Tuesday, September 28, 2010

Νέος Πρόεδρος στο ΕΣΥΠ

Ο Αλέξης Λυκουργιώτης ορίσθηκε σήμερα, 28/09/2010, νέος Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ), ύστερα από διατύπωση γνώμης από τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

9 comments:

  1. Anonymous10:59 am

    Είναι πρωτάκουστο, έτσι αναβαθμίζεται η παιδεία. ΠΕΡΑΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ……. ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΘΕΙ ΑΡΙΣΤΕΙΟ …… ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΕΣΤΠ....

    ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΧΟΛΙΟ

    Η ανάρτηση στο: http://press-gr.blogspot.com/2010/09/guinness.html

    «Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010
    Ρεκόρ guinness...
    Από τους Μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Ολύμπιον

    30 Μαθητές του Γυμνασίου - Λυκείου Ολύμπιον, σε μια προσπάθεια να αποκομίσουν μια καινούρια εμπειρία, αποφάσισαν να επιχειρήσουν την κατάρριψη του ρεκόρ Guinness ενώνοντας περίπου 85 353 καλαμάκια.
    Η ιδέα μιας παρέας μαθητών έτυχε ένθερμης υποστήριξης τόσο από τους υπόλοιπους μαθητές όσο και τους καθηγητές του σχολείου, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά. Στόχος όλων ήταν μια θέση στο παγκοσμίου φήμης βιβλίο με τα ρεκόρ Guinness. Και τα κατάφεραν! Η προσπάθεια των μαθητών ξεκίνησε στις 30 Αυγούστου.
    Στις 2 Σεπτεμβρίου, κατάφεραν να σπάσουν το προηγούμενο ρεκόρ που...
    κατείχαν Ρουμάνοι μαθητές, με 11 298m καλαμάκια.
    Το τελευταίο καλαμάκι το τοποθέτησαν ΟΛΟΙ μαζί στις 3 Σεπτεμβρίου, έχοντας δημιουργήσει μια "παρέλαση" από καλαμάκια με μήκος 16 535.5m.»

    και εμείς ψάχνουμε τους φωτισμένους ανά την υφήλιο για την αναμόρφωση της ανώτατης εκπαίδευσης….
    …. Και ιδιαίτερα καυστικό και πραγματικό το 7Ο σχόλιο του πραγματικά φωτισμένου έλληνα δασκάλου και το 8Ο σχόλιο που ευρηματικά αποτυπώνει κατά ειρωνικό τρόπο την συνέχεια του τέλματος.

    ReplyDelete
  2. Αριστούχος στα καλαμάκια.11:19 am

    Καλά έκαναν τα παιδιά. Μόνο με σπάσιμο των ρεκόρ στο βιβλίο γκίνες με καλαμάκια στην σειρά θα περάσουνε και τις πανελλήνιες .....

    ReplyDelete
  3. Μπορείτε να μας εξηγήσετε με ποια κριτήρια διορίστηκε ο κ. Λύτρας πρόεδρος του ΣΑΠΕ;

    ReplyDelete
  4. Anonymous2:05 pm

    Τι να πούμε, γονείς

    ReplyDelete
  5. Αν υπάρχει και βιογραφικό του κ. Πολίτη-Στεργίου παρακαλώ δώστε το στη δημοσιότητα γιατί δεν μπόρεσα να το βρω πουθενά στο διαδίκτυο.

    ReplyDelete
  6. Anonymous1:06 am

    Με την διοικούσα στο ΕΑΠ τι γίνετε;
    Πότε επιτέλους θα λυθούν τα προβλήματα που πηγάζουν από την ανυπαρξία της διοίκησης.
    Το ΕΑΠ είναι ένα από τα καλύτερα ΑΕΙ της χώρας το οποίο σύμφωνα με τις τελευταίες σας εξαγγελίες φαίνετε πως αποτέλεσε το μοντέλο για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση
    Γιατί το απαξιώνετε με αυτόν τον τρόπο ;

    ReplyDelete
  7. Anonymous4:08 am

    Ο κ. Στεργίου είναι μεν πρόεδρος στο ΤΕΙ Μεσολογγίου αλλά αφενός μεν είναι αναπληρωτής καθηγητής και όχι καθηγητής, αφετέρου είναι σε τμήμα που απέχει από την έννοια του ακαδημαϊκού τμήματος αλλά και τεχνολογικού τμήματος.
    Για όσους γνωρίζουν το χώρο των ΤΕΙ, οι συμμετέχοντες σε διοίκηση που δεν έχουν καν καταφέρει να γίνουν καθηγητές, δεν έχουν το απαραίτητο ακαδημαϊκό βεληνεκές για να σταθούν σε ένα τέτοιο όργανο. Λόγω αυτής της ανεπάρκειάς τους είναι επικίνδυνοι για τα ίδια τα ΤΕΙ.
    Στο χώρο των ΤΕΙ πλέον υπάρχουν αρκετοί ικανοί επιστήμονες - καθηγητές με ανοικτό μυαλό και χωρίς συνδικαλιστικές αγκυλώσεις. Δε θα μπορούσε να μπει κάποιος από αυτούς;

    ReplyDelete
  8. Anonymous6:20 am

    Πολύ ικανοποιητικές οι επιλογές μετά γίνεται κριτική για τις επιδόσεις των μαθητών στη συναρμολόγηση καλαμακίων
    Αλλά και εκείνη η κυρία που έβαζε από το παράθυρο φοιτητές γνωστών πολιτικών
    Το φαινόμενο δεν είναι ελληνικό είναι παγκοσμίου βεληνεκούς.

    ReplyDelete
  9. Anonymous5:02 am

    Συγχαρητήρια για την επιλογή του κ. Λυκουργιώτη που είχε επιτυχημένες θητείες σε 2 διαφορετικά ΑΕΙ και είναι και επιστήμονας διεθνούς κύρους όπως προκύπτει από το ISI WoS. Οι άλλες δύο επιλογές πως δικαιολογούνται Κύριε Υφυπουργέ; Παγκοσμίως άγνωστοι στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

    Τέλος δεν ρωτάτε τον κ. Λυκουργιώτη (με θητεία στο ΕΑΠ από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα από διαφορετικές θέσεις) για τα τεκταινόμενα στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο για να ακούσουμε και την άποψή σας ή να δούμε κάποιες ενέργειές σας;

    ReplyDelete