Tuesday, June 14, 2011

Ηλεκτρονική Υποβολή Μηχανογραφικού

Ανακοινώθηκαν σήμερα όλες οι λεπτομέρειες για την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού.
Τα σχετικά δελτία τύπου μπορεί να τα βρεί κανείς εδώ και εδώ.

Ανανέωση (18.30): Από όταν δημοσιοποιήθηκε το δελτίο τύπου, ή σελίδα του υπουργείου με το μηχανογραφικό δεχόταν, κατά μέσο όρο, 750 επισκέψεις/λεπτό. Από τις 6 και μετά, ο αριθμός επισκέψεων ξεπερνά τις 900/λεπτό.

22 comments:

  1. Anonymous4:55 am

    κ.Υπουργέ,
    πότε θα ανακοινωθούν οι βαθμοί των Πανελληνίων; Μας έχει φάει η αγωνία. Πείτε μας κάτι

    ReplyDelete
  2. Οι υπηρεσίες του υπουργείου και όσοι εμπλέκονται στις διαδικασίες κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα το συντομότερο δυνατόν. (Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων προϋποθέτει τον έλεγχο και την εξακρίβωση των βαθμολογιών στα βαθμολογικά κέντρα).

    Καταλαβαίνω την αγωνία σας αλλά δεν μπορώ να πω με σιγουριά. Προσπαθούμε για την Παρασκευή αλλά ισως χρειαστεί να πάμε Δευτέρα.

    ReplyDelete
  3. Anonymous6:14 am

    κ.Υπουργέ
    Είμαι εκπαιδευτικός(ΠΕ19) με οργανική θέση σε Λύκειο της Θεσσαλονίκης.Έχω τρία παιδιά. Ο μεγαλύτερος σπουδάζει στο Πολυτεχνείο του Α.Π.Θ και τα άλλα δύο παιδιά είναι δίδυμα και έδωσαν Πανελλαδικές εξετάσεις φέτος.Σύμφωνα με το νόμο περί μετεγγραφών που εφαρμόζεται φέτος μέσω του μηχανογραφικού προκύπτουν αδικίες.Διότι:
    Πρώτον, αδικούνται τρίτεκνοι γιατί ο αριθμός των θέσεων των τριτέκνων είναι περιορισμένος σε σχέση με τον αριθμό που ζήτησαν μεταγραφή την προηγούμενη χρονιά.
    Δεύτερο το οικονομικό κριτήριο μόνο για Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι κατάφωρα άδικο.Με ποια λογική. Ζούμε φτηνότερα στη Θεσσαλονίκη;Και γιατί να υποβάλλουμε το εισόδημα του 2009 όταν στην προσωπική μας φορολογική δήλωση με το σύζυγό μου έχουμε απώλεια 12.500 € στα εισοδήματα του 2010, εισοδήματα που προκύπτουν μόνο από μισθωτές υπηρεσίες.Και γιατί με 70.035€ εισόδημα μπορεί κάποιος να σπουδάσει τα παιδιά του σε διαφορετικές πόλεις και δεν μπορεί με 69.990€;Τι μετρήθηκε και καθορίστηκε το όριο στις 60.000€ συν 10.000€ για κάθε παιδί πέραν του δεύτερου;
    Και τρίτον επί του προσωπικού. Τα παιδιά μου είναι δίδυμα και αχώριστα και είναι πιθανόν να περάσουν σε διαφορετικές πόλεις. Πως εγώ με 70.035€ ετήσιο εισόδημα θα σπουδάζω τρία παιδιά σε διαφορετικές πόλεις συντηρώντας τρία σπίτια; Γιατί ενδεχομένως απο τα δυο δίδυμα παιδιά το ένα να βρεθεί στην Κρήτη το άλλο στα Γιάννενα;Τότε θα πρέπει να πάρουμε κάποια απόφαση.Ή να μην σπουδάσουν τα παιδιά ή να ξενιτευτούν όπου εκεί τουλάχιστον θα συντηρούμε ένα σπίτι και αυτό θα είναι αποτέλεσμα της δικής σας πολιτικής εναντίον των τριτέκνων οικογενειών που όπως πολύ καλά γνωρίζεται με θυσίες συμβάλουν στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.
    Δεληφωτάκη Ζωή
    Καθηγήτρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

    ReplyDelete
  4. Anonymous8:35 am

    κ. Πανάρετε,
    αν τελικά δεν προλάβετε να ανακοινωθούν οι βαθμοί την Παρασκευή, η Δευτέρα πρέπει να θεωρείται σίγουρη; Και τελικά η υποβολή των μηχανογραφικών θα αρχίσει από την ημέρα που θα ανακοινωθούν οι βαθμοί και μετά;

    Καλή δύναμη στο έργο σας. Μέσα σε τόσες εξελίξεις είναι πράγματι μεγάλο πράγμα να μπορείτε να προωθείτε το ζήτημα των βαθμών των πανελληνίων. Γιατί ασφαλώς οι μαθητές που αγωνιούν σίγουρα δεν φταίνε για όλα όσα γίνονται σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

    ReplyDelete
  5. Anonymous11:26 am

    κ. Υπουργέ παίζετε με τον πόνο 110.000 μαθητών και είμαι σίγουρος πως δεν θα θέλατε να γίνουν και αυτοί "αγανακτισμένοι". Βάλτε τα δυνατά σας να βγουν τα αποτελέσματα τουλάχιστον μέχρι την δευτέρα.

    ReplyDelete
  6. Anonymous9:54 pm

    Τα μηχανογραφικά πρέπει να συμπληρώνονται από τον Φεβρουάριο ώστε τα αποτελέσματα (εισαγωγής) να εκδίδονται μέχρι την 15η Ιουλίου.Μην αφήνετε έκθετους τους υποψήφιους στις επιθυμίες - πιέσεις γονιών και "επαγγελματικών συμβούλων". Δώστε την ευκαιρία στους πρωοτετείς φοιτητές να τακτοποιηθούν χωρίς άγχος.
    μια ελάχιστη μεταβολή χρειάζεται: τη δυνατότητα επιλογής και τρίτου επ. πεδίου (2,4,5). όλα τα άλλα είναι αγκυλώσεις κι απορώ (με σας προσωπικά) πώς υποχωρήσατε σε αυτόν τον κούφιο συντηρητισμό.

    ReplyDelete
  7. Πρώτη μας προτεραιότητα είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων. Υπάρχουν όμως έλεγχοι που πρέπει να γίνουν και πρέπει να γίνουν με προσοχή.
    Θα βοηθούσε, αν δεν υπήρχαν ενδιαφερόμενοι που προσπαθούν να μάθουν τα αποτελέσματα πριν από την ανακοίνωσή τους. Αυτό, όχι μόνο προκαλεί καθυστερήσεις αλλά και το αίσθημα δικαίου.

    Το μηχανογραφικό μπορεί να υποβληθεί και τώρα, αρκεί να έχει πάρει ο υποψήφιος τον προσωπικό του κωδικό από το σχολείο. Μπορούν να το υποβάλλουν όσοι δεν περιμένουν βαθμολογίες (πχ όσοι ανήκουν στην κατηγορία του 10%), αλλά και όσοι δεν εξαρτούν τις προτιμήσεις τους από την βαθμολογίας τους. Κανείς όμως δεν είναι υποχρεωμένος να το κάνει. Ηδη άλλωστε ειναι πολλοί οι υποψήφιοι που έχουν αξιοποιήσει τις δυνατότητες που παρέχει το σύστημα.
    Φυσικά η διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί πριν την τελική προθεσμία.

    Σχετική ανακοίνωση έγινε χθες και από το υπουργείο.

    ReplyDelete
  8. Anonymous11:41 pm

    Κ.Πανάρετε, τα παιδιά που περιμένουν τα αποτελέσματα τους δεν φταίνε σε τίποτα! Θα μπορούσατε να έχετε ειδοποιήσει από την αρχή πως τα αποτελέσματα δεν θα βγουν αυτή την εβδομάδα και να μην βγαίνει ο καθένας να λέει ότι θα βγουν σήμερα,αύριο,μεθαύριο...Η αναμονή να ξέρετε σκοτώνει τα παιδιά.Ας αποφασίσετε πότε θα βγουν τα αποτελέσματα των μαθητών και να μην μένετε σε αοριστολογίες.Ας κάνετε λοιπόν ό,τι περνάει από το χέρι σας να έχουν τα παιδιά τα αποτελέσματά τους όσο νωρίτερα γίνεται ώστε να μπορέσουν να κάνουν το μηχανογραφικό τους με ηρεμία.Καλημέρα σας.

    ReplyDelete
  9. όσο αναφορά τα παιδιά που ανηκουν στην ειδική κατηγορία ατόμων με σοβαρέσ παθήσεισ κ δίνουν με το 5% η υποβολή του σχετικού μηχανογραφικού δελτίου θα γίνει την ίδια ημερομηνία με τους υπόλοιπους¨?

    ReplyDelete
  10. Anonymous3:23 am

    Κ. Πανάρετε μήπως θα έπρεπε να παρατείνετε τις προθεσμίες κατάθεσης των μηχανογραφίκων σε περίπτωση που τα αποτελέσματα ανακοινωθούν τη Δευτέρα;
    Το χρονικό περιθώριο των 4 ημερών ειναι πολύ μικρό.
    Επιπλέον αμφιβάλλω για την επιτυχία του ηλεκτρονικού μηχανογραφικού. Αν όλοι οι υποψήφιοι προσπαθούν να καταθέσουν στις 4 αυτές ημέρες, τότε είναι σχεδόν σίγουρο πως ο server δε θα καταφέρει να τους εξυπηρετήσει όλους.

    ReplyDelete
  11. Γιατί 4 μέρες; Η προθεσμία λήγει στις 28/6.

    ReplyDelete
  12. Anonymous4:25 am

    Τα αποτελεσματα θα βγουν στο Internet και αν βγουν τι ωρα θα γινει;

    ReplyDelete
  13. Anonymous4:54 am

    Κύριε Υπουργέ με μεγάλη λύπη είδα ότι ο Πρόεδρος μας δεν ανανέωσε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο σας. Ένα ακόμα λάθος του Γιώργου Παπανδρέου στα τόσα πολλά που έχει κάνει τελευταία. Το blog σας ήταν μια επανάσταση στην σχέση του πολίτη με τους πολιτικούς. Ήσασταν από τους λίγους πολιτικούς που γνωρίζατε το χώρο της εκπαίδευσης και τολμήσατε πολλές αλλαγές. Ελπίζω στο μέλλον να σας δοθεί η δυνατότητα να συνεχίσετε το έργο σας στο χώρο της παιδείας.

    Με εκτίμηση
    Καλοδήμος Δ.

    ReplyDelete
  14. Anonymous11:53 am

    Nai, symfwnw me ton k. Kalodhmo. Opoios tolmaei se ayth thn xwra fimwnetai...

    O agwnas omws prepei na synexistei.
    Gia na gyrisei o Hlios thelei doyleia pollh...

    Vasso

    ReplyDelete
  15. Anonymous1:48 pm

    @ Δεληφωτάκη Ζωή

    Στην Ελλάδα συμβαίνει από πολύ καιρό να έχουμε χάσει τα μέτρα και τα σταθμά...

    Με οικογενειακό εισόδημα 70.035 έχετε το top 3.1% των πλουσιοτέρων φορολογικών δηλώσεων στην περιφέρεια Αττικής (πηγή υπουργείο οικονομικών 2009, πίνακας π2α.09)

    Δεν θα πώ τίποτα άλλο...

    ReplyDelete
  16. Anonymous7:27 am

    Από χθές το επίσημο ιστολόγιο του Υπουργείου έχει αφαιρέσει το όνομά σας. Εσείς το έχετε ακόμη...

    Δεν σας προβληματίζει;

    Παρά τις προσπάθειές σας για αξιοκρατία δε νομίζετε ότι όλο αυτόν τον καιρό ήσασταν επιλεκτικός;

    Σας έχω στείλει 6-8 γραπτά μηνύματα, έχω επικοινωνήσει πάνω από 5 φορές με το Γραφείο σας και μια απάντηση σε αίτημά μου δεν έχω λάβει.

    Λυπάμαι γι αυτό και παρόλα αυτά λυπάμαι που φύγατε, αν και δεν συμφωνούσα με τι απόψεις σας.
    ΔΝ

    ReplyDelete
  17. Anonymous9:56 am

    η αποπομπη σας ειναι εvδεικτικη για το τι ΔΕΝ μπορουμε να περιμενουμε απο αυτη την κυβερνηση. Γνωστο εξ αρχης βεβαια αλλα καμμια φορα ελπιζεις... και εσεις ενισχυσατε φρουδες ελπιδες. Το υπουργειο ειναι πλεον αντρο (sic) αγραμματοσυνης και iznogood.Επισης παρτι κανουν καθε λογης συντεχνιες κονδυλοπανεπιστημιακων,ΤΕΕ κλπ. Ευτυχως αυτη η κυβερνηση δεν θα μακροημερευσει.

    ReplyDelete
  18. Anonymous11:34 am

    Ας ελπίσουμε πως οι μεταρρυθμίσεις στα πανεπιστήμια και σε θέματα όπως επαγγελματικά δικαιώματα ΤΕΙ και νέο ΤΕΕ είναι κυβερνητική πολιτική και θα προχωρήσουν.
    Το blog σας πράγματι ήταν επανάσταση για τα ελληνικά δεδομένα παρόλο που απαντούσατε ( προκλητικά )επιλεκτικά σε συγκεκριμένα θέματα.
    Κάποιοι λένε πως βάλατε το μαχαίρι βαθιά στα χαλιφάτα των πανεπιστημιακών και οι γνωστοί δεινόσαυροι φρόντισαν να ξεμπερδέψουν από τον πονοκέφαλο Πανάρετο.
    Οι μεταρρυθμίσεις όμως θα προχωρήσουν ?
    Είναι κυβερνητική πολιτική?
    Η κυρία υπουργός θα κάνει την δουλεία της όπως πρέπει να την κάνει?
    Άγγελος .

    ReplyDelete
  19. Anonymous11:53 am

    Όλα είναι θέμα λογισμικού.

    ReplyDelete
  20. Anonymous11:59 am

    Κρίμα και πάλι κρίμα για την αποπομπή σας.

    Ελπίζω τουλάχιστον να μην αλλάξουν προς το "υποκειμενικότερο" τα κριτήρια αξιολόγησης της δεύτερης φάσης για το Θαλή και την μεταδιδακτορική έρευνα.

    Να ξέρετε ότι υπήρξαν πολλοί που εκτίμησαν τις προσπάθειες σας.

    ReplyDelete
  21. Anonymous11:22 pm

    Η προσπάθειες σας για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στο χώρο της παιδείας και της έρευνας είναι γνωστές και δημιούργησαν αρκετούς εχθρούς και αρκετούς συμμάχους όμως.

    Αυτό που ήταν επαναστατικό για την Ελληνική πολιτική μας κουλτούρα ήταν η αίσθηση του πολίτη ότι «ο υπουργός του ήταν στην άλλη άκρη της γραμμής» και λάμβανε σοβαρά υπόψη όλα τα σχόλια. Ήταν η πρώτη φορά που το υπουργείο δεν λειτουργούσε ως ένα «μαύρο κουτί» όπου μόνο υπόγεια μαγειρέματα μπορούσαν να συμβαίνουν.

    Δυστυχώς αυτό χάθηκε στο θόρυβο της πλατείας που ζητούσε «άμεση δημοκρατία» μουντζώνοντας. Η άμεση δημοκρατία ήταν στα χέρια των ανθρώπων που πληκτρολογούσαν ακατάπαυστα στους υπολογιστές τους για να μεταφέρουν τις σκέψεις τους, τα παράπονα τους, τις αγωνίες τους, τις προτροπές αλλά και τη γκρίνια τους. Άνθρωποι που δε γνωρίζουν ο ένας τον άλλο, αλλά μοιράζονταν τις ίδιες αγωνίες για καλύτερη παιδεία, έρευνα και προκοπή αυτού του τόπου.

    Γι αυτούς τους ανθρώπους ήσασταν ο υπουργός ΤΟΥΣ.

    ΑΜΜ

    ReplyDelete
  22. Anonymous4:26 am

    Προσυπογράφω τα γραφέντα από ΑΜΜ.

    Η περίοδος της υπουργεία σας θα περάσει στην ιστορία σαν την άνοιξη του Δημόσιου Ελληνικού Πανεπιστημίου. Θα περάσει σαν μια περίοδος που για το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο οι απλοί πολίτες είχαν λόγο για τα συμβαίνοντα και μπορούσαν να έλθουν σε άμεση επαφή με τον Υπουργό τους.

    Δυστυχώς η προσπάθειά σας δεν ολοκληρώθηκε. Ξαναγυρνάμε εκεί που είμασταν δηλαδή στο μεσαίωνα. Ξαναγυρνάμε στη αυτοικανοποίηση του ότι τα μέλη ΔΕΠ είναι το καλύτερο κομμάτι της κοινωνίας και ότι το μόνο που κάνουν είναι να παράγουν αριστείες ...

    Πιστεύω ότι αυτή η χρυσή ευκαιρία που υπήρχε με σας ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΥΠΑΡΞΕΙ. Περιμέναμε πολλά πολλά χρόνια την ευκαιρία αυτή ...

    Σας εύχομαι κάθε καλό για σας και την οικογένειά σας

    ReplyDelete