Tuesday, April 05, 2011

Πρόγραμμα Πανελληνίων Εξετάσεων 2011

Ανακοινώθηκαν σήμερα: Το πρόγραμμα των πανελληνίων εξετάσεων του έτους 2011 για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η ημερομηνία λήξης των μαθημάτων στα Γυμνάσια και Λύκεια και η περίοδος των ενδοσχολικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Στις φετεινές πανελλήνιες εξετάσεις οι υποψήφιοι (μαθητές και απόφοιτοι) που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι: 92.259 για τις εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδα Β’), 1.068 για τα εσπερινά ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδα Β’), 22.010 για τα ημερήσια ΕΠΑΛ (ομάδα Α’) και 1.133 για τα εσπερινά ΕΠΑΛ (ομάδα Α’).

Ολες οι πληροφορίες εδώ

7 comments:

  1. Anonymous2:49 am

    Κύριε υπουργέ γιατί επιλέχθηκε η Πέμπτη 12-5 και το Σάββατο 14-5 ?
    Η επιλογή Τετάρτη 11-5 και Παρασκευή 13-5 θα εξοικονομούσε αρκετά χρήματα λόγω της επιπλέον αμοιβής για εργασία το Σάββατο. Σε καιρούς οικονομικά δύσκολους για τη χώρα μας κάθε οικονομία έχει τη σημασία της.

    ReplyDelete
  2. Anonymous4:25 am

    Λυπάμαι κ. Πανάρετε, αλλά από εδώ και πέρα δεν θα εμπιστεύομαι καμία δήλωση της πολιτικής ηγεσίας, γιατί η Υπουργός είχε ανακοινώσει ότι οι εξετάσεις θα διεξάγοντο το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και ότι δεν είναι δυνατό να λήγει τόσο γρήγορα το διδακτικό έτος (τι ειρωνία!).
    Φαίνεται λοιπόν ότι όλες οι ενέργειές σας έχουν οικονομικό χαρακτήρα (να μη γίνουν βαθμολογικά κέντρα τον Ιούλιο, αλλά τέλος Ιουνίου) και όχι παιδαγωγικό (λες και οι μαθητές των εσπερινών μπορούν να παίρνουν εύκολα τις άδειες από τον εργοδότη τους).
    Παρακαλώ για τη δημοσίευση του σχολίου (και για απάντησή σας).

    ReplyDelete
  3. Anonymous6:00 am

    @2:49 AM
    ΠΡΟΤΑΣΗ
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΝΑ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙΤΗΡΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
    ΕΤΣΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΘΑΕΦΤΕΙ ΜΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥ ΔΥΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΕΙΣ
    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΓΙΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΥΤΙΚΩΝ
    ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ
    ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΚΑΙ Η ΚΑΚΟΠΙΣΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΣΤΟΥΣ "ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ" ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

    ΝΑ ΠΩΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΝΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΛΕΤΑΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ

    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ3 ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑ

    ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ

    ReplyDelete
  4. Anonymous6:56 am

    ο προεδρος της επιτροπής του εξεταστικού κέντρου που ειναι ο διευθυντής της σχολικής μονάδας που "φιλοξενεί" το εξεταστικό κέντρο γιατί πρέπει να πληρώνεται?

    ReplyDelete
  5. Anonymous12:32 pm

    giati mono o proedros kai oxi olH H epitropH?

    ReplyDelete
  6. Anonymous8:09 am

    Η αντίδραση- πρόταση της ΟΛΜΕ που αλλάζει το εκπαιδευτικό τοπίο
    "να μετακινηθεί η έναρξη των γενικών εξετάσεων μια βδομάδα μετά, γιατί αιφνιδιάζονται οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές"

    Έχουν απόλυτα δίκιο!!!!

    Δεν γίνεται όμως κατανοητό γιατί η ΟΛΜΕ δεν αντιδρούσε τα περασμένα χρόνια στις κενές αίθουσες των σχολικών μονάδων τις δύο τελεταίες εβδομάδες πριν την έναρξη των γενικών εξετάσεων , όταν όλοι οι μαθητές εξαντλούν το σύνολο των απουσιών που τους επιτρέπεται για να επιδοθούν στο άθλημα της προετοιμάσιας για τις γενικές εξετάσεις στα φροντιστήρια της παραπαιδείας που έχουν απαξιώσει το δημόσιο σχολείο

    ΓΙΑΤΙ?? ΓΙΑΤΙ?? ΓΙΑΤΙ???

    Η ΥΠΟΚΡΙΙΙΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ
    ΛΙΓΗ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ

    και σαν να μη νφτάνουν όλα αυτά ο πρώην υπουργός παιδείας της Νέας Δημοκρατίας τι βρήκε να πει για το χάλι που δημιουργησε :"παράνομες οι εξετάσεις'

    Δίκιο έχει και αυτός γιατί ως υπουργός παιδείας είχε επιδοθεί στο άθλημα των δημοσίων σχέσεων και όχι μόνο.

    Η ΥΠΟΚΡΙΙΙΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ
    ΛΙΓΗ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ

    καμμιά πρόταση ουσίας θα κάνουν όλοι αυτοί σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για το αξιακό σύστημα που τείνει να τελματώσει τα πάντα σε τούτο τον τόπο

    ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

    ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ

    ΑΛΛΑ ΩΣ ΑΛΛΟΘΙ ΒΟΛΕΥΕΙ και τους από εδώ και τους από εκεί

    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ......

    ReplyDelete
  7. Anonymous10:58 pm

    Αυτή τη στιγμή στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ σχολιάζεται από τη δημοσιογραφική ομάδα ως άστοχη η απόφαση του ΥΠΔΜΘ να πραγματοποιηθούν οι Γενικές Εξετάσεις των Εσπερινών Λυκείων το πρωί Ο γραφειοκράτης που είχε τη φαεινή ιδέα χαρακτηρίζεται και δικαίως ως «ανόητος» [το γένος του χαρακτηρισμού αποδίδεται στο σχολιαστή και ενδεχόμενα αδικεί και επαναφέρει το γνωστό θέμα των στερεοτύπων φύλου, από την αντίθετη πλευρά ενδεχόμενα]

    Είναι κατανοητό σε όλους το πρόβλημα για την ορθολογική διαχείριση των πόρων και τη μείωση των δαπανών

    Η οικονομική θεωρία σε θέματα αυτονόητων επιλογών λαμβάνει υπόψη και την αρχή «κόστους-ωφελιμότητας» των ενεργειών.

    Θα προτείναμε την επανόρθωση της «λανθασμένης»- ανόητης ενέργειας.

    Δεν μπορεί κάποιοι να θέλουν να επιβάλουν τις «ιδιαίτερες ικανότητες» που δεν έχουν με «ανόητες» ενέργειες ή να παρουσιάζουν θέσεις και προτάσεις ειδικών και εχόντων πείρα- γνώση – εμπειρία ως δικές τους [ σε άλλες περιπτώσεις] για να δικαιολογήσουν τη θέση που κατέχουν

    Όπως δεν μπορεί να ασκούν πολιτική επί εκπαιδευτικών θεμάτων [προώθηση στην πολιτική ηγεσία θέσεων- απόψεων- προτάσεων κατά την κρίση τους] όταν ΔΕΝ έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις και κουλτούρα επί επιστημονικών – εκπαιδευτικών και παιδαγωγικών θεμάτων.

    Δεν συμπεριλαμβάνεται στο θέμα και η κοινωνική διάσταση , γιατί αυτή θα έπρεπε να την έχουν οι προτείνοντες. ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

    Η ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ : Ως αυτοκριτική να επανορθώσετε και να συστήσετε στα στελέχη που πρότειναν – που εισηγήθηκαν ότι όποιος ασκεί διοίκηση θα πρέπει να γνωρίζει και τα όρια των ικανοτήτων του, βασική αρχή για την αναβάθμιση της αξιοπιστίας του δημόσιου τομέα και όχι μόνο [σοφία ΠΑΣΟΚ, πολύ φιλικά και με αγάπη πάντα].

    ReplyDelete