Tuesday, January 05, 2010

Οι μηνιαίες αποδοχές μου

Οι μηνιαίες αποδοχές μου ως Υφυπουργού (Δεκέμβριος 2009), ήταν 3645 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 5815 ευρώ).

Στο πανεπιστήμιο, τον τελευταίο μήνα πριν την υπουργοποίησή μου (Σεπτέμβριος 2009), οι καθαρές αποδοχές μου ήταν 3051 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 4650 ευρώ).

(Σημειώνω ότι όλες οι δραστηριότητές μου που σχετίζονται με την καθηγητική μου ιδιότητα έχουν ανασταλεί από τις 6 Οκτωβρίου).

32 comments:

  1. Καλή κίνηση αν και δεν ξέρω κατά πόσο φτάνει το word of mouth. Θα προτιμούσα κάτι πιο επίσημο.

    Όχι σε προσωπικό επίπεδο, δεν θέλω απόδειξη από την εφορεία για τον κάθε ένα. Θέλω ένα αξιόπιστο πλαίσιο μέσω του οποίου να γνωρίζουν οι πολίτες τις απολαβές (και άρα ένα σημαντικό μέρος του κόστους) των δημόσιων υπαλλήλων ανά θέση.

    ReplyDelete
  2. Anonymous6:19 am

    ΕΥΓΕ,
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΑΡΧ...ΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΧ.....ΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ,
    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ.

    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ

    gps

    ReplyDelete
  3. Anonymous6:51 am

    Κυριε Υφυπουργέ σεβαστή η αναφορά σας στον μισθό σας Αλλά νομίζω οτι αυτοί που πλοηγούνται στο μπλογκ σας γνωρίζουν περίπου τον μισθό σας Το κοινό σας δηλαδή δεν είναι ο μέσος Ελληνας Μας ενδιαφέρει το έργο σας και αυτό θα μείνει. Για όσους βέβαια είναι κακεντρεχείς είτε το αναφέρετε είτε οχι θα συνεχίσουν να είναι κακόπιστοι
    Σοφια

    ReplyDelete
  4. Νέα ήθη! Μακάρι να βρείτε μιμητές.

    ReplyDelete
  5. Πρέπει να ομολογήσω ότι περίμενα να είναι λίγο περισσότερα. Ένας Δήμαρχος (άνω των 35.000-40.000) βγάζει περισσότερα (κι είναι στο θώκο καρφωμένος για 4 χρόνια).

    ReplyDelete
  6. Anonymous7:48 am

    Δεν θα έλεγα ότι είναι κακές οι αποδοχές αυτές κ. Πανάρετε, χωρίς βέβαια να ... βγάζουν και μάτι. Αν όμως τις συγκρίνετε με τις δικές μου που είμαι 20 χρόνια καθηγητής στη δευτεροβάθμια και παίρνω 1500 ευρώ (1980 μεικτά, προσέξτε και τις διαφορές μεικτών-καθαρών, καλό είναι να είμαι μεγάλες, πιστέψτε με), ε, τότε καλοπληρώνεστε. Αν με ρωτήσει κανείς για τα προσόντα μου, είναι περίπου αυτά του αναπληρωτή καθηγητή πανεπιστημίου. Πως με αξιοποιεί το κράτος; με βάζει να κάνω μάθημα σε ένα τεε. Χωρίς έναν-κάποιο μπάρμπα στην κορώνη, εκεί θα μείνω για πάντα... χωρίς ελπίδα. Ευχαριστώ για το βήμα που μας έχετε ανοίξει, το εκτιμώ ιδιαίτερα.

    ReplyDelete
  7. Anonymous7:51 am

    sorry , alla giati mas to anaferete???

    filika
    v

    ReplyDelete
  8. Anonymous8:02 am

    και οι δικές μου ήταν πριν την 4.10.2009 700 ΕΥΡΩ και τώρα είναι πάλι 700 ΕΥΡΩ!!!!

    ReplyDelete
  9. Απο τα σημερινα ΝΕΑ
    5/1/2010


    " Η κ. Διαμαντοπούλου θα συναντηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στο Λονδίνο με τους Βρετανούς ομολόγους της για να πείσει ....."
    Ερωτηματα...
    1 Θα ειστε μαζι κε Παναρετε ?
    2 Υπαρχει η δυνατότητα επαφής σας ή της κας Υπουργού με την Ελληνική εκπαιδευτική κοινοτητα του Λονδίνου [Imperial/UCL/LSE etc..]
    3 H Ελληνική και Κυπριακή κοινότητα και το ΥΠΕΠΘ λειτουργούν Δημοτικό-Γυμνάσιο και Λυκειο με σημαντικές επιδόσεις και διακρίσεις. Θα χαρουμε να σας δουμε ....και εσας και την Κα Υπουργό

    φιλικά

    ReplyDelete
  10. Anonymous8:32 am

    Καλησπέρα σας & καλή χρονιά.
    Μήπως έχουμε κάποια πρόοδο στη διανομή ή κατανομή αρμοδιοτήτων απο την πυραμίδα της ιεραρχίας του Υπουργείου;

    ReplyDelete
  11. Anonymous9:21 am

    Τί να πώ... κουράγιο...

    ReplyDelete
  12. Anonymous11:05 am

    Xtes se mia tileoptiki ekpobi bgike sti dimosiotita mia miniaia misthologiki katastasi enos bouleuti opou apotiponotan os katharo pliroteo poso to noumero to 7000 euro (oi akatharistes apodoxes itan kati parapano apo 8000 euro). O dimosiografos simeione pos oi misthoi ton bouleuton se etisia basi einai 16 kai oxi 14 kai pos oi miniaies kathares apodoxes enos melos tou ellinikou koinoboliou dinatai na auxithoun kai na proseggisoun ta 10000 eleo ton epitropon pou simmetexoun. DEN SAS AMFISBITO APLOS AUTA ANAFERTHIKAN XTES.

    Kirie Panarete, an thelete se auti tin xora na metriastoun fainomena diafthoras tha prepei na apeblexete tin eklogi ton bouleuton me stauro etsi oste na ekleiphoun oi pelateiakes sxeseis. O rolos tou bouleuti den einai na kanei dimosies sxeseis, den einai na stoxeuei stin epaneklogi tou kai mono ALLA SE KATHIMERINI BASI NA LEITOURGEI PROS XARIN TOU DIMOSIOU SIMFERONTOS.

    Tha prepei episis na thespistei kai enas eidos apousiologion sto koinoboulio dioti prokalei algieini ediposi na lambanoun xora sizitiseis stin elliniki adiprosopeia kai na metexoun mono elaxistoi bouleutes sta edrana.

    KALI XRONIA NA EXOUME KAI PROTA O THEOS EDO THA EIMASTE GIA NA KATATHETOUME KAI EMEIS TIS PROTASEIS ME MONADIKO GNOMONA TIN AFIPNISI ORISMENON.

    ReplyDelete
  13. Καλησπέρα σας,

    δεν ξέρω τι γίνεται στο δημόσιο τομέα αλλά στον ιδιωτικό πέρα από αυτά που φαίνονται στις ακαθάριστες αποδοχές ο εργοδότης επιπλέον δίνει ένα ακόμη ποσό που είναι το μερίδιο του στην ασφάλιση του εργαζομένου. Με αποτέλεσμα το πραγματικό κόστος του εργοδότη να διαμορφώνεται περίπου στο διπλάσιο από αυτό που βάζει στην τσέπη του ο εργαζόμενος.
    Στα δικά σας νούμερα βλέπουμε ένα επιπλέον κόστος της τάξης του 50-60% το οποίο προφανώς είναι ο φόρος και η ασφάλιση.
    Ή σε άλλη ανάγνωση ένας καθηγητής πανεπιστημίου μετά 30 χρόνια υπηρεσίας κερδίζει ~€42000 το χρόνο και πληρώνει για φόρους και ασφάλιση (στον ΟΠΑΔ) ~ €22000! Κερδίζει όσα περίπου ένα μεσαίο στέλεχος σε μια καλή εταιρεία με 7-10 χρόνια προϋπηρεσίας.
    Επίσης ο εργοδότης για να δώσει 600 ευρώ παραπάνω στην τσέπη του 'εργαζόμενου'(sic) πρέπει να πληρώσει σε πρώτη φάση 1200 ευρώ παραπάνω.

    Απορία: Γιατί στην (υποχρεωτική δημόσια) ασφάλιση τα ασφάλιστρα πρέπει να είναι συνάρτηση του μισθού? Αυξάνεται μόνο το κομμάτι που αναλογεί στη σύνταξη (που ίσως ακούγεται λογικό να ακολουθεί τις διακυμάνσεις του μισθού) ή παρασύρεται όλο το ασφάλιστρο (χωρίς λογική βεβαίως)?


    Ισως φαίνεται παράξενο το σχόλιο μου αλλά αυτό μου ήρθε στο μυαλό όταν είδα τα νούμερα και ξεκαθάρισε η εικόνα μετά το...σοκ των απελπιστικά χαμηλών αποδοχών ενός έμπειρου καθηγητή πανεπιστημίου ή υφυπουργού.

    Οι μεν καθηγητές (σε όλες τις βαθμίδες) θα πρέπει να παίρνουν πολλά περισσότερα (και όχι όλοι τα ίδια) ώστε να αποτελούν πρότυπα για τους νέους (και γέρους) ακόμη και στη σημερινή κοινωνία που έχει για μέτρο την οικονομική επιφάνεια. Οι δε κυβερνώντες (και τους διαζωρίζω λίγο από τους βουλευτές) θα πρέπει να παίρνουν τόσα ώστε είτε οι πειρασμοί να τους αφήνουν παγερά αδιάφορους, είτε ο λόγος ρίσκο/απόδοση στη ρεμούλα να είναι υπολογίσιμη ποσότητα. Αραγε είναι θεμιτό ο διοικητής ενός οργανισμού να κερδίζει περισσότερα χρήματα από τον πολιτικό του προιστάμενο που τον διορίζει?


    Με εκτίμηση,
    Βασίλης Μαντάς

    ReplyDelete
  14. Anonymous1:14 pm

    Ένα μεγάλο μπράβο για αυτή την κίνηση κ. Πανάρετε. Γεννιούνται όμως τα εξής ερωτήματα...
    α) Συνεχίζετε να λαμβάνετε το μισθό του πανεπιστημιακού;
    β) Στα 3645 ευρώ συμπεριλαμβάνονται ΟΛΑ όσα επιβαρύνουν τελικά τον Έλληνα φορολογούμενο;
    Δηλαδή
    - Αποζημιώσεις από επιτροπές
    - Έξοδα υπουργικού αυτοκινήτου (άν διαθέτετε)
    - Αμοιβές συνεργατών (αποσπασμένων ή μη), όχι στο υπουργείο, αλλά στα πολιτικά γραφεία
    γ) Άραγε θα γίνει περικοπή επιδομάτων (και μάλιστα η γενναία του 30%) στους βουλευτές;
    δ) Θα είχε ενδιαφέρον αν δημοσίευαν και οι γενικοί γραμματείς τους δικούς τους μισθούς. Ειδικά αυτοί που βρεθήκαν "αξιοκρατικά" και βάση των προσόντων τους στα 33 τους χρόνια σε τέτοιες θέσεις.

    ReplyDelete
  15. Anonymous3:47 am

    Τα GOLDEN BOYS εκει στο υπουργειο που παιρνουν πολλα περισσοτερα απο τους μισθους υπουργων & υφυπουργων πιστευω να τα προσγειωσετε φετος κυριε Παναρετε ελεω οικονομικης κρισης.
    Χρονια πολλα και καλη επιτυχια!

    Π.Σ.

    ReplyDelete
  16. Anonymous6:42 am

    Οι μηνιαιες αποδοχες μου (καθαρες) ως ωρομισθια εκπαιδευτικος ηταν 370ευρω.
    35 ετων, κατοχος διδακτορικου, επιτυχουσα σε διαγωνισμο toυ ΑΣΕΠ.

    Greece live your myth...

    Καλη χρονια!

    ReplyDelete
  17. Anonymous11:21 am

    Δηλαδή όσοι είναι βουλευτές και υφυπουργοί καθαρίζουν καθαρά ένα δεκαχίλιαρο το μήνα;

    Αναρωτιέμαι πότε οι 300 θα καταλάβουν πως η περικοπή δαπανών ξεκινά και από αυτούς και τους πλούσιους μισθούς τους.

    ReplyDelete
  18. Anonymous1:04 pm

    Κύριε υφυπουργέ,

    Κατ΄ αρχή ευχές και ότι επιθυμείτε για τη γιορτή σας

    Δεν είμαι τυπολάτρης και είμαι ενάντια στην όποια λογοκρισία [θεωρώ ως δεδομένο ότι δεν λογοκρίνετε σχόλια τα οποία πληροφορούν ή εκφράζουν την όποια άποψη ].

    Εκείνο το οποίο με προβληματίζει στην `blog επικοινωνία είναι οι υβριστικές τοποθετήσεις, η χωρίς επιχειρήματα κριτική, η μη απάντηση σε τεκμηριωμένες απόψεις και θέσεις, η μη τοποθέτηση ή ο σχολιασμός μόνο ουδέτερων απόψεων.

    Είναι και η ουσία της αποξένωσης ή της απαξίας των συμμετοχικών διαδικασιών που τείνουν να αντικατασταθούν από τους λάτρεις της internet «δημοκρατίας»

    Σε αυτή τη λογική δεν μπορώ να μη διαφωνήσω με σχόλια σαν αυτό του/της [gps 6:19 ΠΜ ], που θεωρούν ότι η βωμολόχος έκφραση παραπέμπει «σε μια κουλτούρα» επιπέδου που όμως έχει δημιουργήσει μια πολιτισμική υποκουλτούρα και ένδεια που βιώνουμε σε όλες τις εκδηλώσεις της ζωής μας,… ας κρατήσουμε ένα επίπεδο….. με αυτή την έννοια είμαι και συντηρητικός, άρα «δικαία» αποκλεισμένος από την όποια διαδικασία συμμετοχής και έκφρασης άποψης για τα κοινά θέματα που υποτίθεται μας απασχολούν… ίσως και επικίνδυνος. Αλλά αθεράπευτα ρομαντικός.

    Και σαν επίλογος να ξέρετε ότι οι επιλογές σκοπιμότητας που θέτουν στο περιθώριο την ποιότητα είναι μια επικίνδυνη πρακτική, ιδιαίτερα για το χώρο της παιδείας , είναι μια πρακτική που είναι υπαίτια για όλα τα αδιέξοδα που τείνει να επαναληφθεί ως κακόγουστη φάρσα για μια ακόμη φορά [σοφία ΠΑΣΟΚ][…]

    ReplyDelete
  19. Anonymous4:48 pm

    Λυπαμαι πολυ δεν ηθελα να προκαλεσω ουτε να φερω αναστατωση και ανακατωσουρα, φανταζομαι οτι μαλλον θα εχει να κανει με το γεγονος οτι μεγαλωσα και ζω πανω απο το ποταμι, με το γεγονος οτι πολυ πιθανον και να μην υπαρχαν οι ιδιες ευκαιριες πολιτισμικης πολιτιστικης και πολιτικης αναπτυξης της κουλτουρας μου ή ακομα και της υποκουλτουρας μου ή οπως αλλιως το θελετε να το χαρακτηρισετε. Προφανως το λαμπρο ειδος το οποιο πρεσβευεται δεν εκανε και πολλα πραγματα στο τομεα της παιδειας, ισως και να απετυχε παταγωδως.
    Αληθεια στο τελος αναφερετε ΣΟΦΙΑ ΠΑΣΟΚ, φανταζομαι το ΠΑΣΟΚ μαλλον ειναι το επωνυμο σας, αφηστε με να φανταστω λοιπον και ολα τα υπολοιπα.

    Τελειωνοντας κατι τελευταιο

    Δασκαλε χρονια πολλα για την γιορτη σου, εχεις να ακουσεις πολλα ακομα αρα θες και γερο στομαχι, υπομονη λοιπον.

    Φιλικα παντα

    gps

    ReplyDelete
  20. Anonymous1:02 am

    Πάντως μερικοί προσπαθήσαμε και προσπαθούμε για την παιδεία και τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία. Όταν προσπαθείς κάνεις και λάθη και μέσα από την κριτική προσπαθείς τα πράγματα να προχωρούν μπροστά. Να διορθώνονται . Η απραξία είναι αυτή που επικίνδυνα αναπαραγάγει το τέλμα. Είναι η «εντροπία [αύξηση της ακαταστασίας]» που διατηρεί τη ζωή και πάει τα πράγματα μπροστά.
    Η μη συμμετοχή, η άρνηση είναι αυτή που μας οδήγησε στο μοντέλο έκφρασης τύπου μ..λ..κ…ς – αρχ…… αρχ….ιες και…. και…. σε όσα και με τον όποιο τρόπο σχολιάζονται στην τηλεόραση και στα μπλοκς που δεν προτείνουν, που μας έχουν οδηγήσει στην έκφραση της χρήσης μερικών δεκάδων λέξεων για να ….. δείξουμε την ….. «αλήθεια» μας , την αλήθεια των αδιεξόδων ….
    Και μια τελευταία παρατήρηση ο δάσκαλος που «έχει να ακούσει πολλά ακόμα άρα θέλει και γερό στομάχι, υπομονή» είναι μέσα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ που σαν «επώνυμο» όπως διατείνεται ο σχολιαστής «αφήνει να φανταστεί και τα όλα υπόλοιπα» άρα και για τον δάσκαλο. Δεν μπορεί κάποιος που έγινε υπουργός, υφυπουργός, βουλευτής και… και… να είναι τίτλος τιμής η ιδιότητα του στελέχους του ΠΑΣΟΚ και να δέχεται τις προτροπές για την εφαρμοζόμενη πολιτική του , πολιτική ΠΑΣΟΚ αν δεν κάνω λάθος , και όλοι οι άλλοι που προσπαθούμε για αλλαγές στην παιδεία να «ντρεπόμαστε» ή να απαξιωνόμαστε επειδή είμαστε ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ της συμμετοχής, της εντιμότητας , της αξιοκρατίας, της σεμνότητας. Δεν μπορεί να απολογούμαστε για τους «αγράμματους», τους «τυχάρπαστους», τους «από εδώ … και από εκεί»… δεν μπορεί….
    Αγαπητέ gps ίσως δεν έχεις καταλάβει τίποτε, ίσως τα πράγματα δεν θα είχαν το αποτέλεσμα που έμμεσα ή άμεσα αναφέρεις αν οι αποκλεισμοί στο χώρο που εσύ λοιδορείς, οδήγησαν ή οδηγούν τα πράγματα σε ανεπιθύμητες καταστάσεις με κύρια ευθύνη αυτών που επέλεξαν και επιλέγουν τους χωρίς προσόντα, ικανότητες και όραμα και δίνουν το δικαίωμα – διαχρονικά σε σένα να κάνεις την κριτική που κάνεις…και αυτοί κύρια είναι οι «ασκούντες εξουσία» συνήθως. Και να είσαι βέβαιος ότι οι έχοντες προσόντα και άποψη είναι συνήθως στο περιθώριο …… ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΩΝΥΜΟ…. Ο αθεράπευτα ρομαντικός ………. Που μεγάλωσε και ζει μέσα στο ποτάμι……[…]

    ReplyDelete
  21. Anonymous2:48 am

    Έλεος! Μας βομβαρδίζετε με μεγάλες δόσεις διαφάνειας, δεν τις έχουμε συνηθίσει.
    Οι καθαρές μηνιαίες αποδοχές σας είναι κατά τι μικρότερες από εκείνες ενός υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών με ισόχρονη προϋπηρεσία, όπως και από εκείνες ενός υπαλλήλου του υπουργείου Εσωτερικών [ΔΙΒΕΕΤ, ΔΕΧΕ, μέρισμα (sic) Εθνικού Τυπογραφείου, επίδομα αλληλεγγύης, διάφορες επιτροπές και υπερωρίες, μηνιαία αποζημίωση για έξοδα κίνησης (sic) κ.α.].
    Ο εκπαιδευτικός των 1.500 ευρώ που διαμαρτύρεται για τις χαμηλές αποδοχές του, ακόμη κι αν δεν έχει μπάρμπα από την Κορώνη, μπορεί να ζητήσει να μεταταγεί σε κάποια υπηρεσία των υπουργείων Οικονομικών, Εσωτερικών, στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, στο Χημείο του Κράτους, στο Νομικό Συμβούλίο του Κράτους, στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, ή να αποσπασθεί και μετά να μονιμοποιηθεί στη Βουλή, κ.α.

    Μέχρι τότε, μπορεί να λέει τον πόνο του στους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών (αρμόδιοι για το ενιαίο μισθολόγιο). Την ΑΔΕΔΥ ας μην την ενοχλήσει, περί άλλων τυρβάζει εδώ και δεκαετίες.

    Χρόνια σας πολλά.
    Γ.Χ.

    ReplyDelete
  22. Anonymous5:21 am

    Αγαπητε/η συνομιλητη/τρια, εχοντας περπατησει πανω κατω στα ιδια μονοπατια αποκρυσταλωθηκε μεσα μου η αποψη οτι πρεπει να ειμαι πολιτικοποιημενος και οχι κομματικοποιημενος οχι ακριτα θεσων και αποψεων οπαδος αλλα κριτης αποψεων θεσεων και πολιτικων. Μην ξεχνας οτι ακομα και το ΠΑΣΟΚ κατω απο αλλες πειριστασεις δεν ηταν σεμνο, δεν ηταν εντιμο, δεν δεν δεν πολλα πραγματα. Πραγματα για τα οποια προφανως το πληρωσε ακριβα. Υποσχεθηκε αλλα ουδεποτε επραξε αρα κοροιδευσε πχ τα ΤΕΙ ειναι δικο του δημιουργημα και ομως μετα απο 26 χρονια κοντα ακομα και οι πιο απλες προβλεψεις του ιδρυτικου του νομου εχουν μεινει κενο γραμμα. ελεγε λοιπον οτι εντος 6 μηνων θα εχουν βγει προεδρικα διαταγματα με επαγγελματικα δικαιωματα, αλλα να μετα απο 26 χρονια δεν ξερω αν τα βλεπετε εσεις πουθενα.
    Πραγματικα λυπαμαι, εγω δεν επελεξα τεχνοκρατες που θα στελεχωσουν τις διοικητικες θεσεις μιας κυβερνησης, αλλα ενα κομμα που θα κυβερνησει αυτο το τοπο με βαση τις προγραμματικες του δηλωσεις. Δεν ειναι δικο μου σφαλμα που αυτος ο τοπος δεν εχει οραμα και εξευτελιζεται το καθε τι με το παραμικρο. Που κυριαρχουν οι συντεχνιες τα λαμογια και οι αεριτζιδες, εξαλλου αποψη μου ειναι οτι ολα αυτα φαινομενα ειναι αποτελεσματα του συστηματος παιδειας το οποιο εχουμε μεχρι σημερα.
    Αφηστε ομως να εκφραζομαι, δωστε μου αυτο το δικαιωμα, μην μου το αρνειστε, οπως μπορω και οσο μπορω (μεσα στα πλασια της λογικης και οχι της αναρχιας) δεν μας εχει μεινει και κατι αλλο εξαλλου.

    Καποτε ημουν και εγω ρομαντικος αλλα δεν νομιζω να μου εχουν απομεινει πολλα αποθεματα ακομα.

    Εις το επανιδειν
    Φιλικα
    gps

    ReplyDelete
  23. Νεα ηθη στην πολιτική σκηνή του τόπου..μακάρι κι άλλοι να "μιμηθούν" τέτοιες πράξεις..
    Δυστυχώς κ.Παναρετε ειστε η εξαίρεση στο πολιτικο σκηνικό της χώρας.

    ReplyDelete
  24. Anonymous1:17 pm

    ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΟΣΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΣΑΣ. ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ (ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΤΟΝ ΕΝΙΚΟ) ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΚΕΦΑΛΑΙΟ" ΟΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΩΣ ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 260 ΠΡΟΩΡΑ ΣΥΝΤΑΞΙΞΙΟΔΟΤΗΘΕΝΤΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΤΕΩΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ 138000 ΕΥΡΩ (ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ 36 ΕΚΑΤ.). ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΜΙΑ ΑΔΙΚΙΑ (!!!). ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΟΤΕ, ΤΑ 176 ΨΩΡΟΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΙΑ ? ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΙΑ ? ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ "ΞΕΓΕΛΙΟΥΝΤΑΙ-ΞΕΦΤΥΛΙΖΟΝΤΑΙ" ΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 45 ΚΑΙ 75 ΕΥΡΩ (ΜΙΚΤΑ) ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΙΑ ?
    ΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΩΡΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ?
    ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΠΑΝΑΡΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΕΙΣΑΙ ...
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΝΤΑ, ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ, ΜΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ. ΘΕΛΕΙ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ, YESMEN.
    ΣΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ !!!!

    ReplyDelete
  25. πατρινος1:50 pm

    ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ 2.200,00 ΕΥΡΏ ΜΗΝΙΑΊΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΤΕ ΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ 2.200,00 ΕΥΡΩ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ

    ReplyDelete
  26. Gia na eise peistikos tha prpei na anakoinoseis kai ta periousiaka sou stoixeia. Mono etsi mporei na symperanoume oti den eixes 'kryfa' eisodhmata. Polloi dhlonoun xamhla eisodhmata alla apoktoun terastia perioysia.

    ReplyDelete
  27. Kyρια μου,αν πηγατε να παρετε 300 Ευρω,εχοντας διδακτρικο,με συγχωρειτε,αλλα κακως σας το δωσανε αυτο το χαρτι,γιατι δειχνει οτι δεν το αξιζετε,αφου στερεισθε της κοινης λογικης.
    Πιστευω οτι θα υπηρχαν καποιες αλλες δουλειες να κανει κανεις,για να μπορει να ζει,απο το να κανει μια κακοπληρωμενη δουλεια,και να γκρινιαζει γι αυτο.
    Δεν σας υποσχεθηκε κανεις οτι θα πατε υποχρεωτικα στο δημοσιο,οταν πηγατε και κανατε αυτες τις σπουδες που λετε.

    ReplyDelete
  28. Anonymous2:49 am

    Μπράβο Πανάρετε σε καλή μεριά!! Άξιος!!
    Αναρωτήθηκες όμως ποτέ??
    Το αξίζω το μεροκάματο?? ή να σου το θέσω και αλλιώς. Αν δεν τα παίρνατε (όλοι σας) με το έτσι θέλω απ'τον Ελληνικό λαό θα σας πλήρωνε κανείς για τις υπηρεσίες που προσφέρετε? ΑΝΕΡΓΟΙ θα είσασταν!!
    Και αυτός που τα παίρνει με το έτσι θέλω ξέρετε πως λέγετε....
    Όσο για αυτούς που σας επαινούν, πείτε τους να περάσουν να πάρουν το μηνιάτικο....

    γενιά των 700 (πτυχιούχος ΑΕΙ)

    ReplyDelete
  29. Anonymous4:46 am

    Φιλε της γενιας των 700.
    Θα σου πω κατι και θα σε στενοχωρησω,αλλα τι να κανουμε;Ετσι ειναι αυτα.
    Η αληθεια τσουουζει.
    Για να παιρνεις 700,και να καθεσαι,πα να πει,οτι τοσα αξιζεις.
    Αν αξιζες περισσοτερα,θα πηγαινες εκει,να τα παρεις.
    Και το οτι εισαι πυ=τυχιοχος ΑΕΙ,κατι μουπες τωρα.Εισαι,μαζι με εναν στρατο απο αλλους πτυχιουχους και "πτυχιουχους",στη σιρα για μια θεση,που σπανιζει,αφου βγαινετε κατα χιλιαδες.
    Οταν αποφασιζες να πας σε ΑΕΙ,δε ρωταγες πρωτα στον ΟΑΕΔ,αν εχει μελλον το χαρτι που θα παρεις;
    Αν δεν το εκανες,μην τα βαζεις με τους αλλους.
    Και αμα γουσταρες κατι παραπανω,ας συνεχιζες για παραπανω,ΑΝ υπηρχε μελλον και για αυτα τα παραπανω προσοντα.
    Αλλοιως,γιατι να μη γινεις υδραυλικος,που βγαζει καμια 200αρια την ημερα,χαλαρα;
    Τι να κανουμε αγαπητε,η κατασταση ειναι διαφορετικη,απ αυτη που βρηκα εγω,πριν απο 40 τοσα χρονια,οταν με παρακαλαγανε να παω και εκανα και τα ναζια μου,απαιτωντας να παω οπου ηθελα εγω.
    Και εβγαζα θυμαμαι,7.000 το μηνα,οταν υπαλληλος του Υπ.Προνοιας,με χαρτι 6ταξιου Γυμνασιου,επαιρνε 800 δρχ.το 15νθημερο.
    Ανισοτητες;Ναι,φυσικα,αλλα αυτες,παντα υπηρχαν.

    ReplyDelete
  30. Anonymous10:00 am

    Ανώνυμε 4:46....
    1ον)Η εμπάθειά σου πρός τους πτυχιούχους μάλλον αποδεικνύει οτι απέτυχες και όχι οτι σε παρακαλούσαν όπως λες.
    2ον)Επειδή έχεις την ηλικία του πατέρα μου, θα είμαι επιεικής μαζί σου, λέγοντάς σου μόνο ένα...
    Με τα επιχειρήματα που τεκμηριώνεις την άποψή σου..
    ''Για να παιρνεις 700,και να καθεσαι,πα να πει,οτι τοσα αξιζεις.''
    ''Ανισοτητες;Ναι,φυσικα,αλλα αυτες,παντα υπηρχαν.''
    είσαι το ζωντανό παράδειγμα για την κατάντια της χώρας μας σήμερα.(χωρίς να θέλω να σε προσβάλω)
    Αν βάζατε λίγο πιο κάτω το προσωπικό σας συμφέρον απο το κοινωνικό, θα είμασταν όλοι πολύ καλύτερα.
    Αυτό που ήθελα να θίξω δεν ήταν οι δικές μου αμοιβές, αλλά το αν αξίζουν οι πολιτικοί αυτά που παίρνουν και αν κάνουν το καθήκον τους.....
    Και τώρα που ξαναβλέπω το προηγούμενο μήνυμά μου στον Πανάρετο, τα ακούει και εκείνος χωρίς να φταίει.(ακόμα)
    Αλλά δεν πειράζει... να βλέπει την αγανάκτηση, ωστε να μην κάνει και αυτός τα ίδια λάθη....

    γενιά των 700

    ReplyDelete
  31. Anonymous11:04 am

    Καποτε,πριν απο πολλα χρονια,(ειναι τωρα 38 χρονων),μεγαλωσα ενα κοριτσακι,και το αρχισα να διαβαζει απο 7 ΜΗΝΩΝ,ετσι ωστε στα δυομισυ χρονια,διαβαζε και εγραφε κανονικα.
    Στα 4,μιλαγε για πυρηνικους αντδραστηρες,και εκανε φιλοσοφικες και μεταφυσικες συζητησεις.
    Στα 7,εγραφε μυθιστορηματα,και στη Δευτερα Γυμνασιου,μαθαινε τη Χημεια,της Δευτερας Λυκειου.
    Τελειωσε Χημικος,και αφου πηρε μια υποτροφια απο το ΙΚΥ,πηγε στην Αγγλια,και εκανε ενα βαρβατο μεταπτυχιακο,πρωτη απο του γκρουπ των μεταπτυχιακων,και γυρισε,λογω του κλιματος εκει.
    Σημερα,δουλευει στον Ιδιωτικο τομεα,και παιρνει 3 χιλιαρικα,ενω της εχουν και ενα αυτοκινητο.
    Τα αξιζει,και της τα δινουν.
    Και θα παει και πολυ ψηλα στην Εταιρια,γιατι και καλη ειναι,και δουλευταρου.
    Γι αυτο με βλεπεις και μιλαω αυστηρα.Καταλαβες;
    Και οταν μπορουσα,προσπαθουσα να πληροφωρω τα παιδια,οτι πρεπει πριν αρχισουν την προσπαθεια να πανε καπου,σε καποιο Σχολειο της 3βαθμιας,να πηγαινουν στον ΟΑΕΔ,να μαθαινουν οπιοι κλαδοι,εχουν μελλον,ωστε να στρεφονται προς τα κει.
    Αλλα ως συνηθως,οι νεοι,δεν ακουνε.
    (Γραφω ως ανωνυμος,γιατι εχω προβλημα μονιμο με τη Γουγλ,που δε μ αφηνει να μπω με το ονομα μου).

    ReplyDelete
  32. Καποτε,πριν απο πολλα χρονια,(ειναι τωρα 38 χρονων),μεγαλωσα ενα κοριτσακι,και το αρχισα να διαβαζει απο 7 ΜΗΝΩΝ,ετσι ωστε στα δυομισυ χρονια,διαβαζε και εγραφε κανονικα.
    Στα 4,μιλαγε για πυρηνικους αντδραστηρες,και εκανε φιλοσοφικες και μεταφυσικες συζητησεις.
    Στα 7,εγραφε μυθιστορηματα,και στη Δευτερα Γυμνασιου,μαθαινε τη Χημεια,της Δευτερας Λυκειου.
    Τελειωσε Χημικος,και αφου πηρε μια υποτροφια απο το ΙΚΥ,πηγε στην Αγγλια,και εκανε ενα βαρβατο μεταπτυχιακο,πρωτη απο του γκρουπ των μεταπτυχιακων,και γυρισε,λογω του κλιματος εκει.
    Σημερα,δουλευει στον Ιδιωτικο τομεα,και παιρνει 3 χιλιαρικα,ενω της εχουν και ενα αυτοκινητο.
    Τα αξιζει,και της τα δινουν.
    Και θα παει και πολυ ψηλα στην Εταιρια,γιατι και καλη ειναι,και δουλευταρου.
    Γι αυτο με βλεπεις και μιλαω αυστηρα.Καταλαβες;
    Και οταν μπορουσα,προσπαθουσα να πληροφορώ τα παιδια,οτι πρεπει πριν αρχισουν την προσπαθεια να πανε καπου,σε καποιο Σχολειο της 3βαθμιας,να πηγαινουν στον ΟΑΕΔ,να μαθαινουν πoιοι κλαδοι,εχουν μελλον,ωστε να στρεφονται προς τα κει.
    Αλλα ως συνηθως,οι νεοι,δεν ακουνε.

    ReplyDelete