Friday, December 05, 2008

Η συνισταμένη και οι συνιστώσες

Τα μαθηματικά δεν έχουν αντιφάσεις. Προφανώς, έχουν οι εφαρμογές τους στις δημοσκοπήσεις. (Η μήπως οι εφαρμοστές τους;).

Σύμφωνα με τα σημερινά δημοσιεύματα, σε τελευταία δημοσκόπηση:

Στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 5.5%. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει πλέον προβάδισμα στους δείκτες διακυβέρνησης σε όλα τα υπό διερεύνηση θέματα. Στο δίλημμα - ερώτημα που αφορά την εμπιστοσύνη στη διακυβέρνηση μεταξύ της ΝΔ με Καραμανλή και ΠΑΣΟΚ με Παπανδρέου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει προβάδισμα τριών ποσοστιαίων μονάδων.

Σε άλλο έντυπο βλέπω ότι στην ίδια δημοσκόπηση και σε ευθεία σύγκριση ΓΠ και ΚΚ στις επί μέρους συνιστώσες των σημαντικών χαρακτηριστικών ενός πρωθυπουργού (καλύτεροι συνεργάτες, κύρος στο εξωτερικό, νοιάζεται για τα προβλήματα των ανθρώπων, καλύτερες προοπτικές για το μέλλον, εμπνέει περισσότερη εμπιστοσύνη, είναι πιό ειλικρινής, καταλύτερος για την εξωτερική πολιτική, καλύτερος για την οικονομική πολιτική,τοποθετεί το συμφέρον της χώρας πάνω από κομματικές σκοπιμότητες), προηγείται ο ΓΠ από 0.2% έως 5.4%.

Από το άλλο μέρος- σύμφωνα πάντα με την ίδια δημοσκόπηση- ο Κ. Καραμανλής προηγείται του Γ. Παπανδρέου στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός!

Ποια είναι η συνιστώσα των πρωθυπουργικών ευθυνών-δραστηριοτήτων που προκαλεί αυτή την υπεροχή;

No comments:

Post a Comment