Saturday, December 27, 2008

Τα πρόσωπα της χρονιάς: Obama, Εφραίμ και Madoff

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόσωπο της χρονιάς για φέτος είναι ο Obama. Πέτυχε κάτι που ένα χρόνο πριν κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να πετύχει. Αλωστε, το περιοδικό ΤΙΜΕ (που τον ανακήρυξε πρόσωπο της χρονιάς) έχει ήδη εκτενώς αναφερθεί στα επιτεύγματά του.

Φοβάμαι όμως ότι δύο άνθρωποι που σφράγισαν αρνητικά την χρονιά που πέρασε θα καταγραφούν στην ιστορία. Γιατί είναι δυο άνθρωποι υπεράνω υποψίας που συγκλόνισαν τα θεμέλια θεσμών και αξιών.
Ελλάδα: Μοναχός Εφραίμ: Για αιώνες τώρα, κανείς δεν είχε κλονίσει σε τέτοιο βαθμό της πίστη των Ελλήνων στην εκκλησία -και μάλιστα στην μοναστική της έκφανση- όπως ο μοναχός Εφραίμ.
Διεθνώς: Bernard L. Madoff: Γιατί αποτελεί την επιτομή των αιτίων της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Αλλά και γιατί κατάφερε να εξαπατήσει τόσα πολλά πρόσωπα και οργανώσεις που έχουν σχέση με τον Εβραϊσμό. Στην διαχείρηση οικονομικών θεμάτων οι Εβραϊκοί θεσμοί, οργανώσεις και πρόσωπα δεν χαρακτηρίζονται από προχειρότητα ή αφέλεια. (Μια -μερική- λίστα των Εβραϊκών οργανώσεων που "την πλήρωσαν" λόγω Μadoff είναι εδώ).

No comments:

Post a Comment