Monday, July 20, 2009

Για την "δια περιφοράς" συνεδρίαση του ΣΑΠΕ

Η απάντησή μου σε εμαιλ (παρακάτω) που έλαβα προ ολίγου από την γραμματεία του ΕΣΥΠ.

Κύριε Πρόεδρε Με έκπληξη έλαβα την ημερήσια διάταξη για εκ περιφοράς συνεδρίαση του ΣΑΠΕ.

Το ΕΣΥΠ και τα Συμβούλια του, είναι όργανα κοινωνικού διαλόγου. Η απλή διατύπωση γνώμης –και μάλιστα δια περιφοράς- καταστρατηγεί κάθε έννοια διαλόγου.

Αντιλαμβάνομαι την αναγκαιότητα της «συνεδρίασης» δεδομένου ότι η απουσία γνώμης του Συμβουλίου είναι πιθανόν να οδηγήσει σε ακυρώσεις αποφάσεων κλπ.

Αυτό που προκαλεί απορία όμως είναι ότι, μόλις προ ημερών, συνεδρίασαν με πανηγυρικό τρόπο από κοινού τα δύο όργανα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με ένα από τα θέματα της ΗΔ τον στρατηγικό σχεδιασμό. Εκεί ο Υπουργός αναφέρθηκε με έμφαση στην ανάγκη να μην γίνονται πρόχειρες ενέργειες.

Η αναντιστοιχία λόγων και έργων εκπλήσσει και προβληματίζει.

Καθηγητής Ιωάννης Πανάρετος

Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στο ΕΣΥΠ και τα Συμβούλιά του

ΥΓ. Παρακαλώ η παρούσα να κοινοποιηθεί στα μέλη του Συμβουλίου

το μήνυμα που εστάλη στα μέλη του Συμβουλίου

ESYP - Ethniko Symvoulio Paideias [mailto:esyp@otenet.gr]
Sent: Monday, July 20, 2009 12:49 PM

Subject: ΣΑΠΕ Πρόσκληση για δια περιφοράς συνεδρίαση 20.7.09
Importance: High

Προς όλα τα Τακτικά Μέλη της Ολομέλειας του Συμβουλίου Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης - ΣΑΠΕ

Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων μας έχει στείλει την πρόταση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης για την αντιστοίχηση των Τμημάτων του α) Διοίκησης Επιχειρήσεων και β) Πολιτικών Επιστημών, προκειμένου να ληφθεί απόφαση από το ΣΑΠΕ, σύμφωνα με το άρθρο 16 του Ν. 3443/2006.

Λόγω του επείγοντος του θέματος (πρέπει να είναι ενημερωμένοι οι υποψήφιοι κατά τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών τους δελτίων) η σύγκληση της 15ης Ολομέλειας του ΣΑΠΕ γίνεται σήμερα Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009 και η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς.

Κατόπιν αυτού παρακαλούνται τα μέλη της Ολομέλειας του ΣΑΠΕ να μας αποστείλουν σήμερα την άποψή τους για το θέμα, εάν συμφωνούν ή διαφωνούν με την πρόταση του Πανεπιστημίου Θράκης.

Απολύτως απαραίτητη είναι η γνώμη όλων των Πανεπιστημίων, με τα Τμήματα των οποίων ζητείται αντιστοίχηση.

Σας στέλνουμε συνημμένα την πρόσκληση με την ημερήσια διάταξη και τη σχετική πρόταση του ΔΠΘ.

Παρακαλούμε να έχουμε άμεσα την απάντησή σας ηλεκτρονικά, ή τηλεφωνικά

Άντζελα Σουφλή

Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας

4 comments:

  1. Anonymous1:39 pm

    Είμαι μια απο τους επιτυχόντες του ΔΠΘ στο τμήμα διοίκηση επιχειρήσεων.Οσο αφορά το θέμα με την αντιστοιχία,γιατί εχει παγώση η διαδικασία?Γιατί το Σ.Α.Π.Ε δεν αναλαμβάνει υπευθυνα τις αρμοδιότητες του?Μήπως έχει κάποια συμφέροντα?
    Είμαστε πολλοί οι φοιτητές που περιμενούμε την αποφαση του συμβουλειου και διεκδηκουμε μεταγραφη συμφωνα με τον νομο.Θα κινηθούμε με οποιοδήποτε τρόπο για να ακουστεί η φωνή μας διότι τα περιθώρια του χρονού στενεύουν και δεν έχουμε άλλες επιλογές...

    ReplyDelete
  2. Anonymous10:49 pm

    O ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΠΘ.ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΗΝΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

    ReplyDelete
  3. Anonymous9:33 pm

    Κυριε Παναρετε το καλοκαιρι ασχοληθηκατε με αυτο το θεμα.Αναρωτιεμαι τωρα που ειστε υφυπουργος αν γνωριζετε τι γινεται και αν παρεβρεθηκατε στη συνεδριαση του ΣΑΠΕ.Ειμαι μια πολυτεκνη μητερα καιη κορη μου κοντευει να χασει το εξαμηνο οπως και αλλοι φοιτητες φανταζομαι.Ας τελειωσει επιτελους αυτη η ιστορια γιατι ειμαστε στον αερα μηνες τωρα και εχουμε φτασει στα ορια μας.

    ReplyDelete
  4. Anonymous7:33 am

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΔΠΘ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΙΒΕΩΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΤΙΣΟΙΧΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑ.ΜΑΚ.ΕΧΟΥΜΕ ΝΟΙΚΙΑΣΕΙ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΝΤΙΣΟΙΧΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟΝ ΕΝΑΝ ΓΙΟ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Γ'
    ΚΩΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

    ReplyDelete