Thursday, September 02, 2010

Επαγγελματικά προσόντα

Είχα πει ότι μέχρι της έναρξη του νέου ακαδημαικού έτους θα έχουν υπογραφεί τα Προεδρικά Διατάγματα που εκκρεμούν εδώ και χρόνια.

Το χρονοδιάγραμμα αυτό εξακολουθεί να ισχύει.

108 comments:

  1. Anonymous1:54 am

    Μα πώς θα γίνει αυτό κ. Πανάρετε αφού από 01-09-2010 έχουν ανοίξει οι σχολές των ΤΕΙ?

    Μήπως εννοείτε κάποια άλλη χρονική στιγμή δηλαδή 20-09-2010 ή κάτι τέτοιο. Παρακαλούμε δώστε διευκρηνήσεις διότι έχουμε τρελαθεί από αυτή την αναμονή. Θυμίζει κινέζικο βασανιστήριο.

    Με εκτίμηση

    ReplyDelete
  2. Alkythira2:15 am

    1. προς ανώνυμο 1:54: άλλο έναρξη ακαδημαϊκού έτους και άλλο άνοιξαν τα ΤΕΙ. Φαντάζομαι ότι ο κ. Πανάρετος εννοεί την περίοδο μετά την ολοκλήρωση των εξεταστικών και την έναρξη του χειμερινού εξαμήνου.
    2. κ. Πανάρετε ευχαριστούμε για την δήλωση που κάνετε. Καταλαβαίνετε ότι η εμπιστοσύνη στο θέμα αυτό έχει χαθεί εδώ και πολλά χρόνια, οπότε δεν είναι κακό που και που να επαναλαμβάνονται ορισμένες δεσμεύσεις.
    3. πολλά γίνονται αυτές τις μέρες. Δηλώσεις περί διαχωρισμού των ΤΕΙ, σχέδια για Καλλικράτης στα ΑΕΙ, τοπικά κολλέγια, βάση του 10 και άλλα. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το θολό τοπίο που επικρατεί ακόμη, για τα όποια επαγγελματικά δικαιώματα μπορεί να μας χορηγηθούν, φυτεύει το σπόρο της καχυποψίας. Δεν είμαστε αργόσχολοι που δεν έχουν τίποτα να κάνουν και γράφουν όλη μέρα στο blog σας. Οι αποφάσεις που θα πάρετε (και που θα έπρεπε να έχουν παρθεί αρκετά χρόνια πριν) θα καθορίσουν την υπόλοιπη ζωή μας (θετικά ή αρνητικά). Η καθυστέρηση της λήψης τους όμως είναι εξοντωτική.
    4. έχετε ερωτηθεί για το περίφημο ΠΔ του διευρυμένου επαγγελματικού φορέα και είχατε απαντήσει (στα μέσα Ιουλίου), ότι θα το δίνατε σε διαβούλευση λίγες μέρες μετά την συνεδρίαση του ΕΣΥΠ. Είμαστε αρχές Σεπτέμβρη και το μόνο που μάθαμε είναι για μία συνάντηση με τους γνωστούς - αγνώστους και τη δέσμευση όλων των πλευρών ότι η συζήτηση για τη δημιουργία διευρυμένων φορέων θα πρέπει να ολοκληρωθεί το Σεπτέμβρη. Λίγες μέρες μετά οι γνωστοί - άγνωστοι που συζητούσατε, σας κατηγορούν ότι τους αιφνιδιάζετε (αιφνιδιασμό 10 μηνών - πολύ αργά αντανακλαστικά πρέπει να έχουν) και σας καλούν να τα πάρετε όλα πίσω.
    Τι πρέπει να πιστέψουμε εμείς; Και αν πιστέψουμε ότι τα ΠΔ θα έχουν υπογραφεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά σας, μήπως μετά κολλήσουμε στη δημιουργία του φορέα; Θα έχουμε κάποια προστασία από ενδεχόμενη κακόβουλη μεταχείρηση του φορέα εις βάρος μας; Υπάρχουν ερωτηματικά. Πολλά ερωτηματικά και δυστυχώς δεν υπάρχουν απαντήσεις ... ή απλώς δεν τις μαθαίνουμε εμείς.

    ReplyDelete
  3. καλή σας μέρα κ. Υφυπουργέ!

    σχετικά με την τις βάσεις και την συνολίκή απαξίωση των ΤΕΙ λόγω αυτών, να ξέρετε (και σίγουρα πιστευώ ότι το ξέρετε)ότι η βασική αιτία είναι η έλλειψη επαγγελματικών Δικαιωματων στους αποφοίτους ΤΕΙ. Δώστε τα Επαγγελματικά Δικαιώματα που αρμόζει σε Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης στα ΤΕΙ και θα δούμε πως θα πάνε οι βάσεις του χρόνου.

    Επίσης σχετικά με τα επίπεδα επαγγελματικών προσόντων, οι πρυτάνεις και το ΤΕΕ μας θέλουν (τα ΤΕΙ) στο επίπεδο 5. Ενα επίπεδο πάνω από τα ΙΕΚ. Θα υπάρχουν απόφοιτοι των ΤΕΙ με μεταπτυχιακό ή και Διδακτορικό και θα τους κατατάσσουν στο επίπεδο 5, ένα βήμα πάνω από τα ΙΕΚ, καθώς οι πρυτάνεις αναγνωρίζουν για την κατάταξη μόνο μεταπτυχιακά από πανεπιστημιακά ιδρύματα.

    Κύριε Υφυπουργέ, ελπίζω να επικρατήσει το δίκαιο, το σωστό, το λογικό, γιατί νέοι των ΤΕΙ δεν αντέχουν άλλη υποβάθμιση και απαξίωση και κάποια στιγμή θα αντιδράσουν και μάλιστα βίαια!

    Με εκτίμηση!!!

    ReplyDelete
  4. Anonymous3:27 am

    Κύριε Υφυπουργέ

    Προεδρικό διάταγμα και θετική κατάδειξη της ακαδημαϊκής κοινότητας υπήρξε και για τους απόφοιτους του ΕΑΠ της σχολής ανθρωπιστικών σπουδών για το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού που όμως δεν είναι σε ισχύ.Το ΕΑΠ δεν είναι ΑΕΙ β κατηγορίας και δικαιούται ανάλογα επαγγελματικά δικαιώματα.

    ReplyDelete
  5. κ. Υφυπουργέ, νοιώθω πραγματικά την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη για την έκφραση ‘βίαια’ (απεχθάνομαι τη βια) και να επισημάνω ότι η αντίδραση σε περαιτέρω εμπαιγμο των αποφοίτων ΤΕΙ, θα είναι πραγματικά συντονισμένη και δυναμική μέχρι τη δικαίωσή μας..

    Με εκτίμηση!!!

    ReplyDelete
  6. Anonymous3:32 am

    Αν δώσετε αδιακρίτως απεριόριστα επαγγελματικά δικαιώματα στους αποφοίτους ΤΕΙ, όπως προβλέπουν τα σχέδια Π.Δ., μην ξεχάσετε να δώσετε τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα και στους αποφοίτους Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείων κάθε μορφής (Ενιαίων, Γενικών, ΕΠΑΛ, ΤΕΕ, ημερήσιων και νυχτερινών), ... !

    Κάποιοι από αυτούς είναι καλύτεροι από τους περισσότερους αποφοίτους ΤΕΙ !!!

    Αν όμως επαναφέρετε ΒΕΛΤΙΩΜΈΝΟ το θεσμό των 8-ωρων εξετάσεων του ΕΜΠ της δεκαετίας του '60-'70, για την απόκτηση κάθε είδους και επιπέδου άδεια άσκησης επαγγέλματος, αν θεσμοθετήσετε τον "πιστοποιημένο", για ορισμένο χρόνο, ύστερα από αδιάβλητες εξετάσεις, υδραυλικό, ηλεκτρολόγο, μηχανολόγο, δομικό, λογιστή, γιατρό, δικηγόρο, κλπ. θα καθαρίσει η κόπρος των κάθε είδους αριβιστών, που θέλουν να κρύβουν την αμάθειά τους πίσω από μια σφραγίδα.

    ReplyDelete
  7. Anonymous3:39 am

    Ο τίτλος της καταχώρησής σας είναι "Επαγγελματικά προσόντα". Υποθέτω, ότι θέλατε να γράψετε "Επαγγελματικά δικαιώματα".

    Ετσι άλλωστε το ερμήνευσαν οι έτοιμοι να ... εκραγούν, απόφοιτοι ΤΕΙ !!!

    Βάλτε τους 3-5 οκτάωρες εξετάσεις στο αντικείμενο που θέλουν να λένε ότι κατέχουν και δώστε τους μετά, όσα επαγγελματικά δικαιώματα θέλουν!

    ReplyDelete
  8. Anonymous3:55 am

    Κύριε υπουργέ πλάκα μας κάνετε σίγουρα, για ποια ΠΔ μιλάτε ? αν εννοείτε αυτά που είναι νόμιμα εγκεκριμένα από το ΣΑΤΕ του 2008 τότε έχει καλώς , αλλά αν εννοείτε τα δήθεν δικαιώματα που δήθεν θα δίνετε με το δικό σας δήθεν ΠΔ , ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε.
    Προς όλους τους συναδέλφους που μπαίνουν και διαβάζουν εδώ μέσα το ΠΔ που ετοιμάζει ο κ. Πανάρετος είναι μια τεράστια απάτη , η οποία μας οδηγεί στο στόμα του ΤΕΕ , δεν διευκρινίζει καν τι επαγγελματικά δικαιώματα θα έχουμε και ορίζει το ΤΕΕ ως κριτή μας!
    Αν μου απαντήσετε κ. Πανάρετε σ αυτό το ερώτημα τότε θα γίνω φανατικός υποστηρικτής σας: Αν ρίξεις ένα πρόβατο σε μια αγέλη λύκων τι θα γίνει??????

    Αφήστε επιτέλους την κοροϊδία και απαντήστε ποιες είναι οι πραγματικές σας προθέσεις
    Με ποιους όρους μας πετάτε στο ΤΕΕ?
    Τι σημαίνει 1η 2η 3η βαθμίδα στα επαγγελματικά δικαιώματα?
    Με ποιο δικαίωμα το ΤΕΕ θα μας καθορίζει τα επαγγελματικά μας δικαιώματα?
    Πότε θα οριστούν αυτά τα επαγγελματικά δικαιώματα?
    Γιατί τις πολυτεχνικές σχολές τις βάζετε κατευθείαν στο 3ο επίπεδο?
    Ποιος θα δίνει εξετάσεις και σε ποιόν ? Εγώ δουλεύω 10 χρόνια τώρα και θα έρθει το ΤΕΕ να μου πει τι αξίζω?
    Τα δικαιώματα των διπλωματούχων (ειδικά των πολιτικών μ/κων) θα τα αφήσετε τα ίδια ως έχουν από το 1930?????

    ReplyDelete
  9. Οι τεχνολόγοι προσπαθούν δια νόμου να εξισωθούν με τους διπλωματούχους μηχανικούς. Δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε. Όλοι θα εγγράφεστε στο ΤΕΕ με δικαιώματα υπομηχανικού για το 1ο επίπεδο και από εκεί και πέρα 2ο επίπεδο μόνο με 15 ετή εμπειρία και 3ο επίπεδο 20ετή εμπειρία και μεταπτυχιακό από ΑΕΙ ή αξιόλογο πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Μεταπτυχιακά μαϊμού από αυτά που γίνονται σε σύμπραξη με τα ΤΕΙ δεν θα γίνονται δεκτά. Οπότε όσο και να φωνάζετε χάνετε τον χρόνο σας.

    ReplyDelete
  10. Οι διπλωματούχοι προσπαθούν να αποκτήσουν επιπλέον δικαιώματα σε θεματα παιδείας και να υποβιβάσουν τους πτυχιούχους μηχανικούς ΤΕ που αγωνίζονται για δίκαια επαγγελματικά δικαιώματα καθώς και τους φυσικούς και πληροφορικούς ΠΕ. Όλοι θα εγγραφόμαστε στην ΕΕΤΕΜ και θα αποκτήσουμε τα δικαιώματα που πρέπει. Το ΤΕΕ να διαγράψει πτυχιούχους μαϊμού από πανεπιστήμια βουλγαρίας ρουμανίας ιταλίας και να κοιτάξει τι θα κάνει με τα κολλέγια που θα εξισωθούν με τους διπλωματούχους μηχανικούς και από οτι φαίνεται θα είναι καλύτεροι από αυτούς.

    ReplyDelete
  11. Anonymous6:29 am

    Η σημερινή τουλάχιστον Ευρωπαϊκή κοινωνία έχοντας μια μακραίωνη και συνεχή ιστορία έχει υιοθετήσει και προωθεί την ιδέα της ισονομίας και της ισοτιμίας μεταξύ των πολιτων της (θεσμούς τους οποίους οι αρχαίοι Έλληνες διδάξανε πρώτοι).

    Η επιστήμη και η τεχνολογία συνεχώς αναπτύσονται απαιτώντας αποδεδειγμένες ικανότητες από αυτούς που θέλουν να τις ασκήσουν. Παράλληλα ο ανταγωνισμός γίνεται ολοένα και μεγαλύτερος και όταν κάποιος βγαίνει στην αγορά εργασίας δεν μπορεί να επιβιώσει μόνο με ένα τίτλο μηχανικού Πανεπιστημίου, ΤΕΙ, Κολεγίου. Δηλαδή η Ε.Ε. και πολύ καλά κάνει θέλει να δώσει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες της να ασκήσουν το βασικό δικαίωμα πρόσβασης στην εργασία.
    Όλοι αυτοί που θα τους δωθούν ίσα βασικά επαγγελματικά δικαιώματα στον πρώτο κύκλο σπουδών θα έχουν την ευκαιρία να ΔΙΑΚΡΙΘΟΥΝ ή να ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Δέχομαι το ότι κάποιος μπορεί να κόπιασε περισσότερο σε ένα 5-ετές πρόγραμμα σπουδών από κάποιον 3-ετή ή 4-ετή φοιτητή ώστε να αποκτήσει το τίτλο σπουδών του, όμως αυτοί οι αληθινοί κόποι και οι γνώσεις που αποκτήθηκαν, λογικά θα είναι μια σειρά από ισχυρά εφόδια προς την επαγγελματική πρόοδο και καταξίωση του στην σημερινή αγορά. Εγώ θα θεωρούσα ότι αυτός ο άνθρωπος δεν θα χρειαζόταν να φοβηθεί κάποιον 3ετή ή 4ετή πτυχιούχο με λιγότερα προσόντα!

    Πιστέυω ότι στην σύγχρονη Ελλάδα πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή άμεσα όλες οι πρόνοιες της συνθήκης της Μπολώνια και της οδηγίας 2005/36/ΕΚ ώστε να έχουν όλοι οι πτυχιούχοι του πρώτου κύκλου σπουδών τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα και υποχρεώσεις, δημιουργώντας μια πιο δίκαιη και αξιοκρατική αγορά στην οποία θα φαίνεται έμπρακτα το επίπεδο μόρφωσης που έλαβε ο καθένας στο Ίδρυμα Α.Ε. που φοίτησε καθώς και την επάρκεια των προσωπικών προσόντων που διαθέτει.

    Η ΑΓΟΡΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΙΚΑΝΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΤΙΒΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ, ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ.

    ReplyDelete
  12. Τοπογράφος Μηχανικός7:49 am

    Γιατι τα Προσχέδια έχουν μόνο για τους Τοπογράφους, Δομικούς, Εργων Υποδομής την εφεύρεση της μισής μονάδας;;; Σας εκθέτει και αποκαλύπτει ότι οι μόνοι που βάζουν "δάχτυλο" είναι οι Διπλ. Πολ. Μηχ.!
    Αφού βάσει των λατρευτών τους ΒΔ, "Ο ΠΜ είναι και αρχιτέκτονας και τοπογραφος"!!!

    Επίσης κε Πανάρετε πρέπει να επανακαθοριστούν τα ΕΔ για τους Διπλωματούχους, μόνο στην Ελλάς ο ΠΜ έχει τόσα διευρυμένα ΕΔ!!!

    Τέλος, γιατί να είναι ΜΟΝΟ ένας φορέας πιστοποίησης; Στο εξωτερικό υπάρχουν περισσότεροι, και αφού οι Διπλωματούχοι συνέχεια επικαλούνται τους ήδη υπεραριθμους μηχανικούς ΠΕ, γιατι να επιβαρύνουμε το αγαπητό ΤΕΕ με εμάς τους μη επιθυμητούς;;; Ας γίνει το ΤΕΕ ΝΠΙΔ, κόψτε τις εισφορές από κρατήσεις υπερ ΕΜΠ, υπερ ΤΕΕ (ειδικά αφου βαρύνουν και Μηχανικούς ΤΕ!!!)

    Υιοθετήστε επιτέλους μια λύση όπως η Γερμανία ή οι άλλες χώρες. Πώς είναι δυνατόν στο Πλαίσιο επαγγελματικών προσόντων, ΤΕΙ του εξωτερικού να έχουν άλλη αντιμετώπιση; Πώς είναι δυνατόν MSc + Πτυχίο ΤΕΙ να μη σημαίνει τίποτα;;

    ReplyDelete
  13. Anonymous11:47 am

    Να ισχύσουν τα 8ωρα αλλά να ισχύσουν για όλους. Να δειτε κλάμα που έχει να πέσει στο ΕΜΠ όταν πχ δήθεν ηλεκτρολόγοι βγαίνουν και δεν ξέρουν από ποια άκρη κρατάνε το κατσαβίδι αφού τελικά σπουδασαν προγραμματιστές.

    Επαγγελματικά Δικαιώματα στα ΤΕΙ ΧΘΕΣ. Να τελειώνει πια αυτή η φαυλοκρατία και η ομηρία δεκάδων χιλιάδων πολιτών. Αν είναι για τη ζωή μας να αποφασίζει μία χούφτα ανθρώπων και όχι εκλεγμένη κυβέρνηση, γιατί διώξαμε τη χούντα τότε;

    ReplyDelete
  14. Anonymous2:42 pm

    "Οπως έγινε γνωστό, στις 26 Σεπτεμβρίου εκπρόσωποι των δύο ομοσπονδιών, πρυτάνεις και πρόεδροι Τεχνολογικών Ιδρυμάτων θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, οπότε και θα γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες των θεσμικών αλλαγών στα Ιδρύματα (αλλαγή τρόπου εκλογής των διοικήσεων, ποιοτική αναβάθμιση των σπουδών, άνοιγμα των Ιδρυμάτων στην κοινωνία και την αγορά, διεθνοποίηση κ.λπ.). "

    Αγαπητέ Κε Παναρετε

    Με ξυνισμενα υλικα του χθες ...πατε να φτιαξετε νεα τουρτα !!!!
    ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ.....
    εκτος αν τα διαφορα "καλα παιδια"....σας ...εβαλαν στο σωστο δρομο..

    τυχαιό??? δεν νομιζω...

    ReplyDelete
  15. Λαθρομετανάστης Μηχανικός8:13 pm

    "Το χρονοδιάγραμμα αυτό εξακολουθεί να ισχύει. "

    Δεν ξέρω κύριε Γιάννη. Ως ΤΕΙτζής άνθρωπος που διάβασα αυτά τα π.δ. που κυκλοφορούν στο opengov και έχοντας διαβάσει για "όρια ευθύνης" και "διευρυμένους φορείες" περισσότερο για απειλή μου μοιάζει αυτό που λέτε παρά ώς υπόσχεση...
    Μήπως να περιμένατε μέχρι να γίνει ο ανασχηματισμός να έρθει κανένας άλλος για να μας κοροϊδεύει λίγο καιρό ακόμα; Τουλάχιστον στη διάρκεια της κοροϊδίας έχουμε ελπίδες. Με αυτά τα π.δ. οι ελπίδες τελειώνουν...

    ReplyDelete
  16. Anonymous11:47 pm

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ - ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΕΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.

    ReplyDelete
  17. Anonymous1:54 am

    Έχω την αίσθηση ότι η Ελλάς είναι ειδική περίπτωση. Ε όχι και να δεχτούμε τις ευρωπαϊκές κλίμακες. Σας προτείνω τα νέα 12 προσαρμοσμένα και αποδεκτά από όλους (εκτός αυτών του 4, αλλά δε μας νοιάζει) επίπεδα ευθύνης:

    0) Αγράμματοι
    1) Δημότικό, Γυμνάσιο
    2) Λύκειο
    3) ΙΕΚ
    4) Ελληνικά ΚΑΤΕ ή ΚΑΤΕΕ ή Εργοδηγός ή ΑΣΠΑΙΤΕ ή ΣΕΛΕΤΕ ή ΤΕΙ ή ΤΕΙ + MSc ή ΤΕΙ + MSc + Phd (αδιάφορο)
    5) Πτυχιούχος ΠΕ, Κολλέγιο, Αλλοδαπό ΤΕΙ
    6) Πτυχιούχος ΠΕ + MSc
    7) Πτυχιούχος ΠΕ + MSc + PhD
    8) Θεός
    9) Διπλωματούχος Μηχ (ισότιμος με MSc), Αλλοδαπό ΤΕΙ + MSc
    10)Διπλωματούχος Μηχ + ΜSc
    11)Διπλωματούχος Μηχ + ΜSc + Phd
    12) Συνδικαλιστής ΤΕΕ & ΕΜΔΥΔΑΣ

    ReplyDelete
  18. Anonymous2:34 am

    Agapite Yfipoyrge
    Agapite Sinadelfe

    POLLES FORES H SIOPH DEN EINAI XRYSOS. ARA KPOIA STIGMH 8A PREPEI NAAKOYSOYME TI DIKIA SAS 8ESH ...EPI TON EIKAZOMENON ALLAGON.

    EPETREPSE MOY OMOS MIA PARATHRISH.

    BASIKO EPIXIREIMA EINAI TO ANOIGMA TON AEI STIN KOINONIA. IN PRINCIPLE..SOSTO.
    APO TIN ALLH "εκπρόσωποι των δύο ομοσπονδιών, πρυτάνεις και πρόεδροι Τεχνολογικών Ιδρυμάτων θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό"

    DEN 8A EITAN SOSTO ALLA 8A EDINE KA IENA MINIMA NA YPARXOYN KAI ALLOI 40-50 KALESMENOI APO PRYTANEIS APO EE/USA APO MEGALA PANEPISTHMIA, DIAKEKRIMENOI PANEPISTHMIAKOI ....MI KATEXONTES KOMATIKA -AIRETES 8ESEIS???

    SKEFTIKATE TI MINIMA DYNETE SE OLOYS AFTOYS...POY SE TELEFTEA ANALYSH EINAI TO PANEPISTHMIO???

    OTI PALI MIAAPO TA IDIA.

    SKEFTEITE TO.....

    ReplyDelete
  19. Anonymous2:41 am

    Εγώ προτείνω κάτι καλύτερο.

    1) Δημότικό, Γυμνάσιο
    2) Λύκειο
    3) ΙΕΚ
    4)Κολλέγιο
    5) Πτυχιούχος ΠΕ
    6) Πτυχιούχος ΠΕ + MSc
    7) Πτυχιούχος ΠΕ + MSc + PhD
    9) Διπλωματούχος Μηχ (ισότιμος με MSc), Αλλοδαπό ΤΕΙ + MSc
    10)Διπλωματούχος Μηχ + ΜSc
    11)Διπλωματούχος Μηχ + ΜSc + Phd
    12) Ο Θεός
    13) Ελληνικά ΚΑΤΕ ή ΚΑΤΕΕ ή Εργοδηγός ή ΑΣΠΑΙΤΕ ή ΣΕΛΕΤΕ ή ΤΕΙ ή ΤΕΙ + MSc ή ΤΕΙ + MSc + Phd (αδιάφορο)
    14) Αργόσχολοι καθηγητές (μαϊμού) των ΤΕΙ.
    15) Συνδικαλιστές της ΕΕΤΕΜ (ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΉ ΕΝΩΣΗ )και ΠΟΜΗΤΕΔΥ
    16) Διάφοροι τσαρλατάνοι ΤΕΙτζηδες που δεν έχουν μπει φυλακή επειδή κανένας δεν ασχολήθηκε σοβαρά μαζί τους.
    17) Διάφοροι τσαρλατάνοι ΤΕΙτζηδες που προσπάθησαν να μπουν από το παράθυρο σε πολυτεχνεία.
    18) Διάφοροι τσαρλατάνοι ΤΕΙτζηδες που μοιράζουν αγωγές και μηνήσεις νομίζοντας ότι θα κερδίσουν επαγγελματικά δικαιώματα από το παράθυρο.
    19) Διάφοροι τσαρλατάνοι ΤΕΙτζηδες που παρανομούν εκδίδοντας σφραγίδες παράνομες και το παίζουν μηχανικοί του πολυτεχνείου.

    ReplyDelete
  20. Anonymous2:52 am

    http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c8827c35-4399-4fbb-8ea6-aebdc768f4f7/A_SXEDIO.pdf

    δείτε στη σελίδα 6 του αρχείου αυτού τι θεωρεί ο Υπουργός Άμυνας ως ΑΕΙ. Επίσης δείτε και το σχέδιο νόμου για να καταλάβετε πως πετάει έξω όλους τους πτυχιούχους των ΤΕΙ από την εξέλιξη των Υπαξιωματικών.

    Ντροπή

    ReplyDelete
  21. Anonymous6:10 am

    Για τις πανελλήνιες προτείνω.

    Για βαθμολογίες

    1) από 0-5 ο υποψήφιος να γυρίζει για αναπλήρωση κενών στο νηπιαγωγείο ή έστω σε ένα τει.
    2) από 5-10 ο υποψήφιος να επιστρέφει για αναπλήρωση κενών στο δημοτικό ή να γίνει υπομηχανικός στα τει.
    3) από 10-15 για αναπλήρωση κενών στο γυμνάσιο-λύκειο.
    4) από 15-17 να γίνεται η εισαγωγή του στα αει με προϋποθέσεις.
    5) από 17-20 να γίνεται η εισαγωγή του όπου θέλει.

    ReplyDelete
  22. Anonymous10:38 am

    Κύριε υφυπουργέ
    Παρακολούθησα με ενδιαφέρων όλη την διαβούλευση που αφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών ΤΕΙ και διαπίστωσα πως αφού πήρε την πρωτοβουλία η σημερινή κυβέρνηση να εκδώσετε Π.Δ. ( και μπράβο σας για αυτό) μετά από τόσα χρόνια τα γεμίσατε τρικλοποδιές, με σκοπό βέβαια τον διαχωρισμό του κλάδου σε αφεντικά και δούλους. Βέβαια δεν φταίτε εσείς για αυτό (έτσι τουλάχιστον θέλω να πιστεύω).
    Το τεχνικό επιμελητήριο έχει μεγάλη δύναμη και επιρροή και φροντίζει ανέκαθεν να μπαίνει φρένο στους μηχανικούς των ΤΕΙ, και πολύ φρένο μάλιστα, μετά από 27 χρόνια χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα , ταυτότητα και αξιοπρέπεια είναι πλέον προφανές.
    Αυτό όμως πλέων, είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί πολύ σοβαρά .
    Το ερώτημα είναι έχετε σκοπό εσείς να το αντιμετωπίσετε σοβαρά?
    Το ρωτώ επειδή διακρίνω ένα παιχνίδι με τις λέξεις και από εσάς, γιατί επαγγελματικά προσόντα και όχι επαγγελματικά δικαιώματα ; γιατί συναντήσεις φορέων χωρίς να ανακοινώνονται οι απόψεις τους;
    Υ.Γ. Όσο για τον κύριο που αναφέρει πως οι απόφοιτοι δημοτικού και γυμνασίου είναι καλύτεροι από τους αποφοίτους ΤΕΙ ντρέπομαι για λογαριασμό του.
    Με εκτίμηση

    ReplyDelete
  23. Anonymous1:39 pm

    PANARETOS 4 EVER !!!!

    KSESKISE TOYS MEGALE !!!!

    MIN KOLOSEIS TORA STO TELOS


    KAI EMEIS MAZI SOY
    DEN THA SE KSEXASOYME

    ReplyDelete
  24. Anonymous11:18 pm

    επαγγελματικά προσόντα της οδηγίας 36/2005/ΕΚ = επαγγελματικά δικαιώματα

    η οδηγία:
    http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2005:255:0022:0142:EL:PDF

    Συγχαρητήρια κε Πανάρετε για το παραγωγικό έργο σας (λέξεις σπάνιες στο λεξιλόγιο του συντεχνιακά σκεπτόμενου βολεμένου Έλληνα)

    Τέλος δύο εισήγησεις:
    1) κατάργηση του ΤΕΕ και ΕΕΤΕΜ και δημιουργία από την αρχή του ΕΤΕΕ (με ιδρυτικά μέλη των ΤΕΕ και ΕΕΤΕΜ) με μορφή ΝΠΙΔ ή

    2)
    - μετεξέλιξη του ΤΕΕ σε ΝΠΙΔ το οποίο εγγράφει διπλωματούχους 5 ετών (grecomaster etc..)

    - και η ΕΕΤΕΜ να εγγράφει όλους τους υπόλοιπους πτυχιούχους 3-4 ετων (1ος κύκλος σπουδών) των ΤΕΙ, Πανεπιστημίων και κολλεγίων

    ReplyDelete
  25. Anonymous11:26 pm

    Ερώτηση Α) Πόσοι καθηγητές πληροφορικής ανήκουν στη Σαμοθράκη (Γυμνάσιο-Λύκειο);
    Απάντηση: 5(!)
    Ερώτηση Β) Πόσοι καθηγητές πληροφορικής βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Σαμοθράκη έτοιμοι να διδάξουν;
    Απάντηση: Κανένας! To υπουργείο φρόντισε (πάλι) να φύγουν όλοι.
    Τα συμπεράσματα δικά σας...

    ReplyDelete
  26. Anonymous12:35 am

    Κύριε Υπουργέ
    Επί τέλους αυτή η εκκρεμότητα πρέπει να λήξει .
    Νέος φορέας εξετάσεων γιά όλους .
    Επαγγελματικά δικαιώματα ανάλογα με τις σπουδές και την εμπειρία γιά όλους .

    Ας σταματήσει πλέον η πλάκα που λέει οι άριστοι στα πολυτεχνεία , οι καλοί και οι μέτριοι στα ΤΕΙ και οι πλούσιοι άνεπαρκείς στο εξωτερικό .
    Αυτό είναι που ενοχλεί πλέον .
    Οτι η πλειοψηφία των μελών του ΤΕΕ μετά το 1990 είναι από το εξωτερικό . Και δεν είναι ούτε από το ΜΙΤ ούτε από το Χάρβαρντ κύριε υπουργέ .

    Αυτοί είναι που φωνάζουν και περισσότερο , γιά να καλύψουν την ανεπάρκεια τους και τον φόβο τους .
    Σαν τα σκυλιά . Τα μικρά κάνουν φασαρία .

    Από την 10ετία του 70 που το ΤΕΕ κατάργησε τα 8ωρα γιά να δώσει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στους εξ' Ιταλίας τουρίστες που πήραν πτυχίο με το γνωστό κόλπο της ομάδας , 3 Ιταλοί 2 Ελληνες και την ρητή τους δήλωση ότι δεν θα δουλέψουν στην Ιταλία , έχει αρχίσει το πρόβλημα .

    Επί τέλους κύριε Υπουργέ , δεν μπορεί τα δημόσια ιδρύματα της Ελλάδας να είναι ξεκρέμαστα και να έχουν πλήρη δικαιώματα οι απόφοιτοι "σχολών" του εξωτερικού η των "κολλεγίων" .
    Αλλιώς κλείστε τα από μόνοι σας γιατί θα τα κλείσει ο κόσμος με την άρνηση του να πετάξει τα λεφτά του σε απαξιωμένες σπουδές .
    Θα πάει στα καταξιωμένα "κολλέγια" και τις "σχολές" του εξωτερικού .

    Ευχαριστώ

    ReplyDelete
  27. Anonymous8:00 am

    Αγαπητέ Ανώνυμε 11:26 δεν υπάρχουν καθηγητές στη Σαμοθράκη γιατί και επί ΠΑΣΟΚ και επί ΝΔ οι διορισμοί , οι μεταθέσεις και οι αποσπάσεις δεν είχαν (έχουν) καμία σχέση με τις προτάσεις των οικείων ΠΥΣΔΕ και τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων. Στη Σαμοθράκη δεν έχετε καθηγητές πληροφορικής ενώ στο νομό Φθιώτιδας οι καθηγητές πληροφορικής περισσεύουν !
    Αγαπητέ Ανώνυμε 11:26 φέτος διορίστηκαν 12 καθηγητές στο Νομό Φθιώτιδας ΟΛΟΙ σε ειδικότητες που ποτέ δεν ζήτησε το ΠΥΣΔΕ Φθιώτιδας. Συγκεκριμένα 6 Χημικοί (ΠΕ04.01) εκ των οποίων 3 στην Α Φθιώτιδας (!!!) , 2 Καλλιτεχνικών (ΠΕ08) , 3 Πολιτικοί Μηχανικοί (12.01) (!!!!!) , και 1 ένας Ηλεκτρολόγος ΤΕΙ-ΚΑΤΕΕ. Αναφέρω τις ειδικότητες για να καταλάβετε το εύρος του παραλογισμού. Ψήφησα ΠΑΣΟΚ γιατί ήλπιζα ότι τέτοιοι παραλογισμοί του παρελθόντος θα σταματήσουν αλλά δυστυχώς … «το μπάχαλο συνεχίζεται».

    Υ.Γ Οι διορισμοί και οι προτάσεις του ΠΥΣΔΕ είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ Φθιώτιδας

    ReplyDelete
  28. Anonymous2:35 am

    Αγαπητέ Ανώνυμε 11:26 στη σημερινή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ [http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_05/09/2010_413920 ] αναφέρεται:
    «Ενδεικτικό της ανορθολογικής έως τώρα ανάπτυξης του συστήματος είναι το γεγονός ότι φέτος στην Περιφέρεια Αττικής, όπου βρίσκεται πάνω από το 1/3 του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, υπάρχουν πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί σε βασικές ειδικότητες. Συγκεκριμένα, υπάρχει πλεόνασμα 23 φιλολόγων, 134 μαθηματικών, 61 φυσικών, 20 χημικών, 76 θεολόγων, ενώ πολύ μεγαλύτεροι είναι οι αριθμοί για άλλες ειδικότητες: Πλεονάζουν 529 καθηγητές πληροφορικής, 391 γυμναστές, 322 αγγλικής γλώσσας, 349 γαλλικής, 135 γερμανικής.»
    Στο ίδιο άρθρο ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, κ. Δημήτρης Πεππές, αναφέρει ότι «στη Χίο, όπου εφέτος ενώ υπάρχουν αυξημένες ανάγκες σε φιλολόγους, διορίσθηκαν 14 γυμναστές παρά την ύπαρξη ήδη 35 υπεραρίθμων»
    Στο ίδιο άρθρο ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής αναφέρει «Το ισχύον σύστημα δεν κινείται επί τη βάσει του εξορθολογισμού, με στόχο την ορθή λειτουργία των σχολικών μονάδων, αλλά της συντεχνιακής λογικής, η οποία δεν υποστηρίζει την ποιότητα στη δημόσια εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, δεν προσλαμβάνονται εκπαιδευτικοί με βάση τις ανάγκες αλλά με εξωεκπαιδευτικές προτεραιότητες, όπως είναι η κάλυψη της ανεργίας συγκεκριμένων ειδικοτήτων. Aυτό οδηγεί σε στρέβλωση του συστήματος, η οποία είναι και γεωγραφική αλλά και κλαδική (δηλαδή, των ειδικοτήτων). Για παράδειγμα, υπάρχουν περιοχές (π.χ. Φιλοθέη, Χαλάνδρι) με πλεονασματικό αριθμό καθηγητών σε ειδικότητες, ενώ σε άλλες (π.χ. Πειραιάς) υπάρχει έλλειμμα καθηγητών της ίδιας ειδικότητας. Επίσης, μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών στην τεχνική εκπαίδευση είναι χωρίς αντικείμενο εργασίας, επειδή δεν συγκροτούνται τμήματα με τον απαραίτητο αριθμό μαθητών. Η θεραπεία βρίσκεται στον επανασχεδιαδιασμό των αναγκών και στη ορθολογική διαχείριση και κατανομή του προσωπικού.»
    Στο ίδιο άρθρο η Υφυπουργός Παιδείας αναφέρει : «Τα κενά στα σχολεία οφείλονται κυρίως στην ανορθολογική κατανομή του εκπαιδευτικού δυναμικού. Επί χρόνια, ισχύει το ελληνικό παράδοξο να κατέχουμε την πρώτη θέση στην αναλογία εκπαιδευτικού ανά μαθητή (σε 1000 μαθητές αντιστοιχούν 117, 4 εκπαιδευτικοί, ενώ ο αντίστοιχος μ.ό. στις χώρες του ΟΟΣΑ είναι 76,4), ενώ ταυτόχρονα τα σχολεία παρουσιάζουν ελλείψεις σε προσωπικό. Κάθε χρόνο σπαταλούνταν αλόγιστα και πελατειακά ο πιο πολύτιμος παράγοντας της Παιδείας, οι εκπαιδευτικοί, αξιόλογοι και αξιόμαχοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία.»
    Κυρία Χριστοφιλοπουλου την ανορθολογική κατανομή του εκπαιδευτικού δυναμικού την οποία καταγγέλλεται ακολουθείται και εσείς τα 2 χρόνια που είστε στο Υπουργείο!!!

    ReplyDelete
  29. Anonymous6:52 am

    Όλα ωραία και καλά. Το ότι το προσωπικό δεν είναι κατενεμημένο ορθολογικά είναι γνωστό εδώ και χρόνια, δεν το ανακαλύπτουμε τώρα.
    Τα προβλήματα "τύπου Σαμοθράκης" όμως δεν έχουν να κάνουν με αυτό τον ανορθολογισμό. Το αντίθετο μάλιστα. Έχεις 5 καθηγητές...ε, δεν μπορεί να φεύγουν και οι 5!

    ReplyDelete
  30. Anonymous7:41 am

    Τα προβλήματα "τύπου Σαμοθράκης" έχουν να κάνουν με αυτό τον ανορθολογισμό γιατί οι 5 καθηγητές πήραν μετάθεση ή απόσπαση... και δεν έμεινε κανένας. Αυτοί οι 5 καθηγητές πολύ πιθανό να πήγαν σε κάποια άλλη περιοχή που περίσσευαν ήδη άλλοι 5. Η παρούσα Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είναι κοντά στο να σπάσει το ρεκόρ της ΝΔ: Σε περιοχή που δηλώθηκαν 7 πλεονάσματα γυμναστών μετατέθηκαν άλλοι 15 γιατί ο 15ος ήταν στο πολιτικό Γραφείο του... .

    ReplyDelete
  31. Anonymous8:44 am

    Κάθε σκέψη για επαγγελματικές εξετάσεις θα πρέπει να αφορά αυτούς που θα πάρουν πτυχίο μετά την έκδοση των Π.Δ ή που ναι μεν ήταν παλιοι πτυχιούχοι αλλά ποτέ δεν εργάστηκαν με την ειδικότητα τους (ετεροαπασχόληση).

    Σε αντίθετη περίπτωση να εξεταστούν και όλοι οι απόφοιτοι των πολυτεχνείων που ήδη ασκούν το επάγγελμα. Εμείς δηλαδή τι είμαστε? Πειραματόζωα που ο κάθε ένας μπορεί να μας βάζει όποτε θέλει όρους?

    Εαν ήθελαν επαγγελματικές εξετάσσεις έπρεπε να το είχαν κάνει εδώ και 25 χρόνια τώρα και να το ξέραμε όλοι πρίν από την αποφοίτηση μας από τα ΤΕΙ.

    Σε περίπτωση που επιμείνει ο κος Πανάρετος στην ανήθικη αυτή πρακτική τότε θα μιλήσουν τα δικαστήρια και θα πρέπει η πολιτεία να μας αποζημιώσει διότι τόσα χρόνια μας κοροιδευε.

    ReplyDelete
  32. Anonymous12:12 am

    Γιατι τα Προσχέδια έχουν μόνο για τους Τοπογράφους, Δομικούς, Εργων Υποδομής την εφεύρεση της μισής μονάδας ενώ για τους άλλους απόφοιτους ΤΕΙ ξεκινούν από 1 μονάδα;;; Εδώ μάλλον πιεστήκατε περισσότερο ε; "Ελληνικός Σχεδιασμός" Συντομο ανέκδοτο - Συνδικαλιστική Πραγματικότητα!!!

    ReplyDelete
  33. Συγχωρέστε με για το εκτός θέματος της ανάρτησης, αλλά πρέπει κάποιος από την ηγεσία του υπουργείου να λάβει γνώση, για να δοθεί μία λύση.

    Πολλοί καθηγητές που απασχολούμαστε σε κάθε είδους εξετάσεις ή επιμορφώσεις παραμένουμε απλήρωτοι, ακόμη και για δύο χρόνια. Αναφέρω τα εξής:

    1. Απλήρωτοι επιμορφωτές και επιμορφούμενοι των ΠΕΚ 2008-9 και 2009-10. Ούτε τα οδοιπορικά.
    2. Απλήρωτοι οι εξεταστές του κρατικού πιστοποιητικού γλωσομάθειας.
    3. Απλήρωτοι οι εμπλεκόμενοι στις Παν/νιες.

    Και αν για την τρίτη απασχόληση απαιτούνται χρήματα από τον καρατικό προϋπολογισμό, για τίς άλλες τα χρήματα έχουν καλυφθεί από την ευρωπαϊκή ένωση και για το ΚΞΓ από τα εξέταστρα των μαθητών. Γιατί λοιπόν ενώ έχουν παραληφθεί χρήματα δεν έχουν πληρωθεί όσοι εργάστηκαν σε αυτά; Δηλαδή να βάζουμε τους εκπαιδευτικούς να δουλεύουν τσάμπα και μάλιστα να πληρώνουν και από τη τ, για να φαίνεται πως λειτουργούν τα προγράμματα του Υπουργείου;
    Μαθαίνω επίσης, μετά από επικοινωνία με το υπουργείο, πως το χαρτί για τις πληρωμές των ΚΞΓ βρίσκεται στο υπουργείο οικονομικών για υπογραφές με εισήγηση να παραμείνουν ίδιες οι ήδη χαμηλές αμοιβές των εξεταστών. Υπάρχει δηλαδή το θέμα να μειωθούν οι αμοιβές μας κατόπιν εορτής, όπως έγινε και με τις παν/νιες;

    Δεν θα σχολιάσω το ηθικό μέρος του ζητήματος. Γρήγορα φαίνεται η νέα ηγεσία υιοθέτησε την ρήση Βουλγαράκη "Ό,τι νόμιμο και ηθικό". Θα απαιτήσω ωστόσο να βγει το Υπουργείο και να πει ξεκάθαρα αν θα μας πληρώσει. Προσωπικά πιστεύω πως δεν πρόκειται να πάρουμε φράγκο και πως μας πηγαίνουν μήνα τον μήνα με διάφορες απαράδεκτες δικαιολογίες και καθυστερήσεις, για να μην δώσουν στο τέλος τίποτα. Μήπως αυτό είναι τελικά η ελεγχόμενη χρεοκοπία; Κόβουμε τα πάντα σταγόνα-σταγόνα.

    Εάν αυτό συνεχιστεί καταλαβαίνετε πως τον Νοέμβριο δεν θα έρθει ούτε ένας να κάνει τις εξετάσεις του ΚΞΓ, ούτε βέβαια θα δουλέψει επιμορφωτής για τρίτη χρονιά δωρεάν, βάζοντας και ένα σωρό χρήματα για οδοιπορικά και ξενοδοχεία από την τσέπη του. Όσο για τις παν/νιες μετά την περσινή εμπειρία πολύ αμφιβάλλω για την συμμετοχή των συναδέλφων.

    Να βγει κάποιος να ξεκαθαρίσει τί γίνεται, γιατί η κατάσταση έχει ξεφύγει.

    ReplyDelete
  34. Anonymous5:05 am

    ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΕΠΙΛΕΓΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ OPENGOV ΣΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ, ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΟΥ

    ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΑΝ ΕΠΙΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΥΥΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΝΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΟΥ

    ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΑΦΟΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΜΗΝΥΘΗΚΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΤΟΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΠΕΡΔΕΥΟΝΤΑΙ

    ΚΟΥΙΖ
    Ο ΕΥΡΩΝ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΑΜΕΙΦΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΥΝΗΘΕΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΙΔΡΥΜΑ

    ΑΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΘΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΟΤΙ ΑΠΛΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΑΤΑΕΙ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ

    ReplyDelete
  35. Anonymous6:58 am

    @4:44 πμ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΧΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΝΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ .... ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ....
    ... ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΟΥΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΟΥΝ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ .... ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΑΣ ΦΙΛΗ ....
    .... ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕΣ ΤΟ ΔΙΜΗΝΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ -ΜΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009.... ΟΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΙΔΙΟΙ

    ReplyDelete
  36. Anonymous9:31 am

    Κύριε υφυπουργέ
    συγχαρητήρια
    επιτέλους κάποιος ενδιαφέρετε για τους μηχανικούς των ΤΕΙ
    και τηρεί τις υποσχέσεις του.
    Προσπαθήστε μόνο στα επίπεδα τεχνικής ευθύνης κ στο διαχωρισμό των έργων (προωθημένα – ειδικευμένα ) να μην αποδεδειχθούν παγίδες.
    Να μπορούν μετά την άδεια εξασκήσεως να το εξασκήσουν χωρίς υπερβολικούς περιορισμούς.
    Ευχαριστώ και πάλι συγχαρητήρια
    Ένας μηχανικός Τ.Ε.

    ReplyDelete
  37. Anonymous1:22 pm

    Ενδιαφέρεται ή μας δουλεύει όλους ψιλό γαζί?

    ReplyDelete
  38. Anonymous1:48 pm

    Μπράβο σας για τη σωστή παρέμβαση αναφορικά με το θέμα «της εισαγωγής καθ' υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε ποσοστό θέσεων 5% λόγω σοβαρών παθήσεων»

    Επιτέλους σημαντική παρέμβαση στην πάταξη της γραφειοκρατίας, της ταλαιπωρίας των πολιτών, των «ρουσφετολογικών» παρεμβάσεων στην κατεύθυνση υλοποίησης των αυτονόητων πολιτικών, που συνήθως είναι ουσιαστικές και ουσίας, αν και κάποιοι πάλι το αμφισβητούν.

    Χρόνια τώρα κάναμε κάποιοι προτάσεις και το υπουργείο μας αγνοούσε

    Χρόνια τώρα κάναμε κάποιοι προτάσεις ώστε αυτή η διαδικασία να εφαρμοσθεί τουλάχιστον σε επίπεδο Πανεπιστημίου και όχι να απαιτείται η κατάθεση αιτήσεων σε κάθε τμήμα και μας αγνοούσαν

    Οι προτάσεις γινόντουσαν με την ιδιότητα του στελέχους μιας υπηρεσίας παιδείας που συμβάλλει στην ανάδειξη του ρόλου του δημόσιου σχολείου που είναι το μόνο που μπορεί προσφέρει υπηρεσίες εκπαίδευσης με έγκυρο και αξιόπιστο τρόπο και να συμβάλει στη σωστή ενημέρωση των μαθητών σε θέματα επιλογής σπουδών και επαγγέλματος.

    Αυτή η υπηρεσία παιδείας επιχειρείται να αποδυναμωθεί προκειμένου να ξεκινήσουν αμφίβολης διαδικασίες ενημέρωσης και πληροφόρησης

    Το επιχείρημα η χαμηλή αποδοτικότητα του σημερινού συστήματος

    Υπεύθυνοι, αυτοί που δεν αντιλαμβάνονται στο επιστημονικό και παιδαγωγικό επίπεδο ότι ο Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τις αρχές της θεωρίας της πληροφορίας και δεν μπορεί να υπηρετείται από όσους δεν μπορούν να διαχειριστούν τη χρήσιμη πληροφορία ως το απαραίτητο στοιχείο για την λήψη της σωστής απόφασης.

    Είναι αυτοί που μιλούν για αυτογνωσία που οι ίδιοι δεν έχουν

    Αυτά προς το παρόν , ας ελπίσουμε ότι κάποτε θα παραλάβατε τις έγγραφες αναφορές και συγκεκριμένες προτάσεις που το «τέρας» της διοικητικής ιεραρχίας εξαφανίζει προκειμένου να επιβιώσει η άγνοια και η μιζέρια σε μια εποχή στην οποία κάποια πράγματα θεωρούνται αυτονόητα.

    Ας ελπίσουμε ότι θα αναζητηθούν οι προτάσεις που σας έχουν γίνει και οι οποίες έχουν «εξαφανισθεί» και ότι θα αναζητηθούν οι φρέσκιες γνώμες και ιδέες που κάποιοι αμφισβητούν περιφέροντας την άγνοιά τους και την αδυναμία να αντιληφθούν ότι το παιχνίδι δεν «παίζεται» με όρους που «θεοποιούν» ψυχό-μεταφυσικές προσεγγίσεις που απαξιώνουν τις αρχές που η ΚτΠ επιβάλει, επειδή δεν τις κατανοούν. [γπμ]

    ReplyDelete
  39. G.Meletiou2:03 pm

    Κε Υπουργέ βρήκαμε πολύ ενδιαφέρουσα την δημιουργία του κέντρου προειδοποίησης για το τσουνάμι που δημιουργήσανε οι συνεργάτες σας στο υπουργείο παιδείας ώστε να διοριστούν προκλητικά και οι αναξιοπαθούντες αδιόριστοι πασόκοι τσουναμολόγοι τη στιγμή που μειώνονται οι αμοιβές όλων των μισθωτών.

    Επιπλέον για να τεκμηριώσετε την ανάγκη για το παραπάνω κέντρο, θα πρέπει να ενημερωθούν τα σχολικά βιβλία της Ιστορίας και να τονιστεί πως ένα φονικό τσουνάμι στις 27/8/1922 ανάγκασε τους επιζήσαντες 'Ελληνες της Μ. Ασίας να αφήσουν τον τόπο τους και να μεταναστεύσουν στην κυρίως Ελλάδα.

    http://elenipapadopoulou.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html

    ReplyDelete
  40. ΠΑΣΠ ΤΕΙ3:04 pm

    Ο προθυπουργός τελικά δεν έδιωξε από το υπουργείο παιδείας την υπουργό και τον υφυπουργό κατά τον ανασχηματισμό.

    Αυτό είναι ένα θετικό βήμα καθώς σημαίνει οτι όσοι υπουργοί/υφυπουργοί δεν αντικαταστάθηκαν κάνουν καλά την δουλειά τους.

    Συνεχίζουμε δυναμικά !

    ΠΑΣΠ ΤΕΙ.

    ReplyDelete
  41. Anonymous9:32 pm

    Όλη τη νύχτα είχα αγωνία να δώ εάν ο Πρόεδρος μας θα βγάλει από τη κυβέρνηση τη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας που είναι υπεύθυνη για διορισμούς , μεταθέσεις και αποσπάσεις των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης . Ξύπνησα χαράματα. Ψάχνω στο internet και δυστυχώς διαπιστώνω ότι όλη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας παραμένει η ίδια!!!. Χθες ήμασταν μια ομάδα εκπαιδευτικών που όχι μόνο ψηφίσαμε άλλα και αγωνιστήκαμε μέσα από θέσεις ευθύνης του Κινήματος και λέγαμε για τους σκανδαλώδεις διορισμούς σε αχρείαστες ειδικότητες. Δεν ήμασταν απλά εξοργισμένοι αλλά κάτι χειρότερο : Απογοητευμένοι !!! Διαπιστώσαμε ότι και αυτοί που ψηφίσαμε είναι ίδιοι με αυτούς που παλέψανε για να φύγουν! Μια από τα ίδια … : «…στη Χίο, όπου εφέτος ενώ υπάρχουν αυξημένες ανάγκες σε φιλολόγους, διορίσθηκαν 14 γυμναστές παρά την ύπαρξη ήδη 35 υπεραρίθμων.»
    Κύριε Πανάρετε γνωρίζω ότι δεν έχετε την ευθύνη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όμως δεν παύει να είστε ΠΑΣΟΚ και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας κάντε κάτι !

    ReplyDelete
  42. Quarkonium11:33 pm

    Όλα τα είχε το ΥΠΕΠΘ, η αναπληρώτρια υπουργός του έλειπε. Αναρωτιέμαι με τόσους υπέροχους, δημιουργικούς ανθρώπους εκεί έξω πως κατορθώνετε τέτοιες νεκραναστάσεις (Χυτήρης!,Γεννηματά!,Νταλάρα!).
    Μπράβο και πάλι μπράβο!

    Να σας συγχαρώ για την παραμονή σας στο Υπουργείο. Ελπίζω με περισσότερες δράσεις και posts μέσα στη νέα ακαδημαική χρονιά.

    ReplyDelete
  43. Anonymous3:44 am

    ΑΦΟΡΑ ΤΑ "ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ" ΠΡΟΣΟΝΤΑ

    Συνέβη σε ενημερωτική συγκέντρωση διευθυντών σχολικών μονάδων ΔΕ την οποία συγκάλεσε ο νέος Δ/ντής ΔΕ

    Ένα από τα «αιτήματα» για την ομαλή λειτουργία του εκπαιδευτικού μας συστήματος ήταν το θέμα προμήθειας γραφικής ύλης και αναλώσιμων Η/Υ και φωτοτυπικών με τη συνδρομή των σχολικών επιτροπών [επί το λαϊκότερο δώστε ότι έχετε ευχαρίστηση για να λειτουργήσουμε- μάλιστα διένειμε και έγγραφο με τις ανάγκες της Δ/νσης του]!!!

    Για να μην παρεξηγηθούμε.

    Θεωρούμε δεδομένη την οικονομική κατάσταση που υπάρχει και την ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ

    Εκείνοι που δεν θεωρούμε δεδομένο ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ είναι ο προτεινόμενος τρόπος προγραμματισμού και άσκησης διοίκησης σε ένα τόσο απλό θέμα

    Θα περιμέναμε να υπάρχει εισήγηση για τα χρήματα που πρόκειται να διατεθούν στις σχολικές επιτροπές και να συζητηθεί νέος καταμερισμός των αναγκών ώστε αυτές [συμπεριλαμβανόμενων και των αναγκών των Δ/νσεων]να προσαρμοστούν στα νέα οικονομικά δεδομένα .

    Αυτή όμως η λογική είναι κάτι το εξωπραγματικό για τους «ασκούντες» διοίκηση.

    Γι΄ αυτό όταν τους γίνονται προτάσεις για προγραμματισμό στο εκπαιδευτικό, παιδαγωγικό, διοικητικό επίπεδο αντιδρούν με σιωπή, απαξίωση των προτάσεων , περιφρόνηση στο να απαντήσουν επειδή δεν μπορούν και δεν γνωρίζουν και άμα βρεθούν σε αδιέξοδο απειλούν και με καμιά ΕΔΕ [αυτοί που μέχρι χθες έκαναν αυτά τα οποία υποτίθεται ότι θέλουν να διορθώσουν] και τα οποία μας οδήγησαν στις αδιέξοδες καταστάσεις που όλοι μας βιώνουμε.

    Είναι κάτι ανάλογο με το να αποσπάς σε μια υπηρεσία ένα αριθμό υπαλλήλων και μετά να κοιτάς αν τους χρειάζεσαι ….

    Άμα δε τους κάνεις και καμιά πρόταση για ανάγκη έρευνας στην προσέγγιση των εκπαιδευτικών προβλημάτων τότε μειδιούν ….. και απλόχερα παρέχουν συμβουλές συμπόνιας…... οι καημένοι.

    Αυτά υπάρχουν κάποιοι όμως που αντιστέκονται και υποβάλουν έγγραφες προτάσεις για να προκαλέσουν "απαντήσεις" που αποτελούν «πρότυπα» για τη συνέχιση του υφιστάμενου χάους.

    Ήδη έχετε ενημερωθεί έγγραφα [από τον Μάϊο] για όλα αυτά αλλά απ΄ ότι προβλέπεται θα λάβετε γνώση το επόμενο σχολιό έτος.

    Και για να μην παρεξηγηθούμε πάλι η αδράνεια οφείλεται όχι σε σας αλλά στη διοικητική ιεραρχία από τον πάτο μέχρι το ν-1 σκαλοπάτι (ν= η πολιτική ηγεσία του ΥΠΔΒΜΘ) που αντιδρά για τους λόγους που αναφέρθηκαν για να μην χάσουν μια εξουσία που αναπαραγάγει το τέλμα και εδράζεται στην έλλειψη φαντασίας και ικανότητας.

    ΥΣΤ. Δεν είναι ότι χειρότερο να μην απαντάτε, ως πολιτική ηγεσία, στις όποιες παρατηρήσεις και προτάσεις , ΔΕΝ είναι όμως το καλύτερο να μην επιζητάτε να ακούσετε προτάσεις, να αξιοποιήσετε κενοτόμες προτάσεις όσων προσφέρονται.

    Η τακτική αυτή είναι και η αποδόμηση των πολιτικών των αυτονόητων δράσεων.

    Είναι η γενεσιουργός αιτία που οδήγησε στη λήθη πολλούς που προσπάθησαν με μια τέτοια νοοτροπία από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα [η παρατήρηση είναι το αποτέλεσμα ερευνητικών προσεγγίσεων ενός που ασχολείται με θέματα οργάνωσης και διοίκησης και ιστορίας του εκπαιδευτικού μας συστήματος που έχει το μειονέκτημα να είναι θετικός επιστήμονας και άρα επικίνδυνος αναφορικά με τη μεθοδολογία θεώρησης των προβλημάτων επειδή προσεγγίζει την αντικειμενική πραγματικότητα […]

    ReplyDelete
  44. Anonymous2:05 pm

    ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ποιος θα ασχοληθεί με αυτό το φαινόμενο που εκθέτει τον εκπαιδευτικό κόσμο…. Ποιος…..

    Η κατάντια ενός «επιστημονικού σωματείου» που έχει μετατραπεί σε Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών
    Μετά τα σεμινάρια στην Ειδική Αγωγή και τα σεμινάρια επί παντός του επιστητού τώρα διοργανώνει σεμινάρια με περιεχόμενο την ψυχολογία.
    ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΤΟ ΣΔΟΕ
    Κρίμα για το ΠΤΔΕ που ακολουθεί εκθέτοντας την πανεπιστημιακή κοινότητα

    ΙΔΟΥ Η ΜΝΗΜΕΙΩΔΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Σεμινάριο Επιμόρφωσης για Ψυχοπαιδαγωγικά
    ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΑ
    ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ

    Η Ε.Ε.Φ σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών ( Εργαστήριο ψυχοφυσιολογίας) διοργανώνει σεμινάριο 150 ωρών στα ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ.
    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ
    Οι Θεματικές Ενότητες που θα διδαχθούν είναι:
    ●Πολιτισμικές διαστάσεις στην εκπαίδευση και Διαπολιτισμική Εκπαίδευση.
    ●Εκπαιδευτική μονάδα και οικογένεια.
    ●Ανάπτυξη επικοινωνίας στο σχολικό περιβάλλον.
    ●Σχολική βελτίωση.
    διαχείριση κρίσεων στο σχολείο.
    ●Λήψη αποφάσεων.
    ●Νέες τεχνολογίες στη Εκπαίδευση.

    Διάρκεια σεμιναρίου: 6 μήνες
    Σύνολο ωρών 150 ώρες.
    Έναρξη:Τέλος Σεπτεμβρίου.
    Λήξη: Μάρτιος 2011.Τα μαθήματα θα γίνονται Σαββάτο και Κυριακή. Ώρες μαθημάτων 09.00 πμ – 14.00 μμ.
    Η βεβαίωση που θα χορηγηθεί από το Παιδαγωγικό Τμήμα του Παν/μίου Αθηνών είναι συνεκτιμώμενο προσόν για τον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα.
    Συνολικό κόστος Σεμιναρίου 500€
    Προκαταβολή 200€ (στα γραφεία της Ε.Ε.Φ. πρωινές ώρες).
    Εξόφληση στο 3o μάθημα.
    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :Γεώργα Αναστασία :


    ΣΗΜ: Η βεβαίωση που θα χορηγηθεί από το Παιδαγωγικό Τμήμα του Παν/μίου Αθηνών είναι συνεκτιμώμενο προσόν για τον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα.
    Συνολικό κόστος ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ

    Το υπουργείο τι λέει για όλα αυτά
    θα μοδιοδοτεί αυτά τα απαράδεκτα προσόντα που αποκτώνται με αυτό τον τρόπο

    ReplyDelete
  45. Anonymous9:23 am

    ΟΠΟΙΟΣ[Α] ΑΠΟΣΠΑΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΟΣΠΑΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ή ΕΦΟΣΟΝ ΤΟΥ ΖΗΤΗΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

    ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΙΑ, ΓΝΩΣΕΙΣ,ΠΡΟΣΟΝΤΑ, ΕΜΠΕΙΡΙΑ

    ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΤΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΚΕΨΕΙΣ

    ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΑΠΟΣΠΩΝΤΑΙ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΝΑ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ

    ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΙΕΤΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ:
    ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΘΕΜΑ ΩΣΤΕ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

    ReplyDelete
  46. Anonymous9:31 am

    @2:05 μμ πολυ σοβατο το θεμα που βάζετε. Εκείνο που δεν καταλαβαίνω, ίσως απο ανεπάρκεια, είναι γιατί επρεπε να στνδιοργανώνει το σςμινάριο η Ένωση Ελλήνων Φυσικών και να μη νδιοργανώνεται μόνο από το Πανεπιστήμιο?

    Δεν πιστεύω ότι ό λόγος να είναι η είσπραξη των χρημάτων και μάλιστα με όρους, μήπως και την κοπανίσει κανείς και χαθούν σε εποχή λιτότητας 170.000 δρχ ανά άτομο

    Επειδή δεν καταλαβαίνω και πολλά τυχαία αυτή τη στιγμή παρακολουθω στην τηλεόραση στο κανάλι της ΒτΕ τη συζήτηση για το ν. για την Δια Βίου Μάθηση,

    Δεν μπορεί να είναι αλήθεια αυτά που λέει κάποιος αγοριτής ότι τέτοια χαρτία θα αναγνωρίζονται, δεν μπορεί να είναι αλήθεια υπερβολές του ομιλητή θα είναι

    ReplyDelete
  47. Anonymous10:39 am

    Κυριε Υφιπουργέ


    Ελπίζουμε να υπάρχει η πολιτική βούληση για δικαίωση των Αποφοίτων του Ευρωπαϊκού πολιτισμού.

    ReplyDelete
  48. Anonymous7:51 pm

    Ο καθένας με τον πόνο του , αλλά προοέχει ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός προκειμένου να συμβάλλεί μαζί με την κουλτούρα του ΔΝΤ στην αναβάθμιση των κοινωνικών αξιών στη γηραιά Ήπειρο....

    ReplyDelete
  49. Anonymous1:52 am

    7:51

    Αυτό ακριβώς είναι ο πολιτισμός η αντίσταση των κοινωνιών μακριά απο την εσωστρέφεια και την απαξίωση του ανθρώπου και των αξιών.Σαν χώρα όμως δώσαμε έμφαση στην τεχνοκρατική αντίληψη και αγνοήσαμε τις ανθρωπιστικές σπουδές. Είδες που φθάσαμε.Νομίζω θα είναι πραγματικό κεφάλαιο για τη χώρα μας η εισαγωγή των πολιτιστικών σπουδών στην παιδεία.Αλλωστε η γηραιά ήπειρος δεν είχε μονο ΔΝΤ αλλά και Γαλλική επανάσταση και Μάρξ και Ερασμο και Γουλοστονκραφτ και Μπερνστάϊν και πόλεμο των χωρικών και χάρτα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πολλά άλλα.Αλλά εσύ και μάλλον αυτά δεν τα θεωρείς σημαντικά,οπότε μην παραπονιέσαι παίρνουμε οτι ακριβώς μας αξίζει.

    Απόφοιτος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

    ReplyDelete
  50. Alkythira2:11 am

    Απλή ερώτηση: Έχετε δεσμευτεί να εκδώσετε τα Π.Δ των πτυχιούχων ΤΕΙ μέχρι την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους και το σέβομαι. Αυτό που θα ήθελα να μας πείτε είναι από τις 27 Ιουλίου που είχατε τη τελευταία συνάντηση (τουλάχιστον απ' αυτά που ξέρουμε) μέχρι σήμερα 8 Σεπτεμβρίου τι ενέργειες έχουν γίνει; Υπάρχει κάποια διαδικασία σε εξέλιξη; Περιμένουμε κάτι; Και το δεύτερο ερώτημα είναι το πότε θα προλάβουν να ολοκληρωθούν όλες οι τυπικές διαδικασίες (ΣΤΕ, δημοσίευση κλπ) αφού εσείς μιλάτε και έκδοση και όχι απλώς υπογραφη των ΠΔ.

    ReplyDelete
  51. Anonymous3:13 am

    Από "αζήτητο" ΤΕΙ σε κορυφαίο ΑΕΙ

    07/09/2010 - 15:32

    Από "αζήτητο" ΤΕΙ σε κορυφαίο ΑΕΙ

    Από φοιτητής σε ΤΕΙ, με βάση εισαγωγής -φέτος- λίγο πάνω από τη μονάδα, καθηγητής σε περιζήτητο ευρωπαϊκό ΑΕΙ. Ακριβώς αυτή είναι η περίπτωση του Δημήτρη Ζευγώλη, ενός πολλά υποσχόμενου νέου Ελληνα επιστήμονα που σε ηλικία 35 ετών είναι ήδη καθηγητής Βιοϊατρικής Μηχανικής στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας έχοντας πρώτο πτυχίο από το Τμήμα Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου στην Αρτα.

    http://www.alfavita.gr/artro.php?id=8828

    ReplyDelete
  52. Anonymous7:53 am

    @ 1:52πμ

    Mην ανησυχείς συνάδελφε το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Δυστυχώς χάνεις το σάλιο σου προσπαθώντας να νουθετήσεις άτομα σαν αυτόν που απάντησες ή σαν αυτόν http://panaretos.blogspot.com/2010/09/blog-post_07.html?showComment=1284030246284#c2968145239920632770 που νομίζει που δεν υπάρχουν άλλα πανεπιστήμια και ειδικότητες πλην αυτού που σπούδασε και που προφανώς δεν αντιλαμβάνεται την σπουδαιότητα των ανθρωπιστικών επιστημών στην εκπαίδευση. Και έχεις 1000 δίκια, ο καθένας σπουδάζει και βρίσκει ότι του αξίζει.

    Και άλλος ένας Απόφοιτος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

    ReplyDelete
  53. Anonymous2:21 am

    Συνάδελφε 7:53

    Είμαι πολύ περήφανος που είμαι απόφοιτος της Σχολής Ευρωπαϊκού πολιτισμού.Κατα τη γνώμη μου είναι η πιο αδικημένη πανεστημιακή(με ολη τη σημασία της λέξης)σχολή και είναι πραγματικά κρίμα που δεν εχει παιδαγωγική επάρκεια.Μήπως ηρθε η ώρα να κινητοποιηθούμε και εμείς και να αναδείξουμε τη δουλειά που γίνεται εκεί αλλά και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα.Περιττό να σου αναφέρω τα θετικά σχόλια διαφόρων Ελλήνων ακαδημαϊκών που ενώ πρώτα ηταν παρα πολύ δύσπιστοι εναντι του θεσμού του ΕΑΠ και της σχολής μας οχι μόνο τώρα λένε τα καλύτερα λόγια αλλά θέλουν και να διδάξουν εκεί αφού το επίπεδο είναι παρα πολύ υψηλό.Ας μιλήσουμε επιτέλους και να μην αφήνουμε τα πράγματα σε κρίσεις αν όχι κακοπροαίρετες τουλάχιστον άδικες και λανθασμένες.

    Απόφοιτος Ευρωπαϊκού πολιτισμού

    ReplyDelete
  54. Anonymous9:46 am

    Και εγώ είμαι περήφανος που είμαι απόφοιτος τμήματος της σχολής θετικών επιστημών του Πανεπιστημίου.

    Και βέβαια δεν διαφωνώ με τη διαπίστωση ότι η σχολή Ευρωπαϊκού Πολιτισμού είναι πολύ υψηλού επιπέδου

    Και βέβαια δεν διαφωνώ για την απόκτηση των όποιων επαγγελματικών δικαιωμάτων για τους αποφοίτους της παραπάνω σχολής.

    Εκεί που διαφωνώ κάθετα είναι τα οποία επαγγελματικά δικαιώματα να δίνονται με μοναδικό κριτήριο το επίπεδο των σπουδών του ακαδημαϊκού τίτλου.

    Και νομίζω ότι στο σημείο αυτό δεν πρέπει να υπάρχει διαφωνία.

    Η συζήτηση μου θυμίζει αυτό που έγινε στη σημερινή συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων σχολείου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

    Ως γνωστό στα παιδιά της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δίνεται η δυνατότητα να διδάσκονται τις εξής ξένες γλώσσες: γερμανικά, αγγλικά, ιταλικά, γαλλικά και ισπανικά.

    Η συζήτηση στο σύλλογο διδασκόντων γινόταν με κριτήριο να δημιουργηθούν τμήματα ξένων γλωσσών με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρξει μετακίνηση καθηγητών.

    Ο υπεύθυνος του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού [Σ.Ε.Π.] της σχολικής μονάδας με ιδιαίτερες γνώσεις, σπουδές και εμπειρία σε θέματα σπουδών και επιλογής επαγγέλματος «τόλμησε» να διατυπώσει την άποψη ότι θα πρέπει να ενημερωθούν οι μαθητές με αντικειμενικό τρόπο για τις δυνατότητες που δίνει η εκμάθηση δεύτερης γλώσσας και διατύπωσε την άποψη [θεωρώ αντικειμενική] ότι η ισπανική δίνει μεγαλύτερες δυνατότητες στην αγορά εργασίας από ότι η γερμανική η οποία είναι αναγκαία για την πραγματοποίηση συγκεκριμένων σπουδών.

    Το τι ακολούθησε δεν λέγεται [αμφισβητήθηκε η αναγκαιότητα να δίνεται η αντικειμενική ενημέρωση στους μαθητές και γονείς και να δίνονται οι απαραίτητες διευκολύνσεις για την υλοποίηση των αναγκών ενημέρωσης στον υπέυθυνο ΓΡΑΣΕΠ] και μόνο με το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί τμήμα ισπανικών στο σχολείο για … ευνόητους λόγους.

    Ίσως είναι και ο κύριος λόγος κατασυκοφάντησης του θεσμού Ε.Π. με μόνο επιχείρημα αυτό που ταλανίζει το εκπαιδευτικό μας σύστημα και για το οποίο κάποιοι πεισματικά αρνούνται τις διαδικασίες προγραμματισμού και αυτοαξιολόγησης

    Αυτά … και μετά μιλάμε για προγραμματισμό, σωστή ενημέρωση.[…]

    ReplyDelete
  55. Anonymous11:29 am

    Αναμφισβήτητα.Αλλά όπως είδες δεν μίλησα μόνο για το υψηλό επίπεδο αλλά για την αναγκαιότητα αναμόρφωσης της παιδείας και γενικότερα της κοινωνία μέσω των ανθρωπιστικών σπουδών.Ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός σαν σχολή είναι μια μεγάλη καινοτομία που απορώ πως "άνθισε" στη συντηρητική ελληνική ανώτατη εκπαίδευση. Εξετάζει την εξέλιξη τις ευρωπαϊκής σκέψης μέσα απο 5 τουλάχιστον επιστημονικά πεδία. Δε θέλω να μακρηγορήσω περισσότερο, νομίζω οτι είναι σφάλμα να μένει αυτή η σχολή εκτός της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.Πιστεψέ με έχει να δώσει πολλά.Προς αποφυγή παρεξηγήσεων (οπότε δεν υπάρχει περίπτωση μεροληψίας)έχω και πτυχίο από συμβατικό ΑΕΙ .Μόνο εκεί όμως κατάλαβα τι σημαίνει ακαδημαϊκό περιβάλλον και βαθιά προσέγγιση της επιστήμης και των παραμέτρων της που κάποτε νόμιζα ήταν τα τραπεζάκια και οι ατέλειωτες ώρες στο κυλικείο...

    Απόφοιτος Ευρ.Πολιτισμού

    ReplyDelete
  56. Anonymous3:35 am

    Κυριε υφυπουργέ
    Συγχαρητήρια κατ ‘αρχήν στον Γιώργο Παπανδρέου που θέλησε να δίνονται για διαβούλευση τόσο σημαντικά θέματα παιδείας (και όχι μόνο) και γενικότερα για την διαφάνεια που θέλει να επικρατεί στα υπουργεία.
    Και συγχαρητήρια και σε εσάς που μας δίνετε την δυνατότητα να έχουμε αμεση επικοινωνία μέσω του blog σας.
    Ξέρετε πως η χώρα μας δυστυχώς είναι χώρα δύο ταχητήτων σε πολλούς τομείς, αυτό που θέλω να αναφέρω είναι πως γιατι υπάρχουν πανεπιστήμια ( elite ) που έχουν σαφή προσανατολισμό και επομένως την θέση τους στην αγορά εργασίας, και γιατί υπάρχουν πανεπιστήμια όπως το τμήμα Μεσογειακών σπουδών του πανεπιστημίου Αιγαίου ή το τμήμα του Ελληνικού Πολιτισμού του ΕΑΠ που οι απόφοιτοι του συνήθως κορνιζάρουν το πτυχίο και δίνουν κατατακτήριες για κάπου αλλού ή κανουν κατι άλλο για να ζήσουν αφού δέν μπορούν να τοποθετηθούν καπου στην αγορά εργασίας. Αυτό δέν πρέπει να αλλάξει?
    Οι ανθρωπιστικές σπουδές γιατί είναι τόσο απαξιωμένες στην Ελλάδα? Στο εξωτερικό τις θεωρούν ( elite ) και έχουν μεγάλη απορρόφηση.
    Όσο για τα ΤΕΙ κάπου σε ένα ΦΕΚ γράφει οτι ανήκουν στην Ανώτατη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μέχρι εκεί όμως, γιατι στην πραγματικότητα αυτοί βιώνουν μαζί με τον επαγγελματικό αποκλεισμό και κοινωνικό ( που πονάει περισσότερο ) και σαν αποτέλεσμα θα έχει οι ίδιοι να μήν θελήσουν να στείλουν τα παιδιά τους πότε σε ένα ΤΕΙ.

    Σας ευχαριστώ για την δυνατότητα που μου δίνετε να καταθέτω την άποψη μου
    Με εκτίμηση

    ReplyDelete
  57. Anonymous11:16 am

    [ΜΕΡΟΣ Α]
    Παρατηρήσεις… σχόλια…. απορίες

    Έχει ξεκινήσει ένας διάλογος αναφορικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα τμημάτων με γνωστικά αντικείμενα όπως : Ευρωπαϊκός Πολιτισμός και Μεσογειακές Σπουδές [ενδεικτικές οι αναφορές].

    Η επιχειρηματολογία: οι σπουδές είναι εξαιρετικά υψηλού επιπέδου.

    Θα μου επιτραπεί το σχόλιο ότι δεν μπορεί να είναι επιχείρημα το αυτονόητο. Τι θέλω να πω το πανεπιστήμιο πρέπει να παρέχει σπουδές υψηλού επιπέδου για όλα τα γνωστικά αντικείμενα

    Και η παρατήρηση: δεν γνωρίζω μέχρι σήμερα τα όποια επαγγελματικά δικαιώματα να δίνονται με βάση το επίπεδο των σπουδών που παρέχουν, εκτός και αν κάνω λάθος.

    Αυτό δεν υπονοεί ότι δεν πρέπει να αξιολογούνται και ενδεχόμενα να δίνονται επαγγελματικά δικαιώματα και με βάση και το στοιχείο της αξιολόγησης.

    Επίσης από τους πτυχιούχους πανεπιστημιακών τμημάτων το μόνο αίτημα που προβάλλεται είναι η δυνατότητα διορισμού και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

    Μα είναι δυνατόν το όποιο γνωστικό αντικείμενο να ζητείται να ενταχθεί στο αναλυτικό και κατ΄ επέκταση ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων.

    Είναι ο λόγος που διαφωνώ στο χαρακτηρισμό πανεπιστημιακών σχολών ως καθηγητικών σχολών [ποια είπε ότι η Σχολή Θετικών Επιστημών είναι μια καθηγητική σχολή] Το Φυσικό Τμήμα, για παράδειγμα έχει επαγγελματικές διεξόδους με ή χωρίς ειδίκευση σε διάφορους επαγγελματικούς χώρους , στην έρευνα ΚΑΙ στην εκπαίδευση (υπό προϋποθέσεις).

    Το σχόλιο: ΔΕΝ μπορεί η υπερπληθώρα πτυχιούχων να ταυτίζει την επαγγελματική τους αποκατάσταση με την κάλυψη μιας θέσης στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

    Με βάση αυτό το σκεπτικό θα περίμενα οι κάτοχοι πτυχίου των όποιων πανεπιστημιακών τμημάτων να προτείνουν με τεκμηριωμένες μελέτες τις επαγγελματικές τους διεξόδους με βάση το περιεχόμενο των σπουδών τους.

    Και βέβαια δεν μπορεί η ύπαρξη κάποιων μαθημάτων στο πρόγραμμα σπουδών να αποτελούν το μόνο επιχείρημα για διορισμό στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

    Και ένα ακόμη σχόλιο δεν μπορεί το γνωστικό αντικείμενο για παράδειγμα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού να ταυτίζεται με τις σπουδές στην Ιστορία και σε τελευταία ανάλυση με τις σπουδές στη Φιλολογία [εκτός και αν ταυτίζεται].

    Είναι το πρόβλημα που συζητιόταν στη δεκαετία του 80 στο ΕΣΑΠ για το αν οι απόφοιτοι του ιστορικού τμήματος είχαν τις δυνατότητες να διδάσκουν αρχαία ελληνικά και λατινικά τα οποία πλημμελώς ή καθόλου διδάχτηκαν στα πανεπιστημιακά τμήματα.

    Είναι ίσως για όσους γνωρίζουν και η κύρια αιτία «των κινητοποιήσεων», εκείνης της εποχής, για κατάργηση της διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών και των δεινών που υπέστη ο αείμνηστος Αντώνης Τρίτσης και η παιδεία μας αναφορικά με την υποβάθμιση των δυνατοτήτων χρήσης της ελληνικής γλώσσας.
    [συνεχίζεται][γπμ]

    ReplyDelete
  58. Anonymous11:17 am

    ΜΕΡΟΣ Β
    Παρατηρήσεις… σχόλια…. απορίες

    Απ ότι δε γνωρίζω το γνωστικό αντικείμενο του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού διδάσκεται ως ένα κατ΄ επιλογήν μάθημα στην Α΄ τάξη του Γενικού Λυκείου.

    Και ένα ακόμη σχόλιο: η κάλυψη μιας θέσης εκπαιδευτικού συνεπάγεται την κάλυψη ενός ορισμένου ωραρίου στο διάστημα [16, 21] ώρες.

    Μήπως η πρόταση υπονοεί ότι θα πρέπει τέτοια γνωστικά αντικείμενα που ενδεχόμενα υπάρχουν στο αναλυτικό πρόγραμμα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να διδάσκονται από ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς πτυχιούχους του συγκεκριμένου γνωστικού αντικειμένου.

    Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι ο εκπαιδευτικός , είναι και παιδαγωγός και στην προκειμένη περίπτωση θα πρέπει οι όποιοι διδάσκοντες στη ΔΕ να έχουν και παιδαγωγικές σπουδές.

    ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΣΧΟΛΙΟ: μια τέτοια προσέγγιση μήπως υπονοεί και αλλαγές στις εργασιακές προδιαγραφές των εκπαιδευτικών που θα εξομοιωθούν με τις ανάγκες που καλύπτει ο διδάσκων στην «φροντιστηριακή παραπαιδεία» που τείνει να υποκαταστήσει το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

    Πάντως η όλη προβληματική που αναπτύσσεται με βάση το θέμα αυτό θέτει την αναγκαιότητα αναβάθμισης των υπηρεσιών παιδείας που αφορούν τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό [ΕΠ] και αφορούν την αναβάθμιση των Γραφείων Διασύνδεσης των Πανεπιστημίων και τον Γραφείων Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού [ΓΡΑ.Σ.Ε.Π.] της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της συνεργασίας που πρέπει να υπάρχει μεταξύ τους στο πλαίσιο της αλληλεπίδρασης των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

    Με τη διαπίστωση αυτή η όποια υποβάθμιση των υπηρεσιών παιδείας που προσφέρονται στην κατεύθυνση αυτή σημαίνει οπισθοδρόμηση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης.[ίσως στη διαπίστωση αυτή οφείλεται και ο προσανατολισμός του αναπτυσσόμενου για το θέμα «διαλόγου»]. Είναι επίσης πλήγμα στο δημόσιο σχολείο που είναι το μόνο που μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες παιδείας με έγκυρο και αξιόπιστο τρόπο

    Ο σχεδιασμός των θεμάτων Ε.Π. συνεπάγεται τον προσανατολισμό του στις αρχές που η ΚτΠ απαιτεί και σχετίζεται με τις επιστημονικές προσεγγίσεις που θέτει η θεωρία της πληροφορίας που δεν μπορεί να ταυτίζονται με τις αυτοκαταστροφικές προσεγγίσεις περί αυτογνωσίας και ψυχολογικών θεωρήσεων ή οπλών πληροφοριών που θα διατίθενται μέσα από μια ενημερωτική ιστοσελίδα η υλοποίηση της οποίας θα καλύπτει κάποιες ενημερωτικές ανάγκες ή την υλοποίηση κάποιου προγράμματος ΕΣΠΑ αμφίβολης αποτελεσματικότητας. Είναι αυτονόητο ότι είναι κάτι παραπάνω και όχι αυτά…

    ΥΣΤ. Οι αναφορές σε συγκεκριμένα πανεπιστημιακά τμήματα έγινε προκειμένου να αναπτυχθεί η προβληματική μου και με αφορμή τα σχόλια που φιλοξενήθηκαν στην ανάρτηση. Ελπίζω οι απόψεις αυτές να αξιολογηθούν η σχολιαστούν με βάση τις ανάγκες προγραμματισμού που πρέπει να αρχίσει να εφαρμόζεται και στο χώρο της ΔΕ και της εφαρμογής των αυτονόητων πολιτικών που βέβαια ως πολιτικός και επιστημονικός όρος δεν είναι ανακάλυψη της τελευταίας διετίας αλλά της περιόδου 1998-2004 όπως προκύπτει από τις σχετικές αρθρογραφικές αναφορές και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά συνέδρια…… οι οποίες συστηματικά αποσιωπώνται.
    [γπμ]

    ReplyDelete
  59. Anonymous11:18 am

    [ΜΕΡΟΣ Α]
    Παρατηρήσεις… σχόλια…. απορίες

    Έχει ξεκινήσει ένας διάλογος αναφορικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα τμημάτων με γνωστικά αντικείμενα όπως : Ευρωπαϊκός Πολιτισμός και Μεσογειακές Σπουδές [ενδεικτικές οι αναφορές].

    Η επιχειρηματολογία: οι σπουδές είναι εξαιρετικά υψηλού επιπέδου.
    Θα μου επιτραπεί το σχόλιο ότι δεν μπορεί να είναι επιχείρημα το αυτονόητο. Τι θέλω να πω το πανεπιστήμιο πρέπει να παρέχει σπουδές υψηλού επιπέδου για όλα τα γνωστικά αντικείμενα

    Και η παρατήρηση: δεν γνωρίζω μέχρι σήμερα τα όποια επαγγελματικά δικαιώματα να δίνονται με βάση το επίπεδο των σπουδών που παρέχουν, εκτός και αν κάνω λάθος.

    Αυτό δεν υπονοεί ότι δεν πρέπει να αξιολογούνται και ενδεχόμενα να δίνονται επαγγελματικά δικαιώματα και με βάση και το στοιχείο της αξιολόγησης.

    Επίσης από τους πτυχιούχους πανεπιστημιακών τμημάτων το μόνο αίτημα που προβάλλεται είναι η δυνατότητα διορισμού και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

    Μα είναι δυνατόν το όποιο γνωστικό αντικείμενο να ζητείται να ενταχθεί στο αναλυτικό και κατ΄ επέκταση ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων.

    Είναι ο λόγος που διαφωνώ στο χαρακτηρισμό πανεπιστημιακών σχολών ως καθηγητικών σχολών [ποια είπε ότι η Σχολή Θετικών Επιστημών είναι μια καθηγητική σχολή] Το Φυσικό Τμήμα, για παράδειγμα έχει επαγγελματικές διεξόδους με ή χωρίς ειδίκευση σε διάφορους επαγγελματικούς χώρους , στην έρευνα ΚΑΙ στην εκπαίδευση (υπό προϋποθέσεις).

    Το σχόλιο: ΔΕΝ μπορεί η υπερπληθώρα πτυχιούχων να ταυτίζει την επαγγελματική τους αποκατάσταση με την κάλυψη μιας θέσης στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

    Με βάση αυτό το σκεπτικό θα περίμενα οι κάτοχοι πτυχίου των όποιων πανεπιστημιακών τμημάτων να προτείνουν με τεκμηριωμένες μελέτες τις επαγγελματικές τους διεξόδους με βάση το περιεχόμενο των σπουδών τους.

    Και βέβαια δεν μπορεί η ύπαρξη κάποιων μαθημάτων στο πρόγραμμα σπουδών να αποτελούν το μόνο επιχείρημα για διορισμό στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

    Και ένα ακόμη σχόλιο δεν μπορεί το γνωστικό αντικείμενο για παράδειγμα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού να ταυτίζεται με τις σπουδές στην Ιστορία και σε τελευταία ανάλυση με τις σπουδές στη Φιλολογία [εκτός και αν ταυτίζεται].

    Είναι το πρόβλημα που συζητιόταν στη δεκαετία του 80 στο ΕΣΑΠ για το αν οι απόφοιτοι του ιστορικού τμήματος είχαν τις δυνατότητες να διδάσκουν αρχαία ελληνικά και λατινικά τα οποία πλημμελώς ή καθόλου διδάχτηκαν στα πανεπιστημιακά τμήματα.

    Είναι ίσως για όσους γνωρίζουν και η κύρια αιτία «των κινητοποιήσεων», εκείνης της εποχής, για κατάργηση της διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών και των δεινών που υπέστη ο αείμνηστος Αντώνης Τρίτσης και η παιδεία μας αναφορικά με την υποβάθμιση των δυνατοτήτων χρήσης της ελληνικής γλώσσας.
    [συνεχίζεται][γπμ[

    ReplyDelete
  60. Anonymous1:50 pm

    Προς Ανώνυμος 11.16-11.17:

    1ον, συμφωνούμε ότι το επίπεδο μιας σχολής δεν αποτελεί αυθυπόστατο αιτιολογημένο επιχείρημα για την όποια επαγγελματική διεκδίκηση των αποφοίτων της.

    2ον, όταν αναφέρεται ως μοναδική ή συμπληρωματική επαγγελματική διέξοδος η είσοδος ενός τμήματος στην δευτεροβάθμια/πρωτοβάθμια εκπαίδευση πρέπει να γίνεται ποιοτική διάκριση και όχι μια απλή παράθεση σχολών όπως το Φυσικό και ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός. Το Φυσικό πρέπει και οφείλει να έχει και άλλες επαγγελματικές διεξόδους, καθώς δεν αποτελεί μια αμιγώς θεωρητική σχολή όπως ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός, αλλά και τεχνική, καθώς οι απόφοιτοί μπορούν να εξασκήσουν πλήθος τεχνικών επαγγελματικών δραστηριοτήτων στην αγορά εργασίας.

    3ον, οι πτυχιούχοι του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού σαφώς και διαθέτουν επάρκεια και σε περαιτέρω γνωστικά αντικείμενα πέραν του μαθήματος του "Ευρωπαϊκού Πολιτισμού" που προαναφέρθηκε, το οποίο αποτελεί μια "σύνοψη" των συγκεκριμένων ακαδημαϊκών γνώσεων που αποκομίζουν. Συνεπώς, όταν αναφέρουμε συγκεκριμένα τμήματα ή σχολές καλό θα ήταν να υπάρχει μια στοιχειώδης γνώση του περιεχομένου σπουδών τους προς αποφυγή λαθών ή παρεξηγήσεων. Και φυσικά, όπως αναφέρεις, το αντικείμενο του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού δεν μπορεί να καταταχθεί ως ομοειδές με τα φιλολογικά τμήματα, αν και αυτά μεταξύ τους παρουσιάζουν σημαντικές διαφορές και, ώστόσο, κατατάσσονται στον ίδιο κλάδο. Διαφωνούμε, εντούτοις, ως προς το αντικείμενο της ιστορίας, καθώς το τμήμα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού διαθέτει σαφή εξειδίκευση σε πολύ συγκεκριμένες πτυχές και τομείς της ιστορικής πορείας της Ευρώπης και του πολιτισμού της.

    4ον, συμφωνώ επίσης με το κριτήριο της παιδαγωγικής επάρκειας, φυσικά όχι, όμως, ως μοναδικό. Αρκεί να παρατηρήσει κανείς ότι η πλειοψηφία των σχολών που εισήχθησαν και εισάγονται στην εκπαίδευση δεν διαθέτουν παιδαγωγική επάρκεια και κάποιες που διαθέτουν την διαθέτουν με ελάχιστη διδασκαλία παιδαγωγικών. Θα ήταν, επομένως, δίκαιο ή ορθολογικό σε ένα ενιαίο σύστημα εκπαίδευσης οι απόφοιτοι ενός οποιουδήποτε τμήματος να κρίνονται "κατ' εξαίρεση" των όσων ισχύουν στην υπόλοιπη εκπαίδευση, και, περισσότερο, να απαιτούνται απ' αυτούς πράγματα που σε άλλες σχολές "απονέμονται"?

    ReplyDelete
  61. Anonymous2:30 pm

    @1:50 μμ ΚΡΙΜΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ/ΤΗΣ @11.16-11.17
    ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΟΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΔΕΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΙΘΕΝΤΑΙ.

    ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΛΑΒΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΩΣ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΕΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΕΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ΑΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

    ΕΛΕΟΣ, ΕΤΣΙ ΧΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΑ

    ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΑΥΤΗ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ !!!!!!!!!!!!!

    ΥΣΤ
    1. Πάλι καλά που συμφωνούμε με τη μη ταύτιση του επιπέδου μιας σχολής με τη δυνατότητα διορισμού στη ΔΕ
    2. Τι επιχείρημα είναι αυτό πάλι ότι επειδή οι αμιγώς θεωρητικές σχολές δεν έχουν άλλες διεξόδους θα πρέπει οι απόφοιτοι να διορίζονται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
    3. Για διευκρινείστε τα γνωστικά αντικείμενα που μπρορούν να διδαχθούν από τους πτυχιούχους του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με επιστημονική τεκμηρίωση με βάση το πρόγραμμα σπουδών, οι γενικότητες δεν επιβεβαιώνουν ισχυρισμούς
    4. Επειδή οι περισσότεροι που εκπαίδευση δεν έχουν παιδαγωγική επάρκεια προτείνετε για λόγους ίσης μεταχείρισης τη διαιώνιση του προβλήματος. Αφοπλιστικό το επιχείρημα

    ReplyDelete
  62. Anonymous1:28 am

    Προφανώς δεν βλέπω να επιζητείτε απάντηση στο πρώτο σκέλος της δημοσίευσης σας.
    Όσον αφορά τα σημεία:

    1. Αφού συμφωνείτε γενικώς τότε καλώς.
    2. Αυτό καταλάβατε ότι είπα?
    3. Αυτά έχουν καθοριστεί από αποφάσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας και νομικά επικυρωθεί. Αν θέλετε πραγματικά να μάθετε σχετικά τότε θα μάθετε διερευνώντας μόνος/μόνη σας, καθώς ούτε εγώ αλλά ούτε και εσείς είμαστε κατάλληλοι να τεκμηριώσουμε την επάρκειά του κάθε τμήματος ή σχολής της χώρας μας. Οι κρίσεις στις οποίες προβήκατε είναι καθόλα ευπρόσδεκτες αλλά, ωστόσο, μη αποδεκτές δυστυχώς, τουλάχιστον από την πλευρά μου.
    4. Αυτό είπα αν αυτό εσείς καταλάβατε(...)

    ReplyDelete
  63. Anonymous6:54 am

    Τελικά πότε θα υπογραφούν?

    ReplyDelete
  64. Anonymous10:26 am

    Κύριε υφυπουργέ
    Μόλις ενημερωθήκαμε πως το ΤΕΕ για άλλη μια φορά (όπως πάντα !!!) έστειλε επιστολές για να μην υπογραφούν τα εκκρεμή Π.Δ. από τα συναρμόδια υπουργεία.
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ !!!!!!!!!!!!!!!!
    Τώρα θα φανεί η αποφασιστικότητα της κεντρικής πολιτικής της κυβέρνησης.
    Κύριε υφυπουργέ στηριζόμαστε στην δέσμευση σας.
    Περιμένουμε με αγωνία 45.000 απόφοιτοι μηχανικοί των ΤΕΙ αν θα αποκτήσουμε ποτέ δικαιώματα σε αυτόν τον τόπο.

    Ένας μηχανικός ΤΕΙ

    ReplyDelete
  65. Anonymous12:26 pm

    @1:28 πμ ναι αυτά καταλάβαμε όλοι, μόνο έσεις σφυρίζετε αδιάφορα, με σοφιστίες που δεν πείθουν κανάνα.
    Η ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

    ReplyDelete
  66. Anonymous8:14 pm

    Όπως λέμε: όχι για εμένα -φυσικά-, αλλά για τα παιδιά μας ή μήπως (...) για τη φουκαριάρα τη μάνα μου?

    Εντάξει, είστε άκρως κατατοπιστικός, οπότε δεν έχει ενδιαφέρον πια.

    ReplyDelete
  67. Anonymous6:44 am

    Όντως δεν έχει ενδιαφέρον πιά, άλλωστε είναι μια συζήτηση που επαναλαμβάνεται με βασανιστικά "μη επιχειρήμτα" για λόγους ευνόητους.

    ReplyDelete
  68. Anonymous9:12 am

    Αν όντος κάποιοι ενδιαφέρονται για το μέλλον της παιδείας και των παιδιών μας ( sic) έπρεπε να είχαν παραιτηθεί από οργανικές/ υπεύθυνες θέσεις και όχι μόνο εδώ και πολλά χρόνια. Με άστοχα ευφυολογήματα ( π.χ η μεθοδολογία καταργεί την ουσία ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ) και κροκοδείλια δάκρυα ή κινδυνολογίες για « το μέλλον των παιδιών μας» εν όψη των επικείμενων εξελίξεων το μόνο που αποδεικνύουν κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι την ύψιστη αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων που αναμένουμε . Όσο έχει σχέση το Ε.Α.Π. το υψηλό επίπεδο των σπουδών και η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης κινδυνεύουν μόνο από τις συντηρητικές δομές αυτού του τόπου που ( αυθαίρετα ) ευαγγελίζουν εαυτόν ως παντογνώστη και τιμητή των πάντων. Σήμερα βάλλεται η καινοτομία του ΕΑΠ, αύριο θα πάρει σειρά κάποια άλλη καινοτομία από καθιερωμένες αυθεντίες κάποιας άλλης εποχής και ως επί το πλείστον με αδιαφανή διαδικασίες. Είναι λυπηρό το φαινόμενο εν έτη σωτήριο 2010 κάποιοι να θεωρούν εαυτών και τις σπουδές τους ως το επίκεντρο του σύγχρονου κόσμου, τον οποίον όμως δεν γνώρισαν ποτέ.
    Σε όλον τον σύγχρονο κόσμο , στη χώρα μας τον τελευταίο καιρό δια στόματος Πρωθυπουργού, ακούγεται χρόνια τώρα η αναγκαιότητα της καινοτομίας με σαφή στόχο την μέγιστη βελτίωση των υπηρεσιών /δομών μια χώρας που θέλει να λέγεται προοδευμένη (και όχι μόνο αλλά δεν υπάρχει λόγος να μακρηγορώ για την χρησιμότητα του όρου ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ όχι μόνο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και σε κάθε τομέα των δραστηριοτήτων μας) ενώ εμείς αγρόν αγοράζουμε ……….Και στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ξαφνικά μπήκαν τα παιδιά μας τα οποία κάποιοι οραματίζονται να μεγαλώσουν στο εκπαιδευτικό περιβάλλον των παππούδων μας.
    Η άμεση ηθική δικαίωση των αποφοίτων του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού και η σύνδεση τους με την δευτεροβάθμια εκπαίδευση δημόσια/ιδιωτική αποτελεί έντιμη αναγνώριση/δικαίωση ενός Πανεπιστημιακού προγράμματος για το οποίο η εκπαιδευτική κοινότητα έχει αποφασίσει θετικά ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ.

    Δεν χρειάζεται να μου απαντήσει κάποιος προσωπικά γιατί γίνεται αντιληπτό ο καθένας τι εκπροσωπεί αλλά και τι κουβαλά στο κεφάλι του. Και υπό αυτήν την οπτική η προσωπική αντιπαράθεση είναι εκ του άνευ.
    Κ. Πανάρετε δώστε τέλος στην αναμονή μας.
    Με σεβασμό αλλά και σκεπτικισμό προς κάθε πλευρά.
    ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΕΑΠ

    ReplyDelete
  69. Anonymous8:09 am

    Ανώνυμε 2:30

    Ατυχής είναι η προσπάθεια ενοποίησης όλων των σπουδών με γεωγραφικό προσδιορισμό.Δυστυχώς φαίνεται η έλλειψη κατάρτισης περί του διαφορετικού προσανατολισμού των σπουδών.Η ευρωπαική σκέψη κυοφόρησε και διαμόρφωσε (Καρτέσιος,Μπέϊκον,Φρόϊντ κ.λ.π)όλες τις επιστήμες όπως της ξέρουμε σήμερα.Ενας απόφοιτος του τμήματος του ευρωπαικού πολιτισμού θα σου μιλήσει άνετα με ευρεία για το έργο του Ζίμμελ,του Χομπσμπομ,του Καντ σταματάω εδώ το να αναφέρω εκατοντάδες ονόματα νομίζω δεν έχει σημασία. ΠΟΙΟΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ,ΙΣΤΟΡΙΑΣ(ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ,ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ,ΜΕΧΡΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗς ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ αν σου λέιε κάτι αυτό) κ.λ.π),ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ και πολλών άλλων. ΜΗΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ Ο ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.Να αναρωτιέσαι γιατί υπάρχει γιατί στην ελληνική εκπαίδευση δεν υπάρχειαντικείμενο πολιτισμού και να αναρωτιέσαι γιατί άνθρωποιπου έχουν καταβάλει κατα πάσα πιθανότητα κόπο απαξιόνωνται απο την πολιτεία καθ αυτό τον τρόπο. Οσον αφορά το αφοπλιστικό σου...επιχείρημα ΟΧΙ δεν είναι λόγο ισότητας ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΤΑΦΟΡΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ προς την σχολή μας τους απόφοιτους που έχουν διαβάσει απο τρείς βιβλιοθήκες,τον πολιτισμό γενικότερα αλλά και τις ανθρωπιστικές σπουδές.Η σχολή του Ευρωπαίκου Πολιτισμού είναι κατι μοναδικό για τα Ελληνικά δεδομένα.

    ReplyDelete
  70. Anonymous1:16 pm

    ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΥΡΩΠΑ¨ΚΟΘ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
    ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ ΦΥΣΙΟΓΝΩΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ!!!!!!

    ReplyDelete
  71. Anonymous4:22 am

    1:16


    ΚΑΤΑΝΟΩ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑΖΟΥΣΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΗ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΟΒΑΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ (ΠΩΣ ΠΗΓΕ ΤΟ ΑΦΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ? ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ)ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΕΙΠΗΣ ΓΝΩΣΗ ΣΟΥ ΤΟΣΟ ΕΠΙ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΙΟΘΕΩΡΕΙΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΕΜΑΤΑ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΟΠΩΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ(ΠΟΥ ΕΜΠΕΡΙΚΛΕΙΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ,ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΑ) ΑΛΛΑ ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΘΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΟ.ΑΠΛΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΙΑΛΕΓΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ "ΕΚΘΕΣΗ". ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

    ReplyDelete
  72. Anonymous7:16 am

    Λιγες μέρες μείνανε. Η δικαίωση των προσδοκιών μας είναι πολύ κοντά. Τα παραμύθια τέλος.
    Φοιτητής ΕΑΠ.

    ReplyDelete
  73. Λεωνίδας Γραμματικάκης - Δάσκαλος12:59 pm

    Κύριε υπουργέ,
    ποιος επιτέλους μπορεί να ασχοληθεί με το ανεπανάληπτο χάλι των γραμματειών ΚΥΣΔΕ-ΚΥΣΠΕ όπου μία απόφαση των ανωτέρω συμβουλίων κάνει να αποκτήσει πρακτικά ώστε να προωθηθεί για υπογραφές το λιγότερο 2 και έως 7 εβδομάδες? Αυτό δεν γινόταν στο παρελθόν. Οπότε κάποιοι πρέπει να μπουν στη θέση τους δεν νομίζετε? Ευχαριστώ

    ReplyDelete
  74. Anonymous1:42 pm

    @4:22 πμ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΨΩ ΤΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑΖΟΥΣΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΟΠΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΤΙΣ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ

    ΘΑ ΗΤΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΘΕΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΔΜΘ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΕΞΟΔΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ.

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΤΑΤΟ «…. ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛ[ε]ΙΠΗΣ ΓΝΩΣΗ ΣΟΥ ΤΟΣΟ ΕΠΙ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΙΟΘΕΩΡ[ε]ΙΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΕΜΑΤΑ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΟΠΩΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ(ΠΟΥ ΕΜΠΕΡΙΚΛΕΙΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ, ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΑ)» ως απαίδευτος δεν έχω να προσθέσω το οτιδήποτε γιατί θα αδικήσω τη συγκροτημένη επιχειρηματολογία σας.

    ΥΣΤ: οι παρενθέσεις στις διαπιστώσεις σας μικρές παρεμβάσεις ενός απαίδευτου ελλιπούς γνώσης επί θεμάτων γνωσιοθεωρίας

    ReplyDelete
  75. Anonymous8:01 am

    1.42:

    Κάποιοι επικριτές με περίσσια άνεση κρίνουν τους άλλους χωρίς να μας αναφέρουν, βέβαια, οι ίδιοι την ιδιότητά τους (...) και φυσικά ξεχνώντας ότι και οι κρίνοντες κρίνονται και ενίοτε εκτίθενται (Βλ. σοφιστ[Ε]ίες)!

    Ή μήπως είναι απλώς για την φουκαριάρα την Παιδεία και τίποτα παραπάνω? (...)

    Φοιτητής
    Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών(ΕΑΠ)

    ReplyDelete
  76. Anonymous9:40 am

    @8:01 πμ Όταν το χιούμορ αντιγράφεται το θέμα γίνεται σοβαρό σε βάρος των επιχειρημάτων, ας μας πείτε ξεκάθαρα ποιες κατά τη γνώμη σας είναι οι επαγγελματικές διέξοδες του τμήματος.
    ΄Όσο για το σοφιστείες αν και δεν με αφορά , …. Είπαμε απαίδευτος ελλιπούς γνώσης επί θεμάτων γνωσιοθεωρίας

    ReplyDelete
  77. Anonymous10:03 am

    1:42

    Φυσικά και δεν είχα καμία πρόθεση να σε υποτιμήσω.Μήπως όμως εσύ και το δήθεν ακλόνητο επιχειρημά σου το προκάλεσε αυτό.Απλά μάθε οτι ολοι εμείς του ΕΑΠ όπως βλέπεις και λόγο έχουμε και γνώσεις και δεν πρόκειται να αφήσουμε να υποτιμηθεί απο κανένα μα κανένα η δουλειά που γίνεται εκεί.Φοιτητές και απόφοιτοι του ΕΑΠ πρέπει να κινητοποιηθούμε ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ στην απαξίωση του πτυχίου μας.

    ReplyDelete
  78. Anonymous10:20 am

    1:42

    Επίσης το οτι θεωρείς επιχείρημα "αναίρεσης" των αποψεών μου μερικά ορθογραφικά (λόγο ταχύτητας)λάθη,δυστυχώς δυστυχώς δείχνει επιβεβαιώνομαι για άλλη μια φορά.Ωχ ξέχασα τον τόνο στο οτι...

    ReplyDelete
  79. Anonymous1:37 pm

    ΕΥΡΩΠΑ¨ΚΟΘ ??? Μήπως ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ?? ( δάσκαλε τί δίδασκες....)

    ReplyDelete
  80. Anonymous2:53 am

    @1:37 μμ ΕΥΡΩΠΑ¨ΚΟΘ η Ισπανική προφορά του τμήματος... ΧΑ...ΧΑ...ΧΑ...ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ
    αλλά η διαπίστωση πάντα επίκαιρη και το ερώτημα περιμένει απάντηση:

    "Όταν το χιούμορ επαναλαμβάνεται για για ν-οστή φορά το θέμα γίνεται σοβαρό σε βάρος των επιχειρημάτων, επιτέλους ας μας πείτε ξεκάθαρα ποιες κατά τη γνώμη σας είναι οι επαγγελματικές διέξοδες του τμήματος.

    ReplyDelete
  81. Anonymous11:11 am

    2:53

    Ανετα οι αποφοιτοι του Ε.Π θα μπορούσαν να διδάξουν Ιστορία,Κοινωνιολογία,Φιλοσοφία,αλλά και νέα αντικείμενα όπως θεωρεία στα καλλιτεχνικά Μαθήματα κ.λ.π. Εγώ δεν ξέρω κανένα άλλο απόφοιτο πανεπιστημίου που θα σου μιλήσει αναλυτικά (βλέποντας τη σκέψη ως δραστηριότητα συνθετικά γιαυτό λέγεται άλλωστε και ευρωπαικός πολιτισμός αφού εξετάζει κάθε πτυχή των γραμμάτων και των τεχνών)με όλες τις διαστάσεις του γεγονότος απο ένα ιστορικό συμβάν,μέχρι να σου εξηγήσει για παράδειγμα τη Μαρξική έννοια της αλλοτρίωσης ή το καρτεσιανό εγχείρημα και την επίδραση του Μαξ Βέμπερ στη σύγχρονη κοινωνική θεωρία. Τι άλλο να συμληρώσω, γνώσεις απο τις τέχνες μέχρι την ψυχανάλυση(Φρόϊντ,Λακάν)κ.λ.π Φυσικά δεν είμαστε υπόλογοι σε κάποιον που μας βάλει με ένα δήθεν ακλόνητο χα χα επιχείρημα,και που δεν τολμά να αναφέρει(γιατί αραγε? ποιού τμήματος είναι τελοιόφοιτος)θα μου επιτρέψεις μια προσωπική ερώτηση.Υπήρξε μάθημα που να μην πέρασες με σκονάκι?

    Απόφοιτος Ευρωπαϊκου Πολιτισμού

    Υγ-Ελπίζω να μην αποφύγεις νιοστή φορά τι εσύ τελείωσες...

    ReplyDelete
  82. Anonymous11:43 am

    ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ του @11:11 πμ ΝΑ ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ!!!!

    ΤΣΤ: ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΤΥΧΙΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΠΙΑΣΑΝ ΜΕ ΣΚΟΝΑΚΙ....

    ReplyDelete
  83. Anonymous2:35 pm

    ……………………..( Δάσκαλε τι δίδασκες...) = Έκφραση του λαού που στιλιτεύει τούς παντός καιρού αυθεντίες και παντογνώστες. Δέν παραπέμπει σε πραγματικό Δάσκαλο αλλα σε καταφαντασίαν πολυμαθή που απαιτεί η ημιμάθεια του να γίνεται αποδεκτή ώς μοναδική αλήθεια.......
    Επίσης η επανάληψη επειχηρημάτων δίχνει αμηχανία (.........Όταν το χιούμορ επαναλαμβάνεται...............)
    Για τα επαγγελματικά δικαιώματα του απόφοιτου του Ευρωπαικού Πολιτισμού σε όποια γλώσσα και να το προφέρεται υπάρχει Π.Δ ( 66/2009 ) το οποίο δέν μπορεί ακόμα να εφαρμοστεί εξαιτίας των Γ.Ε.Σ.Δ. ( Γνωστών Ελληνικών Συντεχνιακών Διαπλοκών). Θέμα το οποίο ελπίζουμε να τακτοποιηθεί άμεσα με τον ορισμό Π.Ε.
    Διορθώστε μου σας παρακαλώ τα ορθογραφικά μου λάθη για να νιώθεται χρήσιμος.

    Καλη επιτυχία συμφοιτητές/απόφοιτοι του Ε.Α.Π.

    ReplyDelete
  84. Anonymous3:01 am

    Η απαξίωση της όποιας άποψης είναι το καλύτερο μέσο για όσους δεν έχουν να πουν τίποτε επί της ουσίας.

    Η έλλειψη επιχειρημάτων μπορεί να δικαιολογηθεί

    Η έλλειψη χιούμορ όμως....

    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΑ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

    ΤΟ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΜΟΝΟΣΗΜΑΝΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΩΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

    ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ "ΒΑΦΤΙΣΕΙ" ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΩΣ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

    ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ
    ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΤΟΥ

    ReplyDelete
  85. Anonymous8:00 am

    ΜΑ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΜΑΤΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΕΙ ΠΟΙΟΣ ΔΙΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΕΛΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ...ΟΠΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΣ (ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΡΗΣΗ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΣΟΥ ΠΕΡΑΝ ΑΟΡΙΣΤΩΝ ΑΦΟΡΙΣΜΩΝ)ΟΤΙ Η ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΙΝΑΙ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ. ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΥΡΙΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΝΑ ΕΠΑΝΕΡΧΕΣΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΡΘΕΙ Η ΑΔΙΚΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΜΑΣ.


    ΥΓ-ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΚΥΡΙΕ ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΤΥΧΙΟ(συμβατικού ΑΕΙ) ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΩ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΕΙΑ...ΜΗ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ (ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ...) ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

    ReplyDelete
  86. Anonymous8:05 am

    11:43

    Πηγαινε ρώτα κάποιον πτυχιούχο ποιοί ειναι αυτοί που ανέφερα και τι θα αντιπαραθέσεις γιατί εσύ δεν......

    ReplyDelete
  87. Anonymous6:59 pm

    Εμενα προσωπικά δέν με ενδιαφέρει τι είσαι διότι φαίνεται ξεκάθαρα ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ.
    Οι απαντήσεις/ προτάσεις των φοιτητών/απόφοιτων του ΕΑΠ είναι αποτέλεσμα ορθολογικής σκέψης/τεκμηριωμένες και όχι αερολογίες/ παραληρήματα /λεκτικες ακροβασίες σαν αυτά που να γράφεις.Δεν μου προκαλεί εντύπωση η δήλωση σου οτι δέν αντιλήφθηκες κάτι απο τα επιχειρήματα που ακούστηκαν. Το αντίθετο μάλιστα θα αποτελούσε είδηση.
    Επίσης ο χαρακτηρισμός σου « όποιοι πτυχιούχοι» μπορεί να αφορά την γενιά σου και τους συμφοιτητές σου, τους μεταπολεμικούς παντογνώστες της μασας και της διαπλοκής, τους εξ Ιταλίας/Ρουμανίας τουρίστες/μαμοθρευτα/πλουσιόπαιδα αλλα ΣΕ ΚΑΜΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΕΑΠ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ. ΣΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ. ΠΡΟΣΟΧΗ : ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΦΥΗΣ ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΓΕΝΗΣ.
    Συνέχισε να εκτίθεσαι.
    Ως ταπεινός φοιτητης του ΕΑΠ και του ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΫ βλεποντας οτι οι σοφιστίες σου έχουν έντονο το στοιχείο της ΕΙΡΩΝΙΑΣ σου προτείνω ανεπιφύλακτα : Διαβασε ΕΡΑΣΜΟ.
    Οσο περι διοριστίας/αδιοριστιας/βαπτίσματος υπάρχει πολιτική ηγεσία να αντιμετωπίση το πρόβλημα/θέμα λαμβάνοντας υπ’οψιν το σύνολο με στόχο την πρόοδο και όχι τα επι μέρους.Τα χάλια της χώρας μας σε όλους τους τομείς βαραίνουν όχι μόνο αυτούς που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια αλλα και τους «συμβούλους» σωματεία/συνδικάτα/ινστιτούτα/επιμελιτήρια που «συγκυβέρνησαν» επιβάλλοντας με τις γνωστές μεθοδέυσεις τους τις «συμβουλές/διαταγές» τους. Νομίζω, οτι ωρίμασαν πλέων οι συνθήκες ώστε να δωθεί οριστικά τέλος στην Ε.Β.Π.Τ. (Ελληνική Βιομηχανία Παραγωγής Τεχνασμάτων)
    Έχω την πεποίθηση οτι η ηθική δικαίωση του ΕΑΠ και η σύνδεση των αποφοίτων του με την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση δημόσια/ιδιωτική/επιχειρηματικότητα είναι θέμα χρόνου.Και προς αυτήν την κατεύθηνση οι απόφοιτοι του θα προσπαθήσουν τα μέγιστα.

    ReplyDelete
  88. Anonymous1:03 am

    6:59

    Καταρχάς συγχαρητήρια που σπουδάζεις (φαντάζομαι παράλληλα εργαζόμενος)όπως επίσης συγχαρητήρια που κατέδειξες με ώριμο και σαφή λόγο κάποια προβλήματα που "ταλανίζουν" για δεκαετίες αυτό τον τόπο.Θα ήθελα να δείς (έχει αναρτηθεί στη σελίδα του συλλόγου μας)η απαξιωτική δήλωση της υφυπουργού κυρίας Χριστοφιλοπούλου οπότε πρέπει να υπάρχει εγρήγορση και άμεση ενημέρωση.Ευτυχώς οι περισσότεροι φοιτητές και απόφοιτοι εχουν συνειδητοποιήσει το πόσο αξίζει η συγκεκριμένη σχολή και δρούν ανάλογα.

    Απόφοιτος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

    Υγ-Επίσης το ΕΑΠ ειναι όντως αδιάβλητο.Ουτε νεολαίες ο γνωστός του γνωστού κ.λ.π κ.λ.πΕπίσης οι επιτηρήσεις του είναι αυστηρότατες.Κάπου αλλού θα δείς μαζικές "αμφιθεατρικές" αντιγραφές.Ενω κάποιοι κάπνιζαν και εντος και εν ωρα εξετάσεων...(τουλάχιστον ο γραφών έβγαινε έξω...)

    ReplyDelete
  89. Anonymous11:05 am

    ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑ ΔΕΛΦΩΝ ΕΠΟΧΗ...

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1
    Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΧΝΑΝ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2
    ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΛΗ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΔΙΟΡΙΣΘΟΥΝ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ , ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ 3

    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΘΕΩΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΑΥΤΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥΝ ΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ Α+Ω ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΩΡΑΡΙΟ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

    ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

    ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ [ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΤΑ ΜΕΛΗ ΔΕΠ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ, Η ΔΕ ΤΟΥ ΕΑΠ (και βέβαια αυτά δεν αφορούν μόνο το τμήμα σας αλλά και τμήματα συμβατικών πανεπιστημίων που βάζουν παρόμοια ζητήματα)]:

    1. Ποιό Α+Ω πρόγραμμα προτείνετε για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
    και στο προτεινόμενο πρόγραμμα πόσες ώρες και σε ποια μαθήματα θεωρείτε ότι πρέπει να διδάσκετε?

    2. Αν υποθέσουμε ότι αποδεχόμαστε για την οικονομία της συζήτησης το υπάρχον Α+Ω πρόγραμμα ποια συγκεκριμένα μαθήματα ανά τάξη και πόσες ώρες του προγράμματος προτείνετε να καλύπτουν οι απόφοιτοι του τμήματός σας?

    Αυτά έτσι για να συγκεκριμενοποιηθεί ο διάλογος και να αποδομηθούν "επιχειρημάτα" και από εδώ και από εκεί

    Γιατί φαίνεται και το αίσθημα του χιούμορ έχει χαθεί, και η όποια σοβαρη διάθεση για διάλογο

    Όσο για τα υπονοούμενα είναι κάτι παραπάνω από κατανοητό ότι προέρχονται από την μεριά ΟΧΙ του ΕΑΠ [οι γενικεύσεις δεν είναι καλός σύμβουλος του διαλόγου] αλλά από την μεριά αυτών που υποστηρίζουν ως μοναδική επαγγελματική διέξοδο των αποφοίτων του τμήματος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού το διορισμό στη ΔΕ κρίμα πραγματικά κρίμα υποτιμάτε το γνωστικό αντικείμενο του τμήματος σας εκτός και αν ...

    ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΘΑΚΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΤΕ ΦΑΝΗΚΕ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΧΙΟΥΜΟΡ ΔΙΑΘΕΤΕΤΕ ΑΛΛΆ ΟΥΤΕ ΕΧΕΤΕ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΕΠΙ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΤΙΘΕΝΤΑΙ

    ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟ ΥΠΔΜΘ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Η ΣΙΩΠΗ ή ΟΙ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΧΡΥΣΟΣ

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:
    ΓΙΑ ΤΟ Α+Ω ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ
    ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ή ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΕ
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΑΣ

    ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
    ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ... ΚΑΙ ΣΕ ΣΩΣΤΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ......

    ReplyDelete
  90. Anonymous2:58 am

    Μα αξιότιμε κύριε νομίζω οτι είμασταν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ.Τωρα διαπιστώνω εκ μέρους σας μια " μικρή" εμπάθεια προς το ΕΑΠ και ιδιαίτερα τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό.Σας ευχαριστούμνε όμως φιατί ετσει μας δίνεται μια ακόμα δυνατότητα ενημέρωσης.Ας τα ξαναπούμε λοιπόν.Είναι απολύτα καταρτισμένοι οι απόφοιτοι του ευρωπαϊκου πολιτισμού και ακαδημαϊκα πιστοποιημένο απο αρμόδιους (ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΤΙΜΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ)να ενταχθούν σε ανάλογες ΠΕ δείτε σας παρακαλώ το ανάλογο πόρισμα της επιτροπής των ακαδημαϊκών.Τωρα αν εσείς διαπιστώνετε προσωπικά τα ελλειματά σας σε σχέση με τους αποφοίτους του Ευρωπαϊκού πολιτισμού δεν φταίμε σε καμία περίπτωση εμείς.Οπως μην περιμένετε να ανταπεξέλθουν εξειδικευμένοι παλαιού τύπου εκπαιδευτικοί στις απαιτήσεις του άυριο.ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ Ο ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΞΕΡΕΙ ΣΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ(ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΔΙΑΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ)ΙΣΤΟΡΙΑ,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ(αφήστε τις υπόλοιπες ειδικές γνώσεις)ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΤΗ ΣΥΝΑΡΜΟΓΗ, ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΠΕΔΙΩΝ ΣΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΝΩΣΙΟΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ.ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΑΥΤΟ.ΕΙΝΑΙ ΔΥΑΝΤΟΝ ΚΥΡΙΕ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΞΕΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΟΥ Ε.Π ΠΟΥ ΣΕ ΜΙΑ Χ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ.Τώρα οσον αφορά το Α+Ω(μου θυμίζει νοοτροπία παλιού λυκειάρχη,η διαλεκτική σας...) το Α+Ω κύριε είναι υπόθεση άλλων.Υπόθεση δική μου είναι να καταδείξω τόσο τη θέση που αναμφισβήτητα πρέπει να εχει ο πολιτισμός στην εκπαίδευση σαν "κεφαλαιοποίηση" των γραμμάτων και των τεχνών.Καταλαβαίνω οτι παντού βλέπεται νεολληνικά φαντάσματα(βολεψάκηδες οπως κατα βάθος είστε εσείς, μην εξάπτεσθε είναι και αυτό μια πιθανότητα) και ενδεχομένους ανταγωνιστές...Λυπάμαι αλλά οι απόφοιτοι του Ε.Π ηρθαν για να μείνουν,βέβαιοι για τις δυνάμεις τους οσο και για την αναγκαιότητα αναδιαμόρφωσης της ελληνικής εκπαίδευσης.

    Απόφοιτος Ευρωπαικού Πολιτισμού

    Υγ-Φυσικά δεν έχετε ακούσει ποτέ για τις αποπομπές των αντιγραφέων καθώς και για ΤΟΝ ΕΞΟΝΥΧΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ.

    Υγ-Τι είναι αυτό που σας έκανε να επανέλθετε?
    Υγ-Ρωτήστε ενα απόφοιτο οποιασδήποτε αλλης σχολής τι ηταν ο Νταβίντσι θα σας πεί.Δε θας πεί όμως τι ηταν η γεωμετρική μέθοδος προοπτικής ή το σφουμάτο...Ρωτήστε κάποιον άλλο τι είναι η "κοινωνίωση" θα σας πεί..δεν θα σας πεί ουτε λέξη όμως για το Bauhaus(που άνθισε παράλληλα ως αρχιτεκτονικοκαλλιτεχινκό κίνημα)Ρωτήστε κάποιον άλλο για την Αναλυτική σχολή της φιλοσοφίας τη σχολή της Βιέννης θα σας πεί δεν θα σας πέι όμως για το για τη συνθήκη των Βερσαλιών ή τη μετέπειτα Αυστριακή προσάρτηση σταματάω εδώ για θα μπορούσα να γράφω μέρες.ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ.ΜΟΝΟ Ο ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΓΑΠΗΤΕ. ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΙΟ ΘΡΑΣΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΤΕ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΖΗΤΙΑΝΕΥΕΙ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΟΥΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

    ReplyDelete
  91. Anonymous8:14 am

    ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ,ΕΠΕΙΔΗ ΟΣΟ ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΕΘΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ

    ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ....

    .... ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΟΤΟΙ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ.... ΟΙ ΦΥΣΙΟΓΝΩΣΤΕΣ

    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΝΟΗΜΑ Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

    ΣΤΟΥ ΚΩΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ....

    ReplyDelete
  92. Anonymous10:51 am

    Λυπάμαι αλλά η εμπαθειά σου δεν εχει αντικειμενική έδραση.Βεβαια η κενή διαλεκτική σου είναι εξαιρετικά εύκολος αντίπαλος ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΚΡΥΒΕΤΕ.ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΝΤΡΕΠΕΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΣ ΩΣ ΕΠΤΑΣΦΡΑΓΙΣΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΞΑΝΑΕΙΠΑ ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ...και οχι εκβιαστικά αλλά με την αξία τους.ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ.Επειδή ανέφερα πολλά ονόματα και καταστάσεις για όποια χρειαστείς(ΜΆΛΛΟΝ ΓΙΑ ΟΛΑ) επεξήγηση και βοήθεια είμαι εδώ.

    Απόφοιτος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

    ReplyDelete
  93. Anonymous1:48 pm

    Συνάδελφε μάλλον φυσιογνωσης είναι ο ντροπαλός
    ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ReplyDelete
  94. Anonymous8:49 pm

    Θα έλεγα : Η διαλεκτική σας, τα φιλοσοφικά σας α-τεκμηρίωτα επιχειρήματα και οι ανευ νοήματος και ουσίας γενικέυσεις/συγκρίσεις ( α-νοηση = ΑΝΟΗΣΙΑ ) υποβαθμίζουν αισθητά το επίπεδο του διαλόγου.Σας προτείνω ανεπιφύλακτα : διαβάστε Βίνγκενσταιν. ( Ποιός είναι αυτός ε?? )
    Συνεχίστε να εκτίθεστε. Όλη η Ελλάδα διαβάζει και κρίνει. Άλλωστε το χρονοντούλαπο της ιστορίας για τις πεπαλαιωμένες συντηρητικές δομές αυτού του τόπου δέν είναι μακριά.

    Φοιτητής ΕΑΠ.
    Συγχαρητήρια στους συμφοιτητές/απόφοιτους του ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ για το επίπεδο του διαλόγου και των τεκμηριωμένων επιχειρημάτων. Το παρόν και το μέλλον μας ανήκει.

    ReplyDelete
  95. Anonymous1:44 am

    Αγαπητοί Συνάδελφοι

    Δεν τίθεται θέμα διαλεκτικής επικράτησης επί κάποιου που πολύ πιθανό δεν έχει να χωρίσει τίποτα με κάποιους πτυχιούχους που πιθανότατα τους βλέπει ως μελλοντικούς ανταγωνιστές.Δυστυχώς και αυτός είναι γόνος της αδηφάγου ελληνικής νοοτροπίας, όπως όλοι μας.Εντέλει λέει δικαιωματικά την αποψή του.Το θέμα όμως είναι να αναδειχθεί επιτέλους μια νέα δομή(οχι δογματική)πραγματικά διηεπιστημονική(οπως εύστοχα αναφέρει ο φίλος φοιτητής στην ελληνική εκπαίδευση)που θα "αντιμετωπίζει"τον ιστορικό χρόνο και θα αναλύει το επιστημονικό πεδίο πολύπλευρα(π.χ ο απόφοιτος της χ σχολής θα σου πεί για την σκέψη του Βιτγκενσταϊν9που ανέφερες φίλε φοιτητή) αλλά δε θα σου πεί για παράδειγμα για το Ζίμελ γαι τον Χόμπσμπομ ή τον Καντίνσκι και πάει λέγοντας...Πραγματικά εκτός απο τον παράπανω αντιτιθέμενο(που επαναλαμβάνω είναι δικαιωμά του να έχει αμφιβολίες)πολύ εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί είναι πραγματικά "έκπληκτοι" με την ευρυμάθεια και γνωσιακή διείσδυση των φοιτητών αποφοίτων του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Στο χέρι μας είναι λοιπόν να αγωνιστούμε για να μην απαξιωθεί (όπως ήδη τώρα συμβαίνει)ένα ζωντανό κομμάτι της Ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

    Απόφοιτος Ε.Π

    ReplyDelete
  96. Anonymous7:53 am

    ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΑΣΥΝΑΡΤΗΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΦΑΝΩΝ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ,,,, ΚΡΙΜΑ

    ReplyDelete
  97. Anonymous1:19 am

    ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΝΤΕΠΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙ ΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ...Αν υπάρχουν αναγνώστες ας κοιτάξου τα παραπάνω σχόλια.

    Απόφοιτος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού9απόφοιτος με ταυτότητα οχι οπως κάποιοι άλλοι...)

    ReplyDelete
  98. Anonymous1:39 pm

    @1:19 πμΑληθινά πιστεύετε ότι τα σχόλια που επικαλείσθε συμβάλουν σε αυτά που υποτίθετε υποστηρίζετε για το τμήμα σας.

    Αναγνώστης που κοίταξε τα παραπάνω σχόλια των αποκαλούμενων ως αποφοίτων του τμήματος ΕΠ.

    ReplyDelete
  99. Anonymous10:29 am

    Ωραίος ο υποτιθέμενος....αναγνώστης.Αλήθεια τυχαίε αναγνώστη τι έχεις τελειώσει...δραματική σχολή?

    Απόφοιτος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

    ReplyDelete
  100. Anonymous12:18 pm

    Κύριε Υφυπουργέ

    Αναμένουμε την ενεργοποίηση του Προεδρικού Διατάγματος.

    ReplyDelete
  101. Anonymous2:00 pm

    gia pio tmhma?

    ReplyDelete
  102. Anonymous2:36 pm

    @10:29 πμ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΑΣΤΕΙΑΚΙΑ

    ReplyDelete
  103. Μόλις διέρευσε το πλαίσιο επαγγελματικών προσόντων με δεκαεννιά επίπεδα:

    1) Δημoτικό, Γυμνάσιο
    2) Λύκειο
    3) ΙΕΚ/HND
    4) Κολλέγιο
    5) Πτυχιούχος ΠΕ (OXI EΑΠ!)
    6) Πτυχιούχος ΠΕ + MSc (OXI EΑΠ!)
    7) Πτυχιούχος ΠΕ + MSc + PhD(OXI EΑΠ!)
    9) Διπλωματούχος Μηχ (ισότιμος με MSc)
    10)Διπλωματούχος Μηχ + ΜSc
    11)Διπλωματούχος Μηχ + ΜSc + Phd
    12) Ο Θεός
    13) Ελληνικά ΚΑΤΕ ή ΚΑΤΕΕ ή Εργοδηγός ή ΑΣΠΑΙΤΕ ή ΣΕΛΕΤΕ ή ΤΕΙ ή ΤΕΙ + MSc αλλοδαπής ή ΤΕΙ + MSc + Phd αλλοδαπής(αδιάφορο) ή Aλλοδαπό ΤΕΙ εκ Γερμανίας ή ΤΕΙ + μαιμού μάστερ από ΤΕΙ ή ΠΕ (εκτός Πολυτεχνείου) με μαιμού μάστερ από ΤΕΙ
    14) Αργόσχολοι φοιτητές (λοτταριανοί) του ΕΑΠ που γυρίζουν στα φόρουμ αντί να διαβάζουν.
    15) Ιντερνετικοί συνδικαλιστές των αποφοίτων ΕΑΠ ή ΤΕΙ ή και των δυο.
    16) Διάφοροι ΕΑΠιτζηδες ή ΤΕΙτζηδες που γυρίζουν τα φόρουμ νομίζοντας πως θα πάρουν Ε.Δ.
    17) Διάφοροι ΤΕΙτζηδες ή ΕΑΠιτζήδες που προσπάθησαν να μπουν από το παράθυρο σε πολυτεχνεία.
    18) Διάφοροι ΤΕΙτζηδες που κάνανε μεταπτυχιακό στο ΕΑΠ νομίζοντας πως θα ισοτιμηθούν με διπλωματούχους.
    19) Διάφοροι ΕΑΠιτζηδες απόφοιτοι Ευρωμαικού Πολιτισμού που νομίζουν πως έγιναν ισότιμοι με τους μηχανικούς του πολυτεχνείου επειδή σπούδασαν "ανθρωπιστικές επιστήμες" κάτι που δεν είναι καν επιστήμη επειδή τα δόγματα τους δεν επαληθεύονται επιστημονικά και πειραματικά.

    ReplyDelete
  104. Anonymous8:28 am

    @φοιτητής ΕΜΠ

    Μόνο που κάποιοι από αυτούς που προανέφερες φοίτησαν σε Πανεπιστήμιο και πήραν τον τίτλο του Επιστήμονα.

    Εσύ σπουδαστή ΕΜΠ που σπουδάζεις μια τεχνική ειδικότητα θα γίνεις ένας καθόλα άξιος τεχνίτης πολυτελείας. Ενας πολυτεχνίτης.

    Τις επιστήμες άστες, είναι για άλλους, για αυτούς που τις σπούδασαν και τις σπουδάζουν στα Ελληνικά Πανεπιστήμια...

    ReplyDelete
  105. Anonymous11:56 am

    @Ανώνυμος 8:28ΠΜ

    Ποιος τους βάπτισε Επιστήμονες όλους αυτούς τους <>; Λέει τίποτε τέτοιο το πτυχίο τους; Ή τους έστεψε κάποιος καθηγητής; Επιστήμονας είναι κάποιος που ειδικεύεται σε έναν ή περισσότερους τομείς της επιστήμης και ο οποίος χρησιμοποιεί την επιστημονική μέθοδο προκειμένου να διεξάγει ερευνητική εργασία (θεωρητική ή εφαρμοσμένη). Ο φοιτητής του ΕΜΠ δεν σπουδάζει τεχνική ειδικότητα αλλά Επιστήμη σε κάθε περίπτωση. Τεχνική ειδικότητα σπουδάζουν σε άλλα επίπεδα. Πάρε παράδειγμα τους μαθητές των ΕΠΑΛ.
    Κάποιοι από αυτούς που ανάφερα είναι σε ρεζίλοΑΕΙ και μέχρι και οι ΤΕΙτζήδες τους περνάνε στη βάση. Δίνουν λαβή για σχόλια και είναι στο κάτω μέρος της ζυγαριάς. Αυτά τα "ΑΕΙ" πρέπει να κλείσουν γιατί είναι παθητικά για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
    Γελάω όταν ακούω έναν εκτός πολυτεχνείου να λέει πως οι επιστήμες είναι για ... άλλους όταν μας κοιτάνε σε επίπεδο σχολής και επαγγελματικών δυνατοτήτων με το τηλεσκόπιο. Όσοι από αυτούς είναι σοβαροί δίνουν εξετάσεις και έρχονται σε μας. Ευτυχώς 4<5. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια και πραγματικότητα.

    ReplyDelete
  106. Anonymous2:15 pm

    Ωραία λοιπόν οι Επιστήμονες να ασχολούνται με την Επιστήμη τους και οι Πολυτεχνίτες με την τέχνη τους. Σαφής η διαφορά.

    Δεν είναι ντροπή να ασχολείσαι με μια τέχνη και να μαθαίνεις για ασφαλτοτάπητες, αμμοχάλικα, 3Α, σιδηροδοκούς, πασσάλους, δοκούς κλπ κλπ. Τουναντίον είναι μια αξιοπρεπέστατη τέχνη.

    Αλλά την Επιστήμη αφήστε την πρωτίστως για τα Πανεπιστήμια, των οποίων το επίπεδο σίγουρα δεν μπορούν να κρίνουν όσοι δεν φοίτησαν ούτε μια μέρα σε αυτά.

    ReplyDelete
  107. ΤΡΙΣΓΑΙΟΣ Ο ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ1:04 am

    Επιστήμονα @ 2.15ΜΜ

    για πες μας και εσύ ποια Επιστήμη υπηρετείς;

    ReplyDelete
  108. Anonymous10:09 pm

    Σε όλη την Ευρώπη ως τριτοβάθμια εκπαίδευση αναφέρονται τα « Πανεπιστήμια και τα λοιπά ιδρύματα» αλλα στην χώρα μας «τα λοιπά ιδρύματα» προηγούνται των Πανεπιστημίων. Κάποτε όμως οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες θα ζηλέψουν τις σύγχρονες δομές μας και ίσως επιχειρήσουν να φτάσουν το υψηλό επίπεδο της χώρας μας σε όλους τομείς ώστε «οι λοιποί» να προσπεράσουν τους πανεπιστημιακούς και να απολαύσουν τα 4<5 επαγγελματικά δικαιώματα της πρωτοπόρας χώρας μας σε θέματα επιστήμης , ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σε ότι συνεπάγεται Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Βλέπετε, όλη η Ευρώπη και ο υπόλοιπος κόσμος κατοικούνται από ιθαγενείς που δέν ξέρουν τι κάνουν μάλλον γι αυτό διαίπουν τα Πανεπιστήμια και είναι εκεί που είναι σαν χώρες και κοινωνικό σύνολο δίχως το Ελληνικό δαιμόνιο όπου βαφτίζει το άσπρο- μαύρο. Μάλλον όλος ο κόσμος είναι δυστηχισμένος πού δέν έχει τις προτωπόρες και σύγχρονες δομές της χώρας μας. Το Ευρωπαικό γιγνεσθε σε θέματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης- επαγγελματικών δικαιωμάτων- και Πανεπιστημίων- Πανεπιστημιακών που κατέχουν διακεκριμένες θέσεις και πρωτοπορούν σε θέματα επιστήμης , αναγνωρίζονται και διαίπουν σε όλο τον κόσμο αλλα στην χώρα μας είναι εντελώς αόρατοι μπορείται να μου πείται που οφήλεται ?? Εκεί στο υπόλοιπο κόσμο κανείς δέν διεκδικεί το ¨Όλον¨ της επιστήμης όπως «οι λοιποί» στην χώρα μας??
    Είπαμε : μπρος η χώρα μας και όλοι οι άλλοι ακολουθούν. Και κάποια μέρα θα μας φτάσουν! Μη κακό τους δηλαδή.

    Θα μου επιτρέψετε να αναμιχτώ στην επιστήμη σας και να σας προτείνω να διευρύνεται την λίστα σας με μια κατηγορία ακόμα :

    (20) : Τα παιδιά των (9) (10) (11) που πρώτα μπαίνουν στο δημόσιο ή κληρονομούν καρέκλες ιδιοκτησίας των εκφραστών του Όλου που δεν έχουν το προσόντα ούτε να καθαρίσουν και κατόπιν οι μπαμπάδες-ιδιοκτήτες- τεχνίτες-πανεπιστημιακοί-φιλόσοφοι-μοναδικοί- και΄γ@@ω το σύμπαν- του Όλου της Ελληνικής επιστήμης και κοινωνίας νομιμοποιούν με πτυχία μαϊμού και κληρονομούν και το Όλον . Άμοιρη Ευρώπη με τα φτωχοπανεπιστήμια σου….κάποτε θα γίνεις και εσύ Ελλάδαρα των Όλου και σια……

    ReplyDelete