Wednesday, June 30, 2010

Υποβολή μηχανογραφικών

Οι ενδιαφερόμενοι να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα πρέπει να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο από την Τετάρτη 7 Ιουλίου μέχρι και την Τρίτη 20 Ιουλίου.

Ανακοινώνεται επίσης ότι, μετά από προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων, οι γραπτοί βαθμοί των μαθημάτων της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄), τα οποία εξετάστηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο, θα αναρτηθούν τελικά μία μέρα νωρίτερα, δηλαδή την Τρίτη 6 Ιουλίου 2010 μετά τις 12 το μεσημέρι σε όλα τα Λύκεια της χώρας.

Με δελτίο τύπου που θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες θα ενημερωθούν οι υποψήφιοι για τη διαδικασία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων καθώς και τις ακριβείς ημερομηνίες χορήγησης της ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ από τα Λύκεια.

9 comments:

  1. Anonymous8:18 am

    ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΥΡΙΕ ΠΑΝΑΡΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΙΣ 6/7 ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΣ 7/7, ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ? ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ.ΦΕΤΟΣ???

    ReplyDelete
  2. Anonymous10:57 am

    Έχετε χάσει τη μπάλα μου φαίνεται εκεί στο υπουργείο ή σας έχει χτυπήσει η ζέστη.
    10 μέρες για τα μηχανογραφικά, χωρίς χρόνο να το σκεφτούν που λέει και ο προηγούμενος.
    6 μέρες για τους αναπληρωτές!
    Έχετε πάει καμια βόλτα στις δευτεροβάθμιες αυτές τις μέρες να δείτε τι γίνεται;
    Και την Παρασκευή θα βγεί και καμιά παράταση...
    για ποιόν άραγε;
    Ο ΧΑΜΟΣ τώρα γίνεται!

    Υ.Γ. Το δόγμα "ΌΛΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!" το είδαμε με τις αποσπάσεις. Τι έγινε; Ξαφνικά καταλάβαμε ότι χρειάζεται κόσμος ΚΑΙ στις διοικητικές υπηρεσίες;
    Τουλάχιστον μην λέτε ανοησίες και εκτίθεστε. Οχι μόνο εσείς, αλλά και όλη η ηγεσία του υπουργείου.

    ReplyDelete
  3. Anonymous4:35 am

    Στα πλαίσια της διαφάνειας γιατί δεν ανακοινώνετε και τα ονόματα αυτών που αποσπάσατε σε γραφεία βουλευτών;
    Γιατί δεν ανακοινώνετε στις αποσπάσεις του ΥΠΕΠΘ και των Γραφείων τις θέσεις των οργανικών;
    Μήπως γιατί έτσι θα φαινόταν ότι συνεχίζεται το πανηγύρι των αποσπάσεων από δυσπρόσιτα σχολεία;

    ReplyDelete
  4. Anonymous10:00 am

    Οι παραπάνω συντάκτες που μιλούν για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού μάλλον δεν έχουν ιδέα ούτε για τη διαδικασία αλλά ούτε και για την ουσία.

    1. Ο καθορισμός ημερομηνίας για τους υποψηφίους κάθε σχολικής μονάδας είναι ενδεικτικός και σκοπό έχει την αποφυγή συσσώρευσης υποψηφίων συγκεκριμένες μέρες και πολύ περισσότερο κατά τη λήξη της προθεσμίας. Δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση την άρνηση παραλαβής του μηχανογραφικού σε διαφορετική ημερομηνία από την καθορισμένη.

    2. Σε ότι αφορά στον χρόνο που μεσολαβεί από την έκδοση των αποτελεσμάτων σε σχέση με το χρόνο υποβολής και την αιτίαση ότι δεν υπάρχει χρόνος... εδώ τι να πω... Αν ο υποψήφιος περιμένει την τελευταία στιγμή να αποτυπώσει τις προτιμήσεις του τότε κάτι δεν πάει καλά. Η επιλογή σπουδών δεν είναι μια διαδικασία που γίνεται στο παραπέντε. Το μηχανογραφικό ήταν αναρτημένο μήνες στον δικτυακό τόπο του Υπουργείου Παιδείας. Η συμπλήρωσή του ήδη μπορούσε να έχει γίνει. Απαιτούσε καλή μελέτη, εσωτερική αναζήτηση, πληροφόρηση και στήριξη από τις δομές που για αυτό το σκοπό λειτουργεί του Υπουργείο (ΚΕΣΥΠ - ΓΡΑΣΕΠ) αλλά και οποιονδήποτε αρμόδιο φορέα ή οργανισμό. Η αποτύπωση των προτιμήσεων και τον εναλλακτικών επιλογών επομένως μπορούσε να γίνει με απόλυτη ηρεμία και γνώση. Το στάδιο της υποβολής που έπεται είναι το λιγότερο. Και οι βαθμοί - όποιοι και αν είναι αυτοί - δεν έχουν σημασία με τον αρχικό σχεδιασμό και τις εναλλακτικές που έχει σκεφτεί ο υποψήφιος για τις επιλογές σπουδών. Θα έλεγα πως υπό το βάρος ενδεχόμενης αποτυχίας σε βαθμούς το να σκεφτεί τώρα τι τμήματα θα δηλώσει και πώς θα τα δηλώσει είναι ότι χειρότερο. Αν τελικά ο υποψήφιος πήγε καλά... θα εισαχθεί στην πρώτη του προτίμηση ή στην δεύτερη ή στην τρίτη ... και αν δεν πήγε και τόσο καλά στην τέταρτη.. στην πέμπτη. κ.ο.κ. Θα εισαχθεί σε κάποιο τμήμα του μηχανογραφικού. Ενός μηχανογραφικού όμως που από καιρό έχει σκεφτεί και έχει ετοιμάσει... ανεπηρέαστος από βάσεις... παπαγαλάκια αυξομείωσης βάσεων... και όχι ενός μηχανογραφικού που όπως είπα παραπάνω θα είναι του παραπέντε... Μη ξεχνάμε άλλωστε πως υπάρχουν και μαθητές υποψήφιοι που κάνουν πρώτα το μηχανογραφικό τους και μετά δίνουν εξετάσεις (ΕΠΑΛ Α΄ομάδα, Έλληνες του εξωτερικού).
    Και τελικά δεν καταλαβαίνω την εμμονή του Υπουργείου να αφήνει την συμπλήρωση του μηχανογραφικού να γίνεται τώρα. Τι νόημα έχει. Ποια είναι η λογική του. Θα μπορούσε να γίνεται σε χρόνο πολύ πρωθύστερο με ηρεμία. Δείτε τα αποτελέσματα.

    ReplyDelete
  5. Δεν υπάρχει εμμονή. Δεν μπορούσε να αλλάξει κάτι για φέτος μετά τον Οκτώβρη του 09.

    ReplyDelete
  6. Anonymous11:53 am

    Έχετε δίκαιο κύριε Πανάρετε. Λάβετε την ερώτησή και την τοποθέτησή μου όχι ως παρατήρηση για τις προθέσεις σας αλλά ως απορία για το ισχύον επί τόσα χρόνια σύστημα.
    Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

    ReplyDelete
  7. Anonymous6:03 am

    @10:00 Ένας από τους παραπάνω συντάκτες συμμετέχει τα τελυταία 6 χρόνια στη διαδικασία συμπλήρωσης μηχανογραφικών και αιτήσεων αναπληρωτών!
    1. Ο καθορισμός των ημερομηνιών προφανώς είναι ενδεικτικός, αλλά από τη στιγμή που δεν δίνεται χρόνος στους μαθητές, ενάς μεγάλος όγκος αυτών θα μεταφερθεί τις επόμενες μέρες, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί η διαδικασία.
    2. Είναι επίσης προφανές ότι οι υποψήφιοι θα έπρεπε ήδη να έχουν επιλέξει και να γνωρίζουν τις σχολές που επιθυμούν, αλλά ας είμαστε ρεαλιστές, οι περισσότεροι μαθητές συμπληρώνουν τα μηχανογραφικά τους με βάση το βαθμό τους.
    3. Τελικά δεν είχα άδικο...
    Στις 13:30 έφτασε η παράταση στη διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων για τους αναπληρωτές. Έπρεπε δηλαδή να φτάσει η τελευταία στιγμή και να ταλαιπωρείται έτσι τόσος κόσμος;
    Αυτό ενοοώ όταν λέω ότι δεν υπάρχει οργάνωση στο υπουργείο μας και πιστεύω τελικά ότι τις εγκυκλίους τις συντάσουν ΑΣΧΕΤΟΙ με τις διαδικασίες. Και δυστυχώς είναι διαχρονικό (πριν 2-3 χρόνια οι προθεσμία για τα μηχανογραφικά των ΕΠΑΛ ήταν 10 ημερολογιακές μέρες...με 2 σαββατοκύριακα μέσα!).

    ReplyDelete
  8. Anonymous4:23 am

    παρακαλώ πότε θα ανακοινώσετε τις βαθμολογίες στά ειδικά μαθήματα;Τα παιδιά που ενδιαφέρονται για το σχέδιο(συντελεστής βαρύτητας 2) νοιώθουν στραγγαλισμένα με το χρονικό περιθώριο του μηχανογραφικού.

    Βάσω

    ReplyDelete
  9. Anonymous8:32 am

    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΑ :
    1. Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.

    2. ΤΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ <>.
    ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΕ 6 ΑΤΟΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ , ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΚΟΛΟ.

    3.Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΥΣΙΟ Ν Α ΒΑΖΕΙΣ 140 ΣΧΟΛΕΣ <> ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ , ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΥΤΟ.

    4.ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ << ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ…>> ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ , ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ.

    5.ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ :
    Α . ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΧΟΛΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ
    Β. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΤΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟ
    Γ. ΔΙΝΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ . ( ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ !!!! )

    6. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ.........
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΩΣΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ........
    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ , ΤΟ ΑΓΧΟΣ , ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ
    ΟΛΟΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΣΑΧΘΟΥΝ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ, ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΣ ΦΥΓΟΥΝ.
    ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ :
    ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ , ΠΟΛΥ ΑΓΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.
    ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ...
    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ.
    <>

    ReplyDelete