Sunday, May 30, 2010

Εξετάσεις εσπερινών Λυκείων

Τελείωσαν χθες με απόλυτη επιτυχία και οι εξετάσεις των  εσπερινών Γενικών Λυκείων.

Θα ήθελα και σε αυτή την περίπτωση να ευχαριστήσω την επιτροπή των εξετάσεων, τους εκπαιδευτικούς και το διοικητικό προσωπικό για την συμμετοχή τους και την προσπάθεια που κατέβαλαν για να γίνουν ομαλά οι εξετάσεις. Ακόμα και την ημέρα της απεργίας όλοι έδειξαν να αντιλαμβάνονται την σημασία της απρόσκοπτης διεξαγωγής τους.

Αύριο τελειώνουν και οι εξετάσεις των ημερησίων Γενικών Λυκείων.

Ελπίζω σύντομα να μπορέσω να επανέλθω με σχόλια και παρατηρήσεις επί της ουσίας των εξετάσεων.

5 comments:

  1. Το ότι δε δημιουργήθηκαν προβλήματα στις εξετάσεις είναι μια πράξη ευθύνης των εκπαιδευτικών, και κυρίως των ωρομισθίων και των αναπληρωτών, οι οποίοι είναι και τα μεγάλα θύματα της πολιτικής σας.

    Μπορεί το θέμα να είναι άσχετο, ωστόσο βρίσκω την ευκαιρία να σας εκφράσω την αγανάκτησή μου (κι όχι μόνο τη δική μου) για το γεγονός ότι η προϋπηρεσία και ο κόπος τόσων ετών απαξιώνονται και ο προγραμματισμός οικογενειών ακυρώνεται. Ξαφνικά, κι ενώ χιλιάδες εκπαιδευτικοί περίμεναν το διορισμό τους, όχι μόνο δε διορίζονται αλλά τίθενται και εκτός μεταβατικής. Αναφέρομαι κυρίως στους αναπληρωτές οι οποίοι ύστερα από επιτυχία στο διαγωνισμό (ή σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ) γύριζαν από άκρη σε άκρη όλη την Ελλάδα και με το νέο νομοσχέδιο, αντί για το διορισμό τους έστω σε βάθος χρόνου, τους δίνεται μπόνους 3,4 μόρια για όσους έχουν 24 μήνες προϋπηρεσία. Ειλικρινά πιστεύετε ότι ένας εκπαιδευτικός με 28 μήνες προϋπηρεσία και τρεις επιτυχίες στο ΑΣΕΠ, χωρίς μόριο από ΠΔΣ, θα πρέπει να κριθεί εκ νέου σε διαγωνισμό, για να αποδείξει τι;
    Και, τέλος, δε νομίζετε ότι σ’ αυτό το κράτος πρέπει επιτέλους να υπάρχει μια συνέχεια; Γιατί, όταν αλλάζει μια κυβέρνηση, πρέπει να αλλάζουν και οι νόμοι και να αιφνιδιάζονται οι πολίτες; Και γιατί, αφού ήσαστε πεπεισμένοι για την ορθότητα των νόμων που θεσπίσατε, προεκλογικά δε μας ενημερώνατε για τις βουλές σας, για να γνωρίζουμε και εμείς τι ψηφίζουμε (καθότι υπήρξα ψηφοφόρος σας);
    Ειλικρινά, αν είστε δημοκράτης, ανοιχτός για πραγματικό διάλογο, αγωνιώ για μια ουσιαστική απάντησή, έστω σ’ ένα από αυτά τα ερωτήματά μου.

    Αναπληρωτής, πατέρας τριών μικρών παιδιών που ζει μακριά τους τα τελευταία τρία χρόνια.

    ReplyDelete
  2. Anonymous5:27 am

    Καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές που έδωσαν εξετάσεις.
    Άντε με το καλό να μπουν τα παιδιά σε κάποιο τριτοβάθμιο ίδρυμα, να σπουδάσουν, ώστε να έχουν καλή επαγγελματική σταδιοδρομία.
    Γιατί, ώς γνωστόν, οι σπουδές στα τριτοβάθμια ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα συνεπάγονται αφενός ποιότητα σπουδών, αφετέρου επαγγελματικά δικαιώματα και σίγουρη σταδιοδρομία.
    Είμαι περίεργος τώρα που όλα έχουν γυρίσει στο μηδέν πόσοι θα γίνουν πελάτες των καθηγητάδων της αθάνατης Ελληνικής σχιζοφρένειας.
    Το κλειδί της πνευματικής και οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας βρίσκεται στην Παιδεία.
    Δυστυχώς όμως η Παιδεία βρίσκεται δεκαετίες τώρα στα ερασιτεχνικά χέρια των "αρμοδίων".
    Πάντως, μιάς και απ'ότι φαίνεται ο ανασχηματισμός είναι αρκετά κοντά, εάν σας βρίσκεται χρόνος κάντε έναν απολογισμό των τελευταίων μηνών. Τί ακριβώς κάνατε; Για αυτά τα παιδιά που κοροϊεύουν τον εαυτό τους σπουδάζοντας;

    ReplyDelete
  3. Anonymous9:08 am

    Να σου πω εγώ τι έκανε. Στους μήνες αυτούς που είχε την ευθύνη :
    Α) Κατήργησε τη βάση του "10".
    Β) Αναγνώρισε τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ιδιωτικών κολλεγίων.
    Εύχομαι ο Γιώργος ο Παπανδρέου να προχωρήσει άμεσα σε ανασχηματισμό γιατί δεν τσουλάει έτσι το όχημα...

    ReplyDelete
  4. Quarkonium10:13 am

    Είδα σήμερα στο forum του κ.Λαζαρίδη την παρακάτω δημοσίευση:
    http://troktiko.blogspot.com/2010/05/o_5368.html
    Η ανάρτηση μάλιστα έγινε σε θέμα που αφορά την μήνυση στον βουλευτή κ.Παντούλα από υπάλληλο του ΔΟΑΤΑΠ.

    Αναρωτιέμαι αν σκοπεύετε να αλλάξετε κάτι στο ΔΟΑΤΑΠ. Πληροφορήθηκα βέβαια πως έχει διοριστεί νέο ΔΣ αλλά και πάλι δεν δικαιολογείται εν έτει 2010 τέτοια καθυστέρηση.
    Προσωπικά γνωρίζω άλλη περίπτωση που η υποψήφια έχει καταθέσει τα χαρτιά της -από αναγνωρισμένο Ευρωπαικό πανεπιστήμιο της Ιταλίας- στις αρχές Δεκεμβρίου 2009 και το ηλεκτρονικό σύστημα του ΔΟΑΤΑΠ δείχνει πως η πορεία της αίτησής είναι ακόμα στην παραλαβή στοιχείων...ΕΛΕΟΣ!
    Αναρωτιέμαι πως περιμένει το κράτος να το πάρουν οι πολίτες σοβαρά, να αναπτυχθεί η νεανική επιχειρηματικότητα, να καταπολεμήσει την γυναικεία ανεργία και άλλα πολλά όταν μετά από 7 μήνες η αίτηση αναγνώρισης είναι ακόμα στην παραλαβή.
    Σας πληροφορώ πως αγανάκτηση είναι το λιγότερο που μπορεί να νοιώθει κανείς.
    Ειδικά για όποιον μένει στην επαρχία η διαδικασία αναγνώρισης του ΔΟΑΤΑΠ μοιάζει επιεικώς αναχρονιστική.
    Συγγνώμη για το απότομο ύφος αλλά φοβάμαι πως η απλή καθημερινότητα είναι πολύ πιο τραγική από αυτήν που συζητάμε.

    ReplyDelete
  5. Anonymous1:57 pm

    Επί την ουσία της διαδικασίας των εξετάσεων κ. Πανάρετε, εκτός από το να ευλωγούμε τα γένια μας, θα πρέπει να κοιτάξουμε και την αλήθεια.
    Σας είχα στείλει και μηνύματα πριν την έναρξη των εξετάσεων τα οποία δυστυχώς επιλέξατε να λογοκρίνετε, αλλά επίσης δυστυχώς βγήκαν αληθινά.
    Η αλήθεια είναι λοιπόν ότι υπήρξαν ΠΑΡΑ πολλά προβλήματα στα σχολεία με τα μηχανήματα μετάδοσης θεμάτων.
    Θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να ζητήσετε από την ALTEC να σας δώσει τα αιτήματα προβλημάτων κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών.
    Ζητείστε επίσης να σας δώσουν των αριθμό των σχολείων που έλαβαν τα θέματα με τον εναλλακτικό τρόπο μετάδοσης.
    Οι εξετάσεις δεν είναι αστείο θέμα για να παίζουμε με αυτό. Πρέπει να γίνει κάτι άμεσα πριν λήξει η εγγύηση και το πρόβλημα διαιωνιστεί ή θα πρέπει να επιλυθεί με πολλαπλάσιο κόστος.
    Σας ευχαριστώ πολύ

    ReplyDelete