Thursday, January 07, 2010

Η νέα ιστοσελίδα μου ως υφυπουργού

Ξεκινά από σήμερα η νέα ιστοσελίδα μου. (http://ypepth.opengov.gr/panaretos /)

Επειδή στην πολιτική κάθε πρόβλεψη είναι παράτολμη, θα αρκεστώ να πώ ότι ευελπιστώ η ιστοσελίδα αυτή να συνεισφέρει σε μία νέα αντίληψη για την πολιτική και τις σχέσεις πολιτών με αυτούς στους οποίους έχει ανατεθεί θέση πολιτικής ευθύνης. Ίσως και όχι μόνο στην Ελλάδα. Εύχομαι να έλξει το ενδιαφέρον των πολιτών που θα ήθελαν μία περισσότερο ουσιαστική συμμετοχή τους στην δημόσια συζήτηση και, γιατί όχι, στην διαμόρφωση πολιτικής.

Αντιγράφω εδώ την εισαγωγή στην βασική σελίδα:

Ένας δημόσιος λειτουργός δεν είναι παρά ένας πολίτης που εντέλλεται από τους συμπολίτες του να φέρει εις πέρας μία δημόσια αποστολή. Στους συμπολίτες του, λοιπόν, πρέπει να αναφέρεται και να τους ενημερώνει για την διαχείριση της εντολής αυτής και την άσκηση του λειτουργήματός του. Τον ίδιο έλεγχο, δηλαδή, που θα θέλει με την σειρά του να ασκεί και ο ίδιος στον επόμενο πολίτη που θα επιφορτισθεί με την αποστολή αυτή, όταν ο ίδιος δεν θα έχει πλέον αυτήν την ευθύνη.
Ο παρών ιστότοπος αποτελεί μέρος αυτής ακριβώς της προσπάθειας για μία περισσότερο ανοιχτή διακυβέρνηση – πράγμα που απαιτεί και περισσότερο ανοιχτή κυβέρνηση. Η ιδέα είναι η σελίδα του υφυπουργού να δίνει την δυνατότητα στους συμπολίτες του να παρακολουθούν, να σχολιάζουν, να συνεισφέρουν, αλλά και το κυριώτερο, να ελέγχουν την δραστηριότητά του.
Οι περισσότερο «παραδοσιακές» ενότητες είναι η κεντρική σελίδα (που λειτουργεί κυρίως ώς πίνακας ανακοινώσεων) και  η σελίδα με τα βιογραφικά σημειώματα του υφυπουργού και των συνεργατών του. Πέραν αυτών όμως, στην ενότητα «Διαβούλευση» θα λειτουργεί ιστολόγιο (blog) που θα παρέχει την δυνατότητα διάδρασης και διαβούλευσης με τους πολίτες πάνω στα ζητήματα του υπουργείου, κατά τα πρότυπα του opengov.gr. Πρότυπα, όμως, τα οποία πάμε ένα βήμα παραπέρα: η συζήτηση δεν θα γίνεται αποκλειστικά επί νομοσχεδίων, αλλά θα επιτρέπεται και στον κάθε πολίτη να ξεκινήσει ό ίδιος ένα θέμα πρός συζήτηση και να αρθρογραφήσει.
Από τις πιό σημαντικές ενότητες είναι η ενότητα «Διαφάνεια». Εκεί θα γίνει πράξη η δημοσιοποίηση όλων των αποφάσεων που υπογράφει ο υφυπουργός. Η προσπάθεια είναι οι αποφάσεις που αναρτώνται στην ενότητα αυτή να είναι εύκολα προσβάσιμες, και το κυριώτερο, να υπάρχει αποτελεσματικός μηχανισμός αρχειοθέτησης και αναζήτησης (ειδάλλως ο πολίτης θα χάνεται σε ένα ωκεανό αποφάσεων χωρίς τελικά η δημοσιοποίηση να έχει ουσιαστικό αντίκτυπο). Επί πλέον, με την λειτουργία RSS στην υποσελίδα αυτή, ο πολίτης θα έχει την δυνατότητα να ενημερώνεται αυτόματα για όλες τις νέες αποφάσεις που φέρουν την υπογραφή του υφυπουργού (ή ακόμα να επιλέγει μόνον τις κατηγορίες που τον ενδιαφέρουν).
Η σελίδα «Επικοινωνία» δίνει την δυνατότητα απ’ ευθείας επικοινωνίας με το γραφείο του υφυπουργού.
Όπως σε κάθε τι νέο, είναι ενδεχόμενο να παρουσιαστούν προβλήματα.  Οι όποιες προτάσεις για την βελτίωση της λειτουργίας του ιστότοπου μπορούν να αποστέλλονται μέσω της σελίδας επικοινωνίας.
Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στην ομάδα ηλεκτρονικής  διακυβέρνησης του γραφείου του Πρωθυπουργού για την βοήθεια στην διαμόρφωση της σελίδας αυτής.

ΥΓ. Στην ενότητα της διαβούλευσης έχουν αναρτηθεί τα σχέδια ΠΔ για επαγγελματικά δικαιώματα που εκκρεμούν. Είναι η πρώτη φορά που τα σχέδια αυτά δίνονται στην δημοσιότητα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι όποιος θέλει μπορεί να τα σχολιάσει  ώστε να βελτιωθούν.

73 comments:

  1. Καλή αρχή εύχομαι.

    Πάντως, ίσως καλό θα ήταν να γίνει και μια σκέψη για ενιαία αισθητική, γραφιστικά δηλαδή να συνδέεται και ο δικός σας χώρος με το site του Υπουργείου (αν και αυτό το ίδιο χρειάζεται μια κάποια αναβάθμιση).

    Αυτή τη στιγμή, μόνο από τον τίτλο συνδέεται με το κυρίως και ίσως θα ήταν καλύτερα να υπάρχει σύνδεση και οπτικά αλλά και από άποψη περιεχομένου (π.χ. κοινό sidebar;).

    Όπως και να 'χει εύχομαι καλή συνέχεια.

    ReplyDelete
  2. Σταθερά πρωτοπόρος, κύριε Πανάρετε. Εύχομαι σύντομα να σας ακολουθήσουν και οι συνάδελφοί σας. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς οι πιο "συμβατικοί" πολιτικοί θα αφομοιώσουν την καινοτομία :)

    Είναι αξιοσημείωτο ότι η σελίδα φιλοξενείται στο opengov.gr και όχι στο ypepth.gr. Αν θέλετε, σχολιάστε το γεγονός.

    Ελπίζω σύντομα να αναμορφωθούν και οι ιστοσελίδες του υπουργείου, οι οποίες προς το παρόν προκαλούν απόγνωση στο χρήστη...

    ReplyDelete
  3. Υπουργέ, επειδή γίνεται λόγος σχετικά με το ηλεκτρονικό κομμάτι του Υπουργέιου, θα ήθελα ει δυνατόν ένα σχολιασμό για όσα έχουν γραφέι για τη "διαπίστευση". Δεν έχω διαβάσει κάτι σχετικό και θα ήθελα την άποψή σας. Σχετικά τοποθετήθηκα σε σχετική ανάρτηση (σ.σ.δεν επιθυμώ σχολιασμό σε εμένα, αλλά ίσως ένα αυτόνομο δικό σας άρθρο).

    ReplyDelete
  4. Χρόνια πολλά για την ονομαστική σας εορτή! Πάντα με υγεία, πάντα πρωτοπόρος!

    ReplyDelete
  5. Anonymous7:18 am

    Χρόνια πολλά και καλά!

    Αυτό το είδατε; Λέει και για σας.
    http://troktiko.blogspot.com/2010/01/blog-post_2518.html

    Η κατάσταση δεν είναι καλή και χρειάζεται εντατικοποίηση...

    ReplyDelete
  6. Άγγελος Αντωνόπουλος8:04 am

    Πρόβλημα με την δράση "Δεσ την ψηφιακά"
    Κύριε υπουργέ,
    είμαι φοιτητής δικαιούχος επιδοτούμενου φορητού υπολογιστή μέσω της δράσης "Δεσ την ψηφιακά". Ο ΗΥ που επέλεξα ( και παρήγγειλα)είναι φορητός, με διάμετρο οθόνης 10,1 ιντσών και χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.
    Το κατάστημα στο οποίο απευθύνθηκα αφού επικοινώνησε με τους υπεύθυνους της δράσης με πληροφόρησε οτι επιδοτούνται οι ΗΥ τύπου laptop και notebook και οχι αυτός που επέλεξα εγώ γιατί είναι netbook. Τηλεφώνησα και ο ίδιος και τους ζήτησα να μου διευκρινήσουν γιατί τα netbooks δεν ανήκουν στην κατηγορία των notebooks και ποιο ειναι το ακριβές περιεχόμενο των εννοιών laptop και notebook. Η απάντησή τους ήταν οτι κρίνουν πως τα netbooks δεν ανήκουν στα notebooks και άρα αποκλείονται απ τη δράση αυτή.
    Σημειωτέον οτι σε ιστοσελίδα μεγάλου καταστήματος στις προσφορές τους για τους δικαιούχους της δράσης συμπεριλαμβάνουν και φορητούς τύπου netbooκ. Μου το επιβεβαίωσαν προσθέτοντας ότι ήδη έχουν εκτελέσει αρκετές παραγγελίες..
    Ζητώ λοιπόν να καλέσετε τους υπεύθυνους του προγράμματος και να διευκρινιστεί (το αυτονόητο) ότι και τα netbooks είναι notebooks και άρα δικαιούνται την επιδότηση.
    Επειδή τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά, παρακαλώ για την άμεση επίλυση του ζητήματος.
    Ευχαριστώ
    Καλή Χρονιά και Χρόνια σας Πολλά
    Άγγελος Αντωνόπουλος
    Θεσσαλονίκη
    YΓ. Γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας με email με τους υπεύθυνους της δράσης;

    ReplyDelete
  7. Anonymous8:19 am

    Σήμερα είναι ημέρα μόνον για ευχές!
    Χρόνια πολλά για την ονομαστική σας εορτή.
    Πάντα γερός και δυνατός!

    ReplyDelete
  8. Σήμερα είναι ημέρα μόνον για ευχές.
    Χρόνια πολλά για την ονομαστική σας εορτή.
    Πάντα γερός και δυνατός!

    ReplyDelete
  9. Καλησπέρα και χρόνια πολλά,

    Συγχαρητήρια, εξαιρετική κίνηση :)

    Προσωπικά εύχομαι η σελίδα να έλξει το ενδιαφέρον των μελών της κυβέρνησης τα οποία με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις όχι μόνο δε συμμερίζονται τις απόψεις σας αλλά φτάνουν να θεωρούν ασυμβίβαστη την υπουργική ιδιότητα με δυνατότητα επικοινωνίας με τους πολίτες [1].

    Ελπίζω ως υπεύθυνος ανοιχτής διακυβέρνησης να μπορείτε να δράσετε ώστε να αλλάξει η υπάρχουσα κατάσταση και το παράδειγμά σας να το ακολουθήσουν και άλλοι.

    [1] http://evenizelos.blogspot.com/2009/12/blog-post.html

    ReplyDelete
  10. Χρόνια πολλά και για την ονομαστική σας εορτή.Είναι πολύ καλό ότι εξυπηρετεί την διαφάνεια άρα και η νέα σας ιστοσελίδα.

    ReplyDelete
  11. Χρόνια πολλά και για την ονομαστική σας εορτή. Είναι πολύ καλό ότι εξυπηρετεί την διαφάνεια άρα και η νέα σας ιστοσελίδα.

    ReplyDelete
  12. Anonymous11:20 am

    ΕΞ ΕΠΕΙΓΟΝ
    Ευχές για ότι επιθυμείτε
    Αύριο τα σχολεία ανοίγουν
    Πριν λίγες μέρες ανακοινώσατε την επέκταση της ενημέρωσης του υπουργείου στις ιστοσελίδες και τα blogs που το επιθυμούν
    Σήμερα ανακοινώνετε την έναρξη λειτουργίας της προσωπικής σας ιστοσελίδας στο υπουργείο
    Πριν λίγες μέρες όμως σιώπησε ΞΑΦΝΙΚΑ … και εν μέσω διακοπών (??) ο ιστότοπος ΝΕΣΤΟΡ που εξυπηρετεί την ενημέρωση και την υπηρεσιακή επικοινωνία των δομών Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης [ΓΡΑΣΕΠ και ΚΕΣΥΠ] σε Ελλάδα και Κύπρο.
    Η αρμόδια υπηρεσία του ΠΙ δεν το γνώριζε !! και όταν το έμαθε μας είπε ότι οι υποδομές σε λογισμικό και υλικό δεν άντεξαν ξαφνικά και ο ΝΕΣΤΟΡ θα σιωπήσει για άγνωστο χρονικό διάστημα και ίσως για πάντα.!!1 [η άγνοια του γεγονότος … και η κατηγορηματική και εύκολη εξήγηση που δόθηκε!!!....???]
    Και όλα αυτά έγιναν ξαφνικά με ένα ανεξήγητο τρόπο και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου δεν κρίνουν σκόπιμο να ενημερώσουν τους υπεύθυνους των δομών ΣΕΠ της ΔΕ.
    Όλο το σύστημα επικοινωνίας, ενημέρωσης και πληροφόρησης ΣΙΩΠΗΣΕ για ΠΑΝΤΑ, ΞΑΦΝΙΚΑ, για ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.
    Και όλα αυτά τη στιγμή που το υπουργείο κάνει πραγματικά αξιόλογες για πρώτη φορά προσπάθειες για επέκταση της διαδικτυακής επικοινωνίας ΚΑΙ κάνει και τις σχετικές εξαγγελίες.
    • ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ
    • ΜΗΠΩΣ Η ΞΑΦΝΙΚΗ ΣΙΩΠΗ ΠΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ
    • ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΝΑ ΦΑΙΝΟΜΑΣΤΕ ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΟΙ
    • ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΤΙΘΕΜΕΘΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ
    • ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ , ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΤΟΝ ΙΣΚΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥ
    [ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΡΑΣΕΠ ]

    ReplyDelete
  13. Anonymous11:53 am

    Για την ονομαστική σας γιορτή, σας εύχομαι χρόνια καλά, δημιουργικά με υγεία. Συγχαρητήρια για το νέο δικτυακό σας τόπο.

    Ένας Δάσκαλος

    ReplyDelete
  14. Μα στους εορτάζοντες κάνουν δώρα.
    Θα μου πειτε μα και οι εορτάζοντες κερνάνε.
    Και η νέα ιστοσελίδα σας, κέρασμα είναι στους πολίτες που θέλουν να καταθέσουν την άποψη τους, την συμφωνία, ή την διαφωνία τους. Να συζητησουν, να διαβουλευτουν.
    Ευχαριστουμε λοιπόν για το κέρασμα, ειναι καινοτομο, πολύ ενδιαφέρον και πάνω από όλα πολύ ουσιαστικό.
    Θερμές ευχές για την ονομαστική σας γιορτή, και έτσι να έχετε πάντα γευστικά και ελπιδοφορα ...κεράσματα, να μας προσφερετε.
    Αν και τόσα χρονια, ασυνηθιστοι σαν πολίτες αυτής εδώ της χώρας, τα καλοδεχομαστε με μεγάλη χαρά.
    Και πάλι χρονια πολλά.

    ReplyDelete
  15. Anonymous12:40 pm

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

    Ανακοινώθηκαν τα ονόματα και τα βιογραφικά. Έκανα και γώ μια αίτηση ηλεκτρονικά (!)αλλά βλέπω τώρα πως έχω ΠΟΛΥ περισσότερα προσόντα από τον "κρητικό" κ. Κλινάκη Απ.

    αντιγράφω:

    Κλινάκης Απ.
    Γεννήθηκε στο Μάραθο Ηρακλείου το 1963. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου και του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης (Σχολή Επιστημών Αγωγής). Έχει δίπλωμα μετεκπαίδευσης στην Επιστήμη της Αγωγής του διδασκαλείου Ρεθύμνης, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης - Θεωρητικές επιστήμες. Είχε συμμετοχή σε πολλά επιμορφωτικά προγράμματα, καθώς και σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

    Είναι Διευθυντής 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου.

    Διετέλεσε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας του Νομού Ηρακλείου και μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Γαζίου.

    Διετέλεσε γραμματέας στο ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου από 1997-2001, Πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών Α΄ θμιας Εκπαίδευσης «Δ. Θεοτοκόπουλος» για τρεις συνεχόμενες θητείες.

    ΔΕ ΔΙΑΘΕΤΩ ΟΜΩΣ ΤΑ 2 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΔΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑ ΤΑ ΠΕΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΦΟΡΜΑ. (Τί έπρεπε να γράψω?Τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που στήριξα και ψήφισα στην περιοχή μου απλά σαν πολίτης ψηφοφόρος? Μετράει αυτό?)
    ΜΗΠΩΣ ΑΝ ΔΗΛΩΝΑ ΚΡΗΤΗ (γιατί μακρυά απο τον τόπο μου δήλωσα περιφέρεια) ΘΑ ΤΟΝ "ΕΤΡΩΓΑ" ΤΟΝ ΚΡΗΤΙΚΟ ΛΕΤΕ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΜΟΥ ΤΥΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ?????
    Μ΄ΑΡΕΣΕ Η ΠΛΗΘΩΡΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΏΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ!!!

    ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ?
    ICT?
    ...............
    ...............
    ...............
    (συμπληρώστε τα κενά εσείς που θέλετε αρίστους και όχι αρεστούς)

    Ευχαριστώ.....
    Δάσκαλος από την επαρχία.

    ReplyDelete
  16. Anonymous12:44 pm

    Σας εύχομαι για την ονοματική σας εορτή Χρόνια καλά και ευλογημένα, πάντα με υγεία, δημιουργία και επιτυχία! Πολύχρονος!
    Καλή συνέχεια στη νέα σας ιστοσελίδα!

    Ειρηνικό και Φωτισμένο το 2010!
    Δήμητρα Τσάνταλη
    (απόδημη)

    ReplyDelete
  17. Πολύχρονος και καλορίζικη η σελίδα.

    ReplyDelete
  18. Αναφορικά με προηγούμενο σχόλιο του κ. Άγγελου Αγγελόπουλου για το πρόγραμμα επιδότησης υπολογιστών (www.destinpsifiaka.gr), διευκρινίζουμε ότι:
    - δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στο μέγεθος και στον τύπο του φορητού υπολογιστή που επιλέγει ο φοιτητής, από τον προμηθευτή της προτίμησής του. Πρακτικώς μετέχουν όλοι οι προμηθευτές εξοπλισμού με όλους τους κατασκευαστές φορητών υπολογιστών
    - υπάρχει λειτουργικό γραφείο αρωγής χρηστών (801-11-85100) καθώς και ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή ερωτήσεων/παραπόνων χρηστών http://destinpsifiaka.gr/Contact.aspx. Οι ερωτήσεις απαντώνται συνήθως σε ελάχιστες ώρες.

    Παναγιώτης Τσανάκας
    Πρόεδρος ΕΔΕΤ

    ReplyDelete
  19. Γεια σας,

    Αφού ευχηθώ καλή μας χρονιά και επιτυχία στις προσπάθειες της νέας κυβέρνησης να βάλει σε τάξη τα άπειρα προβλήματα του τόπου μας, επιθυμώ ως πολίτης αυτής της χώρας που αγαπάω όπως πιστεύω όλοι μας, να εκφράσω κάποιες απορίες μου.

    Καταρχήν είμαι ιδιοκτήτης και διευθυντής σπουδών ενός πετυχημένου «εργαστηρίου ελευθέρων σπουδών με ειδικότητα πληροφορικής» στα Χανιά, εδώ και 15 χρόνια.

    Η προηγούμενη «κατάσταση» έβαλε τα Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών (ΕΕΣ) ασχέτου ειδικότητας, να καταθέσουν φάκελο με συγκεκριμένο πλαίσιο που υποστηρίζεται από ΥΑ και βρισκότανε κάτω από τον νόμο περί κολλεγίων καλώς ή κακώς, με προοπτική να παίρνανε άδεια λειτουργίας τους μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο. Όλα τα ΕΕΣ που κατέθεσαν ή που σκοπεύουν να καταθέσουν, μπήκαν σε τεράστια έξοδα προσαρμογής στο νέο πλαίσιο, σε κτιριολογικές και οικονομικές απαιτήσεις. Ξαφνικά αλλάζει η πολιτική κατάσταση και η προοπτική αδειοδότησης των ΕΕΣ, παρατείνεται μέχρι τέλη Αυγούστου 2010. Από κει που υπήρχε η ελπίδα να αναμορφωθεί ο κλάδος, περάσαμε πάλι στον αέρα και στο χάος. Στη συνέχεια η υπάρχουσα «κατάσταση» στην προσπάθεια της να συντονιστεί με το Ευρωπαικό κοινοτικό δίκαιο, προχωράει στην αναμόρφωση του νόμου περί κολλεγίων, ονομάζοντας τα κολλέγια καλώς ή κακώς πάλι ΕΕΣ και μπαίνουμε τα ΕΕΣ πάλι σε φάση αναμονής τι θα κάνουμε και που υπαγόμαστε εμείς.

    Κανένας δεν μας καλεί σε διαβούλευση και ούτε υπάρχουμε έστω σαν αναφορά στις εξαγγελίες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου παιδείας.

    Ρωτάω απλά:

    Υπάρχει προοπτική αδειοδότησης των ΕΕΣ ?? Γνωρίζετε ότι υπάρχουν εδώ και χρόνια μικρές ή μεγάλες δομές τύπου ΕΕΣ που έχοντας ως ειδικότητα μόνο την πληροφορική, υπηρετούν τις νέες τεχνολογίες σε επίπεδο κατάρτισης στις μικρές επαρχίες και οδηγούν τον πολίτη άνω των 8 ετών έως και 65 ετών σε πιστοποίηση από φορείς του ΟΕΕΚ ??? Μήπως στις νέες αναμορφώσεις της μεταλυκειακής πυραμίδας, έχουμε ξεχαστεί και κινδυνέψουμε να βρεθούμε έξω από νόμιμες εκπαιδευτικές δομές κλείνοντας τις επιχειρήσεις μας σε μια νύχτα ???? Υπάρχει προοπτική να αδειοδοτηθούμε άμεσα με την υπάρχουσα γνωστή ΥΑ 68040, δίνοντας στις μικρές επαρχίες την δυνατότητα να εκπαιδεύονται στις νέες τεχνολογίες???? Και σε τελική ανάλυση, αυτό που λέγαμε μέχρι πρόσφατα στην επαρχία «πάω σε μια σχολή πληροφορικής να μάθω να χειρίζομαι τον Η/Υ και να πάρω μια πιστοποίηση», μήπως σκοπεύετε να το καταργήσετε ?????? Ενόψει μάλιστα μιας άναρχης κατάστασης και απαξίωσης τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση πληροφορικής στην ελεύθερη αγορά, όπου ο καθένας έπαιρνε 10 υπολογιστές και πήγαινε σε οποιοδήποτε χώρο, σύλλογο, δήμο, φροντιστήριο ξένων γλωσσών, σχολείο, ασχέτως εαν είχε τα ποιοτικά προσόντα ή όχι και δίδασκε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, χωρίς σεβασμό της επαγγελματικής κατοχύρωσης του αντικειμένου μας.

    Νομίζω ότι μια άμεση συνάντηση με το ΔΣ του κλάδου μας (Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών Πληροφορικής), θα έβαζε τα πράγματα στην σωστή τους βάση. Και επειδή προσωπικά θαυμάζω την εργατικότητα και σοφία της κ. Άννας Διαμαντοπούλου, θα ήθελα να διαβάσω ή να ακούσω ως μέλος του ΔΣ την γνώμη της, καθώς αυτή τη στιγμή νοιώθουμε ένας κλάδος ολόκληρος "όμηροι" του συστήματος.

    ReplyDelete
  20. Anonymous4:10 am

    ΑΝ ΟΠΩς ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΙ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΑΙ ΤΟΤΕ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗς ΓΙΑΤΙ ΕΣΤΩ 10 ΜΥΑΛΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΕΩΤΕΕ
    ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΠΟΛΥ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΑΜΠΑ ΤΩΝ ΤΑΧΑ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΤΕΙ,ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ Κ.ΥΠΟΥΡΓΕ ΑΝ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.ΑΠΟ ΤΕΙ ΜΕ ΜΑΣΤΕΡΣ ,ΓΛΩΣΣΕΣ,ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ,ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΕΕ,ΓΕΩΤΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Π.Χ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ,ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
    ΘΑ ΣΑΣ ΕΥΓΝΟΜΟΝΩ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ
    ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΙ.

    ReplyDelete
  21. Σας εύχομαι χρόνια πολλά για την ονομαστική σας εορτή. Καλή αρχή με την ιστοσελίδα σας στο υπουργείο και πάντα δυνατός με καινούργιες, πρωτοπόρες πολιτικές για την παιδεία.

    Με εκτίμηση,

    Διονύσιος Βύνιας

    ReplyDelete
  22. Anonymous10:25 am

    Καλησπέρα και χρόνια πολλά.
    Περίμενα να δω μια νέα ενιαία σελίδα για όλο το υπουργείο παιδείας και όχι μια μεμονωμένη του υφυπουργού Ιωάννη Πανάρετου.....
    Νομίζω ότι κινείστε αυτονομημένος σε αυτό το υπουργείο αλλά είμαι της άποψης πως η ισχύς εν τη ενώσει θα φέρει ουσιαστικότερα αποτελέσματα.

    Γεια σας.

    ReplyDelete
  23. Anonymous10:50 am

    μήπως έχει δίκαιο ο παραπάνω δάσκαλος απο την επαρχία κύριε υφηπουργέ; ΄δεν αξίζει τον κόπο να καλιεργήθεί επιτέλους μια συνείδηση στον πολιτη οτι ο περιφερειακός διευθυντής πρεπει πρώτα να είναι υπαλληλος του κράτους και μετά κομματικός παράγοντας Βαρεθηκαμε και κουραστήκαμε
    Σοφία

    ReplyDelete
  24. @Δάσκαλος από επαρχία

    Εγώ δεν ξέρω για ποια θέση ευθύνης θα προσλαμβανόταν κάποιος χωρίς συστάσεις οπουδήποτε στον κόσμο. Είναι κάτι στοιχειώδες να μπορεί ο εργοδότης να μάθει κάποια πράγματα για τον υποψήφιο από ανθρώπους κύρους που τον γνωρίζουν καλά.

    Επίσης, και μιλάω γενικά και όχι για τη συγκεκριμένη θέση, στις πολιτικές θέσεις που προκηρύχθηκαν είναι αυτονόητο ότι χρειάζεται πολιτική εμπειρία. Αυτό δεν είναι κακό. Δεν είναι κομματισμός. Είναι κοινή λογική. Για μια πολιτική θέση ευθύνης χρειάζεσαι κάποιον που έχει καλή εμπειρία.

    Είναι καλός κάποιος στις διαπραγματεύσεις; Ξέρει να διαχειριστεί κρίσεις; Λειτουργεί καλά υπό πίεση; Αυτά και ένα σωρό άλλα πράγματα δε φαίνονται από τα άλλα τυπικά προσόντα. Καλές οι ξένες γλώσσες και οι υπολογιστές, αλλά για μια πολιτική θέση δεν αρκούν!

    Επαναλαμβάνω, δεν αναφέρομαι στη συγκεκριμένη θέση, ούτε στα συγκεκριμένα σχόλια, απλά, με αφορμή το "παράπονο" του παραπάνω σχολιαστή, κάνω μια επισήμανση γενικότερα για τις προκηρύξεις θέσεων...

    ReplyDelete
  25. Anonymous2:36 pm

    το δικο μας βιογραφικό το ειδε κανενας ή παράπεσε στα αζήτητα και είμαστε και μεις κατω των 60 ετων και δεν γιναμε διευθυντες επι νεας δημοκρατίας επειδη ειμαστε το βαθυ πασοκ και ειχαμε και διδακτορικά επειδή μας εβαλαν λιγότερα μορια απο το δασκαλο ειδικο γραμματεα στη συνέτευξη επειδη ειμαστε πασοκ και δεν ειχμε τα μεσα στο υπηρεσιακό συμβουλιο.

    ReplyDelete
  26. Anonymous2:36 pm

    το δικο μας βιογραφικό το ειδε κανενας ή παράπεσε στα αζήτητα και είμαστε και μεις κατω των 60 ετων και δεν γιναμε διευθυντες επι νεας δημοκρατίας επειδη ειμαστε το βαθυ πασοκ και ειχαμε και διδακτορικά επειδή μας εβαλαν λιγότερα μορια απο το δασκαλο ειδικο γραμματεα στη συνέτευξη επειδη ειμαστε πασοκ και δεν ειχμε τα μεσα στο υπηρεσιακό συμβουλιο.

    ReplyDelete
  27. Anonymous2:51 pm

    τι τις θελετε τις ιστοσελίδες και τις ανακοινώσεις αφου τα νεα τα μαθαινουμε απο τους ιδιότες.
    Οι ανακοινώσεις τωνδιορισμών των περιφερειακών διευθυντών εκπαιδευσης και των γγ και εγ του υπουργείου σας πρώτα πήγαν στις γνωστές ιστοσελίδες, γιατί??

    ReplyDelete
  28. Συγχαρητήρια κ. Πανάρετε για όλη αυτή την προσπάθεια, αν και ήμουν σφόδρα αντίθετος με το πασοκ ,οφείλω να πω ότι κάνετε κάτι αξιόλογο.
    Η διαφάνεια και η αμεσότητα που εισάγεται είναι ένα ευχάριστο ξάφνιασμα.
    Σας εύχομαι καλή συνέχεια…

    ReplyDelete
  29. Χρονιά πολλά για την εορτή σας .Συγχαρητήρια για τη νέα σας ιστοσελίδα με πολλά μπράβο και σε αυτούς που την υλοποίησαν.

    ReplyDelete
  30. Anonymous9:48 am

    Πολλά μπράβο για την επιλογή Ειδικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Δευτεροβάθμιας Παιδείας του Υπουργείου, ενός μάχιμου δασκάλου που προέρχεται από σχολείο υποβαθμισμένης περιοχής της Αθήνας!! Καλή επιτυχία!!

    Κώστας - δάσκαλος

    ReplyDelete
  31. Anonymous11:40 am

    @ Ανώνυμος, 2:51 μμ:

    Ποιες είναι οι "γνωστές ιστοσελίδες"; Γίνεται πιο συγκεκριμένος/η παρακαλώ για να έχει νόημα η καταγγελία σας.

    ReplyDelete
  32. Β.Β.11:57 am

    Όλα είναι θέμα λογισμικού:


    "...Η απόφαση του κ. Πανάρετου για τη δημιουργία διαφορετικής ιστοσελίδας από την επίσημη του ΥΠΕΠΘ αναμένεται να επιτείνει τη σύγχυση ως προς την ενημέρωση των πολιτών...δίνοντας την εντύπωση ότι αγνοεί πως την πολιτική ευθύνη των ενεργειών των υφυπουργών την έχουν ο αρμόδιος υπουργός και ο πρωθυπουργός."

    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100070_09/01/2010_386124

    ReplyDelete
  33. Άγγελος Αντωνόπουλος1:13 pm

    Κύριε
    θα ήθελα να διαβιβάσετε τις ευχαριστίες μου προς τον κ. Π.Τσανάκα, που ευαισθητοποιήθηκε άμεσα σε καταγγελία που έκανα μέσω του ιστολογίου σας
    Ο κ.Τσανάκας απάντησε άμεσα και με σαφήνεια στο σχόλιό μου.
    Έτσι είχα την ευκαιρία να μετά από ανταλλαγή αρκετών e mail και τηλεφωνημάτων με τους υπεύθυνους της δράσης "δες την ψηφιακά" να ενημερωθώ και επίσημα οτι ως δικαιούχος επιδότησης μπορώ να επιλέξω netbook.
    Σας ευχαριστώ και καλή χρονιά.
    Αγγελος Αντωνόπουλος
    Φοιτητής ΠΑΜΑΚ
    YΓ. Ευχαριστώ επίσης τους υπεύθυνους του ιστολογίου που μας δίνουν την ευκαιρία μιας τοσο άμεσης επικοινωνίας. μας κάνουν να αισθανόμαστε πολίτες ενός σύγχρονου και δημοκρατικού κράτους.
    Ελπίζω και κάποιοι υπάλληλοι να γίνουν πιο δημιουργικοί και αποτελεσματικοί, όπως απαιτούν οι σημερινές ανάγκες.

    ReplyDelete
  34. Ευχαριστώ για τις ευχές!

    Επειδή τέθηκαν ερωτήματα, θα ήθελα να κάνω γνωστό ότι η σελίδα του ΥΠΕΠΘ, από τον σχεδιασμό της, δεν επιτρέπει την φιλοξενία σελίδας με τις απαιτήσεις που έχει η νέα μου σελίδα (interactive κλπ).

    Φαίνεται ότι θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να αλλάξει η μορφή της.

    Αντίθετα, η σελίδα του opengov λειτουργεί με ανοικτό λογισμικό που είναι κατάλληλο για παρόμοιες εφαρμογές.

    Επειδή δεν είναι σύνηθες για υπουργούς να έχουν μπλογκ, υπάρχει δυσκολία κατανόησης της διατύπωσης πολιτικών απόψεων μέσω του μπλογκ. Συνηθίζεται αυτό να γίνεται με δελτία τύπου, συνεντεύξεις σε εφημερίδες, ή δια ανωνύμων "πηγών". Γιατί όμως αυτό είναι καλύτερο από την απ' ευθείας ενημέρωση του πολίτη;

    Τέλος, είναι αυτονόητο ότι την πολιτική ευθύνη των ενεργειών κάθε υπουργού η υφυπουργού την έχει ο ίδιος που τις εκφράζει και κανείς άλλος.

    ReplyDelete
  35. θερμά συγχαρητήρια για τη νέα σας προσπάθεια και καλή δύναμη στα κάθήκοντα σας κύριε Πανάρετε.
    Επίσης χρόνια πολλά για την ονομαστική σας εορτή και καλοτάξιδο το νέο σας ιστολόγιο.
    Και κάτι τελευταίο!
    Κάντε κάτι και για όλους εμάς τους αδιόριστους Θεολόγους...

    ReplyDelete
  36. Anonymous10:28 am

    Αγαητε/η 11:40 πμ δεν ειναι καταγγελία μια πραγματικότητα ειναι, όλες οι ανακοινώσεις, δελτία τυπου κλπ του υπουργείου γραφονται στην ιστοσελίδα του αφου δημοσιευτούν σε άλλους ιστότοπους, ειναι μια πραγματικότητα.Νομίζω ότι και σεις απο εκεί μαθαίνετε πρώτα να νέα του υπουργείου της παιδείας, έτσι το σχόλιο και η παρτήρησή σας δεν έχει νόημα.

    ReplyDelete
  37. Anonymous10:52 am

    στον ΕΥΔΡΟΜΟΥΝΤΩΝ ΑΛΕΙΠΤΗΣ" που είπε... δεν είναι σωστή η άποψη που ομιλεί για αδιόριστους πτυχιούχους

    Οι αδιοριστία των πτυχιούχων δεν ταυτίζεται με την άποψη να διοριστούν στην εκπαίδευση.

    Ένας θεολόγος, ένας μαθηματικός , ένας μηχανικός ως άνεργος πτυχιούχος δεν σημαίνει οτι πρέπει να διοριστεί στην εκπαίδευση

    Η εκπαίδευση χρειάζεται ορισμένους κηθηγητές. Ο προγραμματισμός λέει ότι ο αριθμός των καθηγητών εξαρτάται από τον αριθμό των μαθητών, των σχολικών μονάδων, τη γεωγραφική διασπορά των σχολικών μονάδων, τον αριθμό των μαθητών /ανά τάξη, τον αριθμό των καθηγητών που αποχωρούν ως συναξιούχοι, τον αριθμό των καθηγητών που χρειάζονται για αναπληρώσεις.

    Η λύση δίνεται από μια πολυπαραμετρική συνάρτηση που δέχεται πολλές λύσεις ανάλογα με τα σενάρια αναφορικά με τις τιμές των παραπάνω παραμέτρων.

    Επομένως η σωστή άποψη είναι να δούμε τις πραγματικές σνάγκες, να κάνουμε σωστό προγραμματισμό και να καταλήξουμε στη βέλτιση λύση για το καλό της εκπαίδευσης.

    Και μην ξεχνάμε ότι σε μονόωρα μαθήματα οι ανάγκες είναι και θα είναι περιορισμένες.

    Και μην ξεχνάμε επίσης ότι η εκπαίδευση δεν είναι ο χώρος για να εξαλειφθεί η ανεργία των πτυχιούχων

    Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί επιτέλους ότι δεν πρέπει να ταυτίζονται οι σπουδές με την επαγγελματική αποκατάσταση

    Το σύνταγμα λέει οτι η πολιτεία έχει υποχρέωση να παρέχει δυνατότητες ίσες για μόρφωση δωρεάν σε όλους του έλληνες για να γίνουν σκεπτόμενοι πολίτες.
    Επίσης λέει ότι έχει την υποχρέωση να βρίσκει δουλειά σε όλους
    Πουθενά δεν αναφέρεται ότι πρέπει η δουλειά που κάνει κάποιος πρέπει να ταυτίζεται με μια συγκεκριμένη εργασία.
    Βέβαια οι αποδοχές και.... και... και... θα πρέπει να σχετίζονται με τα πρσόντα.

    Και μια τελευταία παρατήρηση γιατί η εκκλησία δεν προσλαμβάνει θεολόγους προκειμένου να αναβαθμιστούν τα κατηχητικά , τα σεμινάρια, οι διαλέξεις, τα κηρύγματα κλπ που κάνει, γιατί... γιατί ... γίατί .... και νομίζω ότι και το χρειάζεται και τα χρήματα διαθέτει... [...]

    ReplyDelete
  38. Anonymous2:04 pm

    Αγαπητέ 10:52 έχετε απόλυτο δίκιο. Αναρωτηθήκατε ποτέ όλοι σας αν στα καταστατικά-κανονισμούς ίδρυσης των σχολών (πλην των παιδαγωγικών σχολών)γράφεται ότι οι πτυχιούχοι θα μπορούν να διοριστούν σώνει και καλα στην εκπαίδευση?????? (μαθηματικό-φυσικό-χημικό-θεολογική-ιστορικό-αρχαιολογικό-βιολογικο κλπ κλπ κλπ)-ίσως κάποιος γνωρίζει και να μας απαντήσει....
    με τους θεολόγους παίζονται πολλά για διορισμούς στα δημοτικά να κανουν το δάσκαλο και πιέζει και η εκκλησία σ αυτό-όλοι τωρα ξαφνικά θέλουν να γίνουν δάσκαλοι να βολευτούν και να στραβώσουν τα παιδια του κοσμάκη....τάχουμε ζήσει με τους δασκάλους απόφοιτους απο βαλκάνια......

    δείτε κι αυτό:
    http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=308604&dt=10/01/2010

    ReplyDelete
  39. Anonymous2:10 pm

    πολύ καλο το σχόλιο 10:52 πμ, τετράγωνη λογική, κρίμα που είναι ανώνυμο το σχόλιο, από σεμνότητα υποθέτω.

    Και μια πρατήρηση κύριε υφυπουργέ
    στο ιστολόγιο σας κάποιοι σχολιαστές, ανώνυμοι συνήθως συμβάλουν στον προβληματοσμό υψηλού επιπέδου που πρέπει να κυριαρχεί στο χώρο της παιδείας.
    Κρίμα που τετοια άτομα μένουν αναξιοποίητα.
    Μπορεί να είναι και στις εκατονάδες ή χιλιάδες που κατέθεσαν ένα βιογραφικό και δεν ήταν της άποψης να αρχίσουν τις επισκέψεις στο κτίριο του αμαρουσίου ή της ιπποκράτους θεωρώνοντας ότι οι εντολές και η θέληση του γαπ είναι αδιαπραγματευτες ... και μπορεί να είναι και ΠΑΣΟΚ, αλλά αξιοπρεπείς. ΄Πάντως αν γνωρίζετε τέτοια άτομα και δεν χρησιμοποιούνται ή οι επιλογές σας δεν έχουν σαν κριτηρία τις ικανότητες, το καθαρό μυαλό θα είναι κρίμα να απογοητευθεί για μια ακόμη φορά ο κόσμος που πίστεψε και ξανά εναπόθεσε την ευθύνη της διακυβέρνησης στο ΠΑΣΟΚ ...
    Πάντως μπράβο στο σχολιαστή και για την κρίση του και για τη σεμνότητά του ... εκτός και αν κάνω λάθος....
    ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ η υπουργός της παιδείας και σεις είπατε για την δεξαμενή των καθηγητών /τριών με τα προσόντα... αλήθεια γιατί δεν ανακοινώνεται αυτή τη δεξαμενή .. έτσι για να μπορούν να γίνουν συγκρίσεις και μελλοντικά το σύστήμα επιλογής να λειτουγήσει καλύτερα.
    ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ γιστί δεν΄οργανώτεται ένα συνέδριο για την παιδεία με θέματα τις σχεδιαζόμενες από το υπουργείο σας αλλαγές όπου θα δοθεί το επιστημονικό βήμα σε όλους αυτούς που μπορούν να συνεισφέρουν
    Και μην βιαστείτε να μας πειτε ότι αυτό γίνεται με τη δημόσια διαβούλευση. Η διαδικασία των επιστημονκών συνεδρίων και των ανακοινώσεων σε επιστημονικά περιοδικά δεν μπορεί να αντικατασταθεί με την ΙΝΤΕΡΝΕΤ επικοινωνία η οποία συνήθως αναπαραγάγει μια εικονική πραγματικότητα ή αποτελεί το άλλοθι αυτών που αποφασίζουν αυτό που θέλουν και χρησιμοποιούν ένα δήθεν διάλογο ως το απαραίτητο άλλοθι για ειλημμένες αποφάσεις.
    ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ γιατί για κάθε θέμα που τίθεται σε δημόσια διαβούλευση δεν συγκροτείτε μια επιτροπή η οποία θα κωδικοποιεί με επιστημονικά κριτήρια και μεθοδολογία τις προτάσεις που γίνονται και το υλικό αυτό να χρησιμοποιείται για την όποια απόφαση. Και μη μου πείτε ότι αυτό γίνεται γιατί τότε θα σας πω να δημοσιοποιήσετε αυτή τη δουλειά.
    Και βέβαια δεν εννοώ μια απλή στατιτική παρουσιά στοιχείων που τίποτε δεν λένε όπως αυτά που παρουσιάσατε σε προηγούμενη ανάρτησή σας.

    Αυτά ίσως είναι μια λάθος προσέγγιση ... πάντως είναι σίγουρα λάθος η αποδοχή απόψεων επειδη κάποιοι έχουν το φωτοστέφανο της επιστημοσύνης και εγκυρότητας εκ της δοτής θέσης που κατέχουν και την κατέλαβαν με κριτήρια που δεν τιμούν τον εκπαιδευτικό χώρο......

    ReplyDelete
  40. Anonymous2:47 pm

    2:04 μμ
    ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΑΛΛΟ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΤΟ "ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ" ΑΥΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΑΙ.
    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΘΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΤΗΣ ΔΕΧΕΤΑΙ

    ReplyDelete
  41. Anonymous2:57 pm

    και πάντως τα αναφερόμενα στο http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=308604&dt=10/01/2010
    δεν έχουν σχέση με το θέμα που θίγει ο/η 10:52
    Αναφορικά δε με την έλειψη δασκάλων που αναφέρει το άρθρο τι να πει κανείς ας γίνει ο κατάλληλος προγραμματισμός και καταρτισθούν οι κατάλληλε μελέτες στα προβλεπόμενα όργανα συμμετοχής και κοινωνικού ελέγχου τη; παιδεία ΕΣΥΠ κλπ και ας παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις , νομίζω ότι κανένας δεν θα έχει αντίρρηση σε αυτό.
    ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΚΟΥ ΧΑΡΚΤΗΡΑ: ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΙ ΑΡΧΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΙς ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΛΕΓΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΠΕΛΟΝ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ ΟΠΟΥ ΟΙ ΚΑΘΕΝΑΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΑΛΛΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΜΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

    ReplyDelete
  42. Anonymous4:03 am

    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟ ΧΑΒΑ ΤΟΥΣ,ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ,ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ,ΤΑ ΛΕΦΤΑ.ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ,ΟΤΑΝ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΟΥΡΒΑΝΑΣ ΤΑΙΖΕΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ.
    ΕΡΤ,ΔΕΗ,ΟΤΕ κ.λ.π.ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΑΦΑΙΜΑΞΗ.ΒΓΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΖΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΞΩ ΜΕ 400,500,600,700 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ.
    ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΙ ΘΕΛΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΥΘΕΣΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

    ReplyDelete
  43. Anonymous10:50 pm

    Πολύ ωραία όλα αυτά. Να είχαμε και καμιά ενημέρωση εμείς οι 3500 για τις θέσεις στο γραφείο σας, θα ήταν ακόμα καλύτερα.

    Ευχαριστώ και καλή χρονιά.

    ReplyDelete
  44. Εχω σημειώσει επανειλημμένα ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

    ReplyDelete
  45. Καλησπέρα και πάλι. Αν και το θέμα μου ειναι ασχετο με την συζήτηση, θέλω να πω ένα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ στην Ομάδα Εργασίας που συστήθηκε απο την κυβέρνηση για την εφαρμογή των αντικειμενικών κριτηρίων και των αρχών της διαφάνειας. Ανακάλεσε την προκήρυξη 2.584 θέσεων έκτακτου προσωπικού στο υπουργείο Πολιτισμού. Δείτε και το Link :

    http://www.diorismos.gr/Dpages/vima/viewarticle.php?vid=1310

    ReplyDelete
  46. Είναι υποχρέωση του ελληνικού κράτους ο καθορισμός και η διασφάλιση της ελεύθερης άσκησης του επαγγέλματος . Γιατί άραγε να γίνεται διαβούλευση σε επαγγελματικά δικαιώματα που το περιεχόμενο τους πρέπει να καθορίζεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από το Περιεχόμενο Σπουδών των Τμημάτων σύμφωνα με την νομοθεσία , καθώς και από τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, η οποία ελήφθη στη συνεδρίαση της 12/19-12-2008.Δηλαδη τι να διαβουλευτούμε ??Αυτά που έχουμε διδαχθεί τέσσερα χρονιά στην σχολή μας??Το δικαίωμα στην εργασία μήπως??ΟΧΙ κύριοι και κυρίες το σχέδιο προεδρικού διατάγματος των επαγγελματικών δικαιωμάτων πρέπει να εκδοθεί επιτέλους ,δεν είναι λογικό να είμαστε ΑΚΟΜΑ όμηροι κάποιων καταστάσεων………
    κ. Πανάρετε
    Η διαβούλευση με άτομα τυχόν αναρμόδια , που ενδέχεται να εξυπηρετούν κάποιες σκοπιμότητες (π.χ. αθέμιτος ανταγωνισμός) δεν εξυπηρετεί σε τίποτα…(να τονίσω ότι είμαι υπέρ της δημοκρατικής υπόστασης της διαβούλευσης). Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί κανένας να είναι υπεράνω του συντάγματος και των αρμόδιων οργάνων της κοινωνίας όπως είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας και η Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση Α.ΔΙ.Π η οποία είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ και ιδρύθηκε με το Νόμο 3374/2005 και αναφέρει σε μια εκ των αξιολογήσεων για τμήμα τεχνολόγων μηχανικών τ.ε των ΤΕΙ ότι: Έχει σκοπό την εκπαίδευση και κατάρτιση μηχανικών πανεπιστημιακού επιπέδου.
    Για του λόγους που προανέφερα σας ζητώ να αναρτήσετε στην ιστοσελίδα σας την ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΣΑΣ και το χρονοδιάγραμμα για την έκδοση των εν λόγο επαγγελματικών δικαιωμάτων γιατί όπως και εσείς με μεγάλη ικανοποίησή μου ( συγχαρητήρια για το ελληνικό πνεύμα που σας διακατέχει) αναφέρετε ότι : Ένας δημόσιος λειτουργός δεν είναι παρά ένας πολίτης που εντέλλεται από τους συμπολίτες του να φέρει εις πέρας μία δημόσια αποστολή. Στους συμπολίτες του, λοιπόν, πρέπει να αναφέρεται και να τους ενημερώνει για την διαχείριση της εντολής αυτής και την άσκηση του λειτουργήματός του.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ReplyDelete
  47. Την ίδια στιγμή που εμείς "διαβουλευόμαστε" τα αναρτημένα Π.Δ, το άλλο ΠΔ των κολλεγίων έχει λάβει όλες τις υπογραφές(σύμφωνα με δημοσιεύματα)...Οπότε κύριε Πανάρετε σας ρωτώ με όλον τον σεβασμό : Εμείς είμαστε παιδιά κατώτερου Θεού επειδή σπουδάσαμε τέσσερα χρόνια στα ΑΝΩΤΑΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ? ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ δεν έχουμε για διαβούλευση τα Π.Δ. των κολλεγίων ?μήπως επειδή δεν έχουμε χρόνο και φοβόμαστε για τα πρόστιμα που θα επιβληθούν για την μη έγκυρη έκδοση τους από την ευρωπαϊκή ένωση ? οπότε με την λογική αυτή ρωτώ : Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ Π.Δ. ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΛΛΕΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΠΟΡΕΥΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ Π.Δ ?

    ReplyDelete
  48. ΠΑΤΡΙΝΟΣ8:36 am

    επανερχομαι σε παλαιότερο ερωτημα,σχετικά με τις αποδοχές σας. Επειδή σας θεωρ¨ω άνθρωπο που δεν πέφτετε στην λούμπα "του δήθεν" περιμένω διευκρίνηση, γιατί θεωρώ πως κάτι μας αποκρύψατε. πως γίνεται απο 5.815 ευρώ μικτά του μισθού σας για τον μήνα Δεκέμβριο να εισπράξατε όπως γράφετε καθαρά 3.645 ευρώ. Παρακαλώ αναλύστε μας τις κρατήσεις. ΕΙΠΑΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.

    ReplyDelete
  49. Anonymous10:13 am

    ΣΕ ΛΙΓΟ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΣΑΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΝΕΟ
    ΕΙΔΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Α/ΘΜΙΑΣ & Β'ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΚΑΝΑΔΑΛΟ
    ΕΝΕΧΕΤΑΙ Ο ΜΕΝΤΟΡΑΣ ΤΟΥ & ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ !!!

    ReplyDelete
  50. Anonymous12:14 pm

    Άν λοιπόν τα "καθαρά" έσοδά σας είναι 3.645 ευρώ, τότε μπορούμε να συμπεράνουμε τα εξής.
    Είτε δεν παρεβρεθήκατε ΟΥΤΕ σε μια συνεδρίαση της βουλής (η οποία απιτιμάται 300ε έκαστη), είτε για κάποιο λόγο δεν θεωρούνται αυτά μισθός!
    Επίσης, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι δεν συμμετείχατε σε ΚΑΜΙΑ επιτροπή. Λίγο περίεργο δεν είναι για υφυπουργό;

    ReplyDelete
  51. Γιατί αυτή η δυσπιστία; Ξεχνάτε ότι είμαι εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός; Ανεξάρτητα αν συμμετέχω σε συνεδριάσεις επιτροπών της Βουλής συναφών με το αντικειμενό μου, δεν λαμβάνω οποιασδήποτε φύσεως αποζημίωση. Και ούτε θα έπρεπε.

    ReplyDelete
  52. Anonymous1:07 pm

    Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων αισθάνθηκε την ανάγκη να στείλει επιστολή σε όσους έκαναν αίτηση για την πλήρωση των θέσεων των περιφερειακών διευθυντών με τη διαδικασία της open gov .
    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε και για τις θέσεις των γενικών και ειδικών γραμματέων και των θέσεων των συμβούλων κλπ και η διαδικασία δεν έχει τελειώσει αφού υπάρχουν και άλλες θέσεις που δεν έχουν πληρωθεί.
    Θα θέλαμε να σημειώσουμε τα εξής.
    Σε τέτοιες ενέργειες χρειάζεται λίγη προσοχή γιατί μπορεί το αποτέλεσμα να παραπέμπει στην υποτίμηση των παραληπτών της επιστολής
    Και τούτο γιατί :
    Πολλοί από μας είχαμε περισσότερα προσόντα από τους επιλεγέντες [ και επιστημονικά… και επαγγελματικά…. Και κοινωνική προσφορά …… και … και… ] Και η «αξιοκρατική» διαδικασία της opengon δεν έκρινε σκόπιμο ούτε καν να μας καλέσει στην περιβόητη συνέντευξη για να γνωρίσει τις απόψεις μας και την προσωπικότητά μας που … μάλλον γνώριζε και καλά .
    Θα περιμέναμε να υπάρχει μια πιο προσωπική επιστολή που θα εξηγούσε τους λόγους αυτής της απαξιοτικής συμπεριφοράς απέναντι σε εκπαιδευτικούς με διαχρονική παρέμβαση στην παιδεία και όχι μόνο.
    Και κάτι τελευταίο αναφορικά με την επιστολή .

    Για τους έχοντες στοιχειώδη επαφή με τις νέες τεχνολογίες: θα μπορούσαν να σκεφτούν ότι τουλάχιστον η επιστολή με το ίδιο περιεχόμενο και θα έπρεπε να διαφέρει ως προς το όνομα του παραλήπτη [δηλαδή αν δεν έγινε αντιληπτό κάθε επιστολή να είχε ως παραλήπτη το όνομα του κάθε εκπαιδευτικού που έκανε αίτηση]. Επίσης μια υπογραφή της υπουργού θα έδινε μια πιο καλή εικόνα για την πολιτική ηγεσία και θα άμβλυνε τα ατοπήματα της όλης διαδικασίας.
    Μήπως και αυτές οι λεπτομέρειες δείχνουν το επίπεδο των προσόντων που διαχειρίζονται τα θέματα δημόσιων σχέσεων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου …. Μήπως … ή
    [… ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ (ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΡΧΗΣ ….]

    ReplyDelete
  53. Anonymous1:35 pm

    Καλησπέρα σας
    Παρόλο που έχουμε φθάσει στον Ιανουάριο οι μαθητές της Γ τάξης του 2ου Λυκείου Αργοστολίου δεν διδάσκονται το μάθημα του σχεδίου επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει προσληφθεί καθηγητής της ειδικότητας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι γονείς - όσοι το αντέχουν οικονομικά - να ανεβοκατεβάζουν τα παιδιά τους σε Πάτρα και Αθήνα προκειμένου να παρακαλουθήσουν μαθήματα σχεδίου και να ενισχύσουν την παραπαιδεία. Χωρίς φυσικά να το θέλουν. Από την άλλη δεν βλέπω να συναγωνίζονται με τους ιδιους όρους τους μαθητές μεγάλων πόλεων. Εχετε σκοπό να προσλάβετε καθηγητή ή είναι προτιμότερο να το πάρουν απόφαση ότι κάποια όνειρα τους πρέπει να τα διαγράψουν;; Και γιατί θα πρέπει να γίνει αυτό;
    Σας ευχαριστώ
    JPS

    ReplyDelete
  54. ΠΑΤΡΙΝΟΣ1:41 pm

    βλεπω οτι απαντάτε σ΄ αυτόν που είναι άσχετος και μιλάει για επιτροπές κλπ. Εγώ ρωτώ και πάλι. πως απο 5.815 μικτά, έγιναν καθαρά 3.645. αναλύστε μας τις κρατήσεις. Γιατί δεν το κάνετε; ΕΙΠΑΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΟΧΙ ΗΜΙΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

    ReplyDelete
  55. Anonymous1:54 pm

    ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΜΑΡΤΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ

    ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

    ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΕΝΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΨΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΟΥ ΓΥΤΝΙΑΖΟΥΝ

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ

    .. ΑΛΛΑ ΟΣΟΙ ΤΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΜΟΝΗ ΓΙΑ ΔΥΟ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ

    .... Ο ΝΕΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ .....

    ReplyDelete
  56. Anonymous4:01 pm

    Κύριε Πανάρετε
    Αναρωτιέστε: "Γιατί αυτή η δυσπιστία;" Πώς να μην είμαστε δύσπιστοι / ες και ειδικά εγώ προσωπικά. Λέτε μεταξύ άλλων: "...Η σελίδα «Επικοινωνία» δίνει την δυνατότητα απ’ ευθείας επικοινωνίας με το γραφείο του υφυπουργού..." Για ποια επικοινωνία μιλάτε κύριε υφυπουργέ;
    Γιατί τόση απαξίωση, απόρριψη; Γιατί αυτή η απαράδεκτη στάση, τακτική; Και από τη Δι. Π. Ο. Δ. Ε.και από εσάς;
    Είναι αδιανόητο. Ποιος είναι ο λόγος κ. Πανάρετε και δεν πρέπει να ασχολούμαστε και να ενημερωθούμε - σχεδόν εδώ και ένας χρόνος είναι τώρα που πέρασε από το ΣτΕ - για το Π. Δ. 363 / 98 τις ρυθμίσεις και τις τροποποιήσεις του;
    Πίστεψα ότι η κατάσταση θα καλυτέρευε, θα άλλαζε, μην αφήνετε να επιβεβαιωθούν οι αμφιβολίες...
    Δ. Τσάνταλη

    ReplyDelete
  57. Anonymous11:59 pm

    @Πατρινός

    Γιατί, φυσιολογικές δεν είναι οι κρατήσεις για το ποσό αυτό; Το πρόβλημα δεν βλέπω να είναι εκεί αλλά στην άρνηση των βουλευτών να συζητήσουν γενναία μείωση του μισθού τους. Το ίδιο και για τους υπουργούς και υφυπουργούς. Τα 5815 μικτά είναι περίπου 80000 ετησίως. Μία μείωση της τάξης του 10% και λογική είναι και θα είχε τεράστια συμβολική σημασία. Αλλά στην κυβέρνηση μόνο για φόρους ξέρουν να συζητούν.

    Αλήθεια κύριε Πανάρετε, όσοι συνάδελφοί σας στην κυβέρνηση είναι και βουλευτές εισπράττουν και το μισθό του βουλευτή;

    ReplyDelete
  58. Anonymous5:29 am

    Η δισπιστία προκύπτει γιατί οι απαντήσεις της πολιτικής ηγεσίας είναι επιλεκτικές. Π.χ. η κ. Διαμαντοπούλου μπήκε στον κόπο να απαντήσει με δελτίο τύπου για δημοσίευμα εφημερίδας που μιλούσε για αποσπάσεις εκπαιδευτικών, οι οποίες προφανώς ήταν δικαιολογημένες και για λόγους υγείας. Δεν μπήκε όμως σε κανένα κόπο να μιλήσει για το επιτελείο των 46!! εκπαιδευτικών που χρησιμοποιεί στο γραφείο της. Ούτε για τον κ. Διαμανταρίδη (ναι, το γνωστό μετεωρολόγο που βρίσκεται στο γραφείο της). Γιατί; Μήπως επειδή εκεί δεν είχε δίκιο;
    Η δισπιστία προκύπτει από τις επιλογές των στελεχών της εκπαίδευσης. Δείτε τα βιογραφικά των περιφερειακών διευθυντών και θα καταλάβετε...
    (το κακό με τη διαφάνεια είναι ότι όλα βγαίνουν στη φόρα...)
    Γίνονται διευθυντές άτομα τα οποία δεν έχουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά! Μίκρο το κακό ως εδώ θα μου πείτε.
    Γίνονται διευθυνές άτομα τα οποία δεν έχουν γίνει καν διευθυντές διευθύνσεων, ούτε καν διευθυντές σχολείων...
    Πώς αυτοί έγιναν άραγε περιφερειακοί διευθυντές;
    Και υποσκελίσαν άτομα με μεταπτυχιακά, διδακτορικά και διοικητική προϋπηρεσία;
    Αναλογίζεστε πόσο διάστημα χρειάζεται να μεσολαβήσει μέχρι να καταλάβουν που βρίσκονται;
    Αυτά βλέπουμε και γι'αυτό δυσπιστούμε κ. Υφυπουργέ.

    ReplyDelete
  59. Anonymous6:18 am

    Συγχαρητήρια για την ιστοσελίδα σας!

    ReplyDelete
  60. Anonymous7:35 am

    θερμά συγχαρητήρια για την παρέμβασή σας και την αποκατάσταση της λειτουργίας του ιστότοπου ΝΕΣΤΟΡ παρά τα όσα ισχυρίζονταν οι υπεύθυνοι για τη λειτουργία του και για την σιγή που είχε το σύστημα για 20 και πλέον μέρες.
    Η έναρξη λειτουργίας άρχισε σήμερα
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ , ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ
    .. Ο ΩΤΑΚΟΥΣΤΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

    ReplyDelete
  61. Anonymous7:40 am

    1:41 μμ TO PROBLHMA DEN EINAI POS EGINAN TA 5815 , 3845 TO PROBLHMA EINAI OTI O MISTHOS TOY YPOYRGOY EINAI TOSOS KAI TON GOLDEN BOYS KAI GIRLS KAI TOU YPOYRGEIOY TOY POLLAPLASIOS KAI O DIKOS MAS MONO 150 EYRO AYTO EINAI TO PROBLHMA .... KAI TA PERI DIAFANIAS IMIDIAFANIAS KLP EINAI LAIKISMOI GIA NA PERNAME TIN ORA MAS.. AFTO SE MARANE.....

    ReplyDelete
  62. Anonymous11:32 am

    Κε Παναρετε
    Prin apo merikes ebdomades Steilate epistoli oste oi Prytaneis AEI kai oi Proefroi/antiproedroi TEI na MHN einai Idymatikoi ypef8inoi se perissotera APO ENA EPEAEK.

    OI PERISSOTEROI TO "EGRAPSAN" KANONIKA !!!!
    ti skefteste na kanete ep' aftoy?? MIPOS prepei na to BALETE STHN PROKYRIKSH [ 8ALHS].

    Episis sto 8ALH TO DEADLINE EINAI 8/2 GIA TA AEI KAI 25/2 GIA TA [NEA] EREYNHTIKA KENTRA. POS EISTE SYGOYROS OTI DEN 8A GINEI "METAFORA IDEON" DIAMESOY EPEAEK ??? EPISH H KRISH 8A GINEI - ME EPOAFASH THS Kas ORFANOY, APO TO GRAFEIO TOY KRITH. MHPOS ETSI DHNATE H DYNATOTHTA NA YPARXEI KAI "DIABOYLEFSH" GIA TH BA8MOLOGIA THS PROTASHS???? KATI DEN PAEI KALA.....

    ReplyDelete
  63. Anonymous12:53 pm

    ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
    13 Ιαν 2010
    Μίκης Θεοδωράκης vs Θάλεια Δραγώνα: Οι επιστολές
    http://taxalia.blogspot.com/2010/01/vs.html

    ReplyDelete
  64. Anonymous1:04 pm

    Kalispera sas k. Yfupourge,

    prin ligo diavasa oti sta sxedia sas einai oi aitiseis twn ekpaideutikwn gia diorismo tha ginontai apeutheias sta sxoleia kai oxi sta kentrika.

    Se ena pragma pige amesos to mualo mou kai elpizo na kano lathos: TA SXOLEIA STIN EPARXIA THA MENOUN ADEIA KATHE XRONO. Toulaxiston tora, to Septemvrio, kapoia kena tis eparxias kaluptontai, asxeta an ta sxoleia auta ypoleitourgoun oli ti xronia. Me auti tin protasi tha dimiourgithei xaos. Tha kaluptontai ta kentrika sxoleia kai ta upoloipa sxoleia tha menoun adeia apo daskalous. Afiste ta pragmata opos einai stis proslipseis (toulaxiston auta exoun kapoia kritiria pou ta xseroume ek twn proterwn) kai asxolitheite me alla pio simantika pragmata!!! Kalutera kapoia pragmata na menoun idia para na ginontai xeirotera.

    Euxaristw, kalo vrady

    y.g. Steilte tileskopia sta sxoleia an efarmosete to metro auto. Tha mas xreiastoun...

    ReplyDelete
  65. Anonymous1:15 pm

    Κύριε Πανάρετε
    Αναρωτιέστε: "Γιατί αυτή η δυσπιστία;" Πώς να μην είμαστε δύσπιστοι / ες και ειδικά εγώ προσωπικά. Λέτε μεταξύ άλλων: "...Η σελίδα «Επικοινωνία» δίνει την δυνατότητα απ’ ευθείας επικοινωνίας με το γραφείο του υφυπουργού..." Για ποια επικοινωνία μιλάτε κύριε υφυπουργέ;
    Γιατί τόση απαξίωση, απόρριψη; Γιατί αυτή η απαράδεκτη στάση, τακτική; Και από τη Δι. Π. Ο. Δ. Ε.και από εσάς;
    Είναι αδιανόητο. Ποιος είναι ο λόγος κ. Πανάρετε και δεν πρέπει να ασχολούμαστε και να ενημερωθούμε - σχεδόν εδώ και ένας χρόνος είναι τώρα που πέρασε από το ΣτΕ - για το Π. Δ. 363 / 98 τις ρυθμίσεις και τις τροποποιήσεις του;
    Πίστεψα ότι η κατάσταση θα καλυτέρευε, θα άλλαζε, μην αφήνετε να επιβεβαιωθούν οι αμφιβολίες...
    Δ. Τσάνταλη

    ReplyDelete
  66. Anonymous3:08 am

    Ευγε! κ.Παναρετε για τη σελιδα σας και η ευχη μου ειναι να αποτελεσει παραδειγμα προς μιμηση και να καθιερωθει η ανοιχτη διακυβερνηση.
    Ειναι το πρωτο πραγμα εδω και καιρο που μου δινει λιγη αισιοδοξια απο τατεκταινομενα στη πολιτικη σκηνη της χωρας.
    Επιτελους η τεχνολογια στην υπηρεσια της δημοκρατιας.
    Επιτελους ο πολιτης ενημερωνεται κατα βουληση επισημως απο τους εκλεγμενους κυβερνητες ωστε να κρινει και να ελεγξει.
    Δεν ψηφιζω πασοκ και ειμαι υπερ του δικομματισμου αλλα πιστευω οτι η ανοιχτη διακυβερνηση θα ειναι το μεγαλυτερο βημα προς τη δημοκρατια που εχει γινει στον τοπο μας απο τη μεταπολιτευση.
    Ευγε!

    ReplyDelete
  67. Anonymous11:30 am

    12 Ιανουαρίου 2009-21:12
    ΚΑΝΑΛΙ ΑΛΤΕΡ
    ΕΚΠΟΜΠΗ: Η ΖΟΥΓΚΛΑ
    Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟ ΑΓΙΑΣΜΟ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΨΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΔΩΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΑΛΤΕΡ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ
    ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΓΙΑΣΜΟΥ Η ΓΙΓΑΝΤΟΟΘΟΝΗ ΣΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΕΔΕΙΧΝΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

    ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ
    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ
    ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ
    ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΠΟΥ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ , ΤΙ ΝΑ ΠΩ , ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΑΥΤΟΓΕΛΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΧΙΟΥΜΟΡ ΕΧΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΣ , ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ.
    ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΘΕΣΜΟΥΣ ΟΠΩΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΜΕ ΦΤΗΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΜΑ.
    [...]

    ReplyDelete
  68. Anonymous12:37 pm

    ΤΑ ΜΠΡΑΒΟ ΑΝΑΙΡΟΥΝΤΑΙ
    ΞΑΝΑΣΩΠΑΣΕ Ο ΝΕΣΤΟΡ
    ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ


    Ο ΩΤΑΚΟΥΣΤΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ 7:35 πμ

    ΕΞΑΚΟΛΟΘΟΥΝ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

    ReplyDelete
  69. Anonymous1:35 pm

    ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΠΛΟΚΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΡΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ "ΗΘΕΛΗΜΕΝΗ" ΔΙΑΡΡΟΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΕΡΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΕΛΤΙΩΝ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

    ΓΙ΄ΑΥΟΤΥΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΗΤΑΝ ΑΝΙΔΕΟΙ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ

    ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΤΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ.

    ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΧΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΟΛΟΥΘΗ
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΑΠΟ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΛΟΓΙΚΗ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΤΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ.
    ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΘΡΙΟ ΛΑΘΟΣ Η ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ , ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΞΙΣΟΥ ΟΛΕΘΡΙΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ

    Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟ ΥΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΕΥΣΤΡΟΦΙΑ

    ΚΡΙΜΑ, ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑ
    ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΑΝΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΑΛΛΑ ... ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΒΟΛΗ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΠΛΕΟΥΝ ΟΙ ΦΕΛΛΟΙ...

    ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΓΝΩΜΗ
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΑΠΟΤΥΧΕΤΕ ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΚΕΙΝΟΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΚΑΙ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΝ 4η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
    ΑΥΤΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ... ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ .... ΟΥΤΕ ΘΕΛΟΥΝ [...]

    ReplyDelete
  70. Anonymous1:59 pm

    ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ , Η ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΛΟΓΩ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗΣ ΝΟΜΙΖΩ

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΑΠΟΤΥΧΕΤΕ ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ μην ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΚΑΙ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΝ 4η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
    [...]

    ReplyDelete
  71. Anonymous1:34 pm

    O 1:35 μμ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ[Α] ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΙΟ.
    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΡΕΣ ΟΙ ΥΠΡΕΥΘΥΝΟΙ ΒΡΗΚΑΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ esos.gr!!!
    "
    Αγαπητοί διαχειριστές

    Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας των «ηλεκτρονικών διαπιστεύσεων», θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, όλους όσοι συμμετέχετε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ενημέρωσης και επικοινωνίας, το οποίο επιχειρείται για πρώτη φορά στη χώρα μας.......

    Η λίστα εγγραφής έμεινε ανοικτή για 15 ημέρες και μέσα σε αυτό το διάστημα πιστοποιήθηκε η ηλεκτρονική εγγραφή 375 blogs (με βάση τον αριθμό των διαχειριστών) τα οποία λαμβάνουν ήδη ενημερωτικό υλικό από το Υπουργείο Παιδείας.

    Ένα ανθρώπινο λάθος -για το οποίο ευθυνόμαστε και απολογούμαστε γι’ αυτό-προκάλεσε την αποστολή ενημέρωσης με δημόσια κοινοποίηση των διευθύνσεων που έχουν πιστοποιηθεί. Κάτι τέτοιο ΔΕΝ θα ξανασυμβεί.

    Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία και σας ευχόμαστε καλή συνέχεια στις διαδικτυακές –και όχι μόνο- δράσεις σας

    Με ιδιαίτερη τιμή

    Γραφείο Τύπου Επικοινωνίας και Διαδικτύου

    Υπουργού Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων"

    ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΚΠΛΗΞΗ Ο ΕΜΜΕΣΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΟΥ "ΛΑΘΟΥΣ" ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΝΑΡΤΑΤΑΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ , ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΝΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

    ... ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΞΑΓΓΕΛΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΠΕΡΙ ΑΛΛΩΝ ΤΥΡΒΑΖΟΥΝ .... ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΜΙΑ ΕΜΜΕΣΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ μη ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ...

    ... ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΑΜΕΣΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ , ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ..... ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ... ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ

    Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ....

    ... ΚΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ , ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΟ ΜΑΙΟ, ΜΑΣ ΤΑ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΦΙΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΞΑΝΑΖΗΤΗΣΑΝ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ !!! ... και ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΕΡΚΕΙΜΕΝΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ... ΤΑ ΟΠΙΑ ΠΟΤΕ ΣΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΓΙΑΤΟ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ Ή ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ Ή ΕΛΑΒΑΝ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ Ή ΤΙΣ ΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ .... ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΤΕΘΕΙ .....

    ΚΑΙ ΟΙ "ΦΩΣΤΡΗΕΣ" ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΠΟΤΕ !!!

    ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΔΙΑΒΑΛΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ "ΓΡΑΦΙΚΟΙ" ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

    ..... ΑΥΤΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΙΚΡΙΑ ...
    ...... ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ... ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΆ... ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ.... ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ .... ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΠΙΣΤΗ Η ΚΡΙΤΙΚΗ....ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ... ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΩ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ[...]

    ReplyDelete
  72. Anonymous3:43 am

    ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ «ΣΑΡΔΑΜ» ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ 1:34 μμ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΔΥΣΛΕΞΙΑΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΟΡΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΤΙ ΣΕ ΠΝΙΓΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ … ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ…. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΩ …. ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΧΕΙΡΟ !!!! ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΗ ΣΑΝ ΑΥΤΑ ΤΟΥ Γραφείου Τύπου Επικοινωνίας και Διαδικτύου
    Υπουργού Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων"
    ΥΣΤ: ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΕΙΝΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ
    [...]

    ReplyDelete
  73. Anonymous8:28 am

    ΜΗΠΩΣ ΤΟ WWW.ESOS.GR ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΑΛΥΜΜΕΝΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕ ΟΛΙΓΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΠΙ?? ΜΗΠΩΣ???

    ReplyDelete