Saturday, November 28, 2009

Το εμβόλιο της γρίππης και οι Εισαγγελείς

Με έκπληξη διαβάζω ότι: Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το εμβόλιο της νέας γρίπης διέταξε ο ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, Κωνσταντίνος Μπούτσικος. Την αφορμή έδωσαν οι ενστάσεις που εξέφρασαν ιδιώτες γιατροί σχετικά με τις παρενέργειες που ενδέχεται να προκαλέσει.

"Έχοντας έρθει σε επαφή με ιδιώτες ιατρούς σχετικά με το εμβόλιο κατά του ιού Η1Ν1 (νέα γρίπη) διαπιστώθηκαν σοβαρές επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου τα συστατικά αυτού, την διαδικασία δοκιμής του πριν τη παραγωγή του, τους ελέγχους στους οποίους υποβλήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις παρενέργειες που θα έχει τις οποίες χαρακτηρίζουν σοβαρές έως επικίνδυνες", αναφέρει στην παραγγελία της έρευνας ο εισαγγελέας. "Περαιτέρω μου μετέφεραν ότι οι επιφυλάξεις τους εντάθηκαν όταν διάβασαν το έντυπο οδηγιών που εσωκλείεται στο κουτί του εμβολίου", προσθέτει. Ζητεί από τον πταισματοδίκη Ρόδου να λάβει κατάθεση από:

• Τον διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του περιφερειακού Νοσοκομείου Ρόδου
• Γιατρούς σχετικών ειδικοτήτων του νοσοκομείου
• Τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου
• Ιδιωτών γιατρών που θα του υποδείξει ο πρόεδρος του συλλόγου

Η δικογραφία, η οποία θα περιλαμβάνει και τις οδηγίες του εμβολίου θα αποσταλεί στη συνέχεια στον πταισματοδίκη Αθηνών για να ληφθούν καταθέσεις από:

• Τον πρόεδρο της Επιτροπής Πανδημίας Γρίπης
• Τον πρόεδρο του ΚΕΛΠΝΟ
• οποιοδήποτε υπηρεσιακό παράγοντα σχετικό με τα θέματα της παραγγελίας

Θα περιμένω με ενδιαφέρον το πόρισμα.

20 comments:

  1. Norenei Kyrios on Boylete apolese !!!!

    ReplyDelete
  2. Anonymous12:21 am

    Προς τι η έκπληξη?

    Ως πολίτης αυτής της χώρας είχατε καμιά αμφιβολία ότι η σχετική επικοινωνιακή καμπάνια των αρχών (άρα και η ενημέρωση του κόσμου για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα) ήταν απολύτως ανεπιτυχής? Είχατε καμιά αμφιβολία ότι οι ενέργειες και προετοιμασία των υπηρειών υγείας βασίζονταν μόνο στον καλό θεό της Ελλάδας? Νομίζετε ότι ο κόσμος δεν παίρνει χαμπάρι ότι ο κρατικός μηχανισμός δεν διοικεί αλλά απλώς οι ηγεσίες των διαφόρων τομέων απλώς μιλούν?

    Μήπως η έκπληξή σας αφορά το οξύμωρο ένας επαρχιώτης δικαστής να επιχειρεί να απαντήσει ένα εθνικής σημασίας ζήτημα, για το οποίο η σχετική επιστημονική κοινότητα είναι διχασμένη? Αφού δεν μπορεί η κατ' εξοχήν αρμόδια αρχή να απαντήσει στις αγωνίες του κόσμου, κάποιος άλλος θα βρει το παράθυρο ανοικτό να μπει μέσα.

    Όπως βλέπετε, η κοινωνία ζητάει υπευθυνότητα από την πολιτική ηγεσία. Κι αν τα ζητήματα της διαφθοράς, διαφάνειας - ακόμη και της οικονομίας - μπορεί να τα συζητάει για κάμποσο καιρό, μιας και όλοι τα κουτσοβολεύουνε, με τα ζητήματα υγείας δεν παίζουμε.

    Για το ζήτημα της γρίππης δεν υπάρχουν άλλοθι. Η προηγούμενη κυβέρνηση φρόντισε να έχει εμβόλια το κράτος, η χρονική συγκυρία όμως έδωσε την καυτή πατάτα στην κα Ξενογιαννακοπούλου. Τα 95 κρεβάτια της εντατικής δεν είναι πολιτική πρόληψης - είναι πολιτική αντιμετώπισης ανεξέλεγκτου προβλήματος.

    Το ενδιαφέρον του πορίσματος όντως είναι μεγάλο, δεδομένης της διάστασης απόψεων στην επιστημονική κοινότητα.

    ReplyDelete
  3. Καλημέρα!

    Μπορεί ένας εισαγγελέας να αποφανθεί για την ασφάλεια ή μη του εμβολίου πάιρνοντας τις γνώμες γιατρών ή διαβάζοντας τις παρενέργειες;
    Τέτοιες γνωματεύσεις προκύπτουν από μία σειρά ερευνών διεθνών ερευνητικών κέντρων και μάλιστα σε βάθος χρόνου.

    Προσωπικά δεν νομίζω πως το πόρισμα του θα έχει καμία βαρύτητα, διότι θα στερείται επιστημονικής ιατρικής τεκμηρίωσης. Μέχρι να τελειώσουν δε οι διαδικασίες που περιγράφονται φαντάζομαι θα έχουν υπάρξει επιστημονικές ανακοινώσεις, που θα είναι πιο διαφωτιστικές από το πόρισμα.
    Αστείο μου φαίνεται!

    ReplyDelete
  4. Γεια σας κ. Πανάρετε,

    πράγματι θα έχει πολύ ενδιαφέρον το πόρισμα καθώς αν ο εισαγγελέας θέλει να μπει στην ουσία του θέματος θα πρέπει να κρίνει ή να αποφανθεί περί της ορθότητας της επιστημονικής κρίσης κάποιας ομάδας ειδικών (στην περίπτωση μας ιατρών και σχετικών ειδικοτήτων)??? δεν νομίζω να καταφέρει κάτι σε αυτό το επίπεδο.
    (Αντίστοιχο θέμα δεν είναι όταν τα δικαστήρια πρέπει να αποφανθούν για την ορθότητα κρίσεων εκλεκτορικών σωμάτων...έχει ξαναγίνει η κουβέντα, πολύ δύσκολα αναδεικνύεται η αλήθεια...αν υπάρχει).

    Αν το μόνο που θέλει να δει είναι το αν ακολουθήθηκαν κάποιες διαδικασίες, εκτός του ότι είναι απίθανο να βγάλει άκρη, λόγω και εμπλοκής εξωχώριων οργανισμών σε ένα βαθμό, στην καλύτερη περίπτωση θα καταλήξει σε ένα πόρισμα μετά από πολύ καιρό (2-3 χρόνια?) το όφελος του οποίου ποιο θα είναι? Ακόμη και αν αποδειχτεί ότι κάτι δεν έγινε σωστά έχω την εντύπωση χωρίς να είμαι και ειδικός ότι θα πρέπει παράλληλα να αποδειχθεί δόλος και συγκεκριμένες επιπτώσεις ώστε να καταλογισθούν ευθύνες.

    Για την ώρα πάντως η όλη κίνηση ίσως είναι αποτελεσματική αν ο μοναδικός στόχος της είναι να ενισχυθεί η σύγχυση του κόσμου για το τι πρέπει να κάνει σχετικά με το εμβόλιο. Διότι αν ο κ. εισαγγελέας ήθελε να διερευνήσει το θέμα χωρίς να επηρεάσει τη διαδικασία, ως όφειλε κατά τη γνώμη μου, δεν χρειαζόταν σχετικό δελτίο τύπου ή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως απόρρητη η έρευνα ώστε να υπάρχουν και επιπτώσεις σε όσους διαρρεύσουν οτιδήποτε.

    Με εκτίμηση,

    Βασίλης Μαντάς

    ReplyDelete
  5. sapere aude8:54 am

    Η δικαιοσύνη θα επιλύσει το επιστημονικό πρόβλημα; Μου θυμίζει την αποστροφή του δικαστή που δίκασε τον Lavoiser όταν ο τελευταίος ζήτησε περισσότερο χρόνο για να προλάβει να ολοκληρώσει την επιστημονική εργασία του : The republic has no need of scientists [savants].
    Ν.Μ

    ReplyDelete
  6. Anonymous1:58 pm

    Εχω την άποψη ότι ο κ. Εισαγγελεύς έπρεπε αντί να ζητήσει από τον τοπικό ιατρικό σύλλογον να του υποδείξει ιδιώτες γιατρούς να καταθέσουν, να καλέσει να δώσουν ΕΠΩΝΥΜΗ κατάθεση αυτοί οι γιατροί που τον "ενημέρωσαν". Και τότε να μάθουμε όλοι οι λοιποί ΠΟΙΟΙ του είπαν αυτά και ΠΟΥ ΒΑΣΙΣΘΗΚΑΝ...

    ReplyDelete
  7. "Το ενδιαφέρον του πορίσματος όντως είναι μεγάλο, δεδομένης της διάστασης απόψεων στην επιστημονική κοινότητα."
    Ναι. Όλοι οι γιατροί περιμένουν το πόρισμα του εισαγγελέα για να δουν τί θα κάνουν. Ο κόσμος κρέμεται από τα χείλη του. Ο εισαγγελέας θα μας πει τελικά όλη την αλήθεια για το εμβόλιο!
    Μου έχουν στείλει κάτι μέιλ που λένε τα αρνητικά του εμβολίου, κάτι βίντεο. Να τα καταθέσω ως στοιχεία για την έρευνα;

    ReplyDelete
  8. ...και εαν μενει λιγος χρονος ισως να κοιταξουν μηπως 'ανακαλυψουν' κανενα τροχο η τη φωτια.. Θα βοηθουσε πολυ το εργο της δικαιοσυνης στον τοπο μας.

    ReplyDelete
  9. Anonymous12:41 am

    Μαλιστα... μα που ζουμε?Η ιστορια μου θυμιζει σκηνικο του 40 οπου οι χωριανοι φωναζουν το γραμματιζουμενο του χωριου aka δασκαλο για να πει τις σοφες του αποψεις...
    Θα περιμενω και εγω να δω αν τελικα θα κρινει ο εισαγγελεας το εμβολιο "ενοχο" και αν ναι να το δω με τα δεσμα σε προσαγωγη...ημαρτον...
    Και φυσικα να ενημερωσουμε και τους κουτοφραγκους που ασχολουνται με κατι βιοστατιστικες και κλινικες δοκιμες και λοιπες σαχλαμαρες...ρε εμεις εδω εχουμε εισαγγελεα!!!!

    ReplyDelete
  10. Anonymous3:56 am

    Ίσως μετριαστεί η έκπληξή σας αν δείτε κι αυτό.
    http://www.cbsnews.com/stories/2009/10/21/cbsnews_investigates/main5404829.shtml

    Γιώργος Χαραλαμπόπουλος
    δημόσιος υπάλληλος

    ReplyDelete
  11. Anonymous12:29 pm

    ΜΟΙΑΖΕΙ ΑΣΧΕΤΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ

    ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ

    ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΛΕΕΪ:

    ΟΤΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΟΝΤΑΙ [ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΠΑΛΛΑ, ΑΘΛΟΥΝΤΑΙ ΚΛΠ]

    ΟΤΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ:
    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ, ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΡΟΥΧΑ, ΙΔΡΩΝΟΥΝ, ΚΟΥΡΑΖΟΝΤΑΙ

    ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΠΑΣΚΕΤ, ΒΟΛΛΕΥ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

    ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΣΤΑΛΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

    ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΛΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ
    ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΟΙ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΕΙΣ

    ΟΙ ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

    ΛΕΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ή ΚΑΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

    ΔΙΝΟΥΝ ΜΙΑ ΜΠΑΛΛΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΤΗ ΜΠΟΙΡΑ ΤΟΥΣ, ΣΥΝΗΘΩΣ [ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΧΩΡΙΣ ΦΟΡΜΑ, ΜΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ]

    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ

    ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ

    ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΛΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ
    ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝ ΛΟΓΙΚΗ

    ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΙΚΑΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΑΤΟΜΑ

    ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΥΡΙΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΜΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ Ή ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

    ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

    ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ, ΑΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΕ

    ReplyDelete
  12. Εύλογες οι ανησυχίες.
    Φυσικά δεν μπορώ να απαντήσω εγώ. θα προσπαθήσω όμως να δοθεί απάντηση.

    ReplyDelete
  13. Anonymous11:36 pm

    Φυσικά και δεν μπορείτε να απαντήσετε εσείς κύριε υφυπουργέ
    Λόγω αρμοδιότητας όμως, θα πρέπει να δοθεί εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου να απαντήσουν αμέσως σε περίπτωση που ισχύει το σχόλιο 12:29
    Αυτό επιβάλει η ετοιμότητα που πρέπει να έχουν οι υπηρεσίες και οι προϊστάμενοι τους και όχι να αναπαραγάγεται μια γραφειοκρατική αντίληψη διαχείρισης των πραγμάτων που έχει οδηγήσει στο τέλμα την παιδεία.
    Πολιτική απόφαση χρειάζεται και ανθρώπους σε όλα τα επίπεδα με μεράκι και γνώσεις και κοινό νου
    Και θεωρώ ως δεδομένη την πολιτική σας βούληση, στην αποτελεσματικότητα σκοντάφτει το πράγμα και φαίνεται ότι μάλλον δεν θα λυθεί με τις νοοτροπίες αυτών που καλούνται να υλοποιήσουν πολιτικές και να προτείνουν εφαρμόσιμες, ρεαλιστικές και με φαντασία λύσεις που δεν θα μπορούν να αμφισβητηθούν από τους επαγγελματίες διαφωνούντες.
    Γιατί ο διάλογος που γίνεται με στοιχεία και προτεινόμενες λύσεις που είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες δεν μπορεί να τον αντέξουν αυτοί που απλά λένε λόγια του αέρα και έχουν οδηγήσει τα πράγματα εκεί που είναι [σε όλα τα επίπεδα και στο συνδικαλιστικό (αν δει κανείς την πορεία τους και τις γνώσεις τους]
    Είναι απλά τα πράγματα αν δείτε προσεκτικά τις αιτήσεις για παροχή δουλειάς θα βρείτε πολύ εύκολα άτομα με προσόντα, πείρα, συνέπεια και ανιδιοτέλεια.
    Τους ξέρετε.
    Μόνιμα περιθωριοποιούνται επειδή έχουν αξιοπρέπεια και δεν επιδιώκουν τη θέση μόνο για τη θέση.
    Είναι τόσο απλά τα πράγματα, μα τόσο απλά.
    σοφια πασοκ

    ReplyDelete
  14. Anonymous1:44 pm

    [Α ΜΕΡΟΣ]

    ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΑΣΧΕΤΟ» ΚΑΙ ΑΥΤΟ

    ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΠΟΛΥ ΕΥΣΤΟΧΑ ΣΧΟΛΙΑ 12:29 ΚΑΙ 11:36

    ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑΣ ΜΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ Η ΒΕΒΑΙΩΣΗ

    ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ [ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΘΕΣΗ], ΠΑΡΑ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑ] ΠΟΥ ΠΑΣΧΙΖΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ, ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [κοινώς με email]

    ΖΗΤΑΕΙ ΤΑ ΕΜΑΙΛ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΑΦΟΠΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
    ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΤΑ ΕΜΑΙΛ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ «ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ»!!!
    …. ΚΑΙ ΕΓΩ Ο «ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ» ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΕΞΗΣ :
    ΕΨΑΞΑ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ [ΟΣΕΣ ΕΧΟΥΝ], ή ΠΗΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΄
    ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΥΒΩ ΔΑΠΑΝΗΣΑ ΕΝΑ ΟΚΤΑΩΡΟ … ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ …

    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΤΡΑΓΙΚΟ , ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ!!!

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ , ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ . ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΘΕΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΟΥΜΕ

    ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ , ΠΡΩΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ , ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ, ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΑΝ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

    … ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕΡΑΚΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ «ΓΡΑΦΙΚΟΣ» ΚΑΙ ΟΤΙ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗΝ «ΠΙΑΤΣΑ» ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟ……..



    [η απλή λογική]

    ReplyDelete
  15. Anonymous1:44 pm

    [Β ΜΕΡΟΣ]
    …….
    ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΡΕΥΝΕΣ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ , ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ
    ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΜΗ ΕΧΟΝΤΕΣ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΘΕΣΙΘΗΡΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

    ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

    ΜΕΤΑ ΑΠΟ 30 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ ΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ

    Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΑΝ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΙΑ ΑΞΙΟΜΑΧΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΜΕ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ, ΠΡΟΣΟΝΤΑ, ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ, ΜΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ, ΤΗΣ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΚΑΙ…. ΚΑΙ … ΚΑΙ ….

    ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ …. ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑ…. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΤΕ ……. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ [και την λένε] ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΚΟΙΝΟ ΝΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΥΑΛΟ

    … ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΝΑ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΔΗ ΒΡΟΧΗ … ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΦΤΑΕΙ Η ΓΡΙΠΗ ….ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ…..[η τελευταία παρατήρηση για να μην θεωρηθεί το σχόλιο εκτός θέματος]

    [η απλή λογική]

    ReplyDelete
  16. Anonymous11:02 pm

    Το φαινόμενο να "περιγελούν" εισαγγελείς γιατί απλά εφαρμόζουν την δικονομία ΔΕΝ βοηθά κενένα (ούτε τον εισαγγελέα, ούτε το δημόσιο συμφέρον που ο εισαγγελέας προασπίζει).
    Και μάλιστα αυτοί που περιγελούν δεν ξέρουν τον ΦΑΚΕΛΛΟ της υπόθεσης. Παράδειγμα: είναι τόσο σίγουροι ότι στην ΡΟΔΟ έφτασαν τα ΙΔΙΑ εμβόλια με την υπόλοιπη χώρα κατά παρτίδα και ημερομηνία λήξεως????? Αυτά ΜΟΝΟΝ οι ΓΝΩΣΤΕΣ του φακέλλου κατέχουν. Ας περιμένουμε λοιπόν....

    ReplyDelete
  17. Anonymous2:24 am

    ΕΠΕΙΓΟΝ. Οι μαθητές στα σχολεία πρέπει να κάνουν το εμβόλιο της νέας γρίπης. Αλλά οι γονείς δουλεύουν το πρωί και δεν μπορούν να τους συνοδεύσουν ή αμελούν. Και αν οι μαθητές πάνε για εμβόλιο θα πάρουν 7 απουσίες. Και ως ανήλικοι πρέπει να συνοδεύονται. Μια εγκύκλιος που θα συνιστούσε στα σχολεία τρόπους για να διευκολύνουν τους μαθητές για να εμβολιασθούν ΕΠΕΙΓΕΙ, τώρα που η επιδημία εξαπλώνεται επικίνδυνα. Επίσης χρήσιμο θα ήταν να πάνε συνεργεία εμβολιασμού στα σχολεία. Είμαι εκπαιδευτικός σε Λύκειο όπου ΚΑΝΕΝΑΣ μαθητής δεν έχει εμβολιασθεί και από συζητήσεις έχω καταλάβει ότι οι περισσότεροι δεν πρόκειται να το κάνουν λόγω κυρίως πρακτικών δυσκολιών (απουσίες, γονείς που δεν συνοδεύουν κ.λπ.) και όχι για αντιρρήσεις για το εμβόλιο. Ίσως πρέπει να συνεργαστεί το Υπουργείο Παιδείας με το Υγείας για να δρομολογήσουν τις κατάλληλες ενέργειες ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ. Παρακαλώ εισηγηθείτε το.
    Εξάλλου αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι τα σχολεία θα είναι εμβολιαστικά κέντρα.

    Όσο για τους εισαγγελείς, θα ήθελα να μάθω αν θα δράσουν ανάλογα και αυτεπάγγελτα ίσως, αν ω μη γένοιτο, συμβεί σοβαρή βλάβη της υγείας λόγω της νέας γρίπης σε ανθρώπους που πείστηκαν να ΜΗΝ κάνουν το εμβόλιο λόγω παραπληροφόρησης και παραπλάνησης από μη ειδικούς και αναρμόδιους που κατακλύζουν την τηλεόραση και κάνουν εκπομπές με ύφος υπερ- επιστημόνων ή εκπροσώπων της κοινής δήθεν λογικής και βγάζουν χρήματα υποτιμώντας ή σατιρίζοντας ειρωνικά τους καθηγητές λοιμωξιολόγους που δίνουν τον αγώνα κατά της επιδημίας. Αυτοί δεν κινδυνεύουν βέβαια τόσο γιατί δεν μπαίνουν σε μέσα μεταφοράς ποτέ και δεν ζουν φυσικά όπως εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι άνθρωποι 4 και 5 μαζί σε ένα δυο δωμάτια και ακόμη και αν αρρωστήσουν δεν θα χάσουν το μεροκάματο αλλά μάλλον σαν mini διακοπές θα το δουν και αν χρειαστούν νοσηλεία ή κρεβάτι εντατικής ακόμη θα βρουν εύκολα σε ιδιωτικά πανάκριβα νοσοκομεία. Άρα εκ του ασφαλούς κάνουν τη "δουλειά" τους και βγάζουν χρήματα σε βάρος της υγείας του απλού κόσμου.

    Ευχαριστώ.

    ReplyDelete
  18. Anonymous4:37 am

    ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ...
    @παναρετος καντε καπου αυτη την υποσημειωση για τους μη εξοικειωμενους με φορουμ...

    ReplyDelete
  19. Anonymous12:40 am

    όλοι ξέρουμε ότι τον κύριο Κουτούπη τον ζήτησε ο ίδιος υπουργός τη παραινέσει συμβούλου του Πρωθυπουργού αλλά και κύκλων της αγροάς. Ηαν προσωπική του επιλογή και απόφαση, γνώριζαν πολύ καλά ότι ήταν δεξιός αλλά τον εμπιστεύονταν και τον ήθελαν . Απλά ο κύριος αυτός ήταν τόσο ανόητος ώστε να βάζει τον κάθε άσχετο στο facebook του και να δημιουργεί εχθρους χωρίς λόγο Γι αυτό και την πάτησε και ο ίδιος και ο υπουργός που τόσο πολύ τον ήθελε. Μη μιλάτε για αξικρατία έλος πιάΖητήστε επί τελους ένα δημόσιο συγνώμη από τα ανθρωπάκια που είχαν την αφέλεια να σας στείλους βιογραφικά

    ReplyDelete
  20. Anonymous2:38 am

    Δείτε κι αυτά.
    H Γαλλία (οι κουτόφραγκοι...) παραπέμπει τις Φαρμακευτικές Εταιρείες Baxter, Roche & Pharma στο ΔιεθνέςΔιακαστήριο της Χάγης
    http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=01/11/2009&id=97348

    και

    ο δικός μας Ε.Ο.Φ.
    http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=6651&catid=17


    Μήπως θα πρέπει να φέρετε σε επαφή τον δικό μας Εισαγγελέα με εκείνον του δικαστηρίου της Χάγης;

    ReplyDelete