Wednesday, November 18, 2009

Ο Γ. Παπανδρέου και οι ανοικτές διαδικασίες

Από το σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο:
...Ο Γ. Παπανδρέου έδωσε προσωπική διάσταση στη διαδικασία στελέχωσης του κράτους μέσα από ανοιχτές διαδικασίες, τονίζοντας ότι πρόκειται για τη δική του μάχη για διαφάνεια και χτύπημα του πελατειακού και διεφθαρμένου συστήματος.

25 comments:

  1. Τελικά, η επανάληψη μήτηρ μαθήσεως.
    Το εμπεδώσαμε κύριε Πανάρετε, μη μας το ξαναπείτε... Αφήστε να το πει και κανάς άλλος

    ReplyDelete
  2. Δεν το λέω εγώ. Το λέει ο πρωθυπουργός. Για να το επαναλάμβάνει σημαίνει ότι κάποιοι δεν το έχουν εμπεδώσει.

    ReplyDelete
  3. Anonymous11:54 pm

    Μέσω των έργων (και όχι των λόγων) θα γίνει η εμπέδωση.

    ReplyDelete
  4. Anonymous12:59 am

    Μας αρέσει η επιστολή "Συμμετοχή των Πρυτάνεων και Αντιπρυτάνεων σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του Ε.Π. "Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση" (http://www.ypepth.gr/el_ec_page12353.htm)

    F.

    ReplyDelete
  5. Anonymous1:01 am

    Μας αρέσει η επιστολή "Συμμετοχή των Πρυτάνεων και Αντιπρυτάνεων σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του Ε.Π. "Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση" (http://www.ypepth.gr/el_ec_page12353.htm)

    F.

    ReplyDelete
  6. Anonymous1:23 am

    ΧΩΡΙΣ ΜΕΜΨΙΜΟΙΡΙΑ
    Επειδή όλα τα υπουργεία δεν έχουν ανοιχτές διαδικασίες

    Αγαπητέ κ Υπουργέ ,

    Ως υπεύθυνο και εξαιρετικά ευαισθητοποιημένο αλλά και πρακτικά ικανό να δώσετε άμεσες λύσεις θέλω να σας γνωρίσω τα εξής

    Προκηρυχτήκαν θέσεις στο ΥΠ ΕΚΑ απ ότι κατάλαβα (μετά από αρκετό ψάξιμο στο διαδίκτυο) στις 6 Νοεμβρίου και έκλεισαν στις 12 Νοεμβρίου. Έχοντας σωσμένη την σελίδα του opengov, την παρακολουθούσα συχνά, και για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν την έβλεπα ενημερωμένη, απορώντας είναι αλήθεια για καθυστέρηση έναρξης της διαδικασίας σε ένα υπουργείο με πολλά ανοιχτά ζητήματα. Για κάποιο λόγιο ήταν κολλημένη.
    Στο site πάλι του Υπουργείου περιβάλλοντος ενέργειας και κλιματικών αλλαγών, που ακόμη λειτουργεί στο minenv.gr, και το επισκέπτομαι συχνότατα αν όχι καθημερινά, δεν είδα να υπάρχει καμιά ανακοίνωση, δελτίο τύπου κλπ για την έναρξη της διαδικασίας στελέχωσης φορέων του τομέα ενέργειας και περιβάλλοντος. Έτσι λοιπόν μόλις χτες (17.11.09) διαπίστωσα πως τελείωσε η προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος για τους τομείς αυτούς. Αλλά ποιους αλήθεια?

    Δυστυχώς η δομή του site του opengov δεν επιτρέπει την δυνατότητα λεπτομερειακής ενημέρωσης ( ποιοι φορείς – θέσεις προκηρύχτηκαν), ή αν τροποποιήθηκαν οι απαιτήσεις των υποβληθεισόμενων στοιχείων, κλπ . Ακόμη θα μπορούσε να δημοσιεύει τις θέσεις που καλύφθηκαν και από ποιους. Εν πάση περιπτώσει αυτό το αφήνουμε στην άκρη προς το παρόν .

    Στο προκείμενο τώρα δε ΕΡΩΤΩ :

    1. Είναι ανοιχτή αυτή η διαδικασία χωρίς κάποιους κανόνες δημοσιοποίησης? (έμαθα πχ ότι για στελέχη της εκπαίδευσης έγινε ορθή επανάληψη).

    2. Οι δυνατότητες της ανηρτημένης φόρμας θα πρέπει να επιτρέπουν ενημέρωση στην κατεύθυνση όσων ανέφερα. (δεν μπορεί κανείς να δει ποιες συγκεκριμένες θέσεις προκηρύχτηκαν πέραν της γενικής αναφοράς στον τίτλο.

    Εκτιμώ δε ότι
    • θα πρέπει να γίνει ορθή επανάληψη στη συγκεκριμένη προκήρυξη .
    • το δε site του opengov θα πρέπει να γίνει πιο ευέλικτο και χρηστικότερο ώστε να υπηρετεί καλύτερα την ενημέρωση πληροφόρηση , δημοκρατικότητα , αντικειμενικότητα διαφάνεια…κλπ
    • καλόν θα ήταν ή ίσως επιβάλλεται, οι προκηρύξεις να δημοσιοποιούνται και με άλλους τρόπους.
    • Επίσης όλα τα υπουργεία θα πρέπει στο site τους να έχουν σχετική σελίδα καθώς και σελίδα ανοιχτού διαλόγου.



    Ευχαριστώ,
    Και ελπίζω να διαβαστώ κατ ελάχιστον, ακόμη δε καλύτερα να δω το αποτέλεσμα της αντίδρασής σας – ΔΡΑΣΗΣ ΣΑΣ.

    Με πολλή εκτίμηση

    EINE FREUNDIN.

    ReplyDelete
  7. Anonymous1:41 am

    Καμία αντίρρηση ως προς τo καλόπιστο των προθέσεων για διαφάνεια. Ο πήχυς όμως μπήκε πολύ ψηλά, χωρίς, όπως φαίνεται, να υπάρχει ούτε κατάλληλη προεργασία ούτε αίσθηση της πραγματικότητας σε κάποιες περιπτώσεις. Το αποτέλεσμα είναι πως καλλιεργήθηκαν υψηλές προσδοκίες οι οποίες δυστυχώς διαψεύδονται. Και από τις επιλογές αλλά και από τον τρόπο που λειτούργησε (και τα ερωτηματικά που εγείρει) η όλη διαδικασία. Δεν είναι μόνο εκείνοι που μπορεί να έχασαν το κιούπι με το μέλι, οι οποίοι (για τους δικούς τους ιδιοτελείς λόγους) βρίσκουν προβληματική την όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε έτσι όπως έγινε.

    ReplyDelete
  8. Anonymous1:47 am

    Μέχρι στιγμής έχουμε δει περίπου 25 επιλογές. Ας είμαστε ειλικρινείς. Αν εξαιρέσουμε 1, άντε 2, περιπτώσεις, για τις υπόλοιπες δεν χρειαζόταν η ανοικτή διαδικασία για να επιλεγούν. Ήταν σχεδόν προφανείς οι επιλογές. Υποπτεύομαι ότι σε αυτά τα ποσοστά θα κινηθεί όλη η διαδικασία για τους γ.γ.
    Το περιεχόμενο του εγχειρήματος θα κριθεί στις επόμενες, χιλιάδες, μικρότερες θέσεις-πόστα όπου εκεί θα φανεί πραγματικά ποιές είναι οι προθέσεις του πρωθυπουργού αλλά και της κυβέρνησής του. Εκεί, όπου υπάρχουν χιλιάδες θέσεις, και χιλιάδες αιτήσεις -αξιόλογες κατά τα επισήμως λεγόμενα. Εκεί, όπου εμείς, οι "χιλιάδες;" ικανοί έχουμε κάνει αιτήσεις και γνωρίζουμε άλλους 10-20 ο καθένας επίσης αιτηθέντες. Ίδωμεν!

    ReplyDelete
  9. Christos P2:23 am

    Προσωπικά δεν με πειράζει καθόλου να το ακούω να επαναλαμβάνεται -- η επανάληψη είναι όντως μήτηρ της μαθήσεως, άσε που μ'αρέσει να τ'ακούω.

    Το θέμα είναι ποιός θα φέρει τα μαντάτα στους πελάτες, που χρόνια τώρα μάθανε όλα αυτά να τ'ακούνε βερεσέ...

    ReplyDelete
  10. eida tin epistoli sas
    http://www.ypepth.gr/el_ec_page12353.htm

    steilte ti kai se PROEDROYS/ ANTIPROEDROYS TEI apo oti akoy kai ekei mallon ginontai XEIROTERA

    you have a positive point !!!

    ReplyDelete
  11. Anonymous4:09 am

    Κυριε Υφυπουργε,
    οι θεσεις στο γραφειο σας τελικά καλύφθηκαν ? Εγινε η επεξεργασία των Βιογραφικών ?
    Σας ευχαριστω

    ReplyDelete
  12. Anonymous4:10 am

    Κυριε Υφυπουργε,
    οι θεσεις στο γραφειο σας τελικά καλύφθηκαν ? Εγινε η επεξεργασία των Βιογραφικών ?
    Σας ευχαριστω

    ReplyDelete
  13. sapere aude4:48 am

    Η προσωπική σύνδεση ενός πρωθυπουργού με μια πολιτική διαδικασία που έχει το ρίσκο προσωπικού πολιτικού κόστους είναι πράξη γενναία. Από αόριστες ηθικολογίες τύπου "σεμνότητας και ταπεινότητας" καιρός να επιστρέψουμε στην πραγματική πολιτική πράξη.

    Sapere aude

    ReplyDelete
  14. Anonymous7:02 am

    Μέσα από ανοιχτές διαδικασίες...

    Πόσο ανοιχτές είναι; Δημοσιεύονται κάπου τα ονόματα των υποψηφίων με ή χωρίς τα προσόντα τους; Θα πρέπει απλά να σας εμπιστευτούμε; Ξέρετε έχουν δει πολλά τα μάτια μας!!!!!! Πρέπει να προσπαθήσετε πολύ για να μας πείσετε...

    Με εκτίμηση

    mtz

    ReplyDelete
  15. Η επιτυχία του εγχειρήματος της εκλογής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με την πρωτόγνωρη ανοιχτή διαδικασία και συμμετοχή όλων των μελών και φίλων το 2007, θα έπρεπε να έχει αμβλύνει ίσως τους ενδοιασμούς ως προς τη σταθερή βούληση και αποφασιστικότητα του Γιώργου Παπανδρέου, ώστε να κυριαρχήσουν και στο πολιτικό προσκήνιο οι ανοιχτές συμμετοχικές διαδικασίες διακυβέρνησης. Από 'κει και πέρα, αν κάτι με προβληματίζει είναι το αν είχε πράγματι υπάρξει ο κατάλληλος σχεδιασμός για τις θέσεις των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων που προκηρύχτηκαν. Ειδικότερα, παρατηρώ, ότι ανακοινώνονται σημαντικές οργανωτικές αλλαγές σε κάποια υπουργεία (π.χ. κατατμήσεις γενικών γραμματειών) και διορισμοί γραμματέων σε θέσεις που προφανώς δεν έχουν προκηρυχθεί. Αντίστοιχα, στα ίδια υπουργεία -δια στόματος υπουργού- δημοσιοποιούνται προθέσεις για συγχωνεύσεις άλλων οργανικών μονάδων (π.χ. ειδικών γραμματειών), δηλαδή για θέσεις που ασφαλώς κάποιοι έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους. Η απορία μου είναι, και θα εκτιμούσα αν είχα το σχόλιό σας, αν αυτές οι αλλαγές είχαν σχεδιαστεί πριν τις εκλογές ή έστω αμέσως μετά, γιατί προκηρύχτηκαν αυτές οι θέσεις; Και κάτι τελευταίο: Υπάρχει ενδεχομένως ασυμβίβαστο για την επιλογή και τοποθέτηση ως επικεφαλής υπηρεσιών στελεχών που προέρχονται από την ιεραρχία των υπηρεσιών αυτών; Εάν ναι, δεν θα έπρεπε αυτό το κώλυμα να γνωστοποιηθεί εγκαίρως;

    ReplyDelete
  16. κ. Πανάρετε, λέτε: "Για να το επαναλάμβάνει σημαίνει ότι κάποιοι δεν το έχουν εμπεδώσει."
    Ευθύνη των άμεσων συνεργατών του δεν είναι η μη "εμπέδωση";

    ReplyDelete
  17. Anonymous9:23 am

    κ. Υπουργέ,

    Σας έχουμε ρωτήσει πολλές φορές από εδώ γιατί μόνο 3 μέλη της κυβέρνησης ακολουθούν διαδικασίες ανοιχτής διακυβέρνησης για τη στελέχωση των γραφείων τους. Δεν έχετε απαντήσει ποτέ. Πιστεύω πως πρέπει να δώσετε απάντηση ως αρμόδιος για αυτές τις διαδικασίες.

    Ζaλευκος

    ReplyDelete
  18. Anonymous9:26 am

    Οι ‘ανοιχτές διαδικασίες’ αποτελούν μια καινούργια προσέγγιση για τη χώρα μας όσον αφορά την επιλογή ανώτατων στελεχών στη δημόσια διοίκηση. Μεσοπρόθεσμα θα μπορέσουμε να τις αξιολογήσουμε εκ του αποτελέσματος. Βραχυπρόθεσμα ίσως θα έπρεπε να είναι περισσότερο συγκεκριμένες όσον αφορά τα κριτήρια που ορίζονται και την κοινοποίηση των τελικών ονομάτων.
    Εκτός από την πάταξη της γραφειοκρατίας μέσω των ηλεκτρονικών αιτήσεων είναι σημαντικό ότι χρησιμοποιούνται και υποκειμενικά κριτήρια για την επιλογή των υποψηφίων, διαδικασία αδιανόητη για τα ελληνικά δεδομένα εξαιτίας της καλά δομημένης αναξιοκρατίας. Στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες τέτοιες πρακτικές είναι δοκιμασμένες επί σειρά ετών.
    Η διαδικασία της συνέντευξης, για παράδειγμα, αποτελεί εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο στο εξωτερικό για την επιλογή ενός υποψηφίου στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα. Στην Ελλάδα, αντιθέτως, χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο για χαλάρωση των αντικειμενικών κριτηρίων.
    Επειδή δεν είμαστε ακόμη Ευρώπη σε ορισμένα θέματα χαιρετίσαμε με ενθουσιασμό τηνεξάπλωση και παγίωση του ΑΣΕΠ, παρόλο τα βροντερά του μειονεκτήματα, όπως η γραφειοκρατία, το κόστος και η ισοπέδωση των υποψηφίων βάσει ποσόστωσης. Οι υποψήφιοι έγιναν αριθμοί και αγνοήθηκαν άλλα στοιχεία της προσωπικότητας τους που δεν αφορούν τα ‘τυπικά’ προσόντα (π.χ. εθελοντισμός, ενδιαφέροντα, επιλογή σπουδών).
    Ευχόμαστε μέσα από τις νέες, ‘ανοιχτές’ διαδικασίες να περάσουμε από τα ‘τυπικά’ στα ‘ουσιαστικά’ προσόντα. Να περάσουμε δηλαδή στον άνθρωπο.

    ReplyDelete
  19. Anonymous9:39 am

    Επίσης, όσο επαναλαμβάνονται δηλώσεις του Πρωθυπουργού σαν και αυτές που αναφέρετε στο ποστ, τόσο ανεβαίνει ο πήχυς για τα αποτελέσματα που περιμένει ο λαός από αυτές τις διαδικασίες.

    Με κάθε καλή διάθεση, αλλά ακόμα δεν έχουμε πειστεί για την ακεραιότητα της ανοιχτής διακυβέρνησης. Απογοητεύτηκα από το ποστ που βγάλατε για τη διάφανεια. Ο συσχετισμός με τις ανοιχτές διαδικασίες ήταν πολύ πρόωρος και, εν τέλει, αφήστε τον κόσμο να το κρίνει αν θα βοηθήσει αυτή η διαδικασία.


    Ούτε ένα πρόσωπο από τα μέχρι στιγμής επιλεγέντα δεν ήταν είτε ΠΑΣΟΚ είτε φανερά άλλου κομματικού σχηματισμού. Επίσης, με λύπη διαπιστώνω ότι τα τρία νέα σε ηλικία πρόσωπα (δλδ γύρω στα 35) που επελέγησαν για ειδικές και γενικές γραμματείες ήταν αυστηρά στο στενό κομματικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ ή πολύ γνωστά σε πρόσωπα-κλειδιά της σημερινής κυβέρνησης. Ακόμα και από τα βιογραφικά που βγάλατε στο opengov.gr φαίνεται αυτό. Δεν θέλω να πω συγκεκριμένα ονόματα, αλλά μια απλή ανάγνωση των βιογραφικών που αναρτήθηκαν, φτάνει να δώσει απτές αποδείξεις.

    Επειδή διαβάζω με προσοχή τα όσα δημοσιεύετε στο blog, διαπιστώνω ότι δίνετε έμφαση στους συμβολισμούς, στην παιδαγωγική, στα μηνύματα που περνάνε οι πράξεις μας. Ε, λοιπόν, αν τα νέα σε ηλικία άτομα που επελέγησαν για ΓΓ/ΕΓ είναι μόνο γνωστά στους κυβερνητικούς ή προέρχονται από το βαθύ ΠΑΣΟΚ, τί είδους μήνυμα περνάτε κ. Πανάρετε στη νέα γενιά; Ότι μετράει το ''μέσο''.

    Μην περιμένετε συμμετοχική δημοκρατία έτσι. Δεν φτάνουν οι αδιαμφισβήτητα καλές προθέσεις.

    Χρειάζονται και θυσίες, τις οποίες θέλω να πιστεύω -ακόμα- πως έχετε τη δύναμη εσείς προσωπικά να κάνετε.


    Ζaλευκος

    ReplyDelete
  20. Anonymous4:06 pm

    Δηλαδή, ο κ. ΠΘ κι εσείς προσωπικά πιστεύετε ότι, αν τοποθετηθούν 40 Γραμματείς Υπουργείων με διαφανείς διαδικασίες, άντε και κάποιοι Περ/κοί Δ/ντές Εκπαίδευσης, λύθηκε το πρόβλημα της διαφθοράς στην Ελλάδα? Αδυνατώ να το πιστέψω! ασφαλώς κάτι άλλο εννοείτε...Διότι ο μέσος πολίτης δεν νιώθει απ' ευθείας στο πετσί του ούτε τον Γραμματέα ούτε, ακόμη-ακόμη και αυτή τη SIEMENS. Νιώθει τον ανάλγητο γιατρό που του ζητάει φακελλάκι, τον ανήθικο καθηγητή που δεν θα βάλει βαθμό στο παιδί του αν δεν του κάνει ιδιαίτερα, τον χυδαίο εφοριακό που τον εκβιάζει, τον αδαή υπάλληλο που τον ταλαιπωρεί, τον δόλιο ρασοφόρο, τον επίορκο δικαστή, τον άξεστο τροχονόμο, τον διεφθαρμένο βουλευτή, τον διαταραγμένο δάσκαλο, τον...τον...Αυτή την κοινωνία της διαφθοράς και της ανικανότητας πώς σκοπεύετε να την αντιμετωπίσετε? Ο χρόνος περνάει, ο κόσμος απογοητεύεται, σας βλέπει να ξοδεύεστε στους διαφανείς διορισμούς 500 υπαλλήλων, όταν τα μέλη των Δ.Σ. των πτωχευμένων Ασφαλιστικών μας Ταμείων, των ΔΕΚΟ, των...των...θησαυρίζουν. Λύσεις θέλουμε όχι θεωρητικές αναλύσεις. Πολιτικό έργο αναλάβατε, αφήστε στην άκρη τις θεωρίες. Να πώ μιά ιδέα? συστήστε, πιλοτικά, σε μιά μεγάλη πόλη, μιά επιτροπή από 1 δικαστή, δικηγόρο, γιατρό, πολεοδόμο, εφοριακό, εκπαιδευτικό, νοικιάστε ένα γραφείο και καλέστε τον κόσμο να καταγγέλει κάθε στιγμή αυτό που του συμβαίνει και την Επιτροπή να λαμβάνει άμεσα και αστραπιαία μέτρα. Να αρχίσουν να σφίγγουν τα πράγματα στην καθημερινότητά μας. Κι εσείς εκεί ψηλά, αρχίστε να ελέγχετε την περιουσία των μελών των Δ.Σ. των Ασφαλιστικών Ταμείων. Και στείλτε κατεργαραίους στην φυλακή. Από λόγια και εσωκομματικές διαμάχες κουραστήκαμε πλέον...

    ReplyDelete
  21. Anonymous1:05 am

    Tι έγινε με τίς υποψηφιότητες για τις θέσεις στο γραφείο σας; Αξιολογήθηκαν τα βιογραφικά; Προεπιλέχθηκαν κάποιοι και ενημερώθηκαν ήδη;

    Μέχρι την ώρα της τελικής επιλογής ίσως χρειασθεί και ανανέωση των βιογραφικών γιατί η γη και οι υποψήφιοι κινούνται!
    Ελ.Λα.

    ReplyDelete
  22. Παρακαλώ διαβάστε την ανάρτηση αλλά και την ημερομηνία που έγινε

    http://ziouzitsou.blogspot.com/2009_10_01_archive.html

    Υστερόγραφο.
    Γιατί κάποιοι υπουργοί βιάστηκαν να επιλέξουν Γραμματείς και κάποιοι άλλοι δεν έχουν κάνει ακόμη τις επιλογές τους??
    Μίλησα για ικανάρκεια (ικανότητα και επάρκεια) των προσώπων που θα επιλεγούν. Σήμερα βλέπω ότι υπάρχουν αρκετά πρόσωπα (από τους επιλεγέντες) που καταγράφουν αρκετές ρωγμές , όχι στο προσωπικό τους προφίλ, αλλά στη διαδικασία αξιολόγησης.
    Που είναι οι Ελληνοσπουδαγμένοι?? Η Ελλάδα δεν έχει σχολές που δίνουν μεταπτυχιακά?? Γιατί επιλέγονται πρόσωπα με μεταπτυχιακές σπουδές σε Πανεπιστήμια του Εξωτερικού?? Υπάρχει μήπως έλλειμμα εμπιστοσύνης από την παρούσα Κυβέρνηση για τους αποφοίτους μεταπτυχιακών Ελληνικών Πανεπιστημίων?? Ποια η εμπειρία των Γενικών Γραμματέων σε Διοίκηση Επιχειρήσεων ή Οργανισμών???
    Ανοίξατε μια διαδικασία. Σας είπαμε ότι είναι πολύ καλή. Σας δώσαμε και το ελαφρυντικό των παιδικών ασθενειών σε περίπτωση που γράψετε κάποιες αστοχίες στη διαδικασία. Σας ενημερώνω ότι η διαδικασία της αξιολόγησης, αυτή τη στιγμή τρέχει για την κυβέρνηση με αρνητικό πρόσημο.
    Είμαι στη διάθεσή σας να σας ενημερώσω για τα παιδαριώδη λάθη που κάνατε.
    Ένας απλός απόφοιτος μεταπτυχιακού προγράμματος ενός εκ των καλυτέρων Ελληνικών Πανεπιστημίων.

    ReplyDelete
  23. Anonymous7:39 am

    Μιλάτε γιά διαφάνεια στην επιλογή προσώπων και στην λήψι αποφάσεων. Δεν μπορτώ να καταλάβω σε τι σκοπό αποβλέπει η τήρηση απορρήτου στα οικοπνομικά των ερευνητικών προγραμμάτων των πανεπιστημιακών. ΟΙ κωδικοί του ΕΛΚΕ είναι ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Αγνοείς ποιός έδωσε λεφτά σε ποιόν και ΤΙ στόχο είχε η χρηματοδότηση μιάς έρευνας. Είναι σωστό αυτό σε μιά "ανοιχτή διακυβέρνηση"?

    ReplyDelete
  24. Anonymous2:08 am

    Νομίζω ότι ο μόνος που πιστεύει ότι η διαδικασία επιλογής στελεχών στο δημόσιο τομέα γίνεται μ εαξιοκρατικά κριτήρια είναι ο Πρωθυπουργός. Ε δεν είναικαιρός να τον βγάλετε από την καλοπροαίρετη πλάνη του κύριε Πανάρετε συστήνοντας του για παράδειγμα και μερικούς από τους Περιφερειάρχες του; Αλήθεια γιατί δεν δημοσιοποιείτε τα βιογραφικά των ανθυποψηφίων τους για να"βουλώσετε στόματα" και να δει ο ελληνικός λαός πόσο καλύτεροι είναι από τους άλλους οι επιλεχθέντες ; Και μη μου πείτε προσωπικά δεδομένα κλπ .Μπορείτε να τους ρωτήσετε. Αν φυσικά υπάρχουν τα βιογραφικά γιατί κάποιοι κακοπροαίρετοι ισχυρίζονται ότι δεν ανοίγατε καν μαιλ΄άσχετον και τα κάνατε delete απ ευθέιας άρα που ν ατους βρείτε. Αν τους έχετε γιατί δνε τους ρωτάτε; Πάω στοίχημα ότι θα βρείτε πολλούς πρόθυμους και φυσικά τότε θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι

    ReplyDelete