Saturday, December 05, 2009

Φορείς του Υπουργείου Παιδείας

Αναρτήθηκε απόψε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση των θέσεων ευθύνης των εποπτευομένων φορέων του Υπουργείου Παιδείας.

78 comments:

  1. Θα ήταν χρήσιμη μια περιγραφή των υποχρεώσεων που ενέχει η συμμετοχή σε μια Διοικούσα Επιτροπή πανεπιστημίου. Πόσο συχνές είναι οι συναντήσεις; Θα μπορούσε π.χ. κάποιος με μόνιμη θέση στο εξωτερικό να συμμετέχει σε Δ.Ε.;

    ReplyDelete
  2. Anonymous1:39 am

    Για τον προηγούμενο, διαβάτη των νεφών: (με ύφος ανάλαφρο)
    Του απιστεύτου! Μην το κουράζετε αγαπητέ(ή).Εξωφθάλμως είστε "εκτός".

    ReplyDelete
  3. Ελενη Κ.1:49 am

    Θα συμφωνησω με το σχολιο του κυριου Λαζαριδη και θα συμπληρωσω οτι ειναι απαραιτητη μια συντομη εστω περιγραφη των θεσεων καθως και των κριτηριων επιλογης των υποψηφιων. Μεχρι στιγμης, δεν εχουμε δει κατι τετοιο για ανακοινωσεις που αφορουν την ανοιχτη διακυβερνηση.
    Το 'καλεσμα' δεν ειναι αρκετο εαν δεν συνοδευεται απο καταλληλη περιγραφη. Ευχαριστω

    ReplyDelete
  4. γονέας2:40 am

    Με εντυπωσιάζει το αιτημα για πληρεστερη περιγραφή των καθηκόντων αλλά και των προσόντων για την πληρωση των θέσεων που προκηρυσσονται στο opengov. Το κατανοώ μόνο για την περιγραγή των καθηκόντων των θέσεων συμβούλων, μιας που αναφερονται στις αναγκες του κάθε Υπουργου για εξειδικευμένα γνωστικά αντικειμενα και δεξιότητες που μπορεί να έχουν αποκτηθεί μέσω επαγγελματικής εμπειρίας.

    Δεν μπορώ όμως να φανταστώ ότι κάποιος πολίτης σε παραγωγική ηλικία, με σχετικά υψηλά τυπικά προσόντα, που κατα πάσα πιθανότητα κατέχει ήδη επαγγελματική θέση υψηλων καθηκόντων και αντιστοιχης αμοιβής -και την όποια θα πρέπει να εγκαταλειψει για κάποια χρόνια- δεν γνωριζει ή δεν μπορεί να βρει πολύ ευκολα, την περιγραφή των καθηκόντων αυτών των θέσεων, δεν μπορεί να αυτοαξιολογηθεί και τόσο ευκολα (κατά την ταπεινή μου γνώμη και άκριτα) βάζει υποψηφιότητα για μια υψηλόβαθμη πολιτική θέση.

    Αν κάτι με εντυπωσιασε ιδιαίτερα ήταν ότι 25.000 ή και περισσότεροι συμπολίτες μου, θεωρησαν ότι έχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα να γινουν ειδικοι και γενικοι γραμματείς.
    Μήπως η ελληνική κοινωνια δεν ειναι και τόσο εκπαιδευμένη στην αυτοαξιολόγηση; Μηπως η διαδικασία πάσχει όχι στην εφαρμογή της αλλά στο κοινό στο οποίο απευθυνεται;

    ReplyDelete
  5. ένας πολίτης3:23 am

    @γονέας
    «Με εντυπωσιάζει το αιτημα για πληρεστερη περιγραφή των καθηκόντων αλλά και των προσόντων για την πληρωση των θέσεων που προκηρυσσονται στο opengov.»

    Υποθέτω σας εντυπωσιάζει γιατί μάλλον αγνοείτε τι γίνεται στον πολιτισμένο κόσμο σε διαδικασίες προκήρυξης θέσεων ευθύνης. Φυσικά δεν ευθύνεστε εσείς γι αυτό. Αλλά αυτοί που ενώ (θα έπρεπε να) γνώριζαν, ενήργησαν με τον τρόπο που ενήργησαν και χρησιμοποιώντας μεγαλοστομίες που μόνο θλίψη προκαλούν... Θλίψη για τον τόπο και το μέλλον του...

    ReplyDelete
  6. To κλασικό job description εφαρμόζεται παντού εκτός από τη χώρα μας. Η ύπαρξη του είναι πολύ σημαντική για δύο λόγους:

    1. Εξοικονομείται χρόνος κατά τη διαδικασία επιλογής, διότι εξαρχής γίνεται φανερό το προφίλ του υποψηφίου. Το αποτέλεσμα είναι να μπορεί κάποιος να δει αν κάνει για τη θέση ή όχι και αναλόγως να προχωράει σε αίτηση. Διαφορετικά συμβαίνει αυτό που είδαμε. Όλοι θεωρούντε δυνάμει επιλαχόντες.

    2. Αποτελεί ένα είδος συμβολαίου ανάμεσα σε αυτόν που θα πάρει τη θέση και τον εργοδότη του, καθώς υπάρχει πλήρης περιγραφή καθηκόντων για τα οποία δεσμεύονται και οι δύο πλευρές. Δεν γίνεται να προσληφθείς για το Α και να κάνεις τελικά το Β η ακόμη χειρότερα τίποτα.

    Τουλάχιστον με αυτές τις διαδικασίες θα ανέβει πιστεύω και το επίπεδο των Δ.Σ. Είχα βαρεθεί να βλέπω σε φορείς απόστρατους αξιωματικούς, συνταξιούχους και αποτυχημένους.

    ReplyDelete
  7. Anonymous4:37 am

    Για όσους έχουν μείνει στο εξωτερικό και έχουν παρατηρήσει πως γίνονται οι προκηρύξεις, ακόμη και για θέσεις που ισχύει 'ο νοών νοείτω' γίνεται λεπτομερέστατη περιγραφή των θέσεων και των κριτηρίων.
    Τα παραπάνω σχόλια φαντάζομαι πως γίνονται καλοπροαίρετα, ας μην τα ερμηνεύσουμε ως αρνητική κριτική. Πολλοί συμπολίτες μας έχουν εμπειρία απο συστήματα σε άλλες χώρες και απλώς συγκρίνουν...

    ReplyDelete
  8. γονέας5:00 am

    Αγαπητέ πολίτη,
    Πιθανολογώ ότι οι ιστορικοι του μέλλοντος μας, θα αναφερουν στα σχολικά εγχειρίδια (αν ποτέ αυτά προαγουν την κριτική σκέψη και αντιμετωπιστουν σαν εργαλεια της ουσιαστικής εκπαιδευτικής διαδικασίας), αυτήν την διαδικασία στελεχωσης του κρατικού μηχανισμού, σαν μία απο τις μεγαλυτερες τομές της Κυβερνησης και της Πολιτείας, για την εξυγιανση της πολυπαθης και αμαρτωλής δημόσιας δοικησης.

    Παρότι ουδόλως με ενδιεφερε σε προσωπικό επιπεδο να υποβάλω αιτηση, «ετρεξα» να δω την φορμα υποβολής, απο ενδιαφερον για την τόλμη του εγχειρηματος. Και θα επιμεινω ότι ειναι πολύ καλή.
    Θεωρώ αυτονοητο για όποιον θα ήθελε να υποβάλλει αιτηση ότι δεν χρειαζεται να περιγραψεις πχ το αντικειμενο εργασίας του Γ.Γ. του ΥΠΕΠΘ. Θεωρώ αυτονοητο ότι κάποιος που υποβάλλει αιτηση γνωριζει στοιχειωδώς απο δημοσια διοικηση και γνωρίζει ότι ειναι πολιτική αποφαση, η εκχωρηση αρμοδιοτητων και υπογραφής απο τον Υπουργο και τους Υφυπουργους στον ΓΓ για διαφορα αντικειμενα. Θεωρώ επισης αυτονοητο οτι θα πρέπει να έχει διοικητικές ικανότητες, γνωση του αντικειμένου, εργασιακή, πολιτική ή κοινωνική εμπειρία του αντικειμένου, λευκό ποινικό μητρωο, και πάνω απο όλα την διαθεση προσφοράς. Και επειδή τυχαινει να γνωρίζω απο μια ευρωπαική δημόσια δοικηση που θεωρείται απο τις πλέον αποτελεσματικές στον κόσμο, επετρεψε μου να σου πω ότι η στελεχωση του κρατικου μηχανισμου σε θέσεις πολιτικής ευθυνης, δεν νοειται σαν επαγγελματική αποκατασταση.
    Αν σημερα «εγκαλουμε» την Κυβερνηση γιατί δεν κάνει “job description” προφανώς δεν αντιλαμβανόμαστε ότι όταν μιλάμε για μια πολιτική θέση ευθυνης δεν προκειται για ...job.

    Οφείλω όμως να καταθέσω την προσωπική άποψη ότι βλέπω τον διαλογο της δημοσια διαβουλευσης να κιμειται σε λογικές "αχταρμά". Ίσως κάποιοι εθελοντες διαδικτυου θα έπρεπε να αποκωδικοποιησουν όλα όσα γραφονται, καταγραφονται και προτεινονται και να τα συνοψισουν σε συγκεκριμένες προτασεις. Εκτιμώ ότι η προστιθεμενη αξία και αυτου του εγχειρηματος αν οργανωθεί λίγο, θα ειναι πολύ μεγάλη και θα αποτραπεί ο κινδυνος στο να εξελιχθεί "να πω και εγώ κάπου τον πόνο μου"

    ReplyDelete
  9. ένας πολίτης5:46 am

    @γονέας
    "Και επειδή τυχαινει να γνωρίζω απο μια ευρωπαική δημόσια δοικηση που θεωρείται απο τις πλέον αποτελεσματικές στον κόσμο"

    Αφού γνωρίζετε λοιπόν, γιατί δεν μας στέλνετε (προς επίρρωσιν των όσων γράφετε) ένα λινκ σε αντίστοιχη ανοικτή διαδικασία υποβολής βιογραφικών σε αυτή τη δημόσια διοίκηση όπου δεν υπάρχει περιγραφή για το τι ακριβώς απαιτεί η θέση;

    Θεωρώ πως αυτό το λινκ θα ήταν πιό χρήσιμο από το να μέμφεστε όσους υπέβαλαν αιτήσεις επειδή δεν θεωρούσαν αυτονόητο αυτό που εσείς θεωρείτε αυτονόητο ή να παίζουμε με τις λέξεις 'job description'.

    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    (για τα περί "τομών" και λοιπά μιλά το αποτέλεσμα...)

    ReplyDelete
  10. Πάντως η στελέχωση των ιδρυμάτων με Δ.Ε μέσω ανοιχτών διαδικασιών αποτελεί τομή. Μη ξεχνάμε οτι σε παρόμοιες επιτροπές μέχρι πρότινος διοριζόντουσαν οι αρεστοί του εκάστοτε υπουργού, οι προτεινόμενοι απο τη Συνοδο Πρυτάνεων και όσοι είχαν αποτύχει να εκλεγούν πρυτάνεις.Και η μεγαλύτερη τομή είναι οτι κάποιοι ανεπαρκείς θα αποκλειστούν μόνοι τους απο τη διαδικασία αυτή μόνο με τη σκέψη οτι θα χρειαστεί να υποβάλουν βιογραφικό. Ας ρίξουμε μια ματιά στα βιογραφικά της πλειοψηφίας των εκλεγμένων πρυτάνεων (αν ποτέ τα εμφανίσουν).

    ReplyDelete
  11. Anonymous10:08 am

    Ενας ακόμη συνήθης πολίτης

    "Του απιστεύτου" όπως είπε προλαλήσας!(Γι αυτό τόσες χιλιάδες νομίζουν ότι μπορούν να είναι υποψήφιοι??)
    Μα προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ το πέρασαν? Για ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ θέσεις πρόκειται.Ούτε μονιμότης ούτε ισοβιότης ισχύει. Δεξαμενή προσοντούχων στελεχών αποπειράται να κάνει τούτη η κυβέρνηση, καλώς κατά τη γνώμη μου. Καθένας όμως που θεωρεί εαυτόν αξιότερο, από εγκριθέντα υποψήφιο (του οποίου πάντα ανακοινώνουν βιογραφικό με το διορισμό του) ας βγεί να τους "κράξει" αντιπαραβάλλοντας το δικό του βιογραφικό. Μόνο αυτό μπορεί να γίνεται και είναι πολύ σημαντικό γιατί ούτε η κυβέρνηση εξασφάλισε μονιμότητα.. Απεναντίας, κρίνεται διαρκώς και γι αυτό η εν λόγω διαδικασία πιστώνεται υπέρ της ως μέτρο δημοκρατίας και διαφάνειας. Σκεφτείτε ότι ο μέσος άνθρωπος ούτε ως τίτλους δεν εγνώριζε τις θέσεις που εξαγγέλθηκαν. Τουλάχιστον τώρα θα ξέρουμε ποιοί τις κατέλαβαν για τούτη τη θητεία (όχι μονίμως ξαναλέω)

    ReplyDelete
  12. γονέας10:15 am

    Αγαπητέ πολίτη,
    Δεν μέμφομαι κανέναν και μάλιστα ανθρώπους που δεν γνωριζω. Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο link προκηρυξης θέσης για πληρωση ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ θέσης όσον αφορά στην γαλλική δημόσια διοικηση, στην οποια και αναφερομαι. Και θα ήταν και δυσκολο μιας που οι θέσεις πληρουνται κατευθειαν απο την κεντρική Κυβερνηση ή την τοπική αρχή (αποκεντρωμενες εξουσιες) αφου κοινοποιησει τα προσοντα τους και όχι με δημόσια προσκληση. Αλλά στο site του Υπουργείου που αφορά και σε ζητηματα δημοσιας διοικησης και αναμορφωσης του Κρατους θα βρειτε πολύ ενδιαφερουσες πληροφορίες όσον αφορά την πληρωση των θέσεων ευθυνης (όχι πολιτικών αλλά διοικητικων) καθώς επισης και την νομοθεσία που διεπει το καθεστώς εξελιξης των διοικητικών υπάλληλων.

    Εχετε εσείς αγαπητέ πολίτη, κάποιο site που να αναδεικνύει με καλυτερο τρόπο την πληρωση πολιτικών θέσεων ή μιλάμε αμφοτεροι γενικώς και αορίστως;

    ReplyDelete
  13. ένας πολίτης11:14 am

    "Εχετε εσείς αγαπητέ πολίτη, κάποιο site που να αναδεικνύει με καλυτερο τρόπο την πληρωση πολιτικών θέσεων ή μιλάμε αμφοτεροι γενικώς και αορίστως;"

    Μήπως θα πρέπει να ξεκαθαρίσετε πρώτα, πέρα από ρητορικές, το πώς αντιλαμβάνεστε το βαρύγδουπο 'πολιτική θέση'; Είναι η θέση του μέλους της Διοικούσας Επιτροπής (Δ.Ε., παραμπιπτόντως και όχι Δ.Σ. όπως έχουν γράψει στο opengov... ούτε τα απλά δεν μπορούν να γίνουν σωστά, αλλά τέλος πάντων) ενός πανεπιστημίου 'πολιτική θέση'; Ή ο Πρόεδρος του ΙΚΥ; Ή τα μέλη του ΔΣ του ΔΟΑΤΑΠ ή του ΟΕΔΒ; Η λίστα δεν έχει τέλος...

    Και για να σας βοηθήσω να αντιληφθείτε κάποια πράγματα, μπορείτε να εξετάσετε το παράδειγμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η θέση του επιτρόπου είναι πολιτική θέση. Κανείς δεν διανοήθηκε ποτέ να προσκαλέσει (ή να εμπαίξει κατ'εμέ) τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλώντας τους σε 'ανοικτή' υποβολή βιογραφικών χωρίς προϋποθέσεις. Τα κριτήρια για την επιλογή των επιτρόπων είναι πολιτικά και τα πρόσωπα αναζητούνται και τελικά επιλέγονται με πολιτικά κριτήρια. Από την άλλη, οι υπόλοιπες θέσεις έχουν συγκεκριμένες διαδικασίες με job description κλπ. Δείτε ένα παράδειγμα τέτοιων θέσεων εδώ.

    ReplyDelete
  14. ένας πολίτης11:18 am

    Παρεμπιπτόντως, θυμίζω την αρχική ανακοίνωση στο opengov: «Στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα στον κάθε πολίτη να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του».

    Γιατί λοιπόν κάθε πολίτης να μην θεωρεί πως μπορεί να γίνει Γενικός Γραμματέας όταν δεν υπάρχει κανένα πλαίσιο αναφοράς ή προϋποθέσεων ή κριτηρίων επιλογής; (εξάλλου από τις επιλογές και το παρασκήνιο ίσως και η ίδια η κυβέρνηση ακόμη το αναζητεί...)

    ReplyDelete
  15. Anonymous12:41 pm

    Προς γονέα
    γειά σας. (Συζητάμε,εννοείται, "χωρίς φόβο και πάθος" που λένε)
    Η Γαλλία έχει την καλύτερη -στον κόσμο-Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και μακρά-μακρά πορεία στη Δημοκρατία. Τι να αντιπαραθέσουμε(μακάρι να μπορούσαμε).Για παράδειγμα στη Γαλλία τούτη την ώρα έχουν στην Κυβέρνηση Υπουργό των σοσιαλιστών. Εδώ πάνε για πρώτη φορά να κάνουνε μια αρχή στο θέμα. Ας πούμε πως είναι κάτι.Η επιλογή γι αυτές τις θέσεις γίνεται από πολιτικά πρόσωπα, είναι με θητεία(πολλές φορές ρητά συνδεδεμένη με τη θητεία του Υπουργού ή Υφυπουργού) και καλούνται να εφαρμόσουν την εξαγγελθείσα πολιτική από το κυβερνών κόμμα για κάθε τομέα.
    Αυτό είναι ο π ο λ ι τ ι κ ό ς όρ ος της επιλογής, σε αντιδιαστολή με το ΑΣΕΠ όπου κατά κύριο λόγο κρίνονται τυπικά προσόντα με κλίμακα μοριοδότησης για υποψήφιους δημοσίους υπαλλήλους και υπόκεινται σε δ ι κ α σ τι κ ή κρίση (εδώ κρίνονται ως πολιτικές πράξεις).
    Τα είπα πολύ πυκνά κ αποσπασματικά κ δεν ξέρω αν σας "κάλυψα"

    ReplyDelete
  16. Anonymous12:52 pm

    ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ...
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ...
    Ή ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΕ ΠΑΝΑΡΕΤΕ ?

    ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ.

    ReplyDelete
  17. Anonymous1:20 pm

    ενας πολιτης Σωστά επισημαίνετε οτι η αρχική ανακοίνωση έγραφε:
    «Στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα στον κάθε πολίτη να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του».

    Μετά όμως ήρθαν οι ... "μέλισσες". Ο κ. Πάγκαλος είπε μιά - δυό φορές και αφού ειχαν στείλει οι υποψήφιοι τις αιτήσεις τους οτι δεν θα δεχθούν "υποψηφίους χωρίς διδακτορικό, ούτε άνω των 60 ή κάτω των 30".

    Θα μπορύσε κάλλιστα να γίνει αυτή η διευκρίνηση πρίν, αφού γνώριζαν ήδη τί ήθελαν.

    Θεωρώ απαραίτητο το job discription αν θέλουμε να μιλάμε για σοβαρό open gov.
    Eλ.Λα.

    ReplyDelete
  18. @Ανώνυμος 12.52

    Μήπως μπορείτε να μας αναφέρετε τα αξιόλογα αυτά άτομα και τους φορείς στους οποίους είναι επικεφαλής. Και μην ξεχάσετε να μας πείτε και τί έκαναν στη θητεία τους, διότι από τους εκπαιδευτικούς φορείς που γνωρίζω δεν συμφωνώ καθόλου με την άποψη σας. Ωστόσο και διάθεση να είχαν να κάνουν κάτι (εάν είχαν τις γνώσεις και τις ικανότητες) πώς να το υλοποιήσουν όταν τα άτομα που στελέχωναν τα Δ.Σ. ήταν ανεπαρκέστατα.

    Όσον αφορά το job description είναι ο όρος που είθισται να χρησιμοποιείται για την περιγραφή θέσης. Αλλά αφού κάποιους τους μπερδεύει και τους δημιουργεί φιλολογικά και φιλοσοφικά ερωτήματα για το εάν μία διοικητική θέση είναι job ή όχι ας λέμε λοιπόν "post description", αν δεν ενοχλεί και αυτό.

    Η σύκριση Γαλλίας με Ελλάδα είναι η μέρα με τη νύχτα. Είναι γνωστό πως οι απόφοιτοι των Grandes Ecoles είναι αυτοί που στελεχώνουν το Γαλλικό κράτος. Ανάμεσα σε αυτούς αναζητώνται οι υποψήφιοι για τη θέση. Προσωπικά το θεωρώ ελιτίστικο, αλλά τουλάχιστον αξιοποιούν ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενο και έχουν γερές σπουδές.

    ReplyDelete
  19. Anonymous1:52 pm

    O συνήθης (καχ)ύποπτος πολίτης λέει:

    Νάτο λοιπόν το πολιτικό υπόβαθρο της υπόθεσης. Είναι δατεθειμένοι οι ίδιοι οι κατέχοντες αυτές τις θέσεις να παραμείνουν ασκώντας την πολιτική της νέας κυβέρνησης? Είδαμε πολλούς-αυτών των θέσεων πάντα - να παραιτούνται ως αυτονόητη στάση. Είδαμε κι άλλους να λένε, "άν με υποχρεώσεις να φύγω θα ζητήσω αποζημίωση για τους διαφυγόντες μισθούς του υπολοίπου της σύμβασης που υπέγραψα" (με τους προηγούμενους).Όμως στο μέχρι σήμερα ολότελα θωλό τοπίο αυτών των διορισμών, σχεδόν κανείς δεν προχωρά στην "απειλή"γιατί ωςφαίνεται,καθώς μένει πολιτικά ακάλυπτος πλέον, όλο και κάποιο "παραπάτημα" έχουν να του προσάψουν οι κρατούντες και προκειμένου να βγει στη φόρα, "την κάνει" αθορύβως. Μα είναι κατάσταση αυτή? Ας γίνει μια αρχή.
    Να πω ότι το σεναριάκι που μόλις ανέφερα δεν είναι επινοημένο. Αναρτήθηκε πολλαπλώς στο διαδίκτυο για τον πρώην Πρόεδρο της ΕΡΤ, νομίζω κ για κάποιον στον ΟΠΑΠ ή Ολυμπιακά Ακίνητα.
    Πάντως μου φαίνεται πολύ εποικοδομητικός αυτός ο διάλογος.Εύγε στον κο Υφυπουργό που μας έδωσε βήμα

    ReplyDelete
  20. Για να θέσουμε και το θέμα των πολιτικών επιλογών, που τόσο υποστηρίζουν κάποιοι, μήπως μπορεί κάποιος να μου πει τί ακριβώς πολιτική επιλογή ήταν η τοποθέτηση αρχικά μίας συνταξιούχου δικηγόρου, έπειτα ενός καθηγητή Δασολογίας των ΤΕΙ Λάρισας και τέλος ενός αντιστράτηγου εν αποστρατεία ως προέδρων του Οργανισμού Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών; Πολιτικές επιλογές, οι οποίες ήταν και αντίθετες με το νόμο, που όριζε πως μόνο καθηγητής Παν/μίου ή επιστήμονας κύρους θα κάλυπτε τη θέση.
    Η έννοια "πολιτική επιλογή" στη χώρα μας έχασε το νόημα της. Υπό αυτές τις συνθήκες θεωρώ πολύ σημαντικό και δημοκρατικό αυτό που γίνεται τώρα. Και σε τελική ανάλυση
    γιατί παίρνουμε πάντα ως παράδειγμα αυτά που γίνονται έξω; Για μία φορά θεωρώ πως το δικό μας παράδειγμα είναι προς μίμηση, αφού τελειοποιηθεί κάπως.

    ReplyDelete
  21. Anonymous2:07 pm

    Mάπα πολιτικές επιλογές Ελένη μου ήταν αυτές. Μάπα που τους τις ετριψε στη..μάπα ο λαός.
    Να γιατί ήταν π ο λ ι τ ι κ έ ς (είχαν πολιτικές επιπτώσεις)

    ReplyDelete
  22. Anonymous2:27 pm

    Ενα άσχετο στο παρόν θέμα,ματόσο σημαντικό ζητήθηκεαπό τον Εισαγγελέα Εφετών να ασκηθεί Εφεση κατά της αθωωτικής απόφασης για τον εκπαιδευτικό από την Καβάλα που κατηγορήθηκε για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας κ ναρκωτικών

    ReplyDelete
  23. the economist2:30 pm

    έλεος ρε παιδιά με το job description και το job description!

    Ναι ωραία θα ήταν να είχαμε όλα τα job descriptions αλλά εδώ καλά καλά σου λέει ο άνθρωπος δεν ήξερε το κράτος ΠΟΙΕΣ και ΠΟΣΕΣ ήταν οι θέσεις. Από κάπου να μην ξεκινήσουμε επιτέλους;; Η' μήπως να περιμένωουμε καμιά δεκαριά χρόνια ακόμα μέχρι να την τελειοποιήσουνε την όλη διαδικασία όταν πιά δεν θα είναι καν στην κυβέρνηση.

    Και με ενοχλεί το υφάκι σου μίστερ ένας πολίτης. δεν είμαστε ιθαγενείς εδώ και καλό είναι να ξεκαβαλήσεις λίγο το καλάμι, δεν είσαι ο μόνος που έχει πάει στο εξωτερικό όπως βλέπεις και παραπάνω.

    και επειδή κόπτεσαι τόσο με το job description και τάχα μου πόσο θεμελιώδες είναι θα σου πώ το εξής: άνοιξε τον economist δες προκηρύξεις για θέσεις και δες το job description. το έχεις κάνει ποτέ;;

    Σε γενικές γραμμές είναι κατατποπιστικές αλλά πολύ γενικά - καλό είναι να υπάρχουν αλλά όχι και να λέμε ότι πάει πέθανε η όλη διαδικασία ωιμέ και αλλίμονο που δεν έχουμε job description.

    και για να μην μιλάμε γενικά όπως ο ένας πολίτης (που όλο ζητά στους άλλους να δίνουν παραδείγματα αλλά εκε'ινος δεν δίνει κανένα) έχουμε και λέμε:

    1) Μιά και μιλάμε για επιτροπές: oversight advisory committee UNSECO

    http://www.economist.com/Classifieds/view_classified.cfm?sitd=8910&key=&sitd_type=R

    "Applicants should have recent and relevant senior-level experience in financial reporting, risk management, audit, evaluation and/or oversight-related competencies in international organizations or the public sector."

    Τι λές βρε παιδί μου;! Φοβερό το description!

    2) Nα πούμε και για ευαίσθητες θέσεις ευθύνης;; ΜΙ6 operational officers:

    "Our Operational Officers will work across a range of different roles during the course of their careers. The Case Officers are based in the field building relationships with agents that allow us to gather vital information."

    ωραία, μάθαμε τίποτα φοβερό που δεν ξέραμε;

    Γιατί τα γράφω όλα αυτά; ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΔΗΘΕΝ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΤΕΛΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΣΤΟΜΙΖΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΑ ΓΥΦΤΙΚΑ

    ReplyDelete
  24. Anonymous2:37 pm

    Προς ενδιαφερομένους για την κατάληψη θέσεων Διοικουσών Επιτροπών

    Στην διεύθυνση http://www.ucg.gr/images/stories/pd92.pdf
    υπάρχει το π.δ. 92 για τη σύσταση των Πανεπιστημίων Δυτικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδος.

    Περιγράφονται αναλυτικά (αρθρο 3)τα "προσόντα" (χωρίς ειρωνία)αυτών που θέλουν να στελεχώσουν τις Δ.Ε.

    Παρακάτω αναφέρονται (στο ΦΕΚ)και οι αρμοδιότητες των Δ.Ε.

    Φαντάζομαι ότι το ίδιο θα ισχύει και για τις άλλες Δ.Ε. των άλλων Ιδρυμάτων.

    Όσοι πιστοί προσέλθετε!!!!!!!

    ReplyDelete
  25. ένας πολίτης2:53 pm

    @Ελένη
    «Η έννοια "πολιτική επιλογή" στη χώρα μας έχασε το νόημα της. Υπό αυτές τις συνθήκες θεωρώ πολύ σημαντικό και δημοκρατικό αυτό που γίνεται τώρα.»

    Τι το σημαντικό και δημοκρατικό έχει λοιπόν; Δηλαδή το ζητούμενο είναι η διαδικασία και όχι οι επιλογές των προσώπων; Και, με ποιά κριτήρια η θέση του Προέδρου του Οργανισμού Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών, του ΔΟΑΤΑΠ, ή οι Διοικούσες Επιτροπές των Πανεπιστημίων πρέπει να είναι "πολιτικές"; Για αυτοτέλεια των πανεπιστημίων μιλάμε, γιατί η Δ.Ε. πρέπει να αλλάζει με το που αλλάζει η κυβέρνηση;

    Το να ΜΗΝ γινόταν αυτή η αλλαγή και να υπάρχει συνέχεια θα ήταν τομή αγαπητή Ελένη.

    ReplyDelete
  26. Anonymous2:56 pm

    Εδώ θα είμαστε κι όταν γίνουν οι επιλογές να τις κρίνουμε.
    Εδώ σας θέλω όλους, συνομιλητές μου, να τους περάσουμε από 40 κύματα διότι είμαι ένας συνήθης (καχ)ύποπτος πολίτης κ κάτι ονοματάκια που βγήκαν στον αέρα ξυπνήσανε μνήμες και φήμες. άσε να δούμε...

    ReplyDelete
  27. ένας πολίτης3:08 pm

    @the economist
    "Και με ενοχλεί το υφάκι σου μίστερ ένας πολίτης."

    Λυπάμαι.

    ---

    "Τι λές βρε παιδί μου;! Φοβερό το description!"

    Υπάρχει όμως. Κανείς δεν έθεσε θέμα αριθμού λέξεων. Απλώς τέθηκε το ερώτημα, χωρίς να υπάρχει αυτό καθόλου, κατά πόσο είναι φυσιολογικό να αναγγέλεται πως «Στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα στον κάθε πολίτη να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του». Κάθε;

    Μήπως θα ήταν προτιμότερο να ανατρέξετε στα προηγούμενα κείμενά μου αντί να ειρωνεύεστε; Αν πραγματικά σας ενδιαφέρει ο διάλογος.

    Από εκεί και πέρα, τα πράγματα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Δεν είναι η διαδικασία το ζητούμενο, αλλά το αποτέλεσμα. Και έχουμε δει ήδη αρκετά.

    ReplyDelete
  28. the economist4:43 am

    @ένας πολίτης

    "Υπάρχει όμως. Κανείς δεν έθεσε θέμα αριθμού λέξεων. Απλώς τέθηκε το ερώτημα, χωρίς να υπάρχει αυτό καθόλου, κατά πόσο είναι φυσιολογικό να αναγγέλεται πως «Στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα στον κάθε πολίτη να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του». Κάθε;"

    Ακριβώς η υποκρισία για την οποία μιλούσα. Όταν αντιπαραθέσει κάποιος παραδείγματα κόντρα στο αποικιοκρατικό σου στυλ "στον πολιτισμένο κόσμο γίνεται το και το", υποβαθμίζεις την θέση σου στο "να υπάρχει απλά για να υπάρχει". 

    Πρώτα ο τύπος δηλαδή, και αν δεν τον έχουμε να στείλουμε και στον κάλαθο των αχρήστων την ουσία.

    ΟΚ, να λέγανε δηλαδή "ο γενικός γραμματέας του υπουργείου πολιτισμού θα είναι ο διοικητικός υπεύθυνος του υπουργείου, και θα πρέπει να έχει εμπειρία σε θέματα πολιτισμού καθώς και σε θέματα δημόσιας διοίκησης"

    αυτό θα σε είχε ικανοποιήσει ίσως, αλλά όπως είπε και ο γονέας πιό πάνω δεν λέει και τίποτα παραπάνω από αυτό που κάποιος με στοιχειώδη ευφυία ήδη ξέρει. Επαναλαμβάνω: συμφωνώ ότι καλό θα ήταν το job description και έχω απόψεις πώς να γίνει πιό σωστή η όλη διαδικασία, αλλά δεν αντέχω τον μηδενισμό.

    τώρα για το «κάθε πολίτη» που σε ενόχλησε ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και ας μην παίζουμε με τις έννοιες. Δηλαδή στα job του economist δεν μπορεί να εκδηλώσει ο καθείς ενδιαφέρον; φυσικά και μπορεί. δεν ξέρει ο κάθε μη καθυστερημένος άνθρωπος ότι μπορεί μεν να εκφράσει ενδιαφέρον αλλά θα προσμετρηθούν τα προσόντα του; πιστεύεις ειλικρινά ότι ο πολίτης που θα μπεί στο opengov.gr και θα διαβάσει την προκήρυξη να πιστεύει ότι έχει τις ίδιες πιθανότητες με όλους να πάρει την θέση ωσάν να γινόταν κλήρωση; η όλη επιχειρηματολογία σου δείχνει μια βαθειά απαξίωση και προς την νοημοσύνη των συνομιλιτών σου αλλά και των πολιτών ευρύτερα. και μία τέτοια ελιτίστικη στάση την χρειάζεται λίγη ειρωνία για να προσγειώνεται πού και πού.

    ReplyDelete
  29. the economist4:51 am

    Κάτι που ίσως αγνοούμε στην μέχρι τώρα κουβέντα: σύμφωνα με τον νόμο, οι θέσεις γενικού/ειδικού γραμματέα είναι ανοιχτές σε ΞΑΘΕ έλληνα πολίτη. αυτό λέει ο νόμος. τώρα αν έρθει η κυβέρνηση και βάλει ρητά προαπαιτούμενα για την θέση, μπορεί να υπάρχει νομικό πρόβλημα. θα μου πείτε ας αλλάξουν το νόμο. Σύμφωνοι, και περιμένω και εγώ να το δώ αυτό - για να λειτουργήσει σωστά πρέπει να αποκτήσει και νομική δομή. Αλλά αν δεν αλλάξει ο νόμος, τότε μπορεί -δυστυχώς- το να λές ότι οι γενικοί γραμματείς πρέπει (π.χ.) να έχουν διδακτορικό να δημιουργεί το ίδιο πρόβλημα με το να λές ότι ο πρόεδρος της βουλής πέρα από το να είναι βουλευτής πρέπει να έχει διδακτορικό (και οι δυο θέσεις πολιτικές, με απευθείας διορισμό, με μόνο προαπαιτούμενο την Ελληνική ιθαγένεια). με όσα έχουν δεί τα ματάκια μας με κάθε είδους προσφυγές δεν θα ήταν παράξενο να δούμε και εδώ τέτοια

    πέρα από τα μηδενιστικά το ερώτημα είναι: θα υπάρξει και νόμος σχετικός με την ανοιχτή στελέχωση;

    ReplyDelete
  30. G Alexandropoulos5:21 am

    Αγαπητέ κ. Πανάρετε,
    Η προκήρυξη αυτών των θέσεων δεν μου δημιουργεί κύμα ενθουσιασμού αλλά καχυποψίας αν και ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ είναι εκ πρώτης άποψης θετικό μέτρο.
    Σας ρωτώ ευθέως και θέλω καθαρή απάντηση:
    Μας εγγυάστε ότι το opegov.gr και το blog σας δεν θα γίνει μανδύας αξιοκρατίας που θα κρύψει πιέσεις από κολλητούς σας Πανεπιστημιακούς καθηγητές για διεκδίκηση θέσεων στα εν λόγω Πανεπιστήμια; Έχω μαζέψει πληροφορίες από το διαδίκτυο αλλά και από ανθρώπους κάποιων από τα εν λόγω ιδρύματα οι οποίες μου λένε ότι:
    Υπήρξαν καθαρά κομματικές προσεγγίσεις και πιέσεις προς εσάς και προς την υπουργό αλλά και μεθοδευμένες κινήσεις για να γίνουν πρόεδροι διοικουσών επιτροπών τα διάφορα κομματόσκυλα (που αυτή τη φορά είναι ΠΑΣΟΚΙΚΑ ενώ για παράδειγμα το 2007 ήταν ΝΔκρατικά) που κατοικοεδρεύουν σε κάθε πανεπιστήμιο. Τα προσόντα κάποιων εξ αυτών δεν είναι και τίποτα το σπουδαίο ενώ η εμπειρία τους στη διοίκηση είναι αστεία.

    ReplyDelete
  31. G alexandropoulos5:23 am

    Εδώ τώρα θα πρέπει να σας συστηθώ χωρίς ονοματεπώνυμο: Είμαι άνθρωπος που ψήφισα ΠΑΣΟΚ όχι γα να τακτοποιηθώ ή να βολευτώ αλλά για να αλλάξει το μέλλον της πατρίδας που με βασανίζει χρόνια τώρα μιας και δεν έχω βύσμα ούτε ισχυρό μπαμπά ή μπάρμπα). Το 2004 είχα ψηφίσει Ν.Δ. αν και και ήμουν ανέκαθεν κεντροαριστερών αντιλήψεων μιας και είχα σιχαθεί το δόγμα των κομματόσκυλων του ΠΑΣΟΚ: “Όλοι μαζί στον αγώνα και στη μάσα χώρια.” Δες Νεονάκης. Το τί απογοήτευση, θυμό και θα τολμούσα να πώ και μίσος για τους Βουλγαράκηδες της προηγούμενης κυβέρνησης ένιωσα δεν περιγράφεται. Αλλά και για τον άχρηστο καταλληλότερο που γνώρισα ποτέ στη ζωή μου, Τον κ. Καραμανλή τον ελάχιστο. Δεν σκοπεύω να ξαναπάθω τα ίδια.
    Είμαι σαράντα χρονών έχω αρκετά καλές σπουδές και διδακτορικό από Ελλάδα, μεταδιδακτορικές επισκέψεις σε ξένα κορυφαία πανεπιστήμια αλλά κύρια η βάση μου ήταν η Ελλάδα η οποία από τα 15 χρόνια μεταπτυχιακού, διδακτορικού, φανταρικού και μεταδιδακτορικού δεν με πλήρωσε σχεδόν ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΡΕΥΝΑ. ¨ΟΠΟΥ ΤΟ ΛΈΩ ΑΥΤΌ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΌ ΓΕΛΑΝΕ. έΧΩ ΛΙΓΕΣ ΕΡΓΑΣΊΕΣ. ΑΛΛΆ ΌΛΕΣ ΕΊΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΈΧΩ ΚΆΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ. Αντίθετα ξέρω κόσμο που μπαίνει σε εργασίες μόνο με ένα τηλέφωνο χωρίς να κάνει τίποτα άλλο. ΕΓΩ ΠΑΝΤΑ ΔΟΥΛΕΥΑ ΣΕ ΆΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥ ΗΤΟΙ ΒΡΑΔΙΑ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΑΣΧΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕ ΓΑ ΕΡΕΥΝΑ. ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΟΥ ΛΕΙΠΑΝΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΜΟΥ. ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙς ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙ ΑΥΤΟ.

    ReplyDelete
  32. Οσοι με γνωρίζουν, ξέρουν αν υποκύπτω σε πιέσεις. Ακόμα περισσότερο, αν επιτρέπω πιέσεις.

    ReplyDelete
  33. g alexandropoulos5:27 am

    ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Το 2004 πριν πέσει το ΠΑΣΟΚ μοίρασε σε όλους χρήματα για τον πυθαγόρα 1. Έβλεπα κάποιους δεξιούς και ΠΑΣΟΚΟΥΣ καθηγητές τότε να μοιράζουν χρήμα στους δικούς τους με υπεργολαβίες παράνομες χωρίς οι μεταδιδάκτορες να έχουν τα νόμιμα προσόντα και να καλυπτουν τους χρονικούς περιορισμούς της προκήρυξης ενώ εγώ που τα είχα όλα έμεινα απέξω διότι δεν πίεσα κομματικά να πάρω και εγώ και οι καθηγητές μου για κανένα πρόγραμμα πράγμα που θεωρώ άθλιο. Παρ’ όλα αυτά και εν γνώσει των δυσκολιών είμαι αρκετά περήφανος για μένα και για την ποιότητα των εργασιών μου αλλά και για την επιμονή μου να μείνω σε αυτό που αγάπησα, στην έρευνα. Είναι στάση ζωής να θυσιάζομαι για ότι αγαπώ βλέπετε και το κάνω με περηφάνεια. Και δεν ζητώ και το μπράβο κανενός από σας τους μεγαλοκαθηγητάδες του κολωνακίου. Και έγω καταλάβει πια καλά πόσο ταξική είναι η μόρφωση ακόμα και στα καλύτερα των πανεπιστημίων και όποιος απο σας προσπαθήσει να με πεισει για το αντίθετο ας πάρει βραβείο βλακείας. Αλλά αυτή τη φορά είμαι αποφασισμένος να συμμετέχω διότι εμείς τα κορόιδα της κατώτερης τάξης αρκετά μείναμε σιωπηλοί.
    Είμαι επίσης και υπέρ της αξιολόγησης φανατικά. Θέλω μάλιστα να συγκριθώ με τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Με έναν όρο: να μπεί και οικονομικός δείκτης. Τώρα με την κρίση να γίνει και κύριος δείκτης μάλιστα. Πόσο κοστίζει μια εργασία; έχω εφτά και σχεδόν όλες μου κόστισαν μηδέν σε ανθρωποώρες και σε υλικά. Νομίζω ότι είμαι ο άνθρωπος πατέντα. Και θεωρώ τον εαυτό μου Πατέντα. Το μόνο που ξόδεψαν για μένα κάποια πανεπιστήμια του εξωτερικού είναι μερικά χρήματα για τα ταξίδια μου. Ά επίσης τώρα τελευταία εργάζομαι και ως διδάσκων βάσει του Π.Δ. 407/80 σε κάποιο πανεπιστήμιο. Νόμιζα ότι με πληρώνουν και για έρευνα αλλά αυτό που μου ζητάνε είναι να φέρω προγράμματα και να γράφω προτάσεις ή να στήνω τις νέες δομές του εκάστοτε τμήματος. Άρα μάλλον στην αξιολόγηση θα ζητήσω οι εργασίες μου να μην κοστολογηθούν με βάση τον οκτάμηνο μισθό μου μιας και οι απαιτήσεις διδασκαλίας και προγραμμάτων υπερκαλύπτουν το κόστος εργασίας.

    ReplyDelete
  34. G alexandropoulos5:27 am

    Λοιπόν κ. Πανάρετε εγώ ο ταλαίπωρος αποφάσισα να ακολουθήσω τη ρήση του Γ. Παπανδρέου για συμμετοχή.
    (Τελικά του Γ. Παπανδρέου του βγάζω το καπέλο. Είναι με διαφορά ο εξυπνότερος πολιτικός που γνωρίζω. Είναι το πιο σιγανό ποταμάκι. Και δεν το λέω λόγω κόμματος που ψήφισα. Φίλες και φίλοι σκεφτείτε τι πέτυχε αν και οι συνθήκες είναι βέβαια άλλες. Με τη βοήθεια και του άχρηστου ανηψιού, εξουδετερώθηκε πλήρως ο λεγόμενος Καραμανλισμός και ξεφτιλίστικε το όνομα Καραμανλή. Οι Έλληνες έχουν πια την αίσθηση ότι ο καταλληλότεροσ είναι ο χειρότερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης. Ενώ με τη συμμετοχική δημοκρατία η οικογένεια Μητσοτάκη έχασε την ευκαιρία που περίμενε χρόνια η κόρη. Δηλαδή ότι δεν κατάφερε ο μπαμπάς του και ο παππούς του το κατάφερε ο Γιωργάκης με μελετημένες κινήσεις. Γεια σου Γιωργάκη άρχοντα. Να μην θυμηθώ και την ήττα Βενιζέλου με το megachanneliko και το “Βημα”τικό κατεστημένο απέναντι στον Γιώργο.) Αυτα τα χιουμοριστικά δεν έχονυ σημασία. Σημασία έχει ότι η συμμετοχική δημοκρατία είναι μάλλον ο μόνος τρόπος για να τα αλλάξει όλα ο κ. Παπανδρέου αφού από τον κομματικό του μηχανισμό είναι αδύνατο να το πετύχει μιας και αυτός είναι μέρος του προβλήματος.
    Γι αυτό κ. Πανάρετε θα σας παρακολουθώ με πολύ αυστηρότητα και χωρίς να έχω κανένα από εσάς ανάγκη αφού όπως τα έβγαλα μέχρι τώρα μόνος μου πέρα έτσι θα τα βγάλω και τώρα. ΑΠΑΙΤΏ ΛΟΙΠΌΝ:
    ΝΑ ΜΗΝ ΔΩ ΚΟΜΜΑΤΌΣΚΥΛΑ ΣΤΙς ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ. ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΤΟΥς ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΤΟΥς ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕς ΑΠ ΕΞΩ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΠΟΛΛΟΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΣΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ.
    ΑΠΑΙΤΩ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΡΕΡΙΚΟ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΈΡΘΟΥΝ.
    ΑΠΑΙΤΩ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ. ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΛΛΗ.
    ΕΧΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕς ΠΡΟΤΑΣΕΙς ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΙς ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΔΩ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
    ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ Η ΑΡΓΟΠΟΡΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΤΑΙ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΆΤΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΠΙΣΩ.
    ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ

    ReplyDelete
  35. G. Alexandropoulos5:33 am

    Κ .Πανάρετε δεν σας γνωρίζω αλλά και δεν πιστεύω τα λόγια σας. Δεν έχετε να κάνετε με αφελή αλλά με αποφασισμένο πολεμιστή για μια καλύτερη Ελλάδα από αυτή που μας έφαγε τα καλύτερά μας χρόνια. Θα σας κρίνω με πολλή αυστηρότητα. Και αν εσείς πείσετε να ξέρετε ότι θα βρείτε ισχυρά αποφασισμένους πολι΄τες στο πλευρό σας. Μην μου λέτε λοιπόν λόγια... Περιμένω έργα.
    Και αν με πεισετε εμένα και τους πολλούς ταλαίπωρους να ξέρετε ότι θα έχετε τον ισχυρότερο πολιτικό σύμμαχο. Αλλά πίστωση δεν δίνουμε σε κανέναν πια. Μόνο έργα. Στο πολιτικό IQ σας αλλά και της κυβένρησης γενικά εναπόκεινται πολλά πραγματα.. Και εγώ προσωπικά μεσω διαδικτύου στηρίζω το opengov. Εσάς τους πολιτικούς δεν εμπιστεύομαι 100%
    Εμπιστοσύνη που λέω και ο ΑΝδρουλάκης πρέπει να κερδίσετε.

    ReplyDelete
  36. Και η δική μου πρόταση, με ένα εξαιρετικό υποψήφιο, απορρίφθηκε το 2004 στο Ηράκλειτος Ι.

    ReplyDelete
  37. Anonymous6:24 am

    Σας μεταφέρω σχόλιο-ανάρτησή μου σε άλλο θέμα του παρόντος ιστολογίου προ ημερών:

    "Μετά το σχόλιο "προλαλήσαντος" παραθέτω συνδέσμους με τα δημοσιευμένα βιογραφικά των εν ενεργεία ακόμη γαλάζιων παιδιών που επιλέχθηκαν απο το 2004 και μετά.
    Απολαύστε τα:
    http://www.ideke.edu.gr/about_md.asp

    http://www.osk.gr/page.asp?pageID=396

    http://www.ekepis.gr/main/%CE%A4%CE%BF%CE%95%CE%9A%CE%95%CE%A0%CE%99%CE%A3/%CE%95%CE%A5%CE%98%CE%A5%CE%9C%CE%99%CE%9F%CE%A3%CE%92%CE%94%CE%A1%CE%9F%CE%A3%CE%9F%CE%A3/tabid/132/Default.aspx

    Κύριε υπουργέ καλή επιτυχία!"

    ReplyDelete
  38. ένας πολίτης6:46 am

    @the economist
    "Ακριβώς η υποκρισία για την οποία μιλούσα. Όταν αντιπαραθέσει κάποιος παραδείγματα κόντρα στο αποικιοκρατικό σου στυλ "στον πολιτισμένο κόσμο γίνεται το και το", υποβαθμίζεις την θέση σου στο "να υπάρχει απλά για να υπάρχει".

    Τα παραδείγματά σας, αγαπητέ, ενισχύουν αυτό που είπα. Δεν υπάρχουν θέσεις χωρίς κάποια περιγραφή και, πολύ περισσότερο (για να μην συζητάμε εκτός πλαισίου και απομονωμένα) δεν υπάρχει παραίνεση προς κάθε πολίτη να συμμετάσχει αδιακρίτως. Έφερα και το παράδειγμα λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να γίνει σαφής η διάκριση μεταξύ 'πολιτικής θέσης' και λοιπών θέσεων στην ιεραρχία.

    Ας το προσπεράσω όμως αυτό και ας προσπεράσω (για μία ακόμη φορά) τους διάφορους χαρακτηρισμούς σας. Όλη αυτή η συζήτηση ξεκίνησε από συγκεκριμένη αφετηρία. Από τον τρόπο που παρουσιάστηκε μιά διαδικασία - λίγο πολύ σαν πανάκεια των αδυναμιών του πολιτικού συστήματος. Τελικά, εμμέσως, η αναφορά που κάνετε στη νομική διάσταση του θέματος έρχεται να ενισχύσει τα όσα λέω. Καταλήγουμε λοιπόν στα ίδια λόγια. Προς τι η πομπώδης παρουσίαση της διαδικασίας, όταν το ζητούμενο είναι οι επιλογές (και αυτό δεν είναι απαραίτητα εξαρτημένο από τη διαδικασία, και όπως έχει αναφερθεί και αλλού, ειδικά οι καλές πολιτικές επιλογές είναι και θέμα πρόσκλησης) και όταν η έννοια της 'πολιτικής θέσης' στην Ελλάδα είναι μάλλον ξεχειλωμένη;

    Ας το ξεπεράσουμε και αυτό όμως. Εξάλλου, ο οικοδεσπότης έδωσε ένα μήνυμα επί τούτου σε προηγούμενη απάντησή του. Η σημαντική ερώτηση αυτή τη στιγμή (και ειδικά για τις θέσεις στις οποίες αναφέρεται η αρχική ανάρτηση) είναι γιατί αυτές οι θέσεις πρέπει να θεωρούνται 'πολιτικές'. Έθεσα ήδη το ερώτημα νωρίτερα. Αν εξαιρεθεί η ad hominem επίθεση που δέχτηκα γι αυτή μου τη στάση σε άλλο ιστολόγιο, συζήτηση ή σχολιασμό επί της ουσίας δεν βλέπω.

    Τελειώνοντας, μιά γενική παρατήρηση. Ας προσπαθήσουμε να μην βλέπουμε τα πράγματα διπολικά: από εδώ οι δεξιοί ή οι Παναγιωτακόπουλοι, από εκεί εμείς. Μία κριτική δεν σημαίνει εξ ορισμού προέλευση από ένα στρατόπεδο. Ειδικά, αυτός ο τόπος έχει διαχρονικά πληγωθεί πολύ από πολωτικά δίπολα τα οποία, σχεδόν πάντα, κατισχύουν του ορθού λόγου.

    ReplyDelete
  39. Anonymous7:35 am

    ΚΥΡΙΕ "ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ" ΓΙΝΑΤΕ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ

    ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΌ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ. ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΤΕ ΓΡΑΦΙΚΟΣ

    ΕΧΟΥΜΕ ΖΗΣΕΙ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΜΑΣ ΑΡΚΕΤΟΥΣ "ΛΑΜΠΡΟΥΣ" ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ. Η ΚΑΤΑΝΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ.

    ReplyDelete
  40. G. Alexandrop.3:07 pm

    Κ. Πανάρετε συγκινήθηκα πολύ!!!
    Μάλλον δεν ξέρετε τι σημαίνει να δικαιούσαι κάτι και να το παίρνουν τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, λαμόγια που πολύ καλά γνωρίζετε μιας και μάλλον δεν το έχετε ζήσει ποτέ και να μένεις άνεργος ή ετεροαπασχολούμενος. Απλώς το συναντάτε. Τι να πώ; Είμαστε διαφορετικοί κόσμοι και φαίνεται.

    ReplyDelete
  41. G. Alexandrop.3:08 pm

    Ρε ανώνυμε 6:24 μμ άσε το επώνυμο γλύψιμο. Ήμουν στην πιάτσα και δούλευα σε ιδιωτικές εταιρείες από το 95 μέχρι το 2000. Σε μία από τις ιδιωτικές εταιρείες που δούλεψα ο ένας ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ο άλλος ισχυρός παράγοντας της ΝΔ και ο τρίτος μέλος του συασπισμού. Το 1999 κάναμε κάποιες προσλήψεις πριν από τις εκλογές του 2000. Και η εντολή από τα κεντρικά ήταν: παίρνε τα 80-20 ΠΑΣΟΚ ΝΔ. Και αν αλλάξει κυβέρνηση αλλάζετε απλώς τα ποσοστά σε ΝΔ ΠΑΣΟΚ. Τότε ήταν που σηκώθηκα και έφυγα από κει μιας και είδαν πολλά τα μάτια μου. ΜΗ μου λές ρε ανώνυμε λοιπόν για γαλάζια βιογραφικά. Το παιγνιδάκι του "όλοι οι κομματόσκυλοι τρώνε για να μην φωνάζουνε και έχουμε προβλήματα" το παλιό και το ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ ξέρει να το παίζει καλά και δεν υπάρχει περίπτωση να μην το ξέρεις και εσύ κ Πανάρετε. Το μαρτυρά το βιογραφικό σου.Στις θέσεις που ήσουνα θα είδες θα έπαιξες και θα κατάλαβες πολλά τόσα χρόνια.

    ReplyDelete
  42. G. Alexandrop.3:08 pm

    Αλλά αν καταλάβουμε κ. Πανάρετε και ανώνυμε ότι παίζει το ίδιο βιολί, αυτό που παίζει εδώ και χρόνια τότε θα σας γκρεμίσουμε χειρότερα από τον Καραμανλίσκο. Και δεν θα βρείτε μέρος να κρυφτείτε. Περιμένουμε πλήρη αξιοκρατία. Ήδη έχω μαζέψει πληροφορίες για το ποιοί κινήθηκαν ενδοΠΑΣΟΚΙΚΑ για αυτές τις θέσεις. Και μάλιστα με αποδείξεις από το διαδίκτυο. Κανονίστε να χρησιμοποιήσετε το opengov.gr ως φερετζέ του κόμματος. Ακόμα το πιστεύω το opengov.gr. Και περιμένω να δώ. Και με τον Παναγιωτακόπουλο τα έβαλα που πίεζε για παλαιοκομματικές πρακτικές. Και τον είπα και Γκρούεζα του ΜΑυρογιαλούρου. Και το press.gr την μάζεψε τη δήλωση. Κανονίστε να μας απογοητεύσετε. Εδώ δίνετε εξετάσεις και εσεις. ΚΑι τις βρώμικες πρακτικές τις ξέρουμε. Και η δυσπιστία μας θα σας κυνηγάει. ΝΑ ξέρετε ότι όλοι σας οι διορισμοί από το opengov θα μελετηθούν πολύ. Ως και το facebook θα ψάξουμε. Και πού είστε ακόμα... Μην τολμήσετε να μας απογοητεύσετε. ΘΑ σας συντρίψουμε. Αντίθετα αν αποδείξετε ότι προωθείτε την αξιοκρατία θα σας στηρίξουμε. Θα βγαίετε για χρόνια. Και κάποιο διορισμοί μέχρι στιγμής βγάζουν μάτι αλλά το καταπίνουμε. Και οι οπισθοχωρήσεις Ραγκούση σε θέματα ΑΣΕΠ χτυπάνε άχημα. Για να δούμε...

    ReplyDelete
  43. G. Alexandrop.3:28 pm

    Εν ολίγοις: Τα απελπισμένα και θυμωμένα μου μηνύματα έχουν ένα νόημα: ΕΙΝΑΙ ΛΑΙΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ. Ή ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ ΟΠΩς ΜΑΣ ΤΑΞΑΤΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΟΠΩς ΞΕΚΙΝΗΣΑΤΕ Ή ΟΠΩς ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, "ΘΑ ΣΑς ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ" ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΑΓΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ , ΜΑΣ ΕΣΠΡΩΞΑΝ. Κ. ΠΑΝΑΡΕΤΕ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΣΕΣΤΕ ΤΙ ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ....

    ReplyDelete
  44. Anonymous11:57 pm

    Μία σύντομη απάντηση στον «G Alexandopoulos”

    Προτιμώ ‘κομματόσκυλα’ με αδιαμφισβήτητα προσόντα και εντιμότητα παρά ‘αετονύχηδες των ‘ελευθέρων ρευμάτων’

    ReplyDelete
  45. Anonymous1:25 am

    Ανώνυμε 11:57 να βάλουμε και στο ΑΣΕΠ ως κριτήριο τότε το τι κόμμα είσαι και να το μοριοδοτήσουμε. Απίστευτη δήλωση έκανες.

    Εγώ προτιμώ ακομμάτιστους με αδιαμφησβήτητα προσόντα παρά αιώνια άνεργους καλοβολεμένους τεμπελχανάδες της νεολαίας του κόμματος (Δες Καραμανλή Βουλγαράκη) που μόλις γίνουν κυβέρνηση γίνονται αετονύχηδες παντός ρεύματος και εποχής. Και αυτοί έχουν όνομα και παρελθόν. Βλέπε Νεονάκης, Βουλγαράκης. Εσύ όμως βλέπω τους στηρίζεις με πάθος. Δικιο έχεις Alexandropoyle όλοι αυτό περιμένουμε. ΝΑ αλάξει κάτι στη χώρα. Καλά κάνεις και είσαι αυστηρός με τόσα που βλέπεις. Όμως για να βάλει ο ΓΑΠ τον κ. Πανέρετο υπεύθυνο για το opengov κάτι θα ξέρει. Αλλά όλοι ελέγχουμε τους πάντες πια.

    ReplyDelete
  46. Anonymous2:02 am

    Ανώνυμε 11:57 το ξεφτίλισες.

    ReplyDelete
  47. Anonymous2:12 am

    Δυστυχώς ο ανώνυμος 11:57 επιβεβαίωσε τον G Alex. Η ανάρτηση αυτή αποδεικνύει ότι τα κομματόσκυλα όντως κινούνται απειλητικά. G alexandr. φαινεται ότι ξέρεις πολλά... αλλά το εντυπωσιακό είναι ότι τα κομματόσκυλα έσπαυσαν να σε επιβεβαιώσουν μέσα από το site του opengov της αξιοκρατίας. Απίστευτο.....Πως ξεσκεπάζεστε από μόνοι σας ρε τρωκτικά της καρέκλας και της μάσας. Πόσο αδίστακτοι είστε...K Πανάρετε τα βλέπετε;

    ReplyDelete
  48. Σε κανένα φορέα δεν υπάρχουν όλα τα βιογραφικά των Δ.Σ. Βέβαια και αυτά που υπάρχουν είναι τουλάχιστον αστεία καθώς αποδεικνύουν σε όλο τους το μεγαλείο τα κριτήρια επιλογής και τη μη συνάφεια σπουδών, επαγγελματικής σταδιοδρομίας και θέσης. (Πρόεδρος ΟΣΚ: θεολόγος, μέλος Δ.Σ. ταξίαρχος ε.α.)κ.α.
    Ανέκδοτο ήταν η στελέχωση των διοικήσεων των Οργανισμών. Σε επιστημονικούς φορείς άνθρωποι που δεν είχαν καμία σχέση με επιστήμη να αποφασίζουν για το πού θα πάνε τα κονδύλια. Πραγματικά θα ήθελα να δω έναν απολογισμό του έργου και της οικονομικής διαχείρισης αυτών των φορέων. Πόσα από τα χρήματα πήγαν πραγματικά εκεί που έπρεπε και δεν κάλυψαν αμοιβές επιτροπών, οδοιπορικά, διατροφή και προβολή δήθεν έργων. Πόσες από τις δράσεις ή τα έργα που υλοποίησαν είχαν πραγματικά ποιοτικές προδιαγραφές;
    Νομίζω πως ο έλληνας φορολογούμενος και ο εκπαιδευτικός, στο όνομα του οποίου υπήρξε χρηματοδότηση, δικαιούται να μαθαίνει όχι μόνο ποιοί διαχειρίζονται τα θέματα αυτά, αλλά και πώς αξιοποιούνται τα κονδύλια μέσα από επίσημες ανακοινώσεις.

    Να είναι επίσης υποχρεωτική η δημοσίευση των βιογραφικών όλου του Δ.Σ. καθώς και των μελών ΔΕΠ.
    Σε πάρα πολλές σχολές δεν υπάρχουν βιογραφικά των καθηγητών, αν είναι δυνατόν. Να μην ξέρουν οι φοιτητές ποιός τους κάνει μάθημα;

    ReplyDelete
  49. Anonymous2:20 am

    Αλεξανδρόπουλε μεγάλη σου η επιτυχία. Μέσα στο ίδιο to blog του κ. Πανάρετου αποδείχτηκε ότι τα κομματόσκυλα πιέζουν για θέσεις. Και μάλιστα βαφτίζονται και μόνοι τους αδιμφισβήτητων προσόντων; Αυτό μάλλον είναι μεγάλο θέμα μήπως να το στείλουμε στα μεγάλα blog? ΝΑ γίνει το έλα να δείς;

    ReplyDelete
  50. τα βιογραφικά όσων επιλεγούν θα δημοσιοποιηθούν.

    ReplyDelete
  51. G. A.3:26 am

    Κ. Πανάρετε,
    Αυτό θα μου είναι αρκετό για να κάνω μαι μελέτη σωστή.
    Βλέπετε ο Γκρούεζας είναι πανταχού παρόν και τα πάντα πληρών.
    Αρκεί τα βιογραφικά να μην είναι τέτοιοιυ τύπου:
    http://agrinio-news.blogspot.com/2009/11/blog-post_1223.html
    Αυτά θέλουμε να αποφύγουμε.

    ReplyDelete
  52. ένας πολίτης3:51 am

    «...τα βιογραφικά όσων επιλεγούν θα δημοσιοποιηθούν...»

    Ναι, όπως ήδη υπάρχουν όλων των επιλεγέντων τα βιογραφικά στο opengov. Και, όταν έχουμε τα βιογραφικά, τότε θα μπορούμε να λέμε πως οι "δικοί μας" μπορεί να είναι θεολόγοι αλλά είναι καλύτεροι από τους θεολόγους των άλλων εναντίον των οποίων καταφέρεται η αγαπητή Ελένη...

    Και οι χοροί καλά κρατούν, στην Ελλάδα των συνθημάτων και των κλισέ... Για πόσο ακόμη είναι το ερώτημα...

    ReplyDelete
  53. mpd-tuc5:50 am

    SXOLIO se prohgoymeno toy GA

    Aλλά προσόντα κατάλαβα ότι έθεσε ο Γ. Παπανδρέου ("Οι άριστοι και όχι οι αρεστοί"). Ανήκει ο κ. Βούρδας στους αρίστους; Από το μίνι-βιογραφικό του όμως που παρουσιάζετε προκύπτει ότι ο κ. Βούρδας ότι έχει κάνει στη ζωή του το έκανε ελέω ΠΑΣΠ και ΠΑΣΟΚ. Προσέξτε πόση έκταση καταλαμβάνει στο βιογραφικό του η πολιτική-συνδικαλιστική του δραστηριότητα και πόση το επαγγελματικό του έργο, που και αυτό το οφείλει κατά τα φαινόμενα στην ΠΑΣΠ και στο ΠΑΣΟΚ. Και πιό συγκεκριμένα:
    1.Έχει εργασθεί, λέει, ως σύμβουλος Δημάρχου Χανίων (Να υποθέσουμε ως συνδικαλιστής της ΠΑΣΠ όταν σπούδαζε στο Πολυτεχνείο Κρήτης, ή αμέσως όταν το τελείωσε και ότι ο δήμαρχος ήταν ΠΑΣΟΚ;)
    2.Έχει εργασθεί,επίσης, ως Σύμβουλος Διοίκησης στα ΗΛΠΑΠ Α.Ε.(με κάποιο διαγωνισμό, μέσω ΑΣΕΠ ή με την κομματική ταυτότητα;)
    3. Έχει εργασθεί ακόμη ως Επιστημονικός Σύμβουλος Υφυπουργού Γεωργίας (πάλι αξιοκρατικά φαντάζομαι, άλλωστε οι γνώσεις ενός απόφοιτου τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης- Πολυτεχνείου είναι πάντα χρήσιμες σε έναν υφυπουργό Γεωργίας) και
    4.Έχει εργασθεί τέλος ως Ειδικός Σύμβουλος ΥΠΕΣΔΔΑ (Υπουργείο Εσωτερικών δεν είναι αυτό; πάλι η αξιοκρατία έλαμψε φαντάζομαι.
    Το ερώτημα είναι: Τι έχει πετύχει στη ζωή του μόνος του ο κ. Βούρδας χωρίς το ΠΑΣΟΚ από πίσω του; Και η απάντηση: "συνεργάτης σε Τεχνικό Γραφείο". Αυτό είναι το μόνο στοιχείο από το βιογραφικό του που δεν σχετίζεται με το πελατειακό-κομματικό κράτος.
    Αυτή είναι λοιπόν η διαφάνεια και η αξιοκρατία για τις οποίες τόσος θόρυβος έγινε; Και έπρεπε να μείνουν ακέφαλες εδώ και ενάμιση μήνα οι Περιφέρειες της χώρας μόνο και μόνο για να στελεχωθούν με μικρομεσαία Πασοκικά στελέχη; Δεν τους διόριζαν κατευθείαν να τελειώνουμε;
    Και τέλος έτσι θα προχωρήσει η "νέα διακυβέρνηση" του Γιώργου Παπανδρέου; Δεν διδάχτηκαν τίποτε από το πάθημα της ΝΔ, δεν καταλαβαίνουν ότι ο κόσμος πλέον έχει απαιτήσεις και όταν μιλάς για διαφάνεια και αξιοκρατία θα πρέπει να το δείχνεις και στην πράξη;

    ReplyDelete
  54. Anonymous6:42 am

    @3:26
    Πραγματικά εύστοχο παράδειγμα. Κρατικοδίαιτος οπαδός κόμματος γίνεται περιφερειάρχης ενώ διαθέτει ελάχιστα προσόντα και μηδαμινό έργο χωρίς τη στήριξη του κόμματος.

    ReplyDelete
  55. Anonymous8:05 am

    Το παρακάτω σχόλιο εντάσσεται στην παρούσα ενότητα ως προς τη δράση κάποιων «δικτύων γνωριμιών»-«παρεών» στις διαδικασίες ανάθεσης έργων αλλά και επιλογής προσώπων.

    Αναφέρομαι στην προνομιακή μεταχείριση και την απευθείας ανάθεση έργων του Υπουργείου Παιδείας στο Ερευνητικό και Ακαδημαϊκό Ίδρυμα Τεχνολογίας Υπολογιστών (ΕΑΙΤΥ) του Πανεπιστημίου Πατρών.

    Πρόσφατα έμαθα ότι το ΕΑΙΤΥ κατά τα προηγούμενα έτη έχει γίνει «κράτος εν κράτει» στο Υπουργείο Παιδείας. Λειτουργεί -με απευθείας ανάθεση- ως τεχνικός σύμβουλος του Υπουργείου, ενώ επιπλέον αναλαμβάνει ως δικαιούχος Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτούμενα έργα, χωρίς διαγωνιστικές διαδικασίες, με απευθείας ανάθεση, με υπερτιμολογήσεις χωρίς συγκριτικά στοιχεία της αγοράς!!! Η δε παραλαβή των έργων γίνεται με «κλειστά τα μάτια» από υφιστάμενους του Υπουργείου ή πρώην στελέχη και συνεργάτες του ΕΑΙΤΥ!!!

    Με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορεί κανείς να διαπιστώσει μεγάλα έργα που έχει αναλάβει το ΕΑΙΤΥ από το Υπουργείο Παιδείας, χωρίς διαγωνισμούς, με αυθαίρετη κοστολόγηση και χωρίς ποιοτική σύγκριση και αξιολόγηση, όπως την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στις ΤΠΕ Α’ και Β’ Επιπέδου.

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα της διασύνδεσης του Υπουργείου με το ΕΑΙΤΥ είναι και ο διορισμός ενεργού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΑΙΤΥ ως (μη υπηρεσιακού) Προϊσταμένου της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας! Ενδεικτικά της αυθαιρεσίας αναθέσεων, της υπερτιμολόγησης και της έλλειψης ουσιαστικού ελέγχου αναφέρεται ότι ο εν λόγω Προϊστάμενος, ως επικεφαλής της ομάδας παροχής υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου στην ίδια την υπηρεσία του, κοστίζει στο Υπουργείο περισσότερο από 10.000 €/μήνα (λίγο μικρότερο κόστος έχουν και άλλοι τρεις συνεργάτες του-μέλη της ομάδας του ΕΑΙΤΥ), τη στιγμή που οι επικεφαλής των τεχνικών συμβούλων που προκύπτουν μετά από διαγωνισμούς σε διάφορες Ειδικές Υπηρεσίες έχουν το μισό κόστος! Τα δε παραδοτέα είναι απλές εκθέσεις πεπραγμένων που παραλαμβάνονται από υφισταμένους του !!!
    (Αλήθεια, -για λόγους σύγκρισης - πόσο κοστίζει στο Ελληνικό Δημόσιο κάθε μήνα ο Υπουργός ή ο Γενικός Γραμματέας;)

    Η καινούργια κυβέρνηση που κόπτεται για αξιοκρατία και περιορισμό της σπατάλης του δημοσίου χρήματος, τι σκέπτεται να πράξει για το θέμα;

    ReplyDelete
  56. Anonymous10:52 am

    Με την προηγούμενη κυβέρνηση είχε αρχίσει να γίνεται καταγραφή φορέων προς κατάργηση με σκοπό τον περιορισμό των δαπανών, καθώς δεν ήταν απαραίτητοι λόγω επικάλυψης αρμοδιοτήτων με άλλους φορείς.
    Αν δεν κάνω λάθος, ένας από τους φορείς που περιλαμβανόταν στο πρώτο σχετικό πόρισμα ήταν και το Ινστιτούτο Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης που είχε επικάλυψη αρμοδιοτήτων με την αντίστοιχη Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας.
    Να υποθέσω ότι η νέα κυβέρνηση δεν συμφωνεί με το πόρισμα της προηγούμενης κυβέρνησης ή ότι διατηρώντας το Ινστιτούτο παραμένουν θέσεις για να "βολέψει" κάποιους ακόμα;

    ReplyDelete
  57. Anonymous1:44 pm

    Ρε mpd-tuc για τα μπάζα είσαι;
    το ίδιο πράγμα λέει και ο GA . Κ. Πανάρετε ο GA έχει δικιο. Στα Πανεπιστήμια αυτά έχει ξεκινήσει από καιρό ο κομματικός ανταγωνισμός και το μαγείρεμα για την κατάληψη θέσεων σε διοικούσες επιτροπές. Το ξέρουν και οι πέτρες. Και είμια σιγουρος ότι και η υπουργός και εσείς τρώτε πιέσεις μεγατόνων.

    ReplyDelete
  58. Anonymous5:20 am

    Έκανα και εγώ μια μικρή έρευνα και είδα ότι το ΕΑΙΤΥ δεν είναι του Πανεπιστημίου Πατρών, αλλά έχει ειδικό νόμο που έγινε επί ΠΑΣΟΚ για να παίζει αυτό το ρόλο στο Υπουργείο Παιδείας και ότι όλα αυτά τα ψέματα τα λες για να αντικατασταθεί το ΕΑΙΤΥ από τον Ιδιωτικό Τομέα!!!

    ReplyDelete
  59. Anonymous7:47 am

    κε Υφυπουργέ,
    Είστε σίγουροι ότι οι θέσεις μελών ΔΣ που έχετε προκυρήξει, είναι και αυτές για τις οποίες την αποκλειστική ευθύνη έχει το υπουργείο; Υπάρχουν θέσεις ΔΣ που ορίζονται σε κάποιους από τους αποπτευόμενους φορείς, από άλλους φορείς (πχ. συνδικαλιστικούς, ΤΕΕ, κλπ).
    Σε μερικούς από τους φορείς πρέπει να γίνει μια διόρθωση τουλάχιστον ως προς τον αριθμό μελών που ζητάτε.
    Έχετε έρθει σε επαφή με όλους τους τους εποπτευόμενους φορείς (για να διαμορφώσετε την σωστή άποψη);
    Κάθε προκύρηξη θέσης θα πρέπει επίσης να συνοδεύεται όχι μόνο από την προδιαγραφή θέσης αλλά και από τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την θέση αυτή.

    Θέλω να πιστεύω ότι τελικά αυτή η νέα 'open' διαδικασία θα βρει το δρόμο της προς την σωστή κατεύθυνση.

    Ευχαριστώ.

    ReplyDelete
  60. Anonymous10:28 am

    Πως μπορώ και εγώ να τοποθετηθω σε αυτο το ΕΑΙΤΥ ; Απο αυτά που γράφονται παραπάνω, εκει πληρωνονται καλυτερα και απο τους υπουργους!!!

    ReplyDelete
  61. Anonymous10:54 am

    Είναι προφανώς αδιανόητο να μην έχουν ενημερωθεί οι Πρόεδροι των Ερευνητικών Κέντρων από τον Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) για το θέμα αυτό στην συνάντηση τους την προηγούμενη εβδομάδ και με δεδομένο οτι μια τέτοια προκήρυξη δεν είναι σύννομη οδηγούμαστε στο συμπέρασμα οτι από λάθος πληροφόρηση (Υπουργού/Υφυπουργού/ΓΓΕΤ/όλων μαζί) αναρτήθηκε στο opengov η προκήρυξη θέσεων διευθυντών Ερευνητικών Ινστιτούτων και Κέντρων της Γεν. Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογιας (ΓΓΕΤ) χωρίς να έχει λήξει η θητεία των διευθυντών τους (οι οποίοι δεν είναι πολιτικά πρόσωπα αλλά εκλέγονται από 11μελή επιτροπή εξωτερικών κριτών, μελών ΔΕΠ και ερευνητών Α βαθμίδας. Περιμένουμε την διόρθωση της προκήρυξης ώστε να αφορά μόνο στις θέσεις διευθυντών η θητεία των οποίων έχει λήξει.

    ReplyDelete
  62. Anonymous1:21 pm

    Ήδη στο opengov.gr όταν κάνεις click στο κουμπί "Συνέχεια" αφού έχεις επιλέξει θέση διευθυντή ΕΚ της ΓΓΕΤ δεν σε αφήνει να συνεχίσεις και επιστρέφει στην αρχική σελίδα.

    Μήπως θα μπορούσε να υπάρξει μια υπεύθυνη ενημέρωση κύριε Πανάρετε για το θέμα; Δεν πειράζει το να έγινε ένα λάθος χρονισμού στην προκήρυξη των θέσεων αυτών, πρέπει όμως να λήξει η παρεξήγηση που δημιουργήθηκε άμεσα

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ReplyDelete
  63. Anonymous12:26 am

    ΠΟΛΛΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΟΥΔΕΤΕΡΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΞΑΦΝΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΨΑΓΜΕΝΟΙ ΩΣΤΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ!!!!! ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΤΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥΣ;;;;;;;;;;;;;; ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΧΡΥΣΑ ΜΟΥ ΑΓΟΡΙΑ, ΚΑΙ Ο ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΕΙ!!!!!!!!! ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΜΕ ΥΦΟΣ ΧΙΛΙΩΝ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΩΝ!!!! ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΩΡΑΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΑΓΟΡΙΑ ΜΟΥ!!! ΣΤΕΙΛΤΕ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΥΡΙΟΙ ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΣΑΣ!!!!!ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ...!!!

    ReplyDelete
  64. Anonymous7:43 am

    Από την άλλη, ξέρω πολλές περιπτώσεις που φεύγουν από το ΕΑΙΤΥ μετά από πολλά χρόνια προϋπηρεσίας για να πάνε να διοριστούν στο δημόσιο. Μάλιστα λένε πως παίρνουν περισσότερα στο δημόσιο! Πως γίνεται αυτό αν αμοίβονται τόσο καλά;

    Μάλλον δεν θα παίρνουν τόσα... κρίμα...

    Αν βρεις άκρη στείλε να κάνουμε κι εμείς αιτήσεις!!

    ReplyDelete
  65. Anonymous8:22 am

    Ενδιαφέρον αποτελεί και το γεγονός πως κάποιοι από τους Προϊσταμένους της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας είναι παράτυπα διορισμένοι γιατί δεν έχουν την γνώση Αγγλικών που απαιτείται από την ΚΥΑ προσόντων.

    ReplyDelete
  66. Anonymous8:52 am

    Μα εσύ ανώνυμε-η δεν χρειάζεται να κάνεις καμια αίτηση για το ΕΑΙΤΥ, γιατί ειναι πασιφανές που ανήκεις, απο τα γραφόμενα σου...
    Μην ανησυχείς, τα ποσά όλων των υπέρογκων δαπανων του υπουργείου γινονται γνωστα στην πολιτικη ηγεσία.
    Ο Πανάρετος είναι έντιμος, διαφανής και τίμιος και θα αναρτά οποιαδήποτε δαπάνη, σύμβαση, ανάθεση κλπ στο διαδίκτυο στο πλαίσιο της ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΠΑΝΤΟΥ....
    Κύριε Πανάρετε συνεχίστε έτσι και μη φοβάστε κανένα! Διαφάνεια παντού! Εχετε τη στηριξη ολων μας!

    ReplyDelete
  67. Spyros Kopsidas5:37 pm

    κε Υφυπουργέ,

    δεν θα σας έστελνα εδώ σχόλιο, αλλά δυστυχώς στο opengov.gr δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια mail διεύθυνση επικοινωνιάς με τον webmaster.

    Στο https://apps.opengov.gr/sec_cvs/html/mendoni.html , έχουν ξεμείνει στοιχεία από το βιογραφικό σημείωμα του κου ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, οπότε απαιτείται μια μικρή διόρθωση.

    Καλή δύναμη στο έργο σας.

    ReplyDelete
  68. Anonymous4:51 am

    Δεν τίθεται θέμα για την τιμιότητα και προθέσεις του Πανάρετου. Υπαρχουν όμως σοβαρές αμφιβολίες για την τιμιότητα και προθέσεις των διαφόρων "ανώνυμων".

    Κάντε ουρά για μια θέση...
    Έχετε τα "κατάλληλα" προσόντα...

    ReplyDelete
  69. Anonymous8:36 am

    Το πρόβλημα είναι ότι μέλος τους ΔΣ του ΕΑΙΤΥ διορίστηκε ,επί Στυλινίδη, προϊστάμενος στην ΕΥΕ!
    "Γιάννης κερνά Γιάννης πίνει" δηλαδή.
    Έτσι το ΕΑΙΤΥ έπαιρνε τα έργα που αφορούν το ΥΠΕΠΘ και τα υλοποιούσε η ΕΥΕ!
    "Οτι είναι νόμιμο είναι και ηθικό" κατά την Βουλγαράκειο εκδοχή...
    Λέγεται μάλιστα ότι το ΕΑΙΤΥ έχει προσβάσεις τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στην ΝΔ! Και να αλλάξουν οι κυβερνήσεις "πάλι το χέρι στο μέλι" θα βάζει...

    ReplyDelete
  70. Anonymous9:44 am

    "...Λέγεται μάλιστα ότι το ΕΑΙΤΥ έχει προσβάσεις τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στην ΝΔ! Και να αλλάξουν οι κυβερνήσεις "πάλι το χέρι στο μέλι" θα βάζει..."

    Καλά στην Ελλάδα δε μπορείτε να δεχτείτε πως ένας οργανισμός μπορεί να κάνει τη δουλειά του σωστά ανεξάρτητα κόμματος;
    Τι το περίεργο έχει αυτό δε το καταλαβαίνω!

    Μ' αυτά τα μυαλά που εξακολουθούν κάποιοι να έχουν η χώρα θα είναι μόνο για διακοπές!

    ReplyDelete
  71. Anonymous9:47 am

    "...Λέγεται μάλιστα ότι το ΕΑΙΤΥ έχει προσβάσεις τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στην ΝΔ! Και να αλλάξουν οι κυβερνήσεις "πάλι το χέρι στο μέλι" θα βάζει..."

    Καλά στην Ελλάδα δε μπορείτε να δεχτείτε πως ένας οργανισμός μπορεί να κάνει τη δουλειά του σωστά ανεξάρτητα κόμματος;
    Τι το περίεργο έχει αυτό δε το καταλαβαίνω!

    Μ' αυτά τα μυαλά που εξακολουθούν κάποιοι να έχουν η χώρα θα είναι μόνο για διακοπές!

    Ο Γερμανός

    ReplyDelete
  72. Anonymous1:22 pm

    Κύριε Πανάρετε γιατί επιτρέπετε σε Ανώνυμους να σχολιάζουν με τρόπο τουλάχιστον εξευτιλιστικό τα όσα γράφουν κάποιοι επώνυμα;

    Αναφέρομαι σε σχόλια προς τον κ. Alexandrop και άλλους που έβαλαν το όνομά τους. (άσχετο αν συμφωνώ ή όχι μαζί τους).

    Με το να χαρακτηρίζει ο κάθε ανώνυμος τα όσα γράφουν επώνυμα κάποιοι και να πετάει και hints, εξυπνάδες, πλακίτσες, καταγγελλίες κλπ για να δημιουργεί κλίμα δεν προχωρά η δημοκρατία....

    Τη στιγμή που είστε και moderator πρέπει σε κάποια θέματα (κιτρινισμού) να είστε πιο αυστηρός ή τουλάχιστον να σημειώνετε ότι δεν συμφωνείτε με τα όσα γράφονται. Καμιά φορά η σιωπή λαμβάνεται και ως συμφωνία.

    Ένας αγανακτισμένος ανώνυμος

    ReplyDelete
  73. Κατ' αρχήν, έχετε δίκιο.

    Ξέρετε πολύ καλά ότι το πραγματικό blogging είναι πολύ δύσκολο. Είναι ακόμα δυσκολότερο για κάποιον που έχει θέση πολιτικής ευθύνης.

    Εχω προβληματιστεί πολύ με το θέμα που θίγετε. Μέχρι στιγμής δεν έχω "κόψει" κάποιο σχόλιο. Ομως, το επιχείρημά σας είναι πολύ ισχυρό.

    Βέβαια, υπάρχουν σχολιαστές που έχουν λόγους να μην βάλουν το όνομά τους. Και αυτό το καταλαβαίνω.

    Θα παρακαλέσω όμως τους σχολιαστές που σχολιάζουν ανώνυμα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όταν αναφέρονται σε άλλα πρόσωπα ή σε άλλα σχόλια.

    Τα σχόλια για μένα είναι σημαντικά. Εχω μάθει πολλά πράγματα από αυτά και έχω δει προσεγγίσεις από διαφορετικές οπτικές γωνίες.
    Αυτό με βοηθά.

    Η αλληλεπίδραση είναι πολύ σημαντική. Και πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να την κρατήσουμε σε ένα επίπεδο.

    ReplyDelete
  74. Anonymous4:02 am

    Ένα ερώτημα που μου έχει δημιουργηθεί και θα ήθελα μία απάντηση είναι το ακόλουθο:

    Το υπουργείο σας όπως και τα υπόλοιπα υπουργεία έχουν ένα μεγάλο αριθμό φορέων στο δημόσιο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα προκειμένου να τα βοηθούν σε τεχνικές ή οικονομικές αποφάσεις κλπ.

    Παρ'όλο που αυτοί οι φορείς (που θεωρητικά ή και στην ουσία) έχουν αξιόλογο προσωπικό βοηθούν το υπουργείο πραγματικά στη λήψη των σοβαρών αποφάσεων;
    Πχ η σύνοδος των πρυτάνεων στην προηγούμενη κυβέρνηση επαναλαμβανόταν μέχρι να φτάσει σε πολύ συγκεκριμένο αποτέλεσμα που ταίριαζε στον Υπουργό...

    Ή τελικά οι αποφάσεις παίρνονται από τους διάφορους συμβούλους (συνήθως μή θεσμικούς) των Υπουργών ή Υφυπουργών ή Γενικών Γραμματέων κλπ (που τους κουβαλάν μαζί τους όταν αλλάζουν υπουργείο);

    Και πόσο κοστίζουν στον ελληνικό λαό αυτοί οι σύμβουλοι και γιατί δεν είναι φανεροί (ας βγει ανοιχτή προκήρυξη και για αυτούς);

    Γιατί πληρώνουμε (ως φορολογούμενοι) για τους θεσμικούς φορείς, πληρώνουμε και για τους μη θεσμικούς καλό είναι να ξέρουμε τι μας κοστίζουν και ποιοι είναι....

    Τουλάχιστον πείτε μας για τους δικούς σας ή του υπουργείου σας. (εκτός αν χρησιμοποιείτε μόνο θεσμικούς φορείς (ποιους;), οπότε οφείλω να σας συγχαρώ).

    ReplyDelete
  75. Νίκος Πετρόπουλος12:17 am

    SOS. Παρακαλώ κ. Πανάρετε να βγάλετε αυτό το post ως νέα ανάρτηση αν μπορείτε.

    Ως γνωστόν ο Πρωθυπουργός ζήτησε μείωση δαπανών από τους υπουργούς.
    Με δεδομένο το καθεστώς-σκάνδαλο στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με το οποίο κάποιος διορίζεται σε απομακρυσμένη περιοχή αλλά λόγω βύσματος πηγαίνει είτε στο Πανεπιστήμιο της πόλης που βρίσκεται είτε σε κάποιο γραφείο ή υπουργείο είτε στο ΙΕΚ (και μάλιστα σε μερικά ΙΕΚ έχει δοθεί ρητή εντολή στους διευθυντές τους να μην βάζουν τους αποσπασμένους καθηγητές να δουλεύουν),
    Με δεδομένο ότι η θέση που είναι κενή δίνεται σε κάποιον άλλον καθηγητή που με τη σειρά του παίρνει και αυτός απόσπαση,
    με δεδομένο ότι καταληγουμε μια θέση να την πληρώνουμε επί τρία,

    ΣΑΣ ΡΩΤΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ;;;;

    ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΤΕ ΜΕΤΡΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η Κ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΘΑ ΝΑΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ BLOGGER. ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΜΠΟΡΣΤΙΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΑΣ. ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΤΗς Κ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΆΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
    ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙ ΑΥΤΟΥς ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΓΚΗ. (ΚΡΙΤΗΡΙΑ: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΠΑΙΔΙΑ, ΑΣΘΕΝΕΙΕς ΚΑΙ ΟΤΙ ΆΛΛΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΧΩΡΙς ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ)
    ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΣΠΑΤΑΛΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥς. ΑΛΛΙΩς ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΘΥΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΓΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΣΠΑΤΑΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ 10000 ΘΕΣΕΙΣ 30000 ΜΙΣΘΟΥΣ.
    ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΑΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ.

    ReplyDelete
  76. Anonymous1:56 pm

    Περιμένουμε να αρχίσουν να καλύπτονται με ανοικτή προκήρυξη και οι θέσεις σχολικών συμβούλων, διευθυντών λυκείων, γυμνασίων, δημοστικών σχολείων. Επίσης οι θέσεις προέδρων ΤΕΙ και μελών του παιδαγωγικού Ινστιτούτου

    ReplyDelete
  77. Anonymous12:47 pm

    ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Δ/ΝΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

    Η ΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  78. Anonymous4:24 am

    Διευκρίνιση για να μην λέει ο καθένας ότι θέλει: Όι υπάλληλοι που φεύγουν από το ΕΑΙΤΥ ή άλλα τέτοια ΝΠΙΔ είναι μόνον οι απλοί και πολύ κατώτερα αμειβόμενοι έμμισθοι υπάλληλοι, διοικητικοί και τεχνικοί που τις περισσότερες φορές μάλιστα εξαναγκάζονται κια σε παραίτηση. Βλέπετε σιγά σιγά σε αυτά τα ιδρύματα όλοι οι εργαζόμενοι θα είναι πια με συμβάσεις έργου. Α να μη ξεχάσω και τους εκπαιδευτικούς, που τα παίρνουν από παντού και στερούν και το ψωμάκι από τους άνεργους. Λοιπόν, για να μαθαίνετε και κάτι, οι εκπαιδευτικοί που δουλεύουν σε τέτοια ΝΠΙΔ όπως το ΕΑΙΤΥ επιλέγουν το διορισμό σε σχολείο, παίρνουν απόσπαση στη ΚΥ του Υπουργείου και ταυτόχρονα δουλεύουν και στο ΕΑΙΤΥ αλλά και σε άλλα ΝΠΙΔ. Έτσι τα παίρνουν από δυο μεριές. Κανένα στέλεχος αυτών των ΝΠΙΔ δεν έχει φύγει να πάει στο δημόσιο, στον ιδιωτικό ναι έχει συμβεί, και δεν πιστεύω ότι το σκέφτεται κανείς να το κάνει.

    ReplyDelete