Tuesday, August 24, 2010

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Αύριο Τετάρτη 25-8-2010 θα δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από αύριο το πρωί να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω του ιστοτόπου του Υπουργείου (http://www.minedu.gov.gr) πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους (ή ενδεκαψήφιο για αλλογενείς - αλλοδαπούς) και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο). Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων γίνεται προσπάθεια ώστε να βελτιωθεί η προσβασιμότητα στην διεύθυνση αυτή, ιδίως τις ώρες αιχμής.

Οι υποψήφιοι που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα και από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στον τετραψήφιο αριθμό 1500.

Αύριο επίσης τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

10 comments:

  1. Anonymous3:27 am

    Κανείς να μην πάει να σπουδάσει σε ΤΕΙ. Είναι χωρίς αντίκρυσμα οι σπουδές εκεί αφού δεν έχουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα.

    Αλήθεια κε Πανάρετε δεν έπρεπε σύμφωνα και με τις δικές σας ρητές διαβεβαιώσεις να έχουν εκδοθεί τα εκκρεμμή Π.Δ μέχρι τώρα?

    Τι έχετε να πείτε?

    ReplyDelete
  2. Anonymous5:43 am

    ΑΥΤΑ ΛΕΓΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΕΤΑΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΨΑΡΙ
    ή
    ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ
    δεν κάνει το ράσο τον παπά....

    ReplyDelete
  3. Anonymous6:15 am

    σωστόοος ο/η 5:43 πμ ακριβής και καυστικός, μπράβο του/της!!!
    ... για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη.... ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΛΕΝΙΝ ΠΟΙΗΤΗΣ

    ReplyDelete
  4. Anonymous9:34 am

    επιτρέψτε μου να καταθέσω μία πρόταση και να εκφράσω μία απορία:
    1. πρόταση: είναι καλύτερο τα μηχανογραφικά των υποψηφίων να υποβάλλονται τον Ιανουάριο ή το Φεβρουάριο, διότι
    α. η κατά τον Ιούλιο κατάθεση έχει πρόσθετο κόστος (χρημάτων, πόρων, χρόνου)
    β. η συμπλήρωση των μηχανογραφικών μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών στρεβλώνει τις προτιμήσεις πολλών υποψηφίων (οι οποιοι τελικά επιλέγουν με κριτήριο όχι τις πραγματικές επιθυμιες τους αλλά τα μόριά τους - κι αυτό αφορά κατά κανόνα τους αριστεύσαντες)
    2. απορία (προς αρμόδιο και έμπειρο συναφούς επιστήμης): χρειάζεται πραγματικά ένας μήνας από την κατάθεση των μηχανογραφικών για την επεξεργασία των δεδομένων; ποιες αναγκαίες ενέργειες δικαιολογούν τη μεγάλη αυτή καθυστέρηση;
    Ευελπιστώντας σε απάντησή σας
    εύχομαι κυθήριον αντοχήν δια τα περαιτέρω

    ReplyDelete
  5. Anonymous9:34 am

    Periergo, pws kai den tha anakoinwthoun prwta sto alfavita tou gnwstou kommounisti?

    Mhpws na to ksanaskefteite?

    ReplyDelete
  6. Συμφωνώ για το μηχανογραφικό. Για πολλούς λόγους.

    ReplyDelete
  7. Anonymous10:31 am

    για τα ατει υπουργε ουτε βλεπεις
    ουτε ακους
    ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΑ ΑΤΕΙ

    ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΟΜΩΣ Η ΟΡΓΗ ΕΧΕΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΗ

    ΑΛΛΙΜΟΝΟ ΣΑΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

    ReplyDelete
  8. Alkythira12:47 am

    Το ότι πολλά τμήματα των ΤΕΙ δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα, εξαιτίας της διαχρονικής και υπερκομματικής ανευθυνότητας από την ίδρυσή τους μέχρι σήμερα, δεν σημαίνει ότι είναι στο επίπεδο του τίποτα. Στα περισσότερα από τα τμήματα αυτά παρέχονται γνώσεις υψηλότερου επιπέδου από άλλα γνωστά μας εκπαιδευτικά ιδρύματα, που έχουν επαγγελματικά δικαιώματα.
    Να προσέχουμε λιγάκι το στόμα μας...όταν μιλάμε για μερικές χιλιάδες ανθρώπους. Δεν μπορείτε να μας αποκαλείτε "τίποτα".

    ReplyDelete
  9. Anonymous1:15 am

    Χωρίς κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα το πτυχιο είναι ένα τίποτα.

    Δεν είναι δυνατόν σήμερα ένας απόφοιτος ΤΕΙ (ΑΕΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ) να ασκεί το επάγγελμα του ΥΠΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ δηλαδή αποφοίτου σχολών που έχουν καταργηθεί από το 1970 και που ουδεμία σχέση έχουν με τα ΤΕΙ.

    Άρα τα ΤΕΙ δίνουν πτυχία μαιμού αφού κάποιος αναγκάζεται να ασκεί άλλο επάγγελμα από αυτό που επίσημα σπούδασε.

    ReplyDelete
  10. Alkythira9:15 pm

    Το πτυχίο, (έτσι όπως έχουν σήμερα τα πράγματα), πράγματι είναι ένα τίποτα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι και τα ΤΕΙ γενικά είναι ένα τίποτα. Όσο για το ζήτημα των ΕΔ των υπομηχανικών, σου έχω εγώ χειρότερο. Σήμερα ένας απόφοιτος (μηχανικός) ΤΕΙ να μην έχει ΚΑΝΕΝΑ απολύτως επαγγελματικό δικαίωμα (π.χ. οι μηχανικοί ΑΑΚ όπως εγώ). Προσωπικά, ασκώ κανονικά το επάγγελμά μου, απλώς υποχρεώνομαι από το κράτος μου να έχω ... νταβατζή, όπως κάθε γνήσια ιερόδουλη...
    Και να σκεφτείς τη χαρά που είχα πάρει όταν έμαθα για την υπουργοποίηση του υφυπουργού μας.Επιτέλους είπα και ένας σοβαρός άνθρωπος στη πολιτική σκηνή. Όμως η πολιτική σκηνή είναι σαν τις κρεατίνες. Ξαφνικά σου στήνουν ένα εξαιρετικό σώμα αλλά πολύ γρήγορα έρχεται η απόλυτη παρακμή, γιατί όλοι αυτοί οι μυς αποτελούνται από κενό αέρα...

    ReplyDelete