Wednesday, December 09, 2009

"Ανοικτό" Υπουργικό Συμβούλιο

Σήμερα, 9 Δεκεμβρίου 2009 στις 12:30,  θα μεταδοθεί ζωντανά στο διαδίκτυο η Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο  http://www.opengov.gr/home/ ή στο http://live.pasok.gr  επιλέγοντας το format που υποστηρίζει ο υπολογιστής σας.

28 comments:

  1. Όλο και περισσότερη διαφάνεια. απλά δε ξέρω αν ένας υπουργός μπορεί να υποστηρίξει μια μη δημοφιλή άποψη ή θα σκεφθεί το πολιτικό κόστος; γιατί όπως και να το κάνουμε οι πολιτικοί είναι φιλόδοξα όντα.

    ReplyDelete
  2. Anonymous2:16 am

    Πολιτική σημαίνει σύγκρουση πολιτικών απόψεων, ρήξεις με καθεστηκυίες αντιλήψεις, χτύπημα στον λαικισμό. Πολιτική δεν ειναι η ομοφωνία ή ακόμα χειρότερα η αφωνία. Η Πολιτική δεν ειναι ηθικοπλαστικό τηλεπαιχνιδι.
    Ο Πρωθυπουργός συνθέτει τις πιθανά αποκλινουσες ή συγκλίνουσες αποψεις και ΚΥΒΕΡΝΑ.
    Ο κάθε Υπουργός ή Υφυπουργός αναλαμβάνει την ευθύνη της άποψης του, την τεκμηριώνει και ο Πρωθυπουργός αποφασίζει. Και η απόφαση δεσμευει τους πάντες και υλοποιείται.

    Και το εξαιρετικό σενάριο θα ήταν να μην υπήρχαν διαρροές στα ΜΜΕ, στους «κύκλους», αλλά και οι διαφωνούντες να στηρίξουν την όποια Πρωθυπουργική απόφαση ή να παραιτηθούν (χωρίς καν να δημοσιοποιήσουν την διαφωνία τους και το παράσκηνιο).

    Από πότε διαφάνεια σημαίνει να παρακολουθούν οι πολίτες τις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου; Η διαδικασία πρέπει να υποστηρίζει την ουσία της πολιτικής, όχι να την υποκαθιστά πολύ δε περισσότερο να την χειραγωγεί. Ποιος θα τολμήσει να εκφράσει το διαφορετικό, δημόσια, όταν την άλλη μέρα τα κανάλια και οι φυλλάδες θα λαικίζουν για «κυβερνητικούς καυγάδες»; Και τι αποτέλεσμα θα έχει αυτό στην παρούσα οικονομική και κοινωνική συγκυρία; Μέτρο και αποτέλεσμα.

    ReplyDelete
  3. Η "ανοικτή" διαδικασία, αφορά το πρώτο μέρος που γίνεται η παρουσίαση των νομοσχεδίων. Δεν μεταδίδεται η συζήτηση που ακολουθεί.

    ReplyDelete
  4. Θα το δω γιατί θέλω να καταλάβω αν έχει καταλάβει η κυβέρνηση το μέγεθος του προβλήματος της οικονομίας. Πολλή φοβάμαι πως όχι και θέλω να το διαπιστώσω μόνος μου. Γύρισα στην χώρα μου να επιχειρήσω αλλά πολλή φοβάμαι ότι θα με διώξει ξανά η χώρα, στο τέλος αυτοί που θα μείνουν εδώ είναι όσοι τα καίνε έτσι πως πάμε, οι παραγωγικές δυνάμεις θα έχουν πάει σε άλλες πολιτείες για να μην πληρώσουν το μάρμαρο της ανικανότητας της κάθε πολιτικής ηγεσίας για σύγκρουση με κάθε λογής βολεμένους.

    ReplyDelete
  5. Anonymous3:21 am

    εχουμε φτασει στην απολυτη διαφθορα , αν δεν παρτε μετρα εδω και τωρα , αν δεν ξεκινησετε απο τον εαυτο σας , το καραβακι Ελλάς ναυαγησε . Το διαδικτυο καλο είναι , αλλά αν μενει στη λογικη του chat παει περιπατο κυριε Υφυπουργε . παλεψτε το οσο μπορειτε , μεταφερετε το κλιμα που βρισκετε εδω στους αλλους , μηπως κατι γινει την τελευταια ωρα , αλλιως δειλοι και αβουλοι ανταμα ασ περιμενουμε καποιο θαυμα

    ReplyDelete
  6. Δυστυχώς όπως αναφέρει και ο φίλος "Ανώνυμος", το κλίμα που υπάρχει εδώ είναι μη-οργανωμένο, δεν έχει φωνή, δεν έχει συνδικαλιστική δράση. Είναι οι χιλιάδες αυτόνομοι Έλληνες που δεν ανήκουν σε κανένα group και προσπαθούν να παράξουν σε μία χώρα βουτηγμένοι στην διαφθορά. Το γεγονός ότι δεν έχουν φωνή φαίνεται κάθε φορά που πάει να ανοίξει ένα θέμα που θίγει κάποιο δικαίωμα της εκάστοτε κάστας και παρακολουθώντας της ειδήσεις έχεις πάντα την εντύπωση ότι ολόκληρη η χώρα είναι σε επανάσταση (πράγμα που κάνει και άλλους να είναι αντίθετοι με την αλλαγή). Δυστυχώς η ίδια μας η ιστορία μας έχει κληρονομήσει με την κουλτούρα τύπου Λεωνίδας "πάνω από το πτώμα μου θα γίνει ο ΧΥΤΑ, πάνω από το πτώμα μου θα μας κάνετε αξιολόγηση... κλπ κλπ κλπ). Εγώ θα ήθελα αν είχα φωνή να φώναζα στο υπουργικό συμβούλιο ότι όταν ο Καραμανλής είχε ανοίξει το θέμα της αξιολόγησης στα πανεπιστήμια (κάτι αυτονόητο στον υπόλοιπο δυτικό κόσμο) δεν έχασε ούτε μια μονάδα από τα gallop. Συγνώμη για τα offtopic μηνύματα αλλά με πνίγει η αδικία, κάθομαι εγώ και αγχώνομαι για όλα αυτά (παρόλο που αν πτωχεύσουμε εγω απλά θα πάρω τα μπογαλάκια μου και θα φύγω) και αυτοί που θα έπρεπε να αγχώνονται (κυρίως ο ευρύτερος δημόσιος τομέας) είναι χαλαροί και λάιτ και κράζουν των κακό Τρισε και την ιμπεριαλιστική ευρώπη.

    ReplyDelete
  7. ένας πολίτης4:15 am

    @ανώνυμος 3:21

    Αντί, σαν πρωταρχική προσπάθεια εθνικής σημασίας, η Κυβέρνηση να ασχοληθεί με την καταγραφή και γενναία περικοπή των δαπανών παντού στο Δημόσιο Τομέα, ασχολούμαστε με κλισέ και το περιτύλιγμα...

    Η προηγούμενη θα περάσει ίσως σαν η χειρότερη κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση και μετά, αυτή σαν τι άραγε;

    Αφιερωμένο ...

    ReplyDelete
  8. Anonymous6:03 am

    Κυριε Υφυπουργέ

    Στο ιστολόγιο του esos.gr αναγράφει ότι ρέει "αίμα" μεταξύ της Υπουργού, ΓΓ και του Υφυπουργού. Επίσης είδα οτι προκηρύξατε θέσεις στα Ερευνητικά Κέντρα και Ινστιτούτα και ο καθ' ύλη ΓΓΕ ανέφερε σε ερευνητές και Προέδρους ΕΚ ότι δεν ήξερε τίποτε. Μήπως τελικά η ανοικτή διακυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει και το πόπολο;

    ReplyDelete
  9. ένας πολίτης8:32 am

    Πάμε καλά βλέπω... Τώρα προκηρύσσονται στο opengov και θέσεις των οποίων η προκήρυξη δεν είναι συμβατή με τον 3653/2008. Τι άλλο θα δούμε...

    ReplyDelete
  10. Anonymous8:57 am

    Kaλο το διαδυκτιο όταν εχεις λύσει τα προβλήματα σου σαν χώρα και δεν σε κυνηγάει τοΔ.Ν.Τ. και άλλοι .Έπρεπε να είναι έτοιμη η κυβέρνηση να κυβερνήσει και όχι να διαπραγματεύεται μέσω διαδυκτιου ???Ας αναλάβει το πολιτικό κόστος και να πάει μπροστά ολοταχώς πριν ειναι αργά για τη χώρα και το ΠΑΣΟΚ.

    ReplyDelete
  11. "Έπρεπε να είναι έτοιμη η κυβέρνηση να κυβερνήσει και όχι να διαπραγματεύεται μέσω διαδυκτιου".

    Μάλιστα. Δηλαδή η πρόσβαση και ο διάλογος σε κυβερνητικές αποφάσεις μεταφράζεται ως ανικανότητα διακυβέρνησης. Να υποθέσω δηλαδή πως η έλλειψη αυτών δείχνει μία κυβέρνηση πολύ ικανή και έτοιμη να κυβερνήσει. Όπως η προηγούμενη.

    Να δω τί άλλο θα ακούσουμε!

    ReplyDelete
  12. Κι ομως ειναι σημαντικο! Ενας απο τους αξιολογους σκοπους που πιστευω αυτο εξυπηρετει ειναι η πραγματικη ενημερωση για το τι ακριβως εγινε.
    Τα ΜΜΕ εχουν συνηθισει να μεταφερουν η ο,τι καταλαβαν η ο,τι θεωρουν 'πουλαει' στο κοινο που τους βλεπει-και καταννοω πληρως οτι προσπαθω να ειμαι επιεικης μαζι τους.
    Ετσι μεταφερεται μια 'αποψη' η 'γνωμη'που, κατα κανονα, ειναι πολυ κατωτερη των περιστασεων. Η δε τεχνικη παραγωγη των νεων και το ολο συστημα των 'παραθυρων' και της Ελληνικης πρωτοτυπιας των 'ειδημονων'- δηλαδη αλλους δημοσιογραφους (με τις ιδιες ιδεες και τεχνοτροπια) και πολιτικους της αντι-πολιτευσης-πληρως αλλιωνουν την αξια 'της ειδησης'.
    Δεν ειμαι αφελης να μην βλεπω και αλλους σκοπους που το γεγονος εξυπηρετει. Αλλα πρεπει να πω οτι τουλαχιστον εχουμε κυβερνηση!! Επι τελους!

    ReplyDelete
  13. ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΑΥΤΗ Η ΣΧΟΛΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΣΕΠ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ;Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑΛΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ

    ReplyDelete
  14. Anonymous9:04 pm

    Κύριε Υφυπουργέ,
    Ισως δεν έχω δεί εγώ την απάντηση που ίσως έχετε ήδη δώσε σε απορία-ερώτημα, αλλά ήθελα να ξέρω: Στα πλαίσια διαφάνειας και ανοικτής διακυβάρνησης εάν τα κονδύλια των ΕΛΚΕ των ΑΕΙ κατά προσωπικό κωδικό και ανά πηγή χρηματοδότησης θα δημοσιοποιηθούν.

    ReplyDelete
  15. Εχω απαντήσει σε προηγούμενο αντίστοιχο σχόλιο. Ας το επαναλάβω όμως: Η διαφάνεια δεν έχει εξαιρέσεις.

    ReplyDelete
  16. Anonymous10:25 pm

    Βρίσκω πολύ θετικό τα περί διαφάνειας και μακάρι τα αποτελέσματα να είναι αντίστοιχα.

    Πάντως από τους περιφερειάρχες που ανακοινώθηκαν πρόσφατα ένα μεγάλο ποσοστό ήταν υποψήφιοι βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος, πράγμα που δηλώνει, κατά τη γνώμη μου, ότι τα περί αρίστων δεν έχουν εφαρμοστεί στην πράξη.

    1.Βάσω Αλεξανδρίδου Ιόνια νησιά, Υποψήφια βουλευτίνα στην Λάρισα
    2.Γερακούδη Πόπη στη Θεσσαλία, Υποψήφια βουλευτίνα στην Καβάλα
    3.Θεολογίτου Σοφία Βόρειο Αιγαίο, Υποψήφια βουλευτίνα Κυκλάδων
    4.Διαμαντοπούλου Κατερίνα Στερεά Ελλάδα, Υποψήφια βουλευτίνα Α΄Αθήνας
    5.Κίρκος Γιώργος Δυτική Μακεδονία, Υποψήφιος βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης
    6.Χατζημιχάλης Φώτης Πελοπόννησο, Υποψήφιος βουλευτής Λάρισας
    7.Λιόνη Μαρία Κεντρική Μακεδονία, Γραμματέας περιφερειακής Οργάνωσης ΠαΣΟΚ Κρήτης
    8.Γεωργακοπούλου Δήμητρα στην Ηπείρο, μέλος του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου μέλος στις ΕΓΕ
    9. Αποστολόπουλος Τάσος Δυτικής Ελλάδος, Γραμματέας περιφερειακής οργάνωσης ΠαΣοΚ Πελοποννήσου
    10. Θεοδώρα Κόκλα Ανατολική Μακεδονία και Θράκη Συνεργάτης της Θάλειας Δραγώνα, Βουλευτού Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και Γραμματέα του Τομέα Παιδείας υπεύθυνη για την παρακολούθηση των θεμάτων παιδείας και τη λειτουργία του Τομέα Παιδείας.

    ReplyDelete
  17. Anonymous10:32 pm

    Σε συνέχεια του προηγούμενου μηνύματός μου παραθέτω από την ιστοσελίδα της, το βιογραφικό μιας περιφερειάρχη για να δείξω ότι επικρατούν οι αρεστοί και όχι οι άριστοι.

    Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αμοργό. Σε ηλικία 15 ετών πήγα στη Νάξο για να φοιτήσω στο Λύκειο. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Τμήμα Δημόσιας Υγιεινής στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Συνέχισα τις σπουδές μου αποκτώντας μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στη Δημόσια Υγεία στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Σε συνεχή αναζήτηση της γνώσης, σήμερα είμαι φοιτήτρια στο τμήμα Σπουδών στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

    Το 1990 εκλέχτηκα Κοινοτική Σύμβουλος από τους συγχωριανούς μου στην Κοινότητα Αμοργού.

    Το 1995 διορίστηκα Επόπτρια Δημόσιας Υγείας στη Διεύθυνση Υγείας και Πρόνοιας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χαλκιδικής.

    Το 1997 μετατέθηκα ως Επόπτρια Δημόσιας Υγείας στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων.

    Εκλέγομαι για τρείς συνεχείς τετραετίες Νομαρχιακή Σύμβουλος Κυκλάδων και είμαι Αναπληρώτρια Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κυκλάδων.
    ιδρυτικό μέλος της Επιστημονικής Εταιρείας αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και εκλεγμένη αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. το 2007.

    ReplyDelete
  18. Anonymous10:38 pm

    Ξαναστέλνω το παρακάτω σχόλιο για την περίπτωση που διέλαθε της προσοχής σας. Εκτός αν «λογοκρίθηκε». Θα φανεί.
    <<
    Τί το θέλατε το 1 δισ. € επιπλέον για την Παιδεία από τον Προϋπολογισμό του 2010;
    Δε γνωρίζατε και δε γνωρίζετε ακόμη τις σπατάλες με όσα ήδη δίνονταν;
    Σπατάλες και συναλλαγές στις προμήθειες εξοπλισμού, "τουριστικά" ταξίδια Καθηγητών (δήθεν για συνέδρια και ανταλλαγές επισκέψεων), δαπάνες για "έρευνες" που ... ήδη ερευνήθηκαν πριν 10 χρόνια, Καθηγητές-Κοπανατζήδες που έχουν ως πάρεργο την εκπαίδευση, Καθηγητές-"Επιχειρηματίες" με φανερά και κρυφά γραφεία και επιχειρήσεις. Όχι μόνο ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΙ και ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ, αλλά ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΟΙ για τις κοπάνες και τις συναλλαγές τους με προαγωγές και εξελίξεις σε βαθμίδες και αμοιβές.
    Μόνο τα "παιχνίδια" που παίζονται με τα συγγράμματα να σταματούσατε και μερικές απολύσεις κάποιων κοπανατζήδων, σαλταδόρων, απατεώνων, για να ... μαζευτούν οι υπόλοιποι, θα έφταναν για το 2010.
    Τα επικοινωνιακά τρυκ της δήθεν "opengov" μπορεί να εντυπωσιάζουν τους αδιάβαστους και ανίδεους.
    Πρόταση:
    ΕΛΕΓΧΟΙ ΠΑΝΤΟΥ, ΤΙΜΩΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ.
    Αν έχετε ... κότσια!
    >>

    ReplyDelete
  19. ένας πολίτης11:13 pm

    @Aνώνυμος, 10:38

    Δεν είστε ο μόνος του οποίου σχόλιο σχετικό με την οικονομική κατάσταση "χάθηκε".

    Τι να περιμένει όμως κανείς όταν ο ίδιος ο Υφυπουργός γράφει "Αν όμως το κράτος ξοδεύει τα χρήματα ούτως ή άλλως". Λες και το κράτος είναι κάποια πηγή συνεχούς ροής χρημάτων που δεν έχει καμία σχέση με την Κυβέρνηση...

    Τελικά, μετά από κάποιες εβδομάδες συνεχούς παρουσίας εδώ, έχω την εντύπωση πως το blog έχει αξία μόνο για χειροκροτητές...

    ReplyDelete
  20. Anonymous11:30 pm

    Κάτι μου λέει ότι όλα αυτά τα "περί διαφάνειας", θα σας γυρίσουν σαν μπούμεραγκ.
    Ο κόσμος είναι υποψιασμένος και ευτυχώς ψάχνει.
    Όσο μεγαλύτερη προβολή της λεγόμενης "ανοικτής διαβούλευσης" και "διαφάνειας", τόσο μεγαλύτερη η προβολή των "επιλεκτικών επιλογών", να το πώ κομψά.
    Βλάσιος Καρσιώτης

    ReplyDelete
  21. Anonymous12:53 am

    Αποτυχόντες πολιτευτές!!!!
    Τα ονόματα των νέων Περιφερειαρχών ήταν ένα ηχηρό χαστούκι στην διαδικασία και σε όσους πιστέψαμε ότι σε αυτήν την χώρα ήρθε η ώρα να αλλάξει κάτι. Ειλικρινά λυπάμαι.

    ReplyDelete
  22. Αντιλαμβάνομαι τις απόψεις σας για την επιλογή των γενικών γραμματέων περιφερειών και χωρίς διάθεση υποστήριστης της όποιας απόφασης του πρωθυπουργού να σας υπενθυμίσω 2 πράγματα. Η θέση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας είναι εξίσου σημαντική με αυτή του υπουργού σε πολλές περιπτώσεις. Θα πρέπει να ασκήσουν συγκεκριμένη πολιτική και να διαχειριστούν κονδύλια και χρήματα. Νομίζω οτι τα άτομα αυτά θα πρέπει να είναι τουλάχιστον της επιλογής και εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού. Κάποιοι που γνωρίζω έχουν πολύ καλά βιογραφικά και είναι ενεργοί πολίτες με έντονη δράση σε κοινωνικά ζητήματα αλλά πάνω απ'όλα έντιμοι (αλλά αυτό θα κριθεί στη πορεία).Μιλάμε για άμεσους συνεργάτες του πρωθυπουργού που θα φέρουν εις πέρας τις πολιτικές του.Αλλά καλό θα ήταν και εδώ να επιλεγούν οι άριστοι (εξαιρέσεις θα υπάρχουν πάντα).

    Εκεί που νομίζω θα έχει πραγματικά μεγάλη αξία θα είναι η αξιολόγηση στην επιλογή των χιλιάδων ειδικών συμβούλων που θα στελεχώσουν τα υπουργεία. Εκεί δεν εφαρμόζουν πολιτική , εκεί πρέπει να έχουν τις δεξιώτητες να το κάνουν. Αυτές είναι οι θέσεις που αφορούν τη μεγάλη μερίδα των πολιτών και εμπιστεύομαι των κ.Πανάρετο που θα εγγυηθεί της διαδικασίας.

    ReplyDelete
  23. Anonymous11:31 am

    Τέλεια! Οι Περιφερειάρχες πρέπει να είναι έμπιστοι του Πρωθυπουργού, καμιά αντίρρηση. Αλλά και ... ΙΚΑΝΟΙ !!!
    Ανεξάρτητα από το πόσο "μεγάλο" βιογραφικό εμφανίζουν.
    Είτε με πτυχίο ... ΤΕΙ, είτε ... Γερμανικής Φιλολογίας, είτε Μηχανικού κλπ.
    Οταν διαβάζουμε και τα υπόλοιπα "προσόντα", σε ποια Υπουργεία, Οργανισμούς και γραφεία απέκτησαν τη ... "διοικητική" τους εμπειρία, χάνουμε τα μαλλιά μας και τα μυαλά μας!
    Οταν τυχαίνει να γνωρίζουμε και από κοντά έστω και έναν ή μία από τους ή τις Περιφερειάρχες, μάλλον πρέπει να προετοιμαζόμαστε να ... αυτοκτονήσουμε!
    Ζωή σε λόγου σας!

    ReplyDelete
  24. Anonymous1:51 pm

    Μετα τις εκλογές εφαρμόστηκε το δόγμα του ΠΑΣΟΚ το περι αρίστων? Ως υποψήφιοι Βουλευτές του δεν νοείται ότι ήσαν οι άριστοι? (δεν ορκίζομαι αλλά το λέω ότι είναι ασθενές ως επιχείρημα. Το ότι ήσαν υποψήφιοι Βουλευτές, σημαίνει ότι είναι ανίκανοι? Γραφτε περί βίου και πολιτείας τους, αν είναι μεμπτά

    ReplyDelete
  25. Anonymous3:04 pm

    Συνάδελφε των 11.31,
    γραψε ονόματα και στοιχεία που γνωρίζεις. Μην τους αφήσουμε σε χλωρο κλαρί. Είναι σίγουρ ότι αυτό θέλει κ ο Πρωθυπουργός: Να κρίνονται διαρκώς. Α, κάπου είχα διαβάσει- μήπως εδώ στο ημερολογιο του κυρίου Πανάρετου ότι όλοι θα επανακριθούν για το εργο τους σε εξι μήνες. Ας ρωτήσουμε αν προβλέφθηκε όντως κάτι τέτοιο ή ας το προτείνουμε αφού μας δίνεται από εδώ η ευκαιρία: Να τεθεί -εστω άτυπα, αλλά δεσμευτικά- ότι οι διορισμένοι θα κληθούν να λογοδοτήσουν για τα πεπραγμένα τους σε ένα διάστημα π.χ.εξι(6) ή 8 μηνών.

    ReplyDelete
  26. Anonymous2:27 pm

    ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

    Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ
    Το ΕΑΠ είναι το 19ο δημόσιο ΑΕΙ της χώρας. Έχει 6 Προπτυχιακά προγράμματα σπουδών : Πληροφορική, διοίκηση επιχειρήσεων, Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμό, Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό, στον Ελληνικό Πολιτισμό και σπουδές στις φυσικές επιστήμες. Όλα τα παραπάνω προγράμματα σπουδών του ΕΑΠ έχουν ενταχθεί σε κλάδο αντίστοιχο των σπουδών τους εκτός απο τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό. Όλοι οι απόφοιτοι του ΕΑΠ κοπίασαν το ίδιο (ανεξάρτητα από το πρόγραμμα σπουδών που επέλεξαν ) , για να λάβουν το πτυχίο τους και δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί γίνονται τέτοιου είδους διακρίσεις εις βάρος μας. Εμείς οι απόφοιτοι του Ευρωπαικού Πολιτισμού το θεωρούμε αυτό κατάφ\ρη αδικία και ένα ιδιότυπο ρατσισμό εις βάρος μας. Διεκδικούμε και εμείς την ένταξη μας σε κάποιο κλάδο αντίστοιχο των σπουδών μας, ώστε να διασφαλιστεί η ισότιμη συμμετοχή μας στον Α.Σ.Ε.Π
    Με εκτίμηση
    Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

    ReplyDelete
  27. Οι αποφοιτοι του πτυχιου Ευρωπαικού Πολιτισμού βρισκονται ακριβως στην ιδια κατηγορια αδικαιολογητου (αποκλεισμου) απο τον ΑΣΕΠ οπως και πληθωρα αποφοιτων πρωτοκλασσατων πανεπιστημιων του εξωτερικου με πτυχια που δεν αναφερονται λεξη προς λεξη στη λιστα (πχ Operational Research). Αυτο ειναι το κριτηριο της λεγομενης 'αντιστοιχιας'-πανω απο την απαιτουμενη 'ισοτιμια'.
    Παρολα τα προτερηματα του ΑΣΕΠ, τα μειονεκτηματα απο την αγραμματη και μυωπικη στρατηγικη που υποδηλουν την στυγνη εξυπηρετηση 'κεκτημενων δικαιωματων' και την κακιστη τεχνοτροπικα αιτηση -που οι 'τρυπες' για 'παρερμηνεια' ειναι περισοτερες απο ο,τι μπορουν να θεωρηθουν 'τυχαιες'-παραμενουν τεραστια.
    Η ολη διαδικασια ΑΣΕΠ χρειαζεται την δικη της δημοσια διαβουλευση. Ειναι ακομα απαραδεκτη.

    ReplyDelete
  28. Anonymous8:28 pm

    Κύριε Υφυπουργέ,
    Απαντήσατε ότι η διαφάνεια ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ και τους ΕΛΚΕ των ΑΕΙ της χώρας όπου οι διάφοροι όπως καλά γνωρίζετε "αποθέτουν" χρήματα από ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΗΓΕΣ (σαφείς και ασαφείς) γιά την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΡΕΥΝΑ.
    Πότε οι αρχές των ΑΕΙ θα αρχίσουν να δημοσιοποιούν τα στοιχεία αυτά κατά άτομο και πηγή??????

    ReplyDelete