσι και τα Ιδρύματα πρέπει να στελεχωθούν άμεσα με τους εκλεγέντες για να διασωθεί κατ'αναλογία το διαρκώς υποβαθμιζόμενο επίπεδο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

    Αναφορικά με τις 41 θέσεις ΕΠ: Εάν αληθεύει αυτός ο αριθμός αλλά και ο αριθμός των συνταξιοδοτηθέντων καθηγητών ΤΕΙ, τότε είτε θα πρέπει να ολοκληρωθεί ο διορισμός τους είτε να δοθούν εξηγήσεις για τον απώτερο στόχο του παγώματος των διορισμών στα ΤΕΙ. Το επιχείρημα της οικονομικής κατάστασης έχει πλέον αρθεί λόγω των 300 θέσεων ΔΕΠ.

    ReplyDelete
  17. Anonymous3:44 pm

    Κύριε Υφυπουργέ,

    Συμφωνώ και εγώ με το προηγούμενο σχόλιο αναφορικά με τις 41 θέσεις ΕΠ των ΤΕΙ. Πλέον, η κατάσταση δείχνει κάπως παράδοξη, και καλό θα είναι να δοθούν εξηγήσεις για τον απώτερο στόχο του παγώματος των διορισμών στα ΤΕΙ.

    ReplyDelete
  18. Anonymous12:13 am

    Κύριε υφυπουργέ, οι πρωτοβουλίες σας σε ότι αφορα τη διαφάνεια και την οικογενειοκρατια στα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ βρίσκει σύμφωνο μεγάλο πλήθος προσώπων και ίδιως πολλούς νέους ανθρώπους.
    Απλά το μεγάλο πανηγύρι γίνεται με τις προσλήψεις βασει ΠΔ 407.
    Μήπως να αρχίσετε να τα ελέγχετε και αυτά σιγά σιγά?
    Τα λαβράκια που έχουν να εμφανιστούν είναι άπειρα...

    ReplyDelete
  19. Anonymous2:41 am

    κ. υφυπουργέ,

    θα σας παρακαλούσα να προχωρήσετε κάποιους διορισμούς μελών ΕΠ για τα ΤΕΙ, για τους οποίους έχει υπογραφεί η πράξη διορισμού από την κ. Υπουργό. Είναι κρίμα να περιμένουμε 2 γεμάτα χρόνια από το εκλεκτορικό για να βγει το ΦΕΚ, τη στιγμή που ανακοινώσατε την απόφαση σας να προχωρήσουν τμηματικά οι διορισμοί μελών ΔΕΠ για τα ΑΕΙ.

    με εκτίμηση
    Δημήτρης Καλδέρης

    ReplyDelete
  20. Κύριε υπουργέ,

    όπως προαναφέρθηκε, σχετικά με το Ε.Π. των ΤΕΙ "Το επιχείρημα της οικονομικής κατάστασης έχει πλέον αρθεί λόγω των 300 θέσεων ΔΕΠ. "

    Βλέπετε πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα αυτό και θεωρώ πως θα έπρεπε να δώσετε μια απάντηση.

    Σας ευχαριστώ.

    ReplyDelete
  21. Anonymous3:41 am

    @12.13
    πολύ σωστά αλλά να το κάνει και για ΝΠΙΔ του Υπουργείου. Εκεί εχει αλλα είδη: καρχαρίες

    ReplyDelete
  22. Anonymous4:36 am

    Εάν πρόκειται να κλείσουν τα ΤΕΙ ή να ξαναγίνουν ΚΑΤΕΕ ορθά ο υφυπουργός δε διορίζει προσωπικό. Ας καταλήξει πρώτα στο τι θα κάνει με τα ΤΕΙ και μετά να φορτώσει το Δημόσιο με επιπλέον μισθούς. Άλλος ο μισθός καθηγητή "ΑΕΙ" κι άλλος καθηγητή μεταλυκειακού κέντρου.

    ReplyDelete
  23. Ας βγει ευθαρσώς να το πει τότε. Στην παρούσα φάση εντάσσονται στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και οι σχολές αυτές έχουν ανάγκη από εκπαιδευτικό προσωπικό.

    Απλώς να αναφέρω πως τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα του Επίκουρου Καθηγητή Ε.Π. είναι πιο αυστηρά από αυτά του Λέκτορα Δ.Ε.Π. Συνεπώς, δεν μιλάμε ανθρώπους που τους ενδιαφέρει να διδάξουν σε μεταλυκειακά κέντρα.

    ReplyDelete
  24. Anonymous7:53 am

    Νομίζω ότι η σιωπή του κ. Υφυπουργού στο θέμα των ΕΠ των ΤΕΙ είναι φως φανάρι ότι σημαίνει άμεση υποβάθμισή τους...

    Γενικότερα όμως ο κ.Υφυπουργός δεν έχει απαντήσει σε κανένα ερώτημα που άπτεται της ουσιαστικής αναβάθμισης των ΤΕΙ ως ανώτατα τριτοβάθμια ιδρύματα.

    Τη στιγμή μάλιστα που οι προσταγές του μνημονίου κατατάσσουν τα κολλέγια ουσιαστικά πάνω από τα ΤΕΙ.

    ReplyDelete
  25. θα ρυθμιστεί και το θέμα των εκκρεμών διορισμών ΕΠ των ΤΕΙ.

    ReplyDelete
  26. Anonymous9:23 am

    Έχω την εντύπωση ότι οι ενέργειες σας αποκτούν ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές!
    Αναφέρομαι και στην πρόταση για κατάργηση του εν λόγω τμήματος που αποτελεί ντροπή για τα Ελληνικά και Πανεπιστήμια.

    ReplyDelete
  27. Anonymous11:33 am

    κ. Υφυπουργέ,
    από την έως τώρα πολιτική μαρτυρία σας δείχνετε ότι όταν λέτε κάτι το εννοείτε. Επομένως πιστεύω ότι όντως θα ρυθμίσετε το θέμα των εκκρεμών διορισμών ΕΠ.

    Δράττομαι της ευκαιρίας, λόγω και του σημερινού δελτίου τύπου της συνόδου των προέδρων των ΤΕΙ, να σας ζητήσω να προχωρήσει άμεσα ο επανασχεδιασμός/εξορθολογισμός/Καλλικράτης ή όπως αλλιώς θέλετε να πείτε την αναδιάρθρωση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη χώρα μας. Αυτή η μετέωρη κατάσταση δε βοηθά κανέναν. Εάν πρόκειται να λάβετε αποφάσεις θα πρέπει να το κάνετε στο εγγύς μέλλον και να αποφύγετε μεσοβέζικες λύσεις.

    Σε προηγούμενο μήνυμα υπήρξε αιχμή για υποβάθμιση των ΤΕΙ. Αυτό που πιστεύω είναι ότι το Υπουργείο δεν έχει ξεκάθαρη εικόνα για τα τμήματα ΤΕΙ ανά την επικράτεια, ούτε ενδιαφέρθηκε ποτέ να μάθει. Εάν κάποιος κρίνει το μέλλον ενός θεσμού μόνο από τις βάσεις εισαγωγής (που διαμορφώνονται από την ονομασία του ιδρύματος και την εγγύτητα στις 2-3 μεγάλες πόλεις) και τους συνομιλητές τους (Πρόεδροι, ΟΣΕΠ ΤΕΙ) τότε το μέλλον των ΤΕΙ δεν είναι ευοίωνο.

    ReplyDelete
  28. Anonymous7:33 am

    Κύριε υπουργέ,
    Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να δείτε ένα θέμα ‘αδικίας’ που θα συμβεί με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ των διορισμών των νέων μελών ΔΕΠ.
    Το υπουργείο τηρεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία πρωτοκόλλου εισαγωγής στο υπουργείο και όχι με την πρυτανική πράξη διορισμού. Έτσι θα συμβεί να διοριστούν κάποιοι οι οποίοι θα έχουν πρυτανική πράξη διορισμού μεταγενέστερη από κάποιους άλλους. Αυτό εξαρτάται μέχρι και από γεωγραφικούς παράγοντες, δηλ. διαφορετικός χρόνος για να φτάσει η αλληλογραφία στο υπουργείο από το πανεπιστήμιο Αθηνών και Θράκης π.χ. Επειδή ο αριθμός αυτών των περιπτώσεων δεν είναι πάνω από δέκα (10), μήπως θα μπορούσατε να μεριμνήσετε να περιληφθούν και αυτές οι περιπτώσεις στους πρόσφατους διορισμούς ώστε να μην υπάρχει αυτή η δυσαρμονία; Εφόσον βέβαια συμφωνείτε και εσείς με το δίκαιο του αιτήματος.

    ReplyDelete
  29. Anonymous1:03 am

    Καθώς μαθαίνουμε, οι διορισμοί των 300 ΔΕΠ δε θα γίνουν μέσα στο 2010 αφού ακόμη η "λίστα των 300" δεν έχει φύγει από το Υπουργείο Παιδείας. Επίσης οι υπάλληλοι του ΥΠΕΠΘ μας ενημερώνουν ότι επιπλέον του χρόνου "προετοιμασίας της λίστας", το ΓΛΚ θέλει ενάμιση με δύο μήνες μέχρι να γίνει ο έλεγχος και να βγουν τα ΦΕΚ. Πολλοί από εμάς αναρωτιόμαστε τους λόγους για τους οποίους καθυστερεί η λίστα να φύγει απο το Υπουργείο Παιδείας, εφόσον τα χαρτιά όσων θα διοριστούν σε αυτή τη φάση βρίσκονται στο Υπουργείο επί ένα χρόνο και σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη περισσότερο.
    Αγαπητέ κ. Υφυπουργέ, θα μπορούσατε να επισπεύσετε τις διαδικασίες ώστε να ισχύσει η δέσμευση σας για διορισμούς μέσα στο 2010?

    ReplyDelete
  30. Anonymous2:24 am

    Συμφωνώ απόλυτα με το προηγούμενο σχόλιο. Είναι κρίμα μετά από τόση αναμονή, και αφού ξεπεράστηκε ο σκόπελος της χορήγησης πιστώσεων, να προστίθεται αυτή η αδικαιολόγητη καθυστέρηση η οποία επιβεβαιώνει την ύπαρξη της "ελληνικής πραγματικότητας" η οποία ισχυρίζεστε στην επικεφαλίδα το blog σας ότι είναι μόνο στο μυαλό κάποιων. Νομίζω ότι πρέπει για ακόμη μια φορά να επιβάλλετε στις υπάρχουσες διαδικασίες να ακολουθήσουν τον δικό σας ρυθμό!

    ReplyDelete
  31. Anonymous3:41 am

    κ. Πανάρετε γεια σας.
    Θερμή παράκληση, πιστεύοντας ότι η αγωνία μου είναι και αγωνία τουλάχιστον ακόμη 1000 νέων επιστημόνων που έχουν εκλεγεί σε θέσεις μελών ΔΕΠ, να ξεκαθαρίσετε το τοπίο σχετικά με τους διορισμούς. Είναι πιο τίμιο να πείτε ευθέως ότι διορισμοί δεν θα γίνουν το 2011 πέρα των 300 που έχουν ήδη δρομολογηθεί (αν και δεν υπάρχει ακόμη δημοσίευση σε ΦΕΚ) παρά να βρίσκονται σε διαρκή αβεβαιότητα και αγωνία όλοι αυτοί οι άνθρωποι με την αόριστη αναφορά σε διορισμούς την Άνοιξη και τον Αύγουστο του 2011.

    Σας ευχαριστώ.

    ReplyDelete
  32. Anonymous12:20 pm

    Σε συνέχεια προηγούμενων σχολίων να επισημάνω ότι θα ήταν αρκετά καλό εάν το υπουργείο τηρούσε τουλάχιστον τη σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία πρωτοκόλλου εισαγωγής. Ο δικός μου φάκελος διορισμού έφυγε από το ΤΕΙ με courier μέσα Μαϊου, 3 εβδομάδες νωρίτερα από φάκελο συναδέλφου του ίδιου τμήματος και έμαθα ότι έχουν αριθμό πρωτοκόλλου εισαγωγής στο υπουργείο ίδιας ημέρας, δηλ. 22 ημέρες αφού έφυγε ο φάκελός μου από το ίδρυμα. Κανείς στο υπουργείο δεν ξέρει να μου πει που βρισκόταν ο φάκελός μου επί 3 εβδομάδες. Κι όχι μόνο αυτό. Ο δικός μου φάκελος για άγνωστο λόγο καθυστέρησε και στα επόμενα στάδια, με αποτέλεσμα να μην προλάβω να πάρω πίστωση, ενώ ο συνάδελφος έχει ήδη διοριστεί και ορκιστεί εδώ και 2 μήνες! Αν αυτό δεν είναι άνιση μεταχείριση, τότε τι είναι? Και βέβαια δεν έχουμε πάρει ακόμα σαφή απάντηση για το τι θα γίνουμε εμείς τα 41 παιδιά (Ε.Π.) ενός κατώτερου θεού (ΤΕΙ). Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!

    ReplyDelete
  33. Anonymous12:59 pm

    Κύριε Πανάρετε,
    τελικά το αναθεωρημένο μνημόνιο θίγει τους διορισμούς των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ? Αλλάζει η δέσμευσή σας για διορισμούς τον Μάρτιο και τον Αύγουστο? Θα γίνουν διορισμοί μέσα στο 2010? Επίσης, υπάρχει συγκεκριμένη συζήτηση για τις μεταβατικές διατάξεις που αφορούν στους λέκτορες? Περιμένουμε με αγωνία να διοριστούμε μετά από θυσίες και μόχθο χρόνων και η αβεβαιότητα με την οποία έχουμε έρθει αντιμέτωποι μας τσακίζει επιστημονικά και ηθικά.

    ReplyDelete
  34. Anonymous3:17 am

    Κύριε υπουργέ, γιατί καθυστερούν να αποσταλούν οι λίστες με τα ονόματα όσων πρόκειται να διοριστούν άμεσα από το υπουργείο στο γενικό λογιστήριο? Δεν τηρείται αυστηρά ο αριθμός πρωτοκόλλου? Μαγειρεύονται? Αναβάλλεται μήπως ο διορισμός μας? Μας αξίζει τουλάχιστον να ξέρουμε τι συμβαίνει, ακόμα κι αν δε μας αρέσει η εξέλιξη. Καλύτερα η αλήθεια παρά η αναμονή.

    ReplyDelete
  35. Anonymous5:58 pm

    Πάντως κύριε Πανάρετε από όλους τους παραπάνω κλαιώμενους κλασσικούς αδιόριστους Δημοσίους υπαλλήλους ζήτημα να έχει εκλεγεί αξιοκρατικά το 1/6. Δυστυχώς σήμερα το Πανεπιστήμιο αντιμετωπίζεται ως Δημόσια Υπηρεσία. Έχω διδακτορικό ο ίδιος και αρκετές Δημοσιεύσεις όμως ο ακαδημαϊκός χώρος μου προκαλεί μία τεράστια αποστροφή και για αυτόν τον λόγο δεν με ενδιαφέρει. Αλλά αν αλλάξουν οι διαδικασίες εκλογής (ίσως να γίνονται από επιστήμονες του εξωτερικού) δεν σας κρύβω ότι θα κατέθετα τα χαρτιά μου στην εξέλιξη κάποιων από τους παραπάνω μόνο και μόνο για να δω τον τρόμο ζωγραφισμένο στα πρόσωπα τους. Σταματήστε την κατρακύλα και την εσωστρέφεια των Δημοσίων Πανεπιστημίων. Μην διορίζετε κανέναν με τις υπάρχουσες διαδικασίες εκλογής. Επαναξιολογήστε όλους τους υπάρχοντες λέκτορες. Δυστυχώς η επόμενη γενιά ακαδημαϊκών είναι στην πελιδνότητα τους πολύ χαμηλού επιπέδου και προϊόντα του φαύλου υφιστάμενου συστήματος. Τολμήστε την αλλαγή διότι τα πανεπιστήμια μετατρέπονται σε ΙΕΚ με γρήγορους ρυθμούς. Αξιολογήστε τους πάντες και τα πάντα. Καλή Δύναμη!

    ReplyDelete
  36. Anonymous3:52 pm

    Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ.

    Η μακρά διαδικασία από την προκήρυξη θέσης ΔΕΠ μέχρι το διορισμό οδηγεί σε πληθώρα προβλημάτων τόσο στα εκλεγμένα μέλη ΔΕΠ όσο και στα ίδια τα Πανεπιστήμια. Τα αδιόριστα μέλη ΔΕΠ υπόκεινται σε διαρκή ψυχολογική, οικονομική και επιστημονική φθορά: η απουσία πάγιας και ξεκάθαρης πολιτικής (πχ. Αύγουστος 2010 "δε θα διοριστούν άλλα μέλη ΔΕΠ" - Οκτώβριος 2010 "θα διοριστούν 300 μέλη ΔΕΠ εντός του 2010") και η ρητών διαβεβαιώσεων και χρονοδιαγραμμάτων που εφαρμόζονται, προκαλεί σύγχυση και αβεβαιότητα. Πολλοί υπό διορισμό αναζητούν άλλες λύσεις στα πραγματικά οικονομικά προβλήματα, όπως φυγή στο εξωτερικό.

    Τα Πανεπιστήμια αδυνατούν να εκπληρώσουν το εκπαιδευτικό τους έργο, και να προσελκύσουν ερευνητικά προγράμματα, με συνέπεια τη μείωση του επιπέδου παρεχόμενης εκπαίδευσης, τη μείωση της ανταγωνιστικότητας, και την καθυστέρηση της ώθησης της Ελληνικής οικονομίας προς την πολυπόθητη ανάπτυξη.

    Θα σας φέρω το προσωπικό μου παράδειγμα: είμαι Επίκουρος Καθηγητής σε Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ με πολυετές και παραγωγικό ερευνητικό έργο. Αποφάσισα να γυρίσω στην Ελλάδα και μετά την εκλογή μου τον Δεκέμβριο του 2009, παραμένω υπό διορισμό. Αν τηρηθούν οι εξαγγελίες σας για διορισμό των 300 το Δεκέμβριο, και των υπόλοιπων 800 σε δύο δόσεις μέσα στο 2011, λογικά θα βρίσκομαι στην Ελλάδα στα μέσα του 2011. Σε αυτήν την ευτυχή συγκυρία θα μεταφέρω δύο ερευνητικά προγράμματα από τις ΗΠΑ και θα στήσω το εργαστήριο μου το οποίο θα απασχολεί 6-7 άτομα (διδακτορικούς φοιτητές, μεταδιδακτορικούς φοιτητές, και τεχνικούς) για 2 χρόνια. Αν οι εξαγγελίες δεν τηρηθούν, θα αναγκαστώ εκ των πραγμάτων να αναζητήσω πρόσθετη χρηματοδότηση στις ΗΠΑ (ενδεχομένως μη μεταφερόμενη) ώστε να διατηρήσω το ερευνητικό μου πρόγραμμα και τις επαγγελματικές μου προοπτικές.

    Αν το ΥΠΔΒΜΘ σκοπεύει να αναβαθμίσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση, να προάγει την έρευνα, να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα και τη διεθνοποίηση των ΑΕΙ, και να μειώσει τη διαρροή εγκεφάλων (brain drain), πρέπει να προβεί σε ριζικές αλλαγές στη διαδικασία εκλογής, διορισμού και εξέλιξης μελών ΔΕΠ, όπως και στην πολιτική τυ σε θέματα έρευνας.

    1. Οι θέσεις να προκηρύσσονται από τα Πανεπιστήμια και όχι από το ΥΠΔΒΜΘ, με έγκριση και παροχή των πιστώσεων πριν από την προκήρυξη.
    2. Να επιταχυνθεί η διαδικασία από την προκήρυξη μέχρι το διορισμό σε 6-9 μήνες.
    3. Το εκλεκτορικό σώμα να απαρτίζεται από ΔΕΠ Ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων (σε αναλογία 4:1). Θα ήταν χρήσιμη η δημιουργία βάσης δεδομένων διεθνών εκλεκτόρων η οποία θα ανανεώνεται κάθε χρόνο.
    4. Να αποκλείονται από τη συμμετοχή τους στο εκλεκτορικό σώμα μέλη ΔΕΠ που έχουν άμεση εκπαιδευτική ή επαγγελματική σχέση (σχέσεις καθηγητή-φοιτητή ή μέντορα-καθοδηγούμενου, συνεργασίες σε δημοσιεύσεις και ερευνητικά προγράμματα) με τον υποψήφιο τα τελευταία 10 χρόνια, ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα σύγκρουσης συμφερόντων (conflict of interest).
    5. Να είναι δυνατή η εκλογή με τηλεδιάσκεψη για να περιοριστεί η σπατάλη δημόσιου χρήματος, ή τα φαινόμενα πληρωμής των αεροπορικών εισιτηρίων από τα υποψήφια μέλη ΔΕΠ.
    6. Σε περίπτωση μη εκλογής (άγονη), η διαδικασία να επαναλαμβάνεται με απλή επαναδημοσίευση της θέσης, χωρίς επαναπροκήρυξη της θέσης.
    7. Να υπάρχει διαρκής (ετήσια) αξιολόγηση του έργου των μελών ΔΕΠ. Βάσει της αξιολόγησης αυτής να προτείνεται η εξέλιξη (ή μη) σε ανώτερη βαθμίδα.

    Τέλος σε θέματα έρευνας, η Ελλάδα υστερεί κατά πολύ του μέσου όρου της ΕΕ (ως % επί του ΑΕΠ). Είναι απαραίτητη η δημιουργία Ελληνικού χρηματοδοτικού μηχανισμού έρευνας που θα προκηρύσσει αιτήσεις για ερευνητικά προγράμματα (RFA) σε τακτά και συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα (πχ. σταθερά 2 φορές το χρόνο) και με πολλαπλούς μηχανισμούς (πχ διδακτορικοί, μεταδιδακτορικοί, νέοι ερευνητές, καθιερωμένοι (established) ερευνητές). Επομένως, εναρμονισμός με τη διεθνή πραγματικότητα.

    Με αυτόν το τρόπο κ. Υφυπουργέ θα βελτιώσετε την ανταγωνιστικότητα των Ελληνικών Πανεπιστημίων και θα προσελκύσετε ΔΕΠ και ερευνητές υψηλού επιπέδου.

    ReplyDelete
  37. Anonymous2:44 am

    Δεσμευτήκατε στην Βουλή των Ελλήνων ότι οι διορισμοί των 300 ΔΕΠ θα γίνουν μέσα στο 2010. Η λίστα που αφορά τα 300 αδιόριστα μέλη ΔΕΠ για τα οποία έχουν εγκριθεί πιστώσεις από το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει φύγει από το Υπουργείο Παιδείας και οι υπάλληλοι του ΥΠΕΠΘ μας ενημερώνουν ότι ενώ έχει υπογραφεί από τον ειδικό γραμματέα δεν προωθείτε με εντολή άνωθεν υποδεικνύοντας εμμέσως την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Σας παρακαλούμε να μας διαβεβαιώσετε ότι δεν είναι στις προθέσεις σας μια τέτοια κατάσταση και ότι απλά οφείλετε στην γραφειοκρατία της Δημόσιας Διοίκησης.

    ReplyDelete
  38. Η διαδικασία προχωρά και ολοκληρώνεται εντός των ημερών. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

    ReplyDelete
  39. Anonymous4:19 am

    Σε όλες τις εφημερίδες αλλά και σε συνέντευξη της Υπουργού αναφέρεται ότι και οι προσλήψεις στο χώρο της Παιδείας εντάσσονται στην αναλογία μια πρόσληψη ανά 5 συνταξιοδοτήσεις. Εσείς αντίθετα τόσο στο μπλογκ σας όσο και στις απαντήσεις που δώσατε στη Βουλή σε σχετικές ερωτήσεις του κ. Νασιώκα και βουλευτών του ΚΚΕ, δεσμευτήκατε ότι θα γίνουν διορισμοί μελών ΔΕΠ την άνοιξη και τον Αύγουστο του 2011. Τι από τα δύο ισχύει; Και αν ισχύουν και τα δύο πόσοι διορισμοί θα γίνουν την άνοιξη (ποιο μήνα;) και πόσοι τον Αύγουστο;

    ReplyDelete
  40. Anonymous5:09 am

    Πρέπει να γίνει κατανοητό από το Υπουργείο ότι τα εκλεγμένα μέλη ΔΕΠ που ακόμα δεν έχουν διοριστεί βρίσκονται σε κατάσταση ομηρίας. Ειδικά όσοι εξ αυτών δεν εργάζονται ήδη σε μια εργασία με σταθερή και μακροχρόνια σύμβαση εργασίας η κατάσταση είναι απελπιστική. Προσωπικά από την ώρα που εκλέχθηκα δυσκολεύομαι πολύ να βρω οποιαδήποτε απασχόληση καθώς όλοι οι πιθανοί εργοδότες μου μου λένε ότι εσύ θα φύγεις (σε άλλη πόλη) και ότι δεν μπορούν να στηριχθούν σε μένα.
    Παρακαλούμε πολύ να μας δώσετε ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα διορισμών. Η κατάσταση είναι αφόρητη.

    ReplyDelete
  41. Anonymous9:38 am

    Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,
    Σε επικοινωνία αδιόριστων συναδέλφων με το γραφείο σας, τους δηλώθηκε ότι ενδέχεται, για την προώθηση των διορισμών, να μην ληφθεί υπόψη μόνο η σειρά άφιξης κάθε πράξης διορισμού στο Υπουργείο, αλλά ότι θα εκτιμηθούν και οι "ανάγκες των Τμημάτων".
    Ελπίζουμε αυτό να μη σημαίνει ότι διοριστέοι τον Δεκέμβριο (εντός των πρώτων 300) θα παραπεμφθούν την άνοιξη του 2011, επειδή το Τμήμα τους δεν κρίθηκε "αρκετά σημαντικό"!
    Παρακαλούμε να μην παραβλέψετε το μόνο αντικειμενικό κριτήριο, αυτό της χρονικής προτεραιότητας, χάριν κάποιας αυθαίρετης "ιεράρχησης" των Τμημάτων, χωρίς σαφές και κοινά αποδεκτό κριτήριο.

    Ευχαριστούμε εκ των προτέρων

    ReplyDelete
  42. Anonymous3:41 pm

    Διαφωνώ απόλυτα με το προηγούμενο
    σχόλιο (παρόλο που το Τμήμα μου μάλλον δεν θεωρείται υψηλής προτεραιότητας.) Κανονικά δουλειές δημιουργούνται αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη αναγκών του οργανισμού/εταιρείας/κτλ που τις προκηρύσει, όχι για την κάλυψη αναγκών αυτών που χρειάζονται δουλειά. Άρα, βεβαίως και οι ανάγκες των πανεπιστημίων έχουν προτεραιότητα σε σύγκριση με αριθμούς πρωτοκόλλων, επετηρίδες κτλ. Το υπουργείο φυσικά θα πρέπει να είναι έτοιμο να δικαιολογήσει την σειρά προτεραιότητας αλλά "το μόνο αντικειμενικό κριτήριο" είναι όντως οι ανάγκες των διαφόρων Τμημάτων που καλούμαστε να υπηρετήσουμε και πολύ καλά κάνει το Υπουργείο που το παίρνει υπόψη του.

    ReplyDelete
  43. Anonymous11:56 pm

    Είναι καταπληκτικό που μας έχει οδηγήσει αυτή η κατάσταση ομηρίας. Αντί να είμαστε όλοι υπέρ του μοναδικού πράγματος που είναι δίκαιο αρχίζουμε και λέμε: "όχι εμένα μην με αδικήσεις τόσο πολύ, αδικησέ με λιγότερο", ο άλλος λέει: "θα δεχόμουν να με αδικήσεις λίγο περισσότερο για λόγους αρχής". Το μοναδικό πράγμα που είναι δίκαιο είναι το εξής: (1) όλοι οι διορισμοί των εκλεγμένων τώρα και (2)στο μέλλον μηδενικός χρόνος αναμονής διορισμού μετά την εκλογή. Από όσο καταλαβαίνω το δεύτερο είναι στις προθέσεις του Υπουργείου. Κάντε και το πρώτο να δείξετε ότι ενδιαφέρεστε για την καλή λειτουργία του πανεπιστημίου.

    ReplyDelete
  44. Anonymous3:34 am

    Οι ανάγκες των πανεπιστημίων (υποτίθεται ότι) έχουν αξιολογηθεί όταν ζητούνται -και εγκρίνονται- συγκεκριμένες θέσεις σε συγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα, σε συγκεκριμένα Τμήματα. Κάθε προκήρυξη θέσης τεκμαίρεται ότι ικανοποιεί κάποια ανάγκη. Στο σημείο του διορισμού από το Υπουργείο, το μόνο κριτήριο που μπορεί να εφαρμοσθεί χωρίς αντιρρήσεις είναι το χρονικό, γιατί όλα τα υπόλοιπα προϋποθέτουν «προτεραιοποίηση», η οποία και άκαιρη θα ήταν, αλλά δεν είναι και εφικτή: Θα πρέπει δηλαδή να κριθεί (από ποιόν και με ποιά διαδικασία;) ποιά θα είναι η σειρά των κριτηρίων: Ο επιστημονικός κλάδος; Το ειδικότερο γνωστικό αντικείμενο; Πόσα εξαμηνιαία μαθήματα καταλαμβάνει αυτό; Πόσα μέλη ΔΕΠ έχει το τμήμα; Πόσα μέλη ΔΕΠ του ίδιου αντικειμένου; Αν ναι, σε απόλυτο αριθμό, ή στην αναλογία διδασκόντων και εισακτέων (ή εγγεγραμμένων κατ’ έτος, αφού συνυπολογισθούν και οι μεταγραφόμενοι και όσοι το οφείλουν); Αν το Αει ανήκει στο κέντρο ή την Περιφέρεια (και ποιό από τα δύο πρέπει να προτιμηθεί;)

    Αντιλαμβάνεστε, νομίζω, ότι αυτή η συζήτηση είναι άτοπο να γίνει, με αφορμή την διαμόρφωση σειράς διορισμού 300 τυχαίων εκλεγέντων. Πολύ περισσότερο, δεν μπορεί να αξιοποιηθεί για να μεταφερθεί κάποιος από τον Δεκέμβριο τον Απρίλιο ή τον Αύγουστο...

    ReplyDelete
  45. Anonymous4:37 am

    Πόσοι διορισμοί εκλεγμένων μελών ΔΕΠ θα γίνουν την άνοιξη; Ποιο μήνα; Πόσοι διορισμοί εκλεγμένων μελών ΔΕΠ θα γίνουν τον Αύγουστο;
    Νομίζω ότι οφείλετε να δώσετε μια απάντηση.

    ReplyDelete
  46. Anonymous3:39 am

    Θα γίνουν προσλήψεις την άνοιξη και τον Αύγουστο ή θα εφαρμοστεί και στα ΑΕΙ η αναλογία 1 προς 5;

    ReplyDelete
  47. Anonymous4:34 am

    Υπάρχει μια εξαπλούμενη φήμη ότι δεν θα γίνουν διορισμοί εκλεγμένων μελών ΔΕΠ το 2011. Παρακαλώ τοποθετηθείτε.

    ReplyDelete
  48. Anonymous10:24 am

    κ. Πανάρετε καλησπέρα.
    Η αλήθεια, όσο και οδυνηρή και αν είναι, είναι ανεκτίμητα πολυτιμότερη από μία ψεύτικη ελπίδα. Δώστε, σας παρακαλούμε (είμαστε σχεδόν 1000 εκλεγμένα μέλη ΔΕΠ που βρίσκονται σε απόγνωση - μαζί με τους συναδέλφους των ΤΕΙ) μία ειλικρινή απάντηση για το τι θα γίνει με όλους εμάς. Ισχύουν οι δεσμεύσεις σας για 300 διορισμούς τώρα, με τους υπόλοιπους να γίνονται σε δύο στάδια, Άνοιξη 2011 και Αύγουστο 2011; Μήπως αυτοί οι 300 θα είναι και οι τελευταίοι (πράγμα που φαίνεται πια πολύ πιθανό); Ο κ. Σαχινίδης απέφυγε να αναφερθεί στην απάντησή τους στους επερωτώντες βουλευτές σε διορισμούς πέρα των 300 που έχουν ήδη δρομολογηθεί ενώ εσείς, στην απάντησή σας, εμμένετε στην αρχική σας δέσμευση. Δώστε μας, σας παρακαλούμε, μία ειλικρινή και σαφή απάντηση και σταματήστε την (αφάνταστα) ψυχοφθόρο αναμονή μας, ίσως και για το τίποτα όπως δείχνουν τα πράγματα ...

    Σας ευχαριστούμε.

    ReplyDelete
  49. Anonymous1:38 am

    Στο άρθρο 3 του νομοσχεδίου «ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
    ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ», που κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή, και ψηφίζεται την άλλη εβδομάδα:
    (α) Καταργούνται οι εξαιρέσεις από το λόγο 5 προς 1 στις προσλήψεις (μεταξύ των οποίων και η παιδεία)
    (β) προβλέπεται ότι οι μετατάξεις από ΔΕΚΟ και λοιπές δημόσιες εταιρείες προς το Δημόσιο προσμετρώνται στις επιτρεπόμενες βάσει του 5 προς 1 προσλήψεις.
    Προφανώς μέσα σε αυτές περιλαμβάνονται και οι διορισμοί μελών ΔΕΠ. Συνεπώς η υπόσχεσή για διορισμούς την άνοιξη και τον Αύγουστο δεν πρόκειται να ισχύσει, εκτός αν μιλάμε για ελάχιστους (20-30)διορισμούς.

    ReplyDelete
  50. Anonymous9:16 am

    Κύριε Υφυπουργέ.

    Τοποθετηθήτε σας παρακαλώ στο θέμα των διορισμών πέραν των 300, την Άνοιξη και τον Άυγουστο του 2011. Θα γίνουν τελικά οι διορισμοί για τους οποίους δεσμευτήκατε στη Βουλή; Υπάρχει κάποιο χρονιδιάγραμμα, και πόσοι θα διοριστούν κάθε φορά; Έχει συμφωνηθεί κάτι με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους; Προβλέπονται οι διορισμοί μας στον προϋπολογισμό του 2011;

    Η σιωπή από πλευράς Υπουργείου δε μας βοηθάει ούτε ψυχολογικά, ούτε επαγγελματικά, ούτε επιστημονικά (για να μην αναφέρω τον αυτονόητο οικονομικό παράγοντα).

    Σας ευχαριστώ.

    ReplyDelete
  51. Anonymous11:58 pm

    Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,

    Στους 300 του Δεκεμβρίου συμπεριλαμβάνονται και οι εκλεγέντες στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες; Αν όχι, ποιό είναι το σκεπτικό της εξαίρεσής τους; Γιατί αυτή η καθυστέρηση; Αυτών οι διορισμοί πότε θα λάβουν χώρα;

    Σας ευχαριστώ

    ReplyDelete
  52. Anonymous7:26 pm

    κ. Πανάρετε γεια σας.
    Τώρα που ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός τους 2011, μπορείτε να δώσετε μία σαφή απάντηση ως προς τις δεσμεύσεις σας για διορισμούς την άνοιξη και τον Αύγουστο του 2011;

    Με εκτίμηση.

    ReplyDelete
  53. Anonymous7:50 am

    Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ.
    Αναφορικά με το 17/12/2010 έγγραφό σας προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (http://ypepth.opengov.gr/panaretos/?p=4425), ευχαριστούμε για τις προσπάθειές σας. Ελπίζουμε να ευδοκιμήσουν. Παρακαλούμε ενημερώστε μας για οποιαδοίποτε εξέλιξη.

    Σας εύχομε Καλά Χριστούγεννα.
    Με εκτίμηση.

    ReplyDelete
  54. Anonymous3:08 pm

    κ. Πανάρετε γεια σας και χρόνια πολλά.

    Διαβάσαμε σήμερα στις εφημερίδες ότι ο κ. Σαχινίδης ζητά από όλα τα υπουργεία αναλυτική κατάσταση των πιστώσεων που έχουν πάρει ανά κωδικό δαπάνης. Υποθέτω ότι θα υπάρχει σχετικός κωδικός και για διορισμούς μελών ΔΕΠ. Μπορείτε να μας πείτε εάν στην κατάσταση που θα στείλετε στο Υπουργείο Οικονομικών έχουν προβλεφτεί και οι διορισμοί όλων (πέραν των 300 που θα διοριστούν εντός του 2010, όπως δεσμευτήκατα) των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ; Εάν όχι θα ήταν καλό να μας το ξεκαθαρίσετε άμεσα έτσι ώστε να τερματίσετε την ψυχοφθορά στην οποία υποβαλλόμαστε, χωρίς να φταίμε, για πάνω από ένα χρόνο τώρα. Εάν ναι, τότε ακόμη καλύτερα να το μάθουμε τώρα πάλι για να τερματιστεί η ψυχοφθορά (με ευχάριστο τρόπο αυτή τη φορά).

    Σας ευχαριστώ.

    ReplyDelete
  55. Anonymous6:57 am

    κ. Πανάρετε γεια σας.
    Σας απάντησε, μήπως, ο κ. Σαχινίδης στην επιστολή που είχατε στείλει στο Υπ. Οικ. σχετικά με τη δυνατότητα διορισμού των 600 εκλεγμένων μελών ΔΕΠ, πέρα των 300 που θα διοριστούν άμεσα; Τελικά θα διοριστούν οι 600 μέσα στο 2011 ή όχι; Γιατί είναι τόσο δύσκολο να δοθεί μία σαφής απάντηση (αρνητική ή θετική, αλλά απάντηση όμως) σε αυτό το ερώτημα εφόσον τα δεδομένα (μετά και την επιστολή του κ. Ραγκούση) είναι ξεκάθαρα;

    Σας ευχαριστώ.

    ReplyDelete
  56. Anonymous7:43 am

    Συμφωνώ απόλυτα με το τελευταίο σχόλιο. Επιπλέον, κάποιοι από εμάς λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την ανακοίνωση της 15ης Νοεμβρίου του 2010 απέρριψαν εναλλακτικές επαγγελματικές ευκαιρίες. Αναμένουμε μια απάντηση λοιπόν(όποια και αν είναι αυτή)
    για να αναπροσαρμόσουμε τις κινήσεις μας στα νέα δεδομένα Ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ReplyDelete
  57. Anonymous6:21 am

    κ. Πανάρετε γεια σας.
    Ένα επί μέρους πρόβλημα που έχει προκύψει με τους διορισμούς είναι και αυτό των διορισμών μελών ΔΕΠ που ήδη υπηρετούν σε κάποιο ΑΕΙ. Δυστυχώς πολύ δύσκολα ένα τμήμα θα αφήσει ένα μέλος ΔΕΠ να φύγει καθώς θα θελήσει να προκηρύξει, κάποτε, τη θέση που θα προκύψει από την παραίτησή του λόγω νέου διορισμού. Τελικά η εγκύκλιός σας περί διορισμού ήδη υπηρετούντων μελών ΔΕΠ ήταν μάλλον δώρον άδωρον. Γιατί, όμως, εφόσον η προκήρυξη θέσης από παραίτηση πρέπει πια να συνοδεύεται από έγκριση του Υπ. Οικ. για την αντίστοιχη πίστωση, έγκριση που ούτως ή άλλως δεν δίνεται πια (και ίσως δεν θα δοθεί για πολλά χρόνια ακόμη) δεν τοποθετείτε άμεσα τα μέλη ΔΕΠ που ήδη υπηρετούν στις θέσεις που έχουν εκλεγεί χωρίς τη βεβαίωση των τμημάτων των μελών ΔΕΠ ότι δεν θα επαναπροκηρύξουν τη θέση; Έτσι θα "αδειάσει" σημαντικά και η λίστα των εκκρεμούντων διορισμών.

    Σας ευχαριστώ.

    ReplyDelete
  58. Anonymous12:19 pm

    κ. Πανάρετε γεια σας.
    Μάθαμε ότι το Υπ. Οικ. απάντησε αρνητικά στην επιστολή σας στις 17/12/2010 με την οποία ζητούσατε το διορισμό των 600 που απομένουν μετά το διορισμό των 300 εντός του 2010. Μάθαμε επίσης ότι το ίδιο αρνητική είναι και η κατάσταση για το 2011. Γιατί δεν απαντάτε για όλα αυτά; Είστε πανεπιστημιακός δάσκαλος και ερευνητής και σίγουρα μας καταλαβαινετε. Η πορεία μας για την εκλογή σε θέση μέλους ΔΕΠ δεν ήταν απλά μία δοκιμασία ΑΣΕΠ, με μελέτη προκαθορισμένης και γνωστής ύλης. Ήταν μία επίπονη διαδικασία πολλών χρόνων σε άγνωστη και αχανή "ύλη", στρωμένη με απογοητεύσεις. Μόνο και μόνο γι' αυτό πιστεύω ότι αξίζουμε μία απάντηση στο πρόβλημα που μας ταλαιπωρεί και για το οποίο κανείς μας δεν ευθύνεται ούτε στο ελάχιστο.

    Σας ευχαριστώ.

    ReplyDelete
  59. Anonymous1:29 pm

    Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ.

    Υπάρχει μια πληροφορία πως το ΥΠΟΙΚ απέρριψε την αίτησή σας (17/12/2010) για διορισμούς των υπολοιπόμενων 600 μελών ΔΕΠ μέσα στο 2011. Μπορείτε να τοποθετηθείται σε αυτό; Ευχαριστώ.

    ReplyDelete
  60. Anonymous7:30 am

    κ. Πανάρετε γεια σας.
    Μήπως μπορείτε να μας ενημερώσετε ως προς το εάν ζητήσατε θέσεις μελών ΔΕΠ για το 2011 (απαντώντας την επιστολή του κ. Ραγκούση) και τι πιθανότητες υπάρχουν να πάρετε έστω κάποιες από αυτές; Γιατί μας κρατάτε συνεχώς σε αυτή την ψυχοφθόρα αβεβαιότητα; Έχουμε ακούσει ότι γίνονται αθρόες προσλήψεις εδώ κι εκεί (ΔΕΚΟ κλπ.) παλαιών επιτυχόντων. Εμείς, ως "παλαιοί επιτυχόντες", τι θα απογίνουμε τελικά;

    Σας ευχαριστώ.

    ReplyDelete
  61. Anonymous5:27 am

    κ. Πανάρετε,
    αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την απάντησή σας στην ερώτηση του βουλευτή Ευρυπίδη Στυλιανίδη.
    Εν αντιθέση με τους απλούς πολίτες, τα ερωτήματα των οποίων αγνοείται, είσαστε υποχρεωμένος να απαντήσετε σε αυτή την περίπτωση.

    ReplyDelete
  62. Anonymous9:29 am

    κ. Πανάρετε γεια σας.

    Ρίξτε, σας παρακαλώ, στον ελεύθερο χρόνο σας μια ματιά

    http://lecture.jimdo.com/η-γνώμη-σου/

    και πείτε μας εάν αισθάνεστε υπερήφανος για την κατάσταση αυτή και αισιόδοξος για το μέλλον των Πανεπιστημίων μας.

    Με εκτίμηση.

    ReplyDelete
  63. Ιωάννης Καραμανίδης2:09 am

    Καλημέρα κε Πανάρετε. Με έκπληξη είδα σχόλιο στο blog το οποίο έφερε ως όνομα αποστολέα, το όνομά μου. Παρακαλώ να μη ληφθεί υπ' όψη, παρά το γεγονός ότι συμφωνώ απόλυτα με το περιεχόμενό του.
    Ιωάννης Καραμανίδης

    ReplyDelete
  64. Anonymous12:07 pm

    κ. Πανάρετε γεια σας.
    Τώρα που έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τους νέους διορισμούς (8000 νέοι διορισμοί θα γίνουν εντός του 2011 σε ολόκληρο το δημόσιο, σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου) μήπως μπορείτε να μας πληροφορήσετε με μεγαλύτερη ακρίβεια τι θα γίνει με τους 600+ διορισμούς εκλεγμένων μελών ΔΕΠ που εκκρεμούν;

    Σας ευχαριστώ.

    ReplyDelete
  65. Manolis Plionis1:13 am

    κ.Υφυπουργέ,

    Θα μας ενημερώσετε τελικά αν θα γίνουν οι εκκρεμείς διορισμοί νέων μελών ΔΕΠ όπως είχατε προαναφέρει (σε 2 φάσεις εντός του 2011);
    Όπως μπορείτε φαντάζομαι να καταλάβετε η προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική αναστάτωση που έχουν προκαλέσει οι αντικρουόμενες πληροφορίες είναι τεράστια.

    Ενημερώσετε μας άμεσα για τις όποιες αποφάσεις έχετε πάρει, έτσι ώστε να μπορέσουμε και εμείς να πάρουμε αντίστοιχες αποφάσεις για το μέλλον μας ως ερευνητές και Παν/μιακοί δάσκαλοι και για το που τελικά θα επιλέξουμε/αναγκαστούμε να ασκήσουμε το λειτούργημα μας.

    Με τιμή,

    Μανώλης Πλειώνης
    Διευθυντής Ερευνών, Ινστιτούτο Αστρονομίας & Αστροφυσικής, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και
    εκλεγμένος Καθηγητής Αστρονομίας στο τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ

    ReplyDelete
  66. Anonymous11:40 pm

    Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ.

    Η πρωτοφανής έλλειψη πληροφόρησης από μεριάς Υπουργείου σχετικά με τους διορισμούς των ΔΕΠ είναι διαρκής πηγή αβεβαιότητας και άγχους. Οι γενικόλογες απαντήσεις σας στις σχετικές ερωτήσεις βουλευτών δεν διευκολήνουν την ήδη αρνητική ψυχολογία. Η στάση αυτή του Υπουργείου εξωθεί μια γενιά νέων επιστημόνων, που με τόσους μόχθους και θυσίες έφτασαν σε αυτό το σημείο επαγγελματικής καταξίωσης, σε επιστημονικό αφανισμό. Αναλογιστείτε τις συνέπειες στις επόμενες γενιές, στην παιδεία και την έρευνα, στην ανάπτυξη.

    Έχουμε επανειλλημένα ζητήση επίσημη πληροφόρηση, την οποία δε λάβαμε. Αναρωτιέμαι αν διαβάζεται αυτά τα posts ή διατηρείται το blog για καθαρά επικοινωνιακούς σκοπούς. Ειλικρινά, περίμενα περισσότερη ευαισθησία από μια κυβέρνηση που διατυμπανίζει τη διαφάνεια.

    Σας παρακαλώ, ενημερώστε μας με σαφείς απαντήσεις για το πότε θα γίνουν οι διορισμοί και πόσους θα διορίσεται. Να ξέρουμε επιτέλους τι θα κάνουμε με τις ζωές μας.

    Ευχαριστώ.

    ReplyDelete
  67. Anonymous9:54 am

    Κύριε υφυπουργέ,

    Η "σιγή ασυρμάτου" που τηρείται για το θέμα των εκρεμούντων διορισμών μελών ΔΕΠ είναι αποκαρδιωτική.

    Το ότι για τόσο καιρό δεν μπορεί να δοθεί μια υπεύθυνη απάντηση σε ένα τέτοιο θέμα, είναι τουλάχιστον προσβλητικό και δημιουργεί πλήθος ερωτηματικών.

    Επίσης, τι γίνεται με το ερώτημα σχετικά με το αν οι εξελίξεις των πανεπιστημιακών εμπίπτουν στον κανόνα του 1:5 για το Δημόσιο;
    Αυτό φτάνει στα όρια της κοροϊδίας. Κάποτε δόθηκαν αγώνες για την κατάργηση της έδρας - εκεί τουλάχιστον η αναλογία ήταν 1 φεύγει - 1 έρχεται.

    Γνωρίζετε άλλη προηγμένη (ή και μη) χώρα πλην της Ελλάδας στην οποία υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις "ομηρίας" των πανεπιστημιακών δασκάλων;

    Αν σας απασχολούσε το brain drain παλαιότερα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το κίνητρο για να φύγει κανείς έχει γίνει τεράστιο πλέον.

    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,

    Ένα μέλος ΔΕΠ που αναζητεί πλέον δουλειά στην αλλοδαπή...

    ReplyDelete
  68. Anonymous7:09 am

    κ. Υφυπουργέ γεια σας.
    Θα ήθελα να σας παρακαλέσω, μεταφέροντας αίτημα και πολλών άλλων συναδέλφων μου εκλεγμένων πλην αδιόριστων μελών ΔΕΠ, να μας υποδείξετε που βρίσκετε αναρτημένο το έγγραφο με τις αποχωρήσεις που έγιναν από το υπουργείο σας εντός του 2010. Αν μη τι άλλο, σεβαστείτε την αγωνία μας και το δικαίωμα να μάθουμε εάν θα διοριστούμε σε 1, 2, 3 ή και 10 χρόνια (όπως πάει το πράγμα) ακόμη.

    Σας ευχαριστώ.

    ReplyDelete
  69. Anonymous10:27 am

    Κύριε υφυπουργέ νομίζετε τώρα ότι με όλους αυτούς που διώξατε από το τμήμα κοινωνικής θεολογίας, είτε όσους εμπλέκονταν στην οικογενειοκρατία είτε όχι, κάνατε κάθαρση; Αυτή τη στιγμή, εκτός των θυγατέρων έχουν πεταχτεί έξω οι ικανότεροι, ενώ μέσα έχουν παραμείνει 3-4 ηλικιωμένοι που ούτε computer δεν ξέρουν να χειρίζονται. Αντίθετα στο άλλο τμήμα (θεολογίας) λειτουργούν οι εξής, που σχετίζονται με οικογενειοκρατία: Κορναράκης, Κόρδης, Βελουδία, Καρακόλης για τους οποίους επικρατεί σιγή ιχθύος. Αν πραγματικά επιθυμήτε την κάθαρση και τη δικαιοσύνη θα πρέπει εξατομικευμένα να ασχοληθείτε με το βιογραφικό του καθενός και ανάλογα να πράξετε. Ειδάλως θα φαίνεσθε στα μάτια όλων ότι μερολυπτήτε κομματικά.

    ReplyDelete
  70. Anonymous6:13 am

    Σεβαστέ κύριε Υφυπουργέ, διάβασα προ ολίγου στο ΒΗΜΑ της Κυριακής το προσχέδιο νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Επανέρχομαι στο θέμα των λεκτόρων. Η απόφασή σας περί καταργήσεως αυτών συμβάλλει σε ένα πιο ευέλικτο σχήμα στα Πανεπιστήμια. Ωστόσο, είναι νόμιμη ανάγκη να υπάρξει μία αποκατάσταση των ήδη εκλεγμένων λεκτόρων που περιμένουν το διορισμό τους. Εκλέχτηκαν Πανεπιστημιακοί και έτσι θα πρέπει να προσληφθούν, είτε ως Επίκουροι πιά με το νέο νόμο, είτε ως τελευταίοι λέκτορες με τον παλαιό νόμο. Σας ευχαριστώ και αναμένουμε την απάντησή σας...

    ReplyDelete