Sunday, March 28, 2010

Η επιλογή στελεχών στην διοίκηση Ομπάμα

 Δημοσιεύματα του αμερικανικού τύπου (πχ ΝΥΤ), αναφέρονται στην απόφαση του προέδρου Ομπάμα να προχωρήσει στον απ' ευθείας διορισμό 15 προταθέντων λόγω μεγάλης καθυστέρησης της Γερουσίας που προκλήθηκε από τους Ρεπουμπλικανούς. Ο μέσος χρόνος αναμονής έγκρισης από την Γερουσία για τους 15 αυτούς υποψηφίους ήταν 7 μήνες.

Ενα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο της είδησης είναι ότι 16 μήνες μετά τις εκλογές, στην ισχυρότερη χώρα του κόσμου με μακρά παράδοση σε αντίστοιχες διαδικασίες, υπάρχουν 294 υποψηφιότητες που περιμένουν έγκριση από την Γερουσία.








14 comments:

  1. Ιάκωβος Μ.10:38 am

    Κύριε Υπουργέ.

    Σας παρακαλούμε θερμότατα κοιτάξτε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στον ΔΟΑΤΑΠ. Με το πρόσχημα πως δεν έχει διοριστεί νέα διοίκηση ΔΕΝ προχωράνε οι διαδικασίες για την έγκριση μεταπτυχιακών τίτλων που θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί. Δεν μπορώ να τα βάλω με την κυρία που είναι εκεί και αρνείται να υπογράψει αντί του "υπεύθυνου" όμως θα πρέπει να νοιώσετε την απελπισία μας για το θέμα αυτό και να σκύψετε να δείτε τι συμβαίνει στον οργανισμό αυτό και το αν θα μπορούσατε να κάνετε τους μελλοντικούς επιστήμονες να μην υποστούν τα όσα περνάω προσωπικά εγώ και η οικογένεια μου. Δεν με ενδιαφέρουν τα διαφυγόντα κέρδη και το να γίνω διευθυντής απλά δεν σας κρύβω πως νοιώθω ΚΑΙ ΕΚΕΙ την λογική ενός οργανισμού που ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ.

    Εχω τελειώσει από πέρυσι αναγνωρισμένο μεταπτυχιακό με ΦΕΚ που έκανα στην Ελλάδα σε συνεργασία με ΑΕΙ της αλλοδαπής.
    Δεν ξέρω αν είναι στην δικαιοδοσία σας πάντως σας ευχαριστώ έστω και για το ότι μας αφήνετε να σας μιλάμε από εδώ και να σας λέμε αυτά που ίσως κάποιοι δεν θα ήθελαν να ξέρετε.

    ReplyDelete
  2. Anonymous2:57 pm

    Tα recess appointments και ο τρόπος κάλυψης ομοσπονδιακών αξιωμάτων δεν έχουν καμία σχέση με τους αντίστοιχους ελληνικούς διορισμούς και την άλωση του κράτους κάθε φορά που αλλάζει η Κυβέρνηση.

    ReplyDelete
  3. Anonymous10:48 pm

    Αλλο ενα δημοσίευμα σημερα στα Νεα, που προσπαθεί να δημιουργήσει θέμα με σας και να σας δειξει οτι είστε ο κακός
    του Υπ.Παιδείας.

    Οποτε βρουν ευκαιρία, σας "χτυπούν."
    Ενοχλεί πολυ το σύστημα και τα ΜΜΕ η καλη δουλειά που κάνετε στο Υπ.Παιδείας, κ.Παναρετε.

    Καλή σας μέρα κ.Παναρετε.

    ReplyDelete
  4. Κ.Ι.11:22 pm

    κ. Υφυπουργέ,
    μας συγκινεί το θάρρος σας να καθαρίσετε -ότι μπορείτε -από την κόπρο του Αυγείου. Μας δίνει ελπίδα. Και κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι αν χαθεί και αυτή τη φορά η ελπίδα απο τους πολίτες και το εκλογικό σώμα για το πολιτικό συστημα, τότε η παρούσα οικονομική κριση, θα μοιάζει παιχνιδάκι μπροστά στην κοινωνική και πολιτική κρίση που θα ξεσπάσει.
    Στα ΙΕΚ του ΟΕΕΚ, φοιτούν σπουδαστές απο χαμηλές οικονομικές τάξεις, οι περισσότεροι εργαζόμενοι σε μεροκάματα κακοαμειβόμενα και ανασφάλιστα. Αντί να προστατευθούν αυτοι οι σπουδαστές, στην πλάτη τους μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ (και ο γιος νυν Υπουργού) που σήμερα διαρρηγνύουν στα παράθυρα των καναλιών τα ιμάτια τους για την διαφθορά, Γραμματείς και Φαρισαίοι, έκαναν ένα τρελό φαγοπότι με εκατομύρια πλασματικές ώρες δήθεν διδασκαλίας αυτών των σπουδαστών. Παρά το πόρισμα καταπέλτη των ελεγκτών, το μεγάλο σκάνδαλο κουκουλώθηκε διακομματικά και απο την Κυβέρνηση Σημίτη και απο την Κυβέρνηση Καραμανλή. Μάθαμε ότι σε αυτήν την χώρα η διαφθορά ειναι απόλυτα διακομματική.
    Ειναι ΗΡΩΙΚΗ η πρόθεσή σας να κηρύξετε τον πόλεμο σε αυτήν την συνομωσία της σιωπής, την ομερτά του σάπιου πολιτικού συστήματος.

    ReplyDelete
  5. Anonymous6:37 am

    Κύριε Πανάρετε σήμερα στην ιστοσελίδα www.alphavita.gr υπάρχει άρθρο για τα νέα προτεινόμενα ΠΔ που αφορούν τα επαγγελματικά δικαιώματα που εκκρεμούν. Στο συγκεκριμένο άρθρο υπάρχουν link για το κάθε ΠΔ που σε παρέπεμπαν (το πρωί τουλάχιστον) στην ιστοσελίδα http://ypepth.opengov.gr/panaretos όπου μπορούσες να διαβάσεις την πρόταση για το αντίστοιχο ΠΔ που σε ενδιαφέρει. Από το μεσημέρι και μετά τα συγκεκριμένα link παραπέμπουν αλλού (γραφείο πρωθυπουργού) όπου δεν μπορούμε να βρούμε τίποτα για το συγκεκριμένο φλέγον θέμα των νέων προτάσεων για τα επαγγελματικά δικαιώματα. Επίσης όποιος προσπαθήσει να μπεί στην ιστοσελίδα http://ypepth.opengov.gr/panaretos παραπέμπεται και αυτός στο "αλλού". Κύριε Υπουργέ αντισταθείτε στις μεγάλες πιέσεις που σας ασκούνται με κάθε τρόπο από το ΤΕΕ. Σε εσάς στηρίζουμε τις ελπίδες μας για δίκαιη λύση στο πολύ μεγάλο αυτό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε γιατί δεν έχετε πολιτικές αγγυλώσεις, δεν είστε γέννημα του πελατειακού κράτους και μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα καθαρά και νηφάλια.

    ReplyDelete
  6. Anonymous7:53 am

    Ανώνυμος έγραψε:
    "Κύριε Υπουργέ αντισταθείτε στις μεγάλες πιέσεις που σας ασκούνται με κάθε τρόπο από το ΤΕΕ. Σε εσάς στηρίζουμε τις ελπίδες μας για δίκαιη λύση στο πολύ μεγάλο αυτό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε γιατί δεν έχετε πολιτικές αγγυλώσεις, δεν είστε γέννημα του πελατειακού κράτους και μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα καθαρά και νηφάλια."

    Μη χαίρεσαι και πολύ συνάδελφε, μιας και πρόλαβα να διαβάσω τα "αναμορφωμένα" Π.Δ. σήμερα το πρωί απλώς σε ενημερώνω ότι είναι έτσι δομημένα που σου δίνουν την εντύπωση πως σου δίνουν τα πάντα αλλά και τίποτα, σε ένα εύρος χρόνου που κυμαίνεται απο τη τριετία (όχι νωρίτερα) έως το άπειρο.

    Συνεπώς στην κατηγορία καλύτερου σεναρίου στη θεματική ενότητα "μεταθέτω το πρόβλημα", νικητής είναι ο κύριος Υφυπουργός...με διαφορά.

    ReplyDelete
  7. Anonymous3:06 pm

    Κύριε Υπουργέ
    Πολύ καλά κάνατε και αξιοποιείτε διεθνώς αναγνωρισμένους επιστήμονες για την αξιολόγηση του Ηράκλειτου. Θα γίνει το ίδιο και για τον Αρχιμήδη ή θα υπάρξουν τα παρατράγουδα του 2003-2004;;
    Δεν μπορουσατε να κανετε κατι και για τις νεες διοικουσες επιτροπες;;Γιατι ολοι αυτοι οι ..μαιντανοί εκεί μέσα;;

    ReplyDelete
  8. Anonymous10:18 am

    Το σχόλιο μου για τις βολές εναντίον σας το κατέθεσα στην πάνω ανάρτηση.

    Στο συγκεκριμένο θέμα με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης Ομπάμα για την επιλογή στελεχών, αυτή προήλθε αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την υγεία.

    Κυρίως όμως έχει να κάνει με μία βασική αλλαγή πολιτικής στάσης απέναντι στο ρεπουμπλικανικό κόμμα. Από τον πρώτο μήνα της ανόδου στην εξουσία ο πρόεδρος Ομπάμα προσπάθησε να δημιουργήσει έναν κοινό τόπο (consensus) μεταξύ των δύο κομμάτων που θα βοηθούσε να πραγματοποιηθούν οι μεγάλες αλλαγές που ήταν αναγκαίες (σταθεροποίηση της οικονομίας, υγεία, ρύθμιση τραπεζικού συστήματος). Άντ’ αυτού είδαμε το ρεπουμπλικανικό κόμμα να πολώνεται προς τα δεξιά και να ξεκινά έναν πόλεμο φθοράς, και με ένα όχι σε όλα σχεδόν κατάφεραν να κάνουν το άσπρο μαύρο (βλέπε αντιδράσεις για τις προσπάθειες ρύθμισης του τραπεζικού συστήματος που βαπτίζονται ως εύνοια για τις τράπεζες!). Έγινε πλέον κοινή συνείδηση στους δημοκρατικούς ότι αυτό τον δρόμο πρέπει να τον τραβήξουν μόνοι και μάλιστα πολύ επιθετικά γιατί ο κόσμος εκεί είναι πολύ θυμωμένος με την Goldman Sachs και τα άλλα καλόπαιδα. Έτσι πιστεύω ότι τους επόμενους μήνες θα δούμε μια μεγάλη στροφή στην εσωτερική πολιτική της κυβέρνησης Ομπάμα.

    Κι επειδή δεν μπορώ να αντισταθώ στο να δώσω κι ένα τοπικό spin σε αυτά, θα έλεγα μην περιμένετε από κανένα κόμμα να «βάλει πλάτη». Μόνο οι Έλληνες πολίτες είναι αυτοί που θα βάλουν πλάτη για να αλλάξει ο τόπος. Κι ο πιο σύντομος δρόμος είναι η ευθεία.

    Αρκετές πολιτικές φιοριτούρες είχαμε ως τώρα, καιρός να μιλήσουμε την απλή γλώσσα και όχι την πολιτική, τραβήξτε ευθεία κ. Πανάρετε και συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο.

    Αντ.

    ReplyDelete
  9. Anonymous6:08 am

    Δεν ξέρω εάν τώρα που γράφω έχει ή δεν έχει νέο ΔΣ το ΔΟΑΤΑΠ/ΔΙΚΑΤΣΑ αλλά έχω υπόψιν μου περίπτωση που ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ να αποκλείσουν υποψήφιο από κρίση καθηγητή στο Παν. Αθηνών με αιτιολογικό ότι "δεν είχε πάρει ισοτιμία ΔΙΚΑΤΣΑ" την ΙΔΙΑ ΩΡΑ που ΣΥΝΥΠΟΨΗΦΙΟΣ στην θέση, ΠΗΡΕ ισοτιμία εντός 1 εβδομάδας. ΘΕΛΕΘΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ το πεδίο αυτό, γιατί σε πολλές περιπτώσεις "αναγνώρισης" υπάρχει ΔΟΛΟΣ.

    ReplyDelete
  10. Anonymous7:54 am

    κυριε υφυπουργέ,
    ευτυχώς που μας ακούτε και σεις.
    Θα ήθελα να παραπονεθώ για την προκύρηξη που αφορά την ένταξη εκπαιδευτών στο ΙΔΕΚΕ. Είμαι πτυχιούχος ανώτατης τεχνολογικης εκπαίδευσης της σχολής διοίκησης οικονομίας του τμήματος λογιστικής. Δυστυχώς όμως ενώ μέχρι πέρυσι μπορούσα να ενταχθώ στο μητρώο αξιολογητών του ΙΔΕΚΕ φέτος η προκύρηξη περιλαμβάνει μόνο τους πτυχιούχους πανεπιστημίου.
    Ερωτώ γιατί είμαστε εκτός.
    Παρατηρώ μια άδικη επίθεση στους πτυχιούχους των τει και ειδικά στην ειδικότητα των οικονομικών όπου οι πτυχιούχοι των πανεπιστημίων προσπαθούν να μας πετάξουν έξω από κάθε δραστηριότητα.
    παρακαλώ θα ήθελα να το κοιτάξετε το θέμα και να μπεί ένα τέλος στην αδικία ενάντια των ΤΕΙ.
    Δε σας κρύβω πως από το Μαιο και μετά παρατηρώ οτι στις προκυρήξεις οι πτυχιούχοι των τμημάτων οικονομίας διοίκησης είναι εκτός και μόνο οι πτυχιούχοι των πανεπιστημίων μπορούν να πάρουν μέρος.
    Σας παρακαλώ.
    περιμένω την απάντηση σας.
    Με Εκτίμηση

    ReplyDelete
  11. Anonymous10:35 am

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ,
    ΚΑΙ Η ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΤΗς ΣΜΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΕΤΑΕΙ ΕΞΩ ΤΟΥΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥς ΤΩΝ ΤΕΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ.
    ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ: πυρα εναντιον των πτυχιουχων των ΤΕΙ????

    ReplyDelete
  12. Anonymous5:11 am

    υφυπουργε,
    εκ των προτερων νιωθω ευγνομωσυνη που θα μπορεσω να παρω μια απαντηση (οχι συντεχνιακη) απο την ιδια την κυβερνηση.
    Το παιδι μου δεν καταφερε να συμπληρωσει τα μορια για τη σχολη που ηθελε να σπουδασει. Δε θελει να σπουδασει κατι αλλο γι αυτο αποφασισαμε να γραφτει σε κολλεγιο ι σημαινει ομως αυτο? να παρει πτυχιο απο το εξωτερικο αλλα το δοαταπ να μην το αγνωρισει.
    απο το τμημα κολλεγιων λενε αλλα και τα κολλεγια αλλα. που ειναι τελικα η αληθεια.
    σας ευχαριστω

    ReplyDelete