Friday, February 16, 2007

Φοιτητικές Δραστηριότητες στο Πανεπιστήμιο του ΜΠΕΡΚΛΕΥ

Ο Πρύτανης του πανεπιστημίου του ΜΠΕΡΚΛΕΥ Robert J. Birgeneau ανακοίνωσε σήμερα ότι, σε συνεργασία με τον σύλλογο των φοιτητών του πανεπιστημίου, οργανώνει ένα διαγωνισμό $138,000 για ευρηματικές ιδέες των φοιτητών του πανεπιστημίου σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων όπως οι «πράσινες» πόλεις, οι παραμελημένες ασθένειες, η μείωση της παγκόσμιας φτώχειας, οι καινοτομίες στα προγράμματα σπουδών, η πολιτική για τις επιστήμες, η βελτίωση της φοιτητικής ζωής, η συνθετική βιολογία, και η χρήση τεχνολογίας της πληροφορίας για το καλό της κοινωνίας.
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού της προηγούμενης χρονιάς έχουν ήδη αλλάξει την ζωή στο πανεπιστήμιο με νέα προσφερόμενα μαθήματα, προγράμματα σε αναπτυσσόμενες χώρες, και άλλες δραστηριότητες που προήλθαν από την διεπιστημονική συνεργασία των φοιτητών του ΜΠΕΡΚΛΕΥ.
Δημοσιοποιώ αυτή την δραστηριότητα στα ελληνικά γιατί θεωρώ ότι αποτελεί ένα από τους καλύτερους τρόπους συνεργασίας διοίκησης πανεπιστημίου και φοιτητικού συλλόγου με σημαντικά αποτελέσματα και για τους φοιτητές αλλά και για την κοινωνία.

No comments:

Post a Comment