Friday, September 18, 2009

Ο Κ. Καραμανλής, ο Γ. Παπανδρέου και το ΔΝΤ

Προκλητική ενέργεια του πρωθυπουργού αποτελεί η εν μέσω της κατάρρευσης της κυβέρνησης τοποθέτηση ως εκπροσώπου της Ελλάδος στο ΔΝΤ στελέχους του κόμματος που μάλιστα έχει προκαλέσει με την συμπεριφορά του. Πρόκειται για άλλη μια επιβεβαίωση της νοοτροπίας του πρωθυπουργού θεώρησης της εξουσίας ως λαφύρου που χρησιμοποιείται μέχρι τελικής πτώσεως.
Ελπίζω το ΔΝΤ, με τον τρόπο του, να συνετίσει την κυβέρνηση και να μην επιτρέψει αυτή την πρόκληση.

Η ενέργεια αυτή πήγε την μνήμη μου 20 χρόνια πίσω. Ο Γ. Παπανδρέου ήταν Υπουργός Παιδείας. Τεσσερις μήνες πριν τις εκλογές έληξαν οι θητείες των διοικουσών επιτροπών τεσσάρων πανεπιστημίων και του ΙΚΥ. Ο Γ. Παπανδρέου αποφάσισε να μην ανανεώσει τις θητείες τους ούτε να ορίσει νέες. Θεώρησε ότι η δεοντολογία επέβαλε να κάνει τις επιλογές αυτές η κυβέρνηση που θα προέκυπτε από τις επερχόμενες τότε εκλογές. Ετσι και έγινε.

Διαφορά νοοτροπίας και σεβασμού της λαϊκής ετυμηγορίας.

1 comment:

  1. Αφήστε αγαπητέ τα περί νοοτροπίας. Θυμόμαστε τη νοοτροπία και το σύστημα ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος πολύ καλά. Μην υποτιμάτε τόσο πολύ τη νοημοσύνη μας, ο ΓΑΠ και η παρέα του δεν γεννήθηκαν εχθές.

    Πείτε μας καλύτερα τι θα κάνει ο ΓΑΠ με τις ομολογουμένως εθνικά γενναίες αποφάσεις του Καραμανλή, όπως τον αγωγό, την πώληση των λιμανιών στους Κινέζους, το βέτο στα Σκόπια και το σχέδιο Ανάν. Αποφάσεις που θωράκισαν τη χώρα, έφεραν σημαντικές συμμαχίες κι απέτρεψαν μειοδοτικές συμφωνίες, αλλά τόσο πολύ δυσαρέστησαν τους αγαπημένους Αμερικανούς του αρχηγού σας. Και το περίεργο είναι ότι, όλως παραδόξως, κανένας δεν αναφέρεται σε αυτές, αλλά αναλώνονται όλοι στο να μαλώνουν γύρω από την, εκ του Αλμούνια καθοριζόμενη, οικονομική πολιτική!

    ReplyDelete