Wednesday, December 23, 2009

Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (2)

Στο ΦΕΚ 1040/Γ (21/12/09), δημοσιεύεται η ακύρωση του διορισμού Καθηγήτριας στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η εκλογή κρίθηκε μη νόμιμη ύστερα από τον έλεγχο νομιμότητος  που διενεργήθηκε κατά παραγγελία μου.

Tα σχετικά έγγραφα είναι διαθέσιμα στην σελίδα της διαφάνειας του Υπουργείου.

31 comments:

  1. ένας πολίτης1:02 am

    Συγκρατώ από την επιστολή στην Υπουργό το επόμενο:

    «Επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εκχώρησης αρμοδιοτήτων, δεν μπορώ να υπογράψω την ανάκληση αυτή και ως εκ τούτου σας την διαβιβάζω για τα περαιτέρω.»

    Είναι δυνατόν, δυόμιση μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας, σε συνθήκες κρίσης, να μην έχετε ακόμη αρμοδιότητες; Ξυπνείστε επιτέλους, το σκάφος βουλιάζει! Δεν είστε εκεί για να σχολιάζετε τα άρθρα του κάθε αλλοδαπού δημοσιογράφου.

    Και για όσους ενοχλούνται από όσα επισημαίνω, σε "δυνάμεις χαζοχαρούμενης αμεριμνησίας" αναφέρθηκε πρώτος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, όχι ο υποφαινόμενος.

    ReplyDelete
  2. 1. Συγχαρητήρια στον Υφυπουργό και στη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.
    2. Καλό θα ήταν να δει κανείς και τις άλλες "αμαρτίες" που έχουν διαπραχθεί εκεί (παρόλο που δυστυχώς κάποιες φαίνεται ότι έχουν παραγραφεί).
    3. Μήπως πρέπει να δράσει επιτέλους και η Σύγκλητος και η πρυτανική αρχή του ΕΚΠΑ;
    4. Ως ακαδημαϊκή κοινότητα, δεν μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι όταν τέτοιες εκλογές ακυρώνονται από το Υπουργείο και δεν σταματούν ενδοπανεπιστημιακά.

    ReplyDelete
  3. Και επί της διαδικασίας του ελέγχου νομιμότητας (από έγγραφο που απεστάλη την 2.12.09 Γεν. Γραμματέα Υπουργείου Παιδείας και τον Ειδ. Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης):
    "Ομολογουμένως, η διατύπωση του άρθρου 25 § 1, με την οποία αντικαθίσταται η παράγραφος 9 του Κεφαλαίου Δ΄ του άρθρου 6 του ν. 2083/1992, αποτελεί εξαίρετο παρά-δειγμα νομοτεχνικής κακοτεχνίας...
    Τα προβλήματα επιτείνονται, ωστόσο, από τον τρόπο με τον οποίο η εν λόγω διάταξη εξειδικεύεται στην Υπουργική Απόφαση Φ.122.1/171/89650/Β2/13-8-2007 – σύμφωνα με την οποία ο έλεγχος νομιμότητας διενεργείται όχι με την υποβολή της προσφυγής, αλλά μετά τη δημοσίευση του διορισμού στην ΕτΚ! Περιορίζομαι εδώ να δω τα πράγματα από τη σκοπιά ενός διορισθέντος, του οποίου ο διορισμός ενδέχεται να ακυρωθεί στο πλαίσιο του ελέγχου νομιμότητας: Δεν θα ήταν πιο λογικό, αλλά και πιο έντιμο, να πληροφορείται κανείς την τυχόν ακύρωση του διορισμού του εγκαίρως, και πάντως πριν από τη δημοσίευση στο ΦΕΚ και την ανάληψη υπηρεσίας; Δεν υπάρχει κίνδυνος ο άνθρωπος αυτός να εγκαταλείψει άλλη θέση, να αναλάβει υπηρεσία, και μήνες μετά να πληροφορηθεί ότι «μένει στο δρόμο»;
    Θα πρότεινα, επομένως, έως ότου ενδεχομένως αλλάξει η διάταξη στο πλαίσιο ενός νέου Νόμου για τα ΑΕΙ, να εξετασθεί η ανάκληση/αναθεώρηση της ως άνω Υπουργικής Απόφασης, ώστε ο έλεγχος νομιμότητας να διενεργείται αμέσως μετά την υποβολή προσφυγής."
    Με τιμή,
    Π. Θανασάς
    ΑΠΘ

    ReplyDelete
  4. Anonymous1:30 am

    Ανάσταση! Κάποιος επιτέλους τολμά να πράξει αυτό που πρέπει! Ευτυχώς δεν είναι όλοι ίδιοι

    ReplyDelete
  5. Anonymous1:48 am

    Συγχαρητηρια για την παρεμβαση και την αποφαση σας να 'μπλογκαρετε' τη συγκεκριμενη διαδικασια.

    Ως πανεπιστημιακος, θα γνωνιζετε τις διαφορες στρεβλωσεις στις εκλογες διδακτικου προσωπικου στα ΑΕΙ.

    Θα θελαμε, κατα τη διαρκεια της θητειας σας, να μπορεσετε να εξασφαλισετε διαδικασιες αξιοκρατικες και ποιοτικες σε αυτον τον τομεα.

    Ισως μια καλη αρχη, θα ηταν και η καταργηση του θεσμου ΠΔ407, οπου εχει 'καταντησει' ανεκδιηγητος στον τροπο εφαρμογης του.

    Ευχαριστω και καλες γιορτες.

    ReplyDelete
  6. Anonymous2:17 am

    Επιτέλους μια κόκκινη γραμμή.
    Η κατάσταση στο πανεπιστήμιο έχει φτάσει στο απροχώρητο.

    Σύντομα θα σας έρθουν κι άλλοι διορισμοί παιδιών, ανιψιών κλπ. που είναι στα σκαριά.

    Χρειάζεται αποφασιστικότητα και συνεχή παρακολούθηση.

    ReplyDelete
  7. Anonymous4:46 am

    To γεγονος αυτο, μεταξυ δεκαδων αλλων τετοιων περιπτωσεων ,θα πρεπει να σας προβληματισει για τα μελλοντικα σχεδια του υπουργειου σχετικα με τους διορισμους ΔΕΠ. Καπου εδω χωραει για διαβουλευση και το τεραστιο θεμα της ανεξαρτητοποιησης των πανεπιστημιων. Εκει να δειτε ασυδοσια...

    ReplyDelete
  8. Anonymous5:38 am

    Σύμφωνα με δημοσίευμα του esos.gr: "Ιδιωτική εταιρία θα αναλάβει να προτείνει το σχέδιο διορισμών, μεταθέσεων και αποσπάσεων των εκπαιδευτικών και επιλογής στελεχών της εκπαίδευσης!!!"
    Ελπίζω να το διαψεύσετε, δεν πιστεύω να αρχίσουμε να σπαταλάμε σε περίοδο λιτότητας το δημόσιο χρήμα με περίεργες αναθέσεις σε ιδιώτες, ούτε σας ψηφίσαμε για αυτό...

    Δεν υπάρχουν άξιοι τεχνοκράτες που ηδη υπηρετούν στο δημόσιο για να κάνουν την όποια μελέτη?
    Δεν υπάρχουν συνδικαλιστικά όργανα και σεβασμός σε αυτά για τη διατύπωση προτάσεων?

    Ελπίζω να είναι εντελώς αναληθές το δημοσίευμα...

    ReplyDelete
  9. Ορθή απόφαση, συγχαρητήρια. Θα γνωρίζετε βέβαια ότι το πρόβλημα δεν περιορίζεται στην εν λόγω διδάσκουσα. Είναι πολλά τα μέλη ΔΕΠ στο τμήμα αυτό που εξελίχθηκαν ταχύτατα. Τον περασμένο Μάρτιο είχα προτείνει με επιστολή στον τότε υπουργό Παιδείας (που φυσικά αγνοήθηκε) τη σύσταση μιας ανεξάρτητης επιτροπής διερεύνησης των τεκταινόμενων στο τμήμα Κ.Θ. του ΕΚΠΑ τα τελευταία χρόνια:

    http://www.gurforum.org/2009/03/19/επιστολή-στον-υπουργό-παιδείας-για-τη/

    Δεν νομίζω ότι έχουν εκλείψει οι λόγοι σύστασης μιας τέτοιας επιτροπής. Άκουσα ότι διενεργείται ΕΔΕ υπό τον κ. Φορτσάκη αλλά δεν γνωρίζω το αντικείμενο και το εύρος της.

    ReplyDelete
  10. yiannis8:40 am

    κ. Πανάρετε,

    Να αναμένουμε μέτρα κατά των μελών της επιτροπής, ή τουλάχιστον κάποιων εξ'αυτών? Έχετε το θεσμικό περιθώριο για κάτι τέτοιο? Ακόμα και αν δεν χάσουν τη δουλειά τους, το να είναι δακτυλοδεικτούμενοι μεταξύ φοιτητών είναι αρκετό.
    Η ακύρωση της απόφασης (αναμφισβήτητα θετική εξέλιξη), θα γινόταν έτσι κι αλλιώ αν υπήρχαν άλλοι υποψήφιοι.

    ReplyDelete
  11. Καλησπέρα σας,

    Προφανώς πιστώνεται στην νέα ηγεσία η ανταπόκριση, η τόλμη και η αποτελεσματικότητα, ζητούμενα που έπρεπε να είναι δεδομένα σε μια ευνομούμενη δημοκρατία και όχι να προκαλούν το θαυμασμό μας. Η κύρια όμως οπτική του θέματος, για μένα, είναι το ότι δεν λειτουργούν οι θεσμοί πολύ πριν το επίπεδο του υπουργού. Δεν νομίζω ότι θα αποτελέσει κατάκτηση να λέμε ότι κάποτε πέρασε ένας υφυπουργός ή υπουργός από κάποιο υπουργείο που απέδωσε δικαιοσύνη σε σκοτεινές υποθέσεις ως άλλος ‘Zorro’.

    Οι γνώστες των υποθέσεων καταλαβαίνουν ότι οι άμυνες του συστήματος είναι ελάχιστες με τον τρόπο που έχει διαμορφωθεί όλα αυτά τα χρόνια. Λίγη περισσότερη προσοχή από τους ενεργούντες για παράδειγμα στη συγκεκριμένη υπόθεση (τη χάσανε για 7 ώρες και 28 λεπτά βιασύνη και από την αμέλεια να στείλουν κάποια fax ακόμα, μεταξύ άλλων) και δεν θα μπορούσε το υπουργείο ή όποιος άλλος να κάνει τίποτα.

    Αναμένουμε τις τομές και τη διαμόρφωση του πλαισίου που δεν θα επιτρέπει άλλα τέτοια φαινόμενα και δεν θα απαιτούνται ‘ηρωικοί’ υφυπουργοί για την αντιμετώπιση τους.

    Με εκτίμηση,
    Βασίλης Μαντάς

    ReplyDelete
  12. Συγχαρητήρια για την απόφαση σας. Ελπίζω πως θα αυτή η ενέργεια θα είναι η αρχή για να καθιερωθεί η αξιοκρατία και να βελτιωθεί το επίπεδο των μελών ΔΕΠ.

    Θα ήθελα κι εγώ να αναφερθώ στο θέμα που έθεσε κάποιος συνομιλητής σχετικά με τη διεξαγωγή διαγωνισμού για την κατάρτιση σχεδίου δράσης για τα θέματα στα οποία αναφερόταν το νομοσχέδιο που δόθηκε σε διαβούλευση (μεταθέσεις, αποσπάσεις, επιλογές στελεχών κτλ.).
    Και εγώ και πολλοί πολίτες απορούμε γιατί το Υπουργείο καταφεύγει σε τρίτους, και μάλιστα πληρώνοντας το ποσό των 96000 ευρώ, για να συντάξει τη συγκεκριμένη μελέτη; Θα ήθελα να θέσω λοιπόν τις εξής απλές ερωτήσεις που μας απασχολούν;
    1. Το Υπουργείο Παιδείας έχει τους περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους, αν δεν απατώμαι, οι οποίοι καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων. Γιατί δεν συγκροτεί μία επιστημονική ομάδα από μέσα από την υπηρεσία; Και νομικοί υπάρχουν και γνώστες της δημόσιας διοίκησης, της εκπαιδευτικής διοίκησης, των τεχνικών θεμάτων, της ευρωπαϊκής πραγματικότητας και κυρίως της υφιστάμενης κατάστασης.
    2. Ο Υπουργός και οι υφυπουργοί έχουν συμβούλους, οι οποίοι έχουν κάποιες αμοιβές για να παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες. Γιατί δεν αναλαμβάνουν αυτοί το σχέδιο δράσης; Δεν μπορούν; Δεν γνωρίζουν;
    Γιατί καταφεύγετε σε τρίτους όταν υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να συνταχθεί το σχέδιο δράσης από εσάς;

    Πιστεύω πως αυτή απόφαση προκαλεί αφενός λόγω του παράλογου της ανάθεσης σε τρίτους, αφετέρου λόγω της υπέρογκης αμοιβής. Επειδή έχει τύχει κατά καιρούς να γνωρίσω και να δουλέψω με αντίστοιχες ομάδες εξωτερικών συμβούλων και να δω τις προτάσεις τους και τις μελέτες τους έχω να πω τα εξής.
    1. Η πλειοψηφία δεν έχει σχέση, επαφή, γνώσεις σχετικές με την εκπαίδευση, τα ελληνικά σχολεία, τους εκπαιδευτικούς, τις ιδιαιτερότητες του συστήματος, τις δυνάμεις που αναπτύσσονται, ώστε οι εκπαιδευτικοί να δεχτούν ή να ανατρέψουν μία απόφαση. Είναι δε τόσο αποστασιοποιημένοι από τον χώρο της εκπαίδευσης που δεν πιστεύω πως τους ενδιαφέρει και πολυ εάν οι προτάσεις τους λύνουν προβλήματα, εάν είναι εφαρμόσιμες, εάν βελτιώνουν τις διαδικασίες, εάν βοηθάνε την εκπαίδευση.
    2. Οι προτάσεις και τα σχέδια που αναπτύσσουν δεν αγγίζουν την ουσία, είναι γενικόλογα και δεν εξετάζουν όλες τις παραμέτρους.

    Βλέπω στην προκήρυξη (http://www.alfavita.gr/ank_b/ank23_12_931.php) πως το έργο χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. Επειδή ωστόσο πρόκειται για συγχρηματοδότηση και η οικονομική μας κατάσταση δεν είναι και η καλύτερη η παρούσα πράξη αποτελεί σπατάλη, κ. Πανάρετε.

    Εάν η ΕΥΔ θέλει να απορροφήσει 96000 ευρώ να το κάνει για κάτι επί της ουσίας.
    Επιτέλους ας αξιοποιηθούν και οι επιστήμονες εκπαιδευτικοί ή διοικητικοί.

    Και αυτά με τις εταιρίες συμβούλων πρέπει κάποτε να τελειώσουν. Το Γ ΚΠΣ αναλώθηκε σε τέτοιες αναθέσεις. Αντί να πηγαίνουν τα λεφτά στη δημόσια εκπαίδευση πηγαίνανε σε εταιρίες για χίλιες δυο δήθεν υπηρεσίες.
    Κατανοώ πως οι εταιρίες αυτές είναι πανίσχυρες και κολλημένες ως βδέλλες στο ελληνικό δημόσιο, γιατί ζουν από αυτό σχεδόν εξ ολοκλήρου, αλλά ας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κάπου που τους έχουν πραγματικά ανάγκη.

    ReplyDelete
  13. Anonymous4:34 pm

    μεταξύ των φακέλων που ζητήσατε κύριε υφυπουργέ βρίσκεται και ο φάκελος της κυρίας Διοτίμας Λιαντίνη.Απο την κρίση της κυρίας Λιαντίνη αποκλείστηκαν για αδιευκρίνιστους λόγους απο το εκλεκτορικό σώμα με συναφές αντικείμενο και προτιμήθηκαν οι αρεστοί.
    ΣΚΑΛΤΣΑ ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΑ ΑΠΘ ΜΕ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΑ

    ΠΑΠΑΣΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΝΙΟ ΜΕ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

    ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΝΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

    η παραπάνω επισήμανση γίνεται ώστε να αποδείξετε και εμπράκτως οτι η ανάκληση της Ειρήνης Χριστινάκη δεν αποτελεί κάποια μορφή δίωξης αλλα κινείται στα πλαίσια της εξυγίανσης του πανεπιστημιου.

    Παρακαλώ για τις ενεργειές σας

    ReplyDelete
  14. Anonymous12:14 am

    Συγχαρητήρια x2 !

    1. Για τις ενέργειές σας σχετικά με την κραυγαλέα περίπτωση οικογενειοκρατίας.

    2. Για τη σελίδα της "διαφάνειας" του υπουργείου σας.

    Αναμένουμε η σελίδα αυτή να μην τροφοδοτείται μόνο από εσάς (υπουργός και έτερος υφυπουργός;).

    Για μια ακόμα φορά: πότε θα μπορούμε να επικοινωνούμε με email με τις διευθύνσεις του υπουργείου σας (+80 ημέρες...);
    Γ.Χ.

    ReplyDelete
  15. Anonymous5:01 am

    ''Θα ήθελα να επισημάνω τον επείγοντα χαρακτήρα του θέματος, δεδομένου ότι η
    δημοσίευση της ανάκλησης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θα πρέπει να γίνει πριν
    από την 23/12/09, οπότε συμπληρώνεται ένας χρόνος από την δημοσίευση στο ΦΕΚ του
    διορισμού της κ. Ειρήνης Χριστινάκη – Γλάρου.''

    Προλάβαμε;

    ReplyDelete
  16. Για τους γνωρίζοντες την υπόθεση γίνεται κατανοητό οτι η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται σε πλήρη ρήξη με το βαθύ κράτος που επικρατεί σε πολλά ΑΕΙ της χώρας. Είναι μια καλή αρχή για τομές και νοικοκύρεμα στη τριτοβάθμια.
    Προχωρήστε την πραγματική αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα είναι μονόδρομος.

    ReplyDelete
  17. Αγαπητέ κ. Πανάρετε
    Θερμά Συγχαρητήρια. Έχω, δυστυχώς, την εμπειρία εξωφρενικών διαστρεβλώσεων της ακαδημαϊκής δεοντολογίας (ακόμα και λογικής) σε εκλογές μελών ΔΕΠ, ιδιαίτερα στο πανεπιστήμιό μου. Πιστεύω ότι η παρέμβαση σας αφορά στη βιωσιμότητα του ελληνικού πανεπιστημιακού συστήματος (και όχι απλώς απόδοση «δικαιοσύνης»). Το κλίμα «ατιμωρησίας της αυθαιρεσίας» που έχει παγιωθεί κατά την διαδικασία εκλογών και εξελίξεων μελών ΔΕΠ διαφθείρει συνειδήσεις και ευνοεί πελατειακές σχέσεις. Θα ήταν ίσως σκόπιμο τα πανεπιστήμια να δημοσιεύουν στο διαδίκτυο τα πρακτικά της διαδικασίας εκλογών, ώστε ο καθείς να μπορεί να κρίνει το κατά πως ο καθένας μας υπηρετεί την αξιοκρατία.
    Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά. Εύχομαι επιτυχία στο έργο σας.
    Χρόνια Πολλά σε όλους.
    Σπύρος Τζαμαρίας

    ReplyDelete
  18. Anonymous10:58 am

    Να μην ξεχνιόμαστε...
    Εκτός από υφυπουργός είστε και θνητός.
    Χρόνια πολλά, υγεία, δύναμη και να θυμάστε πως, ακόμη κι αν μερικές φορές δεν συμφωνούμε σε όλα μαζί σας, είμαστε δίπλα σας.

    Γ.Χ.

    ReplyDelete
  19. Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και το τόσο ανθρώπινο μήνυμά.
    Χρόνια πολλά και σε σας και σε όλους!

    ReplyDelete
  20. Μιχάλης Χ.3:30 pm

    Καλησπέρα σας και χρόνια σας πολλά,

    ευχαριστούμε και μπράβο σας, επιτέλους, έγινε μια αρχή.

    Είναι δυνατόν στα πλαίσια της αναμόρφωσης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, και πιο συγκεκριμένα στα πλαίσια της αξιολόγησης της, να υπάρχει θεσμοθετημένο όργανο που θα ελέγχει την νομιμότητα και την εγκυρότητα των αποφάσεων, κρίσεων, συγκρότησης αυτών των επιτροπών κάθε φορά που γίνονται, αυτεπάγγελτα, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης προηγούμενης καταγγελίας. Δεν είναι καθόλου σπάνιο το φαινόμενο παρατυπιών, που δεν καταγγέλονται, για διάφορους κάθε φορά λόγους.

    Ευχαριστώ

    ReplyDelete
  21. Anonymous3:33 pm

    Συγχαρητήρια για την ανάρτηση.
    Δυστυχώς τα διαπλεκόμενα ζουν και βασιλεύουν και προσπαθούν να καταπιούν τους πάντες και τα πάντα. Καθημερινά συναντάμε φαινόμενα διαφθοράς. Λερναίες ύδρες. Κόβεις ένα κεφάλι και φυτρώνουν 10. Δεν ξέρω αν ένας Πανάρετος θα καταφέρει να κάνει την ανατροπή. Ανησυχούμε ότι το σύστημα θα προσπαθήσει να τον απομονώσει... Το σύστημα είναι γεμάτο λαμόγια!
    Όπως έχουμε γράψει προς το παρόν παρακολουθούμε τις ενέργειες Πανάρετου. Δεν έχει χρειαστεί να κάνουμε παρέμβαση. η ώρα της παρέμβασης πλησιάζει όμως... Περισσότερα με το νέο έτος.
    Μην ξεχνατε ο πολεμος κατά της διαφθοράς ειναι συνεχής και επίπονος.
    Καλες εορτές αγαπητέ.

    Αθηναίος blogger

    ReplyDelete
  22. Anonymous2:35 am

    Κύριε υπουργέ, Καλά Χριστούγεννα και ότι επιθυμείτε.
    Τη διεύθυνση του Blog μου την έδωσε ένας καθηγητής μου στο γυμνάσιο και μου είπε ότι μπορώ να σας γράψω τις σκέψεις μου και ότι θα τις δημοσιεύσετε γιατί είσαστε καλός άνθρωπος και θέτε να ακούγονται οι σκέψεις μας για να γίνει αυτή η κοινωνία καλύτερη.
    …. Το όνομα του καθηγητή μου δεν σας το λέω… δεν θέλω να τον καρφώσω γιατί είναι πολύ καλός και κάνουμε πολύ καλές συζητήσεις αλλά οι άλλοι καθηγητές δεν το θέλουν γιατί λένε ότι ξυπνάμε εμείς τα παιδιά και χαλάμε την πιάτσα.

    Να λοιπόν κάποιες σκέψεις μου που έγραψα στον καθηγητή μου και μου είπε να σας τις στείλω, μe τον υπολογιστή που μας δώσατε τσάμπα και που και ο μπαμπάς μου είναι ευχαριστημένος γιατί μαζί με τον υπολογιστή πήρε και όλα τα τρόφιμα του μήνα [μακαρόνια, ζάχαρη, λαδάκι, τυριά, σοκολάτες, γάλα και γιαούρτι] και έτσι θα περάσουμε καλά Χριστούγεννα . Να λοιπόν το γράμμα προς τον καλό Χριστούλη και όχι μόνο:
    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΥΛΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,
    ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ,
    ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΡΑΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ... ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΚΟΣΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ, ΑΥΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΟΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ.

    ΕΤΣΙ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΦΕΡΕ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ.

    ΑΥΤΑ ΕΓΡΑΨΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΕ ΤΗ ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΓΙΝΩ ΑΘΕΟΣ... ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΟΥ ΕΒΑΛΕ 14 ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ, ΕΝΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΧΩ 19-20 ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΔΩΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΧΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΙΚΡΟ ΝΙΚΟΛΑ, ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΕΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΟΛΟ ΑΓΑΠΗ , ΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΟΣΑ ΚΑΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

    ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΛΟ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΣ ΟΤΙ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΘΕΟΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟΙ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ, ΑΠΛΑ ΜΕ ΤΙΜΩΡΟΥΝ ... ΕΤΣΙ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΏΝ ΓΙΑ ΤΟ 14 ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΚΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΤΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ .......
    ΕΠΙΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΤΣΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΟΥ ΚΟΒΕΙ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΣ ΕΝΩ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ
    ΕΠΙΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΠΑΝΑ ΚΑΙ ΝΕΥΡΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΝΟΥΛΑ , ΑΛΛΑ ΕΝΤΕΛΕΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΕ, …. ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΝΟΥΛΑ… ΓΙΑΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΜΩΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΒΑΖΟΥΝ 14 ΕΝΩ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΟ ΠΑΙΔΙ …..

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ΜΟΥ
    ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΤΑΞΗΣ *ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
    *απ΄ότι θα καταλάβατε είμαι πολύ καλός μαθητής και γράφω αρκετά καλά και έχω και κριτική σκέψη, που όλοι λένε ότι είναι προσόν, αλλά πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί με τιμωρούν επειδή λέω όλα αυτά και επειδή δεν είμαι βλάκας**…….
    **ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΜΟΥ

    ReplyDelete
  23. Αγαπητέ Κε Πανάρετε
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
    ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ !!!!

    φιλικά

    ReplyDelete
  24. Anonymous6:08 am

    Αγαπητέ "Αθηναίε blogger"

    έχω την εντύπωση πως το να "παρακολουθείτε προς το παρόν" τον κάθε καλοπροαίρετο πολιτικό Πανάρετο μοιάζει με πολυτέλεια ενός Τιτανικού που προσεγγίζει το παγόβουνο. Αν κάτι από αυτά που πρεσβεύει ο κάθε Πανάρετος σε βρίσκει σύμφωνο, φέρτο στο χώρο σου.
    Και μάλλον δεν προσιδιάζει η στρατιωτική ορολογία σε πολιτικές καινοτομίες με σπέρματα πολιτισμού.

    Εν πάσει περιπτώσει, καλό βόλι αν έτσι νομίζετε.

    Γ.Χ.

    ReplyDelete
  25. Anonymous8:39 am

    Συγχαρητήρια κ. υφυπουργέ!
    Χρονια πολλά και καλή χρονιά!
    Υ.Γ. Τα δύσκολα είναι πίσω...!

    ReplyDelete
  26. Anonymous9:59 am

    Επιτέλους ΑΝΑΣΤΑΣΗ κυριε Υφυπουργέ κοιτάξτε λιγο και τους άλλους φακέλους Να φύγει αυτή μπόχα δεν αντέχουμε αλλο να μην ντρεπόμαστε που δουλεύουμε στο ελληνικό πανεπιστημιο
    Σοφία

    ReplyDelete
  27. Χρόνια πολλά και καλά, με υγεία πάνω απ'όλα.
    Καλή δύναμη και μακάρι τη νέα χρονιά, εκτός των προσωπικών σας στόχων, να υλοποιήσετε και σημαντικά έργα για τον τόπο.

    Καλές γιορτές,

    Βασίλης Μαντάς

    ReplyDelete
  28. Anonymous1:07 pm

    ο μικρούλης έχει δικιο για τους γιατρούς με τα φακελλάκια και τους καθηγητές που κάνουν κοπάνα απο τα σχολεία για χρονια, το σοβαρό είναι ότι κάνουν αίτηση για στελέχη της εκπαίδευσης και θα εκλείψη ο λόγος της κοπάνας μόλις πάρουν τη θεσούλα (όνειρα θερινής νυκτός), είναι βέβαιο ότι καταλαβαίνετε ως πολιτική ηγεσία το θέμα.
    Καλή σας χρονιά κύριε υφυπουργέ και να ξέρετε ότι έχουν χάσει την χυχραμία τους οι έχοντες "....νη τη φωλιά τους" κατά τη γνωστή λαική ρύση.

    ReplyDelete
  29. Είναι παρήγορο, που επιτέλους έγινε ένα βήμα για την αποκατάσταση της νομιμότητας στην εκλογή του διδακτικού προσωπικού στα ΑΕΙ. Αρκεί να μη μείνει μετέωρο. Έχω διαβάσει αρκετά στο Διαδικτυο για την οικογένεια Χριστινάκη και την περίεργη εκλογή μελών της στο διδακτικό προσωπικό της συγκεκριμένη σχολής και χαίρομαι, που επιτέλους κάποιοι κινήθηκαν, ώστε να σταματήσει αυτή η φάρσα.
    Χρόνια πολλά με υγεία, ώστε να συνεχίσετε να γράφετε!

    ReplyDelete
  30. Κύριε Υπουργέ,
    Χρόνια σας πολλά, και συγχαρητήρια για την στάση σας. Ελπίζω να κοιτάξετε και το δικό μου θέμα με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το οποίο όζει πραγματικά. Εκκρεμούν στο ΥΠΕΠΘ τρείς εκλογικές διαδικασίες για νομικό έλεγχο (με την συμμετοχή μου ως υποψήφια), και επίσης εκκρεμμούν σοβαρότατες καταγγελίες που αφορούν προσόντα μελών Δ.Ε.Π., ακόμη και τη χρήση μή-γνήσιου τίτλου σπουδών!!! Επισυνάπτω δημοσίευμα επί του θέματος, και παρακαλώ την αμέση επέμβασή σας.
    Μετά τιμής,
    Μαρία Κωλέττη

    Έντυπη Έκδοση
    Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009
    Στο εδώλιο ιθύνοντες του Ιονίου Πανεπιστημίου για αλλοίωση πρακτικού συνεδρίασης
    Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΑΤΗ Μια ποινική υπόθεση με ενδιαφέρον ακαδημαϊκό αλλά και ...μουσικό, κατά τη διάρκεια της οποίας φέρεται να σημειώθηκαν και «δικονομικά φάλτσα», εκδικάζεται από τον Οκτώβριο στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κέρκυρας.
    Κατηγορούμενοι είναι ιθύνοντες του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Μουσικού Τμήματος για παραβάσεις καθήκοντος και συκοφαντική δυσφήμηση μετά από μήνυση της πρώην επίκουρης καθηγήτριας Μαρίας Κωλέττη, η οποία μετά από 12ετή προσφορά στο Τμήμα δεν μονιμοποιήθηκε το έτος 2003 και έμεινε άνεργη επί δύο σχεδόν έτη.

    Οπως η ίδια καταγγέλλει, κατά τη σχετική συνεδρίαση του εκλεκτορικού σώματος πρυτάνευσαν κριτήρια που δεν στηρίζονταν στο νόμο και ο πραγματικός λόγος της μη νομιμοποίησής της ήταν η αντίδρασή της σε παράνομες αναγνωρίσεις από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών τίτλων του εξωτερικού ως ισότιμων με τους ελληνικούς.

    Οι κατηγορίες που εκδικάζονται, με βάση τη μήνυση, αφορούν σε εσκεμμένη αλλοίωση των πρακτικών της συνεδρίασης, παραβίαση της υποχρέωσης σύνταξης εισηγητικής έκθεσης και διατύπωση ψευδών ισχυρισμών για τη Μαρία Κωλέττη.

    Προς επίρρωσιν των ισχυρισμών της, η μηνύτρια επικαλείται μια σειρά πτυχών της υπόθεσης όπως ότι:

    - Ολοι οι προερχόμενοι από άλλα Μουσικά Τμήματα ψήφισαν υπέρ της μονιμοποίησής της.

    - Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε ως μη νόμιμη την απόφαση περί μη νομιμοποίησής της.

    - Στη νέα συνεδρίαση μετά από την ακύρωση δεν προσκλήθηκε κανένας καθηγητής άλλου πανεπιστημίου, ούτε καν η εισηγήτρια που είχε εισηγηθεί με θέρμη τη μονιμοποίηση, ενώ μέλη του Τμήματος που είχαν ψηφίσει θετικά άλλαξαν την ψήφο τους σε λευκή.

    - Οι κατηγορούμενοι, Χ. Ξανθουδάκης, Γ. Αναργύρου, Μ. Λογιάδης και Κ. Μαραγκόπουλος, δεν εξαιρέθηκαν από το Σώμα, μολονότι είχε υποβάλει εναντίον τους μήνυση, αγωγή και αίτηση εξαίρεσης.

    Υπέρ της μηνύτριας έχουν ήδη καταθέσει προσωπικότητας εγνωσμένου κύρους στο χώρο της μουσικής, πρώην συνάδελφοι και φοιτητές της, οι οποίοι μίλησαν για «προειλημμένη απόφαση και μεροληπτική συμπεριφορά» εναντίον της.

    Απόκρυψη εγγράφων

    Στο μεταξύ, η εκ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με εξώδικη αίτηση-δήλωσή της προς το Δικαστήριο, κοινοποιούμενη και προς τις αρμόδιες να επιληφθούν Αρχές, ζητεί να της γνωρίσει εγγράφως το Δικαστήριο τους λόγους για τους οποίους δεν χορηγούνται στη διάδικο Μαρία Κωλέττη αντίγραφα κρίσιμων εγγράφων, τα οποία ζητούσε να λάβει υπόψη της από το 2003.

    Πρόκειται για αντίγραφα μαγνητοταινιών που αποτυπώνουν όσα διαμείφθηκαν στη συνεδρίαση του εκλεκτορικού σώματος που κατέληξε στη μη μονιμοποίησή της καθώς, βασιζόμενη στις ανακοινώσεις και μαρτυρίες ανθρώπων που συμμετείχαν στο εκλεκτορικό σώμα, υποστηρίζει ότι τα πρακτικά που συντάχθηκαν είναι πλαστά και δεν αποτυπώνουν αυτά που πράγματι ειπώθηκαν......

    -κατά την κ. Κωνσταντοπούλου- ότι τα όσα είχαν καταγραφεί στα πρακτικά απέχουν κατά πολύ από όσα καταγράφονται στην απομαγνητοφώνηση. Αυτά τα αντίγραφα όμως δεν χορηγήθηκαν στην πολιτική αγωγή, γεγονός που, όπως επισημαίνει η συνήγορος, «είναι πρωτοφανές στα δικαστικά χρονικά, πολύ περισσότερο δεδομένης της κρισιμότητας των εγγράφων, που αποδεικνύουν τη στοιχειοθέτηση της κατηγορίας».

    ReplyDelete
  31. Anonymous9:44 pm

    Aυτά που αναφέρονταιν γιά το ΙΟΝΙΟ πανεπιστήμιο (υπόθεση Κωλέττη) είναι κορυφή του παγόβουνου από όσα γίνονται στα ΑΕΙ κατά την άσκηση της καθημερινλης διοικητικής λειτουργίας. Τι θα κάνετε εκεί? Θα πάνε κάποιοι φυλακή? (ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ-ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΑΝΤΕΙΟ....) Μόνον έτσι οι υπόλοιποι θα συνετισθούν....

    ReplyDelete