Friday, May 14, 2010

O Daniel Cohn-Bendit για το πακέτο στήριξης

11 comments:

  1. AYTOΣ είναι ΕΛΛΗΝΑΣ!!!!

    ReplyDelete
  2. Ειναι κρίμα να ακούς τα λόγια αυτά από ξένο πολιτικό και όχι από Έλληνα.
    Τον τελευταίο καιρό ακούσαμε τις τοποθετήσεις ξένων ευρωβουλευτών για τα ελληνικά θέματα. Προσωπικά δεν είδα ούτε ένα βίντεο από τοποθέτηση των δικών μας εκπροσώπων στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πού βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι; Υπάρχουν; Προωθούν τα συμφέροντα της χώρας; Γιατί δεν βλέπω τίποτα, δεν ακούω τίποτα.

    ReplyDelete
  3. Anonymous10:56 pm

    http://archive.enet.gr/online/online_text/c=110,dt=11.04.2008,id=60609824

    Kατά πως μας βολεύει τους ερμηνεύουμε όλους... Και μήπως όλα αυτά τα βίντεο θα έπρεπε να τα βλέπει πρώτα ο Πρωθυπουργός;

    ReplyDelete
  4. Anonymous12:38 am

    Δεν καταλαβαίνω τη σκοπιμότητα ανάρτησης του videoclip από στέλεχος της παρούσας κυβέρνησης! Για να μας πει ότι και κάποιοι στην Ευρώπη μας υποστηρίζουν? Ε και? Βγείτε και δανεισθείτε από τον Κόκκινο Ντάννυ!

    Γιατί δεν αναρτάτε κύριε υφυπουργέ το videoclip με την ομιλία Βενιζέλου (μιας και μιλάμε για αμυντικές δαπάνες) στους ιπταμένους? Αυτό το video που τους υπόσχεται ότι θα τους δώσει με άλλο τρόπο τα λεφτά που χάνουνε!!! Ο Κον-Μπεντίτ ζητάει χρόνο για την κυβέρνηση Παπανδρέου για να μπορέσει να επιτύχει συναίνεση! Ο μεγαλοϋπουργός ζητάει χρόνο για να βρει κολπάκια για να τα βρει με μια "συντεχνία" και να μεταφέρει λεφτά από τη σύνταξη της μάνας μου στους στρατιωτικούς! Έχει και την τεχνογνωσία ο άνθρωπος! 1.6 δισ. ευρώ "έχωσε" στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ ως υπουργός βιομηχανίας, μεταφέροντας χρήματα από την ανάπτυξη στις συντεχνίες.

    Γιατί δεν βγάζετε ανακοίνωση σεις προσωπικά, ως καθ' ύλην αρμόδιος, να βάλετε στη θέση τους τους υποψηφίους πρυτάνεις που υπόσχονται μεταφορά χρημάτων από τους ΕΛΚΕ στο ΔΕΠ για να πάρουν πίσω τα χαμένα του σταθεροποιητικού προγράμματος? Τελικά από τις συντάξεις και την ανάπτυξη δηλαδή!

    Μιλάει ο Ντάννυ για τη διαφθορά των πολιτικών και τη διαπλοκή! Σεις, ως καθ'ύλην αρμόδιος γιατί κάνατε πίσω στη στάθμιση της ψήφου στις πρυτανικές εκλογές? Για να διαιωνίζεται η διαπλοκή και η διαφθορά!

    Αν σας αρέσει ο Ντάννυ, μπορεί να σας αρέσουν και άλλες θέσεις του. Θέλετε να τις ακούσετε και να τοποθετηθείτε?

    ReplyDelete
  5. Γονιός1:48 am

    Αγαπητέ κ. Παναρετε,

    Αυτό το blog ανεξαρτητα απο τις θέσεις που υποστηριζει, ανεξαρτητα απο το αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί, ανεξαρτητα απο το αν, λόγω του βεβαρυμένου σας προγραμματος, δεν μπορεί να γινει διαλογος με αποτελεσμα ο καθένας μας να νοιωθει ότι "πετάει ένα σημειωμα χωμενο σε ένα μπουκάλι καταμεσής στο πέλαγο», προσωπικά πιστευω ότι οι ιστορικοι του μέλλοντος μας, θα το αξιοποιησουν για να προσεγγισουν τη λύση μιας εξισωσης. Η πολιτική ειναι η τεχνη του εφικτου ή η πολιτική ειναι ο δρόμος για να αλλάζεις τις «πραγματικότητες».

    Παραβρεθηκα στην ομιλία του Cohn Bendit στο Μεγαρο Μουσικής, μιας και όσοι γαλλοσπουδασαμε, ζησαμε τα μεταπτυχιακά μας τρωγοντας σαντουιτς και πινοντας φτηνο κρασί στο Montparnasse και στο St. Michel, νοιωθουμε βαρύ το φορτίο της παρουσίας του. Ακόμα και όσοι ζησαμε και τον Μαη του 68 και το δικό μας Πολυτεχνείο μόνο απο τις διηγησεις των πρωταγωνιστών του. Αυτών των «ηρωων» που σημερα κατηγορουνται για τα δεινά και της οικονομίας αλλά πάνω απο όλα για τα δεινά που υφισταται η πολιτική σαν ασκηση ηθικής σήμερα.

    Το Μεγαρο σχεδόν άδειο, αν εξαιρεσεις κάποιους εκροσωπους των Οικολογων, οι ταξιθετριες που ειχαν κρατησει τις τρεις πρωτες σειρές για τους «επισημους», μας παρακαλεσαν να έρθουμε πιο μπροστά, να μην νοιωθει ο ομιλητης αυτό το ...κενό. Αυτή την εκωφαντική απαξιωση ΟΛΟΥ του πολιτικου κόσμου.

    Ο Ντάνυ λοιπόν ξεκινησε την ομιλία του ως εξής: Ξερω ότι δεν με αγαπάτε στην Ελλαδα. Ξερω ότι δεν σας αρεσει που λεω την Μακεδονία... Μακεδονία, ξερω ότι δεν σας αρεσει που λεω ότι οι Τουρκοι δεν ειναι οι εχθροι σας αλλά οι εξοπλισμοι το ελληνικό παραμυθι σας, η εθνική σας ηρωίνη, ξέρω ότι δεν σας αρεσει που λεω ότι όχι μόνο η Σερβία αλλά και η Βοσνια πρέπει να ενταχθεί στην ΕΕ κι ας ειναι μουσουλμάνοι... Ξερω...

    Ο Ντάνυ συνεχισε με την προσωπική του ιστορία, ειπε για την γερμανοεβραική καταγωγή του, ειπε για τους γονείς του που διεφυγαν στην Γαλλια για να σωθουν απο την Ναζιστική λαιλαπα και ειπε το εξής ιντριγκαδορικό. «Γεννηθηκα την εποχή της αποβασης στην Νορμανδία, αν έλεγα τότε στους γονείς μου ότι δεν θα υπάρχουν όχι τανκς στα συνορα Γαλλιας- Γερμανίας, αλλά ουτε τελωνεία ουτε συνορα, τότε θα πιστευα ότι το παιδί τους ειναι τρελό»

    συνεχιζεται

    ReplyDelete
  6. Γονιός1:53 am

    Λέει ο Ντανυ τα αυτονοητα;
    Για τους άλλους ναι, για μας; Η αποδοχή της αποστρατικοποιησης του Β.Α. Αιγαιου που ειναι πάγιο αιτημα της Τουρκιας ειναι επιτυχία για μας; Οι γκριζες ζωνες που έκαναν την εμφανιση τους στην ζωή μας την εποχή Τσιλερ; Το σχεδιο Αναν που καταψηφιστηκε απο το 75% των Ελληνοκυπριων, η ρηση του μακαρίτη Παπαδόπουλου «εγω Κρατος παρελαβα και Κρατος θα παραδωσω. Δεν παραδιδω Κοινοτητα», ειναι αυτονοητα για μας;

    Προσωπικά, σαν πολίτης δεν έχω ισχυρή αποψη για τα συγκεκριμένα θέματα. Κάθε άποψη έχει και τα συγκριτικά της πλεονεκτηματα. Όλα ειναι στις περιοχές του γκριζου, άσπρο- μαυρο δεν υπάρχει.

    Αλλά έχω άποψη ως πολίτης, για την επιμερους ενημερωση. Όλοι χειροκροτησαμε αυτό το video. Αλλά αυτό το video δεν μπορεί να ειναι αποκομένο απο την συνολική φιλοσοφική, πολιτική, οικονομική, ιστορική και ηθική προσεγγιση του ...Ντάνυ.

    Η πολιτική επιλογή δεν μπορεί να ειναι a la carte. Και μάλιστα σε ένα blog ενός decision maker, ενός Υφυπουργου της Κυβερνησης που θα κληθεί να έχει και άποψη και θεση, πιθανότατα και «ψηφο» στα κρισιμα και σημαντικά της ιστορικής συγκυρίας.

    Κάποτε που διαφωνουσα κάθετα με την εθνική προπαγανδα που κάνει η ιστορία πάντου στον κόσμο, κάποιος μου είπε. Οι ιστορίες, οι σχολικές ιστορίες, πάντα εμπεριέχουν εθνικές προπαγανδες. Όταν η χωρα σου διατηρεί 100.000 στρατό, όταν κοβεις απο το ψωμί, απο το νοσοκομείο, απο το σχολείο για να τα κάνεις κανόνια, πρέπει να εισαι ετοιμη να γινεις και βορα στα ...κανόνια. Αν δεν εχεις ντοπαριστεί παιδιοθεν, η "δουλειά" δεν γινεται.

    κ. Υφυπουργέ, η εξισωση και πολυπαραμετρική ειναι και ακόμα και αυτά που βλέπουε σαν σταθερές τελικά παραμετροι ειναι. Επιτρεψτε μου να πω ότι και σαν δασκαλος (για μενα πολύ μεγαλυτερος τιτλος τιμής απο οποιονδηποτε άλλο) και σαν πολιτικός οφειλετε να τις αναδειξετε.

    Υ.Γ. Ελπιζω ότι θα κάνετε post και για την προσεγγιση του θέματος της εκθεσης. Πεδίον δόξης λαμπρό για εσάς και για τους σχολιαστές σας. Ίσως απανταει στο σημαντικό που σωστά λετε δεν ειναι η βάση του 10, αλλά το τι ειδους ΠΑΙΔΕΙΑ θέλουμε. Θέλουμε γνωση εργαλειο παραγωγής γνωσης ή εργαλειακή καταρτιση για ευκολη και flexible απορροφηση στην αγορά εργασίας. Η μια φτιαχνει πολιτες, η άλλη φτιαχνει υπηκόους.

    ReplyDelete
  7. Σα να ρίχνετε άδεια κ. Υφυπουργέ..
    Χρειάζονται όμως κι αυτά

    ReplyDelete
  8. Anonymous11:25 am

    Προ- και μετ-εκλογικά η κυβέρνηση υποσχέθηκε επιπλέον 1 δις για την παιδεία.

    Όταν αλλάζουν ριζικά οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί, θα πρέπει να ενημερώνονται οι πολίτες, γιατί αλλιώς οι αφελείς, όπως εγώ, θα της ζητήσουν το λόγο.

    Που πήγε το από τον Πρωθυπουργό υποσχεθέν 1 δις; Ισχύει η υπόσχεση;

    ReplyDelete
  9. Anonymous2:48 pm

    Εκτός από το ότι σας αρέσει ο Ντανύ, μήπως μπορείτε να ασχοληθείτε με την ασυδοσία των διοικούντων των οργανισμών που εποπτεύετε? Έτσι για αλλαγή!

    Η πρυτανεία του ΕΚΠΑ αποφάσισε την παροχή επιδόματος 500 ευρώ προς όλους τους διοικητικούς υπαλλήλους από το αποθεματικό του ΕΛΚΕ. Ποιό πρόγραμμα σωτηρίας της Ελλάδας και πράσινα άλογα μας λένε Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου. Εδώ υπάρχουν νησίδες κοινωνικής αλληλεγύης! Πάντα με ξένα κόλλυβα!

    Εσείς να κρεμάτε τον Ντανύ για να μας ανεβάζετε το ηθικό και οι ασύδοτοι κάνουν πάρτυ!

    ReplyDelete
  10. Anonymous3:02 pm

    @ 11:25 πμ, άσε τα δις, μην τα σκαλίζεις ή ρώτα κατευθείαν την Τρόικα, να μη χάνεις τον καιρό σου. Μέσα σε τόση δισ-τυχία, βάλε καλύτερα την κεφαλή επί δισ-διαδραστικώ πίνακι κι απόλαυσε το συνταγματικό πραξικόπημα. Δεν είναι μόνο τα μέτρα που μάς πήρανε, είναι και το πλας "τροπολογημένο"-νεοπαραδοσιακό "και δαρμένος και κερατάς". Το π.σ.κ. είναι εδώ ενωμένο ΔΝΤ, δεν μπορείνα υπολείπεται του ντοπαρισμένου όχλου που έβαλε τη Βουλή στο μάτι, έπρεπε κι αυτό να ανταποκριθεί με συνταγματαρχικό τρόπο στην κατασκευασμένη "λαϊκή" απαίτηση. Άλλωστε κάπως έτσι δεν έγινε και πέρσι το νουδουκαλοκαιράκι; Συμμορφώσου λοιπόν, πες και συ καλού-κακού (Χ3) "ιστορική μέρα", δες λίγο Κονμπετίτ, "αυτομορφώσου", χαιρέτα τα εκδρομικά φάντομ, β(γ)άλε το μαγιό σου, και κολύμπα.

    ReplyDelete
  11. Anonymous12:49 pm

    Μιάς και γίνεται κουβέντα για τα των Σκοπίων, Τουρκίας, κλπ, έχω μια ερώτηση, που δεν περιμένω βέβαια να απαντήσετε. Τουλάχιστον όμως να την δημοσιεύσετε. Εχτές το βράδυ είδα στην τηλεόραση εκτενές ρεπορτάζ για την συνάντηση Παπανδρέου/Ερντογάν με τον Μικη Θεοδωράκη. Στις δηλώσεις του, ο Παπανδρέου εκθείασε την συμβολή του Μίκη στην Ελληνοτουρική προσέγγιση. Όμως δεν είναι ο Μίκης ο Θεοδωράκης που υπέγραφε τις επιστολές-κολάφους κατά της Θάλειας Δραγώνα, πάνω στο ίδιο ακριβώς θέμα; Οπότε αναρωτιέμαι: με ποιόν συμφωνεί ο πρωθυπουργός, και δεν θεωρείτε ότι δημιουργείται ένα κάποιο θέμα για την ειδική γραμματέα;

    ReplyDelete