Monday, April 16, 2007

Φοιτητικές Εκλογές στο Berkeley και Προεκλογικές Εκστρατείες

Ο εσωτερικός κανονισμός του Πανεπιστημίου του Berkeley προβλέπει τα όρια των δαπανών που μπορούν να κάνουν οι υποψήφιοι στις προεκλογικές τους εκστρατείες.
Στις τελευταίες εκλογές, οι υποψήφιοι για πρόεδροι του συλλόγου, δαπάνησαν από $0 ως $630. Το όριο των επιτρεπομένων από τον κανονισμό δαπανών ανά υποψήφιο είναι $1000.

4 comments:

  1. Anonymous10:56 am

    Tongue in cheek που λέν και στο χωριό μου, γνωρίζουμε τι δαπάνες κάνουν οι υποψήφιοι ή οι παρατάξεις στις εκάστοτε φοιτητικές εκλογές;

    ReplyDelete
  2. Νομίζω όχι. Αλλωστε, τόσο οι βουλευτικές όσο και οι δημοτικές εκλογές στην Ελλάδα έχουν δείξει ότι οι κανόνες μπαίνουν για να παραβιάζονται. Ποιός θα κάνει ένα τέτοιο έλεγχο στις ελληνικές φοιτητικές εκλογές;
    Ενα πράγμα νομίζω ότι μπορεί να ελεγχθεί εύκολα: Οι αποκλίσεις των τηλεφωνικών λογαριασμών καθηγητών τον μήνα των φοιτητικών εκλογών σε σχέση με τους μέσους λογαριασμούς τους και τις αντίστοιχες τυπικές αποκκλίσεις.

    ReplyDelete
  3. Anonymous12:23 pm

    Και η στατιστική ανάλυση κατανάλωσης φωτοτυπικού χάρτου μπορεί να δώσει ενδιαφέρουσες πληροφορίες! (always tongue in cheek βεβαίως).

    ReplyDelete
  4. Anonymous1:40 pm

    γιατί tongue in cheek?

    ReplyDelete