Tuesday, January 26, 2010

To ηλεκτρονικό βιβλίο στην Καλιφόρνια

Είχα σήμερα συνάντηση με στο Σακραμέντο με την πολιτική ηγεσία της εκπαίδευσης της πολιτείας της Καλιφόρνιας.

Ενα από τα θέματα που συζητήσαμε ήταν η υιοθέτηση του ηλεκτρονικού βιβλίου στην εκπαίδευση. Η Καλιφόρνια είναι η πρώτη πολιτεία στις ΗΠΑ που πήρε την πρωτοβουλία  για την υιοθέτηση του δωρεάν ηλεκτρονικού βιβλίου. (First-in-the-nation free digital textbook initiative).

Σήμερα μάλιστα ο Κυβερνήτης της Καλιφόρνιας ανακοίνωση την έναρξη της δεύτερης φάσης της πρωτοβουλίας αυτής. Στην φάση αυτή προσκλήθηκαν οι εκδότες ηλεκτρονικών βιβλίων ιστορίας και κοινωνικών επιστημών για υποβολή βιβλίων προς αξιολόγηση και πιθανή υιοθέτηση.

Η πρώτη φάση που ανακοινώθηκε τον Μάϊο του 2009, αναφερόταν σε βιβλία μαθηματικών και επιστημών.

Η επίσημη ανακοίνωση.

55 comments:

  1. Το ζήτημα είναι νομίζω όχι μόνο στην επιλογή του βιβλίου, αλλά και στην διδακτική επανεκπαίδευση των εκπαιδευτικών (όχι απλά συμβουλές σε curricula ή αναλυτικά προγράμματα) και η πλήρης διασύνδεση των σχολείων ηλεκτρονικά με κάθε υπολογιστή.

    ReplyDelete
  2. Anonymous11:09 am

    ΜΗΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ ΝΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
    ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ "ΔΩΡΕΑΝ" Η/Υ ΣΤΗ Α ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

    ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ , ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ , ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΣΑΜΠΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤΣ

    ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ Η/Υ ΜΑΙΜΟΥ ΕΙΝΑΙ

    ΜΟΙΡΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ Η/Υ, ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΟΘΟΝΗΣ Η/Υ ΟΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Ο Η/Υ

    ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ

    ΕΞΑΣΓΑΛΕΙΣΤΕ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

    ΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΔΙΚΤΥΟΤΟΠΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΙ

    ΕΞΑΣΦΑΛΕΙΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΕΙΔΗ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΑΘΗΜΑ


    ΑΣ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    ΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΘΕΙ Η ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΛΠ

    ΑΣ... ΑΣ .... ΑΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΜΙΑ ΥΠΟΤΥΠΩΔΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΦΟΥ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΛΕΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ .......

    ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΦΥΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ

    ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΕΙΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ

    ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΞΑΝΑΔΟΘΟΥΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΤΩΝ 450 ΕΥΡΩ ΠΟΥ Η ΓΝΩΣΤΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΜΕ 188 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ

    ΙΣΩΣ ΕΤΣΙ ΠΕΡΙΣΣΕΨΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΜΑΣ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ 1700 ΕΥΡΩ ΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑ ΜΕΤΑΠΥΧΙΑΚΟΥ ΠΟΥ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΦΟΒΕΡΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 50 ΠΛΗΝ ΕΥΡΩ

    ReplyDelete
  3. Anonymous3:54 pm

    Τα σχόλια είναι περιττά. Ο συνάδελφος περιγράφει ΑΚΡΙΒΩΣ την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό σχολείο. Χτίστε λοιπόν από τα θεμέλια και όχι από το ρετιρέ.

    ReplyDelete
  4. Αγαπητέ κύριε Πανάρετε,
    σίγουρα το ηλεκτρονικό βιβλίο είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την μετάδοση της γνώσης και θα ήταν ευχής έργο να χρησιμοποιούνταν από τα σχολεία μας. Όμως πρώτα νομίζω πως θα έπρεπε να υπάρχει ολοκληρωμένη ενημέρωση όλων των συναδέλφων εκπαιδευτικών στις Νέες Τεχνολογίες. Σας το γράφω αυτό με αφορμή την Επιμόρφωση Β΄Επιπέδου (Επιμόρφωση εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη) που θα υλοποιηθεί αυτό τον καιρό στα σχολεία. Δυστυχώς από αυτή έχουν αποκλειστεί ειδικότητες, όπως οι θεολόγοι. Έτσι όμως δημιουργούνται ειδικότητες "δύο ταχυτήτων" και αναπαράγεται η παλιά αντιπαιδαγωγική αντίληψη για πρωτεύοντα και δευτερεύοντα μαθήματα που δε βοηθάει καθόλου στον αγώνα που κάνουμε όλοι για να δημιουργήσουμε ολοκληρωμένες
    προσωπικότητες, ενώ παράλληλα δημιουργεί και προβλήματα στην προσπάθεια για επικαιροποίηση παραδοσιακών μαθημάτων, όπως είναι τα Θρησκευτικά. Θα ήθελα λοιπόν να σας παρακαλέσω να διορθωθεί αυτή η αδικία που γίνεται σε βάρος ειδικότήτων όπως οι Θεολόγοι (ΠΕ1), ώστε να συμμετάσχουν και αυτοί στην επιμόρφωση Β΄ Επιπέδου, κάτι που θα βοηθήσει να συμμετάσχουν και αυτοί στην προσπάθεια για καλύτερη παιδεία.
    Σας ευχαριστώ πολύ
    Νίκος Παύλου
    Θεολόγος

    ReplyDelete
  5. Επίσης κάτι που ο συνάδελφος παραπάνω δεν ανέφερε και διαπίστωσα έντρομος ακούγοντας την υπουργό Παιδείας την περασμένη Παρασκευή, ας αρχίσει το Υπουργείο Παιδείας να αντιμετωπίζει την Πληροφορική ως επιστήμη και όχι ως "πάτημα" κουμπιών όπως δήλωσε η Υπουργός. Η επιστήμη της Πληροφορικής δεν είναι κάτι το διαχειριστικό αλλά είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη επιστήμη. Αφουγκραστείτε τις ανάγκες όσων επιστημόνων διδάσκουν Πληροφορική http://users.sch.gr/alkisg/tosteki/index.php?topic=2559.0
    και δείτε τις ανάγκες τους να κάνουμε ουσιαστικό μάθημα σε ολιγομελή εργαστήρια ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των μαθητών. Ώστε να έχουμε "Πρώτα τη γνώση" και πρώτα το μαθητή όπως ευαγγελίζεται το υπουργείο και όχι πρώτα την ολοκλήρωση της ύλης όπως μας επιβάλλεται τώρα.

    Δώστε ουσιαστικό ρόλο στην Πληροφορική στα σχολεία και μην την περιορίζεται σε ένα-δύο μαθήματα για όλο το Γυμνάσιο Λύκειο. Ώστε να μάθουν τα παιδιά να χρησιμοποιούν όχι τον υπολογιστή όπως, και δυστυχώς περιχαρής φανερόντας πλήρη άγνοια, είπε η Υπουργός αλλά τις δυνατότητες που τους δίνουν τα δεδομένα στο χώρο της Πληροφορικής και του Διαδικτύου.
    Εκτός αν προτιμάτε να αφήσετε τα παιδιά να αποχαυνώνονται μπροστά στο facebook και στα messenger, εκτός και αν φοβάστε μην τυχόν και γίνουν ενεργοί πολίτες και αποκτήσουν άποψη και κριτική σκέψη.

    ReplyDelete
  6. Anonymous1:18 pm

    Πάρα πολύ σωστά τα παραπάνω σχόλια. Είναι το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα σε θέση να εντάξει κάτι τόσο καινοτόμο όπως το ηλεκτρονικό βιβλίο στη λειτουργία του; Έχουν επενδυθεί πάρα πολλά λεφτά για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην χρήση Η/Υ, τα οποία όμως αμφιβάλω αν αποδίδουν. Υπάρχουν χαρακτηριστικές περιπτώσεις καθηγητών που επιδοτήθηκαν για την αγορά Η/Υ τον οποίο ποτέ δε χρησιμοποίησαν και τον έχουν μόνιμα σκεπασμένο στο γραφείο να μη σκονίζεται. Το βιβλίο το οποίο διανέμονταν ήταν ένας τόμος που όσο διάθεση και αν είχες να ασχοληθείς με τους υπολογιστές, αμφιβάλλω αν κανείς μπορούσε να το διαβάσει -ειδικά όταν είσαι αρχάριος χρήστης. Όσο για τις εξετάσεις που διεξάγονται στο τέλος αμφιβάλλω κατά πόσο πιστοποιούν πράγματι τις γνώσεις που αποκτήθηκαν.
    Σχετικά με τον μαθητικό υπολογιστή, ναι μεν δόθηκε η δυνατότητα σε ορισμένους μαθητές που είχαν οικονομικό πρόβλημα να αποκτήσουν έναν Η/Υ (έστω netbook), από την άλλη όμως δε φαίνεται να υπήρξε κάποιος σχεδιασμός για την ένταξη τους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Γιατί καλά τα netbook αλλά χωρίς το κατάλληλο εκπαιδευτικό λογισμικό και χωρίς σωστά επιμορφωμένους εκπαιδευτικούς που να γνωρίζουν πως να αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση, η όλη προσπάθεια δε φαίνεται να έχει αποτέλεσμα. Αντιθέτως, πριν 2-3 χρόνια είχε προωθηθεί η ιδέα του OLPC (του Νίκολας Νεγρεπόντε). Είχαν γίνει κάποιες παρουσιάσεις σε ελληνικά ιδρύματα, ενώ είχε υπάρξει η λογική να δημιουργηθεί εκπαιδευτικό, ελεύθερο λογισμικό (με μηδενικό κόστος) από εθελοντές (φοιτητές κλπ). Δυστυχώς η πρωτοβουλία αυτή ατόνησε με τον καιρό.
    Ευτυχώς βέβαια που τα πράγματα στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα δεν είναι τόσο μαύρα, καθώς πρωτοβουλίες εκπαιδευτικών δίνουν μία νότα αισιοδοξίας. Προσωπικά με εντυπωσίασαν περιπτώσεις δασκάλων που αποφάσισαν να προμηθευτούν mini προβολικά συστήματα, μέσω των οποίων προβάλουν οπτικοακουστικό υλικό κατά την διάρκεια του μαθήματος. Ίσως τέτοιες προσπάθειες να έπρεπε να τονωθούν.

    Υ.Γ. Με όλο το σεβασμό, μου δίνετε την εντύπωση (είτε μέσω του blog, είτε από τις ομιλίες σας στη βουλή), πως πιστεύετε πάρα πολύ στην αξία του ηλεκτρονικού βιβλίου. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως ενώ εσείς κινείστε πως την κατεύθυνση υιοθέτησης του ηλεκτρονικού βιβλίου στην εκπαίδευση, άσχετες φαινομενικά αποφάσεις προηγούμενων στελεχών του υπουργείου είχαν σε κάποιες περιπτώσεις το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα (πραγματικό) από την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σε Τμήμα ΤΕΙ της περιφέρειας, οι σημειώσεις των περισσότερων μαθημάτων εκτυπώνονταν στο εκτυπωτικό κέντρο του ΤΕΙ (φωτοτυπίες με προφανώς αρκετά χαμηλό κόστος), ενώ μέσω ενός επιδοτούμενου προγράμματος όλα τα συγγράμματα μετατράπηκαν σε ηλεκτρονική μορφή (αρχεία pdf) και "ανέβηκαν" σε ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία είχαν πρόσβαση μόνο φοιτητές και καθηγητές. Σύμφωνα όμως με πρόσφατο νόμο που ψηφίστηκε, ο καθηγητής κάθε μαθήματος είναι υποχρεωμένος να προτείνει δύο βιβλία, ένα εκ των οποίων θα αγοράζει ο φοιτητής. Και εδώ ακριβώς λειτούργησε το ελληνικό δαιμόνιο. Οι σημειώσεις που τόσο καιρό ήταν σε ηλεκτρονική μορφή και πρακτικά διανέμονταν με μηδενικό κόστος στους φοιτητές (κάθε φοιτητής μπορούσε να τις κατεβάσει στον υπολογιστή του από την ιστοσελίδα του Τμήματος), μετατράπηκαν μέσα σε ένα εξάμηνο σε βιβλία. Οι εκδότες προφανώς ενδιαφέρθηκαν (κάθε εξάμηνο πωλήσεις τουλάχιστον 150 βιβλίων για κάθε μάθημα), αφού προφανώς οι φοιτητές θα επιλέξουν το βιβλίο του καθηγητή τους και όχι το δεύτερο προτεινόμενο. Παράλληλα λόγω copyright, ο καθηγητής δεν έχει πλέον το δικαίωμα να αναρτά τις σημειώσεις του στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, αφού σημειώσεις και βιβλίο είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Τέλος, υπάρχουν και περιπτώσεις καθηγητών που με σκοπό να αποκομίσουν ακόμη μεγαλύτερο κέρδος, εκδίδουν οι ίδιοι τα βιβλία τους.

    Καλή επιστροφή από το ταξίδι σας, περιμένουμε περισσότερες εντυπώσεις από την εμπειρία σας αυτή. Καλή δύναμη στο έργο σας.

    ReplyDelete
  7. 8ALHS-14:07 am

    AFIEROMENO STA KOROIDA POY DEN KSERAN TI DIAPLOKH KAI GRAFANE PROTASEIS STHN ORA TOYS.
    SEIMHOSTE OTI OI ESOTERIKES PRO8ESMIES STA PERISOTERA AEI EXOYN LIKSEI.
    DEN KATE8ESAN ….MONO OI MILIMENOI

    NTROPH ....

    From: Rector [mailto:rector@isc.tuc.gr]
    Sent: Monday, January 25, 2010 10:24 AM
    To: ‘Ifigenia ORFANOU’
    Cc: ‘Kostas Valiantzas’; ‘ Tsagiannis Vasilios ‘; rector@central.tuc.gr ; ‘MOUTZOURIS’; ‘Lilianna Nikoletopoulou’; ‘ΜΕΛΗ ΔΕΠ ΠΟΛΚΡ’; ‘ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΛΚΕ’
    Subject: ΕΡΓΟ ΘΑΛΗΣ

    ΠΡΟΣ
    Κα ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΟΡΦΑΝΟΥ
    ΕΙΔΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΠΣ

    Αγαπητή κυρία Ορφανού,

    Σχετικά με την προθεσμία υποβολής των προτάσεων για το έργο ΘΑΛΗΣ έχει δημιουργηθεί ένα μείζον πρόβλημα. Για μεν τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ η προθεσμία λήγει στις 8/2/2010 για δε τα Ερευνητικά Κέντρα στις 25/2/2010. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να υπάρξει διαρροή των προτάσεων των Πανεπιστημίων προς άλλες κατευθύνσεις, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η όλη διαδικασία και – κυρίως – οι εμπλεκόμενοι (Υπουργείο Παιδείας, Σύνοδος Πρυτάνεων, Θεματικές Επιτροπές κ.λπ.) να εκτεθούν ανεπανόρθωτα.

    Θεωρώ σκόπιμο και απευθύνω έκκληση προς εσάς για την εξομοίωση των δύο ημερομηνιών λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων στις 25/2/2010. Σας γνωρίζω επίσης ότι σε περίπτωση εμμονής στη διαφοροποίηση των ημερομηνιών θα υπάρξει ανεξέλεγκτο κύμα διαμαρτυριών εκ μέρους Μελών ΔΕΠ πολλών Πανεπιστημίων για τη διαφοροποίηση και τον κίνδυνο διαρροής των ιδεών τους.

    Αναμένουμε την άμεση αντίδρασή σας, προκειμένου να μην διακυβευθεί το κύρος του θεσμού.

    Με εκτίμηση

    Ιωακείμ Γρυσπολάκης
    Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης

    ReplyDelete
  8. 8ALHS -24:08 am

    —– Original Message —–
    From: Ifigenia ORFANOU
    To: ‘Rector’
    Cc: ‘Kostas Valiantzas’ ; ‘Tsagiannis Vasilios’ ; rector@central.tuc.gr ; ‘MOUTZOURIS’ ; ‘Lilianna Nikoletopoulou’ ; ‘ΜΕΛΗ ΔΕΠ ΠΟΛΚΡ’ ; ‘ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΛΚΕ’
    Sent: Monday, January 25, 2010 12:01 PM
    Subject: RE: ΕΡΓΟ ΘΑΛΗΣ

    Σας απαντάω άμεσα (μέσα από μία συνάντηση). Είχα σκεφτεί ότι αυτή η διάκριση των ημερομηνιών ήταν το πιο δίκαιο μέτρο για να ικανοποιηθούν 2 αντίρροπα συμφέροντα, δηλαδή:
    (1) Να παραμένει ίδια η ημερομηνία για τα ΑΕΙ για να προστατευθούν όσοι τόσο καιρό δούλευαν με συνέπεια και σοβαρότητα και ετοίμαζαν την πρότασή τους. Εσείς όλοι δεν λέγατε να μην παραταθεί η ημερομηνία για τα ΑΕΙ γιατί έτσι επιβραβεύονται οι «τεμπέληδες», εκείνοι της τελευταίας στιγμής; Αυτό πάμε να αποτρέψουμε. Πάρα πολύς κόσμος από την ακαδημαική κοινότητα με είχε παρακαλέσει να μην παραταθεί η ημερομηνία. Άρα δεν αλλάζει τίποτα για τους μέχρι σήμερα δυνητικούς δικαιούχους. Σεβόμαστε αυτό που ήξεραν όλοι και προετοιμάζονταν με βάση αυτό. Μάλιστα διευκολύναμε την διαδικασία με το να ζητάμε από τους ΕΛΚΕ το τεχνικό δελτίο μετά την ένταξη για να σας δώσουν αέρα/χρονο.. Αυτό είναι πραγματική διευκόλυνση για την οποία δεν ακούμε ούτε ένα ευχαριστώ.
    (2) Τα Ερευνητικά Κέντρα δεν θα ήταν δυνατόν να ετοιμάσουν πρόταση μέχρι τέλη Ιανουαρίου. Σεβόμαστε τις απαιτήσεις χρόνου. Θα ήμαστε ασόβαροι αν τους δίναμε λίγο χρόνο. ΟΚ, δέχομαι ότι είχε μείνει λίγος χρόνος για τα Ερευνητικά γιατί φταίμε εμείς που δεν ετοιμάσαμε πιο νωρίς την αλλαγή της πρόσκλησης. Ήταν όμως βιολογικά αδύνατον να προλάβουμε να βγάλουμε πιο νωρίς την αλλαγή λαμβάνοντας υπόψη πόσα ανοιχτά πεδία είχαμε και πόσο θέλαμε να επενδύσουμε σε χρόνο για να μελετήσουμε με απόλυτη σοβαρότητα και περίσκεψη τι περιθώρια αλλαγών υπήρχαν..

    Σχετικώς σας παραθέτω το σχετικό χωρίο στο προοίμιο της πρόσκλησης:

    1. Η διαδικασία αξιολόγησης σχεδιάζεται να ξεκινήσει στις 26/02/2010,δεδομένου ότι δεν θα έχει ολοκληρωθεί νωρίτερα από αυτή την ημερομηνία η ψηφιακή πλατφόρμα αξιολόγησης των προτάσεων ούτε θα έχουν οριστικοποιηθεί οι αξιολογητές

    2. Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης της Πράξης Ηράκλειτος ΙΙ, που συνιστά προαπαιτούμενο (βλ. σελ.10 §2 και σελ.14 §στ και §ζ) για την έναρξη της διαδικασίας αξιολόγησης, δεν προβλέπεται να ολοκληρωθεί πριν την τελευταία βδομάδα του Φεβρουαρίου.

    3. Η αρχή της ίσης μεταχείρισης σε συνδυασμό με την αρχή της προστατευόμενης εμπιστοσύνης, εφαρμοζόμενες επί των Δυνητικών Δικαιούχων απαιτεί την διατήρηση της καταληκτικής ημερομηνίας που είχε τεθεί για τους προβλεπόμενους στην αρχική Πρόσκληση Δικαιούχους (όπου Συντονιστής εδύνατο να είναι μόνον τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας)

    4. Η αρχή της χρηστής διοίκησης απαιτεί να λαμβάνονται υπόψη οι απαιτήσεις προετοιμασίας μιας πρότασης για τους νέους πλέον – βάσει της τροποποίησης της παρούσας πρόσκλησης -δικαιούχους (Ερευνητικά Κέντρα όπως αυτά ορίζονται παρακάτω)

    Δεν είχα ποτέ διανοηθεί τον κίνδυνο διαρροής!! (σκεπτόμενη ότι στους κύκλους των ακαδημαϊκών έχετε υψηλότερες ηθικές και δεοντολογικές απαιτήσεις). Λυπάμαι που το ακούω αλλά το λαμβάνω πολύ σοβαρά υπόψη μου και θεωρώ ότι εάν είναι έτσι πρέπει να προχωρήσουμε σε παράταση της προθεσμίας και για τα ΑΕΙ. Θα μου επιτρέψετε όμως να αναφέρω κάτι σχετικό στην αιτιολογία της παράτασης.
    Με μεγάλη εκτίμηση,

    Ιφιγένεια Ορφανού
    ——————————————————————————–

    ReplyDelete
  9. Anonymous10:17 pm

    Θα ρωτήσω κάτι πολύ απλό... Οταν κρίνεται γιά επιλογή ο Διευθυντής Σχοκείου ή ο Σύμβουλος εκαπίδευσης, πόσο μετράει η ικανότητά του να στείλει-να πάρει e-mail????

    ReplyDelete
  10. Anonymous1:30 am

    ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ [ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΧΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ], ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠΟΨΗ [ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΣΙΓΟΥΡΟΣ]

    ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΕΛΜΑ

    ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ 100 ΗΜΕΡΩΝ

    Ο ΣΑΝΟΝ [ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ] ΩΣ ΜΕΤΡΟΝ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΙΜΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ [ΔΙΑΒΑΖΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΡΓΟΥ] ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ S/N [S= ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ , N= ΘΟΡΥΒΟΣ]. Η ΤΑΞΗ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ 1/1000.000 (10[-6]).
    ΠΟΛΥΣ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟ ΕΡΓΟ.

    ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΕΝΤΡΟΠΙΑ ΄[ΜΕΤΡΟ ΑΤΑΞΙΑΣ] ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΡΓΟΥ

    ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΙΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ κύριε ΥΦΥΠΟΥΡΓΕ, ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΔΑΝΕΙΣΘΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ.
    ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΤΙΚΗΣ [ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΕΝΝΟΩ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΞΗΓΗΘΩ, ΓΚΥΓΙΟΜΩ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ]

    [Ο ΠΑΡΑΠΟΝΙΑΡΗΣ]

    ReplyDelete
  11. Anonymous1:31 am

    ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ [ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΧΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ], ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠΟΨΗ [ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΣΙΓΟΥΡΟΣ]

    ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΕΛΜΑ

    ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ 100 ΗΜΕΡΩΝ

    Ο ΣΑΝΟΝ [ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ] ΩΣ ΜΕΤΡΟΝ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΙΜΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ [ΔΙΑΒΑΖΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΡΓΟΥ] ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ S/N [S= ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ , N= ΘΟΡΥΒΟΣ]. Η ΤΑΞΗ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ 1/1000.000 (10[-6]).
    ΠΟΛΥΣ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟ ΕΡΓΟ.

    ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΕΝΤΡΟΠΙΑ ΄[ΜΕΤΡΟ ΑΤΑΞΙΑΣ] ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΡΓΟΥ

    ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΙΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ κύριε ΥΦΥΠΟΥΡΓΕ, ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΔΑΝΕΙΣΘΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ.
    ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΤΙΚΗΣ [ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΕΝΝΟΩ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΞΗΓΗΘΩ, ΓΚΥΓΙΟΜΩ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ]

    [Ο ΠΑΡΑΠΟΝΙΑΡΗΣ]

    ReplyDelete
  12. Anonymous1:48 am

    Προφανός με τον τρόπο που το ενοείτε ΚΑΘΟΛΟΥ!
    Σύμφωνα με το νόμο 1 μόριο
    N.34671 ΦΕΚ 128/21.06.2006,
    Επιλογή Στελεχών Εκ/σης, Α/θμιας, Β/θμιας, Άρθρο 10.
    ζ) Πιστοποιημένη επιμόρφωση στις νέες τεχνολογίες μονάδες 1
    Το πρόβλημα είναι ότι όλοι κουτσά στραβά έχουν την πιστοποίηση, αλλά στην πράξη δεν ξέρουν ή νομίζουν ότι δεν ξέρουν τίποτα.
    Δυστυχώς είναι το κλασσικό πρόβλημα με τις ξένες γλώσσες και τη χρήση Η/Υ.
    Πώς μπορείς να διαπιστώσεις άραγε αν κάποιος έχει τη συγκεκριμένη γνώση όταν σου παραθέτει τίτλους;
    Είναι δυνατόν κάποιος που πήρε το lower πριν από 20-25 χρόνια να ξέρει σίγουρα αγγλικά;
    Είναι δυνατόν κάποιος που έχει την πιστοποιήση στις ΤΠΕ να έχει όντως γνώσεις χειρισμού Η/Υ;
    Αυτά είναι μερικά από τα πράγματα τα οποία καλείτε να λύσει η πολιτική ηγεσία. Είτε με αξιολόγηση, είτε με άλλη μέθοδο. Εδώ είμαστε και θα περιμένουμε.
    Προσπαθείστε να αποδαιμονοποιήσετε την αξιολόγηση και να φτιάξετε έμπιστους μηχανισμούς.
    Αν επιλέξετε (φέτος ή του χρόνου, δεν έχει σημασία) τα νέα στελέχη της εκπαίδευσης όπως επιλέξατε τους περιφερειακούς διευθυντές, ένα είναι το σίγουρο. Θα χαθεί άλλη μια τετραετία χωρίς να γίνει ΤΙΠΟΤΑ. Και πάλι θα επιστρέφουμε στα ίδια.
    Κάντε απλά πράγματα, χωρίς μεγάλος οικονομικό κόστος (άλλωστε 1δις παραπάνω θα δωθεί στην Παιδεία), αλλά με πολιτικό. Το δικαιούται πλέον η εκπαίδευση.
    α) Δημιουργείστε προγράμματα "παραγωγής" στελεχών, είτε σε συνεργασία με ΕΚΔΔ, είτε με το ανοικτό πανεπιστήμιο. Ανοίξτε με λίγα λόγια τα μεταπτυχιακά στη διοίκηση των εκπαιδευτικών μονάδων. Υπάρχουν περίπου 15.000 (ίσως και περισσότεροι) διευθυντές!
    β) Κάντε καταγραφή της πορείας του εκπαιδευτικού. Με τι έχει ασχοληθεί; Τι έχει διδάξει; Έχει κάνει προγράμματα; Σε ποιά σχολεία έχει διδάξει; Έχει συμμετάσχει σε διάφορες πρωτοβουλίες;
    Αυτά δεν υπάρχου πουθενά. Κυκλοφορούμε όλοι με τα "χαρτάκια" μας και συγκρινόμαστε με αυτά.
    Δηλαδή κάποιος μαθηματικός που έχει 15 χρόνια σε σχολείο έχει σίγουρα λιγότερα προσόντα από κάποιον που έχει μια 5ετία και αλλά 10 περιφέρεται σε εκπαιδευτικές άδειες και διάφορες τρύπες για ένα ανούσιο (και άσχετο πολλές φορές με την εκπαίδευση) διδακτορικό;
    γ) Προσθέστε αυστηρές προϋποθέσεις για την εξέλιξη από βαθμίδα σε βαθμίδα. Υπ/δντης -> Δ/ντης -> Δ/ντης Δ/νσης ή Γραφείο -> Περιφερειακός Δ/ντης. Δεν είναι δυνατόν εν έτει 2010 να αποτελεί κριτήριο η κομματική ταυτότητα για την επιλογή. Είναι ή δεν είναι πραγματικότητα ότι υπάρχουν περιφερειακοί διευθυντές που δεν έχουν διετελέσει καν διευθυντές σε σχολείο! Πόσο λογικό σας φαίνεται;
    δ) Αυξήστε τους συμβούλους. Είναι αδιανόητο το σχήμα που υπάρχει σήμερα. Υπάρχουν σύμβουλοι που έχουν υπο την εποπτεία τους 120 σχολεία! Μοιραία ο ρόλος τους μετατρέπεται σε διακοσμητικό.

    συνεχίζεται...

    ReplyDelete
  13. Anonymous1:49 am

    ε) Νέες τεχνολογίες ακούμε συνέχεια, αλλά...
    ι) Δεν υπάρχει μηχανισμός ανανέωσης του εξοπλισμού. Υπάρχουν σχολεία με υπολογιστές από το 2001 κ. Πανάρετε.
    ιι) Δεν υπάρχει σωστή αξιοποίηση των εκάστοτε πληροφοριακών συστημάτων (σήμερα του survey και του e-datacenter). Ενημερώστε ΣΩΣΤΑ τις διευθύνσεις για τις δυνατότητες των εργαλείων που υπάρχουν. Παραπονιέστε συχνά ότι δεν υπάρχει ασφαλής εικόνα του μαθητικού και εκπαιδευτικού δυναμικού. Δεν χρειάζονται πάνω από 10 κλίκ για να πάρετε αυτή την πληροφορία!
    Έχετε όμως την ευθύνη να επιβάλλετε στα σχολεία να χρησιμοποιούν και να ενημερώνουν αυτά τα εργαλεία. Εργαλεία υπάρχουν, θέληση δεν υπάρχει.
    ιιι) Πρέπει να ανανεώσετε και να στελεχώσετε σωστά τις υποστηρικτικές δομές στις ΤΠΕ. Καθορίστε σαφώς τη θέση των Κέντρων Πληροφορικής (ΚΕΠΛΗΝΕΤ) στην εκπαίδευση. Καλώς ή κακώς είναι δομικό στοιχείο των ΤΠΕ στην εκπαίδευση με συσσωρευμένη εμπειρία και γνώση.
    κ. Πανάρετε, θα ήθελα να σας κάνω μια παράκληση. Όταν θα επιστρέψετε από την Αμερική να κάνετε μια βόλτα σε μερικά σχολεία. Να πιείτε ένα καφέ με τους εκπαιδευτικούς και να συζητήσετε, χωρίς κάμερες, χωρίς φαμφάρες και χωρίς συνοδείες (δν/τες κλπ). Επίσης, αφού όλοι κόπτονται τόσο για τις ΤΠΕ, μιλήστε με τους συμβούλους πληροφορικής, μιλήστε με στελέχη των ΚΕΠΛΗΝΕΤ, δείτε τελικά τί μπορούμε να αφομοιώσουμε και να αλλάξουμε στο ελληνικό σχολείο;
    Πολλά τα θέματα, πολλά τα προβλήματα, αλλά αν τα κρύβουμε κάτω από το χαλάκι δεν γίνεται τίποτα.

    Σας ευχαριστώ πολύ,
    Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

    ReplyDelete
  14. Για να είναι relevant η συζήτηση γύρω από το ποιό -ηλεκτρονικό ή άλλο βιβλίο- είναι αποτελεσματικότερο μάλλον θα πρέπει να βεβαιωθούμε οτι στα σχολεία μας (και στα πανεπιστήμια, φοβούμαι)οι μαθητές... διαβάζουν!
    Η απάντηση στο ερώτημα αυτό δεν είναι καθόλου προφανής και η διερεύνιση του ζητήματος πολλά έχει να μας πεί.

    ReplyDelete
  15. Anonymous1:28 pm

    Μα τι μας λέει 10:17 μμ... τι πως κρίνεται ο διευθυντής που δεν ξέρει να παίρνει και να στέλνει emails...με άριστα [20] κρίνεται, αφού αυτοί που τον κρίνουν μπερδεύουν τον Η/Υ με την .... καφετιέρα....
    ... και συνήθως ρωτούν:

    πόσα άρθρα έχει ο δημοσιουπαλληλικός κώδικας
    ποιά η διεύθυνση ΄του υπουργείου παιδείας και σε ποιό όροφο και ποιός ο αριθμός του γραφείου του υπουργού
    [αν θέλουν να σε εκδικηθούν]
    ή
    ποιά είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας
    ή
    σε ποιά πόλη βρίσκεται η Ακρόπολη
    [αν θέλουν να σου δώσουν τη θέση]
    ΠΑΝΤΩΣ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΡΩΤΗΣΑΝ ΤΙ ΠΤΥΧΙΟ ΕΧΩ

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥ ... ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΑΝΑΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ.....όταν τους είπα καραγκιόζηδες [αν και του έχω μεγάλη εκτίμηση]

    Μπράβο φίλε[η] 10:17 μμ για το αριστοφάνειο σαρκασμό...

    ReplyDelete
  16. Καλή επιτυχία κ.Υπουργέ. Είναι δύσκολο το εγχείρημα.Αν τα καταφέρετε η σημαντικότητα της μεταρύθμισης θα είναι ανάλογη με την υιοθέτησης του μονοτονικού.

    ReplyDelete
  17. Anonymous12:52 pm

    Ξεκαθαρίζω απο την αρχή. Δεν πιστεύω ότι το ηλεκτρονικό βιβλίο θα λύσει τα προβλήματα της παιδείας. Οι σκέψεις που θα παραθέσω αφορούν το χρηστικό κομμάτι . Ως υποψήφιος αγοραστής ενός e-reader προσπάθησα να ζυγίσω τα υπέρ και τα κατά για να αποφασίσω αν θα κάνω τη μεγάλη μετάβαση.
    Οι λόγοι που ένιωσα την ανάγκη ενός e-reader
    Α) Τα άρθρα και χαρτιά (η αρχική τους μορφή ήταν ψηφιακή) έχουν πνίξει κάθε χώρο στο γραφείο. Θα ήθελα ένα ηλεκτρονικό βιβλίο που θα με βοηθούσε και στην αρχειοθέτηση.
    Β) Θα ήθελα να μειώσω το βάρος απο τα χαρτιά που πηγαινοφέρνω στη δουλειά
    Γ) Πολλά βιβλία που αγοράζω για να μειώσουν το κόστος μικραίνουν τη γραμματοσειρά. Ματά απο κάποια ώρα το διάβασμα γίνεται μαρτύριο αντί για ευχαρίστηση
    Τι θεωρώ απαραίτητο στις προδιαγραφές.
    Α) Να διαβάζεται σαν βιβλίο, δηλαδή η οθόνη του να μην είναι φωτεινή σαν του υπολογιστή που είναι κουραστική στα μάτια, να είναι ελαφρύ, να κρατάει πολύ χρόνο η μπαταρία του, να έχει μεγάλη σχετικά οθόνη σαν σελίδα βιβλίου
    Β) Να μπορώ εύκολα να υπογραμίσω και να αφήσω σχόλια πάνω στη σελίδα
    Γ) Να μπορώ να διαβάζω αρχεία με διάφορα φορμάτ, να μεγαλώνω τις γραμματοσειρές, να έχει links με πρόσθετες πληροφορίες, σαν ένα υβρίδιο μεταξύ βιβλίου και ηλεκτρ. Υπολογιστή
    Δ) Τελευταίο και πιο σημαντικό, να είναι εύκολο στη χρήση και με λογική τιμή.
    Μολονότι αυτή τη στιγμή συντελείται μία επανάσταση στο χώρο και για πρώτη φορά εμφανίζονται e-readers που να παρουσιάζουν τα επιθυμητά χαρακτηριστικά, θεωρώ την τιμή τους αλμυρή και είμαι ακόμη διστακτικός.
    Ο ανταγωνισμός νομίζω ότι θα ρίξει τις τιμές. Δυνητικά ο αντίκτυπος τους στο βιβλίο θα φέρει επανάσταση. Αντίστοιχο παράδειγμα είναι οι αλλαγές που ζήσαμε στο χώρο της μουσικής. Πριν λίγα χρόνια με λύπη μου πακετάρισα τους δίσκους βινυλίου και τους έβαλα στην αποθήκη. Τώρα άρχισα να σκέφτομαι το ίδιο για τα cd. Μέσα σε ένα σκληρό δίσκο υπολογιστή έχω πια τη συλλογή 30 χρόνων.
    Τα υπόλοιπα βέβαια ενός ηλεκτρονικού βιβλίου και πιό σημαντικά όσον αφορά στο σχολείο, είναι το εκπαιδευτικό περιεχόμενο και πως θα αξιοποιηθούν οι αυξημένες δυνατότητες που παρέχει το μέσο.
    Αντ.

    ReplyDelete
  18. Anonymous11:19 am

    ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ

    ΟΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ [11:09 ΠΜ]

    Η ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ [3:54 ΜΜ]

    ΟΙ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ

    ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ!!!!

    «….
    Οι αλυσίδες πήραν... άριστα στην Α΄ Γυμνασίου Σωσίβιο για την αγορά πληροφορικής τα 126.000 λάπτοπ σε μαθητές ……..
    Τα 126.000 λάπτοπ που δόθηκαν στους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου «έσωσαν την παρτίδα» για την ελληνική αγορά πληροφορικής στο κομμάτι των ηλεκτρονικών υπολογιστών, η οποία λόγω της κρίσης ακολουθούσε καθοδική πορεία….» [ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 1.2.2010]

    Και οι σημερινές δηλώσεις του υπουργείου σας
    o διαδραστικοί πίνακες
    o ,,,, ένας φυσικός και …. Μια φιλόλογος χρησιμοποιεί τον Η/Υ … [αυτή είναι η αξιολόγηση του εγχειρήματος…. Αν δεν κάνω λάθος είστε πασνεπιστημιακός και ασχολείστε με θέματα στατιστικής]
    και στα σχολεία συμβαίνουν όσα αναφέρει ο 11:09
    και οι ιστότοποι του ΥΠΕΠΘ και του ΠΙ δεν λειτουργούν

    και…. και … και ….δεν έχουμε ένα προβολέα οθόνης Η/Υ και αναλώσιμα

    γιατί κανένας δεν κάνει το στοιχειώδες έλεγχο στις σχολικές επιτροπές και γιατί δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται τα υπάρχοντα όργανα στα σχολεία από τους καθηγητές … γιατί κάποιοι τα έχουν χρεωθεί και τα θεωρούν ιδιοκτησία τους… γιατί κάποιοι δεν θέλουν να χρησιμοποιούνται μήπως και φανεί το έργο κάποιου…

    …. Αυτός είναι ο προγραμματισμός…. Αυτά είναι τα οράματα το υπουργείου για την παιδεία να τονωθεί η αγορά υλικού και λογισμικού που κανένα πρόβλημα δεν θα λύσει

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΡΙΝΟΥΜΕ ΠΙΛΟΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ
    ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ [και σαμποτάρονται επειδή υπονομεύουν τη ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα… και επειδή τα στελέχη που κρίνοντα να υλοποιήσουν τέτοιες δράσεις δεν έχουν σχέση με τις νέες τεχνολογίες και τη λογική που τείνει να επιβληθεί από την ΚτΠ…. επειδή θέλουν να επιβιώσουν μέσα στην άγνοιά τους…. Και αυτούς ακούτε στο υπουργείο σας …. ]

    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ

    ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ,

    ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΑ
    ΑΛΛΑ ΑΝΤ ΑΥΤΩΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ , Η ΔΙΑΒΟΛΗ ΚΑΙ Η ΑΠΑΞΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ , ΚΑΙ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ , ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ…. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ……[…]

    ReplyDelete
  19. Anonymous1:32 am

    Η αναβάθμιση του σχολείου και τα προγράμματα ηλεκτρονικής διδασκαλίας θα εφαρμοστούν απο τους εκπαιδευτικούς των 350 ευρω;

    ReplyDelete
  20. 8ALHS3:18 am

    Agapite Synadelfe
    H enimerosi gia to pos Lambanonte oi apofaseis gia to 8ALH den emfanistike pote edo !! Simeiose oti to email den einai proion diarois alla koinopoiisi toy pritani se ola ta DEP kai fenete!!!

    Ara ti enoxli... to oti apodikneiete ...H ELAFROTHTA TISAPOFASHS !!!

    lypame gia ti logokrisia...

    ReplyDelete
  21. Anonymous2:26 pm

    Σε σχόλιο της ανάρτησης αναφέρεται σκοπτικά ότι ορισμένοι διευθυντές σχολικών μονάδων δεν γνωρίζουν να πάρουν ή να στείλουν email

    Για κάντε μια έρευνα πόσοι διευθυντές ΟΧΙ ΜΟΝΟ δεν κάνου τις ώρες μάθημα που ειναι υποχρεωμένοι να κάνουν, αλλά ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΩΡΑ ΜΑΘΗΜΑ και το ωράριό τους το καλύπτουν οι κολλητοι τους για να μην πάνε σε διπλανό σχολείο.

    Ποιός και γιατί καλύπτει αυτή την απαράδεκτη κατάσταση αυτών που όχι μόνο δεν ξέρουν να διοικούν αλλά οργιάζουν με τη συμπεριφορά τους στα σχολεία [ εκβιάζουν , διαχειρίζονται με αδιαφανή τρόπο τα χρήματα των σχολικών επιτροπών , δίνουν μαιμού κενά, φτιάχνουν τις ομαδούλες τους στο σχολείο, ελέγχουν τα δεκαπενταμελή και το σύλλογο γονέων για να κάνουν ότι θέλουν στο σχολείο...].
    ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ
    ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ
    ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑΤΙ ΣΤΝΗΘΩΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΙΜΟΥ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ

    ReplyDelete
  22. Anonymous7:58 am

    ΠΡΟΤΑΣΗ
    Στο πλαίσιο υλοποίησης των εξαγγελιών της κυβέρνησης να ζητηθεί από όλα τα σχολεία:
    1. Να καταθέσουν τις δαπάνες που έκαναν την προηγούμενη χρονιά με τα χρήματα των σχολικών επιτροπών [αναλυτικά ποσά - είδος δαπάνης - ποσότητα όπου απαιτείται]
    2. Να στείλουν τον προϋπολογισμό των δαπανών για το τρέχον σχολικό έτος και να προτείνουν δυνατές μειώσεις [ποσοστό]
    3. Επειδή είμαστε "ευαίσθητοι" σε θέματα περιβάλλοντος , και κάνουμε και χιλιάδες προγράμματα και καμιά φορά βγάζουμε και τα παιδιά στο δρόμο για να συμπαρασταθούν σε αυτούς που επιβαρύνουν το περιβάλλον να προταθεί στις περιβαλλοντικές ομάδες των σχολείων και τους ευαίσθητους καθηγητές να προτείνουν και να υλοποιήσουν ΄δυνατές μειώσεις στην κατανάλωση ρεύματος, αερίου, και πετρελαίου στο σχολείο και να καταρτίσουν σχετικές περιβαλλοντικές μελέτες.
    Επίσης επειδή είμαστε όλοι υπέρ της ανακύκλωσης και άλλα τέτοια να κάνουν οι ευαίσθητοι και ασχολούμενη με τη περιβαλλοντική εκπαίδευση προγράμματα συγκέντρωσης χαρτιού, γυαλιού, αλουμινίου κλπ και να βρουν τρόπο να τα πουλήσουν και να βγάλουμε τα έξοδα του σχολείου.
    Αλλά αν αυτό δεν μας αρέσει επειδή θα πρέπει να κάνουμε αντιπολίτευση και καμιά απεργία να μαζέψουμε με τον ίδιο τρόπο χρήματα να πάνε τσάμπα εκδρομή τα παιδιά και να μάθουν και πως σώζεται το περιβάλλον και απλές αρχές της οικονομικής θεωρίας για να θυμηθούμε και τον Λουκιανό.....

    Βαρεθήκαμε πια περιβαλλοντική εκπαίδευση να είναι φυτεύουμε δένδρα για να διαφημίζεται ο κάθε δήμαρχος ή να συμπαραστεκόμαστε για….. να προβάλλεται η τάδε παράταξη αλλά να μην προτρέπουμε τα παιδιά να μην αγοράζουν κρεμμύδια και πατάτες από τη περιοχή που είναι μολυσμένη και που φωνάζουμε και βγάζουμε και ψηφίσματα......

    Αυτά αλλά όποιος κάνει τέτοιες προτάσεις είναι και γραφικός και διαβάλλεται

    Θα μπορούσα να προτείνω και το ακόλουθο: αν υπήρχε προγραμματισμός σε κάθε σχολείο θα μπορούσαν οι καθηγητές να εξοικονομήσουν τόσα χρήματα όσες οι μειώσεις των μισθών που προτείνει η κυβέρνηση και σε μια τέτοια περίπτωση το κράτος θα έπρεπε να τους εξαιρέσει από τα μέτρα.

    ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ , ΓΙΑΤΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ....... ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ .....
    Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΌΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ……

    ReplyDelete
  23. Anonymous10:29 am

    Μια που μιλάτε για διευθυντές θέλω να ρωτήσω κάτι λίγο άσχετο: γιατί εγώ που έχω ασφαλιστεί από το 1994 να πρέπει να "σηκώσω" το βαρύ φορτίο της κατάντιας των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ οι διευθυντές σχολείων που (τουλάχιστον) οι περισσότεροι μόνο αξιοκρατικά δεν τοποθετήθηκαν θα παίρνουν παχυλές συντάξεις?
    Δεν είναι άδικο???

    ReplyDelete
  24. Anonymous1:21 pm

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ

    ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΣΟΙ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΧΑΙΔΕΜΕΝΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΙΔΙΑ.
    ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΙΔΕΚΕ??? ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΗ?????ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ "ΜΠΛΕ" ΤΟΥ ΕΤΑΞΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ!
    ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΟΣΚ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΣΟΚ) ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΚΕΙ ΩΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟΜΑΘΕΙΑΣ????
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΣΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΠΗΓΑΝ ΤΟ ΙΔΕΚΕ ΚΑΙ Ο ΟΣΚ Μ΄ΑΥΤΟΥΣ! ΣΤΑΓΟΝΑ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΣ ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟ 4000€ ΧΩΡΙΑ ΤΑ ΜΠΑΞΙΣΙΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ ΚΑΘΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ!
    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΕ ΠΑΝΑΡΕΤΕ....

    ReplyDelete
  25. ΔΕΠ HBKR3:13 am

    φαντάζομαι οτι στην Καλιφόρνια ξανα-ειδατε τις ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΔΡΕΣ. [Research Professor]. Δεν είναι καλό και χρήσιμο μέλη ΔΕΠ Πανεπ και ΤΕΙ με ποιοτικά χαρακτηριστικά αριστείας να μπορουν να λαμβάνουν "ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΚΑΘΗΓΕΣΙΕΣ" για πχ μια 3-ετία . Τα κριτήρια θα πρεί να ειναι καθαρα επιστημονικα [πχ δημοσιευσεις την τελευταια 3-ετια, ερευνητικά έργα, αναγνώριση έργου-citations, προσκεκλημένες διαλέξεις , editorials σε επιστημονικά περιοδικα]. Αυτό θα ορίζει και μια αυτοτελή χρηματοδοτηση απο τον προυπολογισμό του Ιδρύματος με σαφείς υποχρεώσεις αποτελέσματος.

    Αυτό θα ΄δωσει κίνιτρα σε ΠΛΗΘΟΣ μελών ΔΕΠ που ισοπεδώνονται στην πρυτανική δημοκρατική διαίρεση.

    ΕΠΙΣΗΣ μήπως ο προυπολογισμός των ΑΕΙ θα επρεπε να κατανέμετε ΑΜΕΣΑ στα εργαστηρία [κυτταρα εκπαιδευσης και ερυνας με κανόνες ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ & ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ??? ετσι δεν θα γίνεται κατανομή με κριτήρια πολιτικάντικα όπως ολοι γνωρίζουμαι οτι γινετε μέχρι τώρα.....

    ΔΕΝ ΦΙΛΟΔΟΞΩ ΑΠΑΝΤΉΣΗΣ.... τουλάχιστον εγώ έκανα το καθήκον μου και είπα αυτο που πιστεύω για το καλό των Ελληνικών ΑΕΙ.

    Αναμενουμαι....

    ReplyDelete
  26. Κε Πανάρετε, με μεγάλη μου θλίψη έμαθα σήμερα ότι αναβάλατε την σημαντικότατη για τους Πληροφορικούς συνάντηση με την Ένωση πληροφορικών Ελλάδος.

    Εκτός του ότι δεν ενημερώσατε έγκαιρα τους συναδέλφους, οι οποίοι έκαναν τόσα χιλιόμετρα (νομίζετε αλήθεια ότι έχουν την πολυτέλεια να κάνουν τόσα έξοδα και να χάνουν τόσο χρόνο άδικα επειδή είσαστε εσείς το αφεντικό;), φαίνεται ότι όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις θεωρείτε τους Πληροφορικούς υποδεέστερους.

    Κρίμα για την εμπιστοσύνη που σας έδειξαν, εσάς και στην κα ΥΠΕΠΘ, στις προηγούμενες εκλογές.Δυστυχώς φαίνεται ότι κανείς δεν φαίνεται αρμόδιος να συζητήσει τα καυτά θέματα και τις απίστευτες αδικίες που αφορούν τον κλάδο μας.

    ReplyDelete
  27. Anonymous7:21 am

    Νομίζω ότι ο 7:58 πμ τα είπε όλα και περιέγραψε μια κατάσταση πλήρους απαξίας και στέιρας άρνησης και ο 11:09 πμ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ αλλά ποιούς τους ακούει η κυβέρνηση δεν τους παίρνει υπόψη , τα συνδικάτα τους αποκαλούν φερέφωνα της κυβέρνησης και οι καθηγητές γραφικούς και επικίνδυνους επειδή τους χαλάει την ησυχία τους [θα μποροσα να είμαι και γω ο συντάκτης των σχολίων, ντρέπομαι που δεν είμαι- ΄πολύ θα ήθελα ένα τέτοιους καθηγητές/τριες στο σχολείο του παιδιού μου , πολύ θάθελα τέτοιους να σχεδιάζουν τις αλλαγές στην παιδεία]. Τολμήστε κύριε υφυπουργέ, όχι μόνο λόγια και αναρτήσεις στα μπλοκς, υλοποιείστε προτάσεις που σας γίνονται, αποδοκιμάστε προτάσεις που αναρτάται , πάρτε θέση, δεν μπορεί οι αναρτήσεις και η αποδοχή της κριτικής να αποτελεί το άλλοθι της απραξίας και της επικράτησης των ανίκανων......

    ReplyDelete
  28. Η συνάντηση είχε ορισθεί πριν γίνει γνωστή η ημερομηνία εκλογής του ΠτΔ στην Βουλή που με υποχρέωσε να ακυρώσω όλες τις συναντήσεις το συγκεκριμένο πρωί.
    Μην δίνετε ερμηνείες που δεν έχουν βάση.

    ReplyDelete
  29. Anonymous11:16 am

    ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

    ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΩ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΠΟΙΟΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ

    ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΞΕΠΛΗΞΕ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ

    "Κρίμα για την εμπιστοσύνη που σας έδειξαν, εσάς και στην κα ΥΠΕΠΘ, στις προηγούμενες εκλογές. Δυστυχώς φαίνεται ότι κανείς δεν φαίνεται αρμόδιος να συζητήσει τα καυτά θέματα και τις απίστευτες αδικίες που αφορούν τον κλάδο μας."

    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ή ΕΞΑΡΓΥΡΩΝΕΙ "ΤΑ ΘΕΛΩ ΤΗΣ" ΜΕ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΣΟΥ ΜΑΖΕΥΩ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ ΣΤΗΝ Α ΑΘΗΝΑΣ ή ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ

    ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΥΤΑ
    ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΧΙ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ, ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΟΝΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΤΑΥΡΩΝ ΣΤΟ ΤΑΔΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΔΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

    .... ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ "ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ" ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΜΟΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
    ... ΑΥΤΑ ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ….. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΕΧΟΜΟΥΝΑ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΩΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ … ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ….
    ….. ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ή ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΟΣ… ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ….. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ "ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ" "ΛΟΓΙΚΗ ΣΑΣ"....

    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΓΡΑΨΑΤΕ ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ... ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ......

    ReplyDelete
  30. Anonymous2:09 pm

    kala ta leei o/H 1:21 μμ
    koyiz: se poia dieu8unsH tou ypepth diey8hdria einai xoris pruxio kai apeilei tous ufistamenous kai gleifei tHn politikH hgesia kai den kserei na stelnei kai email!!!!!
    ...

    ReplyDelete
  31. OK, θα δούμε την Δευτέρα τι έχετε να πείτε στην ΕΠΕ. Ελπίζω να είσαστε, επιτέλους, ο πρώτος που θα ακούσει με σοβαρότητα τους Πληροφορικούς, που δυστυχώς ως τώρα αποτελούσαν (και αποτελούν) χώρο για εκμετάλλευση από άλλους κλάδους.

    ReplyDelete
  32. Anonymous12:01 am

    επειδή δεν το ξέρω καθόλου το θέμα, ερωτώ.
    Εξακολουθούν να διορίζονται ως "πληροφορικάριοι" στην ΜΕ τυχόν π.χ. θεολόγοι με "επάρκεια"??? αν ναί, ΝΤΡΟΠΗ μας...

    ReplyDelete
  33. Anonymous8:53 am

    ΟΧΙ, έχει σταματήσει αυτό το αίσχος!
    Βέβαια έχουν σταματήσει γενικά οι διορισμοί των πληροφορικών, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...
    Κατα τ'άλλα θέλουν οι υπουργοί μας να μας πείσουν ότι νοιάζονται για την πληροφορική.
    Με 1(!!) ώρα στο γυμνάσιο, με μη εξεταζόμενο μάθημα στο λύκειο και αποκλεισμό από τις ΕΠΑΣ.
    Περιμένουμε κάποια επίσημη τοποθέτηση κ. υφυπουργέ.
    Μήπως άδικα περιμένουμε;

    ReplyDelete
  34. Όταν στα σχολεία βλέπετε βαπτισμένους Πληροφορικούς, κάθε λογής ειδικότητες όπως Θεολόγους, φιλόλογους κλπ, μην αναρωτιέστε γιατί έχουμε φτάσει εδώ που είμαστε ως κλάδος. Το υπουργείο έχει απαξιώσει πλήρως την έννοια της Πληροφορικής. Όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις της κας Υπουργού την προηγούμενη εβδομάδα, που μίλησε για οριζόντιο ρόλο των πληροφορικών, δηλαδή υποστηρικτικό ρόλο. Όπως το είπε, εννοούσε ουσιαστικά ότι η Πληροφορική είναι μόνο πάτημα κουμπιών... Δυστυχώς αν αυτή εξακολουθεί να είναι η άποψη σας για την πληροφορική και δεν την βλέπετε ως ξεχωριστή επιστήμη, όπως είναι σε όλο το κόσμο, καλώς να αφήσετε τους άσχετους Φιλόλογοχημικόθεολόγους να συνεχίσουν να κάνουν πληροφορική στα σχολεία. Απλά να μας το πείτε να σταματήσουμε να νοιαζόμαστε για την επιστήμη που αγαπάμε και υπηρετούμε.
    Αλήθεια κε Πανάρετε, πως θα σας φαινόταν αν βλέπατε ένα θεολόγο ή ένα χημικό να διδάσκει μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο και εσείς να σας αποκλείουν από την διδασκαλία; Μπορείτε να καταλάβετε πως νιώθουμε 5000 πληροφορικοί που βλέπουμε στον κλάδο μας 3000 άσχετους να κάνουν μάθημα;

    ReplyDelete
  35. Anonymous3:49 am

    Αν έχετε την καλοσύνη θα μπορούσατε να μας ενημερώσετε για τα σχετικά με την συνάντηση σας με την Ε.Π.Ε καθώς και τι πορίσματα προέκυψαν για τον κλάδο;

    Συγνώμη για το Off-topic αλλά το θέμα αφορά χιλιάδες συναδέλφους.

    ReplyDelete
  36. Anonymous9:23 am

    Πολύ γουστάρω με τις εκφράσεις στη νεοελληνική που θα έλεγε ο Α. Τρίτσης πχ. off- topic κλπ... κλπ... που αραδιάζουμε στα λεγόμενα μας, μήπως έτσι θέλουμε να δείξουμε την γλωσσομάθεια μας και την ένδοια στη δυνατότητα χρησιμοποίησης της γλώσσας μας . Για να εξετάσουμε το θέμα γιατί όλα έχουν ένα όριο .
    Και μην ξεχνάμε ότι το θέμα είναι αρκετά σοβαρό ... ακόμα και ο Μπαμμπινιώτης έχει εισάγει στο "θεόπνευστο" λεξικό του παρόμοιες "νεοελληνικές εκφράσεις" κατά Α.Τρίτση. Και το συμπέασμα ο Α.Τρίτσης και οραματιστής ήταν και προπορεύοταν της εποχής τους αναφορικά με τις θέσεις του και ... ήξερε και Αγγλικά αλλά δεν παρίστανε τον ... αρχοντοχωριάτη....

    ReplyDelete
  37. Anonymous9:49 am

    ...γουστάρω...
    Το συμπέασμα....
    ο Μπαμμπινιώτης...

    Σε δύο αράδες δύο λάθη και ένας βάρβαρος νεολογισμός.

    Η παροδική δυσλεξία τελικά είναι η πιο συχνή ψευδο-ασθένεια όσων αυτοχρίζονται τιμητές των πάντων τη στιγμή που εμφανίζονται ως υπερασπιστές της Ελληνικής.

    Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα κάποιων κύριε Πανάρετε...

    Ας το προσπεράσουμε χαμογελώντας.

    ReplyDelete
  38. Anonymous10:00 am

    ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΟΠΑΔΟΥΣ" ΤΗΣ ΕΠΕ ΥΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΕΠΕ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΗΣ
    ... ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΑΤΗΣΙΩΝ .....
    ..... ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗς ΕΠΕ ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΝ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΞΟΥΝ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ ..... ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΕΞΟΛΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ...!!!!!!

    ReplyDelete
  39. Φίλε ανώνυμε, δεν εκπροσωπώ καμιά ΕΠΕ, κι ούτε μέλος της δεν είμαι. Απλά πληροφορικός είμαι που βλέπω
    κάθε άσχετο να μπαίνει και να το παίζει πληροφορικός. Έχεις δει κανένα Θεολόγο να το παίζει Μηχανικός; Όχι βέβαια, γιατί έχει ένα πανίσχυρο ΤΕΕ (και καλά το κάνει), το οποίο πρέπει ωστόσο να κινείται στα όρια των Μηχανικών.
    Το θράσος που το είδες δεν κατάλαβα. Πες μου ακριβώς με τι διαφωνείς...

    ReplyDelete
  40. Anonymous1:11 pm

    GIA OSA LEEI O 10:00 πμ TI LEEI H EPE [O με παροδική δυσλεξία που τελικά δεν είναι η πιο συχνή ψευδο-ασθένεια]

    ReplyDelete
  41. Anonymous1:20 pm

    Προς ανώνυμο 11:16
    Λες:
    ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ή ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΟΣ… ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ….. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ "ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ" "ΛΟΓΙΚΗ ΣΑΣ.

    Όχι σύντροφε!(Γιατί και εγώ στο ΠΑΣΟΚ ανήκω). Να σου αντιστρέψω το ερώτημα: Ενας πτυχιούχος Πληροφορικής με μεταπτυχιακό στα Μαθηματικά μπορεί να διοριστεί ως Μαθηματικός στην Δευτεροβάθμια?
    Όχι βέβαια..

    Οι περισσότεροι πτυχιούχοι Πληροφορικής διορίστηκαν με αξιοκρατικές διαδικασίες (μέσω ΑΣΕΠ) και όχι με 300 ώρες σεμινάρια στην Πληροφορική!

    Δεν έχετε καταλάβει παλαιοί σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ ότι τώρα η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου δίνει μεγάλη σημασία στην αξιοκρατία και στην δικαιοσύνη?

    ReplyDelete
  42. Και για να μην παρεξηγηθώ, το ύφος από αυτά που λέω δεν έχει αποδέκτη εσάς κε Πανάρετε. Κάθε άλλο, και ζητώ συγνώμη που αυτό δεν έγινε κατανοητό.
    Απλά μετά από 100+ μέρες δεν έχουμε δει καμιά κίνηση για τα προβλήματα της Πληροφορικής από το Υπουργείο και κυρίως δεν έχουμε καμιά ιδέα για το τι πιστεύει η Κυβέρνηση γι'αυτά. Δεν ξέρω καν αν τα αναγνωρίζει ως προβλήματα ή ως αποκυήματα της φαντασίας μας.
    Επαναλαμβάνω ΔΕΝ είμαι στην ΕΠΕ, αλλα αφού αυτή η Ένωση αντιπροωπεύει το κλάδο μου, γι'αυτή ρωτάω.

    ReplyDelete
  43. Anonymous2:53 pm

    KALA ALEX MAS EPEISES ESY DEN EPERNES THLEFONO GIA NA SE PSYFISOYME STHN EPE ELEKTRONIKA


    KAI KATI POLY SOBARO

    KAI AFISTE TIS SOFISTIES ME TO POIOS EINAI PLHROFORIKOS

    O THEOLOGOS ME 300 ORES SEMIMARIA DEN EINAI PLHROFORIKOS
    KAPOIOI ALLOI ME METAPTYXIAKA KAI DIDAKTORIKA STHN PLHROFORIKH STHN ELLADA KAI STO EJOTERIKO UEOROYNTAI KAI EINAI PLHROGORIKOI KAI TO GNORIZEDTE ALLA H SYNDEXNIA SAS POY NA TO KATALABEI

    KAI GIA TO TEE OSA ANAFEETE TA ANAFERETE GIATI UELETE THN EPE NA GINEI TEE GIA NA PARISTANETE TO XALIFI STH THESI TOY XALIFI

    ALHUEIA GIA PES TES MAS TI GNOMH SAS GIA THN EPY KAI TIS ALLES ENOSEIS PLHROFORIKVN KAI GIATI TOYS BRIZETE ESEIS THS EPE ME TH DIADIKTYAKH ORGANVSH PO YDEN EGINE KAI DEN EXEI SXESH ME THN DIUEN IDIOTHTA TOY SYNDIKALISMOY ALLA ME TO OTI MERIKA FANTASMATA APOFASISAN NA KANOYN TOYS SYNDIKALISTES GIA NA PARAGODISOYN

    ReplyDelete
  44. Anonymous2:59 pm

    Επαναλαμβάνω ΔΕΝ είμαι στην ΕΠΕ, αλλα αφού αυτή η Ένωση αντιπροωπεύει το κλάδο μου, γι'αυτή ρωτάω.
    ΠΙΝΟΚΙΟ ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ

    ReplyDelete
  45. Τεχνικός Σχολικών Εργαστήριων για χρόνια5:34 pm

    @ΜΟΙΡΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ Η/Υ, ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΟΘΟΝΗΣ Η/Υ ΟΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Ο Η/Υ




    Σταμάτα βρε άνθρωπε του Θεού με το δώσε δώσε δώσε ... 4,5 χρόνια λεφτά βγάλαμε επειδή οι καθηγητές Πληροφορικής είστε άσχετοι και καλοβολεψάκηδες (όπως και οι υπόλοιποι καθηγητές στα σχολεία). εμείς φτιάχναμε του υπολογιστές σας

    οι υπολογιστές των εργαστηρίων μπορούν να δουλέψουν με ΕΛΛΑΚ (Ελεύθερο Ανοικτό Λογισμικό) για άλλη μια 5ετία - Pentium 4 είναι και είναι αρκετό για να στείλει Διαστημόπλοιο στο Φεγγάρι.



    Ας σταματήσουν οι καθηγητές να κλαίνε που δεν πήρανε τζάμπα Laptop και ας μάθουν επιτέλους να χρησιμοποιούν ΕΛΛΑΚ. Και το υπουργείο ας μάθει να τους απαλλάσσει απο ωράρια όταν το κάνουν αυτό.




    Αντι για projectora υπάρχουν και ΕΛΛΑΚ που εμφανίζουν την οθόνη του καθηγητή στην επιφάνεια εργασίας του κάθε μαθητή (παρόμοια με το κλεμμένο School που χρησιμοποιείται όλοι)



    θέτω τα παρακάτω ερωτήματα / προβληματισμούς:



    1) Πόσοι είναι αυτοί που αξιοποιήσαν το ΕΛΛΑΚ για να διδάξουν μέσα στις τάξεις τους; Γνωρίζουν ποιες είναι οι ελάχιστες ενός λογισμικού ΕΛΛΑΚ; Γνωρίζουν ότι αρκεί ένα Pentium 4;



    2) Πόσοι είναι αυτοί που συντήρησαν τον εξοπλισμό του εργαστηρίου τους;



    3) Γιατί τα περισσότερα Εργαστήρια έχουν συμβόλαια συντήρησης με Τεχνικές Εταιρίες - Computer-άδικα οι οποίες απλά εφαρμόζουν αυτό που έπρεπε να εφαρμόζει ο εκάστοτε υπεύθυνος εργαστηρίου ΔΗΛΑΔΗ:
    3.1) τις οδηγίες επαναφοράς Windows 2000 Server EAITY SRV500 για τον server
    3.2) τις οδηγίες επαναφοράς Windows 2000 Professional για τους μαθητές




    4)Πρέπει το υπουργείο να καταλάβει ότι ο Καθηγητής Πληροφορικής πρέπει να απαλλάσσεται όταν ασχολείται με το εργαστήριο ή/και με το e-school

    ReplyDelete
  46. Anonymous3:35 am

    Πάντως κύριε Πανάρετε ότι και να κάνετε θα πρέπει πρώτα να το εφαρμόσετε πιλοτικά.

    Δεν πρέπει να υιοθετηθεί το ηλεκτρονικό βιβλίο με το τρόπο που υιοθετήθηκαν τα δωρεάν laptop στους μαθητές της Α' Γυμνασίου. Δόθηκαν δηλαδή 73 εκ. ευρώ, από την προηγούμενη κυβέρνηση, χωρίς πρώτα να προηγηθεί μελέτη ή να εφαρμοστεί π.χ στα πειραματικά σχολεία.

    Έχουμε οικονομική κρίση και ξοδεύτηκαν τα λεφτά των φορολογούμενων πολιτών όταν το δημόσιο σχολείο έχει πολλά προβλήματα. Φανταστείτε ότι οι μαθητές τοποθετούσαν τα laptop σε ετοιμόρροπα θρανία..

    Γιάννης Φ.

    ReplyDelete
  47. Anonymous5:49 am

    Αναρτήθηκε στο κυβερνωχώρο ερωτηματολόγιο του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για την «Ψηφιακή Τάξη – ερωτηματολόγιο για τους εκπαιδευτικούς της Α’ Γυμνασίου που συμμετέχουν στη Δράση «Ψηφιακή Τάξη».

    Το ερωτηματολόγιο αναφορικά με το είδος των ερωτήσεων , και ο τρόπος συμπλήρώσης του δεν διασφαλίζουν κανένα από τα στοιχεία εγκυρότητας που υποτίθεται ότι πρέπει να έχει μια τέτοια έρευνα.

    Δεν διασφαλίζεται η εγκυρότητα του δείγματος αναφορικά τουλάχιστον με το ποιος το συμπληρώνει και όχι μόνο

    Υιοθετείται κύριε υφυπουργέ ως πανεπιστημιακός και ερευνητής τέτοιες «προσπάθειες» μετά και από τα σχόλια σε αυτήν την ανάρτηση, το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» , το εικονικό κόστος των εν λόγω υπολογιστών και τις διαβλητές προδιαγραφές του υλικού και την ποιότητα του εκπαιδευτικού λογισμικού….

    ReplyDelete
  48. Anonymous2:18 pm

    ΩΡΑΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ, ΠΑΧΙΑ ΛΟΓΙΑ... ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟ ΜΙΜΗΘΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ...
    ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΚΥΡΙΕ ΠΑΝΑΡΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΑΠΕΙΡΑ ΛΑΘΗ, ΤΗΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΣΥΝΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΙΟ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΠΑΡΕΔΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΜΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ? Ο ΛΟΓΟΣ: ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ.
    Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΙΤΙΑ: ΝΑ ΦΑΜΕ ΤΗ ΜΙΖΑ. ΠΟΣΟΙ ΔΕΝ ΦΑΓΑΝΕ ΑΡΑΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ?
    ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΛΥΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΤΑΛΑΝΙΖΕΙ ΠΑΙΔΙΑ, ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ?
    ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΚΑΡΦΙ ΔΕ ΜΑΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ. ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ?
    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΑ ΠΑΧΙΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΕΠΙΒΟΛΑ ΣΧΕΔΙΑ. ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΛΕΓΕΣΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ Ή ΥΠΟΔΟΥΛΩΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΑΧΡΗΣΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
    ΚΑΠΟΤΕ ΚΟΡΟΪΔΕΥΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΑΝ ΚΑΙ ΛΕΓΑΝΕ ΟΤΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΈΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΑΦΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ, ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΖΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΜΕΤΡΙΩΝ. ΤΕΛΙΚΑ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΚΙΟ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
    ΠΑΡΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΔΟΣΕ ΛΥΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΕΠΙΒΟΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΤΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΛΛΑ
    ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΟΥ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ

    ReplyDelete
  49. Anonymous7:55 am

    Για ποιο λόγο η αναφορά

    Μα είναι απλό τα περισσότερα στοιχεία που μαζεύει το υπουργείο είναι στοιχεία "μαϊμού"[δεν μου φταίει τίποτε το συμπαθές θηλαστικό] και συνήθως οδηγούμεθα στην αναπαραγωγή μιας εικονικής πραγματικότητας αναφορικά με το αποτέλεσμα που θέλουμε να έχουμε

    Και η επιβεβαίωση
    Είναι δυνατόν μαθηματικός να διδάσκει αρχαία [προφανώς όχι]

    Είναι δυνατόν φυσικός να κάνει γερμανικά [προφανώς όχι]

    Είναι όμως δυνατόν καθηγητής/τρια πτυχιούχος ξένης φιλολογίας να κάνει μουσική σε προγράμματα εκτός ωραρίου γιατί δεν θέλει να μπει στην τάξη , δεν θέλει να θεωρηθεί ως υπεράριθμος και μάλιστα εκτός ωραρίου για να δουλεύει τα πρωινά τη στιγμή που μας κόβετε τους μισθούς ... και ο λόγος αυτής της μεταχείρισης ... έχει ως χόμπυ τη μουσική και οι υποστηρικτές του τον θεωρούν μια ιδιαίτερη περίπτωση στο χώρο της τέχνης ... και βέβαια δεν πρέπει η εκπαίδευση να χάσει την ευκαιρία αναβάθμισης της.... !!!!
    .... ας ψάξει την περίπτωση ο περιφερειακός διευθυντής της εκπαίδευσης....γιατί θα τρελαθούμε ....[και μην μου πείτε ότι δεν τον/την βρήκατε επειδή έγινε «εκ παραρομής» κάποιο «λάθος» στις ειδικότητες…..]

    ...έτσι θα βγουν και τα σχετικά αποτελέσματα για την "επιτυχία" του εγχειρήματος της "ηλεκτρονικής τάξης" και θα πλουτίσουν και οι εταιρείες εμπορίας απαρχαιωμένου υλικού [για όσους δεν κατάλαβαν εννοώ το h/w και για όσους πάλι δεν κατάλαβαν εννοώ ότι θα πάρουν και δώρο "αρνάκι γάλακτος" ... τώρα που ουσιαστικά μας έκοψαν το δώρο του Πάσχα.....

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΛΙΓΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ/ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ/ΕΙΣ ... Η/ΟΙ ΟΠΟΙΑ/ΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ/ΕΣ ... ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ... ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΩ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΈΛΩ ΝΑ ΧΑΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ .... ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΛΟΓΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΜΙΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΚΟΡΟΪΔΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ .... ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΑΪΜΟΥ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ...... ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΟ.

    ReplyDelete
  50. Anonymous8:13 am

    «….Τεχνικός Σχολικών Εργαστήριων για χρόνια είπε...
    @ΜΟΙΡΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ Η/Υ, ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΟΘΟΝΗΣ Η/Υ ΟΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Ο Η/Υ …»

    Καλά φίλε /η μας 5:34 ΜΜ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ , ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΕΛΛΑΚ [ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΣΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ …. ΚΑΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΞΕΠΕΡΝΑΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ «ΜΗ ΕΛΛΑΚ»[ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΣΤΕΙΑΚΗ!!]
    … ΑΛΛΑ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΦΥΣΙΚΗΣ, ΧΗΜΕΙΑΣ, ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΓΡΑΣΕΠ ΚΛΠ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΟΘΟΝΗΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΟ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΥΛΙΚΟ ΑΧΡΗΣΤΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ 300 ΕΥΡΩ /ΑΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ…. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΔΕΝ ΣΕ ΕΙΔΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣ….. ΔΕΝ ΣΕ ΕΙΔΑ …… ΔΕΝ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΒΟΛΕΑ ΟΘΟΝΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ … ΤΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΌΜΕΝΩΝ ΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ …..
    ….. ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ … ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΕΡΩ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΡΟΒΟΛΕΑ ΟΘΟΝΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ… ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ…. ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΙΩΝΙΣΩ ΤΟΝ ΜΗ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΡΕΜΟΥΛΕΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ , ΟΥΤΕ ΟΜΩΣ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΜΑΙΜΟΥ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΓΙΑ «ΚΑΝΩ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΖΟΝΤΕΣ, ΡΟΖ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΛΕΓΑΜΕ ΠΑΛΙΑ…..

    ReplyDelete
  51. Anonymous3:21 pm

    κ. Πανάρετε, η νέα σχολική χρονιά ξεκινά σε επτά μήνες!
    Μήπως θα έπρεπε ήδη να έχουν ξεκινήσει συζητήσεις-προτάσεις-σχέδια για την αλλαγή κάποιων πραγμάτων, έστω και σε πιλοτικό επίπεδο;
    Πότε θα δούμε την ενσωμάτωση του Ελεύθερου Λογισμικού (ΕΛ/ΛΑΚ) στα σχολεία;
    Πότε θα υπάρξει επιτέλους ένα πραγματικό σχέδιο για τη λειτουργία των εργαστηρίων πληροφορικής στα σχολεία; Τα περισσότερα εργαστήρια είναι στα όριά τους.
    Πότε η ενσωμάτωση των (όχι των νέων, έχουν παλιώσει πλέον) τεχνολογιών στην εκπαίδευση θα πάψει να είναι πολιτική καραμέλα σας (συνολικά ΟΛΟΥ του πολιτικού κόσμου και όχι μόνο δική σας) και να γίνει πραγματικότητα;
    Τι περιμένετε; Να πιάσει ο Ιούνιος και να πάει χαμένη άλλη μια χρονιά;
    Μέχρι στιγμής πάντως, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση.
    Αναμένουμε...

    ReplyDelete
  52. Anonymous1:51 pm

    Όσο για τις σχολικές επιτροπες που αναφέρει ο παραπάνω φίλος

    να αναρτάται στην ιστοσελίδα κάθε σχολείου (και αν δεν υπάρχει να δημιουργηθεί) τα έσοδα-έξοδα κάθε σχολικής επιτροπής..

    ReplyDelete
  53. Anonymous6:01 am

    Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2010 στο http://troktiko.blogspot.com/2010/02/2007-2008.html
    "Διάθεση υπολογιστών στους αριστούχους Α΄Γυμνασιου 2007-2008"

    "Εαν υπάρχει κάποιος αρμόδιος μπορεί να μας ενημερώσει πότε θα δοθούν οι υπολογιστές στους αριστούχους μαθητές της Α΄Γυμνασίου σχ.ετ.2007-2008 ;;;
    Τους μεγάλους και να τους ...
    κοροιδέψεις λίγο το κακό .
    'Οταν όμως εξαγγέλεις σε μικρά παιδιά και δεν κρατάς την υπόσχεσή σου, είναι βαρύ για τους μικρούς."
    Και η παρατήρηση …ποιοι αριστούχοι ….όλοι αριστούχοι είναι στην α΄ τάξη ….
    Είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσοι αριστούχοι και να γίνονται περισσότεροι για να κονομήσουν έναν Η/Υ…. πάσχει και σε αυτό το σημείο η αξιολόγηση των μαθητών
    ... τους μικρούς δεν πρέπει να τους κοροιδεύουμε με ψεύτικους βαθμούς, είναι βαρύ για τους μικρούς....

    ReplyDelete
  54. Anonymous7:36 am

    @6:01ΠΜ πες τα χρησόστομε πες τα να αγιάσει το στόμα σου και φέτος δώσανε ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε όλους τους μαθητές της α΄ γυμνασίου και κονομήσανε κάποιοι και κανένας δεν τους χρησιμοποιεί και οι περισσότεροι καθηγητές δεν ξέρουν να τους χρησιμοποιούν και μένα μου κόβουν το μισθό και μου βάζουν πρόσθετους φόρους. Σήμερα είχε απεργία για την οικονομική κατάσταση και κανένας δνε έβαλε τέτοια ζητήματα σπατάλης. Γι αυτό δεν απήργησα Ελπίζω ότι θα βάλετε μια τάξη οι κυβερνώντες.
    Υπάλληλος σε εμπορικό κατάστημα και γονιός....


    ποτέ να μην του δώσετε Η/Υ του παιδιού μου . Έγινε καμία έρευνα πόσα παιδιά έχουν Η/Υ και αν οι περισσότεροι έχουν γιατί δεν τους χρησιμοποιούν αυτούς και όποιος έχει να του κάνουν μειώση του φόρου και να επιδοτηθούν με αντίστοιχο ποσό όσοι δεν έχουν και τότε θα δείτε πλερέζες που θα παίσουν στις εταιρείες πληροφορικής και στους κάθες είδους μεσάζοντες

    Αυτά αναρτάτε κύριε υφυπουργέ στο μπλοκ σας και στεναχωρείτε μερικούς
    Στεναχωρείστε τους περισσότερο και τον ΓΑΠ αλλά μόνο αν πάρετε τέτοιες αποφάσεις θα πάνε τα πράγματα μπροστά.

    ReplyDelete
  55. Anonymous8:37 am

    ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

    Η ΤΡΕΛΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ

    ΚΑΙ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ

    Η ΤΡΕΛΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ

    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΤΥΠΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ

    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΕΚΥΜΑΤΩΝ ΔΙΝΕΙ ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

    ΤΙ ΝΑ ΠΩ Η ΤΡΕΛΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ


    ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟΥ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΨΥΧΟΛΟΓΟ Η ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΑΠΤΟΥΝ ΤΗ ΡΕΤΣΙΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥ

    ReplyDelete