Monday, August 10, 2009

Μαθητιάδα Πρώτης Σερρών

Είναι δυνατόν τέτοια θέματα να χρειάζονται νομοθετική ρύθμιση;
(το αρθρο 30 το Ν/Σ για τα ΤΕΙ, όπως ψηφίστηκε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στην Βουλή).
Αποφεύγω τους συνειρμούς για την έδρα της "Μαθητιάδας". Ούτε σχολιάζω τα Ελληνικά (συνιστάται (!) Οργανωτική Επιτροπή)

1. Η διεθνής συνάντηση μαθητών από σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι παράλληλες αθλητικές, εκπαιδευτικές, πολιτισμικές, ψυχαγωγικές, επιστημονικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο πλαίσιο της «Μαθητιάδας Πρώτης Σερ-
ρών» τελούν υπό την αιγίδα, την εποπτεία και την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Οι εκδηλώσεις και το πρόγραμμα διορ-
γάνωσής τους προσδιορίζονται με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.
2. Για τη διοργάνωση της «Μαθητιάδας Πρώτης Σερρών» συνιστάται Οργανωτική Επιτροπή Μαθητιάδας Πρώτης Σερρών, με τετραετή θητεία, τα μέλη της οποίας ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.
3.α. Η Οργανωτική Επιτροπή Μαθητιάδας Πρώτης Σερρών αποτελείται από ένδεκα (11) μέλη, ως ακολούθως:
i) Τον Δήμαρχο Πρώτης Σερρών, ως Πρόεδρο.
ii) Ένα μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) Σερρών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), ως Αντιπρόεδρο.
iii) Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πρώτης Σερρών, ως ταμία.
iv) Έναν εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ11 που υπηρετεί στο Γυμνάσιο ή Λύκειο του Δήμου Πρώτης Σερρών, ως Συντονιστή, κατόπιν εισηγήσεως του Διευθυντού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών.
v) Έναν ιατρό του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, κατόπιν εισηγήσεως του Διοικητού του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.
vi) Έναν εκπρόσωπο των ερασιτεχνικών συλλόγων κλασσικής κατεύθυνσης του Νομού Σερρών.
vii) Έναν υπάλληλο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών, Πολιτικό Μηχανικό ή Αρχιτέκτονα Μηχανικό ή Ηλεκτρολόγο Μηχανικό, κατόπιν εισηγήσεως του εκάστοτε Νομάρχη Σερρών.
viii) Έναν εκπρόσωπο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού, κατόπιν εισηγήσεως του Υφυπουργού Πολιτισμού αρμόδιου σε θέματα αθλητισμού.
ix) Έναν Νομαρχιακό Σύμβουλο του Νομού Σερρών.
x) Έναν εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕΟ2 που υπηρετεί στο Γυμνάσιο ή Λύκειο του Δήμου Πρώτης Σερρών.
xi) Τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών.
β. Χρέη Εκτελεστικής Γραμματείας εκτελεί:
i) Ο Δήμαρχος Πρώτης Σερρών, που μετέχει στην ανωτέρω Επιτροπή.
ii) Το μέλος ΔΕΠ του ΤΕΦΑΑ Σερρών, που μετέχει στην ανωτέρω Επιτροπή.
iii) Ο εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ11 που υπηρετεί στο Γυμνάσιο ή Λύκειο του Δήμου Πρώτης Σερρών και μετέχει στην ανωτέρω Επιτροπή.
iv) Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών που μετέχει στην ανωτέρω Επιτροπή.
v) Ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Νομού Σερρών που με-
τέχει στην ανωτέρω Επιτροπή.
γ. Χρέη Γραμματέως της Οργανωτικής Επιτροπής και της Εκτελεστικής Γραμματείας της Μαθητιάδας Πρώτης Σερρών εκτελεί ο Γραμματέας του Δήμου Πρώτης Σερρών.
4. Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων διευκολύνεται, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, η μετακίνηση σχολικών ομάδων, αποτελούμενων από μαθητές και καθηγητές, προκειμένου να λαμβάνουν μέρος στη «Μαθητιάδα Πρώτης Σερρών». Με την ίδια απόφαση ρυθμίζονται όλα τα διαδικαστικά θέματα για την ομαλή, ασφαλή και άρτια διοργάνωση της «Μαθητιάδας Πρώτης Σερρών» και λαμβάνεται μέριμνα για την τυχόν απόσπαση εκπαιδευτικών, προς ενίσχυση του έργου της Οργανωτικής Επιτροπής της «Μαθητιάδας Πρώτης Σερρών».
5. Η «Μαθητιάδα Πρώτης Σερρών» πραγματοποιείται ανά διετία στο Δήμο Πρώτης Σερρών, με έτος πρώτης πραγματοποίησης το 2010.

No comments:

Post a Comment