Wednesday, January 13, 2010

Επίσκεψη στην Θεσσαλονίκη

Κατά την επίσκεψή μου στην Θεσσαλονίκη για εγκαίνια σχολείων, είχα την ευκαιρία να συζητήσω με μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ενα από τα θέματα που μου έθεσαν οι μαθητές ήταν η επιθυμία τους να μην αλλάζουν συχνά οι καθηγητές τους.

Με τους καθηγητές είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις για θέματα που αφορούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα κενά στα σχολεία. Ζήτησα και την γνώμη τους για τις σχετικές προτάσεις που το Υπουργείο είχε θέσει για διαβούλευση.

Για την αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων  θα πρέπει να διευκρινίσω ότι δεν αναφέρθηκα σε "αποφάσεις" του Υπουργείου ούτε σε σχέδιο νόμου με συγκεκριμένες προβλέψεις, γιατί τέτοιο σχέδιο δεν υφίσταται.

47 comments:

  1. Η παραμονή στο ίδιο σχολείο είναι και μία επιθυμία των εκπαιδευτικών. Ελλείψει οργανικής, η οποία για κάποιες ειδικότητες καθυστερεί για πολλά χρόνια, πολλοί εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να γυρίζουν από σχολείο σε σχολείο. Οι αρνητικές συνέπειες αφορούν τη λειτουργία του σχολείου, παιδαγωγικούς λόγους, την πρόοδο των παιδιών, αλλά και τις δυσκολίες που επιφέρει η αλλαγή εργασιακού περιβάλλοντος κάθε χρόνο.
    Πιστεύω το υπουργείο να μεριμνήσει για το θέμα.

    ReplyDelete
  2. Διαβάζω στο

    http://www.inews.gr/23/pente-nea-scholeia-sti-thessaloniki.htm

    Ο κ. Πανάρετος, εξέφρασε την πρόθεση του υπουργείου για ένα νέο σύστημα προσλήψεων των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με το οποίο οι ενδιαφερόμενοι δεν θα απευθύνονται στην κεντρική διοίκηση, αλλά θα υποβάλλουν αιτήσεις απευθείας στα σχολεία που υπάρχουν κενά, με τη δέσμευση να υπηρετούν σε αυτά για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αντίστοιχα, οι μετακινήσεις τους θα γίνονται ανάλογα με τις ανάγκες των σχολείων.

    και ρωτάω :
    1) Μιλάτε για μόνιμους διορισμούς ή για προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων ?
    2) Η επιλογή θα γίνεται με βάση την κατάταξη στον ΑΣΕΠ φαντάζομαι ( αφού έχετε δεσμευθεί ότι οι διορισμοί θα γίνονται 100% μέσω ΑΣΕΠ λαμβάνοντας υπόψιν και τις προσαυξήσεις ) . Σωστά ?

    ReplyDelete
  3. Δεν εξέφρασα πρόθεση του Υπουργείου. Οι πολιτικές του Υπουργείου θα ανακοινωθούν επισήμως.

    Είχα όμως χθες την ευκαιρία να συζητήσω με εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολείο μιας δύσκολης περιοχής την πρόταση του Υπουργείου που έχει τεθεί για διαβούλευση.

    Η διαβούλευση δεν γίνεται μόνο στο ιντερνέτ. Οσο περισσότερες απόψεις συγκεντρώνει κανείς, τόσο καλύτερα μπορεί να διαμορφώσει την πολιτική του.

    Το βέβαιο είναι ότι σήμερα έχουμε πρόβλημα. Η στενή ανθώπινη σχέση μεταξύ μαθητή και δασκάλου που είναι αναγκαία για την σωστή μαθησιακή διαδικασία δεν υφίσταται στην έκταση και τον βαθμό που θα έπρεπε. Και αυτό το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπίσουμε στην ρίζα του.

    ReplyDelete
  4. Anonymous1:54 am

    Αγαπητέ κ. Πανάρετε,
    Η Ελευθεροτυπία σήμερα σας κατηγορεί για μερικά ζητήματα σχετικά με τα εγκαίνια των σχολείων που κάνατε στην Θεσσαλονίκη:
    http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=14/01/2010&id=120898
    Μου κάνει εντύπωση ο τρόπος γραφής του κειμένου, και αν το διάβαζα σε αντιπολιτευόμενη εφημερίδα, θα θεωρούσα αυτόματα ότι αποτελεί στοχευμένη επίθεση / αμφισβήτηση προς το πρόσωπό σας.

    Μέσα από το μπλογκ σας δεν μου δίνεται την εντύπωση επιπόλαιου ανθρώπου ή 'πολιτικάντη' που απλά τριγυρνάτε τα σχολεία για να κόβετε κορδέλες.

    Γι' αυτό και θα ήταν ενδιαφέρουσα η ανταπόκρισή σας και η απάντησή σας στα θέματα που θέτει η εφημερίδα.

    Με εκτίμηση,

    Μάριος Σ.

    ReplyDelete
  5. Σας ευχαριστώ για την ενημέρωση.

    Τα εγκαίνια των σχολείων καθορίστηκαν από την Θεσσαλονίκη. Μου ζητήθηκε να τα κάνω εγώ γιατί η Υπουργός είχε άλλες υποχρεώσεις.

    Δεν με ενδιαφέρει να κόβω κορδέλες. Μου αρκεί να συμβάλλω στο να φτιάχνονται τα σχολεία.

    Οπως είπα σε όλες τις τελετές, τα πάσης φύσεως εγκαίνια αποτελούν για μένα αφορμή για να αναδειχθεί ένα έργο και να ξεκινήσει το επόμενο. Με κανένα τρόπο δεν το θεωρώ ως μέσον προσωπικής η κομματικής προβολής. Τόνισα ότι κατά την γνώμη μου, είναι τυχαίο γεγονός ποιός θα είναι υπουργός την εποχή που θα έλθει η ώρα να γίνουν εγκαίνια και επομένως δεν δικαιούται έτσι κι' αλλιώς να "καρπούται" το αποτέλεσμα.

    Είπα επίσης, ότι τα σχολεία τα χτίζουν οι φορολογούμενοι πολίτες και όχι οι υπουργοί. Οι υπουργοί διαχειρίζονται τα χρήματα του έλληνα φορολογούμενου και υποχρέωσή τους είναι να διαχειρίζονται τα χρήματα αυτά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

    Επί πλέον, ανέφερα ότι το χτίσιμο των σχολείων δεν είναι θέμα μια κυβέρνησης. Ολες προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο.

    Ο συμβολικός τρόπος που διάλεξα να αναδείξω την προσέγγισή μου αυτή είναι ότι δεν έκοψα εγώ τις κορδέλες αλλά κάλεσα μαθητές να το κάνουν. Γιατί σε αυτούς ανήκουν τα σχολεία.

    ReplyDelete
  6. Η επίσκεψη για εγκαίνια είναι υπεράνω της υποχρέωσης της κοινωνίας μας να μας εκδώσει τα επαγγελματικά δικαιώματά μας?(το ξέρω ότι θα μου πείτε ότι και τα δυο είναι απαραίτητα για τον θεσμό του Υφυπουργού, αλλά πρέπει να δίδουμε μια παραπάνω σπουδαιότητα σε άλλα θέματα που χρήζουν ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης) Στην περίπτωση που έχουν γίνει όλες οι ενέργειες από μέρους σας για την έκδοση των Π.Δ , παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για την πορεία των διαδικασιών ή για τυχών άτομα που καθυστερούν την έκδοση των π.δ. (διαφάνεια)
    Αν δεν εκδοθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα , για να μην συνεχιστεί αυτή η ΠΑΡΩΔΙΑ δεκάδων χρόνων οι πρόεδροι των ΤΕΙ (όπως και το αποφάσισαν οι ίδιοι στην συνοδό τους που πραγματοποιήθηκε προ μηνών) πρέπει να κλείσουν τα ΤΕΙ γιατί ο νόμος προέβλεπε κατά την αποφοίτηση του πρώτου σπουδαστή από ένα τμήμα των ΤΕΙ να έχουν εκδοθεί τα π.δ επαγγελματικών δικαιωμάτων.
    ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ? Η ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΗΡΟΥΝ ?
    Όποιος βαριέται να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει (για αποφυγή παρεξηγήσεων δεν αναφέρομαι στον κ. Πανάρετο , θα δούμε άλλωστε τι θα προσφέρει στην κοινωνία και στο τέλος όπως και όλοι μας θα κριθούμε αναλόγως με τα έργα μας)αλλά στην κωλυσιεργία που δημιουργούσαν μια ομάδα ατόμων και συνεχίζουν επάξια μέχρι και σήμερα να δημιουργούν.
    Είναι υποχρέωση του ελληνικού κράτους ο καθορισμός και η διασφάλιση της ελεύθερης άσκησης του επαγγέλματος . Γιατί άραγε να γίνεται διαβούλευση σε επαγγελματικά δικαιώματα που το περιεχόμενο τους πρέπει να καθορίζεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από το Περιεχόμενο Σπουδών των Τμημάτων σύμφωνα με την νομοθεσία , καθώς και από τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, η οποία ελήφθη στη συνεδρίαση της 12/19-12-2008.Δηλαδη τι να διαβουλευτούμε ??Αυτά που έχουμε διδαχθεί τέσσερα χρόνια στην σχολή μας??Το δικαίωμα στην εργασία μήπως??
    Η διαβούλευση με άτομα τυχόν αναρμόδια , που ενδέχεται να εξυπηρετούν κάποιες σκοπιμότητες (π.χ. αθέμιτος ανταγωνισμός) δεν εξυπηρετεί σε τίποτα…(να τονίσω ότι είμαι υπέρ της δημοκρατικής υπόστασης της διαβούλευσης). Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί ΚΑΝΕΝΑΣ να είναι υπεράνω του Συντάγματος και των αρμόδιων οργάνων της κοινωνίας όπως είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας , η Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση Α.ΔΙ.Π και το Συμβούλιο Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.
    κ. Πανάρετε Ευελπιστώ πάντως ότι θα προχωρήσουμε προς τα εμπρός και όχι προς τα πίσω όπως θέλουν κάποιοι. Αναμένουμε με αγωνιά απάντησή σας για τα ανωτέρω ζητήματα. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
    Με εκτίμηση
    ΑΓΓΕΛΟΣ

    ReplyDelete
  7. Anonymous3:22 am

    Δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω ειδήσεις και έτσι δεν είχα προσωπική άποψη για την προσέγγισή σας. Απλά εξεπλάγην από τον τρόπο που το κάλυψε η εφημερίδα.

    Φυσικά συμφωνώ με αυτά που λέτε 100% και χαίρομαι που υπάρχουν στελέχη που σκέφτονται με αυτό τον τρόπο στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα στο σημαντικότατο υπουργείο παιδείας.

    Φιλικά Μάριος Σ.

    ReplyDelete
  8. Anonymous5:54 am

    Καλησπέρα κ. Πανάρετε,

    θα σας παρακαλούσα να μας ενημερώσετε, από τον έγκυρο δικτυακό τόπο σας(που στηρίζουμε όλοι εμείς), για το τί γίνεται με το ΚΥΣΠΕ. Συνεδριάζει? Απουσιάζει? Αργεί? Υφίσταται σε σώμα? Παραιτήθηκε?
    Τα θέματα όμως "τρέχουν"....
    (αποσπάσεις,τοποθετήσεις δντών,στελεχών,προϊσταμένων γραφείων κλπ)
    Σας ευχαριστώ.

    ReplyDelete
  9. Την προηγούμενη εβδομάδα ζητήθηκαν οι παραιτήσεις των μελών των Κεντρικών Συμβουλίων π/θμιας δ/θμιας εκπ/σης.

    ReplyDelete
  10. Μια συμπλήρωση για τον προηγούμενο σχολιασμό μου. Ο σχολιασμός μου αφορά για τον καθορισμό επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων Μηχανικών των Τμημάτων α) Ηλεκτρολογίας, β) Μηχανολογίας, γ) Ενεργειακής Τεχνολογίας και δ) Αυτοματισμού της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.)

    ReplyDelete
  11. Anonymous7:00 am

    @aggelos
    TA EPAGGELAMTIKA DIKAIOMATA EINAI H EKSOYSIODOTISH POY SOY DINEI H KOINONIA [POY ME TOYS FOROYS TIS SE EXEI SPOYDASEI] GIA NA KANEIS KATI KALA KAI NA ANALABEIS KAI THN EF8YNH GIA AFTO..

    Koitontas programma spoydon kai Epagelamatika anaroti8ika Exete ma8ei stis spoydes sas kati kala??? Ligo apo edo ligo apo ekei, geNika pasalimata….


    GENIKA H KOYBENTA PERI Eppagelmatikon Dikaiomaton [kai oxi YPOXREOSEON} EINAI APLA GIA NA KANETE KAI ESEIS OTI KANEI TO TEE MEXRI TORA. NA POYLATE TIN YPOGRAFH SAS SE IEK KAI KOLEGIA !!!!

    ARA AFOISTE TA PARAMY8IA PERI ERGASIAKON DIKAIOMATON. AFTO POY SAS NOIAZEI EINAI APLA NA EXETE TO 5% KAI NA ….KA8ESTE OPOS KANOYN OI POLYTEXNITES MEXRI TORA….

    POLY KLAMA GIA TO TOIPOTA

    ReplyDelete
  12. Προς : Ο/Η Ανώνυμος
    Καλό είναι κάποιες φορές να διαβάζεις το κείμενο 2 φορές ή και περισσότερο γιατί:

    1)Επειδή δεν είμαστε σε κάποια τριτοκοσμική χώρα , υπάρχουν αρμόδια όργανα (π.χ. ανεξάρτητες αρχές διασφάλισης ποιότητας, το Συμβούλιο Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης , το Συμβούλιο της Επικρατείας κλπ)τα οποία σύμφωνα με το περιεχόμενο σπουδών απονέμουνε επαγγελματικά δικαιώματα και όχι όπως υπονοείς εσύ.

    2)επειδή είσαι αναρμόδιος/δια να κρίνεις το πρόγραμμα –περιεχόμενο σπουδών μας και με χαρακτηρισμούς του τύπου(‘Ligo apo edo ligo apo ekei, geNika pasalimata….’’ ’’… EINAI APLA GIA NA KANETE KAI ESEIS OTI KANEI TO TEE MEXRI TORA. NA POYLATE TIN YPOGRAFH SAS SE IEK KAI KOLEGIA !!!!....’’)

    Τι σημαίνει το λίγο από edo και λίγο από εκεί ? δηλαδή στα μαθηματικά 3 κάναμε ολίγων μετασχηματισμούς laplace , σειρές Fourier κ.λ.π ? σαν να λέμε ολίγων έγκυος ?ήσουν και εσύ εκεί όταν τα διδασκόμασταν?

    (σε πληροφορώ ότι δουλεύω σε μια Α.Ε. με αντικείμενο την φυσικό - μαθηματική μοντελοποίηση που είναι το εργαλείο ποσοτικής έκφρασης των νόμων που διέπουν την συμπεριφορά της ύλης και από την θέση αυτή είχαν παραιτηθεί πολλά άτομα λόγο υψηλών απαιτήσεων ).

    3)επειδή η ανωνυμία στα blog δεν συνεπάγετε την αποποίηση των ευθηνών σου σε ότι λες, χωρίς να υπονοώ ότι θα κινηθώ εναντίων σου αλλά απλώς σου λέω να είσαι λίγο πιο προσεκτική στις εκφράσεις σου.

    4) επειδή ζητάμε ότι μας ανήκουν και ΟΧΙ ότι μας συμφέρουν

    Tονίζω ότι ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Ο ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ

    ReplyDelete
  13. Και πάλι εκτός θέματος αλλα θελω να πω ένα μεγάλο μπράβο και πάλι για την ανακληση των περιπου 2300 θέσεων στο Υπ. Πολιτισμού για φωτογραφικούς λόγους. Επίσημα και απο τη σελίδα του Υπουργείου:

    http://www.yppo.gr/3/g32.jsp?obj_id=35152

    ReplyDelete
  14. Κ. Πανάρετε

    ΑΚΟΥΣΤΕ τι έγινε σε αυτό το διάστημα που έχουμε την λεγόμενη διαβούλευση και πέστε μας αν έχουμε άδικο που αδημονούμε για την έκδοσή τους …

    ΕΝΩ τα ΠΡΟΣΧΕΔΙΑ ΛΕΝΕ:

    Οι πτυχιούχοι της παρ. 1 έχουν δικαίωμα αυτόνομης απασχόλησης από κτήσεως πτυχίου στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στους εξής ενδεικτικούς τομείς και δραστηριότητες ηλεκτρομηχανολογικών έργων και εργασιών, χωρίς προϋποθέσεις και περιορισμούς:………………………3.16 Στη μελέτη, επίβλεψη μελέτης επί της ενεργειακής συμπεριφοράς κτιρίων, καθώς και στην ενεργειακή βαθμονόμηση και πιστοποίηση κτιρίων σύμφωνα και με τις Οδηγίες της Ε.Ε.

    ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΩΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΕ ΑΛΛΟ ΣΧΕΔΙΟ Π.Δ ΛΕΕΙ:

    Οι Ενεργειακοί Επιθεωρητές εγγράφονται στο Μητρώο Ενεργειακών Επιθεωρητών και τους χορηγείται αντίστοιχη Άδεια Ενεργειακού Επιθεωρητή Α΄ και Β΄ τάξης (με ισχύ δέκα ετών), όπως παρακάτω:……………………………………………… ……………………………
    …………Την ιδιότητα του Ενεργειακού Επιθεωρητή μπορούν να αποκτήσουν:

    (Α) Διπλωματούχοι μηχανικοί, απόφοιτοι Πολυτεχνείων και Πολυτεχνικών Σχολών της ημεδαπής, ή της αλλοδαπής που χορηγούν πτυχία ισότιμα και αντίστοιχα της ημεδαπής.
    (Β) Πτυχιούχοι Μηχανικοί Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΜΟΝΟ Α΄ ΤΑΞΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΕΝΤΕ ΕΤΩΝ)

    Η Άδεια Ενεργειακού Επιθεωρητή Κτιρίου Α’ τάξης, αφορά στη διενέργεια ενεργειακών επιθεωρήσεων ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ…

    Η Άδεια Ενεργειακού Επιθεωρητή Κτιρίου Β’ τάξης, αφορά στη διενέργεια ενεργειακών επιθεωρήσεων σε κτίρια ανεξαρτήτως επιφάνειας και χρήσης.

    (Να σας πω ότι πρέπει να Παρακολουθήσουμε και ολοκληρώσουμε επιτυχώς, κατόπιν εξετάσεων, εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιείται από το ΤΕΕ.)

    (ΑΧΑΧΑΑΑΧΑΧΑ)(ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας )



    Είδατε τι λέγαμε κύριε Πανάρετε?????????????????????????????????????????

    ReplyDelete
  15. Anonymous11:59 am

    Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σας στο περί ΚΥΣΠΕ ερώτημά μου.
    Σας τιμούμε όπως μας τιμάτε και σεις.

    ReplyDelete
  16. Σώστε τα ιδρύματα!12:11 pm

    Διαβάζουμε σήμερα ότι το ίδρυμα Σημίτη επιδοτήθηκε από την υπουργό παιδείας με το ποσό των 225.000 ευρώ για το 2009.

    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/01/225.html#ixzz0cYomTk1s

    Ωραίος τρόπος να ξοδεύουμε χρήματα από το 1 δις για την Παιδεία. Όλοι καλούμαστε να κάνουμε μεγάλες θυσίες λόγω της κρίσης που περνά η χώρα μας, όμως για το ίδρυμα Σημίτη, όλα κ όλα, δεν μπορούμε να μην δώσουμε!

    Πέραν όμως αυτού, θέλω να ρωτήσω: μας λέτε για αξιολόγηση. Ποιά είναι η δραστηριότητα του ιδρύματος αυτού, τι προσφέρει στην κοινωνία και ΚΥΡΙΩΣ: το έχει αξιολογήσει κανείς;; Κάνω λάθος ότι απαραίτητο είναι πρώτα να αξιολογηθεί ένα τέτοιο ίδρυμα για να επιδοτηθεί;

    Τέλος: η διαφάνεια που έχει επαγγελθεί ο πρωθυπουργός, ιδίως σε ότι αφορά τα οικονομικά θέματα με δημοσιοποίηση όλων των εγγράφων στο διαδίκτυο, γιατί εφαρμόζεται μόνο από σας;

    ReplyDelete
  17. Anonymous12:25 pm

    Πολυ τσαμπουκας μωρ αδερφε μου.
    Το οτι εργαζεσαι σε καποια εταιρια,δεν σου αρκει;Τι αλλο θελεις;
    Υποτιθεται οτι αφου σε κρατανε εκει,πα να πει,οτι κανεις τη δουλεια για την οποια σε θελουν και αρα θα σε πληρωνουν και γι αυτην.
    Αν υπηρχαν τα περιφημα δικαιωματα,τι παραπανω θα ειχες;Μη μου πεις για να μπεις στο Δημοσιο,γιατι θα καγχασω.
    Και στο φιναλε,αφου το ξερεις το ελληνικο κρατος,τι συνεπεια εχει,γιατι πηγες σε μια Σχολη,που δεν ειχε εργασιακα δικαιωματα;
    Αρα,τον εαυτο σου να μεμφεσαι και κανεναν αλλο.

    ReplyDelete
  18. Προς : Ο/Η Ανώνυμος

    Λες 1) Αν υπήρχαν τα περίφημα δικαιώματα ,τι παραπάνω θα είχες; Και 2) Και στο φινάλε, αφού το ξέρεις το ελληνικό κράτος ,τι συνέπεια έχει ,γιατί πήγες σε μια Σχολή ,που δεν είχε εργασιακά δικαιώματα;


    Για το πρώτο μάλλον έχεις άγνοια μέχρι αηδίας για τα δικαιώματα περί μελετών.

    Για το δεύτερο δεν σημαίνει επειδή πηγαίνει ένα παιδί στην σχολή-τμήμα που του αρέσει και δεν έχει επαγγελματικά δικαιώματα (ή έχει αναχρονιστικά) ότι η κυβέρνηση μετά των αρμοδίων οργάνων της δεν είναι υποχρεωμένη έστω και στο μέλλον να του τα αποδώσει (γιατί το επιβάλει το σύνταγμα και οι νόμοι).

    Τέλος ενδεικτικά σου αναφέρω ότι είναι αρκετά τμήματα χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα και με την λογική σου έπρεπε να διαλέγουμε όλοι να φοιτούμε σε τμήματα μη αρεσκείας μας , μόνο και μόνο επειδή κάποιοι δεν είχαν αναλάβει την ευθύνη που είχαν στο να εκδώσουν τα Π.Δ.

    ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΠΑ

    Τέλος για κερασάκι στην τούρτα λες ‘’ Το ότι εργάζεσαι σε κάποια εταιρία ,δεν σου αρκεί; Τι άλλο θέλεις;’’
    ΕΝΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΤΟ : πρέπει να προασπίζουμε όχι μόνο το ατομικό μας συμφέρον αλλά και των άλλων (εφόσον έχουν δίκιο)…έτσι είμαι εγώ, τι να κάνουμε?

    ReplyDelete
  19. Anonymous5:23 pm

    Pροφανώς ο ανώνυμος δεν γνωρίζει ότι οι μηχανικοί που εργάζονται στο δημόσιο, με νόμο του 1996, παίρνουν το επίδομα 6 και 7 τοις χιλίοις, ήτοι 700 ευρώ το μήνα παραπάνω από τους άλλους δημόσιους υπαλλήλους!
    'Οταν ένας υπάλληλος απόφοιτος πανεπιστημίου με διδακτορικό παίρνει μόλις 75 ευρώ επίδομα!

    Αυτά κατάφερε η μαφία του ΤΕΕ! Να δώσει ένα γερό χαρτζιλίκι από το υστέρημα των ελλήνων φορολογούμενων πολιτών. Το επίδομα αυτό δόθηκε για την προσέλκυση των μηχανικών στο Δημόσιο..

    Νομίζω κ. Πανάρετε πρέπει να εισηγηθείτε προς τον κ. Παπακωνσταντίνου να κόψει αυτό το επίδομα για να μην δημιουργούνται αδικίες ανάμεσα στους δημόσιους υπαλλήλους...

    Γιάννης Φ.

    ReplyDelete
  20. ΘΑΛΗΣ5:27 pm

    Αγαπητε Υφυπουργε
    Μπορεί κάποιος να μεταφέρει στους ιθύνοντες το αυτονόητο που είναι να καταργηθεί η τρέχουσα προκήρυξη του ΘΑΛΗ και να προκηρυχθεί με πιό απλές διαδικασίες (όχι τόση χαρτούρα κλπ), χωρίς “ιδρυματικά” περιβλήματα και με δικαιούχους όλους (πανεπ, ΕΚ, ΤΕΙ) με καταληκτική ημερομηνία σε 2-3 μήνες. Δεν είναι προτιμότερο να διορθωθεί κάτι τόσο χάλια, την τελευταία στιγμή παρά να πεταχτούν τα πολύ λίγα χρήματα που υπάρχουν για το σκοπό αυτό?
    “Μια λύση πιθανά ειναι ενα call σε δύο φάσεις. Στην πρβτη υποβαλονται τα ερευνητικα στοιχεια [φυσικό αντικειμενο] και περιγραφή της ερευνητικής ομάδας [ οχι πανω απο 25 σελίδες[ . Γινετε απιλογή διπλάσιου αριθμού απο οσες προβλέπετε να χρηματοδοτη8ουν και αυτες υποβάλλουν ΤΕΛΙΚΗ προταση για τελική αξιολογιση.

    TORA YPOBALLONTE EKATOMMYRIA SELIDES GIA PETAMA.

    Κε ΠΑΝΑΡΕΤΕ πειτε στον Προεδρο οτι SE KA8E CALL TOY EPEAEK FEBGEI O MISOS AMAZONIOS SE XARTI….. krima den einai [!!!!]

    ReplyDelete
  21. Κύριε Υπουργέ
    εμείς κάναμε ολόκληρον αγώνα για να μη φύγει η Διευθύντριά μας και φτάσαμε και στο Υπουργείο και το αναρτήσαμε και σε καμιά 50αριά blogs, όμως φαίνεται, οτι το Α' ΠΥΣΔΕ ήταν ισχυρότερο.
    Μετακίνησε διευθυντές, γύρω στους 160 στην Αθήνα, στη μέση της χρονιάς!!!!!!!
    Τα σχολειά έκλεισαν με άλλον διευθυντή και άνοιξαν με άλλον. Πόσο παιδαγωγικό το βρίσκετε αυτό;

    ReplyDelete
  22. Εχω την εντύπωση ότι την μετακίνηση την ζήτησηε η Διευθύντρια. Εχω λάθος;

    ReplyDelete
  23. Anonymous1:04 am

    Ενα απο τα προβληματα του εκπαιδευτικου μας συστηματος ειναι η εξαπλωση του 'θεσμου' των ωρομισθιων. Ειναι ενα θεμα, στο οποιο δεν εχετε τοποθετηθει. Η υπουργος, αντιθετως, δεσμευτηκε οτι θα τον καταργησει (ΙΟυνιους 2009, ΔΟΕ). Δεν φαινεται να τηρει την υποσχεση της και ευχομαι οι πολιτες να την κρινουν εν καιρω.

    Το προβλημα που προκυπτει με τον εκπαιδευτικο των 350 ευρω, που αναλαμβανει υπηρεσια στα μεσα τις χρονιας, ειναι κοινωνικο. Απαξιωμενος απο την πολιτεια, σχεδον σιγουρα, η ποιοτητα του μαθηματος που θα προσφερει ειναι, εκ των πραγματων, αρκετα χαμηλη, ελλειψει κινητρων και κοινωνικης αναγνωρισης.

    Διαβασα στον τυπο οτι για την ερχομενη χρονια θα υπαρξει 'στρατια ωρομισθιων και μειωση των αναπληρωτων κατα 70%'. Εαν ειναι αληθες, πως θα εφαρμοσετε το συνθημα σας 'πρωτα ο μαθητης';

    ReplyDelete
  24. Sygnomi gia ta greklish
    edw pou eimai den borw na grapsw ellinika...

    H diki mas i dievthintria oxi!!!!

    isa isa pou ekliparouse tin kyria Radou na min allaksei sxoleio!!!!!
    An thelete boreite na diavasete tin sxetiki anartisi edo kathws kai edw

    gia tis tilefonikes topothetiseis ton diefthinton sta sxoleia stis 23/12/09 kai wra 14:00 to messimeri!!!!!

    sas efharistw gia to endiaferon!
    an thelete borw na sas enimerwsw me e-mail gia tin oli diadikasia

    Nelly Oikonomidou
    proedros syllogou Gonewn k Khdemonwn 3ou Gymnasiou N. Filadelfeias

    ReplyDelete
  25. Anonymous6:33 am

    Αυτό είναι τελικά το σχέδιο σταθερότητας κ. Πανάρετε;

    http://www.alfavita.gr/ank_b/ank15_1_10_0842.php

    Στην αναστολή προσλήψεων για το 2010 εξαιρούνται 3.000 εκπαιδευτικοί. Απο μαθηματικής άποψης λοιπόν, λείπουν περίπου 3.000 προσλήψεις (ΑΣΕΠ, 24μηνο, 40%). Σε ποιον λέει επομένως ψέμματα η κυβέρνηση;
    Στους πολίτες; (Θα παρανομήσει και θα κόψει θεσμοθετημένους διορισμούς;)
    Στην Ευρωπαϊκή Ένωσή; (Μαγειρεύει τα νούμερα;)
    Και στους δύο;
    Όσο για τον περιορισμό των αναπληρωτών κατά 7-8.000 δεν ξέρω καν τι πρέπει να σχολιάσει κανείς...
    Αν νομίζεί το υπουργείο ότι με την περικοπή των αποσπάσεων θα λύσει το πρόβλημα των κενών, είναι βαθιά νυχτωμένο.
    Αν κάνετε μια σωστη μελέτη θα δείτε ότι ο "υπερπληθυσμός" των καθηγητών προκείπτει από λάθος σχεδιασμό και την κατανομή ανά ειδικότητα και περιοχή.
    Και πάλι όμως το πρόβλημα δεν θα λυθεί, αφού υπάρχει η μονιμότητα ανά περιοχή (εκτός φυσικά αν έχετε σκοπό να την καταργήσετε και αυτή και να καταντήσετε τους εκπαιδευτικούς σαν τους στρατιωτικούς και να τους μεταθέτετε ανά διετία).
    Το πρόβλημα είναι ποιο πολύπλοκο απ'ότι νομίζετε, επομένως πρίν κάνετε (που το έχετε ηδη κάνει εκεί στο υπουργείο) σημαία ότι "περισσέυουν οι καθηγητές" να κάνετε πρώτα μια σωστή μελέτη και να δείτε καλά τα νούμερα. Θα εκπλαγείτε!

    ReplyDelete
  26. Αναφέρομαι στους ιθύνοντες του υπουργείου: νιώθω ότι γίνεται μια κακόγουστη φάρσα στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, ότι δεν μπορεί να είναι αλήθεια…

    Για 120 εκατομμύρια ευρώ τινάζουν στον αέρα το σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση.
    Είμαι ηλίθιος και αντιλαμβάνομαι λάθος ή όντως σωστά άκουγα:
    «Χρήματα υπάρχουν» δήλωνε ο Γιωργάκης στο dibeit. «Πρέπει να ενισχύσουμε την απασχόληση για να βγούμε από την κρίση. Να δώσουμε επίδομα αλληλεγγύης 1δις» και κάποια φάλτσα από άλλους :να διαγράψουμε τα χρέη!!
    Είμαι κακόβουλος ή νιώθω αδικημένος να αναρωτιέμαι για το πασοκ:
    Είναι πολιτικοί απατεώνες; Τους νοιάζει μόνο η εξουσία δεν τους ενδιαφέρει στο ελάχιστο η κοινωνία;
    Αυτοί οι 11000 αναπληρωτές που προσέβλεπαν σε διορισμό μάλιστα, τι θα κάνουν;
    Έφυγαν οι περισσότεροι από τον τόπο διαμονής τους , παράτησαν την όποια εργασία για κάτι ίσως καλύτερο , μόχθησαν στον ψυχοφθόρο διαγωνισμό και τώρα απλά τα χάνουν όλα. Και ξεκινούν από το μηδέν. Και σε τι συνθήκες; Με την οικονομία σε μαύρο χάλι με την ανεργία στα ύψη με την ψυχολογία καταρρακωμένη, αρκετοί σέρνοντας και τις οικογένειες τους μαζί.
    Το πασοκ γενικά τι εκφράζει;
    Πως αντιλαμβάνεται την δημοκρατία;
    Να συμπράττει με παράγοντες των ΜΜΕ και να εξαπατά τον ελληνικό λαό με επικοινωνιακά σόου;
    Η έννοια της ανοικτής διακυβέρνησης που πάει να εισάγει , οι διαβουλεύσεις τελικά’ είναι η επίφαση του δεσποτισμού που κρύβεται από πίσω ή ένα είδος ομαδικής ψυχοθεραπείας;
    Πως σε πέντε ώρες αποφασίζουν πως η ζωή τόσων χιλιάδων μπορεί να ανατραπεί έτσι;
    Γιατί αυτές οι διαβεβαιώσεις τόσο καιρό ότι θα υπάρχουν μεταβατικές ρυθμίσεις για ομαλή μετάβαση σε ένα νέο σύστημα ποιο δίκαιο;
    Δεν υπήρχε άλλος τρόπος;
    Είναι λάθος να νομίζω ότι ;
    Ο αντίκτυπος στην εκπαίδευση θα είναι τεράστιος, όλοι θα δυσπιστούν πλέον, θα αντιδρούν σε κάθε τι. Είναι ανθρώπινο ένστικτο να ανατριχιάζεις όταν βλέπεις να κακοποιούν τον συνάδελφο σου, να συναισθάνεσαι κίνδυνο και για τον εαυτό σου.
    Πως θα εφαρμοστεί το σύνθημα «πρώτα ο μαθητής» όταν δεν θα έχεις τον εκπαιδευτικό σύμμαχο αλλά εχθρό;

    ReplyDelete
  27. Anonymous9:32 am

    Την τελευταία 3ετία δοθήκαν 4.000.000 ευρώ από το ΥΠΕΠΘ στα ιδρύματα των πρώην πρωθυπουργών (ημετέρων και μη της πρωην κυβέρνησης)!
    Θα μπρούσαν κάλλιστα αυτά τα χρήματα να δοθούν για την αγορά περίπου 10.000 Η/Υ για τα σχολεία.
    Στην Ελλάδα όμως έχουν καταντήσει να δίνουμε χρήματα στους "ευεργέτες", αντί να δίνουν αυτοί.
    Ναι, περί κατάντιας πρόκειται.
    Καληνύχτα Ελλάδα...

    ReplyDelete
  28. Anonymous12:45 pm

    Για τις σχολές της ΣΤΕΦ των ΤΕΙ ευθύνονται σύμφωνα με ορισμένους το ΤΕΕ. Για τις υπόλοιπες σχολές των Τει που είναι σε ακόμα χειρότερη απαξίωση πάλι το ΤΕΕ φταίει; Η κοινωνία που έχει αυτήν την γνώμη για τα Τει από το ΤΕΕ έχει επηρεαστεί και αυτή; Όποιος πάσχει από σύνδρομα καταδίωξης από το ΤΕΕ μία είναι η λύση:γιατρός.

    Όταν για να γίνεις ηλεκτρολόγος από το πολυτεχνείο θέλεις βαθμό 19+ και από ΤΕΙ… 7 αυτό δείχνει διαφορά που δεν ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ.

    Όταν ξοδεύεις τουλάχιστον 5 πολύ δύσκολα χρόνια από την ζωή σου για να σου έρχεται ο άλλος χαλαρά με 3,5+ πρακτική και να φωνάζει τα ΤΕΙ έγιναν ΑΤΕΙ είναι ΑΙΣΧΟΣ.

    Όλοι αυτοί που έδωσαν πανελλήνιες 2 και 3 φόρες ή κατατακτήριες στην συνέχεια για να έρχονται μερικοί και να κουνάνε στα μούτρα τους έναν νόμο είναι ΚΟΡΟΙΔΑ σωστά;

    Τα Ε.Δ που εξισώσουν Πολυτεχνεία και Τει ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. Η κοινωνία θα αντιδράσει με αυτήν την κατάφωρη αδικία.

    Τα Τει θα πρέπει επιτέλους να σταματήσουν να ζητάνε την αναβαθμισή τους ΜΟΝΟ με νόμους.

    Αυτή είναι η αξιοκρατία αγαπητέ κύριε Πανάρετε;

    ReplyDelete
  29. Anonymous1:59 pm

    Καλησπέρα σας κ. Πανάρετε,
    μετά την άμεση απάντησή σας σε ρώτησή μου σχετικά με ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ σας παρακαλώ θερμά να δείτε το ερώτημα πού αναφέρεται στον παρακάτω σύνδεσμο και που αφορά μεγάλο αριθμό ενδιαφερομένων σε όλη τη χώρα ΙΔΕΚΕ-ΚΕΕΝΑΠ)

    http://troktiko.blogspot.com/2010/01/blog-post_2838.html

    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    Σας τιμούμε όπως μας τιμάτε και σεις.

    Πολύβιος Κ.

    ReplyDelete
  30. Anonymous2:14 pm

    Και συνεχίζω παραθέτοντας το παρακάτω δημοσίευμα από το ιδιο ιστολόγιο.Αυτή τη φορά προβαίνω σε copy-paste

    "Αγαπητοι,
    απο τον Σεπτεμβριο του 2009 εχει να πληρωθει η συζυγος μου απο το Ταμειο των εκπαιδευτικων διοτι εκανε κατι παρα μα παρα πολυ κακο. Εγινε μανα και γεννησε ενα αγορακι. Μια τα δικαιολογητικα που θελουνε, μια οι επιτροπες που διαλυθηκαν απο τις εκλογες, μια η υπουργος εχει δουλεια... Καθε αρχες του μηνα που τους παίρνουμε απο τον Σεπτεμβριο μας λενε οτι μεχρι το τελος του μηνα θα εχουνε μπει...
    Φυσικα εμεις απο τοτε με τον μισθο τον δικο μου και το νεο μελος στην οικογενεια δεν μας φτανουν και εχουμε παρει απο παντου δανεικα.
    Σημερα Ιανουαριο 2010 (εξη μηνες δηλαδη απληρωτη) που τους πηραμε παλι τηλεφωνο, εκει στο υπουργειο Παιδειας στο Μαρουσι, μας ειπανε για ακομη μια φορα οτι η υπουργος τα υπεγραψε αλλα εχει αλλες 6 υπηρεσιες να περασει. Οταν δε τους ζητησαμε τα τηλεφωνα των υπηρεσιων & τον αριθμο πρωτοκολλου για να τους παρουμε να τους πιεσουμε για τα λεφτα μας, ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ μας ειπανε οτι τους εχουν πει να μην δινουν τα τηλεφωνα για να μην παίρνουμε και τους πιεζουμε και απο την αλλη μην τσαντιστει ο υπαλληλος και παγωσει την υποθεση μας γιατι λειπει καποιο δικαιολογητικο.
    Ακουσον ακουσον που οι δημοσιοι υπαλληλοι γινανε κακοι Αμερικανοι αστυνομικοι που σε σταματανε στο δρομο και αν δεν βρουνε λογο να σε γραψουνε σου σπανε εκεί επί τόπου με το γκλοπ το φαναρι για να σου κοψουνε κληση...
    Φυσικα για μια ακομα μια φορα μας ειπανε οτι μεχρι το τελος του μηνος ολα θα εχουνε τακτοποιηθει!
    Ημαρτον!"

    ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
    http://troktiko.blogspot.com/2010/01/blog-post_164.html

    Για την αντιγραφή
    Πολύβιος Κ.

    ReplyDelete
  31. Anonymous3:17 am

    Αγαπητέ κ Πανάρετε συγχαρητήρια για την ανάληψη αρμοδιοτήτων στο χώρο της Ε&Τ (ΓΓΕΤ)
    Σας έχω ήδη ένα ζήτημα προς διερεύνηση:
    Αν δείτε στο δικτυακό τόπο της ΓΓΕΤ (www.gsrt.gr)τα αποτελέσματα της προκήρυξης ελληνο-Γαλλικής συνεργασία, δύο από τα μέλη των επιτροπών αξιολόγησης είναι επιστημονικοί υπεύθυνοι προτάσεων που εγκρίθηκαν προς χρηματοδότηση. είναι νομότυπο κάτι τέτοι, και αν ναι είναι και ηθικό? Παρακαλώ για τις ενέργειές σας.

    ReplyDelete
  32. Στο πασοκ όλοι σχεδόν είναι δημόσιοι υπάλληλοι αποξενωμένοι εντελώς από το πνεύμα της εργασίας. Είναι μόνο πολυλογάδες και ικανοί στο επικοινωνιακό επίπεδο.
    Δηλαδή στην αναπαραγωγή στυλ και ύφους που ταιριάζει σε ανθρώπους της δράσης.
    Χρησιμοποιούν φυσικά και ικανούς αλλά μόνο για να κρυφτεί ο ελέφαντας πίσω από τις παπαρούνες…
    Οι περισσότεροι είναι στην πραγματικότητα ασφαλείς στην ομπρέλα της μονιμότητας και ελάχιστο ρίσκο έχουν πάρει στην ζωή τους. Είναι άδικοι με τους αδύνατους γιατί δεν μπορούν να κατανοήσουν τι πάει να πει πραγματική ζωή έξω από το προστατευτικό περιβάλλον τους.
    Είναι μια κάστα χωρίς ξεκάθαρη ιδεολογία αποκομμένη στη ουσία απ’ το γίγνεσθαι.
    Αυτό που κάνει η Διαμαντοπούλου στους εκπαιδευτικούς δεν θα το έκανε ο πιο αγράμματος εργοδότης στους υπαλλήλους του. Γιατί στον ιδιωτικό τομέα αναπτύσσεται ,μέσα από τις εναλλαγές και την σκληρή εργασία ,η ικανότητα να καταλαβαίνεις την πραγματικότητα που ζεις.
    Το δημόσιο δεν είναι η πραγματική ζωή. Δεν υπάρχει έμπνευση, δράση , όραμα , αυτοσεβασμός τελικά. Είναι ένα καταφύγιο για εγωπαθείς ανθρώπους που συνειδητά αρνούνται να μοιραστούν με τους υπόλοιπους την δυσκολία και την προσπάθεια.
    Το κακό είναι ότι πέρασαν στην κοινωνία αυτή την στάση. Έκαναν το δημόσιο επίκεντρο, απομυζώντας τον ιδιωτικό τομέα. Κατάντησα ν την ιδιωτική πρωτοβουλία να φαντάζει αδιέξοδη αφού την μπλόκαραν με κάθε τρόπο.
    Για παράδειγμα το δημόσιο σχολείο που με τόσους πόρους δεν μπορεί να ανταποκριθεί στοιχειωδώς. Μαθαίνει κανείς έστω αγγλικά από το σχολείο; Φυσικά όχι. Πρέπει να πάει φροντιστήριο. Αθλείται κανείς στο σχολείο; Όχι πρέπει να πάει γυμναστήριο , κολυμβητήριο κλπ.
    Η ιδιωτική πρωτοβουλία αναλαμβάνει παρασιτικά τον ρόλο του σχολείου.
    Και ενοχοποιείται γι αυτό. Γιατί ; προφανώς για να κρύψει την ανεπάρκειά του το δημόσιο.
    Η ιδιωτική πρωτοβουλία δεν ενθαρρύνεται ούτε ευνοείται φυσικά. Και αφού ιδεολογικά απορρίπτεται και αφήνεται στην τύχη της ,αναπτύσσεται άναρχα. Έτσι αυτοεκπληρώνεται η προφητεία ότι το καλύτερο σύστημα είναι το δημόσιο.
    Και όλοι οδεύουν στις πύλες του δημοσίου ,συνωστιζόμενοι ,για μια θέση εντός των τειχών.
    Αυτό δεν έγινε και με τους εκπαιδευτικούς; Άφησαν ποτέ το σχολείο να αναπτυχθεί αυτόνομα; Το άφησαν να επιλέγει τους εκπαιδευτικούς που χρειάζεται; Όχι, να είναι δημόσιο! Να απολαμβάνουν όλοι ασυλία. Να κηδεμονεύεται από το κράτος.
    Αλλά η Ελλάδα μπήκε, δηλαδή την έβαλαν στο προσκήνιο, στην Ευρώπη. Και αναγκαστικά ήρθε σε επαφή με μια άλλη νοοτροπία. Άνθρωποι που εργάζονται και αυτοπραγματώνονται σε αυτό που κάνουν, που δουλεύουν σκληρά και είναι περήφανοι με αυτό που πετυχαίνουν. Άνθρωποι που συνέρχονται και συνεταιρίζονται . Νοοτροπία εντελώς ξένη στην δικιά μας που όλα περιστρέφονται γύρω από το υπερτροφικό εγώ μας.
    Η Ελλάδα μπήκε με στόχο να συγκλίνει και να αναπτυχθεί. Αντί όμως να ακολουθήσει το αναπτυξιακό πρότυπο ,με την περιεχόμενη εμπειρία εφαρμογής ,ακολούθησε το δικό της τρίτο δρόμο προς τον καπιταλισμό…
    Και τώρα που αυτή ,ακριβώς, η επιλογή μας έφερε εδώ που είμαστε΄ πρέπει κάτι να γίνει.
    Να περιορίσουμε το δημόσιο…
    Ναι, αλλά είναι αργά για να αλλάξει η εμπεδωμένη πια νοοτροπία…
    Μια νοοτροπία όπως της κάθε Διαμαντοπούλου. Να ενδιαφέρεται μόνο για το φαίνεσθαι και να αδιαφορεί για το είναι…
    Να προσκαλείς σε διαβούλευση 200.000 ανθρώπους για να συμμετέχουν, δήθεν, σε λήψη αποφάσεων και εσύ να έχει πάρει την δικιά σου απόφαση από πριν.
    Η δημοκρατία είναι τρόπος ζωής δεν είναι θεωρία ή σκετς. Αν δεν ζεις δημοκρατικά δεν μπορείς να λειτουργείς και έτσι….

    ReplyDelete
  33. Στο πασοκ όλοι σχεδόν είναι δημόσιοι υπάλληλοι αποξενωμένοι εντελώς από το πνεύμα της εργασίας. Είναι μόνο πολυλογάδες και ικανοί στο επικοινωνιακό επίπεδο.
    Δηλαδή στην αναπαραγωγή στυλ και ύφους που ταιριάζει σε ανθρώπους της δράσης.
    Χρησιμοποιούν φυσικά και ικανούς αλλά μόνο για να κρυφτεί ο ελέφαντας πίσω από τις παπαρούνες…
    Οι περισσότεροι είναι στην πραγματικότητα ασφαλείς στην ομπρέλα της μονιμότητας και ελάχιστο ρίσκο έχουν πάρει στην ζωή τους. Είναι άδικοι με τους αδύνατους γιατί δεν μπορούν να κατανοήσουν τι πάει να πει πραγματική ζωή έξω από το προστατευτικό περιβάλλον τους.
    Είναι μια κάστα χωρίς ξεκάθαρη ιδεολογία αποκομμένη στη ουσία απ’ το γίγνεσθαι.
    Αυτό που κάνει η Διαμαντοπούλου στους εκπαιδευτικούς δεν θα το έκανε ο πιο αγράμματος εργοδότης στους υπαλλήλους του. Γιατί στον ιδιωτικό τομέα αναπτύσσεται ,μέσα από τις εναλλαγές και την σκληρή εργασία ,η ικανότητα να καταλαβαίνεις την πραγματικότητα που ζεις.
    Το δημόσιο δεν είναι η πραγματική ζωή. Δεν υπάρχει έμπνευση, δράση , όραμα , αυτοσεβασμός τελικά. Είναι ένα καταφύγιο για εγωπαθείς ανθρώπους που συνειδητά αρνούνται να μοιραστούν με τους υπόλοιπους την δυσκολία και την προσπάθεια.
    Το κακό είναι ότι πέρασαν στην κοινωνία αυτή την στάση. Έκαναν το δημόσιο επίκεντρο, απομυζώντας τον ιδιωτικό τομέα. Κατάντησα ν την ιδιωτική πρωτοβουλία να φαντάζει αδιέξοδη αφού την μπλόκαραν με κάθε τρόπο.
    Για παράδειγμα το δημόσιο σχολείο που με τόσους πόρους δεν μπορεί να ανταποκριθεί στοιχειωδώς. Μαθαίνει κανείς έστω αγγλικά από το σχολείο; Φυσικά όχι. Πρέπει να πάει φροντιστήριο. Αθλείται κανείς στο σχολείο; Όχι πρέπει να πάει γυμναστήριο , κολυμβητήριο κλπ.
    Η ιδιωτική πρωτοβουλία αναλαμβάνει παρασιτικά τον ρόλο του σχολείου.
    Και ενοχοποιείται γι αυτό. Γιατί ; προφανώς για να κρύψει την ανεπάρκειά του το δημόσιο.
    Η ιδιωτική πρωτοβουλία δεν ενθαρρύνεται ούτε ευνοείται φυσικά. Και αφού ιδεολογικά απορρίπτεται και αφήνεται στην τύχη της ,αναπτύσσεται άναρχα. Έτσι αυτοεκπληρώνεται η προφητεία ότι το καλύτερο σύστημα είναι το δημόσιο.
    Και όλοι οδεύουν στις πύλες του δημοσίου ,συνωστιζόμενοι ,για μια θέση εντός των τειχών.
    Αυτό δεν έγινε και με τους εκπαιδευτικούς; Άφησαν ποτέ το σχολείο να αναπτυχθεί αυτόνομα; Το άφησαν να επιλέγει τους εκπαιδευτικούς που χρειάζεται; Όχι, να είναι δημόσιο! Να απολαμβάνουν όλοι ασυλία. Να κηδεμονεύεται από το κράτος.
    Αλλά η Ελλάδα μπήκε, δηλαδή την έβαλαν στο προσκήνιο, στην Ευρώπη. Και αναγκαστικά ήρθε σε επαφή με μια άλλη νοοτροπία. Άνθρωποι που εργάζονται και αυτοπραγματώνονται σε αυτό που κάνουν, που δουλεύουν σκληρά και είναι περήφανοι με αυτό που πετυχαίνουν. Άνθρωποι που συνέρχονται και συνεταιρίζονται . Νοοτροπία εντελώς ξένη στην δικιά μας που όλα περιστρέφονται γύρω από το υπερτροφικό εγώ μας.
    Η Ελλάδα μπήκε με στόχο να συγκλίνει και να αναπτυχθεί. Αντί όμως να ακολουθήσει το αναπτυξιακό πρότυπο ,με την περιεχόμενη εμπειρία εφαρμογής ,ακολούθησε το δικό της τρίτο δρόμο προς τον καπιταλισμό…
    Και τώρα που αυτή ,ακριβώς, η επιλογή μας έφερε εδώ που είμαστε΄ πρέπει κάτι να γίνει.
    Να περιορίσουμε το δημόσιο…
    Ναι, αλλά είναι αργά για να αλλάξει η εμπεδωμένη πια νοοτροπία…
    Μια νοοτροπία όπως της κάθε Διαμαντοπούλου. Να ενδιαφέρεται μόνο για το φαίνεσθαι και να αδιαφορεί για το είναι…
    Να προσκαλείς σε διαβούλευση 200.000 ανθρώπους για να συμμετέχουν, δήθεν, σε λήψη αποφάσεων και εσύ να έχει πάρει την δικιά σου απόφαση από πριν.
    Η δημοκρατία είναι τρόπος ζωής δεν είναι θεωρία ή σκετς. Αν δεν ζεις δημοκρατικά δεν μπορείς να λειτουργείς και έτσι….

    ReplyDelete
  34. Προς ο/η ανώνυμο /η που έγραψες στις 12:45 μμ

    (τελευταία φορά θα ασχοληθώ μαζί σου για να σου αποδείξω ότι αυτά που λες είναι απερισκεψίες ………………τουλάχιστον για να μην προβώ σε χειρότερους χαρακτηρισμούς που δικαιωματικά σου ανήκουν)

    ΛΕΣ : ‘’ Όταν για να γίνεις ηλεκτρολόγος από το πολυτεχνείο θέλεις βαθμό 19+ και από ΤΕΙ… 7 αυτό δείχνει διαφορά που δεν ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ.’’’

    ΕΝΩ Η πραγματικότητα :

    1)Δεν ισχύει κάτι τέτοιο (ΜΑΛΛΟΝ δεν έχεις επίγνωση για τις βάσεις εισαγωγής).Επίσης να ξέρεις ότι υπάρχουν ΠΑΡΑ – ΜΑ - ΠΑΡΑ πολλά τμήματα των ΤΕΙ που ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ από 5000 μόρια σε σχέση με κάποια τμήματα των πανεπιστημίων.

    2)Όταν κάποιος πάει στο εξωτερικό για να σπουδάσει και τελειώνει το Πολυτεχνείο του εξωτερικού ενώ εδώ στην Ελλάδα είχε απλώς 10 στο απολυτήριο λυκείου ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ?????????????????????????????????σημαίνει ότι δεν παίζει ρόλο μόνο πόσο είχε πάρει κάποιος στις πανελλαδικές (τις οποίες προσπαθούν να τις καταργήσουν) ΑΛΛΑ ΤΙ διδάσκεται ο καθένας στην σχολή που μπαίνει. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΥΤΟ ΕΕΕΕΕΕ??????ΑΝ ΟΧΙ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕΤΟ 2 -3-4 Ή ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

    ΕΠΙΣΗΣ ΛΕΣ : ‘’ Όταν ξοδεύεις τουλάχιστον 5 πολύ δύσκολα χρόνια από την ζωή σου για να σου έρχεται ο άλλος χαλαρά με 3,5+ πρακτική και να φωνάζει τα ΤΕΙ έγιναν ΑΤΕΙ είναι ΑΙΣΧΟΣ.’’

    ΕΝΩ Η πραγματικότητα :

    1)ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ‘’ ΧΑΛΑΡΑ’’ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΘΟΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ‘’ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ‘’ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΤΕΙ αποδεικνύουν την αξία τους τόσο στα μεταπτυχιακά όσο και στα διδακτορικά προγράμματα που συμμετέχουν όσο και στα ερευνητικά αποτελέσματα που έχουν προσφέρει στην κοινωνία(αυτό δεν θα ήταν εφικτό αν στο προπτυχιακό επίπεδο δεν είχαν το ανάλογο υψηλό επίπεδο σπουδών).

    2)επειδή είσαι παντελώς ανημέρωτος, δεν είναι ( 3,5+ πρακτική ) ΑΛΛΑ 4 και στο τελευταίο εξάμηνο περιλαμβάνεται Πρακτική Άσκηση , Πτυχιακή Εργασία, Σεμινάριο Τελειοφοίτων ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ.

    3) να ξέρεις τέλος ότι στα πολυτεχνία πλέον δίδουνε πιστοποιητικό ισοδυναμίας διπλώματος Μηχανικού Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου με Master.ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ MASTER ΕΙΜΑΣΤΕ 4+2 ΧΡΟΝΙΑ = 6 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ?????????????

    ReplyDelete
  35. Anonymous3:59 am

    Επέκταση (προς joap):

    Βασική αρχή που χρησιμοποιούμε, ως δασκάλοι, στους μαθητές μας είναι να είμαστε ειλικρινείς σε αυτά που τους λέμε. Πολύ περισσότερο αυτά που κάνουμε να φανερώνουν ότι τα κάνουμε επειδή τα πιστεύουμε και είμαστε σίγουροι για την αποτελεσματικότητά τους. Ένα ψέμα να τους πούμε ή μια διστακτικότητα να δείξουμε στις ενέργειες μας το παιδί το έχουμε χάσει. Η εμπιστοσύνη του έχει χαθεί και τη θέση της έχει πάρει η δυσπιστία του απέναντί μας. Πραγματικά οι φήμες που ακούμε τελευταία από ψηλά κάθε άλλο παρά την εμπιστοσύνη μας προς αυτούς μας καλλιεργούν. Το κακό όμως δεν είναι αυτό, ενήλικες και επαγγελματίες είμαστε και πρέπει να τηρούμε τους νόμους που ψηφίζονται στη βουλή ή στέλνονται μέσα από τις εγκυκλίους. Το κακό είναι ότι η δυσπιστία η δικιά μας γίνεται πολύ εύκολα αντιληπτή από τους μαθητές οπότε ... αποτελέσματα δεν...

    ReplyDelete
  36. Anonymous5:54 am

    Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 15/1/10 ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ Δ/ΝΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΠ/ΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ 2010-2011 .ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΛΕΧΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΚΛΗΡΟΠΥΡΗΝΙΚΑ!!!ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΓΙΝΑΝ !!!!!!ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΥΑΛΑ Κ.ΥΠΟΥΡΓΕ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!!!!ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΕΠΙ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΝΟΙΚΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ.ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΦΥΓΕ Η Ν.Δ.ΑΦΗΣΤΕ ΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΜΗΝ ΓΙΝΕΣΤΕ ΚΟΡΟΙΔΟ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Η Κ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ!!!Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΛΛΟ!!!!ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΜΕΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ!!!!ΟΠΩΣ Η ΒΑΣΟΥΛΑ ΠΑΠΑΝ.ΕΚΑΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔ.ΣΤΑΘΜ.ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΡΟΦΕΙΑ!!!!ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ!!!ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ Ο ΔΡ.ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ!!!!!

    ReplyDelete
  37. Anonymous7:36 am

    @agge

    Εκείνο ήταν το πρώτο μήνυμα που έγραψα. Προφανώς και δεν σε αφορά γιατί δεν μίλησα σε εσένα. Αφού όμως μου απάντησες σου απαντώ.

    1)Δεν σχολιάζω καν τις βάσεις εισαγωγής. Όταν συγκρίνεις τμήματα πανεπιστημίων και τει να συγκρίνεις με ίδιο αντικείμενο. Τι θα έλεγες να συγκρίνω την βάση των πολιτικών μηχανικών ΕΜΠ με την ιχθυοκαλλιέργεια.

    2)Στο εξωτερικό πηγαίνουν και γίνονται γιατροί με χαμηλότερες βάσεις από αυτές που ανέφερες. Να προτείνεις την ελεύθερη είσοδο στις ιατρικές. Επίσης τουλάχιστον την δεκαετία του 90 είχαν έρθει γιατροί με 4 και 5 χρόνια σπουδών. Δεν θα ήταν κακή ιδέα από 6 χρόνια να ελαττωθεί στα 4 σύμφωνα πάντα με την λογική σου.

    3)Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να έφερνες στατιστικά στοιχεία να δούμε το ποσοστό των αποφοίτων που κάνουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά και που βρίσκονται όλοι αυτοί οι επιστήμονες. Επειδή ο κ. Πανάρετος γνωρίζει τι συμβαίνει στα ΤΕΙ γι αυτό υπάρχει ακόμα ελπίδα για αξιοκρατία.

    4)Πολλοί φοιτητές πολυτεχνείων κάνουν πρακτική τουλάχιστον 2 μήνες. Υπάρχουν αρκετοί που κάνανε κοντά στους 5 μήνες συνολικά 5,5 χρόνια σπουδών.Ειδικά όταν ξεπερνάς το 10 εξάμηνο φοίτησης μπορείς να κάνεις πρακτική 6 μήνες.Οπότε πάμε τουλάχιστον στα 5+ χρόνια.Μην το ψάχνεις

    5)Εσύ και αν είσαι παντελώς ανημέρωτος. Τα πολυτεχνεία ας δίνουν και Phd, το κράτος έχει σημασία τι αναγνωρίζει.

    6)Οι απόφοιτοι πολυτεχνείων κάνουνε μεταπτυχιακό σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό από τους απόφοιτους των ΤΕΙ. Δηλαδή 5+2=7 χρόνια και σε περίπτωση πρακτικής 7+
    ΕΣΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ???????

    Για τα υπόλοιπα τει ΕΚΤΟΣ ΣΤΕΦ που βρίσκονται σε αυτή την θέση ποιος είπαμε ότι ΦΤΑΙΕΙ; Όπως πάντα τα ίδια αποκλείεται συνεχώς οι άλλοι φταίνε.


    Καλό είναι να μιλάμε για τον μέσο όρο. Οι εξαιρέσεις πάντα και παντού θα υπάρχουν.

    ReplyDelete
  38. Anonymous8:04 am

    ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ 2 Ε.Λ.ΒΟΛΟΥ??ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ Α!ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ???ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΣΤΕΙΛΕΙ ΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ????ΤΙ ΚΛΙΜΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ????ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ????ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΥΛΗ???ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ???ΓΟΝΕΑΣ ΜΑΘΗΤΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΣ.

    ReplyDelete
  39. ΠΡΟΣ ανώνυμος/η στις 7 : 36 π.μ. (τελευταία φορά )

    ΛΕΣ : ''Δεν σχολιάζω καν τις βάσεις εισαγωγής. Όταν συγκρίνεις τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ να συγκρίνεις με ίδιο αντικείμενο. Τι θα έλεγες να συγκρίνω την βάση των πολιτικών μηχανικών ΕΜΠ με την ιχθυοκαλλιέργεια.''

    Αλλά εγώ απλώς λέω ότι δεν είναι το μόνο κριτήριο η βάση εισαγωγής για την ποιότητα του προγράμματος σπουδών ενός τμήματος (όπως εσύ έλεγες ) ,ΑΛΛΑ ΤΙ διδάσκεται ο καθένας στην σχολή που μπαίνει.

    ΓΙΑΤΙ ? ….ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΠΡΙΝ : Όταν κάποιος πάει στο εξωτερικό για να σπουδάσει και τελειώνει το Πολυτεχνείο του εξωτερικού ενώ εδώ στην Ελλάδα είχε απλώς 10 στο απολυτήριο λυκείου ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ?????????????????????????????????σημαίνει ότι δεν παίζει ρόλο μόνο πόσο είχε πάρει κάποιος στις πανελλαδικές (τις οποίες προσπαθούν να τις καταργήσουν) ΑΛΛΑ ΤΙ διδάσκεται ο καθένας στην σχολή που μπαίνει. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΥΤΟ ΕΕΕΕΕΕ??????ΑΝ ΟΧΙ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕΤΟ 2 -3-4 Ή ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

    ΛΕΣ : Πολλοί φοιτητές πολυτεχνείων κάνουν πρακτική τουλάχιστον 2 μήνες. Υπάρχουν αρκετοί που κάνανε κοντά στους 5 μήνες συνολικά 5,5 χρόνια σπουδών. Ειδικά όταν ξεπερνάς το 10 εξάμηνο φοίτησης μπορείς να κάνεις πρακτική 6 μήνες. Οπότε πάμε τουλάχιστον στα 5+ χρόνια. Μην το ψάχνεις

    ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩ :
    Που τα είδες αυτά ??????σε ποια πολυτεχνική σχολή????????όλες οι πολυτεχνικές σχολές είναι σύνολο 5 έτη και όχι 5,5 ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ(ΟΣΕΣ την ΕΧΟΥΝ και αυτή)……..με την λογική σου και εγώ μπορώ να κάνω πρακτική 1000000 εξάμηνα τι είναι αυτά που λες??
    επίσης το 5 έτος όπως σου είπα ,το θέλουνε τα πολυτεχνεία ως μάστερ (να ξέρεις ότι στα πολυτεχνία πλέον δίδουνε πιστοποιητικό ισοδυναμίας διπλώματος μηχανικού πολυτεχνικής σχολής πανεπιστημίου με master).

    Τελικά αποφασίστε : είστε 5ετης σχολή ή 5ετης σχολή και με μάστερ (δυο σε ένα σαμπουάν) οπότε είστε 3+2(χρόνια το μάστερ)=5

    οπότε με την λογική αυτή εμείς τα ΤΕΙ είμαστε 4 χρόνια +2(αν κάνουμε μάστερ)=6 χρόνια

    τέλος αναφέρω ότι ζητάμε αυτά που μας ανήκουν (και αυτό δεν θα το κρίνεις εσύ ,αλλά τα αρμόδια όργανα της κοινωνίας ,όπως και το έχουν αποφασίσει ότι έχουμε δίκιο με αποφάσεις δικαστηρίων καθώς και με γνωμοδοτήσεις) και όχι αυτά που μας συμφέρουν.

    Επειδή εσύ δεν είσαι υπεράνω των αρμόδιων οργάνων , του Συντάγματος , του Συμβουλίου της Επικρατείας ,του συμβουλίου ανώτατης τεχνολογικής εκπαίδευσης (τα οποία έχουν αποφανθεί πλέων για το δίκαιο του αιτήματός μας όσον αναφορά τα επαγγελματικά μας δικαιώματα)

    Επειδή το ίδιο το κράτος μας κατατάσσει με ΝΟΜΟ στα ΑΕΙ μαζί με τα πανεπιστήμια.
    μην ξαναγράψεις τίποτα(για το οποίο είσαι αναρμόδιος/α) ….είναι ανώφελο ……δεν θα σου ξαναμιλήσω κιόλας γιατί χάνω τον χρόνο μου…….

    ReplyDelete
  40. Anonymous11:04 am

    κ. Πανάρετε

    Ακούστε παρακαλώ τι λέει πρώην υπουργός παιδείας (ΕΥΡΥΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ) για το Τεχνικό Επιμελητήριο : http://www.youtube.com/watch?v=SU0FIsb7_9o

    …………………………………………………………………………………………………………………………………………….
    και δείτε τι λέει ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης (σύμφωνα με το αρχείο pdf που είχε ανεβάσει πριν καιρό στην ιστοσελίδα της η ΕΕΤΕΜ)
    www.eetem.gr/docs/anak_2009_08_28b.pdf

    Επίσης κύριε Πανάρετε δεν μας έχετε πει : τι γίνεται με τα Π.Δ.? πότε θα τελειώσει η διαβούλευση? αναμένουμε εναγωνίως νέα σας………………..
    Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

    ReplyDelete
  41. Anonymous12:06 pm

    Οι σχολιασμοί στη συγκεκριμένη ανάρτηση έχουν ευρεία θεματολογία. Συμφωνώ ότι η διαβούλευση έχει πολλά στοιχεία ψυχοθεραπείας. Αυτό μέχρι σήμερα το κάναμε στις ταβέρνες, όπου ο καθένας μας έβγαζε τα εσώψυχα του στους φίλους, για όλα τα στραβά που βλέπαμε γύρω μας και στον εργασιακό μας χώρο. Το μέσο του διαδικτύου όμως, πέρα από το ότι μπορεί να κάνει όλη τη χώρα μία ταβέρνα, μας σπρώχνει να κάνουμε το επόμενο βήμα και να αρχίσουμε να επεξεργαζόμαστε και να τεκμηριώνουμε τις απόψεις μας. Γιατί ίσως για πρώτη φορά μπορεί να υπάρχει κάποιος που να ακούει στην άλλη μεριά της γραμμής.
    Θα αρχίσω με τον περίφημο ΘΑΛΗ. Τι είναι ο Θαλής? Είναι ένα ερευνητικό πρόγραμμα που είχε δομηθεί με δύο βασικές κατευθύνσεις. Η πρώτη αφορούσε την σκανδαλώδη εύνοια των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με τον αποκλεισμό των ερευνητικών ιδρυμάτων, τα οποία δεν μπορούσαν αρχικά ούτε καν να συμμετέχουν στις ομάδες - αυτό διορθώθηκε λίγο πριν τις εκλογές. Πριν λίγες μέρες, προς τιμήν του υπουργείου, στάλθηκε νέα οδηγία που επιτρέπει στα ερευνητικά ιδρύματα να είναι συντονιστές και δίνει σε αυτά μία έξτρα χρονική προθεσμία.
    Η δεύτερη κατεύθυνση, που είναι και το πραγματικό ναρκοπέδιο του προγράμματος, είναι η απαίτηση του προγράμματος να συμμετέχουν τουλάχιστον 9 μέλη ΔΕΠ ή ερευνητές. Δηλαδή για να κατατεθεί μία πρόταση θα πρέπει να βρεθούν 9 άτομα με μόνιμη σχέση εργασίας, που να εργάζονται ερευνητικά στο ίδιο αντικείμενο και να μπορεί αυτό να δέσει σε μία ολοκληρωμένη ερευνητική κατεύθυνση. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι αν υποθέσουμε ότι κάθε ένας από τους 9 συμμετέχοντες θέλει ένα ίσο κομμάτι της πίτας, που στο μέγιστο είναι 600.000 ευρώ (φημολογείται μείωση λόγω έλλειψης σάλιου), τότε το αναλογούν ποσό είναι 66.666 για 3 ή 4 χρόνια διάρκειας του προγράμματος, για την πληρωμή ενός νέου επιστήμονα και των αναλωσίμων του. Έτσι, για να μπορέσει ένας επιστήμονας να κάνει ουσιαστική έρευνα, υποχρεώνεται να συμμετέχει σε σύνολο 3 προτάσεων προς υποβολή, που είναι και το ανώτατο όριο του προγράμματος.
    Εδώ το θέμα γίνεται πιο πολύπλοκο και άπτεται ίσως και των επιστημονικών ενδιαφερόντων του κ. Πανάρετου. Με δεδομένο ότι ο συνολικός αριθμός επιστημόνων που δραστηριοποιούνται στην έρευνα δεν είναι μεγάλος, ότι μικραίνει περισσότερο όταν κατανέμεται ανά θεματικό πεδίο (υποθέτω οτι ενδεικτικά στοιχεία διαθέτει η ΓΓ Ερευνας & Τεχνολ.), ότι όλοι από αυτούς υποβάλλουν τουλάχιστον μία πρόταση, και ότι σε κάθε υπό κατάθεση πρόταση που γνωρίζω συμμετέχουν 4-5 ιδρύματα, ποια είναι η πιθανότητα να βρεθούν 3 αξιολογητές που να μην σχετίζονται άμεσα με κατάθεση Θαλή στο ίδιο θεματικό πεδίο?
    Στην γλώσσα της ταβέρνας αυτό λέγεται αλλαξοκ...ές.
    Δεν τελειώνει όμως εδώ. Αφού θα γίνει η αξιολόγηση απο τους αξιολογητές, θα έρθει μια δεύτερη «θεματική επιτροπή πρυτάνεων και αντιπρυτάνεων», που θα αξιολογήσει τις αξιολογήσεις των αξιολογητών και με ένα ποσοστό 30% θα καθορίσει εν πολλοίς ποιος και πόσα θα πάρει: ένας όχι και τόσο εκλεπτυσμένος τρόπος μοιρασιάς της πίτας ανά ίδρυμα, που εμπεριέχει και τη δυνατότητα διαμεσολάβισης για την ενίσχυση διαπροσωπικών-πολιτικών λόμπυ μέσα στο κάθε ίδρυμα.
    Κι ερχόμαι στο έντυπο της πρότασης. Έχουμε φτάσει στις 130 σελίδες και προχωράμε. Από αυτές, ένα μικρό ποσοστό αφορούν την επιστημονική τεκμηρίωση και τα υπόλοιπα είναι αναμάσιμα εκθέσεων ιδεών και λογιστικών ασκήσεων άνευ ουσίας. Ένα από τα ωραία που είχε η πρόταση είναι ότι αφού έχουμε ενσωματώσει τα 9 βιογραφικά με τις δημοσιεύσεις κλπ κλπ, μας ζητείται να γράψουμε για την «ωριμότητα» μας. Για όσους δεν γνωρίζουν απο διαδικασίες αξιολόγησης, όταν ένας επιστημονικός κριτής παίρνει στα χέρια του ένα άρθρο προς δημοσίευση, δεν χρειάζεται καμία πρόσθετη τεκμηρίωση που δεν αφορά αμιγώς το επιστημονικό περιεχόμενο.
    Προτάσεις:
    Εδώ που έφτασε το πρόγραμμα δύσκολο να αλλάξει. Σε δεύτερο χρόνο ας πάμε στον επόμενο φιλόσοφο. Βέβαια, θα μπορούσε να καταργηθεί η δεύτερη επιτροπή και να δοθεί το 100% της βαθμολογίας από τους αξιολογητές που θα επιλεγούν. Είναι θεμιτή η στήριξη αποκλειστικά στο επιστημονικό κομμάτι - τα υπόλοιπα είναι για την ανακύκλωση.
    Φιλικά,
    Αντώνης Μακρής

    ReplyDelete
  42. GIA TO 8ALH KAI TORA DEN EINAI ARGA. KONTEBEI NA EKSELIX8EI SAN TO ..... SKANDALO !!!!

    GRAFOYME 100-ADES ANOYSIES LOGISTIKES SELIDES GIA TO TIPOTA. PRAGMATA POY 8A MPOROYSAN NA TA KANOYN MONO OSOI EPILEGOYN TELIKA

    OSO TIA TI 8EMATIKH EPITROPH.... H DIAPLOKH EXEI ONOMA.....PRYTANEIS PANEP/PROEDROI TEI......ME EPIKEFALHS TO GERO8ANASH [ IOANNINA]
    KYRIE PANARETE, PARAKALO APANTHSTE MAS EAN 8ELETE
    EAN DEN EFARMOSOYN THN ODHGIA THS EPISTOLHS SAS GIA NA MHN EINAI IDRYMATIKOI SE 2 EPEAEK [ DEN 8A TIS EFARMOSOYN GNORIZO TOYLAXISTON 3 PANEP. KAI 2 TEI , OLA ME PRASINOYS ANTIPR OIKONOMIKON POY EINAI EPIKEFALEIS STA EPEAEK] TI 8A KANETE ????

    AFOY OYTOS H ALLOS DEN YPARXEI STO NEO CALL KANENAS TETOIS PERIORISMOS , TYPIKA EINAI OK....

    ALLA TI LEO.... TO NOMIMO KAI TO H8IKO... PALIA KOYBENTA ....

    ReplyDelete
  43. Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ ,
    διάβασα τις απόψεις σας σχετικά με την πρόσληψη εκπαιδευτικών και μου γεννήθηκαν κάποιες απορίες:
    1)Τελικά το υπουργείο έχει σχέδιο για τους διορισμούς ή όχι?
    Αν έχετε (που πρέπει να έχετε αφού λέγατε τόσον καιρό οτι είστε έτοιμοι να κυβερνήσετε)καλό θα είναι να μας το ανακοινώσετε και να πάψετε να παίζετε με την αγωνία μας.Σε αυτή την περίπτωση βέβαια πρέπει να εξηγήσετε το λόγο προκήρυξης του διαγωνισμού για την πρόσληψη εκπαιδευτικών με αμοιβή 96000 ευρώ σε περίοδο λιτότητας,λες και δεν υπάρχουν σύμβουλοι,ομοσπονδίες εκπαιδευτικών,τομέας παιδείας του ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια στην αντιπολίτευση που να έχει αποκρυσταλλώσει άποψη,για να σας διαφωτίσουν!
    2)Αν παρ'όλα αυτά δεν έχετε σχέδιο και περιμένετε να σας διαφωτίσουν καποιοι"σοφοί"ιδιώτες με την παχυλή αμοιβή που προανέφερα ,καλά θα κάνετε κι εσείς ,όπως και οι υπόλοιποι ιθύνοντες του Υπουργείου να σωπάσετε και να μην περιφέρετε τις προσωπικές σας απόψεις δημοσίως
    Επιτέλους καταλάβετε οτι δεν είστε πλέον στην αντιπολίτευση και συναισθανθείτε την ευθύνη του αξιώματός σας .Σεβαστείτε την αγωνία χιλιάδων εκπαιδευτικών που κρέμονται απ'τα χείλη της Υπουργού ή των Υφυπουργών για να καθορίσουν τη ζωή τη δική τους και των οικογενειών τους.

    ReplyDelete
  44. Anonymous2:04 pm

    Αφού φτάσατε μέχρι τη Σίνδο, δεν είπατε να περάσετε και από το παρακείμενο ΤΕΙ, έτσι για τα μάτια του κόσμου. Η συναναστροφή με πρυτάνεις και πανεπιστημιακούς σας πάει καλύτερα, όσο για τα ΤΕΙ έλος στάσιμον..

    ReplyDelete
  45. Anonymous10:06 am

    H ΟΛΜΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ
    ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΤΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΟΙ ΠΑΣΚΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ «ΕΚΑΝΑΝ ΛΑΘΟΣ» ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ.
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΠΑΣΚΙΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΕ ή ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ
    ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 4η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΥΠΕΣΤΗΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ
    ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΕΡΓΗΣΩ
    ΚΑΙ ΜΕ ΠΗΡΑΝ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΟΙ ΠΑΣΚΙΤΕΣ ΠΡΟΧΘΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΩ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

    ΜΕ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΕΜΕΝΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΨΗΦΟΦΟΡΟ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ
    ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΗΣ Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΑΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΝΩ Η ΣΤΑΥΡΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΕΧΑΡΙΣΤΗΣΑΝ [ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΔΟΥΛΕΥΑΝ Ή ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ Η ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΣΕΓΓΙΣΗ ]
    ΚΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΗΡΑ ΕΜΑΙΛ ΠΟΥ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ Τ.Ο ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΟΥ [ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ] ΜΕ ΚΑΛΕΙ ΣΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΗΣ ΠΙΤΤΑΣ
    ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
    ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΜΑΙΛ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 4ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ , ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ….
    ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ
    ΜΗΠΩΣ Η ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ ΤΗΣ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
    ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    ReplyDelete
  46. Anonymous1:35 am

    ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο 5:54 πμ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΑΚΟΥΕΙ ΟΜΩΣ

    ReplyDelete
  47. Anonymous2:26 am

    ΓΙΑΤΙ Ο /Η 10:06 πμ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΣΧΗΜΑ
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

    ReplyDelete