Tuesday, May 25, 2010

Τα (τελευταία) πρακτικά του ΕΣΥΠ (ΣΠΔΕ)

Τα πρακτικά των δύο τελευταίων συνεδριάσεων πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου στις οποίες συμμετείχα. 
2/9/2009 και 10/9/2009.

7 comments:

  1. Anonymous1:40 am

    Κύριε Υφυπουργέ, Κύριε Ιωάννη Πανάρετε,

    Συγνώμη, αλλά ο ένας διαδικτυακός σύνδεσμος (weblink), δεν δουλεύει. Οπότε, όταν βρείτε τον χρόνο και την διάθεση αν μπορείτε να το διορθώσετε. Ευχαριστούμε.

    (http://www.blogger.com/%20%20%20%20%20*%20http://stat-athens.aueb.gr/%7Ejpan/SPDE%2012%2818%29%202_9_09%20-%20Panaretos.pdf)

    Με τιμή και εκτίμηση,
    Θεοδώρου Θεόδωρος,
    Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστημιακού Επιπέδου.

    ReplyDelete
  2. Τα κείμενα περιέχουν μόνο τις δικές σας τοποθετήσεις. Γιατί;

    ReplyDelete
  3. Anonymous12:20 pm

    σημερα ξεκινησα να γραφω το πρωτο μαθημα στις εξετασεις επαλ,θελω να περασω και ελπιζω στο τμημα μηχανολογων του ΑΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ ,καθοτι
    ο μπαμπας εχει μηχανουργειο και θελει διαδοχη κατασταση αλλωστε ξερω και την δουλεια διαβαζω ομως οτι τα ΑΤΕΙ δεν αναγνωριζονται πουθενα οι πτυχιουχοι διαβαζω στα σχολια οτι ειναι το ιδιο με τους αποφοιτους δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης ,οι καθηγητες μας μας λενε πως οχι

    τι ισχυει
    ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΕΛΕΚΟΣ
    ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ..ΕΛΠΙΖΩ

    ReplyDelete
  4. Anonymous1:41 pm

    Οι καθηγητές σας λένε πως όχι, και σίγουρα είναι όχι, αλλά περισσότερο έχεις δικαιώματα στον δημόσιο τομέα παρά στον ιδιωτικό. Οι Μηχανικοί της Ανώτατης Εκπαίδευσης των Τ.Ε.Ι. (Α.Ε.Ι.- βλέπε: Νόμος 3549/2007) δεν έχουν αποκτήσει ακόμη τα Επαγγελματικά Δικαιώματά, εδώ και 27 Χρόνια, και χρησιμοποιούνται ακόμη τα δικαιώματα των Ανωτέρων Διετών Τεχνικών Σχολώ, που είναι ελαφρώς καλύτερα από τα δικαιώματα των ΕΠΑ.Λ. και τείνουν τα ΕΠΑ.Λ μετά από λίγο καιρό να έχουν μπορεί και καλύτερα. Όμως, έγινε διαβούλευση και περιμένουμε σύντομα να βγουν τα Επαγγελματικά Δικαιώματα μας όπως τα παίρνουν οι ισότιμοί μας και αντίστοιχοι του εξωτερικού Πτυχιούχοι Μηχανικοί, για να μπορέσουμε να δουλέψουμε και εμείς τελικά καθώς πρέπει για να ζήσουμε την οικογένειά μας. Όσο για σένα που θέλεις να γίνεις υπεύθυνος ενός μηχανουργείου, νομίζω ότι δεν θα έχεις πρόβλημα, αλλά θα έχουν όλοι οι υπόλοιποι.

    Ελπίζουμε σε εσάς Κύριε Υφυπουργέ, Κύριε Ιωάννη Πανάρετε, για την πλήρη δικαίωσή μας.

    Με τιμή και εκτίμηση,
    Θεοδώρου Θεόδωρος,
    Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστημιακού Επιπέδου.

    ReplyDelete
  5. Greek academia !!!2:51 pm

    Προκήρυξη για την πλήρωση ΔΕΠ στη Σχολή Επιστημών και Τεχνολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος “στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή ή Λέκτορα με γνωστικό Αντικείμενο “Ασύρματες (κινητές) Τηλεπικοινωνίες με Εφαρμογές στην Αειφόρο Ανάπτυξη και την Εξοικονόμηση Ενέργειας”

    Υποψήφιος: Γ. Κουτίτας υιός του Αντιπροέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΙ.ΠΑ.Ε. Χ. Κουτίτα, προέδρου ΟΛΘ επί ΝΔ και μέλος εξωκοινοβουλευτικής επιτροπής της ΝΔ. Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα “are in the area of wireless communications (modeling and optimization) and in the area of ICT for sustainable growth and energy efficiency.”

    ΕΛΕΟΣ.....ολα εχουν και ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ !!!!
    τΟ ΔΕ ΓΝΩΣΤΙΚΌ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ,,,,ΣΚΕΤΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ !!!!

    ReplyDelete
  6. Anonymous3:01 pm

    Αυτή τη στιγμή στην εκπομπή «αθέατος κόσμος» στο Alter γίνεται συζήτηση για το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη
    Στην εκπομπή έκανε παρέμβαση η δασκάλα κυρία Νικοπούλου και είπε ότι υπάρχει προφορική εντολή από το Υπουργείο Παιδείας που της απαγορεύει να μιλάει
    Η παρέμβαση του γραφείου τύπου του υπουργείου άμεση στην εκπομπή με το ακόλουθο περιεχόμενο:
    Δεν υπάρχει τέτοια προφορική εντολή γιατί ισχύει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας [!!]
    Έμμεση απειλή στην ελεύθερη έκφραση?
    Μήπως είναι αναγκαία μια διορθωτική παρέμβαση του υπουργείου σας?
    [Έχετε ήδη τοποθετηθεί προς τιμή σας ως πολιτική ηγεσία επί του θέματος για αντίστοιχες περιπτώσεις (Περίπτωση δασκάλας Πρωτονοτάριου, Περίπτωση Πρυτανικών Αρχών ΕΜΠ)]
    Οι εκπαιδευτικοί έχουν αγωνιστεί για να μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα, να λένε την άποψη τους να μαθαίνουν αυτή την αυτονόητη αλήθεια στους μαθητές τους
    Μήπως ως κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οφείλετε μια διορθωτική παρέμβαση στο ατόπημα που έγινε.
    Το οφείλετε στον εκπαιδευτικό κόσμο, στους ελεύθερα σκεπτόμενους πολίτες.
    Και εμείς που γράφουμε αυτά μπορεί και να διαφωνούμε με τις απόψεις της κυρίας Νικοπούλου αγωνιστήκαμε όμως για να μπορεί να τις εκφράζει
    Σας ευχαριστούμε για την φιλοξενία

    ReplyDelete
  7. Anonymous12:48 am

    Δεν είναι εκτός θέματος …. Προσπάθεια ανάδειξης της συνέπειας κάποιων που σήμερα από τη Γάζα επιβεβαιώνουν την ειλικρίνεια των προθέσεών τους … και για την παιδεία…. μέσα από τη συμμετοχή τους …. τότε στο Εθνικό Συμβούλιο Ανώτατης Παιδείας … στο Ε.Σ.Α.Π.


    «ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ»
    του Γιώργου Π. Μπουρίτσα
    Εκπαιδευτικού, Πρώην Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών


    «Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχτείτε
    Υποταχτήκαμε και βρήκαμε τη στάχτη

    Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν αγαπήσετε
    Αγαπήσαμε και βρήκαμε τη στάχτη

    Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν εγκαταλείψετε τη ζωή
    Εγκαταλείψαμε τη ζωή και βρήκαμε τη στάχτη ….»

    Η καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης των Ισραηλινών στην ειρηνευτική αποστολή στη Γάζα πρέπει να είναι και άμεση και αποτελεσματική.

    Η Ισραηλινή θηριωδία απέναντι στον Παλαιστινιακό Λαό έχει σαν αποδέκτες και όλους όσους συμπαρίσταται σε ένα λαό που διεκδικεί το αυτονόητο….. την ύπαρξη του.

    Οι αντιδράσεις στην νέα πρόκληση κατά της διεθνούς νομιμότητας των Ισραηλινών δεν πρέπει να είναι μια απλή καταδίκη… `πρέπει να είναι ένα βροντερό ΟΧΙ στην ρατσιστική και φασιστική πρακτική μιας αδίσταχτης κρατικής οντότητας που ξέχασε… που έχασε την μνήμη ….

    Σε αυτή την ώρα θα πρέπει όλοι μας να αντιδράσουμε

    Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να υποκρίνεται … δεν της ταιριάζει η απραξία

    Οι ξεκάθαρες καταδίκες του συνόλου του πολιτικού κόσμου της πατρίδας μας … αναπτερώνει ελπίδες.

    Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει την ασφάλεια των ελλήνων και να απαιτήσει το σεβασμό των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, των ελληνικών πλοίων

    Η διανόηση οφείλει μια ξεκάθαρη παρέμβαση και ανάληψη πρωτοβουλιών
    Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός

    Εμείς οι Έλληνες είμαστε με τον Παλαιστινιακό Λαό
    Γιατί είμαστε με το δικαίωμα των Λαών για Αυτοδιάθεση
    Γιατί είμαστε με την Ειρήνη , τη Δημοκρατία
    Γιατί ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ το Κυπριακό πρόβλημα

    Γιατί οι ρομαντικοί τολμούν, έχουν διάθεση ανάληψης του οποιουδήποτε κόστους που δεν μπορεί να ταυτίζεται με τους εξουσιαστικούς στόχους και τις πρακτικές των Ισραηλινών.

    Η σχέση των εμπλεκομένων στον αγώνα για ένα καλύτερο κόσμο πρέπει να έχει και το στοιχείο της «ερωτικής» διάστασης προκειμένου να οδηγεί στη δημιουργία ευαίσθητων πολιτών που θα αντιμάχονται τους μηχανισμούς αλλοτρίωσης που τείνουν να επιβληθούν στο βωμό μιας παγκοσμιοποιημένης οικονομίας του κέρδους , της ανισοκατανομής και της απαξίας.

    ….. και ο επίλογος …. με αυτοκριτική διάθεση και όχι μόνο…

    Συνάδελφε Βαγγέλη Πισσία κουράγιο, εσύ και οι φίλοι των πλοίων της ειρήνης διαλέξατε το δύσκολο δρόμο της ενεργού συμπαράστασης , εμείς την Ουτοπία μιας κοινωνίας της συμμετοχής και του κοινωνικού ελέγχου, θυμάσαι τις ακροβασίες μας για τα θέματα παιδείας και τα αδιέξοδα της προσπάθειάς μας ,τότε στο Εθνικό Συμβούλιο Ανώτατης Παιδείας …….

    Γιώργος Π. Μπουρίτσας [γπμ]

    ReplyDelete