Wednesday, April 07, 2010

Συνέντευξη στον Ρ/Σ Σκάΐ (6/4/10)

Το πλήρες κείμενο.

14 comments:

  1. Anonymous1:47 am

    πηρατε άδεια για την συνέντευξη απο το γραφείο της υπουργού όπως λέει το esos οτι σας ειπε ο πρωθυπουργός!

    ReplyDelete
  2. Anonymous2:05 am

    από το esos
    Ρεπορτάζ:esos.gr
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
    "Την ανάκληση ισχύος της με αρ. πρωτ. 11674/24-7-2009 επικαιροποίηση της με αρ. πρωτ. 22865/22-10-08 Ανοιχτής Πρόσκλησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» για την υποβολή προτάσεων για την πράξη με τίτλο «Ενισχυτική διδασκαλία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» 2007-2013, λόγω επανασχεδιασμού της πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στο συγκεκριμένο τομέα, αποφάσισε το υπ. Παιδείας"

    πολύ θα στεναχωρηθεί η κυρία που την έβγαλε και εξακολουθεί να ειναι στο υπουργείο νομίζοντας οτι προσφέρει.
    Και δεν φταίει για όλα ο στρατηγός άνεμος.
    Αλήθεια τι έχει γίνει με εκείνα τα cds και τις εκδόαεις προεκλογικά και τα βιβλία που αγοράστηκαν για 800.000 ΕΥΡΩ.
    Οι αγανακτησμένοι υπάλληλοι του υπουργείου σας.

    ReplyDelete
  3. Anonymous2:32 am

    @1:47 πμ κύριε υφυπουργέ έχετε πραγματικά λεπτό χιούμορ, γι΄αυτό σας πάμε... [καμία σχέση το σχόλιο με σχετικές αναφορές του αείμνηστου ... μακαριστού]

    ReplyDelete
  4. Anonymous5:15 am

    Κύριε υφυπουργέ θα υπάρξει νέο νομικό πλαίσιο για το νέο διευρυμένο επιμελητήριο π.χ. ΤΕΕ?
    Αναμένετε ότι οι πολέμιοι (εδώ και 30 χρόνια) απονομής επ. δικαιωμάτων θα αποδεχτούν την ΑΠΟΡΡΎΘΜΙΣΗ (DEREGULATION) του επαγγελματικού τους φορέα πριν τη πάροδο νέας τριακονταετίας και μάλιστα χωρίς τη δαμόκλειο σπαθη της αναγκαστικής συμμόρφωσης με κάποιο π.χ. ευρωπαικό "νόμο"?

    Μήπως η τήρηση χρονοδιαγραμμάτων είναι τυπική?

    Αντιλαμβάνεσθε ως κρατικός λιετουργός τη ζημία που έχουν υποστεί 30 χρόνια τώρα οι (μη δημόσιοι υπάλληλοι) πτυχιούχοι ΤΕΙ χρησιμοποιώντας μια επιλογή που το ίδιο το κράτος τους έδωσε?

    Πως είναι δυνατό να σε αποδεχθεί αυτός που σε λοιδορεί σε απαξιώνει και σε μειώνει 30 χρόνια τώρα? Δεν πιστεύω πως υπάρχει κοινωνικό μένος σήμερα μεγαλυτερο από αυτό του ΤΕΕ προς τους "Τεχνολόγους".

    Ποιος θα επιλύσει τα technicalities που θα προκύψουν και σε τι χρόνο?

    Ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις?

    Σέβομαι τις προσπάθειες σας με βάση μια πολυδιάστατη θεώρηση κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων όπως το θέμα των ΤΕΙ αλλά μερικά πράγματα κόβονται και δε λύνονται.

    ReplyDelete
  5. Anonymous10:38 pm

    pros tin politiki igesia tou upourgeiou.Se diafora blogs blepei kaneis ti foto tis upourgou kai apo piso tis o maintanos o proedros tis DOE. Ti simeiologia einai auti. Mipos ekti8ete i upouros me auton ton kirio pou tin akolou8ei kata podas.
    kai ta gelakia epikoinoniaka parapeboun se sinirmous anepitrptous.
    Gia na epiliftei to grafio tupou tou upourgeiou sas
    Giati o en logo kirios kanei diafora sxolia sta grafeia tou stin DOE.

    ReplyDelete
  6. Alkythira11:02 am

    Αυτό είστε. Τίποτε άλλο:

    http://www.esos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7379:2010-04-09-16-39-32&catid=204:2009-12-01-09-56-07&Itemid=654

    Τα επαγγελματικά δικαιώματα των κολλεγίων από το 2013 και μετά στους επαγγελματικούς φορείς. Των ΤΕΙ μήνες μετά των κολλεγίων (αν βγουν ποτέ) και κατευθείαν στους επαγγελματικούς φορείς (ΤΕΕ).
    Αυτή είναι η πολιτική σας κύριε Πανάρετε. Μπορείτε να διαγράφετε όσα μηνύματά μου θέλετε. Αλλά θα πρέπει πρώτα να τα διαβάζετε...

    ReplyDelete
  7. Alkythira6:07 am

    Μην δημοσιεύετε επιλεκτικά τις αναρτήσεις μου για να μην βγάζει κανείς νόημα. Ή όλες ή καμία.

    Αυτό λοιπόν που λέω παραπάνω είναι ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία για τα Ε.Δ. των κολλεγίων, τα οποία δεν τέθηκαν φυσικά σε διαβούλευση πρώτα, ενώ θα αναγνωρίζονται από επιτροπή του ΥΠΕΠΘ μέχρι το 2013 και μετά θα "αναλάβουν" οι επαγγελματικοί φορείς. Με λίγα λόγια, πρώτα θα τους δώσετε εσείς Ε.Δ ώστε να δημιουργήσετε τετελεσμένο, και μετά θα έρθουν οι επαγγελματικοί φορείς να βάλουν τη σφραγίδα τους.
    Στον αντίποδα για τα ΤΕΙ χρειαστήκατε 6 ΜΗΝΕΣ για να ΠΡΟΣΤΕΣΕΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ σε κάθε ΠΔ του Ταλιαδούρου και να το δώσετε σε διαβούλευση. Μερικά "νέα" ΠΔ, τα οποία εγκριθούν, δεν εγκριθούν είναι αδιάφορο, αφού στη πράξη τα Ε.Δ, θα πρέπει να τα ζητήσουμε από τους επαγγελματικούς φορείς. Και όχι από το 2013 και μετά, αλλά από το Σεμπτέμβρη (σύμφωνα πάντα με τις δεσμεύσεις σας).

    Φυσικά και να έχετε διαφορετική γνώμη δεν θα μας την πείτε, διότι δεν έχετε χρόνο. Θα ασχολείστε με την υποτιθέμενη "ΑΝΑΚΛΗΣΗ" των αδειών "ΣΠΗΛΙΟΤΟΠΟΥΛΟΥ" προεκλογικά για κολλέγια που μέχρι και το νομικό συμβούλιο του κράτους έκρινε παράνομες αλλά το υπουργείο σας ακόμη δεν ανακάλεσε. Τώρα τους δώσατε και τα επαγγελματικά τους δικαιώματα... Πολλά συγχαρητήρια και πάλι για την σοσιαλιστική πολιτική σας. Ο κ. Παπαδρέου θα πρέπει να είναι περήφανος. Συγχαρητήρια όμως και για τους προέδρους μας και για την αξιοπρεπή στάση που κράτησαν όλους αυτούς τους μήνες. Αντίστοιχη της στάσης που διατηρούν χρόνια τώρα...

    ReplyDelete
  8. Anonymous3:22 am

    ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΗΗ ΠΙΟ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ:

    ΣΕΠΕΔ …. Μας ακούς που είσαι….

    Μας μιλάτε για πράσινη ανάπτυξη και ανάληψη πρωτοβουλιών στα σχολεία για την περιβαλλοντική εκπαίδευση.
    Να μια παρέμβαση στη λογική τα παιδιά μας να γίνουν ενεργοί πολίτες και όχι «παπαγαλάκια» της ψευτοκουλτουριάρικης προσέγγισης που συνήθως γίνεται στα σχολεία … για λόγους που όλοι ξέρουμε….
    ΌΛΟΙ παραδέχονται την ανάγκη για σωστή και με μέτρο αξιοποίηση των υδάτινων πόρων και για τη μη κατασπατάληση του νερού
    ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ το κίνητρο που δίνει η ΕΥΔΑΠ προς τους καταναλωτές…
    ΧΡΕΩΝΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΥΔΑΤΟΣ 6m3 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ …
    ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Η ΕΥΔΑΠ εάν δεν καταναλώνουμε τα 6m3 μπορούμε , αφού δεν υπάρχει κίνητρο, να αφήνουμε ανοικτή τη βρύση μας … έτσι για πλάκα…..
    ΠΡΟΣΕΞΤΕ δεν λέει η ΕΥΔΑΠ βάζω ένα πάγιο ισόποσο με την τιμή των 6 m3 και μετά δίνω κίνητρα για τη μη κατανάλωση, κάτι που θα … μπορούσε να συζητηθεί
    ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ και δεν …. Κάνουμε πλάκα ….. σαν ερώτηση κάνουμε, για να ξεκινήσει μια επαφή και με την υπεύθυνη διεύθυνση του υπουργείου σας και για την περιβαλλοντική εκπαίδευση που απαξιοί να επικοινωνήσει με τους καθηγητές στα σχολεία. Η κυρία Διευθύντρια που «επιλέχτηκε» με την διαδικασία της opengov δεν έχει δώσει σημείο ζωής από την ημέρα που ανέλαβε…. Τόση απαξία για τους καθηγητές – τα κορόιδα …. Για το λόγο αυτό και μεις «τα κακά παιδιά» -που δεν πιστεύουν σε μια πράσινη ανάπτυξη που παραπέμπει σε κινήσεις εντυπωσιασμού και «μαϊμού» αριστείων – βάζουμε ερωτήματα που φαίνονται «πλακατζίδικα» αλλά στην ουσία βάζουν το θέμα μιας άλλης παιδαγωγικής προσέγγισης των ζητημάτων που πρέπει να τίθενται στα παιδιά μας για να γίνουν ενεργοί και σκεπτόμενοι πολίτες….
    …. Αλλά τι λέμε τώρα η …ΣΕΠΕΔ έχει πάει για περιβαλλοντικές διακοπές και όχι μόνο [το ίδιο ισχύει και για τα άλλα αντικείμενα της αρμοδιότητας της] …. Ή κάτι άλλο συμβαίνει και δεν μας ενημερώνετε…….και μετά μιλάμε για ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ…. Πόσες εκθέσεις ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ή ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ…. Για αυτό αξιολογηθείτε κάποιοι στο υπουργείο σας που παρουσιάστηκαν από το πουθενά και μας πουλάνε «φύκια για μεταξωτές κορδέλες»…

    ReplyDelete
  9. Anonymous8:56 am

    ΣΕΠΕΔ, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ?
    ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ Ο/Η @3:22 πμ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,
    ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ
    Ενδιαφερόμενοι γονείς δυτικής αττικής.

    ReplyDelete
  10. Anonymous12:07 pm

    Η γυναικεία ομάδα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου παιδείας δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων δίνει συνεχώς συνεντεύξεις επί θεμάτων ασχέτων της αρμοδιότητάς των.
    Την Παρασκευή στον real για την οικονομία και για ένα θέμα κατά τον Χατζηνικολάου αρμοδιότητας του υπουργείου παιδείας που δεν ήταν όμως αρμοδιότητας του υπουργείου σας. Αδιάβαστος ο κ.Ν.Χ.
    Τώρα [αυτή τη στιγμή] , Δευτέρα βράδυ πάλι ο Χατζηνικολάου στο alter πάλι τα ίδια, η θεματολογία της συνέντευξης η τρομοκρατία και η οικονομία
    Προφανώς ακολουθείτε η οδηγία του πρωθυπουργού ότι ο καθένας ασχολείται με τα θέματα της αποκλειστικής αρμοδιότητάς του!!!
    Ο μόνος που ασχολείται όταν δίνει συνεντεύξεις αποκλειστικά για θέματα παιδείας είναι ο υφυπουργός παιδείας και του γίνεται και κριτική του ανθρώπου.
    Τι να πούμε αυτά μαθαίνει ο πρωθυπουργός μας και γίνεται έξαλλος.

    ReplyDelete
  11. Anonymous9:46 am

    [ΜΕΡΟΣ Α]
    ΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΙ "ΑΓΩΝΕΣ" ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ [H ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΟΧΩΡΟ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ]

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΟ ΕΥΣΤΟΧΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΠΑΛΗΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

    ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΩΡΑ
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΙΣ ΕΧΩ ΠΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΔΟΧΗ

    ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΠΕΙΔΗ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΤΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΒΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ 10 ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.

    ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΝ Ο κ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΕΔΑΦΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΤΕΚΜΗΡΙΩΤΕΣ [… ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΤΕ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑΛΑΧΘΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ … ΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΑΝ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ…ΝΑΙ ΑΥΤΟΙ…. ΠΟΥ ΑΠΑΞΙΟΥΝ ΟΧΙ ΝΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ]

    ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΤΕ ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ ΝΑ ΔΙΕΞΑΓΟΥΝ «ΑΓΩΝΕΣ» ΜΕ «ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ»

    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ…. [ΔΙΑΒΑΖΕ ΓΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΠΑΠΑΝΟΥΤΣΟΣ]

    ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΑΤΩΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΜΟΥ ΣΤΟ 2Οο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ [οδός ΚΟΔΡΙΚΤΩΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΝΕ ΤΡΙΑΝΟΝ] ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΑ

    ΕΜΕΙΣ ΤΑ "ΚΟΛΟΠΑΙΔΑ" ΤΟΥ ΠΕΤΑΓΑΜΕ ΣΑΪΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΑΜΕ
    ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΕ ΔΕΝ ΕΒΓΑΖΕ ΑΧΝΑ

    ΕΚΑΝΕ ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Ο ΣΕΒΑΣΤΟΣ ΜΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΣ

    ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΝΙΚΗΣΕ Ο ΓΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΔΗΘΕΝ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ, ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΑΓΚΑΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ, ΝΑ ΚΛΑΙΝΕ ΑΠΟ ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΕΥΤΥΧΙΑ


    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ
    ΤΙ ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΠΟΥ ΕΣΚΙΖΑΝ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΜΕ ΤΑ ΜΗΝΙΑΤΙΚΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΣΤΟ 20ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ… ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕ ΕΜΕΝΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
    ΤΙ ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ
    ΤΙ ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΜΕ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ
    ΤΙ ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΜΟΥ …. ΓΙΑ…. ΓΙΑ….

    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ .... ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ .... ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΚΑΙ Η «ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΙΟΣ» …ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ, ΑΛΛΕΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ


    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΓΩ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΤΗΝ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ ΛΥΣΕΩΝ» ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ [σοφία ΠΑΣΟΚ][συνεχίζεται]

    ReplyDelete
  12. Anonymous9:46 am

    [ΜΕΡΟΣ Β΄]
    ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΑΝΩΝΥΜΑ- ΕΠΩΝΥΜΑ[για τους έχοντες γνώση] ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ και σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΞΙΟΙ (στην ιδεολογία που δεν μπορεί να έχει σχέση με τις όποιες μεταρρυθμίσεις απαιτούνται για την παιδεία, αυτά για κάποιους που μας αρνούνται πεισματικά το διάλογο).

    Σήμερα δεν έχουμε παρά να δακρύζουμε μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, προσπαθώντας να εκφραστούμε αφού η συμμετοχή ευνουχίστηκε από την «εικονική δημοκρατία της ιντερνετικής επικοινωνίας» που έχει οδηγήσει στην κοινωνία της σύγχυσης… να γιατί σε παγκόσμιο επίπεδο με πρωτοπορία τη γαλλική διανόηση αμφισβητείται η αποκλειστική χρήση των νέων τεχνολογιών στην τάξη … και οι γάλλοι είναι αυτοί που πρώτοι πειραματίστηκαν με τη χρήση των PCs .... να γιατί εκτός από τους διαδραστικούς πίνακες υπάρχουν απλούστερες λύσεις όπως του προβολέα οθόνης και της συντήρησης και αναβάθμισης του υπάρχοντος λογισμικού και υλικού [γιατί χωρίς αυτά οι διαδραστικοί πίνακες είναι άχρηστοι για τα σχολεία αλλά χρήσιμοι για τους προμηθευτές] ….. [σοφία ΠΑΣΟΚ]

    ReplyDelete
  13. Anonymous11:34 am

    Το σχόλιο @ 9:46 πμ πραγματικά αγγίζει ευαίσθητές χορδές σημαντικό το σημείο που αναφέρεται στην «εικονική δημοκρατία της ιντερνετικής επικοινωνίας» που έχει οδηγήσει στην κοινωνία της σύγχυσης… ΚΑΙ η θεωρητική θεμελίωση που παραπέμπει σε αναφορές όπως:
    «Και πράγματι γιατί να μην επικοινωνούμε. Υπάρχουν αρκετές πιθανές επικοινωνίες , το λιγότερο τρεις: η αναπαραστατική, η εκφραστική και η επικοινωνία της σύγχυσης που προσπαθεί σήμερα να περιβάλλει το σύμπαν και που υποστηρίζεται ότι είναι η μόνη δυνατή επικοινωνία. Αυτή η επικοινωνία φαίνεται επικίνδυνη και σε αυτή αντιτάσσουμε την πολιτική της κοινής λογικής και της ερμηνείας.» [Sfez, L (1999) , “Η επικοινωνία», Σειρά: Que sais-je? ,Αθήνα 1999, σελ.145-148.] Πραγματικά αξιόλογα τα σχόλια της [σοφίας ΠΑΣΟΚ]

    ReplyDelete
  14. Anonymous11:51 am

    προφητικό το σχόλιο @12:07 μμ σήμερα το επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο

    ReplyDelete