Wednesday, September 16, 2009

H απόσυρση των αυτοκινήτων και της Κυβέρνησης

Η κυβέρνηση αποφάσισε να προωθήσει την διάταξη που δεν πρόλαβε να ψηφίσει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Μια διαδικασία που χρησιμοποιείται μόνο σε έκτακτες και επείγουσες περιπτώσεις. Το μόνο έκτακτο εδώ είναι η κατάρρευση της κυβέρνησης και η προκήρυξη εκλογών (αν και όλοι το περίμεναν).

Αγνοεί δηλαδή ότι ουσιαστικά λειτουργεί ως υπηρεσιακή κυβέρνηση. Με δεδομένο ότι, όπως όλα δείχνουν, θα έχουμε αλλαγή κυβέρνησης στις 4ης Οκτωβρίου, η ενέργεια αυτή δείχνει περιφρόνηση της λαικής κυριαρχίας. Ιδαίτερα όταν το κόμμα που φαίνεται ότι θα κερδίσει τις εκλογές είχε διαφωνήσει με την ρύθμιση αυτή.

Μου προκαλεί εντύπωση ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχτηκε να υπογράψει την πράξη αυτή. Επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά την πλήρη υποβάθμιση του θεσμού.

Και βέβαια οι σκοπιμότητες είναι προφανείς. Θεωρούν στην κυβέρνηση ότι το ΠΑΣΟΚ θα υποχωρήσει για να μην δυσαρεστήσει όσους πωλούν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα (βγήκαν ήδη στις τηλεοράσεις και ζητούν από το ΠΑΣΟΚ να συμφωνήσει) και αυτούς που θέλουν να απαλλαγούν από τα παλιά αυτοκίνητά τους.

Αν το ΠΑΣΟΚ υποχωρήσει, θα κερδίσει ίσως μερικές δεκάδες ψήφους. Θα χάσει όμως σε αξιοπιστία. Και δεν έχει συμπράξει σε μια πρωτοφανή παραβίαση των κανόνων της Δημοκρατίας. Θα το κάνει;

No comments:

Post a Comment