Tuesday, December 30, 2008

Ο "καταλληλότερος"

Χρησιμοποίησα την ίδια πηγή (Καθημερινή), για να δώ τις μέχρι τώρα ενέργειες των δύο πολιτικών αρχηγών σε σχέση με την επίθεση του Ισραήλ στην Γάζα.

Για τον Γ. Παπανδρέου η εφημερίδα αναφέρει (ανάρτηση στις 22.50 χθες)
Σειρά τηλεφωνικών συνομιλιών είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας πρωτοβουλίας εκ μέρους της ΣΔ για τις δραματικές εξελίξεις στην Μ. Ανατολή.Ο κ. Παπανδρέου επικοινώνησε με τον Ισπανό υπουργό Εξωτερικών, Μιγκέλ Ανχελ Μορατίνος, ο οποίος είχε διατελέσει ειδικός απεσταλμένος της ΕΕ για την Μ. Ανατολή κατά την περίοδο της ελληνικής προεδρίας, καθώς και με τους συμπροέδρους της Επιτροπής της ΣΔ για την Μ. Ανατολή, Γιόνας Γκάρ Στόρε, υπουργό Εξωτερικών της Νορβηγίας, και Πιέρο Φασίνο.Ο κ. Παπανδρέου και οι συνομιλητές του διερεύνησαν διεξοδικά τόσο τις δυνατότητες άμεσης παρέμβασης εκ μέρους της ΣΔ στην κρίση ώστε να υπάρξει κατάπαυση του πυρός από όλες τις πλευρές και συμφωνία εκεχειρίας, όσο και τις αντίστοιχες δυνατότητες παρέμβασης προκειμένου να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για ένα ειρηνικό διάλογο.Οι επαφές του κ. Παπανδρέου με παράγοντες της διεθνούς κοινότητας θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, ενώ χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της ΣΔ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, Άμρ Μούσσα, ενόψει της έκτακτης Συνόδου του Συνδέσμου.

Για τον πρωθυπουργό δεν βρήκα καμμιά σχετική αναφορά. Το μόνο που βρήκα αναφερόταν στα εσωτερικά του προβλήματα.
Για πρώτη φορά ο κυβερνητικός ανασχηματισμός θα συνοδευτεί και με ριζική αναδόμηση σε θέσεις του Δημοσίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός και ένας στενός κύκλος συνομιλητών που εξετάζουν αλλαγές σε μεγάλες επιχειρήσεις, κρατικά ελεγχόμενες τράπεζες.

Η κυβέρνηση πάντως είναι δραστήρια. Από την ίδια εφημερίδα προκύπτει ότι η Ν. Μπακογιάννη (ανάρτηση στις 17.08 χθες):
Η υπουργός Εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου κ. Amr Moussa σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη Γάζα. Με τον κ. Moussa συμφώνησαν ότι είναι αδήριτη ανάγκη ο άμεσος τερματισμός της βίας.

No comments:

Post a Comment