Sunday, December 07, 2008

Η παραίτηση Παυλόπουλου

Η παραίτηση Παυλόπουλου έπρεπε να γίνει δεκτή, όχι μόνο για αυτή καθαυτή την εκτέλεση του νέου στα Εξάρχεια που δείχνει την ανικανότητα της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της αστυνομίας να ελέγχει τα αστυνομικά όργανα.
Ποιά είναι η υπευθυνότητα του υπουργού ασφαλείας όταν, την ημέρα που υπάρχουν καταλήψεις στα κεντρικά πανεπιστήμια με φανερή την ένταση και τους κινδύνους επεισοδίων, ο ίδιος επιλέγει να λείπει από την Αθήνα για να παραστεί σε κομματική εκδήλωση στην άλλη άκρη της χώρας;

3 comments:

  1. Νομίζω υπερβάλετε. Αν ήταν να μένει στην Αθήνα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κάθε φορά που υπάρχει ένταση στα Εξάρχεια και καταλήψεις στα Πανεπιστήμια, τότε δεν θα έπρεπε να φεύγει ποτέ από το υπουργείο.

    Τώρα για την παραίτηση δεν ξέρω. Και να γινόταν δεκτή θα άλλαζε τίποτα ο επόμενος; Αν δεν αποφασίσει η κοινωνία τι αστυνομία θέλει και αν δεν καταλάβουν και οι αστυνομικοί το καθήκον που τους έχει ανατεθεί και πόσο κρίσιμη είναι η δική τους δουλειά για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας τίποτα δεν θα αλλάξει.

    Από τη μια δεν μπορεί οι αστυνομικοί να νομίζουν ότι θα κάνουν ό,τι θέλουν επειδή φοράνε τη στολή και από την άλλη δεν μπορεί οι πολίτες να λένε τα καημένα τα παιδιά, αφήστε τα, όταν βλέπουν 10 "αναρχικούς" να πετάνε μολότωφ στους αστυνομικούς.

    Δε μ'αρέσει να το λέω, γιατί συνειρμικά η φράση με προϊδεάζει για διάθεση αναβλητικότητας και στασιμότητας από μεριάς του λέγοντος, αλλά η κατάσταση είναι πολύ πιο σύνθετη και δεν αντιμετωπίζεται με μια παραίτηση υπουργού.

    ReplyDelete
  2. Η παραίτηση, δεν συνεπάγεται από μόνη της ότι θα διορθωθεί η κατάσταση. Αποτελεί όμως ένδειξη ότι ο πολιτικός αντιλαμβάνεται την αδυναμία του να ηγηθεί του τομέα ευθύνης του και να αξιολογήσει καταστάσεις.

    ReplyDelete
  3. Καλή η παραίτηση επικοινωνιακά και μπορεί να εκτονώσει την κατάσταση αλλά μέχρι εκεί. Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε πραγματικές αλλαγές, όχι(μόνο) ονομαστικές. Οικονομικά ξέρετε, καταλαβαίνετε τι εννοώ... Όπως έχει η κατάσταση και ο επόμενος θα αποτύχει και θα πρέπει να παραιτηθεί, και μετά θα 'ρθει άλλος, κι άλλος κοκ και τίποτα δεν θα αλλάζει.

    Δείτε το μπλογκ του κ. Ηρακλειώτη (λ:ηρ) για να πάρετε μια ιδέα του τι θα συμφωνούσα ότι μπορεί (εν μέρει) να λύσει το πρόβλημα.

    http://sandbox.cs.uchicago.edu/blog_el/?p=663

    ReplyDelete