Wednesday, September 16, 2009

Η στρατηγική του 53%

Το ερώτημα των εκλογών πλέον δεν είναι η διαφορά του ΠΑΣΟΚ από την ΝΔ. Αυτή μπορεί να φτάσει σε επίπεδα που κανείς δεν θα μπορούσε να περιμένει.

Το ερώτημα είναι ποιό θα είναι το τελικό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ. Αυτό θα κρίνει την έκταση της αυτοδυναμίας.

Για να επιτευχθεί η διεύρυνση της υποστήριξης προς το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει το κλίμα ελπίδας που ο Γ. Παπανδρέου έχει καταφέρει να δημιουργήσει να μετατραπεί σε κλίμα ενθουσιασμού.

Δύσκολο αλλά όχι αδύνατο.

1 comment:

  1. Όχι μόνο ενθουσιασμός δεν υπάρχει αλλά και η όποια ελπίδα είναι πολύ συγκρατημένη. Προσωπικά ελπίζω ελάχιστα, και αυτό βασίζεται στη θητεία του ΠΑΣΟΚ ως αξιωματική αντιπολίτευση τα τελευταία 5 χρόνια. Δεν έδειξαν ότι έχουν την πυγμή να συγκρουστούν για να περάσουν μεταρρυθμίσεις. Δεν μπορώ να ξεχάσω την απαράδεκτη στάση τους στο θέμα της αναθεώρησης του άρθρου 16. Δεν μπορώ να ξεχάσω ότι δεν έχουν κάνει ουσιαστική αυτοκριτική. Το πρόβλημα με το δημόσιο χρέος που τώρα μας πνίγει ξεκίνησε με τις αλόγιστες παροχές των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου στη δεκαετία του 80. Αυτό γιατί δεν το αναγνωρίζει το ΠΑΣΟΚ; Έχει κάνει ποτέ κριτική ο ΓΑΠ στον πατέρα του; Δεν νομίζω. Ίσα-ίσα, προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει την καταγωγή του τονίζοντας το "Α" στο "ΓΑΠ". Μακάρι να μας εκπλήξει ο ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν θα έβαζα και στοίχημα.

    Έχει ήδη ειπωθεί ότι η επόμενη κυβέρνηση θα έχει μηδενικό χρόνο χάριτος. Η αυστηρή κριτική θα αρχίσει από την 5η Οκτωβρίου. Το πρώτο δείγμα γραφής θα είναι οι άνθρωποι που θα διορίσουν στις καίριες θέσεις. Αν κυριαρχήσουν και πάλι οι κομματικές μετριότητες, το παιχνίδι θα έχει χαθεί. Αν πράγματι γίνει προσπάθεια για στρατολόγηση αξιόλογων ανθρώπων εκτός πολιτικής, θα το χειροκροτήσουμε.

    ReplyDelete