Saturday, March 21, 2009

Το ΣτΕ και το περιβάλλον

Η απόφαση του ΣτΕ για την λεγόμενη "ανάπλαση" του Ελαιώνα και το γήπεδο του Παναθηναικού, δημιουργησε ένα νέο κύκλο συζητήσεων για τα όρια των αποφάσεων του ΣτΕ, όταν αυτές έρχονται σε αντίθεση με την εκπεφρασμένη "λαική βούληση". Η απάντηση του αντιπροέδρου του ΣτΕ σε δημοσιογράφο προ ημερών για το θέμα ήταν ιδαίτερα χρήσιμη.

Το επιχείρημα των "επιχειρηματιών" και των φίλων τους είναι ότι η λαική βούληση στην συγκεκριμένη περίπτωση εκφράστηκε με την ψήφιση του σχετικού "Νόμου Σουφλιά", από την συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής (δηλαδή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ). Μήπως όμως δεν ήταν παρόμοιες οι πλειοψηφίες που ψήφισαν με προχειρότητα τις συνταγματικές (!) διατάξεις για τον βασικό μέτοχο και το ασυμβίβαστο της βουλευτικής ιδιότητας και σε λίγο χρόνο τις ανακάλεσαν με επίσης μεγάλες πλειοψηφίες; Δεν εξέφραζε την λαική βούληση της πλειοψηφίας και το "δημοψήφισμα" για τις ταυτότητες; (Ηταν και πάλι το ΣτΕ τότε που έσωσε την κατάσταση).

Πολλοί υποστηρίζουν ότι το μόνο αξιόπιστο σύστημα στην χώρα είναι αυτό των πανελληνίων εξετάσεων. Εγώ θεωρώ την λειτουργία του ΣτΕ (και ξέρω καλά το σύστημα των πανελληνίων).

Το ΣτΕ είναι από τους λίγους θεσμούς στην Ελλάδα που λειτουργούν με αξιοκρατία. Ας το αφήσουν στην ησυχία του.

No comments:

Post a Comment