Monday, July 20, 2009

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΕΣΥΠ (20/7/09)

Κύριε Πρόεδρε,

Είναι κοινή πεποίθηση ότι μια από τις πολλές αδυναμίες της εκπαιδευτικής πολιτικής στην χώρα μας είναι η έλλειψη συνέχειας. Πιστεύω ότι το Συμβούλιό μας μπορεί -και πρέπει- να συμβάλει στην άρση αυτής της αδυναμίας ώστε να τεθούν οι βάσεις μιας διαφορετικής προσέγγισης.

Στην κατεύθυνση αυτή νομίζω ότι θα ήταν χρήσιμο να διανεμηθεί στα μέλη του Συμβουλίου μας, το πόρισμα της επιτροπής του ΕΣΥΠ για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, που εκπονήθηκε προ τριετίας και που ποτέ δεν συζητήθηκε δημόσια.

Διαφώνησα -και εξακολουθώ να διαφωνώ- στα περισσότερα από τα συμπεράσματα του πορίσματος αυτού. Θεωρώ όμως ότι δεδομένου ότι υπάρχει -και μάλιστα ότι η επιτροπή αυτή συστήθηκε στο πλαίσιο του ΕΣΥΠ-, είναι χρήσιμο να ληφθεί υπόψη στον διάλογό μας.

Για διευκόλυνση των μελών σας γνωρίζω ότι το πόρισμα αυτό το έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα μου και μπορεί να το βρεί κάθε ενδιαφερόμενος στην διεύθυνση

http://www.stat-athens.aueb.gr/~jpan/report-of-ESYP-secondary.pdf

Τις απόψεις μου για το πόρισμα τις έχω αναρτήσει επίσης στην σελίδα μου στην διευθυνση
http://www.stat-athens.aueb.gr/~jpan/secondary-comments-on-report-04ja07.pdf

Με την παράκληση να κοινοποιηθεί το παρόν στα μέλη του Συμβουλίου.

Θα παρακαλούσα επίσης όπως κατά την αυριανή μας συνεδρίαση συζητηθεί εκτός ημερησίας διατάξεως το πρόβλημα για το άνοιγμα ή μη των Σχολείων στην αρχή της επόμενης σχολικής χρονιάς λόγω των κινδύνων από την εξάπλωση της γρίππης των χοίρων. Το θέμα αυτό απασχολεί έντονα τις ελληνικές οικογένειες και το ΕΣΥΠ, ως όργανο κοινωνικής συμμετοχής, είναι το πλέον κατάλληλο για να διατυπώσει μια συγκροτημένη άποψη των κοινωνικών φορέων προς την κυβέρνηση

Με εκτίμηση

Καθηγητής Ι. Πανάρετος

Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στο ΕΣΥΠ και τα συμβούλιά του.

No comments:

Post a Comment